Русия е изразила официален протест заради сваления Су-24

Официален руски протест е изразен пред военното аташе на Турция в Русия, заради нападението на турските изтребители срещу руския самолет Су-24.

Обратно в новината

Коментари - Русия е изразила официален протест заради сваления Су-24 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе вярно ли е, че Турция била на страната на тероризма.

Първоначалните съмнения, че Ердоган отново действа със знанието и под насоката на Вашингтон се разсейват. Към обичайните признаци за една подконтролна американска пионка: наглост, мракобесие и кретенизъм, вече се добавят и официални потвърждения. При поредната ердоганска идиотщина се измисля нарушение на въздушното пространство, след това сваля руски бомбардировач убивайки пилотите извън въздушното пространство на Турция и продължават да дрънкат за някаква защита, самозащита, предупреждения и потвърждения. Дори и юриста във Вашингтон, по-съвместителство командващ авиация успяла да защити ИДИЛ повече от година, също се издаде и веднага почна да приглася Турция имала право на самозащита!? Каква самозащита може да е свалянето на самолет който не е във въздушното пространство на Турция (при допускането че въздушното пространство на северна Сирия е сирийско, а не турско). Чисто формално, ако се допусне теоретично, че е имало навлизане в турското въздушно пространство свалянето на самолета и убийството на пилотите му в Сирия не може да бъде защита на турско въздушно пространство просто защото самолета вече не е в него. Може да е провокация, ескалация, израз на психопатски гняв от провалени ердогановски планове, изпълнение на вашингтонска заповед, справедливо преследване (Ердоган изглежда също има претенции също да е специалист по справедливостта с масонско-мюсюлмаско-братски привкус), засада, наказание и какво ли още не, но не и защита на въздушно пространство от липсващ там самолет. Ако смята, че е наказание, то Ердоган малко раншко се е вживял в ролята на щатски следовател, съд и изпълнител с глобална юрисдикция. И въобще за такива случаи би трябвало Пентагона или трепетликата в Белия дом да разяснят, каква е давността на подобни самозащити-наказания: 1 минута или пет, а може би 10 години и дали може самолет или пилот да бъдат сваляни 5 години след като се смята че е било нарушено нечие въздушно пространство, да речем това на Ирак, Гърция или Армения?

турциия е велика държава,която не коленичи пред никому,знае как да пази границите си,без да се церемони...,това е достоино поведение за една независима и силна държава,наследничка на една велика империя

ами хващай си щалварите и се измитай от тук, ЯСНО!!!

САЩ-> Турция. Оста на злото. За политика или за икономика искате да си говорим? Турция-икономически тигър или голямата геополитическа икономическа далавера инициирана и протекционирана от САЩ.

Че какво може да се очаква от фесове и ибрикчии? Отвратителна анадолска сволач...незнам за руснаците, но на мен ми е заложена генетично омразата към фесовете. Жалко че не можаха руснаците да ги довършат преди 140 години, и то благодарение на "великата" английска империя. А те (фесовете) за пореден път доказаха че са подли, мизерни същества. Дори немците са на мнение че чалмите играят доста опсана игра и това е ясно на всеки. Какво е станало незнам и няма да разберем, но факта е чалмите са стреляли по някого който се бори срещу тероризма в Сирия, срещу когото и те се борят официално. А в същото време да се оправдаваш с някакви малоумни причини е смешно и несериозно, когато се води война до границата ти. Някак си не върви.

