Българските роми искат Саркози да им се извини

Представители на ромски организации и на Българския хелзински комитет се събраха на протест пред френското посолство в София.

Обратно в новината

Коментари - Българските роми искат Саркози да им се извини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХАХАХА кафеви сладури

Трябва да им се извини:)))) - пред блок 20 в Ямбол да си признае греховете :))))

Приветствам Саркози!

Че какво им е равното на ромите с другите хора в Европа? Не работят, крадат, убиват и акат на публични места. Да си ходят в Индия.

Ако са пребивавали незаконно, къде е проблемът и кой на кого трябва да се извинява? Всъщност и заглавието е двусмислено. Би трябвало да е: Ромите очакват извинение от Саркози или Ромите искат Саркози да им се извини.

Аз искам наглите мангали да се извинят на Българския Търпелив Народ за това,че толкова години ядат и пият на неговия гръб без една стотинка да платят!Повече няма да плащам за тези свине!Затова сме във вечна криза!Все някой мързелив и алчен търтей трябва да издържаме!Който не работи няма да яде!Забравихме скъпата ни Комунистическа поговорка!Те са я измислили само за вечните български роби!Стига сме робували!КРАЙ!

Съгласна съм!!

Аз пък имам друго предложение: да вземем да интегрираме българите! Какво ще кажете да построят културни центрове за развитие на нашите деца, топли училища, площадки и други подобни? Ама на мен ми писна да гледам как трябва да се интегрира, туй дето не може! Писна ми да се харчат пари за хора, които освен да ги вземат и да ги изпият за друго не мислят!Прав е Саркози да не ги иска във Франция, прави сме и ние да не ги искаме тук! Само не знам какво да ги правим! Ако не се реши проблема с тея хора, много скоро съотношението цигани::българи ще е точно обратното на днешното и тогава жална ни майка.....

Уважението се получава по съответен начин. На кого от тази общност не е дадена възможност за "образование и квалификация", но неприятното е, че те не се крадат. За тези неща е необходим къртовски труд - какъвто "ромската общност" не желае да полага. И от къде се появи тази "РОМСКА" общност? И защо не си ходи в Ромия?

Циганите не искат да учат и да си пращат децата на училище.Не е проблема само в парите, защото за да ходят на училище им дават помощи и безплатни учебници.И понеже помощите се дават сдамо срещу бележка от училището,че са записани да учат те започват в началото на учебната година за една, две седмици и след това изчезват.Дори учителите не могат да ги начмерят за да си приберат безплатнвите учебници.Само,че хелзинския комитет и други ромски фондации ги защитават, защото получават пари и уреждат близките си, но за обикновения циганин парите не стигат.Имам позната адвокатка, която имаше за клиентка циганка , която е участник в ромска фондация.Същата беше и предложила да я включи във фондацията, защото с парите е уредила цялата си рода. Но вече ми омръзна да слушам всеки ден журналистите да говорят за изгонените от Франция цигани.Проблемите в България са толкоз много, икономиката е зле, селското стопанство също, в малките градове и села не останаха млади хора, но затова никой не мисли, а всеки ден плачат за изгонените цигани от Саркози, а не виждат,че в България циганите тероризират всички българи., като не плащат сметки, данъци, строят без разрешение бараки и къщи.А българин ако построи барака в двора си без разрешение веднвага ще го глобят и ще я съборят.Май на нас трябва да се извинят за безобразията в тази държава.

Който не желае да живее по принципите на нашето общество - не е задължен. С допълнителното условие - няма да живее на нашата територия! Нека и ние, като общество да кажем същото. Крадците - независимо от кой произход: цигански, ромски, мутренски или ... да бъдат отделени от обществото ни (концентрирани) в определени общежития - стари казарми и т.н. Който желае да участва в нашия обществен живот - да бъде пускан със специален пропуск - децата - да ходят на училище - но при определен брой неизвинени - в друга точка на концентрация, Работоспособните - предпочитащи да не работят - да бъдат концентрирани като такива! и т.н. Това е то - общественото право. Не само крадеца има право. Правото го имам и аз - правия!

Френският президент е абсолютно прав. Не е бил в Столипиново или в друг катун, но безпогрешно е преценил вредата от циганите във Франция. Де да имаме и тук такава решителност.

