Граждани внасят в парламента подписка срещу шистовия газ

Около стотина, предимно млади хора, се включиха в протестно шествие под надслов “Да кажем “ДА“ на забраната за проучване и добив на шистов газ!“ в столицата, съобщи Булфото.

Обратно в новината

Коментари - Граждани внасят в парламента подписка срещу шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помислете сами! В Мелапеч има златна процъфтяваща, голяма златна мина от много години. КЪДЕ Е ПОЛЗАТА ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА НАРОДА И? Официалната статистика е, ме 5% от парите остават тук /дали и толкова има, съмнявам се!/. Защо?? Така би било и с шистовия газ , НО ВЕЧЕ СРЕЩУ ОГРОМНО ЗАМЪРСЯВАНЕ! ВАДЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ САМИ!

Извинявам се, ЧЕЛОПЕЧ

Гледах по ТВ,някой от изказванията на младите "природо-защитници"и най интересното беше,че не знаят за какво точно протестират! Коментара оставям на Вас...

Бай Ганьо не знае какво иска или по-точно страда от липса на навик да мисли и работи. От една страна не иска нефт и газ от Русия, тогава може би трябва да си поиска нефт от Кувейт, Катар, Азърбейджан, Венецуела и т.н., без да отчита фактора цена.Или да добиваме шистов газ от Добруджа без да отчитаме нито цена( а той ще е в пъти по-скъп) ,нито екология. Но най-важното: Ганчо плаче да получава много , ама много пари, ако може , без да работи или да учи сериозно.

Само реститутките са за шистов газ. Други няма.

"Протестираха срещу добива на шистов газ - Нова Телевизия" - Факелно шествие на ВМРО срещу добива на шистов газ и сондажите в Рогозина, които НЕ СА НА ШЕВРОН. Нещо да кажат другарите гербери? Тракането на костите на комунистическия призрак май се поизтърка вече

Права за проучване и добив на нефт и газ в България през периода 01.01.2000г.15.10.2011г. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Самата хронология също е я има : ХРОНОЛОГИЯ НА РЕШЕНИЯТА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОТНОСНО ПРАВА ЗА ПРОУЧВАНЕ ИЛИ ДОБИВ НА НЕФТ И ГАЗ В БЪЛГАРИЯ ПЕРИОД: 01.01.2000г.-15.10.2011г.

Не говорете от името на софиянци. Мнозинството от нас искат шистов газ за да спрем рекета на Русия с цените.

Ти не си софиянец.

Софиянецо, а ти защо си позволяваш да говориш от името на софиянци? Откъде си сигурен, че повечето са ЗА добива на шистов газ. Откъде, прочее, си сигурен, че повечето софиянци са заслепени от антикомунизъм и антируска пропаганда, и не могат да преценят, че нищо не може да бъде сравнено с огромните вреди, които технологията хидравличен удар ще нанесе на природата и въобще на живота в Добруджа, в случай, че допуснем тя да бъде приложена там?!

Няма значение за "Софиянец" другото, важно е да бъде русофоб. Първосигнални хора.

Всичко Мара втасала само шистовия газ й пречи. Кой им плаща на тези слабохарактерни младежи и девици да се правят на клоуни с шествия и протести. Вместо да учат и да се квалифицират, да работят и да печелят, те тръгнали на шествия и бдения. Няма ли за тях танци, заведения, флирт, любов, секс, екскурзии и пътешествия. Вечно има маргинали в ролята на идиота Мунчо от "Под игото".

Има, има - има и чалга, и умишлено унищожаване на моралните ценности и насаждане на безкритично потребителство също. Най-добре е да се вилнее по чалготеките и да не се мисли

Ей ако руснаците предложат да добиват шистов газ на същото място със същата технология, така ли щяхте да реагирате? Ногато ни обраха уранът, по най безобразни технологии, изобщо не се интересуваха от нашата природа, вие мръсни комунисти къде бяхте?

Сондажът в Рогозина се изпълнява от Русгеоком БГ АД - дъщерна компания на Овергаз. 50% от Овергаз е притежание на Газпром. Четете бе хора. Не оставяйте да извършват фракинг с мозъците ви

Наскоро Газпром обяви, че също се насочва към добив на шистов газ . Та се чудех дали ако Газпром искаше да прави проучвания тук, същите тези щяха да протестират?

