Коментари - Десетки родители на протест пред АГ ”Шейново” | Днес.dir.bg

Десетки родители на протест пред АГ ”Шейново”

Десетки родители на деца, родени в АГ „Шейново“, се събраха пред здравното заведение в подкрепа на д-р Албена Гагова, която бе пребита от бащата на новородено.

Обратно в новината

Коментари - Десетки родители на протест пред АГ ”Шейново” | Днес.dir.bg

Коментари

Този форум съвсем изРоксаня, пардон - изпростя.

Защитаващите бияча, да почват да раждат вкъщи. Така ще можете и да си направите и шкембе чорба от плацентата, ако искате.

Ноо е слатко да стрижеш оФцете в болницата без те да си знает правата и да пребираш мелиони в джоба на белата престилка, а? Ревете, ние си знаеме правата и ше ви биеме секи път като нагазите лука....

психясалата пак се обади

Проблемът е, че е незаконно. Иначе нямаш идея колко жени биха избрали именно това.

Голям смях е четенето на разни "сериозни" постове от илитерати като Roxana, СПОКО, НЕ СИ ИДВАЙ ПОВЕЧЕ , лари ,Тези ги разправяй на и прочее. Живо доказателство, че човешката еволюция в БГ е поела здраво в обратна посока и някои екземпляри вече са се върнали към шимпанзетата.

Мда, а черния пазар захранван от идиоти като вас, експлоатирани като биологичен матриал..... това не било важно, нищо че една бела мафия пребира мелиони от оранжерията. Вие сте оранжерия, периодично ви подстригват и обезкосмеват, израждат и разпродават, и вие немате протиф, оФце..... Жена ти де роди, и дали ти дадаха плацентата? а като детето ти изчезне, дали не е изчезнало по медицинска поръчка? Що бебета беха разпродадени, поръчани, що хора зачезнаха, що нарот измре! Какво става в моргата защо да гадаем....възрастни хора едва ли, но секо по-младо бива разтарашено за органи и каквото може....ти искаш ли да те разфасоват още живичек, щото некой иска мъдете ти? Мъде се пазят откъснати от мъртво тело ако са махнати до 24 часа..... Сърце - същото.... Коса, органи ... Кожа....от невидимите части като гъЗ, крака....редовно се извлича..... Сокове, дробове..... Вий си мислите че дъжд ви вали....

Да не застанеш до доктора от ШЕЙОНОВО! Като те обърнат към стената голямо тракане на ченета ще има. Истрел във въздуха и си умрял от страх.

Стига глупости и простотии! На българина все някой му е крив! Държавата, ако е хартисало нещо от нея, изцяло се мутризира и циганизира! Нали мутра ни управлява, а цигани решават кой да спечели изборите! Бягайте, млади хора, от тази територия, докато е време! Тук само лъжат, крадат и убиват!

другите да бягат. Защо да напускаме това което ни принадлежи и което ни е дадено от БОГА - НАШАТА СВЕЩЕННА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ! Паразитите и боклуците подлежат на хигиенизиране и дизенфекция.

Куманяга, затова ли избихте и изгонихте всеки инакомислещ. Та да заграбите сичкото и НАШАТА ЗЕМЯ И СТРАНА! Ти кой си бе, та да казваш, че ние сме никои в собствената си страна и държава! КУМАНЯГО, СМЪРТ НА КУМАНИЗМА, СВОБОДА НА НАРОДА!

Дофтурите са наговорили неколко бъдещи майки да им дадът услуга и са им обещали нещо в тая болница. Това е, тоя протест е, за да не излезнат наяве ноо по-лоши далавери и корупция. Сега са фанати в крачка и за отчаени. Затова са тези обществени прояви В ТЕХНА ПОЛЗА. Сега тичайте да си проверите колко струва плацента на черния пазар. Има и бел пазар, не бойте се, но там има ноо бюрокрация. Ако имате раково болен, се замислете защо дофтурите дето ви лекуват не ви казват за тези неща. Също си помислете защо дофтурите никога нищо не ви казват, а ако сте родилка, ви слагат на колене да се молите за грижа, която така и така ви се полага. Нема ни един тука да не патил от дофтуря. Помисете си защо ви се случва това и кой го извършва физически и налага далавераджийството, и в чия полза е този 'протест'. Неколко родилки са им обещали да родът под грижа...която тека или иначе им се полага. Иначе израждат като че израждат кобили. Ма не, дофтурята нема как да са виновни, и има една клика дофтурска дето налага клишето, че дофтуррята са винаги прави, а пациента е винаги НЕПРАВ.

ЩЕ ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И НА ДОКТОРИТЕ - ТЪРГОВЦИ. ЛОВЕЧ И СКРАВЕНА ГИ ЧАКАТ!

Може пък и ти да отидеш там.

Да пишеш истини, но понеже всички знаят, че си побъркан трол, истината написана от теб, вече е под въпрос?

Да ви кажа честно ужасен съм от простотията в този форум. Добре, че си идвам от време на време в България и ми е ясно, че има и много интелигентни хора в Блгария. Тук обаче е нещо страшно. Хора, които вярват, че съпруга или съжителят имат право на органи на пациент. Хора, които вярват че насилието над жена и лекарка е оправдано в някои случаи. Хора, които най- искрено вярват, че ние лекарите се занимаваме с това какво ще стане с вашите плаценти, използвани дамски превръзки, пълни подлоги и изтекла на операционната маса кръв. Толкова простотия на едно място рядко може да се види. Знаете ли, грамотен е не този който може да пише, а този който може да чете, да учи и да пише.

Кво работиш? Кажи за да ти кажа защо си мислиш че има интелигентни хора в БГ. Няма! Дори и тея дето би трябвало да са интелигентни са гола вода (адвокати, банкери и политици). Ако си чистач в Германия, може и да срещаш интелигентни хора в БГ.

Работя, като лекар в САЩ. Работя с пациенти от целият свят. По обща култура и респект към лекарите българите се нареждат след бангладешците.

ОТ ТЪПАНАРИ КАТО ТЕБ НЯМАМЕ НУЖДА. ЗОМБИРАЛИ СА ВИ ДО СТЕПЕН НА ПРИЖИВНИ ЖИВОТНИ НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО ДРУГО! НАБЕРИ В ТЪРСАЧКАТА И ПРОЧЕТИ: "Къде отиват плацентите, пъпните връви и кръвта им, наситена с имуно-глобулини?" МОЖЕ И ДА ТИ СВЕТНЕ В ТЪПАТА ГЛАВА КАКВО ПРАВЯТ С ПЛАЦЕНТИТЕ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ БОЛНИЦАТА В ШЕЙНОВО! И САМО ТЕ ЛИ?! НАДЯВАМЕ СЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ИСТИНАТА С ТЪРГОВИЯТА НА ПЛАЦЕНТИ ДА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ! А ТЪРГОВЦИТЕ В ЗАТВОРА!!

Ясно. Гугъл образование. После аз съм бил зомбиран. Логика нула. Самочувствие на сто. За такива като теб определено не бих си дошъл.

Той не е емигрант, той пише от балхар, и е от дофтурската гилдия, да насъсква хората един срешу други. Правът го нарочно, за да ни държат под контрол.

Колко десетки са протестиращите ? И на тая едната колко и платиха да ни зомбира тука или е там безплатно като част от персонала в момента по майчинство ?

Плацента няма, след раждането - има отпадък, който се унищожава и не принадлежи на никого, нарича се биологичен отпадък.

махалото което се клати между краката ми. Време е ПРОКУРАТУРАТА да вдигне завесата и проследи пътя на търговията с човешки органи в т.ч. и с ПЛАЦЕНТИТЕ НА НОВОРОДЕНИТЕ КОЙ И ЗАЩО ГИ ИЗПОЛЗВА?! Търговците от болница ШЕЙНОВО ще си кажат и без бой!

