Протест срещу небостъргач в столичния квартал ”Стрелбище”

Жители на столичния квартал "Стрелбище" излизат тази вечер на протест срещу намерението за изграждане на 43-етажен небостъргач в градинка в района.

Обратно в новината

Коментари - Протест срещу небостъргач в столичния квартал ”Стрелбище” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За жалост, парите все още владеят мозъците на много хора в тая държава. Затова и не може да има нито справедливост нито спокоен живот за обикновения човек. Единственото решение за живущите в този район е да продават жилищата си и да бягат в периферията на София. От няколко години насам просто от околовръстния път към центъра 80% от кварталите вече не стават за живеене.

Освен това ще създаде проблеми с движението на това кръстовище бул.България и ул.Петко Ю.Тодоров. И без това е стеснено заради строителството на метрото. Много грозна сграда не подхождаща на нищо в кварталите.

Осен, че идеята за тия небостъргачи е малоумна, това здание е и ужасно грозно. Прилича на един огромен надгробен паметник. Мнозинството архитекти са направо за разстрел.

И кой ни предаде ? ФАНДЪКОВА !!! ! една трета от южния ПАРК вече е откраднат ! СПРЕТЕ ! Това вече е най - лошия град за живеене и за преспиване !

Едно 8-10 етажно блокче е поносимо. На практика не заснчва нищо и няма да пречи. Обаче 43 етажно бичме това място няма как да понесе.Това е лудост. Със сигурност ще съсздаде непридвидим микроклимат . Постоянен вятър следобед и вечер от изток/североизточната страна!

И клечка за зъби не можеш да издялкаш в България без някой да ти завиди и да ти "подлее водица". А пък ако може и някой лев да забърше от злобата си, спукана му е работата на предприемача.

Строежът на набостъргачи в София е израз най-вече на една комплексарщина - понеже в Европа имало, а ние нали сме европейска столица - значи трябва да има и у нас. Поне такива мнения преобладаваха сред архитектурно-строителната гилдия/мафия/ по повод небостъргача на "Черни връх". Освен това от няколко години ежегодно г-жа "Успешен кмет" ни обещава да започне строежа на съоръжението за кръгово движение в непосредствена близост с посоченото място. Ако направят и това недоразумение, на тази територия ще стане страшно.

Ако имаш апартамент там, цената му скача двойно!

Преди 60-70 години тоя район е бил сигурно вилна зона , почнали са хора да си строят 1-2 етажни къщи , и тия с дъсчените вили са роптали срещу новодомците . После са събаряли 1-2 етажните къщи , строели са сегашните 5-6 етажни кооперации , и тия с 1-2 етажните къщи са роптаели срещу 5-6 етажните ! Сега пък тия с 5-6 етажните роптаят срещу 40-50 етажните. След сто години сигурно тия с 40-50 етажните ще рипат срещу 300-400 етажните ! Така че ако си бяхте стоели в Люлин , Надежда и Обеля , тия проблеми нямаше да ги имате ! Ама пуста гъзария и снобария да се фукаш в офиса че живееш в Лозенец , Стрелбище , Манастирски, Витоша и т.н. !

Брей, че тъпо изказване! А след 1000 години - 5000 етажни сгради! Уррра!

Това трябва да ти говори,че сме станали повече,а не по-малко,както се опитват да кажат.Пренаселено стана.

А по размазани снимки неможахте ли да намерите или това е най доброто на което сте способни?

ДНЕС ВСИЧКИ ОКОЛО 19.00 Ч. В ГРАДИНКАТА ПРЕД ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА НА ПРОТЕСТ. НЕ ТРЯБВА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА СЕ СТРОИ И ДА ОСТАНЕМ БЕЗ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ. НЕ СТИГАТ ПАРКИРАНИТЕ КОЛИ И НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ПРЕМИНЕШ АМИ И 43-ЕТАЖЕН БЛОК. ДА СЕ НАМЕСИ ПРОКУРАТУРАТА И ВСИЧКИ СДЕЛКИ ДА СЕ РАЗНИЩЯТ. СТИГА ТОЛКОВА, НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ.

А що не рипате и срещу банката !?

Няма да го бъде българинът. Щом се намериха и защитници на небостъргачите с аргумента, че иначе е селско, явно продажните тъпи душици са много.

В тези близо 50 етажа ще се настанят няколко хиляди души ,които ще докарат и поне 1000 автомобила ,къде ще се осигури паркинг за тях ,това е големият проблем на небостъргачите.

