Полицаи протестираха, искат 15% увеличение

Стотици полицаи от цялата страна се събраха на пл. „Народно събрание“ на национален протест с искане за увеличаване на заплатите с 15%.

Обратно в новината

Коментари - Полицаи протестираха, искат 15% увеличение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да има увеличение с 15%, даже е малко. Трябва да са 30%. И точно с този процент да се намали бройката служители в МВР - основно в администрацията. МВР - имаме ли сделка?

Плюете полицаите , защото били много добре и добре платени. Станете полицаи . Има много свободни места , дори при пътните.и ще сте добре като тях.

АМА САМО СЛЕД 15-20% СЪКРАЩЕНИЯ НА ТОЛУМБЕЦИ ОТ ПОЛИЦИЯ И ПОЖАРНА.

Търтеи и тунеядци !!!!!!! Каква работа вършите? Дори и за 1 лев не заработвате реално! Искали те, и аз искам 1 мил. лв да си начешам крастата, ама няма кой да ми ги даде!

До кога??? Не може в един нереформиран сектор като МВР да се наливат безконтролно пари за заплати без да има нужния ефект от работата на сектора! Трябва да се извършат дълбоки структурни реформи и тогава да се изразходват пари! Така никога няма да се подобри положението и вечно ще има недостиг от средства! Основният въпрос е, че данъкоплатеца не може да понася подобни разходи в бъдеще!

толкова ви се полага достатъчно е че се пенсионирате рано

На тия негодници и крадци никакви пари!!! Визирам на първо място тия, от Пето РПУ в София. Достатъчно пари са откраднали от хората.

Вместо да им дават по 20 заплати , като се пенсионират на 45 години, да им увеличат по 15%. Ама тогава пак ще ревнат, защото 90% кютат само и само да си вземат 20-те заплатки и почват да работят като охранители.

Не разбрах- искат 15% увеличение на работата или само на заплатата.

Очевидно е,че плесенясалите от мутрешки курешки празноглавци не заслужават нищо добро!Не им трябват лекари, учители,полицаи, пожарникари...Хвърли им някой лев, продай им картончета да търкат и им гледай сеира!

Полицаите все искат,а какво дават.Най-етичната част от нацията са пенсионерите.Колкото им дадат-толкова.Търпят.Увеличенията на пенсиите им са хватки на политиците за баламосване на електората. А полицаите...да пазят бабите на село, а не да шляпат с кубинките по "Царя"...

Колко работят е друг въпрос, но вместо да се възмущавате излезте и вие да поискате нещо. Само съскате, ама действия никакви.

Ами то не се излиза хаотично - трябва организация. Полицаите ги организира техният профсъюз, пък и имат пряка връзка в МС - Бойко и Цецо. А обикновените хора нямат партия, която да ги организира. Герб, БСП, ДПС - те не служат на тази цел, само на собствените си цели. А ти от милиционерите ли си, та правиш такива безсмислени предложения? Нали е невъзможно да се организира митинг случайно, без да има ръководство. Типичен похват на спец. службите - да поставят нереални задачи и да винят след това хората, че не могат да ги изпълнят.

цел зивот гладни да пушите

с 15% виждам ,,полицаите,, от ,,легнали,, на ,,полулегнали,,...!!!

abasador

не само, чужденците владеещи английски език господин Попов, но и ние виждаме (на снимката), че демонстраните вече са издигнали плакат на който четем "сексуален магазин"! До тук нищо лошо и нищо против ... ако за това ще демонстрират. Лек ден.

Преди Бъчварова,сега В.Радев-двама некадърници.Жената не знае къде се намира,а Вальо -алчен боклук.Жалко,че беше зам.министър на отбраната та и армията опропасти заедно с вечния А.Ангелов.Съжалявам колеги полицаи,но нищо положително не очаквайте от некомпетентните си,но за сметка на това нагло началници.