FUCK TURKEY ! СВОБОДА ЗА КИПЪР,НЕЗАВИСИМОСТ ЗА КЮРДИСТАН,МИР В СИРИЯ,ДЕИСЛЯМИЗАЦИЯ НА ЕВРОПА,ОГРАДА ЗА БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА, СПИРАНЕ НА ОТРОВНИТЕ ДОМАТИ ОТ ТУРЦИЯ,СПИРАНЕ НА "БЕЖАНСКИТЕ "ОРДИ КЪМ ЕВРОПА-ВСИЧКО ТОВА Е MADE IN TURKEY. ИМА ВИДЬОВ ДЕН, ДАНО СВЕТЪТ СЕ СЪБУДИ И СМАЧКА ТОЗИ ТУМОР ТУРЦИЯ,

Даже да е навлезнал този самолет в турско пространство / което не е доказано/ защо Турция ще го сваля? Нали "уж" и Турция се бори срещу терористите, ама само на думи! С Турция ортаклък не бива, всеки да го знае! Лошото е ,че сме в НАТО, а то играе мръсна игра с Русия!

...защо ще го сваля, след като е ясно, че той е бил на операция срещу ид, а не е бил неидентифициран военен обект на турската граница?

Даже да е навлезнал този самолет в турско пространство / което не е доказано/ защо Турция ще го сваля? Нали "уж" и Турция се бори срещу терористите, ама само на думи! С Турция ортаклък не бива, всеки да го знае! Лошото е ,че сме в НАТО, а то играе мръсна игра с Русия!

Съболезнования за загиналия пилот !Всеки турски самолет нахлул в територията на Сирия трябва да бъде свален !

Всеки чужд самолет нахлул в територията на друга държава трябва да бъде свален !

А, бе , Братя! Ситуацията е следната : КАК ЗА ЕДНА-ДВЕ СЕКУНДИ, ТУРЦИЯ Е УВЕДОМИЛА РУСКИЯ САМОЛЕТ 10-20 ПЪТИ, когато е летял над нейна територия??? Според мен всички коментиращи ни вземат нас БЪЛГАРИТЕ за последни малоумници! защо ли ? 1. Турция заявява, че СУ-24 е прелетял 1 км над тяхна територия. 2. Ако горното е вярно, то самолета е летял над Турция РЕАЛНО 1,55- 1,8 СЕКУНДИ. (СУ-24) Е ЛЕТЯЛ ОКОЛО 6000 М ВИСОЧИНА със скорост около 2000-2100 км/ч , а максималната му скорост е 2320 км/ч. 3. Аз, че съм проЗд българин си е напълно вярно, както и по-голямата част от всички може би, както се опитват да ни изкарат нас и целия ЕС ! Защо ли ? 4. Как тогава за по-малко от 2 секунди, събратята ни от НАТО са уведомили 10-20 пъти руския самолет? 5. Според мен, наистина са го чакали в "засада"! 6. Абсолютен факт, който не е оспорен от Анкара е срещата и личните контакти на сина на Ердоган с лидерите на ИДИЛ. На други снимки единият от "приятелите" му е заснет с клекнал над отрязаните глави на пет християни. 7. Турция приоритетно купуваше нефта от ИДИЛ на цена 10 щ.д. за барел, т.е. пет пъти под реалната цена. 8. Русия започна ликвидация на цистерните превозващи нефта до Турция и това се отрази на личния бизнес на сем. Ердоган. 9. Свалянето на СУ-24 не е станало без личното разпореждане на Ердоган, защото военните не биха поели такъв риск никога върху себе си. Това се потвърди от техните комюникета. Е, БРАТЯ БЪЛГАРИ, Я СЕГА МИ ОБЯСНЕТЕ КАК ЗА ДВЕ СЕКУНДИ ВОЕННИТЕ СА СЕ ОБАДИЛИ НА ЕРДОГАН И ТОЙ Е РАЗПОРЕДИЛ СВАЛЯНЕТО НА САМОЛЕТА ДЕТО МУ РУШИ ЧАСТНИЯ БИЗНЕС? ПЪЛНА ИЗМИШЛЬОТИНА!!! ВСИЧКО ТОВА Е ПРЕДВАРИТЕЛНО СЪГЛАСУВАНО И ИЗПЪЛНЕНО ЧРЕЗ ЗАСАДА С ЦЕЛ УВРЕЖДАНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАТО, САЩ и ЕС, а може би и на РУСИЯ. Я, СЕГА ДА ВИ ВИДЯ НА КОЙ КОЛКО МУ Е УМА, Е И НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ, ДЕ ...

