Главният архитект на София спря спорен строеж в Бистрица

Главният архитект на София Здравко Здравков е спрял спорния строеж в Бистрица, който предизвика протести на местните жители.

Обратно в новината

Коментари - Главният архитект на София спря спорен строеж в Бистрица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БАНКЯ ПОЛОВИНАТА ИМОТИ СА ОТКРАДНАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА С ПОМОЩТТА НА КМЕТСТВОТО И КМЕТОВЕТЕ МИЛИОНЕРИ - КРАДЦИ И С УЧАСТИЕТО НА СОФИЙСКИЯ КМЕТ ......

ЗАЩО ЦЯЛОТО КМЕТСТВО НЕ Е ЗАЩО ЦЯЛОТО КМЕТСТВО НЕ Е ОТДАВНА В ПАНДИЗА И ВСИЧКИ СДЕЛКИ ПРИ ПРОКУРОРА СА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ ............. КВО РАБОТЯТ ТАЯ ГЪСКА ФАНДЪКОВА И НАЧАЛНИКА И БОКО, ГЛАВНИЯ ГУРУ НА БРОКЕРИТЕ МОШЕНИЦИ ВЕЧЕ В ЗАТВОРА

НЕ купувайте имоти в бистрица от БИСТРИШКИ БРОКЕРИ.Най-големите измами са направени от бистришки брокери,не от славин апостоловчудя се защо не им споменават имента има стоитици измамени хора.Обикалял съм из цяла европа и такова нещо е немислимо в която и да е друга държава!

Това е нагледен пример как софиянци съсипаха морето. Най-после тези схеми почнаха да си ги прилагате и пи вас. По черноморието само ги тестваха преди години и видяха, че са успешни.

АМА ТОВА КОМУНЯГИТЕ ПОМНЯТ ИЗБИРАТЕЛНО .- КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАЛО УПРАВЛЕНИЕТО ПРИ ГЕРБ. АБЕ БОЙКО НЕ ЗАВРЯ ЛИ В КУЧИ ГЪЗ, СЪЖАЛЯВАМ УЧА СА ОТ РАДАН ВСЕКИ КОТО КРАДЕ. А УПРАВЛЕНЕТО ПРИ БКП - ЗАМЕНКИТЕ ЗАБРАВИХТЕ ЛИ2 НИЩО НЕ СА ВЪРНАЛИ.

Не сме, не сме забравили, ама в София никога не е командвало - БСП, а заменките, както и далаверите с реституциите са все с участието и благословията на СДС, земеделци, ГЕРБ, че даже и ДПС, както и царските велможи ... Някои от рекордьорите по предложени и направени заменки, като шефа, приватизирал и бившата Чиатота - Красимир Арсов дори смениха по няколко партии за да са винаги в Столичния общински съвет и далаверата да върви ...

откога по Европейските директиви е възможно да се строи по безобразен, бетониращ и унищожителен за природата начин в защитени природни паркове на Европа, какъвто е Витоша планина! Как това е съобразено с борбата с климатичните промени на планетата, как изсичането и застрояването на природни и защитени паркове отговаря на световните и европейски мерки за борба с климатъчните промени. Да не говорим , че става въпрос за сериозни климачтични последици в случая заради имотна измама....

По бтв-то имаше раследване по темата. Показаха едни селски, нагли мутри с очила, които ходеха да сплашват. Над тях разбирасе има по едро парвеню или субект, облечен във власт. Отпор до дупка за поредната нагла далавера, от която на улицата ще "цъфнат" още няколко джипове и лимузини.

Има едини документи, дето всички се правят на луди, че ги няма. Аз бих реституирал земи само на база тези документи - данъчните книги. Пазат се поне 100 години и там си пише на кой парцел земя кой е плащал данъка. И ако претендента (или някакви негови правоприемници) за реституция не е записан там - биийп реституция! Значи може да има нотариален акт, оригинал, може да има кадастрална скица на свое име, оригинал, може да има бележка от господ бог - ако не си е плащал данъците на земята - не му се реституира. Просто във времената преди ТКЗС-тата е имало данък за всички земи.

Но не и в Бистрица. Мой близък още плаща данъците на 700 квадрата парцел от прадядо му, но мястото е в двора на завзел го съсед. Просто онзи си е вдигнал къщата в средата на двата парцела и понеже го "стопанисвал" добросъвестно, извенъж се оказа негов. Когато братовчед ми спря да плаща данъците за 2 години, лекето кмет набързо му прати честитка. И така параграф 22, хем нямаш вече имот със съдебно решение, хем му плащаш масрафите. А евреина, дето му го крадна, при това пришълец в селото, му се хили всеки път като мине от там.

