12 града въстанаха срещу шистовия газ

Общонационален протест срещу използването на технологията хидравличен удар (фракинг) при проучване и добив на шистов газ в България се проведе в 12 града.

Обратно в новината

Коментари - 12 града въстанаха срещу шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-после българите осъзнаха,че обединени ,могат да успеят!

Според организаторите, участниците в протеста са били 4500 души. Срамно и престъпно е медиите, които се тупат в гърдите, че са коректив на властта, да отделят 5 минути на Банго Васил и една на протеста и да твърдят, че е имало 1000 протестиращи. Дори американските медии казаха точната цифра. Ще излизам на всеки протест и то не по политически причини, а поради чисто човешки. Мога да мина и без телешки пържолки, но не и без въздух и чиста вода. На платените драскачи и провокатори по форумите мога само да кажа, че Онзи горе гледа и да си затваряш очите, докато вълците разкъсват страната ти на парчета е национално предателство.

Стига с тия политически тъпотии. Ако забелязвате всички партии си трайкат по тоя върпос... един дол дренки. Но ако се започне добив у нас ще е най голямото предателство в тая държава. По добре да го купуваме от русия, ако щете и от марс, ама пък да се творим сами насила... Всеки поне малко грамотен човек, то вече такива не останаха тук, като се позамисли над въпроса хидравличен удар сам стига до извода че това няма как да е безопасно... тия химикилали рано или късно стигат повърхността, в такива големи количества проблема ще е налице дълги години. Ей, французите бяха мнооо тъпи че го забраниха шъ знаете...

Море от нефт и планини от злато да се открият е се тая. За обикновения българин ползата е никаква. За него остава унищожена природа и дългосрочно изплащане на разходите.Печалбите са за шепа престъпници свързани с властта.

Ти сляп ли си или си промит мозък!?! Лично Борисов и Трайков кряскат "ЗА" АЕЦ Белене. И само стой и гледай, как в Белене ще строи Атомремонтстрой, а не Сименс или някой твой западен събрат. Много сте смешни с такива наивни изказвания!

Стига глупости. Не плашете хората с несъществуваща опасност. Не слушайте лъжееколози и агенти на Москва.

halidas

Ок.Ще слушам Трайков и феновете на Шеврон,но само при условие,че им забъркат един коктейл от всичките химикали,които се използват при добива на ш.газ и го изпият заедно със семействата си пред камерите на тв.Може и ти да се почерпиш с тях.

mim

Много хора бяхме на този протест - много повече от това което медийте съобщават. А най-важното е, че това НЕ Е ПЛАТЕН протест. Всеки участвал в него е човек с информирано мнение и свобода да изяви позиция. За мен лично това беше извънредно важно събитие, което ми върна доверието в българите и способността им да разсъждават, да се гневят и да станат от компютрите си: отново имам надежда за България. БРАВО на всички решили този ден да заемат истинска позиция!

Ти що реши, че като дойдат чужденците, ще си намериш работа за 1000лв?! Най-много да наемат българи за черноработници. Нещо там да влачите, да премитате, да копаете и разбира се срещу скромно заплащане...като от чужденец към хора втора ръка.

halidas

Ок,ами да започват сондажите в тези 120 града,които са ЗА,тогава.

Хе хе хе, Аз лично участвах в митинг на, които бяхме над-"10 000"- души, а по телевизията във вечерните новини казаха -"1 500"- Чиста проба ПРОПАГАНДА пп. Виждал съм 2 000 души преброени до човек и имам понятие от маса хора :)

mim

Не знам колко бяха хората, но на тази снимка са 20-40% от всички участвали в шествието. Това е само началото на шествието, останалите все още се точеха покрай президенството - и това е протест, за който медийте НЕ КАЗАХА нищо, изцяло оповестен и организиран в интернет пространството.

С тези събития, след 15 годишен емигрантски живот за пръв път ми мина мисълта за връщане в България.А ти единствено пораждаш желанието ми да те пребия

А ти с "komunist", "emigrant", "аззз" удивително точно си приличате. Само не разбирам ти модератора ли си, че си позволяваш да нарушаваш правилата на Дира и да пишеш като НЕрегистриран в НЕработен ден?