...И как точно в тоя момент американците са били на линия и са можели да чуят комуникацията??

АБЕ,КАКВО НИ ПУКА,КОЙ,КАКЪВ,ЩО? ИМА ЛИ ПОЖАР У СЪСЕДИТЕ,МОЖЕ ДА СЕ ЗАПАЛИ И НАШАТА ЧЕРГА.ДА СЕ МОЛИМ ЗА МИР,ЧЕ ДРУГО НЕ НИ ОСТАВА.

изглежда като добре премислен удар от страна на тюркие, но е по-скоро левашки автогол. край на полетите на турски военни самолети над Сирия. до вчера, било каквото било. от днес ще ги сваляме. това им казаха руснаците...

Ще дадат повод на турците да нахлуят по суша до Дамаск:)

И да пискат руснаците, все тая. Турците им забиха силен плесник в лицето. Путин нищо не може да направи, защото в Турция е пълно с руснаци и руски собственици на имоти. В Русия няма жив турчин. При един по-дълбок конфликт Русия губи много повече от Турция.

Наистина,ако отидеш в центъра на Истанбул и си затвориш очите,ще помислиш,че си в руски град!

В Русия има над 150 000 гастарбайтери от турция . само в Ростов са над 20000 . айде домашното .като сметнем че повечето от геманските туристи са си чисти турци се оказва , че русия е с най- много туристи там.само това е достатъчно . да не забравяме,че русия след ес е най-големият търговски партньор на турция .не много умен ход.само не мога да си обясня , защо му навират силните ръце на путин при раздаването на картите . или са много прости , или не могат да играят покер.което и да е ние пак сме от губещата страна .

До тука ще стигнат с мерките. Русия има икономически интереси в Турция и ще си затрае ....

Турция си отмъсти заради конвоя с автоцистерните,където руски изтребител ги унищожи.Защо ли те са се движили от ИД към Турция?Кого ли защитава Турция?Русия няма да забрави тази атака срещу тях и след като забраниха на руски граждани да посещават Турция ще очакваме втори епизод:Москва отвръща на удара.

Великоосмански шовинизъм + икономически интереси на семейство Ердоган + поощряване на тероризма . ТУРЦИЯ. Турция вън от НАТО link Нефтът на ИДИЛ се изкупува от сина на Ердоган. Виж в. известия от вчера! Съжалявам, че няма как да кача снимка на сина на Ердоган прегърнат с двама от ръководителите на ИДИЛ!!!

най влиятелния руснак прецакан от най влиятелния турчин! Сега и протестна нота не ще му изчисти имиджа на диктаторчето!:)))

Токувиж му отказали и място у мавзолея на мършата Ленин... :-)

Да би цивилизовано летело не би чудо видело :-D

Руснак и цивилизация.

Е те краварите и любимотао ти НАТО летяха много цивилизовано навсякъде по света, и пускаха мирни бомби и ракети над Сърбия!нещастна евро-краварска подлога!!!

Щастлива рашистка подлога. Отнесе путинчо по зъбите.

Да беше маааалко по умен,нямаше да пишеш глупости.

Аз съм от гр.Русе.Нашият град през вековете е пален два пъти от руснаци и веднъж от румънци.Путин да върви на майната си.Добре,че се отървахме от руснаците завинаги

Божидарчо, душо еничелска! Имаш много поздрави от баба си Тонка , от Ангел Кънчев и така нататък, резняко мръсен.

Боклук !