И откъде хора са населяване на небостъргачите? Българите намаляват главоломно, значи остават смуглите ни братя? Как ли ще се чувстват в небостъргач? Ха-ха!!

Не са намалели,съдейки по многото автомобили наоколо.Не можеш да дишаш от тях,не можеш да пресечеш,не можеш да се разходиш.Отврат!И всеки може,не може-качил се на автомобил.Сега пък и гадните сгради увеличават.Абе не се живее в този град.Тоза град е отвратителен за живот.На село е най-хубаво,ако и там не се усере природата от селяндурите.

Поне си пишете статията без грешки може ли още в заглавието да оплескате всичко

Не знам вече.Застроиха черноморието,застроиха навсякъде със сгради,което не е нито красиво,нито естетично,нито здравословно.Но глупаците им се радват.Ами мисля,че гледката с дървета и птици е много по-красива от тези грозни сгради.

Този гигант ще спира въздуха откъм Витоша на цяла София. Безумието е пълно.Не трябва да се допуска.Ама надали като се познаваме .Аз съм за протест, друг изход няма. Да строи където не пречи на другите.

Оффф, като почнете с това "ще спира въздуха от откъм Витоша". Що не ривьеш, че бившия японски хотел ти спира вуздуха или "пироните" в Младостите? Но иначе да, не му е мястото там.

Точно тоя район на Стрелбище е най-ужасното място за живеене в София ! Квадранта около улиците Енос , Мила Родина , Дедеагач и майор Първан Тошев е така задръстен от сгради , че даже няма въздух за дишане , и като сложиш близостта на голямото кръстовище България / П.Ю.Тодоров картинката става доста интересна . Ама то не е луд тоя който яде баницата - луд е тоя който си е купувал прескъпите кутийки там ! Ама нали още от края на 90-те почна това застрояване на южните квартали в столицата , и цялото еснафско войнство напираше да избяга от панелките в новите тесни и прескъпи кутийки във "фешън " райони ! И тия "баровци" що не риваха срещу банката на Ц. Минев дето им осра района още преди 15 години , а риват сега срещу другия строеж !?

Ще видиш като дойде ред на твоя квартал...ще има да ривьеш :D

В изцяло жилищни и зелени квартали ще се строи небостъргач. Голяма глупост. По надолу по бул. България от години има построени сгради, които за нищо не се използват и като капак един небостъргач на бул. Витоша с цени на кв.м. близки до Париж.Ненормална история.Между другото отдавна се говореше за небостъргач само, че на мястото на стадион Раковски.

Архитекта е казал -Експоцентър и по-далече в пустинята като в Дубай и да не пречат на жителите.Какъв е тоя бизнес в София?Много разочароваща гледка станахме.

Протестирайте бе, кат' толкоз ви е акъла! София завинаги ще остане едно двумилионно село! На запад, и най-вече на изток, 40етажа са жилищните блокове.

А как само горят! Факли, озаряващи нощта! За справка последните събития в Лондон

Оставка и пълно разследване на престъпленията на гърбавите в кметството.

Остава веднага ! Да се викат багерите. Да се събарят всички сгради. Да се засадят кестени и всеки да си ходи на село.

Скъпи съграждани, нека тази вечер на протеста се съберем възможно най - много хора, за да изразим нашето недоволство. Силно се надявам освен живущи в квартала ми да присъстват и всички, които не са съгласни с поредното безумие, загрозяващо нашия град! Живея в района и си представям какъв ад ще настане след евентуален старт на строителството, а и след това. Вярно - всеки се натиска да "е на България", само че София не е от гума и не се разтяга. Не остана въздух егати!

Но на този протест кои може да ходят - само кореняци, новодомци, наематели?

Всички, на които им е писнало от простотията естествено друже!

Еха! Какво интересно решение на Съда! Значи не само че има право да строи в зелена площ, ами и колкото си иска висока сграда...ами че защо си има ЗУТ тогава - да вземат да го обявят за невалиден и да го накъсат на конфети и всеки да си строи който както смята за добре!

Добре, а как може тази зелена територия да има собственик? Ако е частна може да строи. Или трябва да си остане собственик на полянка?

Тези недомислици се получават поради некадърнатата реституция "в реални граници". Редно е общината да обезщети собственика и да придобие собствеността, но както е видно на него не му е изгодно, защото ЯВНО е купил съда!

Малоумен ,теренът е продаден евтино на НИКМИ точно поради причина ,че не може да се строи. Това обаче не е пречка за червените боклуци от НИКМИ, които са подкупили съда !

