БЛС иска заплатите в Спешна помощ да започват от 1500 лв.

Българският лекарски съюз поиска началната заплата на млад лекар без специалност в Спешна помощ да е 1500 лв., а старите лекарите да получават около 4500 лв.

Обратно в новината

Коментари - БЛС иска заплатите в Спешна помощ да започват от 1500 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, посмали Манго, че надмина Болен.

А не е ли странно да искаш от безработния, който е регистриран на борсата да внася здравна застраховка, като тези който работят!

Аз предлагам да започват от 8-9000 лева! Какво ще си играем? Само че, дали ще се подобри нещо?

след 10 години като няма нито един доктор ще те питам какво ще правиш....

Е като от БСП искат толкова - какво чакаха една година - защо не им ги дадаха..........???????????? А министърката (БСП) вчера твърдеше точно обратното - че максимума е 10 %, при това до края на годината, само дето не е сигурно......

Чети бе галфон неграмотен!! БЛС е Български лекарски съюз, а БСП е друго! Аман от неграмотни тъпанари, които само мрънкат, а ги мързи да направят най-елемнтарното. Чудя се кога ще започне да те мързи да дишаш?!?!?

Да де, но хората с по 400-500 лв. заплати не биха могли да издържат система с такива заплати.

Този,Райчинов отдавна трябваше да се махне.Говори само за пари не за реформи и за работа.Накрая постига Правят големи разходи с кражби и дъ ржавата ще не ще изплаща.Така е във всички сектори на държавата,за щото в София нямат съвест.Вижте същата дейност в Румъния,а не в Париж,че вземали по 100хл,Е.

Заплатата е цената на една стока наречена "труд". Цената на една стока се определя от търсенето и предлагането. Ако се търсят 100 лекари, а няма предлагащи се, нормално е цената на труда им да расте. Обаче всичко това е вярно само при пазарна икономика. При нашето монополно здравеопазване цената на труда зависи от монополиста - държавния чиновник.

ИЗВИНЯВАЙТЕ,НО КАТО ВИДЯХ СЪКРАЩЕНИЕТО "БЛС" СИ ПОМИСЛИХ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА "БЪЛГАРСКИ ЛОВНОрибарски СЪЮЗ" - НА НЕГО ПО МУ ПОДХОЖДА ДА ГОВОРИ ВИЦОВЕ КАКТО ТЕЗИ ЗА РАЗМЕРА НА ЗАПЛАТАТА.

Да се погнат първо личните лекари и специалистите , които не издават касов бон за услугата, с което ощетяват държавата, а от там ще има пари за спешната помощ. А мафиотът веселин златев - шеф на комисия за "защита" на потребителя, вместо да си купува скъпи коли с многобройни екстри, да закупи 5-6 линейки за тази стойност, защото, както всички ние, така и той и неговото обкръжение, не са застраховани от нещастия, за които се вика пърза помощ.

Нека да не се забравя, че тия високи заплати , които лекарите искат, трябва да се изкарат от пациентите, които често мрат, докато ги чакат! А и по-високото заплащане не винаги е гаранция за по -добро обслужване.

Този от лекарския съюз е за психиятрията.Такива заплати са нереални за нашия статус.

Защо да не взимат лекарите и учителите такива заплати?!Само фризьорите,келнерите,шофьорите и някои ИТ специалисти ли са важни в държавата?

БРЦК

Кой от фризьорите, келнерите или шофьорите взимат по 5 бона бе ? Я се осъзнай. ИТ -та по 5 бона има , ама са сигурно 2-3% дето взимат тея пари.

Защо все ние шмекеруваме,за да крадем?!Защо не вземем модел,който е най-успешен,проверен от опита?!В Исландия работодателя включва сериозен бонус към заплатата,ако си здрав-представяш документ от личния си лекар!Има икономически лостове,с които помощта да се заплаща достойно-напр,-виновните за загубеното здраве на пострадалия да поемат лечението!Когато си неосигурен-плащаш,когато си искал линейка за неспешност-също плащаш!Така лекарите ще си изработят парите!Какви хилядарки сънува БЛС!

БРЦК

5000лв при положение ,че такива заплати са наистина рядкост си е изхвърляне. Много са и си го знаят - това е чист популизъм. 1000 за начало и 2000 за стаите лекари мисля ,че е справедливо. Ама как да стане , като здравни вноски вече никой не иска да внася? Ми много лесно - който не е осигурен да си плаща за спешната помощ. Механизми има много как да стане.

