Рокерски бунт срещу въглищния газ в Добруджа

Рокери от Варна излязоха на национален протест срещу извличането на шистов и въглищен газ от земите на Добруджа, съобщи БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Рокерски бунт срещу въглищния газ в Добруджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста забавни коментари. И в Канада се добива газ по този начин, но никой не протестира. Спазват се екологичните изисквания. Пробийте няколко сонди и при вас и ако има проблем тогава протестирайте. Ако слушате зелените, трябва да живеете в пещери и да се топлите на огън. Наложете контрол и следете за спазване на екологичните норми. В кой свят живеете ? Още нямате газ в домовете си.

Искрено подкрепям протестите, но не е достатъчно! Ако не се вдигнат всички граждани които обичат България нашите продажни политици ще ни продадат за жълти стотинки - пардон центове на американците!

Евала !

БЪРЗОРАЗВИВАЩ СЕ СВЯТ - МНОГО ТОКСИЧНИ ОТПАДЪЦИ. КАКЪВ ПО-ДОБЪР И ЗАКОНЕН МЕТОД ДА СЕ ОТЪРВАТ КОРПОРАЦИИТЕ ОТ ТЯХ ОТ ФРАКИНГА. СОНДИРАШ НАГНЕТЯВАШ , ВЗРИВЯВАШ И ПРАВИШ СКЛАДОВО ПРОСТРАНСТВО В НЕДРАТА НА ЗЕМЯТА И ОТНОВО НАГНЕТЯВАШ - ВЗРИВЯВАШ, НАГНЕТЯВАШ, ВЗРИВЯВАШ ........ ОБЯВЯВАШ - НЕМА ГАЗ И СИ ОТИВАШ С НЯКОЛКО МИЛИОНА ТОНА ТОКСИЧНИ ОТПАДЪЦИ ПО-МАЛКО И ТЛЪСТА ПАЧКА ВАЛУТА В ДЖОБА

Та значи мамалигите могат да дупчат тази същата Добруджа на 20 км. от нашата граница и вече да добиват газ ние НЕ. Значи мамалигите могат да тровят (ако това е верно) тази същата Добруджа ние НЕ. Ако мамалигите отровят водата в Добруджа отнасяме го и ние .... Само че мамлигите добиват газ ние НЕ....Що така бе мимета на мотори, ха освен да слагате минусчета други аргументи май нямате, еми кръвопииците от газпром по въпроса с мамалигите не са ви дали опорни точки!!!

Американците избиват ислямисти с УДАРИ! Ти що не ибиваш ДПС? Просто е! Ние сме "хора" - САЩ са кравари!

Мамалигите ли са ти критерия? Всяка държава ако не веднага но след време отговаря за увреждането на природата- почви, води и посеви! А вредите са доказани и е забранено вече и в САЩ да се добива газ по този метод!

решения , които противоречат на закона или го заобикалят са нищожни. Има решение на Народното събрание за безсрочен мораториум върху проучването и добива на шистов газ. Г-жа министърката си е превишила правата. Рокерите и цялото общество да притиска прокуратурата за търсене на отговорност за подобно противоправно поведение. БСП, зелените и обикновените граждани - със съдебен иск срещу министърската . Не в Добруджа, в София трябва да е натискът, където са институциите, където се взимат решенията и КЪДЕТО би следвало да се упражнява контрол от прокуратура и съд. Но някак странно българската прокуратура мълчи. Гражданите трябва да отвоюват правата си, дошло е време, дошло е време...

които го удрят на кандърма към министърктата да потърсят в интернет решението на Народното събрание и малко по-грамотно и юридически подкрепено да формулират искания към компетентни органи, в противен случай е лаене срещу месечината.