ЧИЯ Е ПЛАЦЕНТАТА - на лекарите търговци които ще я продадат или на РОДИТЕЛИТЕ?! Не би било лошо да бъдат светнати простите майки кой и за какво ползва плацентите им!

НЕ КАЗВАМ, ИЛИ ТИ СИ ПРОСТ ТА НЕ РАЗБИРАШ ,КАКВО КАЗВАМ. ВИЖ СЕГА, ОСТАНИ СИ МОРСКИ ВЪЛК !

Невероятно! Повечето от вас тук в този форум искрено вярват, че съпругът има право да вземе органите на съпругата си, когато тя е в болница. Чудно ми е в какво още вярват днес българите? Например, че зетя може да изяде тъща си без сол?

Не знам дали имат брак, но дори и да нямат - това е тяхно законово право. Което е ясно указано в европейското законодателство и по Европа се спазва. Сега дофтурската мафия ше ми скочи и аз дори знам защо - защото ше стане ясно, че търгуват на черния пазар с тъкани от пациентите си. И прибират мелиони за което. Специално за тъкани от бели хора, парите са много повече. Яйцеклетка от бяла жена спокойно може да достигне цена от 100 000 доларес. Може и повече, щом е изложена на търг и някой иска да плати. Отделно се търгува кръв, кости, органи, коса......каквото се търси, търгува се. Струва пари и наистина се продава.

В европейското законодателство било указано, че съпругът или съжителят има право да получи който си иска орган на съпругата/съжителка та си? Извинявам се. Очевидно идиотизма не е тясно национален а е Европейски.

СИ НА СТРАНАТА НА ТЕЗИ КОИТО ТЪРГУВАТ С ЧОВЕШКИ ОРГАНИ?! КАКВО СЕ СЛУЧВА С ПЛАЦЕНТИТЕ И НА КОГО ГИ ПРОДАВАТ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ШЕЙНОВО?! НЕКА КАЖАТ ИЗРОДИТЕ!!

Просто си мисля. При такова либерално законодателство мога да се оженя за някоя изпаднала циганка, да я докарам в болница и да и изискам бъбреците, сърцето и череият дроб. После разбира се ще се разведа. Посмъртно.

какви родители, бе тъпаци? МАЙКИ, само майки има на тоя протест! ОСНОВНО МАЙКИ! леваци прости! какви родители?!? бащите са МИШКИ СТРАХЛИВИ! стават да млатят майките, жените и по-слабите само (като цяло!)! много сте тъпи, за да ви обяснявам защо са такива венерини хълмове, българските мАже... повечето от тях. не сички де, но повечкото. исках да махнем наркопласьорите от квартала. тея дето полицията ги пази. никой мАж не се нави! а тровят децата ни! е кво? аз сам ли да ида да ги прептрепан или гърмя?!? МИШКИ! това са татковците! боклуци скапани! биячи на жени! и циганите го ЗНАЯТ това...

първо сте тъпи боклуци , затова ще гинеме , ако излезеш против наркодилърите , те ще ти спретнат и на теб едно протестче ей така организирано ,, случайно ,, в мрежите и даже и наркозависим с криминално минало ще те изкарат....... и директно децата ни за органи ще продават и вие ще си траете защото сте сбръканяци и тъпаци

Продават ги за пари. Ако не могат да ги използват в балХар, ги продават на международния пазар за маса пари. Ако не го прависамата болница организирано, то със сигурност маса дофтури го правът и си вкарват хубави парички по сметката. Има огромен черен пазар за тъкани в светояен мащаб и цените са космични. Специфични тъкани имат особени високи цени и има дори мафия, която нарочно убива или отвлича хора заради едната съвместимост. ----- Възползват се от незнанието на хората и ги присвояват. Това е причината. В цяла европа си има процедура какво се прави, бъдещата родилка се занимава с документи като хахава, намесват се застрахователни компании и маса държавни институции и е немислимо да се наруши процедурата. В източна европа нарочно не са установени такива практики и черния пазар се възползва. Човека си е знаел правата , а дофтурката си е мислела, че има льольо пред себе си, и е злоупотребила, явно е масова практика да нарушават правата на пациентите си. -------------------------------

Тъпа коза! заради такова мислене сме на тоя хал!Все ви се привиждат конспирации и все вие сте ощетените!Има си процедури,има си и закони - знаел си бил паравата! и затова с юмруците наперед.Сега да му друснат максималната присъда,за назидание на останалата проста сган!

Черния пазар на тъкани не е моя измислица. направи си сърч за което и виж цените. Една плажента с подходяща съвместимост може да струва десетки хиляди долари. Некой се е лишил от хонорар и се е уплашил, за да започне тази съдебна сага срещу пациент в правото си. неговото законно право е безспорно. Дофтурката направо си го е просела, вече си е представела 10 000 доларес по сметката си.

Не ви разбират. Оставете. Историята е говежда, оправяне няма.

Първо : Като ти ампутират крак или отрежат черво, предават ли го опаковано и замразено да си го носиш в къщи? Второ : Тази всезнаеща болна особа Роксана - защо все не си пие хапчетата? Хора, осъзнайте се! Скоро няма да останат и некадърни лекари в БГ.

Един въпрос , ти тъп ли си или ДА ?

Роден съм в АГ "Шейново". Децата ми също. Браво ХОРА!!!! Голямо браво на всички съпричастни в битката с мутрящината,агресията,простащината и идиотията!!!!

Не можеш да искаш една сляпа лояност от хората поради сантиментални причини. Когато идва реч за услуга, си има правила и закони. Ако дофтурите ги нарушават, тогава нека бъдат бити, аз немам протиф.

Я кажи как е у Великобритания като пребиеш лекар на работното му място!(явно си много запозната със законите там)За плацента ,пъпна връв,сволови клетки разбрахме...

Този няма право да пребива Докторката на работното и място. Няма ли друг начин да си потърси правата, ако му е отказано. Ние в Бъ Гъ-то, все с шамари и насилие си решаваме проблемите.

Докторката не е имал право да му отказва. Имала е право само да му обясни, че плажентата се третира така и така и да му предложи съхранение по подходящ начин. Но да отказва и да му заповедва какво да прави - това тя не е имала право.

Тук в Англия и Амазон доставя плацента на дом. адрес. Колко само сте изостанали у бгто.

Фалшива Роксана. Браво бе, ебаси падението, нема друк начин да се справите с мене???? каква безпомощност.....

Някой знае ли, как стои въпроса с плацентите на родилките в по-белите страни?

Плацентата се предава на семейството по поръчка, като има безплатни банки и.или платена услуга за съхранение. Банките са безплатни ако са публични, и платени, ако е за частни семейни нужди. Заплащането е символично, нещо като няколко пануда на месец. Но запазваш тъкан, която семейно може да спаси живот, заради съвместимостта. Болниците нямат право да отказват услугата, и са длъжни да съхранят плацентата и да следват волята на пациента. Говоря от Великобритания, но в момента тук са валидни все още европейските закони и право, та следва да е така из цяла Европа.

Готвят ги на шкембе чорба

Тук в Щатите някои ги взимат. Има обичай да се засажда ябълково дръвче а в корените му да е плацентата. Има и други обичаи. Някои я ядат например. Та в "белите" страни идиотите не са по малко от колкото в България. Разликата е, че за двайсет години работа тук не съм чул нито един пациент да вдигне ръка срещу медицински работник. Очевидно процедурата е много бърза и присъдата сериозна и ефективна.