1. Ако някой не се осигурява, това 99% от случаите означава, че няма тези мизерни 16 лв. на месец, които да даде. Означава, че гладува, а това са много хора в България. 2. При спешни случаи се предлага безплатна медицинска помощ, такъв е закона. И добре, че е така, защото иначе повечето от тези хора ще умрат.

БРЦК

Наивник - 1 мил. цигани не се осигуряват , но всичките имат сателитни , чинии , музики , плазми. Ми тия дето се стрелят по улиците от скъпи лимузини ? И те не се осигуряват и ние им плащаме здравната помощ. Логиката е елементарна - защо да ги давам 16лв , като и без да ги давам ме лекуват? Затова и линейките ги викат за хреми - щото ГП-то неосигурени не лекува.

Един прост въпрос - Защо личен лекар взема 2000 лв. заплата, а в спешна помощ - 600 лв. Ами просто обърнете цифрите бе. Не може този, който работи повече и по-отговорна работа, да взема по-малко от този с по-малко и по-неотговорна. Вие да сте видели училище, където чистачката да взема 700 лв. а учителят 300 ? Оправете си бакиите във вашата кочинка, пък после искайте от правителството.

Не могат, в училище са имали двойки по математика. Сега просто са алчни.

Съгласен, но като заплатите на всички в тази държава станат нормални. Иначе това си е чист рекет. Освен това фактът, че предишните 4 години мълчаха като риби, та даже и престъпници ги наричаха от правителството, а сега скачат, намирисва на политически мероприятия.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ФИНАНСОВО ИЗДЪРЖАНО Е ПОКАЧВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ В СПЕШНА ПОМОЩ СЪС 150% ПРИ ЛЕКАРСКИЯ И ТРАНСПОРТЕН ПЕРСОНАЛ И 50% ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА!!!НО СРЕЩУ ТЕЗИ ПАРИ ТРЯБВА ДА ИМА И ПОЕМАНЕ НА РЕАЛНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА КАЧЕСТВОТО И ЕФЕКТИВНОСТТА НА РАБОТАТА ИМ!!!

Всички да си заплащат осигуровките. Стига сме хрантутили шапкари, пенсиониращи се по на 50 год., с 20 необлагаеми заплати изкарани от нас.

Асоциацията на търговците в храма на здравеопазването маскирани като асоциация университетските болници, поискаха оставката на директора на НЗОК Румяна Тодорова и подкрепи в декларация лобиста - министър Таня Андреева която е част от конгломерата ТИМ в конфликта й с лекарите от Спешната помощ. Председател на тази измислена Асоциацията на университетските болници е тимаджията проф. д-р. Валентин Игнатов от болница Света Марина във Варна

четете в статията Кадрови кадрили в "Шейново" прикриват интереси. Таня Андреева: Не бих работила в Спешна помощ. Таня Андреева е от лобитата в ГЕРБ.

Напълно съгласен съм. Не може да работиш толкова отговорна работа, а да получаваш жълти стотинки.

Да, трябва! В сравнение с останалите лекари дето непрекъснато те цакат за всичко! Уж си с направление, но като отидеш това, онова, това не се плаща и ти се ръсиш с много, за нищо, защото и те изпращат на ненужни изследвания само за да ти вземат парите! А хората от БЪРЗА ПОМОЩ са некомерсиални и наистина работят за нас! НО ЗАЩО ПАРЛАМЕНТА ИМА 100 КОЛИ, А БЪРЗА ПОМОЩ САМО ДЕСЕТИНА! ДА ОТВОРИМ БЛОГ: ПОЛИТИЦИ ВЪРНЕТЕ СИ КОЛИТЕ ЗА БЪРЗА ПОМОЩ! Да видим лицето на БГ политици! ББ, Стишев, Местан и сие призоваваме ви в името на живота на БГ народ!!!!!!!

Комунистите разбиха всичко...

Не, продажните подлоги продадоха и унищожиха икономиката и социалната среда на обществото на България.

И аз искам заплата 4500лв. , но шефа ми дава 450лв., хем работя по 12часа , често и събота! И при държавата трябва да е така, стига само да хленчат за пари! Като гледам 90% от населението е болно! Това е резултата от работата им!

Напускаш работа с мотrв ниска заплата и си търсиш нова по-високо заплатена, ако шефът ти те цени толкова ще ти я вдигне за да не напуснеш, ако не - да го духа ;-) Никой няма да ти увеличи заплатата ако не си поискаш сам, иначе ще теглиш като вол цял живот ;-)

Случайно да си чувал, колко е безработицата в България? Предлагаш му да умре от болести и мизерия.