аззз

аа моял моля нямам нищо общо нито с емигранта нито с комунист или ясно и точно, Аз съм си аззз. А и как ще сме един човек - аз пиша против емигранта и комунистите, може би страдам от множествено раздвояване на личността :):):):)

Колко изразходена енергия за едно НИЩО! Щистов газ по рано или по късно ще се добива на много места в България. Днес става дума само за ПРОУЧВАНЕ, а не за МЕТОД за добиване. При това Българската държава не ДАВА, а ВЗЕМА пари. Отново на младите хора са пушечното месо за амбициите на шепа уяли се от политическа и икономическа власт хора. Подхвърлят се третостепенни проблеми за обсъждане, а не за решаване. Възможна е и манипулация от руската газова мафия. Наместо младите да изгонят ТИКВАТА и тиквите от властта, те се занимават с глупости.

Да, протестът на България е срещу политическата мафия, която ни управлява и допуска фирми доказани мошеници като Шеврон с остарели вредни технологии да проучват шистовия газ у нас. Но изгонване на тиквата не става както си мислиш ти лесно по занаятчийски. Кой ще сложиш на негово място- задал ли си си въпроса? Ще върнеш само БСП- същия бандит като тиквата. Въпросът е ,че цялото политическо статукво на България, което е обсебило парламента трябва да смени. И тази смяна не става по халваджийски, а със силна СТРАТЕГИЯ и тя започва от раждане на нов политически субект със силно гражданско представителство което е носител на силно градивна политическа идея за бъдещето развитие на България и нов политически морал.

аззз

против ГЕРБ, против БСП, утер ще дойде друга партия и против нея ще си е аджеба нали някой трябва да ни управлява, да не си анархист случайно :) или искаш да се даде властта на селячеството и то да ни управлява по Крумовите закони :):):)

halidas

И защо ще се прави проучване,ако няма да се прави добив?От любопитство Шеврон решили да ръснат някой и друг милион ,за да разберат като какво има под земята в Добруджа ли?Хайде направи си една справка колко са забогатели българите от добива на злато от канадците!Толкова ще забогатеят и от добива на шистов газ.Тоест няколко българи ще забогатеят, даже може би вече са започнали да забогатяват...Колкото до даването и вземането -България ще дава и то това ,което е най-ценно и невъзвратимо-земята и водата си.И не знам защо си мислиш,че американската газова мафия е по-милостива и добра от руската.

Стига тъпизми бе! Обща политика за добив на шистов газ Евросъюза няма. Има решение на правителства на отделни страни. Само Полша до сега е позволила проучване, но тя е голяма страна и първи сателит на САЩ, превърна я такава новия и преходен политически елит, управляващ страната. Не едно изказване има на наши и чужди учени за вредната технология на Шеврон. За малка България това ще бъде самоубийство. Чети и се образовай преди да идваш и "опонираш" тъпизми.

аззз

кой какво изказва няма значение или ти това слушаш и сега ще ми кажеш да гледам Газланг там за горящата вода :)

Lalina

По информация от протестиращи, хората са били много повече.

Да, ако си заБелязал днес само регистрирани се допущат и се вижда, че един платен слуга на мафията ходи тук разклонен в два ника и агитира за Караджова.

аззз

само клонинги ти се привиждат :) май някой не си е пил хапчетата. Аз лично в множество мои постове съм апелирал към модераторите да показват част от IP-адреса, не целия, на потребителите и така ще се вижда кой влиза с повече от един ник.

Проблема на народа е в ПРОДАЖНИЯ НИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ И УПРАВЛЕНЦИ, които нямат държавна политика за създаване на нови поминъци в Добруджа, а имат политика само да крадат теб и всички останали български човеци, за да си с пълнят джоба.

аззз

сега разбирам защо почна кризата на запад точно 2008 - малко след отварянето на границите за българи. Като гледам емигранта е от "умните" българи, които са спомогнали за кризата при всички случаи....