Един от най-големите врагове на пшеничените посеви в Добруджа е обикновената полевка (вид полска мишка). Унищожаването й много често се извършва чрез мащабно площно третиране на нападнатите посеви с химични препарати, които се изливат директно в обработваемата почва (обикновено наесен или рано напролет) в откритите на повърхността входове на подземните им колонии накратко, кака Пена върви по полето и като види дупка, налива отровата на око (виждал съм я с очите си). Обикновено почвеният слой в Добруджа се разполага над тънък слой от льосови отложения, които имат доста добра пропускливост във вертикална посока към повсеместно разпространените под тях две карстови водоносни системи (в неогена и вече широко известният малм-валанж), които имат значителни по размер отворени каверни. При тези условия, при такова мащабно въздействие с препаратите за растителна защита срещу полевката, още при първия по-сериозен валеж (или снеготопене) се засилва отмиването на налетите от кака Пена отрови за растителна защита и чрез инфилтрирането им в дълбочина замърсяването на подземните води в споменатите подземни водоносни системи става неизбежно. И понеже това преднамерено замърсяване продължава да се прилага отново и отново от много години, замърсяването на подземните води в Добруджа е ВЕЧЕ необратимо. Срещу него никой не протестира, а МОСВ дори не предприема изследване на проблема. Хидравличният фракинг (какъвто Парк Плейс няма да извършва в Добруджа) не се извършва в почвата, нито в льосовата покривка, нито в която и да е водоносна система. Той се извършва на повече от 2.5 км дълбочина в практически непроницаеми скали. И ако газодобиващият сондаж е изграден по установените световни стандарти, добитият газ ще излиза единствено през устието на сондажа, откъдето се отвежда за транспортира по предназначение.

Водата на хората се трови методично от години, но родните екозащитници не го забелязват защото никой не им плаща за това.

в друга новина. Пестицидите посочени от Вас се разграждат от естествената микрофлора на почвата за период до 1,5 месеца. Имайте го предвид като пишете глупости. Радиоактивните отпадъци и токсичните химикали не са пестициди. Те са мутагени! Копирах отговора на грамотен човек към теб, защото си трол и то от най-подмолните. Бог да те съди за делата ти.

Абсолютно съгласен. Хората не знаят детайли но чуят ли екология зпочват да крещят как се унищожава природата! А всъщност екологическият тероризъм и шантаж е придобил огромни размери в света, сериозна машина за пари....

НИКОЙ НЕ ВИЖДА ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА НА ТЕЗИ ПРОЕКТИ. А ТЕ СА : ТОВА Е МЕТОД НА ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ТОКСИЧНИТЕ СИ ОТПАДЪЦИ КАТО ГИ НАГНЕТЯТ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ.

Ако трябва война ще има - народа срещу шистовият газ. Не на шистовия газ Не на замърсяващите добиви на псевдо газ ТОВА Е МЕТОД ДА ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ТОКСИЧНИТЕ СИ ОТПАДЪЦИ КАТО ГИ НАГНЕТЯТ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ.

Народа -ДА на шистовия газ и на нефта в България, НЕ на ПУТКИН

Акъла ти е колкото на снимката българомразецо!

С ВАС СМЕ БРАТЯ! ИМАТЕ ВАРЕЛ БЕНЗИН ОТ МЕН И ПОДКРЕПА ОТ 6 АВТОБУСА ХОРА КЪДЕТО КАЖЕТЕ.

Хехее 1 туба бензин 6 автобуса с хора,ама как го измисли само по рокерски,откъм хора си по щедър

За бензина брато нп,руснаците ни зареждат предостатъчно

Много ми е интересно радетелите за чиста земя къде живеят. Каква чиста земя, вижте прахоляка и мръсотията по улиците, покрай блоковете. Вижте бетонираното черноморие, безумията по планините . Освен това, като гледам политически ще бъдем довършени далеч по-рано отколкото екологично. Нищо, ще си внасяме скъп газ и ще си плащаме сметките роптаейки.

Аман от Путкиноиди които искат да сме зависими от Русия!!!!!

Рубладжии този път няма да ви мине номера,ще има изследване,не могат 20 рокера и 20 платени зелени да командват парада,няма да сме зависими от руските монополисти и шейховете,България има шистов газ за стогодишно потребление

А от кого искаш да сме зависими, заради центовете които заработваш? От краварите , нали?