Аз не знам кой е компетентен и кой не, но виждам какво представляват родните мицифайки. Защото това не са полицаи - полицаи са в англия, Германия, даже във Франция, където са толкова осмивани. Висшият и среден управленски ешелон в МВР много страда, че началници като В. Радев и Бъчварова не са постъпили в МВР с по три препоръки от членове на БКП. И не са верни другари. не са "от нашите". Гледат им в паничката и им връзват кусури. не били професионалисти. Защо да не са? С какво повече е професионалист един даскал по математика дето пикае по фонтаните? Или пък партиен апаратчик. Другаде ги "стяга чепика". ТЕЗИ СА НЕЗАВИСИМИ И СА ПОДЧИНЕНИ ЛИЧНО НА ББ. А ББ зна емного добре всички иширети в МВР. Нищо че е пожарникар. За времето, когато беше главен секретар на МВР той доста добре им изучи всички хватки. И няма как да го баламосват. Тези тюфлеци искат пари. Но когато от тях поискат резултати все си намират причини да не ги постигат. Кубинките им били виновни за това че ако някой от тия трапосерковци го накараш да бяга 3000 м, на 200 метър щр пукне - толкова му е силата. Много са ербап срещшу невъоръжени културни граждани, но когато трябва да озаптяват озверели цигански глутници никакви ги няма. За връзките им с престъпния свят да не говорим - то се счита за нормално. За корупцията в КАТ вече не си струва да става и дума - и тя се приема за нормална. Да и в МВР има честни хора. Но къде са те да уличават престъпните си и корумпирани колеги? Няма ги никакви. И цялата тази пасмина от протестиращи тюфлеци (вижте ги на какво приличат) се ръководи от БСП-то. Те протестират само срещу ББ - да сте ги видяли да протестират по време на управлението на БСП? Няма и да ги видите - дърти комундета са те...

Протестират защото имат подкрепа на ББ и ЦЦ. Нямат връзка с БСП, разбира се. Протестират за пари и ги получават - дава им ги точно ББ. Та така, много думи, за да тиражираш лъжата, че протестират в полза на БСП и техни привърженици. И каква мъка да аргументираш, че Герберастите са толкова некадърни като некадърните БСП.ри. Ами некадърността не ги прави кадърни ръководни кадри. Лошо, Седларов!

по природавсяко живо същество създава само подобни на себе си....та имаще един Дон Кихот , дет размахваще щпаги и се биеще с вятърни мелници, е на, нащия покадърен да надпика фонтаните

Тия мизерници ако искат още пари, да грабват по една лопата и да вървят да работят на къра. Здрави прави мъже по цял ден нищо не правят, пенсионират се на 45 години, ама иначе само реват колко им било зле на службицата!

Редакторе, да ти пикае на залрлавието на новината!!! 15% увеличение на какво, бре Мануелчо? На престъпността? На корупцията? На неразкритите престъпления?

Защо милиционерите ( защото това не са полицаи а най-обикновени мицифайки) протестират само когато на власт е ББ? И никога, когато на власт е БСП. А условията им на работа са същите. Ще ви кажа. Някога наричаха милицията "железния юмрук на Партията. Нали знаете коя партия се пише с главна буква - БКП, която според чл 1 на Конституцията беше обявена за управляваша во веки веков. Или поне до пълната победа на комунизЪма. Поради тази причина за да постъпиш в МВР беше необходимо да имаш 3 препоръки от членове на БКП, или 2 препоръки от служители в МВР (които от своя страна са постъпили с по 3 препоръки от членове на БКП). Какво се промени след 1989? Обявиха някаква деполитизация. Която беше пълна порнография. Висшия и средния ешелон на МВР си осанаха заклети комундета. И продължаваха да назначават в МВР и службите комундета от всякакъв сорт. До 2007 г ( 20 години след уж промените) в МВР още се другаросваха. Уж на майтап, де. какво се променя в МВР като се смени министъра и няколко зам. министри. Нищо. Това си остава същата мафия под вличнието на БКП-БСП. Огромна част от състава на МВР са мързеливци, които не искат да работят. Те и не могат да вършат почти нищо. Извън системата на МВР, освен за пазачи за друтго никой няма да ги вземе Една доста голяма част са "чантаджии" - вършат уж нещо, а резултат нулев. Защо в МВР не искат външни хора за началници? Уж тях би трябвало да ги лъжат по-лесно. Но очевидно там далаверите са толкова явни че ги виждат всички. И никой не иска да ги оправи. Защо толкова служители на МВР имат връзки с престъпния свят? Защо, след като напуснат системата, отиват при бандюгите? Да не би пък между двата казуса да има връзка? И защо един фатмак-мицифайка ще получва повече от един доктор в Пирогов?. Милиционерът може да си ходи. Да емигрира, да пасе овце... за каквото там става. Но ако докторът си тръгне тогава ще стане проблем

