Заключиха с катинар входа на Софийския университет

Софийският университет „Свети Климент Охридски" затвори символично главния си вход в знак на протест срещу решението на Върховния административен съд (ВАС) Ботаническата градина в Балчик да премине към държавата.

Обратно в новината

Коментари - Заключиха с катинар входа на Софийския университет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм студент и имам много приятели. Не се оплаквам и от липса на жени. Освен всичко друго ми върви и в кариерата и образованието. И за разлика от повечето хора, пишещи коментари тук, аз не се сдухвам като излизам извън къщи. Бъдете по-оптимистично настроени към околния свят и живота и той ще ви се усмихне! :)

не подкрепям деиствията на университета. но от друга страна няма да се учудя, ако ботаническата градина в балчик след като премине към дърявата скоро след това се окаже приватизирана. явно някои и е хвърлил око, защото не мисля, че дърявата ще я стопанисва по-добре. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Точно така щеше да се случи по времето на Орешарски,Гагаузов, Даниел Вълчев и под диригентската палка на Доган, с главен изпълнител поплювкото Станишев. А можеше и да се замени за някой сокак от кой да е от многобройните гоцеви съветници!

Ей, по-нагло от агент Гоце в България е май само крадливото и алчно ръководство на Софийския университет! На вас Университета да не ви е бащиния бе, аланкоолу? Държавната собственост беше средство за прехрана на най-различни партизани(от кол и въже) при тройната коалиция бе, Илчев! Твоята партия вече не е на власт и белким се чуе гласът на данъкоплатците от тоя путьо Борисов! Не го издържам вече с тия плонжове комплексарски и пред пародията, в каквато се е превърнала БАН, и пред това крадливо университетско "ръководство"! Ай сиктир...

Така ли изглежда Университета? Па тая порта е като моята гаражна клетка пред панелката, ама не сме се сетиле да вкараме говеда вътре да ги учиме, хе-хе.

За съжаление и Алма Матер и всички други унита в Бг са затворили вратите си много отдавна, отказват да се сравняват със университетите в остатака от ЕС ... и си карат по старите нормички...ако има за какво да се протестира - това е, че нивото на преподаването се съобразява със най-слабите студенти случайно да не отпаднат...не се мотивира модерен поглед върху науката и допълнителният интерес е обект на присмех...университетите в бг нямат визия на такива- това са некви административни структури, работещи на цикли наречени кандидат-студентски прием, където най-сложното нещо за усвояване е бюрократично-безсмислената им структура на функциониране...

С цървули трудно се прави наука! Производството на сиво вещество и здраве си е доста скъпо занятие а ние може само да си чешем крастата, и да ни управляват с купени дипломи.

Стига с тези заплахи с "ефективни действия"! Вие нямате право да превръщате студентите в маши на вашите имотни интереси и спорове. Те са там, за да се учат, платили са си таксите и никой няма право да нарушава студентските им права! Не ви ли увряха дебелите кратуни, господа управници на Алма Матер!? Май-май Симеон Дянков ще се окаже прав за некадърността на ръководството на СУ! Щом не можете да решите някой проблем, все студентите на топа на устата.

И защо "Симеон Дянков да не се окаже прав за некадърността на ръководството на СУ!"? Ако преподавателското "тяло" е кадърно, то обучаваните в момента също ще се обучат като кадърни специалисти. Борбата сега се води за "една градина", но след нея следва "Една земя колкото човешка длан". Та нека днес Дянков да е правият, а утре да съм аз.

По твоята логика студентите скоро няма да има и КЪДЕ да учат, или чак тогава ще ти светне?

Който не помни погромът на студентите в София на тази дата, значи не може да си извлича поуки от историята. Олигархията, българска и световна, се "оля" в алчните си деяния спрямо българската Природа = Земен Рай. Натрупването на напрежение в Безкрайното Божествено Търпение се вия в Япония на 11 март, с 2 метра и половина я премести по повърхността на земното кълбо. Нека не си мисли генералгубернаторът ни и блюдолизците му, че няма да ги достигне Божественото Възмездие. Може би То ще е съвсем различно от това в Япония?!

8-ми декември 1965 година ли е?