хаха, циганите искат извинение !!!

Мутренските хотели на циганите по Черноморието да се съборят! Циганите, взели хиляди декари гори със заменки - в затвора! Циганите, приватизирали стотици заводи за жълти стотинки, а сега каращи Бентлита - да се осъдят!

Всички,който защитават циганите са долни лицемери.

Подписали се, че доброволно приемат да се върнат. Сега да върнат взетите по 300 евро и да си платят безплатния самолетен билет до българия. Като го направят ще получат извинение, че са крали, лъгали и са се самонастанявали на чужд терен.

Да, ама не всички са яли закуски по 8 ст или са имали 6 ст за билетче за градския транспорт -например като лекар на заплата 200 лв,заем за жилище- 60лв,ткса за градина на 1 дете -30 лв,и домашни крадци,които сме хващали и умолявали да работят поне в ТКЗС,понеже и тогава можеха да наемат неграмотни в ТКЗС,те не искаха да работят в ТКЗС,защото им беше по-лесно да крадат,така че аз и други не сме яли такива закуски от 8ст,които ги имаше -опитвали сме няколко пъти,но си работехме без закуски,често и без обяд,много ни стържеше от глад,но не сме крали,а напротив -внасяли сме данъци колкото няколко човека и сме живяли с надеждата,че когато обществото стане еднородно със смесен физическо-интелектуалин труд нещата ще се оправят и за нас

Имал ли си работа с цигани.... си изгорял на 100%. Това крадливо племе все повече ще създава проблеми където и да се намира. Преди 1989г. и в най- затънтеното село имаше ТКЗС ,тогава всичкото циган живееше по оборите ,обслужваше кравите и отвреме на време нарочно чупеха крак на някоя крава или теле и ядяха на воля и без пари месо и карантиите на животното. Градските цигани не бяха гладни,стоят с въжета на площад възраждане-хамали ,но и да не си намерят работа точно зад тях имаше голям магазин за топли закуски-едно рогче със сирене,не както сега с извара струваше 8 стотинки и циганина и ние като излапаш 2-3 блажни рогчета или банички не се сещаш за щуротии. Сега като чета форума-права е онази българка дето е написала ,че по волята на западните страни в т.ч. и Франция всичко в България е разбито и унищожено,нямаме нито селско стопанство нито промишленост. Кризи,глад за всички камо ли за циганите.Господ да ни е на помощ. Ще става все по зле....

много вярно, напълно съгласен!

Нека най-напред циганите да спазват законите и да станат добри български граждани и след това да се оплакват от френското законодателство.

И преди циганите бяфа с привилегии -физическите неграмотни работници са получавали 3-4 пъти по-високи заплати за преизпълнен план-субминимален и за многото деца,а как се прави икономика с непризводителен труд,а и ровечето износ е бил за азиотски държави като Ирак,Иран,Афганистан -пшеница,доматено пюре,мляко,сухо мляко,сирене,лекарства,трактори,оръжия,оптични технологии,но те не са плащали дори в договорения петрол,който им е намалял,а с парите от петрол онези държави са хранили десетките милиони неграмотни и безработни бързо-размножващи се азиатци...Истинската развита държава не храни населението,а всеки индивид има задължения за образование,труд,данъци...всеки си храни децата от труда си,а внася данъци за общи разходи като ред,образование,здравеопазване,инфраструстура само,а за периодите на безработица всеки трябва да е внасял осигуровки за безработица и преквалификация ,от които получава компенсации при безработица,и не е допустима нео-експлоатация от неплащане данъци,а ползване,в САЩ гледането на деца от данъците е престъпление,което се наказва със затвор,да което се е стигнало след като са се нароили много мургави хиспанци с много деца,които са точили толкова помощи,че през 1996г това е довело до банкрут на държавата и след приемането на нови закони се спират и се създават работни места с 0 безработица,субсидирано от държавата,но същите ниско-грамотни маси и нелегални са взели заеми,които не са изплащали,заради ниска производителност и е ппоследвала финансова криза от лоши заеми и токсични инвестиции,влошено от милиардите помощи за азиатските стотици милиони безработни с военен конфликт и свършващ петрол...Разбра ли източниците на икономическия колапс ,на социалната криза и кой е виновен...Мислете,четете,и спазвайте законите всички и всеки от вас...Защо се заблуждавате и заблуждавате други относно реалността,ами образовайте се,макар и късно,за да знаете и можете,и да се поддържа живота -става само с труд и данъци за ред и инфраструктура,не с измами и преразпределение