Турция е на страната на терористите. Турски бойни самолети всеки ден нарушават въздушното пространство на Сирия и Гърция. А в годината по няколко пъти и нашето въздушно пространство. Турция е на път да предизвика трета световна война. Русия не бива да унищожава целия свят заради Турция. Русия трябва да унищожава всеки турски самолет над териториите на горните три държави. Цената на един руски пилот е равна на цената на 85 млн. турци. Цената на двамата руски пилоти е равна на цената на 330 млн. американци. От днес нататък Путин трябва да унищожава всеки турски военен самолет извън въздушното пространство на Турция. От позициите на всички държавни ръководители виждаме страх от случилото се. Светът трябва да бъде спасен, дори със заличаването от земята на държавата Турция.

Без Турция светът ще е много по - добро място за живеене.

А без теб още по-добро!

Пий си хапчетата шизофреник

Туркия десятки години пресича със сухопътни и въздушни сили границите на Ирак за да избива кюрди, нали? Пред цял свят го прави, нали? За нея може, а за десет секунди докосване на ъгълче от нейната граница - събаря самолети, за които много добре знае, че не идват да я нападат. Нещо куца в логиката на Ердоган-бей. Меко казано.

Путин трябва да се научи,че освен негови има и други интереси в този свят-например Български и трябва да се съобразява с това.До тогава ще брои свалени самолети,и стапящи резерви

Браво

Ставай страна агромная ставай на смертний бой.....

Дните на Путин са преброени. Като видно соросоидно отроче на Елцин, Путин при управлението си продължи предателската политика спрямо Русия и допусна създаването на водена от САЩ Международна терористична коалиция, която вече вилнее по света. Путин продължава да ги нарича колеги при положение, че същите му пикаят на главата, а той се оглежда за дъжд. Икономическите успехи на Путин, реализирани при отминалите високи цени на нефта няма да му помогнат да остане на власт. Путин се оказа слаб политик и предател, с една дума - дебилен соросоид.

Не човек а желязо. Истински комунист! За него има два вида хора: комунисти и соросоиди, т.е всички, които не са комунисти. А всички, които не са комунисти са предатели.

ДНИТЕ НА ПУТИН ТЕПЪРВА ЗАПОЧВАТ!

Веднага след свалянето на руснаците казах, че Русия няма да напада Турция и няма да спре доставките на газ за нея. И излязох прав. Русия вече официално обяви тези неща. Казвам ви че Русия накрая ще изостави Ассад, но ще се укрепи в Латакия, след което ще се опитва да получи удобен на нея режим в Сирия. Докато това стане ще бърше и кръв от носа си.

""" Турция е Мюсюлмански Шпионин и Троянски кон в НАТО.... Турция и Иран трябва да бъдат ОСВОБОДЕНИ от Мюсюлманско Робство.""" ... А Руснаците, като ПРЕВЗЕМАТ и Освободят Турция, може да вземат да възстановят домовете на украинците, които са си загубили жилищата при войната.

"Умерената" опозиция стреля по катапултирали пилоти а САЩ казват, че било при самозащита. Колко подло.

Вярвама и на американците, и на турците, че последните са направили десет предупреждения към екипажа на руския самолет. Не става ясно обаче дали тези предупреждения са направени преди или след неговото сваляне.

И най вече защо просто не пуснаха записите от разговорите да ги чуем?Явно още ги обработват.......Бог да прости пилотите.

цяла нощ не излизаш от ПАРТЕР

Ако те накарат да се хвърлиш под влака,ще се хвърлиш ли? Да ще се хвърлиш, но като мине влака.

Русия прекъсва връзките с военните на Турция. Второ - бомбандировачите ще се съпровождат от изтребители. Трето - крайцера "Москва" въоръжен със зенитни ракети заема позиция в морето около турско-сирийската граница в провинция Латакия. Турците да му мислят.

Ако руснаците не нарушават турското пространство ,няма да губят повече самолети!! А другото са руски изцепки, никой няма да изплашат!!