рокере СЕРГЕЙ потдържат политиката му за 100% зависимост на България от скъпия руски газ!

Абе, еко-тъпанари, този газ не е ли онзи дето гърми в мините и убива миньорите? Синтетични са гънките в мозъците ви, защото са създадени с еко-облъчване от Мариана Христова, дето си пълни гушата с фотосоларен ЕЦ.

1. Проучванията за нефт и газ по конвенционален начин по Черноморието са спрени навремето от СССР, за да ни държат в зависимост чрез доставки; 2. Проучванията за добив на шистов/въглищен и т.н. газ са начин за унищожаване на подпочвените води и превръщане на районите над тях в отровена земя, както може да се види от всеки, дето е търсил документали филми по интернет - пишете в търсачката fraking hell или шистов ад и гледате. СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМАМЕ ИНТЕРЕС НИТО ОТ ЕДНОТО, НИТО ОТ ДРУГОТО! ВМЕСТО ДА ТРОВИМ ЖИТНИЦАТА СИ НЕКА ПОДНОВИМ ПРОУЧВАНИЯТА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО СПРЕНИ ОТ РУСНАЦИЕ ПРЕДИ 40 - 50 ГОДИНИ ПО КОНВЕНЦИОНАЛЕН НАЧИН!

Рокери ама нанай.Абсолютни руски кавали.Значи да не знаем имаме ли газ нефт и т.н. за да може да им купуваме на луди цени суровините.Ай сиктир

Колкото обикновенния българин - голкова и обикновенния руснак имат хабер от газта... Там далаверата е между българската и руската управляваща мафия...Да не мислиш , че там някой го е еня за обикновенния гласоподавател?

Нямаме ресурсите да бъдем страна с промишлено значим добив на газ, но бихме могли да бъдем производител на екологично чиста пшеница, плодове и зеленчуци (които много скоро ще струват десетки пъти повече, отколкото сега). Да си дадем сметка какви сме и къде се намираме. Ние сме земеделци и скотовъди, и това е природата ни; там е силата ни! Да развиваме това, което можем и за което природата щедро ни е дарила.

БATKO

И какво като знаеш, след като американците ще ти го продават после на тройна цена. Нали американските ТЕЦ Марица Изток работят с български въглища? Защо сме длъжни да им купуваме тока който струва три пъти повече - за да могат американските да лапат милиардите. Същото е с американския 7 блок на Уестинхаус - струва два-три пъти повече от руския и ще ни продава тока пак на тройна цена, за да пълним мазната американска гуша. Така, че дори газа да е евтин на американците, те ще ни издоят като овце.

с шистовия газ зависимостта от Русия може да отпадне НО зависимостта от Запада -НИКОГА !

Всички българи трябва да подкрепим тази клауза. В нета има страшно много информация и видеа, за да разберете колко е вреден подобен добив. Трябва да запазим Добруджа са нас и нашите деца. И много моля платените тролове да не изопачават темата. Не намесвайте нито руснаците, нито Путин, нито когото и да е било. Не знам как това че милея за земята ни, ме превръща в "русофил" или" комунист". Става дума за нашата житница и тук компромиси не трябва да има.

Браво, Тодоров!! Адмирации за смисления и точен коментар!!!!

така ли никой не си взе поука от наводненията след изсичането на горите ? Сега ще ровят земята - след 10-тина години като започнат земетресения - КОЙ ще е виновен ?Никой ли не разбира че алчността ще ни изтрие от лицето на Земята / не само българите а човечеството като цяло / Що за алчни идиоти и продажни човекоподобни има ?

Вие не можахте ли , да разберете ,че ще ви дупчат земята да искате и да не искате. Кретените продажни политици щат не щат ще им позволят защото са зависими от тях.

Къде бяха рокерите преди 5 месеца когато Стойнев подписа договора с американската фирма!!! Сега бунт ама срещу кой!?

А ти къде беше?

а вие къде бяхте като българи.или сте продажници....!