САМО НЕ МИ Я ЯСНО, ЗАЩО ХОРА, КОИТО СЕ ДЪРЖАТ АБСОЛЮТНО АНТИ СОЦИАЛНО, ТРЯБВА ДА СА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО НИ. ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ТОВА ОБЩЕСТВО И ДА СА ГОСПОДИН НИКОЙ, А НЕ ДА ТЕЖАТ КАТО ВОДЕНИЧЕН КАМЪК НА ВРАТА НА ТОВА ОБЩЕСТВО.

Безсрамници! Когато се редяха да вземат 300 евро бяха много смирени, а сега надигнаха глава. Аз искам всички цигани да ми се извинят на мен и на всички работещи хора за това, че им плащаме тока, водата, лечението каквото и да е то, плащаме за безобразията, които вършат, плащаме за това, че ни резилят пред целия свят. Ако аз остана във Франция повече от законоустановения срок, ще ме изхвърлят като мръсно коте и никой няма да се застъпи за мен, при все, че няма да живея на улицата, ще работя каквато и да е работа и няма да безчинствам. А те са отишли там с ясната цел да крадат де що може и сега извинение искат. Мерзавци!

Мангалите да си ходят обратно в Индия! Пълни крадци и мошеници пък после искат да имат права, е няма как да стане! Да ходят да протестират пред някое индийско посолство!!!

Ивайло Калфин се прави на ощипана девица, Миглена Кунева си осигури топло местенце в ЕК...и т. н. Напълно естествено е, че като се позволява безнаказано да се вихри див капитализъм, съчетан с модерен вид на колониализъм се набиват на очи двойните стандарти. По въпросът за бедността на българските граждани, в частност на циганите, НЕ СЕ ПРАВЯТ АНАЛИЗИ И ПОЛИТИКА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПРОГРАМИРАНИЯТ ЦИКЛИЧЕН ФАЛИТ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Съществуването на ЕС е заплашено не само с БЮДЖЕТНИ ДЕФИЦИТИ, но и с гигантска безработица. Рестрикцията в доходите на европейските граждани ще принуди ЕК най-сетне ДА ВЪРШИ ЕФЕКТИВНА - ПОЛЗОТВОРНА РАБОТА, а не само да налага санкции. Кризата в България е предупреждение за заложените "капани" в Лисабонския договор, за обективния експерт или наблюдател.

Казваш:Малко хора от форума се замислят какво ще ги правим тези цигани след 20- 30 години. По-добре се питай какво ще ни правят циганите нас след 20- 30 години.

нека протестиращите се разграничат от крадливите и мързеливи цигани,с което да докажат,че са друг сорт хора.не бива всички да са под един чадър

... и ние да допрнесем нещо за EU ! Чудно ми е само какво ще промени това извинение :) Aз предлагам да им спрат помощите и после премиера да им се извини !!! Хем пари ще спестим хем и ромите доволни :)

Сега Европа пак ли ще започне да ни намират кусури , че не интегрираме циганите в обществото си?Видяха ли най-после , какво значи циганин европейците или още не са?Да си ги вземат и от тука и от Румъния , та най-после да им стане ясно за какво интегриране иде реч.......

хаха правилно...нека французете да ги интегрират, пък ние послее ще се поучим от челния опит....))))

Не разбрахте ли, че целта е да се наложат ограничения на българите като цяло за свободно предвижване в Европа? 2014та наближава и нито Британците, нито Французите или Германците искат да ни включат в Шенген до тогава. За това и се разиграва този цирк с циганите, за да може накрая заради тях да наложат ограничения на цяла България за доказване на доходи и по-трудно намиране на работа в чужбина, както сега е например в Британия. Така няма да има расизъм и ще се отърват от нас законно. На там вървят нещата, а на Борисов и сие хич не им и пука...