Какво правиш а части от тялото си си е твоя работа. Някои хора се порязват нарочно и си смучат кръвта, но това не е незаконно. Други си пият пикнята, трети си ядът лайната. Техна си работа. закона не следва текиви случаи, не е работа на закона. Когато идва от собственото ти тяло, е законно и е твоя работа ко си праиш. Когато обаче принудиш други хора да правят това, или злоупотребиш с части от тялото на други хора, тогава това е яко подсъдно и е престъпление по буквата на закона. Та значи нашия татко не се явява престъпник в случая, а дофтурката, защото таткото иска част от тъкан, в която е расло неговото семе и бебе. Нема нищо незаконно в това. Но е незаконно че дофтурката се е разпоредила и че е стопирала желанието на пациента да се разпореди с тъкан, която принадлежи на семейството. Такъв е закона в цяла европа, и нема место за съмнение, че дофтурката е злоупотребила. Била е длъжна да предаде тъканта и да следва желанието на пациента, и да знае закона. Но си има процедура за това, както и се подписват документи, а това също не е било налично в шейново, та целата болница реално са престъпници в смисъла на европейския закон и практики.

Бих дала и линкове, но дир нема да позволи постването им. Но всеки може да си направи сърч за placenta cord banking или Cord Blood, Placental Blood, and Placental Tissue Banking. Никоя болница не може да действа против твоята изрична воля, незаконно е. Всички тъкани по какъвто и начин да са отсранени от твоето тяло, са твои по закон. Те нямат право да се разпореждат и са длъжни да следват волята на пациента. Също така са длъжни да попитат изрично и родилката, и бащата, за тяхната воля и да бъде съставена декларация или друг валиден документ какво се прави в различните случаи. Долколкото ми е известно, никой не прави такива неща в балХар. Което е изцяло незаконна практика по европейското право. Доктор нема право да решава вместо теб. ДЛЪЖНИ СА! ДА ТЕ ПОПИТАТ И ДА ЛСЕДВАТ ВОЛЯТА НА ПАЦИЕНТА И СЕМЕЙСТВОТО!

Ама не се дигат тека на протес когато дофтур умори поредната родилка. Това дали не е платен протест, соросоиден? Дофтурите изтрепаха маса народец законово и тихомълком, нема протести. Една дофтурица ударена, щото е отказала тъкани на семейството, айде протести! Щом е част от тялото ти, юридически никой дофтур нема право да откаже! Тая се е направила на господ Бог и го е измалтретирала! човека просто си е изгубил нерватаи е ясно защо! И още бити дофтуря ше има, щом не искат да схванат, че не може да работът срещу хората!

Ае ти у главата плацента ли имаш?

Але Хоп

Не, само кости!

Значи според вас е оправдано да удариш жена? Идиота искал плацентата на жена си за да удари някакъв там келепир. Не се сетил да пита жена му добре ли е, не се поинтересувал детето суче ли. Плацентата му дай, че да я шитне на черният пазар да направи някой и друг лев. Ми да вземем да ви даваме и кръвта изтекла при операция, урината и фекалиите ви. Ако можеше всичката гадост дето излиза от вас да си я вземете обратно. Всичките ви тъпи подозрения, безумни обвинения, вечното ви недоволство и постоянните ви претенции. Ако мижеше всичко това да си го вземете след края на работният ден, с какво леко сърце бихме се прибирали у дома. Колко хубаво би било!

Добре де, докторе, кажете какво ги правите тези пусти плаценти, изхвърляте ли ги изкупува ли ги някой? Кажете ясно, пък дано да разберат и млъкнат с конспиративните теории.

Плацентата съдържа стволови клетки и може да спаси живота на пациент болен от левкемия. За да използва за това е необходима сложна апаратура и висока квалификация. Повярвайте ми не ги ядем тези плаценти, макар че съм чувал за пациенти, които правят с тях то но това.

Продават ги за пари. Ако не могат да ги използват в балХар, ги продават на международния пазар за маса пари. Ако не го прависамата болница организирано, то със сигурност маса дофтури го правът и си вкарват хубави парички по сметката. Има огромен черен пазар за тъкани в светояен мащаб и цените са космични. Специфични тъкани имат особени високи цени и има дори мафия, която нарочно убива или отвлича хора заради едната съвместимост.

Защото от теб не излизат урина, фекалии и други секрети! Само от нас! Д.е.е...б.а простака.

Всички сме хора, но ти не ходиш на ресторант да се изсереш на масата нали? Нещо от истинският живот. Когато жената ражда от пред тече урина а от зад излизат фекалии. Ние се раждаме по средата. След като се родим, се ражда плацентата. Всичко ли си изкаш или само това, което си мислиш, че можеш да продадеш? Виждал ли си плацента? Повечето от вас, коравите мъже дето бият докторки, при вида на плацентата припадат.

Същата кръв, урина и фекалии, които имаме, я имате и вие докторите, и децата Ви. Хайде по-спокойно в обясненията.

Отговорил съм точно над тебе. Хайде първо да четем, а после да пишем.

Здравейте на всички! Искам да изразя моето лично мнение по проблема, без да ангажирам никой с него. Против съм срещу всякакъв вид агресия и насилие - психическо или физическо. Но, побоя над лекар, е израз на отчаянието на хората от цялата здравна система. Не мога да съжаля битата лекарка. Осъждам постъпката на побойника. Но, всеки ден, лекари ни объркват диагнозите, всеки ден даваме пари, за да ни обърнат внимание, всеки ден родилка умира на масата, всеки ден се държат с пациента , като с животно. Постъпката на този господин говори много. Лекарите заслужават подобно поведение. В глобален смисъл. Докато има търговия със здраве, ще има и побой. Докато има ненаказана лекарска грешка, ще има и побой. И тези майки, вместо да защитават лекарите, да отговорят честно, ако тяхното дете беше загубено заради лекарска грешка, дали днес щяха да са на протеста. Мерим с двоен аршин.Не ме разбирайте погрешно. Побойникът трябва да понесе наказанието, предвидено в закона. Но погледнете широкообхватно и ще видите отчаянието на хората от неработещата социална система в България. Защото това с "побоя" се случва в работните ни места - когато бавят заплатите и не дават отпуски, това се случва в съда - когато делото е претупано и съдията не се е задълбочил, това се случва и в семействата ни - чалга, манджи, люпене на семки и кръчми. Бъдете живи и здрави!

Глупости.

Ще ти кажа едно мнение и аз. Лекари бият страхливците. Повечето лекари в България са на възраст и не могат да се защитят. Има и много жени, както в случая. Чисто медицински, неврозите при мъже се изразяват в агресия. Жените плачат и изпадат в нервна криза, мъжете скачат да се бият. Обикновенно скачат, на безобиден обект, който не може да им отвърне. Ако си ядосан от мутра, пребий лекар и ще ти мине. Нали така? Когато мутри пребиваха журналисти на магистралата никой не скочи да ги бие. Сигурен съм, че наблюдателите обаче, при удобен случай, ще се отбият на лекари и медицински сестри. Страхливци!

Докторе, не сте разбрали правилно коментара ми. В момента защитавате гилдията Ви. Аз не нападам никого, и не оправдавам постъпката на побойника. За мен нещата са по-дълбоки. Нито става въпрос за плацентата, нито за побоя. А за отчаянието на хората. Защото, отиваш в болницата, питаш, и вместо обяснения, праскат се врати и ти казват да си ходиш. Чакаш....часове.....искаш пари на заем, за да платиш нещо, което ти се полага по здравна каса.Не Ви обвинявам. Бъдете реалист!

когато изчезнат мангустите или са под тотален контрол и престъпниците бъдат вкарани тач, където им е мястото, агресията ще изчезне!

Историята намирисва! И то много! нищо не се чува от другата страна. А този Велев е силно корумпиран!

Хайде стига подмятания "плацентите са много, много скъпи". Нека осведомените да пишат с каква цел, на какви цени, къде, кога и др. Направо ни заляхте с конспиративни теории , че плацентите се оказаха по-ценни от "философския камък" , "червения живак", "етера на Тесла" и "перпетуум мобиле"... Дайте факти, моля.