Овергаз Инк. АД e частна газова компания в България, основана през 1992. 50% от компанията се притежава от руския газов гигант Газпром, а другите 50% - от българската фирма Овергаз холдинг (Википедия). Правата за проучване на Овергаз Инк АД са разположени в блок Провадия (Североизточна България) и блок Тракия (Южна България) и засягат областите: Варна, Шумен, Търговище, Разград и Хасково. Русгеоком БГ АД, ЕИК 175166081, е дружество регистрирано през 2006г. в София. Мажоритарен собственик на дружеството е Овергаз Енерпрайзис Лимитед. В доклада за дейността дружеството оповестява двата основни сондажа Р1Рогозина и Р1-Гурково.Правата за проучване на Русгеоком БГ АД са разположени в блок Добрич, област Добрич. Други въпроси? Протестира се не против добива на газ принципно а против разрушителната технология на фракинга. Протестира се срещу ВСИЧКИ родни далавераджии - лобисти и политици. Просто Шеврон е компанията първенец по издънки

За периода 2000 - 2011 година : Изследвайки държавен вестник са открити 56 терена с обща площ над 100 790 кв.км (от които над 42 423 кв.км в Черно море и над 58 367 кв.км от сушата) с дадени разрешения за добив или проучване. Тази информация е шокираща, защото става въпрос за права на НАД 50% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (110 879 кв.км).

надявам се Шеврон по-скоро да направят проучванията и да се разбере има ли залежи на газ. Дано да има - това ще е много добре за България и голяма мъка за петата колона на руснаците.

Прави впечатление, че не само Златна Добруджа и не само блок 1 Нови Пазар, а и много други български земи са оставени на произвола на проучващите и добиващите компании за нефт и газ. С навлизането на технологията хидравличен удар за извличане на шистов газ и с възможностите за прехвърляне на права по проучване от една компания на друга се оказва, че почти цяла североизточна, голяма част от северна, голяма част от източна и една сравнително малка част от южна България са в опасност от екокатастрофа. Опасност грози и цялото черноморско крайбрежие.

В материала на ТВ7 "Треска за шистов газ" се каза, че още от 2010 година в Добруджа сондира канадска фирма - Парк Плейс Енерджи Корпорейшън. Потърсете в интернет "ХРОНОЛОГИЯ НА РЕШЕНИЯТА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОТНОСНО ПРАВА ЗА ПРОУЧВАНЕ ИЛИ ДОБИВ НА НЕФТ И ГАЗ В БЪЛГАРИЯ" . Излиза едно интересно pdf файлче

НЕ НА ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ!!!! ДА НА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА!

Отговарям на платения американски пиарковец, дето се подвизава във форума. Газ ще добива Шеврон. А не ние. Нас ще ни теглят една фиксирана изкупна цена, та свят да ни се завие. Във всеки случай, може да е по-евтина с 2-3 цента от руския газ. Американците идват тук да печелят, не да ни правят подаръци. При това без да ги интересува дали ще се изтровим и че след тях ще остане пустиня. Така направиха с ТЕЦ Марица Изток. Копиха я безплатно, продадоха я скъпо. И докато бяха собствениците, задължиха с продажните ни правителства да изкупуваме ток на много високи цени. Нашият интерес е да си запазим земята и житницата. На протестиращите Браво за усилията.

Да живее Бойко Българоубиец и Българопродавец!!!! Ето така ще го запишем с българската история. И ще го помним поколения на ред, ако останат живи. Геноцида спрямо българите продължава с нова сила.

За сондажа в Рогозина компанията е сключила договор и плаща наем на парцела от 57 ЛЕВА НА ГОДИНА на общината. 57 лева за Златна Добруджа!

другарю, това е абсолютно невярно

Другарю от герб, изслушай коментара на Калина Андролова по БНР. Човек като се изцепи, добре е да подкрепи мнението си с някакви факти. Пъченето и рязането на ленти върши работа, ама до някое време

В Рогозина дупчи Русгеоком БГ АД. Мажоритарен собственик на дружеството е Овергаз Енерпрайзис Лимитед. Защо защитаваш "другарите" от ГАЗПРОМ?

Хоризонт, Коментар на Калина Андролова - 26.11.2011

Те повечето не знаят въобще за какво става на въпрос а протестират.

ГЕРБ предлага огромни територии от България на Израел - Палестина на Балканите. bgvox/info/палестина на балканите

Отдавна всички търсим едно и също - пари и власт, власт и пари! И всъщност намираме все по-преки пътища към самоунищожение! Защо след като изтърбушихме Земята, онова безценно изкопаемо наречено "щастие" все ни убягва!?