аззз

стига с тази природа, хората гласуват тер за природа мислят. Великите държави не са станали такива щото са си пазили природата, прогресът иска жертви няма начин иначе се превръщаме в един резерват без хора или с бедни и отчаяни хора. Не може така да скачаме на всеки инвеститор. Още повече че тия на снимките почивните дни палят колите и заминават я за Гърция я за Турция така че какво ми се правят на големи природолюбители не знам...

Точно България ще се превърне в "един резерват без хора или с бедни и отчаяни хора" ако си унищожи природата .И "инвеститора" ти "Шеврон" е един от най- големите ДОКАЗАНИ мошеници в света , който не носи прогрес, а разруха. Правовите европейски държави имат специална политика за инвестициите, политиците там избират не какви да е инвеститори, и не къде да е . В националните богатства никоя европейски страна не допуска външни инвеститори, те са собственост с първи приоритет на държавата и националните компании и те допускат от вън инвеститор само с допитване ПЪРВО до народа си.

аззз

къде е това у вас? нали си в чужбината, тя е у вас.

аззз

е добре де съгласихме се не миете чинии, миете прозорци и коли :):) важно е накрая на месеца да не забравяте вноската към България да си плащате т.е. там на вашите на село да пратите нещо де .... ;)

аззз

е сега е моментът да се преброят наркоманите и безделниците в България. Слава Богу като гледам не са чак толкова много....

Трудно ще изкараш хилядите протестиращи хора в наркомани и безделници.Безделници и престъпници сте ВИЕ- доброволно приели да бъдат "платени слуги на мафията."- с това ВЪРШИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ НАРОДА СИ!

аззз

аз пък на вас, въпреки, че прегледах долнопробния ви сайт, така и не разбрах каква ви е идеята за България, а още по-малко какви са ви способите и средствата да реализирате тази идея :)

Със сигурност не си никакъв "емигрант"( емигрантите не говорят такива глупости, защото са наясно с проблема), а се обаждаш от село Долно Уйно ,Българско.Тук въобще не става въпрос за "енергийна зависимост от Русия", а за унищожаването на българската природа от американската компания "Шеврон" и заграбване на националните богатства на българите от американци и други чужди" концесионери". И това става с помощта на българското правителство, избрано от българските избиратели да им управляват държавата и защитават интересите на обществото. Истината е, че плашеното с "енергийна зависимост от Русия" е е също дело на проамериканските сателитни български политици. От Русия газ и нефт купува цяла Европа, но развитите демокрации на Европа имат специална политика- да купуват източници на Русия, но да НЕ допущат руски олигархични капитали под формата на "инвестиции" в стратегическите си отрасли, за да не ги прави Русия политически зависими от нея. Да, но такава политика няма кой да измисли на България, защото нашите политици се дирижират директно от Вашингтон.

и то каква икономика?- икономика на тесни бизнес интереси от кръга на управляващата мафия и не в полза на държавата и обществото!

Тук въобще не става въпрос за "енергийна зависимост от Русия", а за унищожаването на българската природа от американската компания "Шеврон" и заграбване на националните богатства на българите от американци и други чужди" концесионери". И това става с помощта на българското правителство, избрано от българските избиратели да им управляват държавата и защитават интересите на обществото. Изглежда, че и ти не си наясно с проблема и не си никакъв "емигрант"( емигрантите не говорят такива глупости, защото са наясно с проблема), а се обаждаш от село Долно Уйно ,Българско. Истината е, че плашеното с "енергийна зависимост от Русия" е е също дело на проамериканските сателитни български политици. От Русия газ и нефт купува цяла Европа, но развитите демокрации на Европа имат специална политика- да купуват източници на Русия, но да НЕ допущат руски олигархични капитали под формата на "инвестиции" в стратегическите си отрасли, за да не ги прави Русия политически зависими от нея. Да, но такава политика няма кой да измисли на България, защото нашите политици се дирижират директно от Вашингтон.

Що за безмозъчна пропаганда?! Добива на шиттов газ не трябва да стане поминък на Добруджа, защото ще унищожи всимчките поминъци там и ще направи земята и безплодна и без хора. С 300 лева заплатен труда е не само в Добруджа, а в цяла България. Това е вследствие на унищожаване на икономката и производствата от политическата мафия върлуваща вече 22 години в управлението на България. Изводът от това положение е ликвидиране на мафията, отнемане властта и в Парламента и чрез национално отговорно правителство и държавна политика на нова политическа сила, да стане възстановяването на българската икономика със създаване на силно производителна икономика, каквато само може да трудоустрои хордата и вдигне жизнения им стандарт.