Така е. Специално плацентата е изключително ценна, защоо няма друг източник на стволови клетки, с които се третират маса болести като рак, нервни заболявания, всичко по нервната система включително гръбнак, прешлени, разкъсвания, включително отглеждане на органи по поръчка (тези са скъпи, но си има пазар и там цените са космически). Също така го има проблема със съвместимостта, които и до ден днешен не е преодолян. Ако някой много богат човек иска такава тъкан, се случва и да позичезнат и да бъдат поубити некои хорица, включително бебета по поръчка и деца, или просто некой позачезва.... Толкова е скъпо и е толкова доходно. Затова и дофтурката е прекалила, сигурно ди е мислела да си сложи в джоба едни 10 000 доларес.....примерно..... Пък не попаднала на правилния неграмотник.....

Тумба роми пребиха брутално майка и 14-годишната й дъщеря. Екшънът се е разиграл посред нощ в монтанското село Мокреш преди няколко дни, съобщава IBTnews.bg, позовавайки се на другата дъщеря на жертвата Мила Михайлова. Тази нощ майка ми и 14-годишната ми сестра Ния са били бити брутално от цигани над 10 човека с бухалки и дървета. Конфликтът е започнал преди няколко дена, след като въпросните са отровили кучето на майка ми. Тя е стоматолог на 51 години и се грижи за непълнолетната ми сестра, пише младата жена и добавя, че иска справедливост и наказания. IBTnews.bg. разпространи и видео, на което 51-годишната зъболекарка, която е по-тежко пострадала, се обръща със зов за помощ. Тя се страхува за живота на децата си, понеже според нейните думи насилието над тях няма да спре. Бяхме нападнати, детето ми бе подлъгано от дома ни от съседи от ромски произход. Нападението е предварително замислено. Чух детето ми да пищи, те започнаха да го влачат. Подгоних ги с нож, но те ме удариха с тъп предмет по тила. Последва нов удар. После закараха Ния в двора си. Блъснаха я в шахта, удариха я по главата, разказа жената и показа нараняванията си след инцидента. Въпросните хора твърдят, че ние сме ги нападнали. Искам да попитам хората: Ако вашето дете го влачат по улиците, с нож ли ще излезете или с бяла калъфка за възглавница?, попита тя. Няма никакво адекватно действие към момента, нито от ломска полиция, нито от прокуратура, медии които идваха сигналът не знам къде е потънал. Искам аз да питам: Оттук нататък, с това дете, аз и тя сами в това село, как да продължаваме да живеем? Въпросните хора вече са се нахъсали на макс..., оплаква се потърпевшата.

А защо да не му я даде, като е биологичен отпадък, какво ще стане? Брат ми като си отряза пръста, в Пирогов си оставиха ръцете, по средата на операцията излезе, пръста му беше в джоба на мъжът ми, а аз тичах за лед до заведението отсреща.... нито го взеха, нито успяха да му го пришият..... това не е ли по-важен биологичен отпадък, в смисъл че е пръстов отпечатък и може такива золуми да се правят на негов гръб? Нещо, което е излязло от теб, защо да не ти го върнат, защо трябва да плащаш за него. Боят е признак на слабост, моите уважения към докторите, но на моменти и те преминават границата. Мога да си пишаааа....случки. И ДА КАКВО СТАНА С МЕД.СЕСТРА И ПРЕБИТОТО БЕБЕ? А как сега се оказва, че няма свидетел, нали е водено раждане, само раждащата, бащата и докторката ли са били?

защото си има закони.

И закона казва, че плацентата си е на семейството, и че дофтурката нема право да се разпорежда с нея или семейството. Значи дофтурката е престъпника за биене. Докато има дофтури да работът срещу пациентите си, дотогава ше има пациенти да ги бият.

Живеем до Шейново и сека вечер глеам докторя и сестри да си одят наранили вързопи плаценти

ами защо не ги дават тези плаценти на родилките, те са си техни все пак...

За много пари. Този баща е ограбен ,брутално и престъпно.Но сега ще го заклеймяват,като се използва силата на "народната простотия".

Малък циганизиран народ а изключително прост. Никой не си задава въпроса, по колко и кой печели от плацентите,които незаконно се отнемат от родилките,какво става с тях, как се ползуват от кого за какво и какви са цените,каква е нормата на печалбата. А само от плацентите ли. За това никой не говори.За пазара на органи и кръв ,никой не говори,какви са печалбите, кой печели, никой не говори. Една говежда история за един наивен ,простичък, доверчив ,невиновен за това, неподготвен за капитализма,български нещасто най беден народ, до вчера работници ,селяни и народна интелигенция а днес всичките "президенти на фирми" с капитал 2 лева, "бизнесмени" в една криминална среда, в тиня, където всеки дори почтен опит за търговска дейност е невъзможен. Горките хора, дори и не осъзнаха, какво им се случи с КТБ , и това не им стига. Жалко, много ,много жалко, този народ е обречен.Какво става в т.н. здравеопазване, ако знае този народ, незабавно ще му се прииска да отпътува за Сатурн. А само там ли, скритата битка срещу този ежедневно смазван и брутално ,безотговорно и нагло ограбван народ е страховита,той няма шанс.Но уви, това са реалностите тук, това е бъдещето на българската младеж.Така до неизбежният колапс.

Няма да изчезнем. Неминуемо силно ще се редуцира българския народ, но няма да изчезне. Доста качествен е. Преди време смятах, че това, че всеки сам се спасява и се пръскаме като пилци, е огромен недостатък, но изглежда не е така. Стратегия за оцеляване е, особено когато силни подводни течения влекат широката маса към гибел.

Един бърз поглед на чичко гугъл показва че никой не изкупува плаценти.

защо не стачкувате като уморат някоя родилка.

Сега като бащата извади един дълъг списък със заболявания, поради които няма да бъде осъден, кой ще е виновен? Нали лекар стои зад документа? Него кой ще го съди - нали етичната комисия към лекарския съюз ще го брани до последно! Ей по тая причина ще ви бият още много ....

Няма на базата на какво да бъде осъден, защото доказателства няма, а само думата на битата лекарка. Отделно, се оказа, че криминално-проявеният тип, бил доста ерудиран мъж, завършил в чужбина, а не просто някакъв варварин. Какъв точно е казусът можем само да гадаем. Но работата сериозно посмръдва.

Ако си прав, че наистина няма доказателства, че го е извършил, а прокуратурата го е задържала само на думата на лекарката ми се струва, че ще има поредно дело в Страсбург!

завършил бил... Просто поредния боклук, полуобразован с претенции.

Образован мъж в чужбина доста, криминално проявен. Бие доктори. Историята намирисва.

Прясна плацента наложена на лицето премахва бръчки и подмладява.

Защо не протестираха родители и деца, когато акушерката Ковачева преби новородено, или когато пребиват и ограбват възрастни хора по селата?

И заключавам, че тази работа започва сериозно да посмръдва.

А ти защо не протестира тогава?Или само да си седим вкъщи и да си мърморим!

Всеки има личен интерес, защото всеки все някога опира до помощ от лекар. Близките му също. Кой мъж не се вълнува от условията, при които жена му ражда? Кой човек не се интересува от условията, при които оперират детето му, брат му, сестра му, родителите му?

Много малко хора реално с вълнуват от това, за което пишете. И именно затова толкова се възмущават, когато се сблъскат със системата. Ако като народ реално се вълнувахме, щяхме да сме далеч по-активни, да се интересуваме къде отиват данъците ни, да линчуваме политици и народни предатели и т.н. и т.н. А ние не го правим - керванът си върви, кучетата си лаят и така.

Побойникът- в затвора по бързата процедура.Без разкайвания, признания и извинения.Да понесе цялата строгост на Наказателния кодекс.Ефективно, за да си вземат поука всички решили да бият жена-лекар.Казах !

И да си раждат в къщи следващия път, въобще вече да не търсят медицинска помощ.

Става въпрос за пари.

Ясно е едно - за плацентата се плаща! Въпросът е, че тези пари са ги сметнали за лични и лекарката, и бащата! Аз лично на мястото на гинеколожката щях да му да я дам без да се разправям ....

Ше я дадеш, ама после на село да лекуваш бабите !