Приятели мои, спътници мои, горко на народ, който е пълен с вярвания и празен откъм вяра. Горко на народ, който се облича с дреха, неизтъкана от него, яде хляб, непожънат от него, и пие вино, неизцедено от неговата собствена преса. Горко на народ, който приветства побойника като герои и смята блестящия завоевател за щедър. Горко на народ, който насън презира някоя страст, а наяве и робува. Горко на народ, който издига глас само когато крачи в погребална процесия, гордее се само с руините си и се съпротивява само когато вратът му е поставен между меча и дръвника. Горко на народ, чиито държавници са лисици, философите му са фокусници, а изкуството му е изкуство на кърпежа и подражанието. Горко на народ, който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фанфари. Горко на народ, чиито мъдреци са онемели с годините, а силните му мъже са още в люлката. Горко на народ, разделен на части, всяка от които си въобразява, че е народ.

До герП, БКП и ВСИЧКИ партии в България - производни на втората : IBAN-е, КУЧКИ МРЪСНИ! Само това за вас

link

Добруджа е безводна и в най-лошия случай вместо газ, може да излезе румънския нефт или вода. Явно Румъния финансира масовите протести на стоте протестиращи. А за нас е се тая. Каквото и да излезе, няма да поевтинее живота ни.

до знаещ...само за гуза си мислиш ,кухар такув

на повърхността е безводна, но под повърхността на дълбоко има вода. Но някак си цинично ми звучи, хората набутали сзе в панелките в града, и мислещи само за София изведнъж се сетиха, че има "златна Добруджа". Дано се сещат по-често...и когато става въпрос за инфраструктура, инвестиции, болници.

Търсенето на шистов газ ще погуби България. Нека да го спрем!

Колкото по-скоро започне добива на шистов газ, толкова по-скоро ше бъде съсипана вододайната зона и плодородната БГ земя. А такива реститутски издънки като теб, които, ако си мислят ,че ще преживеят от ГМО, фаст фуудс , вода с метан, която ще тръгнне от тръбите заради експериментите на Шеврон и други американски компании , дълбоко се лъжат. НЕ на шистовия газ ! Не на експериментите със земята ни.

Е от кога 12 от младежката организация на все така старата партия станаха "Софиянци" или "гласа на Софиянци"... шш алоооо тва не е землянка в правешко. Колкото по - скоро започне добива на шистов газ в България, се построят магистрали и инфраструктура толкова по - добре за тази бедна държава.

Какъв софянец си ти бе. от кога в американското посолство станахте софянци

Какви магистрали бе ? Завършили сте 20 км магистрала, които са най-скъпите 20км на Балканите. Крадете като разпрани и само дръйнкате лъжи. Къде са ви магистралите ???

Прост народ, слаба и бедна държава! Не разбрахте ли, че богатството идва само от Земята и Слънцето и то с много знание /викат му "технологии"/ и много труд!

Е, жал ми е за вас ..... колко например утре , ще ви струва "топлото" и тока .... Е, ми - патете си от акъла .... друго нямам какво да ви кажа......

добре, де, има го в youtube - Протест срещу шистов газ, правителството, Шеврон 26.11

Вижте ги стотината човека и бройте! link

Опитахме се да направим протест срещу АЕЦ - Белене. Имаше провокации, за които не искам да говоря тук. Нима производстовото на атомна енергия не е заплаха за всички ни. Сега обаче, другарите гледам носят факли, надъхали са млади и невинни хора с филмчета, които са внесли, сякаш че цял свят не добива шистов газ, а на нас ни свършиха проблемите. И тава е в услуга единствено и само на Русия, чийто интереси се защитават от Първанов и БСП. Хора, да се вдигнем на протест ЗА шистовия газ. Ще се видим във Фейсбук.

Пич добива се само в "демократична" Америка, където не властват корпорации

Като не влезете в следващия парламент, и американците ще си намерят други да им викат "ЗА"!

В МОМЕНТА ,КОЙТО ПОДКРЕПЯДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ НА ТЕРИТОРИЯТА НА КРАСИВАТА НИ РОДИНА БЪЛГАРИЯ,Е ЖАЛКА ПРОАМЕРИКАНСКА МИЖИТУРКА , ОБСЛУЖВАЩА ИНТЕРЕСИТЕ НА ФАЛШИВИЯ МАТЕРИАЛЕН И АЛЧЕН ЗАПАД ... АЗ И БОЛШИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕИСКАМЕ ЧУЖДИ , АЛЧНИ И ГНУСНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ КОМПАНИИ ДА ИДВАТ ТУК В БЪЛГАРИЯ И ДА РАЗПОЛАГАТ С НЕЙНИТЕ КРАСОТИ И БОГАТСТВА , ЗАКОИТО ПРАДЕДИТЕ НИ СА ДАВАЛИ СРЪВТА СИ ... АЗ СЕ ЗАКЛЕВАМ ,ЧЕ В ИМЕТО НА РОДИНАТА НИ , СРЕЩНА ЛИ ТАКАВА МИЖИТУРКА, КЛАНЯЩА СЕ НА ЗАПАДА И ДА Е В ПРОТИВОВЕС СЪС УСТОИТЕ ,ЕКОЛОГИЯТА ,НАРОДА НА НАШАТА МИЛА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,ЩЕ МУ ПРЕЧУПЯ ГРЪБНАКА .. АЗ КАЗАХ .. В ИМЕТО НА РОДИНАТА ...А ПО ВЭЪПРОСА ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ- КОЙТО РАЗРЕШИ ДОБИВАНЕТО МУ НА НАША ТЕРИТОРИЯ, БЕЗ ДА СЕ Е ДОПИТАЛ ДО НАРОДА НИ , И БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ , В СЛУЧАЙ ГЕРБ , МНОГО БЪРЗО ЩЕ СЛЕЗЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА- ДОРИ И С НЕПОЗВОЛЕНИ МЕРКИ .. ХАУ ...