Този,Райчинов отдавна трябваше да се махне.Говори само за пари не за реформи и за работа.Накрая постига Правят големи разходи с кражби и дъ ржавата ще не ще изплаща.Така е във всички сектори на държавата,за щото в София нямат съвест.Вижте същата дейност в Румъния,а не в Париж,че вземали по 100хл,Е.Освен това на мястото на напусналите не назначават нови нарочно и остават празно ,казват няма желаещи.После отиват близо до адреса и се връщат,отчитат че са ходили,а чакащия умира,не го намират.Все номера.

Още Бляк Ваньо с деноминацията трябваше да даде старт с ъс заплата средна от 1500 лв.А не да гоним нормалните държава цяло хилядолетие! Ся некой идиот ще ревне- От къде пари ва!Отгововор.- Не ме е грижа, от къде работодателаа ще намери!Подариха му завод ,ЕРП , кабелна и т.н.Сега е редно да плаща като в европа.

rado_7_6@

Аз понеже съм прост и все недоразбрал да питам - къде в Хипократовата Клетва се споменава, че Медикът е ДЛЪЖЕН да лекува за без пари? Друг е въпросът, че на който не му харесва държавната заплата вместо да рИве, може да отиде и да бачка в частна болница или да си отвори частен кабинет. Тоя 'соц' просто е направил на мармалад мозъка на хората като чета коментарите. Безплатен обяд НЯМА, а кадърен Лекар не става от всеки и е естествено трудът на такива да е скъп.

Абсолютно. Заприходени са известията за напускане на целия персонал на Бърза помощ.

Заприходени са, ама не заради ниските заплати, а заради уволнението на некадърния им крадлив директор. И сега изнудват и манипулират обществото, но ходят да се пазарят и очакват да им мине номера, че да си изтеглят молбите бързо. Който не са го удовлетворявали условията на работа, не е отивал да работи там или е напускал. Да ги уволнят всички, начело с директора и да сменят кардинално системата. Другото е козметично закърпване без резултат.

От къде идват заплатите на лекарите, замисляте ли се над това? Как да плащаме за такива високи лекарски заплати, като нашите са МИЗЕРНИ??? Как? Как плащаме депутатските и заплатите на раздутата администрация заплатите с нашите МИЗЕРНИ? Как? Няма баланс и справедливост. Вдигнете заплатите на работещите във всички сфери, тогава ще се оправят нещата в страната. Не дръжте населението в мизерия и не го залъгвайте, че не можело.

Заплатите на всички могат да се вдигнат, само когато в страната ни се даде приоритет на производството. Само икономика с високо развито производство, дори свръхпроизводство може да си позволи такъв растеж на доходите. Някъде да си чул в България да се говори за производство? Всяка минута, в която не го правим е изгубена. Отделно това е и под чуждестранно влияние, защото западна Европа не иска да има конкуренция. Но няма и не може да имаме държава, ако не започнем да произвеждаме и да се самоиздържаме. Попитах на времето видни икономисти, какво ще стане, ако свалим валутния борд? Те казаха: инфлация. Попитах: защо? Отговориха: защото нямаме ПРОИЗВОДСТВО. Е, докога ще чакаме и какво чакаме? Нали искаме заплати и по-добър живот. Какво чакаме?

Жизнено важно е всички заплати да се АКТУАЛИЗИРАТ! Не само на лекарите, а на всички, щом сме в Европа, искаме ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ, не само цените на всичко в страната да са европейски, а и ЗАПЛАТИТЕ!!!

Послушах Бойко и посегнах през 2010 година на резерва на здравната каса. Сега и да съжаляваме - мандалото е хлопнало...

Нямаме нужда от лекри да стават бармани или да бягат зад граница ! За нас е жизнено важно чиновниците да са добре охранени Затова и си имаме цяла нищоправци и ги подържаме с повече пари Дори платените писачи тука са по ценни за държавата и народа

От лекари има нужда, но да не са само печалбари от пари под масата и да реват за високи заплати и да ни осъкатяват и морят без да им мигне окото същевременно.

мен

От кога бе мамини? От няколко дни след като отново стана инцидент със спешна помощ ли? Ми не става така, това си е чист популизъм.