Я да си налягат парцалите и да не се вживяват много, че ние си ги знаем какво представляват

Да излезеш на протест пред парламента или да протестираш по форум? Разликата е само, че репортирите ще дадат по телевизията парламента. Искам само да кажа, че дори някой със власт да има желанието да реши "ромският" проблем, то той няма да успее, защото нищо( цивилизовано) не може да реши проблема.

живеа вав фр и познавам тарпението на тези хора,но за мангите тук място няма!саркози не ги гони по етнически признак ,а защото простотята им не варви;живеят кадето заварят-по паркове и градини,сред парцали и мрасотя,крадат и се дарят по техня си маниер-крясаци,викове и шум!е това не ви е бг! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А аз искам извинение от ЦИГАНИТЕ, ЧЕ СА ТОВА ОТРАТИТЕЛНО НЕЩО, КОЕТО СА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ако някой ден се превърнат от скотове в нормални хора аз ще се извиня на тях!!!!!!!!!!!!!

Нека преди това върнат взетите по 300 Евро.

като гледам,мангалите ще доидат по българи от българите,за разлика от нащо стадо,тяхното е единно

Научете се от тях как се обединяват за правата си, дори когато нямат такива.А не само да полюцирате словесно по форумите.

БЪЛГАРКА СЪМ. НО НЕКА И ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА СЕ ИЗВИНЯТ. НА ВСИЧКИ НАС. ЗАРАДИ ФРАНЦИЯ ЗАТВОРИХМЕ РЕАКТОРИТЕ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ, ЗАРАДИ ЗАПАДНЯЦИТЕ СРИНАХМЕ ПРОМИШЛЕНОСТТА СИ - КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ КОНСЕРВНАТА И СЕ СТИГНЕ ДО ВОЕННАТА, ЗАРАДИ ТЯХ СРИНАХМЕ И СЕЛСКОТО СИ СТОПАНСТВО. И СЕГА ОТ ЕДНА КИТНА ГРАДИНА БЪЛГАРИЯ Е ТРЪНЯСАЛА И ПОТЪНАЛА В БОКЛУЦИ И СЪБОРЕТИНИ. НО В ИЗГРАЖДАНЕТО НА ИНДУСТРИЯТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ВЗЕХА УЧАСТИЕ И ЦИГАНИТЕ!!!! ЕТО ЗАЩО СМЯТАМ, ЧЕ ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН ТЯХНОТО ПОЛОЖЕНИЕ СЕГА СЕ ДЪЛЖИ И НА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕС. ТЕ СА НИ ДЛЪЖНИЦИ НА НАС, В ТОВА ЧИСЛО И НА ЦИГАНИТЕ. ЗАЩОТО ПРЕДИ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ТЕ БЯХА СЕ ИНТЕГРИРАЛИ.

Кога е бил този период на интеграция на циганите в Бг, че нещо съм го пропуснал? Напротив, трябва ни български Саркози, който да ги изгони и от тук. Иначе, сори, но в близките 10-20 години ще ни изядат с парцалите. А въпроса за вината на западняците пред унищожението на икономиката ни и селското стопанство е друга бира. Макар че Сорос, хелзинския комитет и други разни "правозащитни" организации е време не само да реват за защита на правата им, а и да се бръкнат дълбоко в джоба за интеграцията им, ако въобще това е възможно.

имало е голям период. от тези времена са останките,като блока в Ямбол (и не само той). или не си "бай" или си някакво ултра глезено чедо.

Не са ни виновни западняците, че икономиката ни се е сринала, а са виновни 50-те години Народна власт и разните комунистически глупости, с които се занимавахме. Не си развивахме технологиите, не инвестирахме в усъвършенстване на производството, а копирахме тъпия съветски комунистически модел и идеология. Колкото до циганите, те при социализма не бяха интегрирани, а живееха на гърба на тези, които се трудеха, какта и цялата скомунистическа сган от разни партийни секретари, милиционери, държавни чиновници и пр. хрантутници. И когати целия този фалшив икономически модел се срина, такива червени кратуни като тебе реват, че западняците са ни развалили хубавата икономика.

Типично комсомолско мислене за великата и незаменима партия хрантутница, която виждаш ли щеше да доведе България до светлото комунистическо бъдеще.Но нещеш ли лошият Чичо Сам провали великите планове на още по-великите вождове олигофрени и техните фенове и фенки от народните маси. Язък!!!