А който е против е руска подлога

Ей лудия евреин, къде пък видя тука руснаци. Голям мерак имате евреите да ни скарате с руснаците, за да прекъснем всички връзки.

Аз съм за шистовия газ, опсаааа

само си помислете кой има полза от добива на шистовият газ ? единствено Америка и нейните компании, те си продават химикалите, машините и инкасират печалба...за да върви всичко гладко обаче им трябват няколко прдатели които срещу заплащане да им осигурят законно право да замърсяват природата ни... това се казва съвременен колониализъм..има го навсякъде погледнете Еквадор, Мадагаскар, народа е беден, а чуждите компании замърсяват природата и взимат пачките. схемата навсякъде е еднаква, местните политици са подкупни както при нас Трайков, Бойко и Цецо.

Другарю, много по добре с американците, отколкото с руските цървули, пърдон валенки, които ни докараха до просешка тояга. Дреме ми за шистовия газ, дай газ да сме далеч от Русия

Я си гледай работата бе , фашизоид .. Прочети по- горе какво съм написал .. Предателите като теб на нашата родина с може би най- красивата природа в Европа- на гилотината ,без право на помилване .. Ти ми еле ,еле ,само да те срещна и да разбера кой си , но това не е трудно .. предател ,родоотстъпник и американски ...

Не!

Да!

Времето топло, събота софиянци няма кво да правят , не е като на село , да цепиш дърва, да метеш двора и други текущи задачи. Що да не се разходят о центъра малко, и да станат телевизионни звезди по някоя кабеларка ;-)

НЕ ! на шистовия газ и опитите да съсипят природата ни заради интересите на мултикомпаниите . Дупчете си земята у вас , а не българската плодородна. То, сал само това ни остана- земята . И от тук ли искате да ни изгоните?

Абе Марио, ти се ни ходил на село, ми там няма нико, щото комунягите научиха хората да работят и ги изгониха от земята през 1947 г-., чети бре

само си помислете кой има полза от добива на шистовият газ ? единствено Америка и нейните компании, те си продават химикалите, машините и инкасират печалба...за да върви всичко гладко обаче им трябват няколко прдатели които срещу заплащане да им осигурят законно право да замърсяват природата ни... това се казва съвременен колониализъм..има го навсякъде погледнете Еквадор, Мадагаскар, народа е беден, а чуждите компании замърсяват природата и взимат пачките. схемата навсякъде е еднаква, местните политици са подкупни както при нас Трайков, Бойко и Цецо.

Къде и кога обявиха този протест? Ако знаех, щях да го подкрепя и наживо, не само виртуално. Къде ще провеждат подписка? Считам, че всички българи трябва да подкрепят тази инициатива, защото да добиваш шистов газ в житницата на България е меко казано безумие. Освен, ако не се цели тотално обезлюдяване на североизточната част от страната...

https://link

Че то цяла София няма толкова....

Много добре! И после к'во шъ пра'йм? Печките с твърдо гориво се оказаха най-големият замърсител на природата у нас Дневник, 3292 прочитания, 151 коментара С дърва и въглища се отопляват 57.9% от обитаваните жилища и те са сред най-сериозните източници на замърсяване на въздуха с фини прахови частици

Някой знае ли къде ще се събират подписи?

Стотина???!??? Що за лъжа! Бяхме поне 500. Скоро ще качат хората снимки и ще се види!

Щото боко е казал 50 , цц 100 и медиите не разбрали . За това очакваме оставки за неправилно отразяване на митиг против париината повеля.

Моля ако някой знае къде ще се събират подписи да каже.Ако има друг протест ,да бъде обявен така ,че повече хора да узнаят.Успех на каузата!