ЗА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА ДОЙДАТ ОТ НЯКЪДЕ. ТОВА С ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ НЕ Е РЕАЛНО, ЗАЩОТО ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСВАТ СРЕЩУ СЕБЕ СИ И СИ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ, НО ПО-ОСЪЩЕСТВИМОТО РАЗУМНО И РЕАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е ДА СЕ СПРАТ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ /СУБСИДИИ/ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, КОИТО СА НЕОПРАВДАНО ВИСОКИ /МОЖЕ БИ НАЙ-ВИСОКИТЕ В ЕС/ И ПО ТОЗИ НАЧИН ПРЕНАСОЧВАЙКИ ТЕЗИ ОГРОМНИ СРЕДСТВА ЩЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА И СЪС СЪВРЕМЕННОТО ОБОРУДВАНЕ НА ЛИНЕЙКИТЕ И С ДОСТОЙНОТО ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРСКИЯ ТРУД ОТ СПЕШНАТА ПОМОЩ

НАЙ-ДОБРЕ ГОСПОДИ РАЙЧИНОВ ДА СЕ ОБЪРНЕ И ПОИСКА ТЕЗИ СРЕДСТВА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ ДА БЪДЕ ЗА СМЕТКА НА НАМАЛЯВАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ /ПОНЕ НАПОЛОВИНА/, ТЕ И БЕЗ ТОВА НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА, А ТАКА ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ

Абе какви са тея смешки със заплатите бе, Райчинов..? Не че не заслужават, но.. на днешно време на фона на заплатите в БГ от къде ще дойдат тея пари? По тая логика учителите колко трябва да получават? А хлебопроизводителите? А в градския транспорт? Все дейности достатъчно важни и отговорни за живота в Държавата.

гербераските боклуци опукаха здравната каса, откъде сега пари ?

ами много е просто решението: като се отрежат субсидиите на политическите партии ще има бол пари и за съвременно оборудвани линейки и за по-достойни заплати на лекарите

Боклук е отрочето на баща ти

Веднъж в апартаментът, съседен на този до офиса ни видях, че е припаднала възрастна жена. Слава Богу, врата беше полуотворена. Веднага извиках Бърза помощ. Дойде лекарка, погледна я, прескочи я и каза: "Припаднала е от глад." Попитах какво да правим, а тя ми отвърна с презрение: "Не ме интересува, аз да не съм социална служба." На настояването ми отвърна: "Дайте и нещо сладко, вода със захар." Жената отпи малко вода със захар и се съвзе. Лекарката, карайки й се, я попита: "Откога не си яла?" Жената каза: "Не знам поне от 10 дена." Лекарката отново я прекрачи и си тръгна като говреше сърдито: "Викат ме за всякакви ..." Аз останах да се търся нещо за едне на жената. Потресе ме отношението на лекарката. Никога не съм си представяла, че някой може да реагира така.

Аз останах да се търся нещо за едне на жената = Аз останах да търся нещо за ядене на жената.

"човек за човека е вълк".Цялото ни общество страда от тежка дехуманизация,която не подминава никоя сфера на обществения живот.

Как един може да е човек, а друг само си търси оправдание да не е? Обаче има претенции за какво ли не.

аз съм в капиталистическа страна , и не мисля , че е така !!! Там -ако припаднеш -недай боже- всички се побъркват да помагат-кой с какво може.... В ЗАБЛУДА СИ.... ГЛЕДАЛ СЪМ ЛИЧНО.....

Лекарката е поставила диагноза,стабилизирала е състоянието на и това е,което се иска от нея.Ти какво искаш-да я нахрани и да я вземе у тях ли? Ти защо не я взе?

1. Това не беше клошарка, а нормална пенсионерка от блока. Можеше да е майка ти. 2. Когато някой реагира вулгарно и нечовешки, особено когато иска да упражнява лекарска професия, това не е без значение. И обществото няма как не само да поощрява, но и да търпи това. То оставаше и да не си свърши работата, особено при това миниатюрно усилие, което положи. Само дето не я ритна, но щеше да се измори повече.

Да се връща старата система от соца.На всяка поликлиника където все още я има линейка с дежурен лекар.За редовно внасящите здравни да отпаднат всички незаконни такси пари за снимки и др.Кой,кой,кой разруши работещата система бял ден да не види.

управляващите с мълчаливото съгласие и бездействие на управлявамните.