плащаме си на сот заради тия некадърници, а сега и още от данъците ни пак за тях, че много активно нищо не правят и са бзполезни практически за хората в провинцията

Тези мъже нахакани само с връзки до девето коляно си чоплят носовете по цял ден и основното им занимание е да рекетират с палката за някой лев или още по-зле, да са дилари пласьори на дрога и да пазят бандитите. Привилегиите са им толкова много че не ги жалете господинчо, едва ли някой ти плаща за да се чудиш къде да се завреш по цял ден с колата на държавни разноски, спят по колите, взимат си рушвети и още по-страшно те са заедно с мутраците, самите те са с такъв вид, държавни служители със 100 % заплащане на болничните, с огромни отпуски по 40 дена платен на година, работят на смени и не си използват отпуската, пенсионират се на светлинни години от обикновения трудов човечец трета категория труд, пътуват без пари градски транспорт и заплатите им не са 700 лева, недейте говори без да знаете. Докато се позволява това извиване на ръцете на правителството и заплахи че председателството няма кой да го охранява така ще се случва. Вън от системата на всички недоволни и бързо нови кадри съгласни с това което им се предлага. Иначе рекета ще бъде всяка година г-н Борисов, с Вашите отстъпки вече ставате смешен, ха тропнете малко по масата както беше в първия Ви мандат, стига с тази мекушавост че и Нинова и-сие Ви се качха на главата

Когато следващият път ви пребие някой хашлак за това, че сте одраскали колата му., когато намерите близките си на село заклани и изнасилени за 100 лв., когато няма кой да дойде при пожар или дойде пожарна с един пожарникар - ТОГАВА СИ СПОМНЕТЕ, ЧЕ СТЕ ХЛЕНЧИЛИ ТЕЗИ МЪЖЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ПО 700 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗАЩОТО 800 СЪМ И БИЛИ МНОГО !

те,така или иначе,не се появяват,като ги викнеш,така че,дали ще взимат 700 или 7000 е все тая,по отношение на това,как (НЕ)си вършат работата.

И 1000 лева да им дадат, та и повече, пак никаква работа няма да вършат.... човешко око ненаситно!

Както спасихте децата от циганския бой, нали, тюфлешки? Или спасихте от мутрите човека, дето му избиха с палки зъбите на Околовръстното? Или опазихте убитите през лятото жени в София, а? Или намерихте колата на оная жена, дето я пратихте да си я търси сама нейде около Перник? Много добре си ги спомняме тия неща като се разгрухтите за още в копанята! Я по-добре кажи как е, рекетчета има ли? Дрогата добре ли върви? Рушветчета, това-онова? Да си застрелвал някого напоследък със служебното оръжие?

ХАХАХАХ, тоя виц беше добър, дир-а! :D На тея трябва да им променят начина на плащане - да им плащат минимална заплата + всичко отгоре да е за СВЪРШЕНА РАБОТА! Защото в службите работа поголовно НЕ СЕ ВЪРШИ! Всичко е за протокола!

нямат морално право на искания защото са безразлични към хората които са в беда, но не са техни приятели, а ранното пенсиониране и привилегиите да отпаднат

Нека всеки полицай си помисли дали си е заслужил тази заплата за да иска повишение.Колко са хората които могат да разчитат на полицията.Аз например не разчитам на помощ от полицията ако крадци влезнат в дома ми и понеже ми се е случвало съм разчитал на себе си и на съседи,а полицаите не дойдоха.Разбрах,че можем и без тях.Никакво увеличение.На който не му харесва да си ходи на село.

Аз живея в село с 50 души население,полицай няма от много години,няма магазин,поща,лекар или поне сестра,транспорт до близкия град - 3 пъти седмично.Отмъкнаха всичко което можеше да се окраде,изсекоха горите и продължават - няма заловен за кражби от години.Всеки се спасява сам,ако може ... и се моли на Господ и кучето си да го пази. Но и това не помага особенно.Живеем в постоянен стрес,забравени и от Бога

тези май нямаха право на протести и докога ??? получиха всичко каквото пойскаха ама им е малко явно ...

нищо не са получили, стига лъга, просто на стадото му хвърлиха дъвка да дъвче не тези, които са виновни за положението му.

Нямат право на стачки. Това че някои хора не правят разлика между стачка и протест си е техен проблем.