Коментари - Десетки родители на протест пред АГ ”Шейново” | Днес.dir.bg

Десетки родители на протест пред АГ ”Шейново”

Десетки родители на деца, родени в АГ „Шейново“, се събраха пред здравното заведение в подкрепа на д-р Албена Гагова, която бе пребита от бащата на новородено.

Обратно в новината

Коментари - Десетки родители на протест пред АГ ”Шейново” | Днес.dir.bg

Коментари

Този форум съвсем изРоксаня, пардон - изпростя.

Защитаващите бияча, да почват да раждат вкъщи. Така ще можете и да си направите и шкембе чорба от плацентата, ако искате.

Ноо е слатко да стрижеш оФцете в болницата без те да си знает правата и да пребираш мелиони в джоба на белата престилка, а? Ревете, ние си знаеме правата и ше ви биеме секи път като нагазите лука....

психясалата пак се обади

Проблемът е, че е незаконно. Иначе нямаш идея колко жени биха избрали именно това.

Голям смях е четенето на разни "сериозни" постове от илитерати като Roxana, СПОКО, НЕ СИ ИДВАЙ ПОВЕЧЕ , лари ,Тези ги разправяй на и прочее. Живо доказателство, че човешката еволюция в БГ е поела здраво в обратна посока и някои екземпляри вече са се върнали към шимпанзетата.

Мда, а черния пазар захранван от идиоти като вас, експлоатирани като биологичен матриал..... това не било важно, нищо че една бела мафия пребира мелиони от оранжерията. Вие сте оранжерия, периодично ви подстригват и обезкосмеват, израждат и разпродават, и вие немате протиф, оФце..... Жена ти де роди, и дали ти дадаха плацентата? а като детето ти изчезне, дали не е изчезнало по медицинска поръчка? Що бебета беха разпродадени, поръчани, що хора зачезнаха, що нарот измре! Какво става в моргата защо да гадаем....възрастни хора едва ли, но секо по-младо бива разтарашено за органи и каквото може....ти искаш ли да те разфасоват още живичек, щото некой иска мъдете ти? Мъде се пазят откъснати от мъртво тело ако са махнати до 24 часа..... Сърце - същото.... Коса, органи ... Кожа....от невидимите части като гъЗ, крака....редовно се извлича..... Сокове, дробове..... Вий си мислите че дъжд ви вали....

Да не застанеш до доктора от ШЕЙОНОВО! Като те обърнат към стената голямо тракане на ченета ще има. Истрел във въздуха и си умрял от страх.

Стига глупости и простотии! На българина все някой му е крив! Държавата, ако е хартисало нещо от нея, изцяло се мутризира и циганизира! Нали мутра ни управлява, а цигани решават кой да спечели изборите! Бягайте, млади хора, от тази територия, докато е време! Тук само лъжат, крадат и убиват!

другите да бягат. Защо да напускаме това което ни принадлежи и което ни е дадено от БОГА - НАШАТА СВЕЩЕННА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ! Паразитите и боклуците подлежат на хигиенизиране и дизенфекция.

Куманяга, затова ли избихте и изгонихте всеки инакомислещ. Та да заграбите сичкото и НАШАТА ЗЕМЯ И СТРАНА! Ти кой си бе, та да казваш, че ние сме никои в собствената си страна и държава! КУМАНЯГО, СМЪРТ НА КУМАНИЗМА, СВОБОДА НА НАРОДА!

Дофтурите са наговорили неколко бъдещи майки да им дадът услуга и са им обещали нещо в тая болница. Това е, тоя протест е, за да не излезнат наяве ноо по-лоши далавери и корупция. Сега са фанати в крачка и за отчаени. Затова са тези обществени прояви В ТЕХНА ПОЛЗА. Сега тичайте да си проверите колко струва плацента на черния пазар. Има и бел пазар, не бойте се, но там има ноо бюрокрация. Ако имате раково болен, се замислете защо дофтурите дето ви лекуват не ви казват за тези неща. Също си помислете защо дофтурите никога нищо не ви казват, а ако сте родилка, ви слагат на колене да се молите за грижа, която така и така ви се полага. Нема ни един тука да не патил от дофтуря. Помисете си защо ви се случва това и кой го извършва физически и налага далавераджийството, и в чия полза е този 'протест'. Неколко родилки са им обещали да родът под грижа...която тека или иначе им се полага. Иначе израждат като че израждат кобили. Ма не, дофтурята нема как да са виновни, и има една клика дофтурска дето налага клишето, че дофтуррята са винаги прави, а пациента е винаги НЕПРАВ.

ЩЕ ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И НА ДОКТОРИТЕ - ТЪРГОВЦИ. ЛОВЕЧ И СКРАВЕНА ГИ ЧАКАТ!

Може пък и ти да отидеш там.

Да пишеш истини, но понеже всички знаят, че си побъркан трол, истината написана от теб, вече е под въпрос?

Да ви кажа честно ужасен съм от простотията в този форум. Добре, че си идвам от време на време в България и ми е ясно, че има и много интелигентни хора в Блгария. Тук обаче е нещо страшно. Хора, които вярват, че съпруга или съжителят имат право на органи на пациент. Хора, които вярват че насилието над жена и лекарка е оправдано в някои случаи. Хора, които най- искрено вярват, че ние лекарите се занимаваме с това какво ще стане с вашите плаценти, използвани дамски превръзки, пълни подлоги и изтекла на операционната маса кръв. Толкова простотия на едно място рядко може да се види. Знаете ли, грамотен е не този който може да пише, а този който може да чете, да учи и да пише.

Кво работиш? Кажи за да ти кажа защо си мислиш че има интелигентни хора в БГ. Няма! Дори и тея дето би трябвало да са интелигентни са гола вода (адвокати, банкери и политици). Ако си чистач в Германия, може и да срещаш интелигентни хора в БГ.

Работя, като лекар в САЩ. Работя с пациенти от целият свят. По обща култура и респект към лекарите българите се нареждат след бангладешците.

ОТ ТЪПАНАРИ КАТО ТЕБ НЯМАМЕ НУЖДА. ЗОМБИРАЛИ СА ВИ ДО СТЕПЕН НА ПРИЖИВНИ ЖИВОТНИ НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО ДРУГО! НАБЕРИ В ТЪРСАЧКАТА И ПРОЧЕТИ: "Къде отиват плацентите, пъпните връви и кръвта им, наситена с имуно-глобулини?" МОЖЕ И ДА ТИ СВЕТНЕ В ТЪПАТА ГЛАВА КАКВО ПРАВЯТ С ПЛАЦЕНТИТЕ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ БОЛНИЦАТА В ШЕЙНОВО! И САМО ТЕ ЛИ?! НАДЯВАМЕ СЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ИСТИНАТА С ТЪРГОВИЯТА НА ПЛАЦЕНТИ ДА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ! А ТЪРГОВЦИТЕ В ЗАТВОРА!!

Ясно. Гугъл образование. После аз съм бил зомбиран. Логика нула. Самочувствие на сто. За такива като теб определено не бих си дошъл.

Той не е емигрант, той пише от балхар, и е от дофтурската гилдия, да насъсква хората един срешу други. Правът го нарочно, за да ни държат под контрол.

Колко десетки са протестиращите ? И на тая едната колко и платиха да ни зомбира тука или е там безплатно като част от персонала в момента по майчинство ?

Плацента няма, след раждането - има отпадък, който се унищожава и не принадлежи на никого, нарича се биологичен отпадък.

махалото което се клати между краката ми. Време е ПРОКУРАТУРАТА да вдигне завесата и проследи пътя на търговията с човешки органи в т.ч. и с ПЛАЦЕНТИТЕ НА НОВОРОДЕНИТЕ КОЙ И ЗАЩО ГИ ИЗПОЛЗВА?! Търговците от болница ШЕЙНОВО ще си кажат и без бой!