Не може ли некой да срещне оня с очилата, дето го даваха на летището, и да му предложи букет от винкели с арматурно железо? И да се приключи целата схема.

Днес при вас, а утре и на други места!

нагледно какво представлява управлението при герб

Много такива измами има и в район Младост!

Браво на хората! Това е гражданско общество и ако всички бяхме такива, а не форумно-кръчмарски мрънкачи, разните политици, кметове и прочие сволочь нямаше да си развавят байрака безнаказано. Поздрави за хората! Така се прави.

Това напомня за хотел Щастливеца до х. Алеко. Някакъв мегаломан-идиот го купи, опита се да го разруши и не можа. Цели етажи и стаи стояха 10-тина години килнати на една страна. Сега всичко е сринато, има една голяма купчина камъняк, а заградената площ около бившия хатела е два пъти по-голяма, отколкото чеше хотелчето някога. БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МУТРИ, които унищожават, а не градят.

Тази турбо-тъпа ситуация никъде другаде в правова държава НЕ БИ СЕ СЛУЧИЛА,всичко за този имот ИЗМАМА и насреща тъпо гледане,в такива случаи в Австрия/например/ се започва със спиране на строежа-привикване на длъжностните лица и настоящ собственик-съдебно дело-пандиз НА МИНИМУМ 6човека,тука с този случай се показва за пореден път къде е народа и къде е власта,,,,България бе от най-най готините държави но УВИ пиша беше,,,,,,,,,,,жалко

Интересен лозунг - Бистрица на бистричани. А ако ние софиянци вдигнем лозунги София на софиянци, ще трябва един милион селяндури да се изселят от тук :(

Ти гледай да не се налага и ти да заминаваш от там, защото Софиянци отдавна не са в София, брат!

Това е начинът да отстояваме своите права и тези на другите около нас! Много сме и сме силни, важно е да защитаваме и съседите ни дори и нас да не ни засяга неправдата! ЕВАЛА на бистричани!

Димитрина Захаринова бе изобличена като лице взело подкуп преди години като представител на партия. Преди време за Захаринова медиите изнесоха, че стои зад 4-звезден комплекс Казабланка за 7.5 млн. евро в черноморския град Обзор. Захаринова е от Симитли и в Югозападна България е популярна като собственик на луксозния хотел ДиМарио. Подобната на кораб нова 7-етажна сграда се вписва като перла в короната на черноморския курортен град. В родния и град си обясняват бизнес възхода й заради близостта й до лидера на ДПС ахмед Доган. Синът й Любомир е съдружник с първородния син на лидера на движението Демир. Хотел Казабанка се намира в подножието на Еминската планина, непосредствено до река Двойница, и е точно зад комплекса на шефа на Лукойл-България Валентин Златев. Има общо 164 стаи, като част от тях са продадени, а другите функционират като хотел. Най-луксозният хотел в Симитли ДиМарио, все още се води на името на бившия съпруг на ексшефката на дирекция Вътрешна финансова инспекция към Агенцията за държавна финансова инспекция- Володя. В строителството му бяха инвестирани 4 млн. евро, от които половината по земеделската програма САПАРД. Още през 2006 г. в деловодството на парламента бе отправено питане от депутата Борислав Китов за тогавашната шефка на Териториална данъчна дирекция в София-град за създаден кръг от свързани лица. Според Китов Захаринова заедно със сестра си Гергана Тодорова и съпруга си Володя са създали така наречените консултантски кръгове Ивана, които водели търговските книги и изготвяли баланси на търговците като техни счетоводители. Чрез сина си Любомир семейство Захаринови влизат в близки отношения с фамилия Доган. Първият син на лидера на ДПС Демир Ахмед Доган, и Любомир Володиев Захаринов са регистрирали сдружение Младежки център Изгрев. Преди да стане съветник в ДАНС Захаринова оглавяваше Агенцията за държавна финансова инспекция." Т.е. последствия няма да има!

Благодаря за интересната информация. Остава да се надяваме на упоритостта на нашите шопи. Остана ли ненасрано место от тези олигарски мрасници. 6 млн. налод, а навсякъде замърсено и насрано, благодарение на човешката алчност. Вижте само Черноморието, Разлог и Банско на какво са заприличали. Дръжте се шопи ние сме с вас.

Да се извърши ревизия на всички "Констативни нотариални актове, въз основа на обстоятелствена проверка" от ДАНС и Прокуратурата(от друго населено място).

При ГЕРБ "заменките" ги замениха с " Констативен нотариален акт, въз основа на обстоятелствена проверка". Цоциалистите поне даваха нещо в замяна :)

Вече не е за калашник а за РПГ и за снайпер!!!!!!НАРОДЕ-Е-Е-Е!!!!!