При постъпването си на работа в системата на МВР всеки от вашата гилдия е бил на ясно с условията на труд и заплащане и доброволно, повтарям ДОБРОВОЛНО, е приел тези условия и подписвайки трудовия си договор е постъпил на работа като полицай! Някой насила да е вкарал някого в системата и да го е направил полицай?! Не е!!! Тогава?!?! Тогава, никой не ви държи на сила и като не ви се харесват условията на труд напуснете и си намерете работа в другите сфери на обществения ни живот!!! Ще го направите ли?! Не, няма!!! Няма да га направете, защото нито сте кадърни да си изкарвате хляба в производството или където и да е другаде, нито пък искате да се разделите с привелегите си които имате като категория на труд, условия за пенсиониране и не на последно място личното ви удобство и безнаказаност в личните ви своеволия, само защото сте полицаи и така узаконявате и ползването на служебното си положение за лични нужди!!! Полицията е правоналагащ органи и ако ви поизпитат по законите на страната и евросъюза, с малките изключения на юристите в средите ви, ще започнете да мецате като стелни добичета и зъб няма да можете да обелите защото нища не знаете! За това, хайде къш на работа при тези условия които сте приели при постъпването си или друм да ви няма и си хващайте пътя извън системата на МВР!!!

Там е работата, че при постъпването условията бяха други и от тогава насам все се влошават, а държавата все лъже !

Ама като не ви харесва ... напуснете!

Вярно е за големият бюджет,но...ако се помисли и се пресметне колко се пада на един служител се получава нещо друго.На един полицай е около 20000 лв годишно- издръжката за всичко.На служител от данс е около 30 000,на боркор-28000, рекорда е на бюрото за контрол на срс- 77000 годишно.Бопаджиите също са по добре.Да закриват полицията и всичко да се оправи!

"България е страната в Европейския съюз с най-големи разходи - като процент от БВП - за органите на реда, показват данни на Евростат, публикувани днес - около месец след протестите с искане за по-високи заплати на родната полиция." Това са фактите към днешна дата! Други факти - над 95% от огромния бюджет отиват именно за заплати! Ами какво да кажеш за подобна наглост, освен едно - дайте им и останалите 5% от бюджета за заплати, че да мирясат най-накрая! А за файдата от работата им - то е ясно и на врабчетата вече - файда йок!

За допълнителни факти около житието-битието българотюфлеческо, новините с (не)участието на нашите компетентни, доблестни и неподкупни полицайчета са достатъчно красноречиви.

Полицията трябва да се разформирова и хората сами да защитават правата си. Оръжие дал бог. Така, за има-няма 50 години или ще се изчистят нещата, или ще се изчисти тази смрадлива нация от лицето на земята.

Това тяхното стачкуване,заприлича на стачката на учителите, която спретна една синдикалистка и от тогава ОБРАЗОВАНИЕ в България няма.Даже парите които наливат там са на вятъра.Сега и тези синдикалисти от доста време не са разбрали каква е ролята и работата на полицая.Те направиха така ,че полицай е равно на престъпник.Нито стотинка за тези ,който не служат на нас ,които им плащаме големите заплати и привелегиите.Даже без тях ще е по добре.фирмите плащат на частни охранители, ние също ,за да ни пазят домовете.Те за какво са?

Какво предлагаш в замяна, умнико? Виждал ли си държава без полиция? Помниш ли кои са частните охранителни фирми, които предпочиташ?

И как се справя полюцията с въпросните "охранителни" фирми? За постигнатите резултати и тези пари са им много. Проблемът е, че няма кой да ги сложи в ред, защото "другарите" от парламента не им стиска.

Спомням си времето когато полицията, тогава милиция, имаше и охранителни функции. Охраняваха се десетки хиляди обекти - магазини, фабрики, заводи, учреждения. Днес охранителната функция е поета основно от частни фирми. Сред мъжете това е една от най-популярните професии, в България сигурно има над 100000 частни охранители. В този смисъл полицията днес е освободена от една съществена своя дейност. Така че да не реват. Който полицай е недоволен да отива да работи като охранител за 300-400 лева.

Да ги съкратят всички тунеядци в системата и ще имат пари. Не стига, че плащаме най-високите разходи за охрана (частни фирми като ИПОН), но издържаме и най-много полицейски апарат в ЕС. Супернаглите!