Да питам всички общински служители в България, как е бетонът при 42 градуса? А да забравих, вие работите на климатици. А останалите? Или за вас са "рая"? А като работят климатиците, квотите на въглеродни емисии, намаляват а?

До кога тези безумия. Не ни стига в квартала събота и неделя да ни подлудяват със некаческвена музика и наплив на коли, ами и перачи на пари да ни задушават.

опитвам се да изчисля колко струва това решение на ВАС и какъв трябва да си, за да можеш да платиш цената. А ние да си се борим за европейски ценности колкото си искаме... Това затвърждава предположението ми, че на ниските нива редовите съдии работят наистина добре, а голямата далавера е отново по високите етажи.

Сега стана ли ясно защо другарката, спира кръстовището на 2 нива. За да не пречи на строежчето. А тези дето толкова протестираха срещу кръстовището ще си имат гледка и прахоляк да им се кефят. Като не щат европейско кръстовище ще си имат бг небостъргач.

Що за грозотия е пък това "нещо"?!?

Това безумие не засяга само Стрелбище, а и Иван Вазов и дори Бели брези.

Само един въпрос: Ако вие сте главен архитект, ще платите ли 1000 лева глоба от джоба си, за да спасите ЕВЕНТУАЛНО една зелена площ в някакъв си квартал? Питам просто... защото на думи всички сме великани, ама делата ни са джуджушки, пък ако става дума и за пари - хич не ни търси.

За главен архитект на София, илядо лефа са едно нищо.

алоооо какво ми ревете долу раята, вие знаете ли колко струва новата G класа, ами и вилата на дето съм харесал на френската Ривиера, изобщо наясно ли сте какви са ми разходите за ден?

Шефче, стига издава служебни тайни.

Там ако се строи нещо ще е от към булеварда. Няма да се влиза в малките улички. Въпросът, е че отзад блоковете ''отиват на кино''. Ще има едно голямо засенчване. Там ще се строи и за кръстовище на две нива, така ,че ''екшъна'' е неизбежен.

Тази новина излезе отдавна в Кпитал. Там подробно е описано как фирмата действа и как се е стигнало до това положение. До това положение води независимостта на отделните институции. Правят каквото си поискат и никой нищо няма право да им каже, защото е наложено отгоре да не слушат никой. Е, в този случай се вижда до какво води това!

..сЯ разбирате ли какъв е зорът на партиите да назначават висши съдии? ВСС, ВАС - на вас нищо може да не ви говорят тези съкращения, но те умишлено са такива. Защото ако ги съкратят на ВЛАСТ веднага ще се сетите как ви качват на шейната. Малко ги бием, затова им куца възпитанието.

Сто плюса от мен

а БОКО нарочно не предприема съдебна реформа за да може съдиите беднаказано да се подчиняват на мафията -срам за БОКО и за нас!

Безнаказано се подчиняват, ама то хич не е за нищо!

как така съдът решава -за едни небостъргач за други до 5 етажа -мафиотска държава с мафиотски съд -да се напишат имената на съдиите които са нарушили закона -след като има закон до 5 етажа как ще се разрешава на някои 43 етажа?????2 веднага имената на съдиите !

Когато аз поисках да строя по времето на предишния главен архитект на когото брат му по това време беше градски прокурор на София ми се обясни от архитекта отговарящ за община Възраждане че нямам законно право да строя по-високо от дванадесет или петнадесет метра , не помня точно . Кота корниз . И на никакъв съд да не разчитам . Защото за София била определена тази максимална височина наричана ниско етажно строителство . На въпроса ми защо само за мен важи това ограничение , дори евентуално и явяване пред съд . . . последва снизходителна усмивка и обяснението че вече отиваме в друга сфера .

т.е. да си бръкнеш в джоба - е тоя така е направил - бръкнал, извадил, дал колкото трябва и готово

1.Не е имало главен архитект на София, на който брат му да е бил градски прокурор на София! 2. В закона за ОУП на София ясно е записано, че котите корниз важат за целия град, но има изключения за главните булеварди на града, където се допуска по-високо строителство.

Овцете се осъзнават и си купуват пушки.....

ЦУМ - "грозният мастодонт на социализма". Хаха. Честит ви капитализъм !

За колко са се продали от ВАС, да им съберем по-голяма сума, за да си променят решението. Продажници долни. Да им обявят имената да знаем за кого да събираме жълтите стотинки ......

Мутрите пак се задействаха. А "независимият" съд отсъжда ли отсъжда право.