Всъщност е много хубаво да си тъп и да не разбираш какво става в света! Как тогава да те е страх, но нас ни е страх и не само нас - гледай физиономиите на западните политици.

Тъпак , руснаците могат да заличат няколко планети като нашата с ядреният си арсенал , да не се страхуваш от това е необходимо да си доста малоумен.

Става ясно, че ИД съществува финансово, благодарение на контрабанда на петрол през границата с Турция. Граница на държава-член на НАТО. Няма контрабанда - няма ИД. И защо тогава тъпите кравари ме убеждават, че се борят с ислямистите - ами нека силите на Алианса затворят турско-сирийската граница за месец-два и няма да има ИД. Само че съществуването на САЩ е неразривно свързано с наличието на военни конфликти, продажбата на оръжие и невинни човешки жертви. Факт !

Путя, дадох заповед нарочно да свалят самолета ти. Самолета не ни заплашваше, просто летеше близо. Обаче ми беше кеф да го сваля - и го свалих. Сега какво ще правиш, малоумнико? Ела да се бием, като ти толкова отворен. Чакам те. Твой Ердоган

Болен и злобен моЗак.

ракетите от Каспийско море!! Цистерните на синчето ша дадат пак фира! И некоя друга петролна база за теб отворко, ша бъде специален поздрав.. ВОВА!! П.С. и не си пращай повече чартърите. Дори и да са безплатни. НЯМА ПОВЕЧЕ ДА ВОЗЯТ ТУРИСТИ! Да ти припомня - 5 милиона за 2014-та. И БЛУМБЪРГ ПАК СИ ПРОЧЕТИ! Онуй тяхно прозрение - Турция без руската газ и руските туристи, го закъсва яко..

Идвам Ердоган ,приготви вазелина ,нали така го обичаш

Искам да видя как ще реагира Русия, ако НАТОВСКИ самолети 10 дни прелитат по ръба на границата й????

Рязаните агаряни събудиха мечката от зимен сън, сега да си сърбат попарата!!

проскубана, гладна...

проскуба гладна ама мечка! И там е проблема ,че е гладна!

Някой изобщо може ли да вярва на Русия??? Или да ви припомням Крим и зелените човечета??? Русия непрекъснато твърди, че нанася удари срещу ИДИЛ, вярваме ли им??? Русия се намира в чужда държава, появила се там под предлог, че АСАД ги извикал, Русия от две седмици провокира руските ВВС, като нагло пикира около границата им. Питам, ТАМ ЛИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ И ГОРЕЩИ ТОЧКи, че Русия да атакува ИДИЛ??? Там, точно до границата с Турция??? Много е лесно да дрънкаш, че си срещу ИДИЛ и да го ползваш за предлог "ама ние сме същзници"! Изключително долна пропаганда!

Господин псевдо майор а Жир от коде знаете коде точно са горячите точки, На сводка на Косяк ли ги получихте Майор - смешник, то комай това е българските, пардон натовски офицери

Резултата от цялата работа е че пак ще налазят чебурашки. Номера с наказанието чрез братска дружба с Турция и разните патоци май се провали.

Да те налазят мики-мауси по коФчега

те пък и наглите американци - та чак слушали и чули предупрежденията ... предния път и сваления пътнически самолет та и снимки му направили ... баси наглите - веднага взеха страната на Турция.

Този удар е предварително планиран, защото руснаците взеха да им се пречкат в Сирия, а НАТО, САЩ и ЕС има интереси там. Умишлено така нагло го правят, за да изкарат от релсите Путин!

Па тоя кога е бил в релси???

Блокада на границата нито един турски ТИР да не мине в България!

И що?

С ответен УДАР и официален протест се постига повече отколкото само с официален протест заради сваления Су-24!!!!

"Той каза, че бомбардировачът е свален на границата, но не може да уточни къде..." Или казано на недипломатичен език: абе турчулята сгазиха лука, свалиха руския самолет над сирийска територия, ама не можем да го признаем, защото може да започне война. Ама истинска, не като въздушните ни удари.

