Полицаите напомниха на властта, че искат по-високи заплати

Ако ръководството на МВР утре отхвърли исканията ни за по-високи заплати, най-вероятно, ще започнем протестни действия.

Обратно в новината

Коментари - Полицаите напомниха на властта, че искат по-високи заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ма как няма да им ги дигнат ще ги дигнат разбира се ,и пак ако искат ще ги дигнат нали те са щита на политиците и олигарсите от бедните хора!

40 работни дни отпуск са 2 календарни месеца на година, заплатите също са добри. Това го казвам като полицай. Спешните неща които трябват са следните: 1.Почистване на цялото МВР от некадърници, престъпници и некомпетентни и мързеливи служители;2.Неприкосновеност на служителите при изпълнение на правомощията им даден със законите ; 3.Категоризация на РПУ в страната; 4.Служителите по ООР да бъдат оборудвани и снабдени с МПС и технически средства и да получават по високо заплащате от служителите в администрацията;5.Заплащането на оперативните служби да бъде обвързано с работата им по разкриване на престъпленията в обслужваните райони;6.Ръководния състав да зависи само от нормите на закона, а не от политиците...

Най-накрая справедливо и смислено изказване от полицай!

Направо не мога да повярвам, че това го казва полицай - без оплаквания колко било тежко да си полицай, без да демонстрира презрение към гражданите, които тук изказват недоволството си, без оправдания кой как отвсякъде ги потискал. Да си жив и здрав, Иване, и желая следващия път протестът да бъде за тия неща, които си изредил.

честно казано в българия има прекалено много полицаи, които си клатят краката. да съкратят щата с з0 процента и със спестените пари да им дигнат заплатите с педесет процента. тъкмо ще работят, както всички останали, и ще са им прилични заплатите да могат да си хранят семеиствата.

Ало, голямата брадва, не четеш ли че са нужни нови назначения? Ако си от село виждал ли си скоро патрулка, пък дори и в 30-хиляден квартал в град да си, сигурно не знаеш че вечер ти го пазят две полицайчета в жалко опелче...

И така се съсипва държава народ.

Да обяснят на хилядите бити и обрани как са заслужили по висока заплата!!!!!!!!!!!

А вземам 800 лв и ми изтичат очите от два монитора - броят ми всяка минутка и се отчитам всеки ден за норма - дефакто. Кажете ми моля колко взимат полицаите - ако е под 1000 лв. веднага да ими ги вдигат, че ще започнат да ни обират къщите.

Да под 1000лв.Основната заплата на полицай е 663лв.за старши 673лв. Със стаж 10г.някъде 830лв.над 20г. 960лв.

Ох, той Каракачанов и другарчето му Симеонов , наскоро се изцепиха , че живеели с по 1000-1200левчета и си мислят, че другите им вярват - та и МВР-то, сигурно си мисли, че има още ливади за стригане. Аз, лично смятам, че мизерията, която излъчва всяка полицейска канцелария и гише е изкуствена , за да не си помислят другите , че ведомството разполага със средства, а то наистина разполага.

Млад полицай без един фен стаж зспачва със 720 чисто.

В МО се говори, че министър Каракачанов ще подпише заповед за уволнение на военните пенсионери в армията - тези които вземат и пенсия и заплата. Към момента те са над 3000 в МО и БА. От кога го чакам това да стане. Ще бъде много справедливо!!!!

а кой ще дойде на тяхно място? Знаеш ли колко офицера излизат от висшите военни училища сега?

в армията липсват кадри щото заплатите са ниски. пенсионерите се хващат щото имат и пенсия и заплатката, макар и да е малка са си допълнителни доходи. така че това което си написал е глупост. военните пенсионери са изгодни защото са евтини, а на миснистъра работата е да оптимизира ражодите.

Ако помислиш малко, ще си наясно, че напротив, не се минимизират разходите.

Разбираме , че има полицаи когато започват да "реват" за заплати!

Като не ви харесват заплатите на полицаи вземете станете лекари, учители или инженери. Там знаете заплатите колко са високи

Един ден гледах как две патрулки стояха с часове отстрани на пътя, а полицаите, подпрени на тях чоплиха семки и си приказваха. И това два-три часа. За които, разбира се са получили заплата. Втори случай- водач на румънски ТИР пита за една фирма двама катаджии. На английски. От който те не разбираха бъкел. Преведохме им- не знаеха къде е фирмата. Поискахме им карта на града- нямали, помолихме ги да питат по радиото , не можело. Накрая спряхме такси, шофьорът упъти момчето. Какви заплати още искат? Че те тези сега не заработват! И да си плащат осигуровките, не да им ги плаща държавата- тоест всички. Като не им харесва- да напускат.