Така е за съжаление, съда е уникално корумпиран (инфо от първа ръка), но по-лошо впечатление ми прави с цитираните по-горе "овце" дето протестират. Когато им строяха нови апартаменти във вече претъпкана София, без инфраструктура и условия си мълчаха, а сега когато някой частен собственик иска да строи на собствената си земя излизат на протест. Смешници. Било им градинката за спорт! Каква градинка, какъв спорт - това е частен имот. Ако човека иска да си направи църква и кафе - може да си направи такова нещо и да застрои целия имот, без метър място - и така градинката заминава при всички положения. Тези протести са жалки, както и тези в района на Южния парк - все едно аз да влезна в дома на някой от протестиращите и да започна да му се разпореждам с имота - бутни тази стена, сложи тук 2 нови...

Годините,прекарани в стоителство все пак са броени и ще ги изтърпите. А после????? Като се насели "небостъргачът"било то с офиси,магазини,банки или апартаменти,без грам място за паркиране,какво ще правите!?

не толкова мястото за паркиране (вероятно ще има подземен паркинг. трафика който ще породи такава сграда ще задръства всичко сутрин и вечер.

Забележката Ви е правилна!Така се подпалих, че не видях въобще улиците, а "Стрелбище"реших, че е неточност, но при нас в "Борово" също върви организация за протест, защото на този терен, който описах също възнамеряват да вдигнат висока сграда/около 30 етажа/.На мястото на магазин "Мартинели" и паркинга отзад.Залени площи и тротоари без коли- това ни трябва иначе лошо за всички.

Общината на Фандъкова е имала право да откаже реституцията и да плати на собственика, но не го е направила. Мангиз, аркадашлар и кьопек влачи рейс у София!

Скъпи съгражданино,Общината на Фандъкова,както много правилно си я нарекъл,е най-корумпираното чудовище на Изток от Рио де Жанейро. Това не е Община-това е печатница и пералня за мръсни пари.Чакайте софиянци,Фандъкова да ви реши проблемите-с наплива на"небостъргачи",мръсния въздух,калта,разбитите тротоари и паркирането в градинките! Онази вечер,в 02.13 мин.,мургави мъже"миха"улицата ни.По нов способ.МАРКУЧИТЕ вдигнати високо във въздуха.С нашите данъци,напоиха паветата обилно.Това,някой да ги измие,да събере вековната кал и прах.....чакайте от умрял писмо.И си обичайте мазната Кметица,и си я преизбирайте до гроб!

"Собственикът на терена е обжалвал Общия устройствен план пред съда и на първа инстанция съдът е решил, че той няма да обжалва, но изведнъж ВАС на втора инстанция окончателно решава, че собственикът е ощетен и има право да строи колкото пожелае висока сграда." Блестящ журналистика, гениален стил!!!

Това е съдийски стил ! ! Не познаваш съдийската практика .

Правиш грешен извод. Правилният е, че голямата корупция е по високите нива!

Ганъо плюе по всичко и винаги е недоволен. В случая терена и мястото е подходящо за тази сграда.

По-подходящо е да я фундират в на някой шоп дупарата алчна.

докато шопите построят поредната красива сграда и си развиват града, ти можеш да почнеш работа като охрана там.

Да всички ПИТАМЕ ОТ КЪДЕ СТРОИТЕЛНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ И АРХИТЕКТИТЕ СМУЧАТ ПАРИ ЗА ДА СТРОЯТ КАКВОТО И ДА Е?Защо медиите които им слугуват и се занимават С ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ КРАДЦИ НА НАРОДНА ПАРА ДРЕБНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ ЕДВА БУТАЩИ И КРЕТАЩИ НЕ ПРОВЕРЯТ БАНДИТСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СИНИ ПАРИ НА СТРОИТЕЛНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ И ОСОБЕНО НА АРХИТЕКТИТЕ И ЗАЩО ПОЛУЧАВАТ ЦЕЛИ МЕЗОНЕТИ КАТО ОБЕЗЩЕТЕНИЯ?

Кай не скача е червен. А сега скачайте.Кога преди да избухве демокрацията са се вършили такива безобразия. А?! А сега скачайте. Седесари и незнам какви. София стана кочина.

А кой скача е заблуден /продължението/ :)

Как според теб започна изграждането на многоетажните кафези и кога? Партийните другари си харесат местенцето и ти събарят къщата, без да те питат искаш, или не искаш. След 1990 промениха закона, ама месец преди това срутиха къщата. Компенсация - панел в краен квартал. Нямало било безобразия по онова време

столичен кавартал, викате?