Както е известно, методът фракинг за добив на газ от шисти е разпространен изключително в САЩ, където добивът от шистов газ заема 34% от общия добив в страната. За последната година той е привлякъл 600 000 работни места и допринесъл за нарастване на националния брутен продукт със 77 милиарда долара. Цените на газа са се понижили повече от два пъти, което е допринесло за понижаване на разходите на всяко домакинство с близо 1000 USD за година.

Българи, не трябва да допускаме унищожаването на българската природа. Шеврон беше изгонена от Франция, защото се опита да подкупи френски политици. И понеже Франция е правова държава, върховенството на закона работи и е безпощадна към корупцията сред политиците си- показаха вратата на Шеврон, а политиците си тикнаха в затвора. В България не работи съдебната система и политиците и си правят всичко каквото си пожелават, срещу пълнене на джоба им. Браво на българските гражданин дойдат в нашия сайт и видят видеогалерия с всички акции на българското общество срещу добива на шистов газ в България. Тук се вижда колко са жалки платените гербери да защитават действията на корумпираното до зъби правителство. Един е само ПИАРчика им тук Добре са направили Дира, че са направили дни за писане само на регистрирани и тогава се вижда, че помагачите на мафията са единици.

Не на руската енергийна зависомост, ДА на българския шистов газ

ПИПО

Слепец безумен, преди да пишеш идиотщини прочети малко по темата. След Шеврон ще остане пустиня. Всичко зелено и красиво ще бъде история. Ще разказваш на децата си какво е било. Тука няма място за политика, трябва да запазим природата си.

halidas

И аз казвам да на шистовия газ,но при условие,че ще го добиват в двора ти.Но тук,в Североизтока, където живея аз и семейството ми-НЕ!

По невярна информация не съм чел.Който е писал,да вземе да си хвърли тескерето.

аззз

подкрепям, комуноидите ще умрат от яд за провалените проекти на матушка русия :) лощото е че си мислеха, че ще векуват във властта и си прибраха комисионните за празни обещания и сега ще трябва да връщат пари иначе ще се запознаят от близо с дъното я на Черно море я на Волга :)

Vladimir

Гледай "Fracking Hell: The Untold Story " в ютюб.

Vladimir

Ако разбираш английски гледай "Fracking Hell: The Untold Story" Само 17 минути е...

ПИПО

Остави го, плащат му да пише такива безумия.

аззз

гледах го и какво? Типичният платен филм от серията. Има ги подобни за всичко и са по една схема правени - няколко уж учени дават своите мнения, разбира се не са пропуснали да им платят за което, няколко уж пострадали граждани, малко кални и драматични кадри, елементарни опити без никаква научна стойност, ама вие наистина ли вярвате на подобни аматьорки материали? това е много лаишко, сериозно..

Вземи малко се информирай и чак тогава говори! Има достатъчно алтернативни методи за добиване на енергия, но защо ли искат по този начин? Поне се запитай малко! Отговорът е: лесни пари, затова, но няма лесен начин без сериозни последствия, ако имаше щяха да са изобретили Перпето Мобиле, но няма как да се направи това, защото винаги има енергия, която отива за разход и не е достатъчна! Така, че този метод колкото и да е креативен, токова и е вреден за природата.

halidas

А на теб?

halidas

Като не вярваш,иди там да видиш.

Vladimir

Проучването и добива на шистов газ причиняват невероятни щети на околната среда. Никой не иска децата му да пият отровна вода и да ядат отровен хляб. Потърсете "Газланд" в ютюб за да се информирате. Здраве на всички пожелавам.

Vladimir

Стачкуват за чиста природа приятелю. Проучването и добива на шистов газ причиняват невероятни щети на околната среда. Никой не иска децата му да пият отровна вода и да ядат отровен хляб. Потърси "Газланд" в ютюб и ще разбереш за какво става на въпрос. Здраве на всички

и тези ли стачкуват за една бира и едно кифте????