Песента "о добруджански край" има продължение: "...перките - високи, сондите - дълбоки; шистов газ се лее, славей веч не пее..."

Моя грешка. началото на песента беше: "мило ми е мамо, драго ми е татко в Добружда да ида" За заглавието - не си спомням

Значи да си внасяме газ не може, но чушки и домати може? Независими от руския - само защото е руски, газ, но зависими във всичко друго от кол и въже? Явно съм мнооо тъп, щом не го проумявам :(((

Вноса на чушки и домати "удря" по местното производство. Това е много удобно за управляващите...От дребния призводител далаверата е малка... Виж при газта - далаверата голяяяяма..

тия руснаци големи смешници- уж мразят американците пък само ги имитират,рокери станали. я да вадят балалаиките и да скачат казачок

внимаваи ти да не заскачаш....!

я как съска руския тъпанар

Дружно братя българи (всички, които живеем в и извън Родината)! Да ги подкрепим! Да запазим житницата, хората и природата си!

и аз те подкрепям...!

тия рокери много приличат на руснаци

Защото са хора може би а не плазмодии като теб!

ee

Абе теа "рокери" ич ги немаше га бетонират морето, га багеросват дюни, га секат горите за писти,...???

га бетонираха моретоо мълчаа щото спонсорите са от россия.

Така , на български все още се пише Русия! останалите краснописи си ги запазете за постсъветското пространство....

Опасността от замърсяването на околната среда при проучването за наличието на шистов газ е много голяма. Затова всички трябва да застанем срещу тези проучвания. Чест им прави на рокерите , защитават страната ни за разлика от малоумните политици които уж са избрани за това, но те вършат това което им наредят господарите от Белия дом. Братска Русия има достатъчно природен газ и ако провеждаме правилна политика спрямо тази велика страна можем да и намалим цената на газта значително.

И кат доде "братска" чизмария - "открит" лист за Петрич, Калотино, Ахтопол,..., телени мрежи по границите, прожектори, картечници, трупове на бегълци, изгореха ми ЖСВ и две вноски за лек автомобил, изобщо куп познати неща.

И това от човек, който цял живот е бил на хранилката както при предишната власт (комунистическата) , така и сега Великият учен със статии имащи ИФ близки до точката на змръзване? ЕНТЕЛЕГЕНТ!

Виж къде те е стягал чепикът:))) Изгорели му две вноски за коли,аз нямах и една бе. Обаче бях по-тарикат от теб и си построих жилище с кредити....после ти ми ги плати умнико:))))))

Трябва да има проучвания за шистов газ за да отпадне зависимоста ни от Русия. Аз съм от софия и ме боли ... за Добруджа.

Направо се чудя защо съществуват такива отрепки?!

Се видя,че т.н."рокери" се командуват от дългата ръка на Москва-справка,протестите срещу "цената на тока",през миналата година!

От шистовия газ се получават размествания на земните пластове и ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ. Трябва да вкарат в затвора министъра, който е подписал този договор !!!!!!!!!!!

са в главата ти и се дължат на махмурлук.

А бе ученото си е учено! Това от личен опит ли е?

"В затвора", тук въобще не става дума за шистов газ. Явно селската ти кратуна не прави разлика.

един, дето ходи в Америка да обещава шистов газ се е наакал от страх

Дано да не е "всяко чудо за 3 дни".

Варненските рокери станаха еколози. И смело се присъединиха към еко-идиотите.

идиот е на маика ти сина...!

Или политиците ни ще ни изтребят, или ние тях. Явно няма да се мине без това.

Не мисля че рокерите са от най-умните хора, но ако човек си зададе въпросът срещу какво друго се е застъпвало БСП освен срещу монопола на руските енергийни компании ще ни стане ясно че те по-скоро защитават това със сигурност не е нито природата нито интересите на народа, без независимост от Русия тази държава винаги ще прилича на използвана многократно и неизмита тоалетна.

