Отчаяни семейства протестираха с черни балони

Родители на деца с увреждания от цялата страна протестираха в София с искане за адекватна помощ.

Обратно в новината

Коментари - Отчаяни семейства протестираха с черни балони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато на дете с увреждане над 90% се отпуснат само 3 часа за личен асистент, родителят какво прави със стажа за пенсиониране?! Държавата признава времето за гледане за стаж само ако родителят не е осигурен на друго основание. Не може ли парите за личен асистент да се дадат като подкрепа /колкото и да са малко/, а трябва хората с тези трудови договори на непълно работно време да не могат и тру- довия си стаж да набавят?

Децата с увреждания поне получават пенсия, добавки, а не вдички хора с над 50% получават инв.пенсия.Нещо което е абсолютно НЕСПРАВЕДЛИВО! За сметка на това хора, които нямат никакви увреждания, най-нагло си получават инвалидните пенсии! Затова все няма пари за истинските инвалиди!

Това е позорът на М.Т.С.П.-винаги са имали пълният набор от данни за увредените и нуждаещите се от постоянни грижи лица. Въпросът е много кратък-КОЙ ОЩАСТЛИВИХА заделените за ТАЗИ ПРОГРАМА средства. Те въобще са внушителна сума , вече ОБЕЩАНА някому . ДРУГАРЯТ Калфин да излезе и обясни на НАС , защо се гаврите с БОЛКАТА и МЪКАТА на тези ИЗМЪЧЕНИ СЪЩЕСТВА. Лично АЗ ще си намеря дарители и ще се обърна за квалитетна ЮРИДИЧЕСКА защита интересите на ДЕТЕТО СИ към АДВОКАТСКА КАНТОРА ЕКЕМДЖИЕВ . Нужно е да осъдиш държавата за да престанът да се гаврят с ДЕЦАТА.ТЕ "УПРАВНИЦИТЕ" се надяват и разчитат на безсилието ни , да се ОБЕДИНЯВАМЕ , защото е много мъчно да се организираме ,НИЕ имаме ГРИЖИ и сме АНГАЖИРАНИ денонощно с тези беззащитни СЪЩЕСТВА....... Но може и това да става по места--да блокираме Бойковите " МАГИСТРАЛИ" нека ни прегазят там, та да изчезнат проблемните Х О Р А.......................

Подкрепям родителите на болните деца. Но пак някой ще си послужи с техните проблеми. От къде са взели тези черни балони, да не би да ги продават. Пак намирисва на нещо като далавера за тези които им въздействат.

Продават се, не е трудно да откриеш черен балон. Потърсете и в интернет.

Същото е положението и при възрастни хора инвалиди, не фалшивите инвалиди, а тези, които наистина са инвалиди. Да гледаш възрастен човек в подобно състояние е кошмар, съсипващ живота на всички около него, да не говорим колко са разходите за подобен човек. Но и за тях никой не се интересува, виж нови коли за дебелите гъ..ве на дупетати и пр. "държавни" личности, винаги се намират, както и за платени ваканции, вдигане на заплати и пр. Всеички трябва да сме на улицата, не само пряко засегнатите, защото никой от нищо не е застрахован.

що протестират в София, да вървят да протестират в Панама

Синът ми е на 33 години с психическо заболяване. Той иска да работи нещо според възможностите си, но в България това е невъзможно. Ангажираността и труда са от огромно значение за състоянието му, но никой не е помислил и създал организация на труд за такива хора. Няма към кой да се обърна, а живота с такъв проблем в семейството е много тежък. Постоянно се пише за "лудите" по улиците, но кой се грижи за тях и им помага!!! Къде е държавата? Ако някой може да ми помогне с нещо, моля да ми пише на имейл link

Ни тия хора какво искат а?! Нашите народни дупетати и педократи либерастид а ходят паша ли?! Искат нашите либерасти от ГРОБ и сие да ходят пеша ли?! Вместо в немски лимузихи за по 100 000 ЕВРО ПАРЧЕТО ЛИ?! БАСИ НАГЛИТЕ ХОРА!! КЪДЕ Е БАТ ГОЙКО ОРБИТАЛ ТИКВУНѝО?! ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ИМ СТРОШИ ГЛАВИТЕ, ЧИСТО ПО МУТРЕНСКИ.... КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ ДОКАШО БЕШЕ В УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ВИС И СИК А?:)

Производители,вносители, и политици печелят от трагедията на хората. Могат фабрично да реагират, на отделянето на газове, ограничаването на шума, и тем подобни, а не могат да свалят скоростта, производителите на коли които само печелят да направят паричен фонд за жертвите от авто. катастрофи, да не се правят на луди.

Как се разговаря с ояден, червен хазарин - те знаят ли?!

Сега имаме да решаваме много по-важни въпроси отколкото децата на двеста човека.Никак не ни е лесно да разпределяме средствата от бюджета и еврофондовете,все пак за първи път в историята на България имаме шест партии в управлението.

Да ама аз и повечето избиратели гласувахме да сте в опозиция,а не на софрата.

Калферман знае как,Пепи - готиното също. До като не се срине и смаже територията няма да оставят на мира гоите. Буда е зад тях с цялата мощ на глупостта. Хубав народ, хубави хора.Счетоводителят ген.Михо обеща лично да контролира, как се харчат заемите. БРАВОС народа му верва.

на москов и на отровните му ваксини, с които иска да съсипва българските деца докато България изчезне.