400 служители на МВР на 100 000 население. Някой виждал ли е в Люлин с население 120 000 да има 500 служители? Ако предположим, че са на 4 смени, то трябва да са в Люлин поне 100 на ден. 10 на микрорайон или 5 патрулки на микрорайон!!!

Приятелю, от глупост ли ги пишеш тия работи или за пари. 400 служители на МВР на 100 хил. души. следователно пет патрулки на микрорайон. Елементарна математика. Да ама не. Щото служител на МВР означава и паспортна служба, и бедствия и аварии, и пожарна, и миграция, и още куп различни служби. Или според теб и служителките в паспортна трябва да обикалят с патрулката из квартала ти? Тая мантра с най-много служители на МВР на глава от населението в целия Европейски съюз я повтаряте от години, но никой не казва че по брой на полицаи на глава от населението сме на едно от последните места. Просто защото у нас са в МВР са наблъскани служби които в белите страни са към общините.

Много им малко ? Защото са се преработили ? Колко чиновници имате в системата ? нищо не вършите за първа категория, труд, ранно пенсиониране и 20 заплати при пенсиониране и още куп привилегии. Пари от МО за същите хрантутници. Челият бюджетен сектор е не си върши работата. сектор

A протестиращите дали ще могат сами да прочетат надписите н английски?

Приказката за казана на българите в ада за съжаление е вярна. Вместо и другите овце да протестират за унизителното си заплащане, тръгнали да псуват полицаите.. И те са хора, и те деца хранят.

Разликата е само в това че "овцете" плащат с данъците си заплатите на полицаите. И някак си очакват да получават срещу това някаква минимална доза борба с престъпността. Обаче само всъщност всеки ден виждат как МВР не върши нищо

Тяхната професия е рискова и никой не си рискува живота за без пари. Повечето предпочитат да отидат в частните охранителни фирми, където ще им плащат по-добре и ще внасят данъци, за да се плаща на некадърни полицаи с ниски заплати. Хубават заплата създава конкуренция за мястото. Един криминалист взима 800-1000 лв и по цял ден се занимава с трупове, нещастия и т.н. Ми, не благодаря, не бих работила такова нещо. Имам колега , бил е шофьор в пожарната. От млад е с високо кръвно, радва се че се е пенсионирал и махнал.

Като сте толкова отворени, можещи и слабоплатени-постъпете в полицията и покажете какво можете!Ще постъпите, ама утре!По лесничко е да гепите ддс и да се подлагате на мутрите!

я не наводняваj системата със сулjо и пулjо.

И ОТКЪДЕ БЕ, ДРАГИ ХРАНТУТНИЦИ, ЩЕ ВЗЕМЕМ УВЕЛИЧЕНИЕТО? ОТ МИЖАВАТА МИ ЗАПЛАТА, 2 ПЪТИ ПО- НИСКА ОТ ВАШАТА ЛИ? ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ВЗИМАТ НА ЗАПАД ПОЛИЦАИТЕ? ИНЖЕНЕРИТЕ СЕ ИЗНЕСОХМЕ, 1 ПОЛИЦАЙ НЕ ЧУХ ДА Е ОТИШЪЛ ТАМ...

Например от кражбите в санирането, асфалтирането, изграждането на ненужни и скъпи проекти..

От които инженерите доста се облажват.. хахах. Това като скъпоплатените ни журналисти , които получават 5цифрени заплати и почнат да задават въпроси защо някой си взимал 3000 лева..

незнам къде си сееизнесъм,но ела в Англия да видиш колко полицаи в неплатена има и като им свърши е готвят да напускат.И военните е така.

НАПРАВЕТЕ МЕ МЕН МИНИСТЪР И ГИ ОПРАВЯМ НЕГОДНИЦИТЕ ВЕДНАГА! КАТО ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ 15% - 15 % СЪКРАЩЕНИЕ... ВЕДНАГА ЩЕ СИ СЕДНАТ НА ЗАДНИЦИТЕ!

Да разбира се - даже увеличението да е 100%, работния ден да е 4 часа, годишния отпуск 120дни, и при пенсиониране 50 заплати. На всеки полицай - служебна кола с шофьор и необлагаем годишен доход от търговия с наркотици или сводничество - 100 000лв.

Добре че полицаите протестират!!!-За да се разбере че има и полиция.