И - естествено, и Турският поток се отлага за куково лято ... Всеки си води неговата война, ако ме разбирате ... Стъпка по стъпка ...

Питин да не се докара да му пратят " "краварите" , Лазр в Сирия?

путин: еми, след крим, ще трябва да анексираме и кюрдистан. то се е видяло...

Сега да си слагат ламаринките отзад, че руснаците се надъхаха. Както отново се видя - който много слуша Big brother отвъд океана - хаир не намира. Напротив - сам си го завира.

Вече е факт решението на генералния щаб на Русия в три точки : 1.Всички бомбаридовачи ще бъдат ескортирани от изстребители 2.В пълна готовност са ракетните установки базирани на руските корабите в Литакия и са въведени координатите на всички цели - ИД и другите терористични формирования 3.Руските ВКС преустановяват всички връзки и контакти с Турските военни и цивилни и всеки опит за намеса и/или опит за осуетяване на операция в Сирия ще бъдат преустановявани с всички налични средства. Решението беше прочетено днес във "Время" , т.е. това е официално изявление на Руския Генерален щаб. А сега де. Ще чакаме наказателна операция по т.нар. умерена опозиция от сирийски турци, която се гаври с руския пилот. Ще продължат и ударите по рафинериите за петрол,петролопроводите и колоните петроловози от ИД към Турция. Леле какви загуби за сем.Ердоган (сина и дъщерята на Ердоган са в този бизнес), а и не само те - има доста мръсни бизнесмени от САЩ и др.

имат 4(!) изтребителя, въоръжени със стари безполезни ракети.

Иска ми се да имах нервите на руснаците. До преди 5 години не си давах сметка на какво изпитание са подложени и каква сила им трябва, за да устояват. Надали някой се замисля за това.

'Родину-ту' е бая далече..

Путин целенасочено търси голяма война и този свален самолт е добре дошъл за него. Само голяма война може да го задържи на власт и да накара руснаците да забравят проблемите които той им донесе. Неговата сметка е без кръчмаря. Русия не само няма нападне Турция, дори няма да спре да й продава газ. А свали ли турски самолет, всички в Сирия ще се сдбият с ракети Земя - Въздух и руските самолети ще падат като круши. Путин ще преглътне този епизод политоческата му авантюра в Сирия. Неговите цели са други и той почти ги е постигнал. Ако се инати ще загуби всичко.

Ееее, как не са се сетили от НАТО и ЕС, че Русия сама си е свалила самолета!

Жалко за момчетата , трябва утре да отида до Руското посолство да запаля свещ и да поднеса цветя !

не се престаравай 'пилот на Масквич'

Турски мекерета ,вървете в вашата джагалска държава !

ми стой си в русия , чий го търсиш тук ?

отмъщение за унищожения петролен бизнес с исис и за бомбадирането на спонсорираните от турция тюркменски бунтовници. русия едва ли ще нападне турция, само ще си влошат икономическите отношение. със сигурност много тюркменски селища в сирия ще бъдат изравнени със земята. насилието води насилие.

Чудя се защо си губят времето да протестират пред турското аташе. Защо не протестират направо пред главния виновник. Този който е наредил това да се случи а преди това го е и планирал и организирал с цел да създаде напрежение което може да доведе до сериозен военен конфликт, далеч от неговата територия разбира се.

Русия бе предупредена. 5 години Путин защитава престъпникът Ассад и с това предизвика войната в Сирия. Сега какво иска? Да избяга от Сирия със здрав нос ли? Няма да може. Тепърва ще кърви.

Я, ти като толкова знаеш, изброи престъпленията на Асад?!

Викаш, друго си е когато САЩ с десетилетия създава и оборудва терористични групировки. На тях никой нищо не може да им каже, най-малкото заради усилията, които са положили.