иди*т! иди свърши някаква работа! :D

Прави са, и за недостиг на центрове, и за пари, и за това да имат трудов стаж, когато гледат болно дете, за всичко, което им улеснява живота и помага на децата. Държавата нехае и се бави с решения в тяхна помощ, затова пък за помощ и огромни пари за други (сещате се) решения взима направо светкавично. Пожелавам успех на тези майки.

след ,,приватизацията,, на ,,прехода,, когато всичко държавно се раздроби, продаде ,разруши доиде времето на ,,приватизация,, на обикновения български народ!!! не е случаино ненаказаноста на престъпленията при нас , кражбите и унищожаването на личната собственност на гражданите!!! рекетът срещу дребния и среден бизнес, липсата на елементарна хуманост към болните, инвалидите, пенсионерите и ниското заплащане на работещите!!! някои ви ,,казва,, -,,това не е вашата земя и родина,,!!! или напуснете или ще ,,умрете,,!!! ,,рекетът,, към нацията е в пълна сила , господа!!! не очакваите разбиране от ,,политици,, съдии, полицаи!!! те ,,изпълняват,, този ,,рекет,,!!! воината им към нас трябва да я прехвърлим на лично ,,ниво,, при тях!!! ние сме ,,цел,, и те да станат ,,такава,, за ,,нас,,!!! за ,,демокрация,, се воюва а не се ,,гласува,, след като ни налагат да гласуваме за ,,своите,, палачи!!!

СЪВЕТ! Естонците с деца с увреждания идват да работят 3 месеца във Финландия,по този начин влизат в здравната им система и Финландия абсолютно безплатно се грижи за децата! Не чакайте в обозримо бъдеще адекватна реакция от Боколандия!

Не виждам полицаите на този протест...;о) Полицейските синдикати, които иначе са много активни, когато става въпрос за "социалните придобивки" на техните служители, биха могли да подкрепят и съвсем справедливите и социални искания на тези хора! Пък и призванието им е такова, уж - да пазят и служат на гражданите!

Всичко е напразно, мили ,измъчени родители... Сит на гладен не вярва, здрав на болен също. Няма човещина.

Подкрепям протеста и напълно разбирам проблемите на родителите. Само искам да кажа, че с годините проблемите стават все по-сложни, дори страшни. Така, че като се решават да бъде за всички възрасти!

Вярно е, че проблемите ще стават все по страшни с подобно правителство, особено с такъв министър на здравеопазването! Жална ни майка.....

Защо месиш министъра на здравеопазването в този случай - тези програми за "личен асистент" са под шапката на социалното министерство!

какво подкрепяш, бе? да подкрепяш най-много г*за си! Да подкрепиш някого означава да отидеш и да бъдеш редом с него в нужда. Тук може да напишеш хиляда подкрепи и простотии ама като опре работата до реални действия се скатавате всички.

Подкрепям майките напълно! Срамно е, че само в България хората с увреждани са стигматизирани, скрити и, както става ясно, изоставени дори от държавата!

държавата е абдикирала за всичко (освен за евро парите) ти говориш за хора с увреждания.

Споделям исканията, цитирани в статията!!! Пари в България има, но са пренасочени за лично облагодетелстване на политиците!!! Нека се подобри и работата за лечение на деца, за които постоянно се набират пари за лечение в чужбина, което е странно, защото този фонд рядко се ползва!!!

То искания не става....трябва сопата да играе...

Dobromir Dimitrow

Както показва политическия ни опит, сопата винаги се оказва във владение на някой политик!!! Уви...

Подкрепям майките в исканията им за ред и справедливост.

Москов!? Най сляп е онзи,който не иска да вижда! Не искаш да виждаш и Господ наказва!!!

Не протестирайте пред парламента,а пред съда,защото съдиите са виновни за царящия хаос в България!!! Най големите престъпници в България са българските съдии,защото са се покварили!!! Заради тях престъпниците се чувстват,като в рая тук! Те осъждат в полза на престъпниците,те пазят престъпниците, и всичко е заради парите,които взимат,като подкупи! Затова там трябва да са ви протестите и не с черни балони,а с павета и им натрошете корумпираните кратуни!!!!!!!!!!!!!!!

И да не закачате дупетатите, те са толкова беднички и нещастни!

Съдиите са престъпници, но не са толкова виновни, защото тези дето ги назначават "живеят" в Парламента. И там трябваше да бъде протеста. Защото съвсем скоро тези в Парламента като гьон сурати увеличиха "парсата" на 24 хрантутници във ВСС, които ще се пръснат от преяждане.

Бг. : мизерия, измамници, кич и простащина издигнати в култ, крадци, орки на стада, убийци без присъди, палячоци с пагони, арогантни престъпници в тоги и още по-нагли кретени "мислещи" закони....

не се притеснявай, отвъд океана са много доволни !!!

Не става с протести и балони, а с АК и напалм срещу зданието на снимката, а след това срещу източващите помощи орки

Добра идея, но пък може да пропуснеш някой! Газ трябва, газ!

идеи-действия=0

Как да се справим с проблемите в държавата!!! С Укази! Указ на Министерството на икономиката: Чл. 1. Забранява се вноса, производството и търговията с черни балони. Наказание от 2 000 000 до 20 000 000 лева и от 20 до 30 години затвор без право на обжалване.

Добра ирония, неразбрана от някои.

Не знам да продават черни балони, друго са използвали, но не това е важното в случая. Подкрепям тези родители, всички трябва да ги подкрепяме, никой не е застрахован