Стоян Георгиев като е започнал да кара наред. В София на ул.Буная и ул.Русалка също има незаконен строеж. Въпреки протестите строежа продължава - Честито

Бистришките тигри да не търчат след топката, а да се взимат в ръце и да се намесят.Г-н Борисов да си нарита местните и централни контролни органи,че това вече на нищо не прилича.Защо тези,които са подписвали не са вече в ареста?А тези,които са се ползвали от фалшивите документи защо не са при тях?

Бистришкият наднормен котарак дали няма лапа и в тази далавера?

Слушах ги сутринта. Хората казаха "няма да отидем на работа, ще стоим тук". Разбирам ги, но след като хората няма да работят, за да вършат работата на институциите, то защо са ни тези институции и защо пък са ни служителите в тях! А иначе на всеки що -годе информиран човек му я е ясно, че и зад този строеж стои поредния "големец" с властови позиции/познанства/ и пари, за когото законът е врата в полето! Аман, бе - превзехте всичко красиво и го осрахте подобаващо!

Избори му е мамата! Поне месец около тях общинарите временно спират разпродажбите на имоти, най-вече от "зелените площи", с което се занимават през целия си мандат. Така, че нека правим избори всеки 3 месеца!

Някак много общо ми звучите. Нали само при социалистите било така, а сега изведнъж общинарите(всички).... Е какъв е извода?!

Бистрица е презастроена! Има гигантски къщи палати,които се строят и вече са построени на вътре в планината по самата река Бистрица! преди можеше човек да се разхожда свободно покрай реката,а сега не може,защото над самата река има построени замъци!!! Както е тръгнало с това незаконно строителство след някоя година ще стигнат горе до Бистришко бранище!!!! Надявам се природата в крайна сметка да си каже думата и едно свлачище или земетресение да отнесе всичката тая смрад,която настроиха в полите на Витоша!!!!!!!

Това, че преди не е имало строежи на някои от тези места не означава, че те не са били частни! Има си граница между природен парк Витоша и самото село и като човек, чиито предци живеят в това село от няколко поколения, мога да ти кажа, че все още има доста чаастни земи, които не са застроени. Иначе е напълно вярно, че от китно селце стана презастроено...

Ясно е, че са искали да излеят този бетон без да ги спрат. Но за да изливат бетон нощем се искат и допълнителни разрешения, защото се вдига шум. Не бих се учудил, ако са се сдобили такива от продажни чиновници. Добре че хората са се усетили и са ги спрели. Но имам една забележка към статията. Нека бъдем точни в писанията. Тази част на ул. "Черни връх" няма нищо общо с пътя към Витоша и с туристите.

Просто нямаш идея колко са натоварени читавите строителни фирми в София. И като се гонят срокове се бачка и до късно. Това не е държавната работа от 8 до 5 и после шапка на тояга. Фундаментите на моловете са наливани и по 3 дена нонстоп. А тези дето в 3 след обяд не може да намериш никой на обекта ги пиши бегали.

Аз го виждамт ака: 1. Ако починалият има наследници - те си връщат имота, а прокуратурата съди измамниците .... Строежът спира като незаконен. 2. Ако починалият няма наследници - държавата по закон придобива имота, а прокуратурата съди измамниците .... Строежът пак спира като незаконен. ТОЕСТ НЯМА ЗАКОНЕН НАЧИН ТАМ ДА СЕ СТРОИ! Ако има "добросъвестен" пети-шести купувач на парцела - той остава на сухо и съди измамниците да му върнат парите.

прочети долният коментар.

Подкерпям този подход. Не виждам причина да не се приложи.

Прочетете какво е ' Констативен нотариален акт, въз основа на обстоятелствена проверка' , цялото Черноморие така го завзеха, Общината се прави на луда и неактува дадени земи, т.е. оставя ги на някой техен човек да си ги припознае, нотариус подпечатва 2 декларации на 89 годишни идиоти, че земята е била на дядото на който трябва, оттам нашият човек тича в Общината и подава заявление, те му дават парцела който си е заплюл ЗА БЕЗПАРИ и готово.

защо тоя Европейски парламент не се намеси с разпореждания по отношенниена престъпленията с власт и корупцията в България, както и по отношение на неработещата съдебна система и миниатюрните заплати и още по-микроскопичните пенсии в България, ЗАЩО питам не се намесят Евопейския парламент, Европейските закони и директиви, толкова активно, колкото се месят във задължаването ни да приемаме и разселваме миграните от Азия и Африка, или пък да подписваме тайни търговски споразумения с коропрациите на Америка, и да внасяме ГМО-та за храна????