Никакво увеличение. Разходете се нощем по улиците на кой да е български град, в централната му част, в кварталите, няма да видите кьорав полицай, и да има са около някоя кръчма, заети с далаверите си. Преди много години, бил съм мълак, се разхождахме с роднини в някъкав парк в града. Отнякъде се появиха едни типове и започнаха да подмятат цинизми на моя братовчедка, дори посегнаха и започнаха да я душат, но изглежда това, че ние бяхме там /само деца, а тя беше единствения голям човек/ ги възпря и се изнесоха. Тръгнахме си уплашени, а по алеята видяхме двама патрулиращи тогава милиционери. Веднага се върнаха в парка и ги закопчаха, видяхме как ги подкараха напред с белезници. Аз не мога да си представя такова нещо сега да стане, но иначе тези през няколко месеца реват за заплати.

И все още това е работа / не мога да кажа професия / , в която дневната "заработка" с 'к'во ша праим сега' надвишава месечното възнаграждение за клечане в храстите и дебненето по кюшетата.

Не бъркайте катаджийте с истинските полицаи. Заради корупционното катаджийско 'к'во ша праим сега' българинът отъждествява цялата полиция с КАТ. КАТ не е цялата полиция, а само малка част от нея.

Всъщност, аз не разбирам разликата между български полицай и циганин. От тях се чува само "Дай,дай , още дай".

полицейски и КАТ чиновници. Също и тези с наднормено тегло без средни знания по български и тези които още не могат да стрелят с пищов и част от техните пари ще идат за работещите полицаи.Ще остане и за бюджета много - повечето полицаи влизат в категорията за съкращаване.

За оперативните полицаи - ДА! За чиновниците в полицията НЕ!

Какво е това оперативен полицай? Такъв дето вместо в канцелария се скатава под дървета и в заведения ли?! Никкво увеличение за тия паразити. Обвържете им доходите с резултатите за да се види колко работа вършат!

а в берлин щте обявят ли простите бг милиционери колко разкрити знакови убийства има в бг и колко престъпленя сварзани с държавна корупця има разкрити в родината. като почнат да си вършат работата тогава ще почне да им се плаща , прости нагли пъдари!

Преди ги подкрепях, но като гледам каква престъпност се вихри на всички нива, и навсякъде са намесени полицаи... сори, не заслужавате никакви увеличения.

Ама много прави са хората, за тия мизерни пари кой ще ти работи? На програмистите заплатите започват от 2500-3000 и могат да стигнат до доста повече. Ако не им увеличат заплатите полицаите масово ще напуснат и ще се насочат към IT сектора където има недостиг на кадри

Ами те нещата отиват натам! Току що разбрах, че катаджии за регистрирали стартъп . Ще разработват софтуер, който ще превежда фразата " Ами сега кво ша прайм" на всички познати езици в света.Вече са набрали мяколко милиона финансиране, а от Гоогъл се натискат да ги купят, защото са надушили далаверата. Та кой ще ти работи при тези непосилни условия за нищожни пари!

Ал

Ти ме развесели :) Дет викат: Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш... Разликата между полицая и програмиста е, че на полицая му дават заплата, а програмиста си я изработва. Да пожелаем успех на полицаите-програмисти!

Абе програмисти, програмисти ..... ама виж какви пари взимат във футбола. Т мисля натам да се насоча. Ама преди това трябва малко да отслабна, че имам 30 кг наднормени!

Какви са тия заплати у нас? Лекари с 500 лв чисто. Хайде ще ходим та лекар в Румъния. Ще учим в Македония. Ама как ще се оправяме без полиция Само с дронове няма да преборим битовата престъпност

БГ полицаите са на светлинни години от IT специалиститие,някои от тях трябва първо да научат БГ азбуката,след това да се научат да четат и да се образоват,че с основно и средно образоване не се става IT специалист т.е. трябва да се образоват,да работят,а не да спат ,когато са на работа!Накратко казано те са нискоквалифицирани и нямат никакво правно основание да протестират за заплати,а качеството на кубинките им може да се подобри,но не и заплатите им.

Ами да стават IT-та. Има свободни места, колкото щеш. Трябва да могат да държат мишка и да напишат без грешка думата 'компютър'. Владеене на DOOM, StarCraft . . . e предимство, особено, ако може да разбиеш носа на колегата, без да му счупиш очилата!

Ама на тия и заплати ли им дават? Аз си мислех, че парите от продажба на дрога им стигат.То е все едно Пабло Ескобар да протестира за увеличение на заплатата!