ЧИЯ Е ПЛАЦЕНТАТА - на лекарите търговци които ще я продадат или на РОДИТЕЛИТЕ?! Не би било лошо да бъдат светнати простите майки кой и за какво ползва плацентите им!

НЕ КАЗВАМ, ИЛИ ТИ СИ ПРОСТ ТА НЕ РАЗБИРАШ ,КАКВО КАЗВАМ. ВИЖ СЕГА, ОСТАНИ СИ МОРСКИ ВЪЛК !

Невероятно! Повечето от вас тук в този форум искрено вярват, че съпругът има право да вземе органите на съпругата си, когато тя е в болница. Чудно ми е в какво още вярват днес българите? Например, че зетя може да изяде тъща си без сол?

Не знам дали имат брак, но дори и да нямат - това е тяхно законово право. Което е ясно указано в европейското законодателство и по Европа се спазва. Сега дофтурската мафия ше ми скочи и аз дори знам защо - защото ше стане ясно, че търгуват на черния пазар с тъкани от пациентите си. И прибират мелиони за което. Специално за тъкани от бели хора, парите са много повече. Яйцеклетка от бяла жена спокойно може да достигне цена от 100 000 доларес. Може и повече, щом е изложена на търг и някой иска да плати. Отделно се търгува кръв, кости, органи, коса......каквото се търси, търгува се. Струва пари и наистина се продава.

В европейското законодателство било указано, че съпругът или съжителят има право да получи който си иска орган на съпругата/съжителка та си? Извинявам се. Очевидно идиотизма не е тясно национален а е Европейски.

СИ НА СТРАНАТА НА ТЕЗИ КОИТО ТЪРГУВАТ С ЧОВЕШКИ ОРГАНИ?! КАКВО СЕ СЛУЧВА С ПЛАЦЕНТИТЕ И НА КОГО ГИ ПРОДАВАТ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ШЕЙНОВО?! НЕКА КАЖАТ ИЗРОДИТЕ!!

Просто си мисля. При такова либерално законодателство мога да се оженя за някоя изпаднала циганка, да я докарам в болница и да и изискам бъбреците, сърцето и череият дроб. После разбира се ще се разведа. Посмъртно.

какви родители, бе тъпаци? МАЙКИ, само майки има на тоя протест! ОСНОВНО МАЙКИ! леваци прости! какви родители?!? бащите са МИШКИ СТРАХЛИВИ! стават да млатят майките, жените и по-слабите само (като цяло!)! много сте тъпи, за да ви обяснявам защо са такива венерини хълмове, българските мАже... повечето от тях. не сички де, но повечкото. исках да махнем наркопласьорите от квартала. тея дето полицията ги пази. никой мАж не се нави! а тровят децата ни! е кво? аз сам ли да ида да ги прептрепан или гърмя?!? МИШКИ! това са татковците! боклуци скапани! биячи на жени! и циганите го ЗНАЯТ това...

първо сте тъпи боклуци , затова ще гинеме , ако излезеш против наркодилърите , те ще ти спретнат и на теб едно протестче ей така организирано ,, случайно ,, в мрежите и даже и наркозависим с криминално минало ще те изкарат....... и директно децата ни за органи ще продават и вие ще си траете защото сте сбръканяци и тъпаци

Продават ги за пари. Ако не могат да ги използват в балХар, ги продават на международния пазар за маса пари. Ако не го прависамата болница организирано, то със сигурност маса дофтури го правът и си вкарват хубави парички по сметката. Има огромен черен пазар за тъкани в светояен мащаб и цените са космични. Специфични тъкани имат особени високи цени и има дори мафия, която нарочно убива или отвлича хора заради едната съвместимост. ----- Възползват се от незнанието на хората и ги присвояват. Това е причината. В цяла европа си има процедура какво се прави, бъдещата родилка се занимава с документи като хахава, намесват се застрахователни компании и маса държавни институции и е немислимо да се наруши процедурата. В източна европа нарочно не са установени такива практики и черния пазар се възползва. Човека си е знаел правата , а дофтурката си е мислела, че има льольо пред себе си, и е злоупотребила, явно е масова практика да нарушават правата на пациентите си. -------------------------------

Тъпа коза! заради такова мислене сме на тоя хал!Все ви се привиждат конспирации и все вие сте ощетените!Има си процедури,има си и закони - знаел си бил паравата! и затова с юмруците наперед.Сега да му друснат максималната присъда,за назидание на останалата проста сган!

Черния пазар на тъкани не е моя измислица. направи си сърч за което и виж цените. Една плажента с подходяща съвместимост може да струва десетки хиляди долари. Некой се е лишил от хонорар и се е уплашил, за да започне тази съдебна сага срещу пациент в правото си. неговото законно право е безспорно. Дофтурката направо си го е просела, вече си е представела 10 000 доларес по сметката си.

Не ви разбират. Оставете. Историята е говежда, оправяне няма.

Първо : Като ти ампутират крак или отрежат черво, предават ли го опаковано и замразено да си го носиш в къщи? Второ : Тази всезнаеща болна особа Роксана - защо все не си пие хапчетата? Хора, осъзнайте се! Скоро няма да останат и некадърни лекари в БГ.

Един въпрос , ти тъп ли си или ДА ?

Роден съм в АГ "Шейново". Децата ми също. Браво ХОРА!!!! Голямо браво на всички съпричастни в битката с мутрящината,агресията,простащината и идиотията!!!!

Не можеш да искаш една сляпа лояност от хората поради сантиментални причини. Когато идва реч за услуга, си има правила и закони. Ако дофтурите ги нарушават, тогава нека бъдат бити, аз немам протиф.

Я кажи как е у Великобритания като пребиеш лекар на работното му място!(явно си много запозната със законите там)За плацента ,пъпна връв,сволови клетки разбрахме...

Този няма право да пребива Докторката на работното и място. Няма ли друг начин да си потърси правата, ако му е отказано. Ние в Бъ Гъ-то, все с шамари и насилие си решаваме проблемите.

Докторката не е имал право да му отказва. Имала е право само да му обясни, че плажентата се третира така и така и да му предложи съхранение по подходящ начин. Но да отказва и да му заповедва какво да прави - това тя не е имала право.

Тук в Англия и Амазон доставя плацента на дом. адрес. Колко само сте изостанали у бгто.

Фалшива Роксана. Браво бе, ебаси падението, нема друк начин да се справите с мене???? каква безпомощност.....

Някой знае ли, как стои въпроса с плацентите на родилките в по-белите страни?

Плацентата се предава на семейството по поръчка, като има безплатни банки и.или платена услуга за съхранение. Банките са безплатни ако са публични, и платени, ако е за частни семейни нужди. Заплащането е символично, нещо като няколко пануда на месец. Но запазваш тъкан, която семейно може да спаси живот, заради съвместимостта. Болниците нямат право да отказват услугата, и са длъжни да съхранят плацентата и да следват волята на пациента. Говоря от Великобритания, но в момента тук са валидни все още европейските закони и право, та следва да е така из цяла Европа.

Готвят ги на шкембе чорба

Тук в Щатите някои ги взимат. Има обичай да се засажда ябълково дръвче а в корените му да е плацентата. Има и други обичаи. Някои я ядат например. Та в "белите" страни идиотите не са по малко от колкото в България. Разликата е, че за двайсет години работа тук не съм чул нито един пациент да вдигне ръка срещу медицински работник. Очевидно процедурата е много бърза и присъдата сериозна и ефективна.