ЕС е общност - тук членуваш доброволно и никой не те вкарва насила в тази общност! Законите на държавите от общността обаче се приемат и гласуват от парламентите им! И каквито си ги приемат в нашето НС , това се изсипва върху главите на народа! Колко още доклада са им нужни на нашите управници, в които ясно да пише, че съдебната ни система за никакъв чеп не става?! И какво направите НАШИТЕ управници и законотворци в НАШЕТО НС - СКОПИХА Я! Това сме си избрали - това ще сърбаме!

ей разбирач, не ми ги разтягай тия на мене. Това, което прави впечатление е , че Европейският парламен с лекота, ако реши ще наложи на България каквото си поиска, без тия келеши в нашия осран парламен да са считани са какъвто и да е било фактор бе. Но прави впечатление, че Европейският парламен се намесва във вътрешната политика на България и я изкривава по европейски модел само, когато е да ни ограничи производството в селското стопанство или да разселим мигранти и да им плащаме здравните осигуровки от парламента, но за всичко останало за Еропейския парламент кучета ги яли българите, ако и да сме европейски граждани. Правата на българите на равнопоставеност с другите европейски граждани не се зачита и признават от европейския парламен.

Ей Тая държава се е превърнала в Дубай. Изливат бетона нощем. Много горещо през деня ще да е.

Вместо да давате 3 еднакви снимки, да бяхте дали снимка на единия камион който беше с временни номера. Що е с такива може да се разсъждава.

Ами питай идиотите от МВР защо дават такива номера вместо постоянни.

В цялата страна е така. Особено в по-привлекателните райони - около големите градове и курортите в планината и до морето. Разграбването на общински и частни имоти при реституцията и след това е в гигантски размери. Лошото е, че няма критична маса от хора имащи смелостта да разровят и да се изправят срещу мафията.

Всички се скриха по миши дупки, защото схемите ги покровителства лично ДОГАН феса, най-висшият агент на КГБ в България. - Именно Славин Апостолов се е заел и с връщането на земята около "Цумчето". С точно такава схема тя се превръща в строеж, чиито възложител е Димитрина Захаринова. Към момента тя ръководи едноименна одитна компания. Миналото ѝ обаче е определено пъстро. В периода 1996-97 г. тя е била данъчен инспектор. Издига се до поста директор на НАП-София. Съпругът на Захаринова - Володя Захаринов, е собственик по документи на хотел "Ди Марио" в Симитли, всъщност е на Ахмед Доган. Случаят беше обсъждан в парламента през 2007 година. Захаринова, като съветник на Петко Сертов, е била "топлата връзка" на Доган в ДАНС. Синът й Любомир Володиев Захаринов, и този на Доган Демир, са съдружници в неправителствената организация "Сдружение "Младежки център- Изгрев".

Няма да се учудя, ако един ден се окаже, че и апартамента ми е на Доган :) Тоя дръндарски циганин наистина е проклятието на България!

"Собственичката" няа този имот димтрина захаринова, да не би да е онази захаринова-видна данъчна шефка,видна съветничка в данс и т.н.?

"а излеят ли се веднъж основите, всичко ще бъде узаконено. " Я колко лесно било да прецакаш държавата,а тя от своя страна с почти нищо не може да те спре. Страшни мафиотски закони.

От която е част и столичния архитект и цялата клика , която управлява София вече два мандата !!!

Не два мандата, ами от демокрацията насам - зелени, СДС, земеделци, царски велможи, най-дълго и успешно разбира се - ГЕРБ чак до наши дни ... То не бяха поземлени комисии, не бяха главни и по-малко главни архитекти, не бяха кметове и кметски наместници .... Който се докопа до властта "намазва" тутакси с желание, ентусиазъм и добра закрила отгоре ...

Зад всичките имотни измами в община Панчарево стои кмета на общината!!! Защо не се търси отговорност от него?

общини са бушони , които да гърмят ,когато се натрупа напрежение и готово !!! Хората се прибират по домовете , кмета ще го нагласим на държавна служба и всичко ще тръгне по старо му след като поотихнат страстите !!!! Далаверата е на високо място !

На кмета му гръмнаха колата преди една седмица, защото сигнализирал за нередности в поземлената комисия.

Много хитро.... как успя да го измислиш? Струвами се, че причината е друга!!!

Спрял той, грънци. Трябва да се саморазправят хората, за да се събуди някой държавен хрантутник.

Гледах Протеста по ТВ . Интересното е че Държавата и Властта се скриха в миша дупка . Явно зад тази кражба стои много голям Човек , дори Президента ни .

Да и накрая го отнесоха строителите. дето вината им е че са отишли да бачкат и да изкарат някой лев. Та вместо да протестират срещу строителите, що не протестираха срещу собственика и общината която му е дала разрешение за строеж.

Ако така се протестираше за всички измами в България,може би положението щеше да е по-различно!

Браво момчета ! Бой по имотната мафия !

В много държави има мафия. В България мафията си има държава.