А парите за които изнудват хората, какви са. Какво ще кажете за 3000 лв само за диагностициране, 3000 лв за операция и 4600 лв да си закупите инструментите за ендоскопска операция, защото ще бъде "по-добре за болния". И това в рамките на 14-15 дни и само за един пациент и още 1000 лв за морфина, защото се оказа, че тази ендоскопска операция не е била полезна в случая. Лека му пръст на баща ми, отиде си на 52 години от безхаберието и корупцията на нашето здравеопазване. Понеже няма закони в тази държава, надявам се тези "лекари" един ден да получат възмездие. Затова ли трябва да им се увеличат заплатите.... Те сами са си ги увеличили, но как да станат преди всичко хора..... За тях Хипократовата клетва е като търговския закон.....

В Бърза помощ ли те изнудваха за тези неща?

Какъв "келепир" може да има в бързата помощ??? Келепира е при джи-пи-тата. Не трябва Бърза помощ да върши работата на личните лекари. И наистина там заплащането е недостатъчно. Когато започнат да получават повече от един средностатистически сервитьор или барман, тогава ще търсите качество на услугата. Отделен е въпроса, че скъпото оборудване се изнася от линейките в частни кабинети на шефовете на поликниники и пр.

Системата е виновна не се хабете толкова! Искахте демокрация - ето ви я! Сега мърморите! Еее няма угодия на вас! Не може всички да са доволни и петте пръста на ръката не са равни!

Типично изказване на червен тъпанар! Това не е демокрация, а посткомунистически рай, осигурен от червените крадци и убийци на България!

Такава си я "извоювахте"! Щом всеки си трайка , значи ви харесва! В крайна сметка - Всеки народ си заслужава съдбата!

Абсолютно си прав!

ПОПИТАЛИ РАДИО ЕРЕВАН: КОЕ Е ПО-ЛОШО И ОТ КОМУНИЗМА И ОТГОВОРА БИЛ: ПОСТКОМУНИЗМА

Аха! Не искахте Ленин , сега ето ви Кончита Вурст! Да ви е честита! И стига само за пари да ламтите, че ще горите в ада, ако въобще вярвате в нещо!

Але Хоп

Християнкомунист - това не е ли оксиморон?

Напълно споделям вашето мнение, лекарите трябва да са в добре оборудвани кабинети в спешни центрове, а не в линейки

На некадърниците от спешна помощ и 350лв са им достатъчни. Даже са им много на тези утрепки. Те отдавна са забравили, каквото са учили и гледат само ,,келипир,, да има. Типично по бай ганьовски. Даже имат да дават на хората. Това са най-големите утрепки и мърши. Трябва да продължават да ядат бой всеки ден. За тяхно добро е .

Утрепка е тази която те е родила и толкова" добре възпитала", мършо такава!

Този боклук "да бе да " сигурно е един от шестимата които пребиха екип на Спешна помощ в София. Тогава банда от 15-на човека от кв. Овча купел се нахвърли върху спешния екип, би ги, а бяха извикани, за да помогнат на припаднало 15-годишно момиче. Пострадалият д-р Красимир Йорданов работи там повече от 26 години, видял е какво ли не за това време, но жестокото посегателство го бе извадило от релси. Дълго време беше в болнични и имаше нужда от психотерапевт, за да превъзмогне ужасната травма. Същото беше положението и с медицинската сестра и шофьора на линейката. От съда казаха, че са пуснали побойниците, защото нямало категорични доказателства, че са извършители на побоя.

Не знам как е при вас, но при нас отдавна вече лекари в спешна помощ няма. Само възрастни фелдшери и недоучили медицински сестри. И се молим... дано поне дойде дядото фелдшер!

Къде е това при вас?

пожелавам ти, да паднеш и да се търколиш по стълбите 2 етажа надолу. телефона да ти е на 5 см от теб така че да не можеш да го стигнеш.

Внимавай какво пожелаваш на другите. Може да те стигне теб.

От къде да се вземат пари за лекарите ни като трябва да платим 2.1 милиарда евро за да построим Южен поток за да може Русия да си изнася газа.

Нямам думи,за да изкажа всичката обида,която ми се е събрала от лекарите в ''Пирогов''.Отидох там със счупена ръка,без размествания-по техни думи,от 4 кабинета,в които влязох в 3 ми поискаха нещо да почерпя''за здраве''-пак по техни думи и сега съм със зарастнала на криво ръка,но ме успокоиха,че ако искам може да се счупи и намести наново!За тази лекарска помощ плащаме в България.Бих ви разказала и за операцията си в Първа хирургия на Мед.академия,но няма да ми стигне денят,а трябва да тръгвам за работа,нищо,че е неделя.