Какво правиш а части от тялото си си е твоя работа. Някои хора се порязват нарочно и си смучат кръвта, но това не е незаконно. Други си пият пикнята, трети си ядът лайната. Техна си работа. закона не следва текиви случаи, не е работа на закона. Когато идва от собственото ти тяло, е законно и е твоя работа ко си праиш. Когато обаче принудиш други хора да правят това, или злоупотребиш с части от тялото на други хора, тогава това е яко подсъдно и е престъпление по буквата на закона. Та значи нашия татко не се явява престъпник в случая, а дофтурката, защото таткото иска част от тъкан, в която е расло неговото семе и бебе. Нема нищо незаконно в това. Но е незаконно че дофтурката се е разпоредила и че е стопирала желанието на пациента да се разпореди с тъкан, която принадлежи на семейството. Такъв е закона в цяла европа, и нема место за съмнение, че дофтурката е злоупотребила. Била е длъжна да предаде тъканта и да следва желанието на пациента, и да знае закона. Но си има процедура за това, както и се подписват документи, а това също не е било налично в шейново, та целата болница реално са престъпници в смисъла на европейския закон и практики.

Бих дала и линкове, но дир нема да позволи постването им. Но всеки може да си направи сърч за placenta cord banking или Cord Blood, Placental Blood, and Placental Tissue Banking. Никоя болница не може да действа против твоята изрична воля, незаконно е. Всички тъкани по какъвто и начин да са отсранени от твоето тяло, са твои по закон. Те нямат право да се разпореждат и са длъжни да следват волята на пациента. Също така са длъжни да попитат изрично и родилката, и бащата, за тяхната воля и да бъде съставена декларация или друг валиден документ какво се прави в различните случаи. Долколкото ми е известно, никой не прави такива неща в балХар. Което е изцяло незаконна практика по европейското право. Доктор нема право да решава вместо теб. ДЛЪЖНИ СА! ДА ТЕ ПОПИТАТ И ДА ЛСЕДВАТ ВОЛЯТА НА ПАЦИЕНТА И СЕМЕЙСТВОТО!

Ама не се дигат тека на протес когато дофтур умори поредната родилка. Това дали не е платен протест, соросоиден? Дофтурите изтрепаха маса народец законово и тихомълком, нема протести. Една дофтурица ударена, щото е отказала тъкани на семейството, айде протести! Щом е част от тялото ти, юридически никой дофтур нема право да откаже! Тая се е направила на господ Бог и го е измалтретирала! човека просто си е изгубил нерватаи е ясно защо! И още бити дофтуря ше има, щом не искат да схванат, че не може да работът срещу хората!

Ае ти у главата плацента ли имаш?

Але Хоп

Не, само кости!

Значи според вас е оправдано да удариш жена? Идиота искал плацентата на жена си за да удари някакъв там келепир. Не се сетил да пита жена му добре ли е, не се поинтересувал детето суче ли. Плацентата му дай, че да я шитне на черният пазар да направи някой и друг лев. Ми да вземем да ви даваме и кръвта изтекла при операция, урината и фекалиите ви. Ако можеше всичката гадост дето излиза от вас да си я вземете обратно. Всичките ви тъпи подозрения, безумни обвинения, вечното ви недоволство и постоянните ви претенции. Ако мижеше всичко това да си го вземете след края на работният ден, с какво леко сърце бихме се прибирали у дома. Колко хубаво би било!

Добре де, докторе, кажете какво ги правите тези пусти плаценти, изхвърляте ли ги изкупува ли ги някой? Кажете ясно, пък дано да разберат и млъкнат с конспиративните теории.

Плацентата съдържа стволови клетки и може да спаси живота на пациент болен от левкемия. За да използва за това е необходима сложна апаратура и висока квалификация. Повярвайте ми не ги ядем тези плаценти, макар че съм чувал за пациенти, които правят с тях то но това.

Продават ги за пари. Ако не могат да ги използват в балХар, ги продават на международния пазар за маса пари. Ако не го прависамата болница организирано, то със сигурност маса дофтури го правът и си вкарват хубави парички по сметката. Има огромен черен пазар за тъкани в светояен мащаб и цените са космични. Специфични тъкани имат особени високи цени и има дори мафия, която нарочно убива или отвлича хора заради едната съвместимост.

Защото от теб не излизат урина, фекалии и други секрети! Само от нас! Д.е.е...б.а простака.

Всички сме хора, но ти не ходиш на ресторант да се изсереш на масата нали? Нещо от истинският живот. Когато жената ражда от пред тече урина а от зад излизат фекалии. Ние се раждаме по средата. След като се родим, се ражда плацентата. Всичко ли си изкаш или само това, което си мислиш, че можеш да продадеш? Виждал ли си плацента? Повечето от вас, коравите мъже дето бият докторки, при вида на плацентата припадат.

Същата кръв, урина и фекалии, които имаме, я имате и вие докторите, и децата Ви. Хайде по-спокойно в обясненията.

Отговорил съм точно над тебе. Хайде първо да четем, а после да пишем.

Здравейте на всички! Искам да изразя моето лично мнение по проблема, без да ангажирам никой с него. Против съм срещу всякакъв вид агресия и насилие - психическо или физическо. Но, побоя над лекар, е израз на отчаянието на хората от цялата здравна система. Не мога да съжаля битата лекарка. Осъждам постъпката на побойника. Но, всеки ден, лекари ни объркват диагнозите, всеки ден даваме пари, за да ни обърнат внимание, всеки ден родилка умира на масата, всеки ден се държат с пациента , като с животно. Постъпката на този господин говори много. Лекарите заслужават подобно поведение. В глобален смисъл. Докато има търговия със здраве, ще има и побой. Докато има ненаказана лекарска грешка, ще има и побой. И тези майки, вместо да защитават лекарите, да отговорят честно, ако тяхното дете беше загубено заради лекарска грешка, дали днес щяха да са на протеста. Мерим с двоен аршин.Не ме разбирайте погрешно. Побойникът трябва да понесе наказанието, предвидено в закона. Но погледнете широкообхватно и ще видите отчаянието на хората от неработещата социална система в България. Защото това с "побоя" се случва в работните ни места - когато бавят заплатите и не дават отпуски, това се случва в съда - когато делото е претупано и съдията не се е задълбочил, това се случва и в семействата ни - чалга, манджи, люпене на семки и кръчми. Бъдете живи и здрави!

Глупости.

Ще ти кажа едно мнение и аз. Лекари бият страхливците. Повечето лекари в България са на възраст и не могат да се защитят. Има и много жени, както в случая. Чисто медицински, неврозите при мъже се изразяват в агресия. Жените плачат и изпадат в нервна криза, мъжете скачат да се бият. Обикновенно скачат, на безобиден обект, който не може да им отвърне. Ако си ядосан от мутра, пребий лекар и ще ти мине. Нали така? Когато мутри пребиваха журналисти на магистралата никой не скочи да ги бие. Сигурен съм, че наблюдателите обаче, при удобен случай, ще се отбият на лекари и медицински сестри. Страхливци!

Докторе, не сте разбрали правилно коментара ми. В момента защитавате гилдията Ви. Аз не нападам никого, и не оправдавам постъпката на побойника. За мен нещата са по-дълбоки. Нито става въпрос за плацентата, нито за побоя. А за отчаянието на хората. Защото, отиваш в болницата, питаш, и вместо обяснения, праскат се врати и ти казват да си ходиш. Чакаш....часове.....искаш пари на заем, за да платиш нещо, което ти се полага по здравна каса.Не Ви обвинявам. Бъдете реалист!

когато изчезнат мангустите или са под тотален контрол и престъпниците бъдат вкарани тач, където им е мястото, агресията ще изчезне!

Историята намирисва! И то много! нищо не се чува от другата страна. А този Велев е силно корумпиран!

Хайде стига подмятания "плацентите са много, много скъпи". Нека осведомените да пишат с каква цел, на какви цени, къде, кога и др. Направо ни заляхте с конспиративни теории , че плацентите се оказаха по-ценни от "философския камък" , "червения живак", "етера на Тесла" и "перпетуум мобиле"... Дайте факти, моля.