Досега не си ли разбрал(а)/забелязал(а), че и БСП и Бойко и Станишев се възмущават и застъпват за правилни тези САМО когато са в опозиция и не са извършили те противното действие. Ако дойдат на власт, веднага може да направят точно обратното. Но докато са опозиция и особено преди избори вият здраво и воят им звучи "справедливо". Точният термин демагогия ли беше не съм сигурен, но си има определение - да приказваш "правилни" неща без никакъв интерес от осъществяването им или стремеж да ги осъществиш - просто заради създаването на добро впечатление. Комбинира се с лицемерие.

Гей парад ли ще правят? Да глътнат по един мужик алтайски за самочувствие. Путин започна да приема различни форми. Дяволско изчадие.

геи парад ще прави маика ти за сина си....!

БРАВО! САМО ТАКА! НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ.

им е предводител! Той е баш рокер!

ХЛЯБ или газ, такъв въпрос за нормалните хора не съществува.

РУСКИТЕ РУБЛИ КУПИХА И РОКЕРИТЕ.ЖАЛКО!

А американските доларчета цяла Украйна, но никой не мрънка срещу това, странно , нали? А като гледкам рублата не е станала кой знае каква валута напоследък, че дори и надолу тръгна, но ...... сега е модерно да се псуват рушняците, нали?

Гейове на мотори. Винаги, когато трябва да се измъкнем от енергийната зависимост, дърпат конците на тези червени боклуци от петата колона.

Аре стига си ни занимавал с мокрите си сънища. Гейове на мотори му се приискали. Чиба от тука!

Дони, най-големият рокер е Сер-гея. Това да не си ти? Червени боклуци на мотори повече ли ти харесва? Или продажни рубладжии, които обслужват чужди интереси, противоположни на българските.

Донке, не се прави на мъж. Продала си си червения задник на дядя Путя.

ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ МЪЖЕСТВЕНИ МЪЖАГИ ДА ХОДЯТ ДА ГО КАЖАТ ДИРЕКТНО В ОЧИТЕ НА ТОКЕРИТЕ ЧЕ СА "ГЕЙОВЕ НА МОТОРИ" ... ИЛИ В САЙТА Е ЕДНО , А НА ПЛОЩАДА СЕ МАЗНИТЕ "ГЕПИ БАТЕ ":)))

са за чиста природа, да слезнат от тези мотори! Тези мотори са ГОЛЕМИ замърсители на природата с двутактовата си смес. По скоро някой им е обещал келепир от цялата тази работа и всички се досещат кой е този.

Това да не е симсончето или ИЖ-ето на дядо ти? Що не вземеш да отвориш някой каталог и да видиш нещо различно от ЧЗ? Кога за последно си бил на откриването на мотосезона да видиш хората какви мотори карат? Излагаш се, но пък успешно показваш съдържанието (или по-скоро липсата му) в черепната си кутия.

Рокерите карат ЧЕТИРИТАКТОВИ машини с голяма кубатура. Изглежда говориш за пуберите с пистаци:))

скъпи мотори има! Трябва да се разчита на всяко спонсорство което се предложи! Независимо, че е в ущърб на България.

Важна е КУЗАТА! Браво на рокерите и всички други, които я подкрепят!

КАУЗАТА!

Тъпите безработни платени от КаПутин рокерски лай.а пак си показаха рогата...

Тихо подлого, рокерите първи отидоха в Катуница да подкрепят местните срещу циганския произвол. Това са свободни хора, а не мръсни плъхове, пишещи кнусотии от мръсните си миши дупки, като теб и подобните ти.

Вижте какво правят в момента Аурубис до Панагюрище и колко плащат на държавата за ограбването на полезните изкопаеми и тогава ревете, че искате газ, НЕЩАСТНИ ТЪПУНГЕРИ!!!!!!

Който не му харесва - да се пръждосва от тук! Емигрирайте в САЩ или РФ! И си изкарвайте коматя с бръмболетките си!

Ела ми го кажи в очите, тъпунгер!!!! И ще видим кой ще се пръждоса!!!!!

ИСКАМЕ ГАЗ!!!!!

Ти достатъчно произвеждаш, като пърдиш по цял ден.

.............