Частен случай.

Какъв частен случай. А аз попаднах на професор в Хирургиите в Пловдив, който ми крещеше за това, че се оказах болна от рак. До последно ме подиграваше и унижаваше. Разговорът беше невъзможен. Видях, че се държи с всички пациенти. Уж най-младия професор в България, това онова. Кой знае, в коя секта е влязъл за да получи, каквото и да е. Нещо не е в ред, но никой не смее да каже нищо. Крещи, фучи, обижда, най вече пациенти. Може би иска да ги накара да отидат в частния му кабинет, знам ли. Но кой ли ще иска да се срещне с него пак. Някакъв ужас.

всички трябва да живеят в бедност и на ръба и да крадат, за да се държат в робство от комунистите

със тези бомбастични изказвания другаря раичинов цели да настрои хората срещу лекарите. много елементарен трик на българската номенклатура,този трик се използва винаги ,когато някои поиска достоино заплащане. сигурен съм че лекарите в бърза помощ ще са много доволни дори и на 50% увеличение тоест 1300

та това показва на кого всъщност слуjт всякакаъв вид професионални организации и синдикати - срещу хората ,които уж трябва да защитават

И защо ще им вдигат заплатите? Защото правят така, че да умират хора ли?

трябва да има парамедици, защо никой не казва за парамедиците, не е нормално да учиш 10 г и да се разкарваш с линейка, лекарите трянва да бъдат в болниците

абе на лекарите не им изнася уж да се возят в линейките, обаче я някой наистина да предложи да се обучат парамедици и те да поемат спешната помощ, както е в белите държави, точно лекарите първи ще почнат да протестират. в момента това тяхното не е нищо друго, освен извиване на ръцете за пари.

Щом трябва ще се разкарват. За това са си избрали тази професия - знаят какво може да работят. А и да си кажем правичката в по селата вече и фелдшвери няма и докато чакат помощ хората умират. Или възрастните не са вече хора?

Ами, ще се разкарват! Та дори военните в облачно време не могат и не искат да летят, нищо че вземат по 2 "шапки" пари, та лекарите ли?

Какво обаче ще ги накара да си вършат работата. Та качеството и ни доведе до закон за криминализиране на побоите над тях! А след случая с жената в София? Какво трябва да направим? Може би 6 месеца всички да получават минимална заплата, за да я самолинчува лекарското съсловие! Но, това пък наказва хилядите добросъвестни лекари. Може би ще се съгласите с мен.

до тук се обсъжда май само колко взимали лекарите в германия, колко взимат тук. а никой не си задава въпроса дали качеството на медицинското обслужване при нас има нещо общо с немското. по скоро при нас качеството е като в гана и зимбабве, така че и заплатите на нашите доктори би трябвало да се сравняват с тамошните заплати

ДРУГАРЮ РАЙЧИНОВ, много елементарно подвеждане.Какво означава стари и млади лекари. Има квалифицирани и неквалифицирани. В Спешна помощ могат да работят лекари без специалност ,но с 20-30 години трудов стаж и амбициозни млади хора ,с придобита специалност ,но с 5 години трудов стаж.Значи ли че последните ще взимат 3 пъти по-ниска заплата. Няма ли да се определя последната и от натоварването ,тежестта на случаите и ефективността от действията. Каква е работата на началниците,ако не основно да контролират качеството на положения труд . А времето не е за популизъм.Само за тази си безотговорна изява трябва да подадеш оставка ,ДРУГАРЮ РАЙЧИНОВ.Но какво ,освен безсрамие ,може да се очаква от червена номенклатура.

Поредния малоумен популист. В Германия данъци плащат големите фирми, банки, вериги, корпорации... в България големите са "освободени" от данъци, и парите за държавата се събират от бедните, малкия бизнес, от тези по сергиите с апаратчетата с антенките... е няма как да стане.

В Германия не плащата данъци само които са на обществена и държавна работа : като полицай, и пр. Всеки друг си плаща САМ данъка /ДОД/ (Umsatzsteuer & Einkommensteuer). Значи си в грешка.

В Германия не плащат данъци само на тези които са на обществена и държавна работа: като полицай, и пр. Всеки друг си плаща САМ данъка /ДОД/ (Umsatzsteuer & Einkommensteuer). Значи си в грешка.

може и по 45 000 да взимат стига да ги има