Така е. Специално плацентата е изключително ценна, защоо няма друг източник на стволови клетки, с които се третират маса болести като рак, нервни заболявания, всичко по нервната система включително гръбнак, прешлени, разкъсвания, включително отглеждане на органи по поръчка (тези са скъпи, но си има пазар и там цените са космически). Също така го има проблема със съвместимостта, които и до ден днешен не е преодолян. Ако някой много богат човек иска такава тъкан, се случва и да позичезнат и да бъдат поубити некои хорица, включително бебета по поръчка и деца, или просто некой позачезва.... Толкова е скъпо и е толкова доходно. Затова и дофтурката е прекалила, сигурно ди е мислела да си сложи в джоба едни 10 000 доларес.....примерно..... Пък не попаднала на правилния неграмотник.....

Тумба роми пребиха брутално майка и 14-годишната й дъщеря. Екшънът се е разиграл посред нощ в монтанското село Мокреш преди няколко дни, съобщава IBTnews.bg, позовавайки се на другата дъщеря на жертвата Мила Михайлова. Тази нощ майка ми и 14-годишната ми сестра Ния са били бити брутално от цигани над 10 човека с бухалки и дървета. Конфликтът е започнал преди няколко дена, след като въпросните са отровили кучето на майка ми. Тя е стоматолог на 51 години и се грижи за непълнолетната ми сестра, пише младата жена и добавя, че иска справедливост и наказания. IBTnews.bg. разпространи и видео, на което 51-годишната зъболекарка, която е по-тежко пострадала, се обръща със зов за помощ. Тя се страхува за живота на децата си, понеже според нейните думи насилието над тях няма да спре. Бяхме нападнати, детето ми бе подлъгано от дома ни от съседи от ромски произход. Нападението е предварително замислено. Чух детето ми да пищи, те започнаха да го влачат. Подгоних ги с нож, но те ме удариха с тъп предмет по тила. Последва нов удар. После закараха Ния в двора си. Блъснаха я в шахта, удариха я по главата, разказа жената и показа нараняванията си след инцидента. Въпросните хора твърдят, че ние сме ги нападнали. Искам да попитам хората: Ако вашето дете го влачат по улиците, с нож ли ще излезете или с бяла калъфка за възглавница?, попита тя. Няма никакво адекватно действие към момента, нито от ломска полиция, нито от прокуратура, медии които идваха сигналът не знам къде е потънал. Искам аз да питам: Оттук нататък, с това дете, аз и тя сами в това село, как да продължаваме да живеем? Въпросните хора вече са се нахъсали на макс..., оплаква се потърпевшата.

А защо да не му я даде, като е биологичен отпадък, какво ще стане? Брат ми като си отряза пръста, в Пирогов си оставиха ръцете, по средата на операцията излезе, пръста му беше в джоба на мъжът ми, а аз тичах за лед до заведението отсреща.... нито го взеха, нито успяха да му го пришият..... това не е ли по-важен биологичен отпадък, в смисъл че е пръстов отпечатък и може такива золуми да се правят на негов гръб? Нещо, което е излязло от теб, защо да не ти го върнат, защо трябва да плащаш за него. Боят е признак на слабост, моите уважения към докторите, но на моменти и те преминават границата. Мога да си пишаааа....случки. И ДА КАКВО СТАНА С МЕД.СЕСТРА И ПРЕБИТОТО БЕБЕ? А как сега се оказва, че няма свидетел, нали е водено раждане, само раждащата, бащата и докторката ли са били?

защото си има закони.

И закона казва, че плацентата си е на семейството, и че дофтурката нема право да се разпорежда с нея или семейството. Значи дофтурката е престъпника за биене. Докато има дофтури да работът срещу пациентите си, дотогава ше има пациенти да ги бият.

Живеем до Шейново и сека вечер глеам докторя и сестри да си одят наранили вързопи плаценти

ами защо не ги дават тези плаценти на родилките, те са си техни все пак...

За много пари. Този баща е ограбен ,брутално и престъпно.Но сега ще го заклеймяват,като се използва силата на "народната простотия".

Малък циганизиран народ а изключително прост. Никой не си задава въпроса, по колко и кой печели от плацентите,които незаконно се отнемат от родилките,какво става с тях, как се ползуват от кого за какво и какви са цените,каква е нормата на печалбата. А само от плацентите ли. За това никой не говори.За пазара на органи и кръв ,никой не говори,какви са печалбите, кой печели, никой не говори. Една говежда история за един наивен ,простичък, доверчив ,невиновен за това, неподготвен за капитализма,български нещасто най беден народ, до вчера работници ,селяни и народна интелигенция а днес всичките "президенти на фирми" с капитал 2 лева, "бизнесмени" в една криминална среда, в тиня, където всеки дори почтен опит за търговска дейност е невъзможен. Горките хора, дори и не осъзнаха, какво им се случи с КТБ , и това не им стига. Жалко, много ,много жалко, този народ е обречен.Какво става в т.н. здравеопазване, ако знае този народ, незабавно ще му се прииска да отпътува за Сатурн. А само там ли, скритата битка срещу този ежедневно смазван и брутално ,безотговорно и нагло ограбван народ е страховита,той няма шанс.Но уви, това са реалностите тук, това е бъдещето на българската младеж.Така до неизбежният колапс.

Няма да изчезнем. Неминуемо силно ще се редуцира българския народ, но няма да изчезне. Доста качествен е. Преди време смятах, че това, че всеки сам се спасява и се пръскаме като пилци, е огромен недостатък, но изглежда не е така. Стратегия за оцеляване е, особено когато силни подводни течения влекат широката маса към гибел.

Един бърз поглед на чичко гугъл показва че никой не изкупува плаценти.

защо не стачкувате като уморат някоя родилка.

Сега като бащата извади един дълъг списък със заболявания, поради които няма да бъде осъден, кой ще е виновен? Нали лекар стои зад документа? Него кой ще го съди - нали етичната комисия към лекарския съюз ще го брани до последно! Ей по тая причина ще ви бият още много ....

Няма на базата на какво да бъде осъден, защото доказателства няма, а само думата на битата лекарка. Отделно, се оказа, че криминално-проявеният тип, бил доста ерудиран мъж, завършил в чужбина, а не просто някакъв варварин. Какъв точно е казусът можем само да гадаем. Но работата сериозно посмръдва.

Ако си прав, че наистина няма доказателства, че го е извършил, а прокуратурата го е задържала само на думата на лекарката ми се струва, че ще има поредно дело в Страсбург!

завършил бил... Просто поредния боклук, полуобразован с претенции.

Образован мъж в чужбина доста, криминално проявен. Бие доктори. Историята намирисва.

Прясна плацента наложена на лицето премахва бръчки и подмладява.

Защо не протестираха родители и деца, когато акушерката Ковачева преби новородено, или когато пребиват и ограбват възрастни хора по селата?

И заключавам, че тази работа започва сериозно да посмръдва.

А ти защо не протестира тогава?Или само да си седим вкъщи и да си мърморим!

Всеки има личен интерес, защото всеки все някога опира до помощ от лекар. Близките му също. Кой мъж не се вълнува от условията, при които жена му ражда? Кой човек не се интересува от условията, при които оперират детето му, брат му, сестра му, родителите му?

Много малко хора реално с вълнуват от това, за което пишете. И именно затова толкова се възмущават, когато се сблъскат със системата. Ако като народ реално се вълнувахме, щяхме да сме далеч по-активни, да се интересуваме къде отиват данъците ни, да линчуваме политици и народни предатели и т.н. и т.н. А ние не го правим - керванът си върви, кучетата си лаят и така.

Побойникът- в затвора по бързата процедура.Без разкайвания, признания и извинения.Да понесе цялата строгост на Наказателния кодекс.Ефективно, за да си вземат поука всички решили да бият жена-лекар.Казах !

И да си раждат в къщи следващия път, въобще вече да не търсят медицинска помощ.

Става въпрос за пари.

Ясно е едно - за плацентата се плаща! Въпросът е, че тези пари са ги сметнали за лични и лекарката, и бащата! Аз лично на мястото на гинеколожката щях да му да я дам без да се разправям ....

Ше я дадеш, ама после на село да лекуваш бабите !