Пострадали от лекарски грешки протестираха в Русе

Протест в подкрепа на пострадалите от лекарски грешки бе организиран снощи в Русе, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Пострадали от лекарски грешки протестираха в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова са много и толкова навързани проблемите в БГ, че дори не знам от къде да започна. Основният проблем сме си ние българите, от които произтичат и лекари и политици и учители и "ЕнтелЕгенция" и "елит" и т.н. Добре е да протестират хората, но да протестират навсякъде, заедно, единни и да протестират за всичко, за всяка нередност в страната ни. Конкретно по темата: много тук ни обясняват, че за толкова пари толкова, че не останали лекари, че и малкото, които има ще си заминат и т.н. и т.н. Да, наистина малко пари взимат много от лекарите, работещи по болниците, но малко пари взимам и аз - болния човек, как да им платя повече, когато и моята заплата е мизерна. От тук идва въпросът, кой е виновен за това и защо аз да плащам за тази вина, аз болния човек? Отговорете ми честно на този въпрос и тогава ми обяснявайте колко малко пари взимат лекарите, защото и инженерите взимат малко пари, а не може да ме убедите, че работата им е по-малко отговорна или пък учат по-малко. Всяка професия заслужава достойно възнаграждение, но такова у нас няма и да се гледа през пръсти на човешкия живот само защото не се чувстваш достойно заплатен е престъпно. Не от вчера лекарите получават не високи заплати, но все още има хора, които искат да учат за лекари - изборът е техен, осъзнат и запознат с възнаграждението, нали! Още нещо, все пак не мога да не отчета и факта, че има лекари и лекари. Все още има лекари, които наистина работят заради професията си, а не заради заплатата си и те наистина са добри и заслужаващи уважение хора. Останалите, които работят за заплатата си и се оправдават с нея, в която и държава да отидат, нямада бъдат уважавани истински, защото не са призвани за тази професия.

Браво на 499. А на отрицателния глас - чудя се какъв мизерник трябва да си, че да сложиш минус на такова изказване.

Аз предлагам във всички болници да се уволнят медицинските кадри и да се назначават стюардеси. Така отношението към болните ще е повече от перфектно. Между другото толкова много работни места за лекари има в чужбина. Една година подготовка, една неголяма инвестиция, една година зор да се свикне и после.... човек работи спокойно и е оценен достойно. Бог да пази България, политиците я съсипаха.

Не прави грешки само този, който не прави нищо! НО...лекарските грешки са фатални в повечето случаи. Съпругата ми е лекар и казва, че на сбирките които им организират различни фирми обикновено е най-младата - а тя вече е на 45 години. За съжаление смятам, че грешките ще стават все повече, защото шепата лекари ще стават все по-малко и все по-натоварени и преуморени. Имаше статия миналата седмица, че над 90% от завършващите медицина напускат страната!! Защо не протестирате против това?!? С лошото отношение към лекарите и оплюването на знанията и труда им един ден ще се стигне до там, че няколкото лекари в страната ще са пенсионери, а останалите и да не са искали ще напуснат страната за да практикуват професията си спокойно и без да бъдат хулени и бити!

Г-н Големанов, Редакторе, завършете я тая новина, та да коментираме, де.... Моля!!! Така, насред полето, какво има да коментираме...

Че то в Русе останаха ли лекари, че да правят грешки?

Тези май не са разбрали че лекарите напуснаха държавата и сега ще ползват каквото има на остатъчен принцип.Без пари като за без пари.Искането е да бъдат сменени.Това ме разсмя.То изобщо няма педиатри те решили да ги сменят!!!

Това е добре. Но... проблемът е в политическата пасмина от десетилетия! А тях стадото си ги преизбира едни и същи крадци, боклуци и антибългари! Нищо няма да се оправи в България с всички тези мутри - бсп, гроб, дпс, деформатори, "патриоти" и т.н. Всичко това са кадри на комунизма и ДС или са възпитавани в това време.

Самата истина!