Е то с показни акции само няма как да стане вашта.Маскирани ,оборудвани,но едва ли някой от вас може да стреля.Всичко е театър,границата всеки който поиска срещу подкуп си я преминава както и митницата.А кварталните,а тези дето вървят по петима в съда с престъпника,а във влаковете,а зоополицаите ,неизброимо колко вида полицаи има напълно безмислено и ненужно.Освен и още асансьорна полиция,кен.ф,полиция .та да стигните поне 50вида милиции..Наглостта ви е безгранична.

в кирково търсят хора за разтоварване на тирове, двама мъже, до вечерта тира трябва да бъде разтоварен, в чували по 50 кг. претеглен, завързан и отделен, на ръка ти дава на ден 20/30 лева, а това са хора с висше образование, учили по 17 години, и т.н. и т.н. , а и са , няма смисъл да продължаваме, да се оправят, който съсипа държавата ни, с некачествен материал къща не се строи и да се построи тя рухва... дано поне са научили турски език, английски, немски, та поне на запад да идат и да видим, на първият ден ще побягнат към Бг. Там се иска работа, а не цигарата в устата и поглед замрежен. И вие журналистите гледате сеир. Сменете снимката, че цигарета са скъпи и виждам как събират безпарични хора фасовете от улиците. обичаме ви, млади сте, ама по-малко с претенциите си, ако не заповядайте след работа ще ви наемем, имам племенник военен, пенсионира се на 45 и има 200 крави на село, тук не се шегувам, ама както казва половинката ми и там не е за всеки, както и покането, иска се дппе

Kaто не ви аресват заплатите айде у мината да копате до 70 годишна възраст.

Миньорите се пенсионират на 45 г.не на 70 г.За полицията възраста е 55 г. и 27 г стаж от които 18 г. на длъжности с полицейски правомощия .Тези условия са кумулативни.

Един въпрос към милиционера сашо.сашо нима само полицаите страдат от дрогирани роми.Колко лекари когато са на смяна,когато са в линейките ,за да им помогнат,колко възрастни хора са пребити и ограбени за жълти стотинки,колко имущество е откраднато,тези хора кой ги защищава,кой им вдига заплатите?Скоро много скоро тук ще останете само вие и тези горе ,дето хал хабер си нямат как се управлява държава.Ние не ви искаме,напущайте всички,даже без вас живота ни ще е по спокоен,защото вие сте с бандитите и с телефонните терористи.Чудо невиждано никъде по света и един няма наказан.Махайте се.

милички? 60 000 сте, а от вас полза 0! не можем само да ви насмогнем на заплатите, камо ли на подкупите! Съкращения 50% и тогава говорим за повишение! Какво е тва - най-високия щат в ЕС, ефективност- под 0!

Няма такова нагло животно като българското прасе. Да те залавят всяка седмица по Наказателния за престъпления по време на служба, да пребиваш момичета, но да те бият цигани, да не можеш да свършиш работа за 2 стотинки, доверието в теб да клони към минус безкрайност, и напук на всичко това - периодично да квичиш с всички сили за копаня.

Много странно ,никой не знае какво работят тези момчета.Освен за организираната престъпност и за властта ,за друг не се сещам.Защо искат ние, които сме им работодатели и оставени на произвола на дребни и едри крадци,на телефонни измамници да им даваме още.Това е пълно безобразие от където и да го погледнеш.Какви дни отпуски не им били платени.Та те по време на работа само спят и пушат в някое кафенце на коношмак.Ако пак им увеличите заплатите ние ще се дигнем.Да напущат ,на нас не са ни нужни.Като охраняват в слънчака,, там да им плащат хотелиерите и без това няма как да имаш хотел с честен труд.

не си прав....като отделяш организираната престъпност от властта имам предвид....

Като не са доволни от заплатите,да отидат в строителството,селското стопанство,туризма ,а има и други отрасли в които могат да си изевят с ,,великите си способности,,.Това трябва да им се припомня винаги и да не го забравят.

Ако не Ви харесват заплатите, напуснете системата на МВР и отидете да поработите на друго по-доходно място. Не мисля като данъкоплатец, че най-голямото натоварване и най-голямата отговорност е свързана със службата в МВР!

Къде видяхте, че МВР е 60000. Това е абсолютна лъжа. С тези писаници срещу МВР в скоро време бройката на м-вото ще е същата , като тази наМО - 25 000. В момента МВР е далеч под 45000. Питайте от 2009 година до сега с колко хиляди е намаляло МВР- май с повече от 15000 живи хора. колкото повече роптаете срещу МВР, армия, лекари, учители, толкова по-зле стават те. почти на изчезване. Да има работа и не е въпросът колко плащат, а на колко те осигуряват и каква е експлоятацията. Защото частникът реве от данъци, но не казва колко пари крие от бирниците и остава за себе си. Колко пъти частникът е бил коректен към държавата, а иска държавата да му помага като закъса. Пример банки, ТЕЦ- Марица, ВЕИ-тата. но за лекари, учители, армия и полиция, няма пари! Това е проблемът. По времето на соца армията е била около 200000 души, МВР е около 80000 и бюджета е стигал и за тях и за безсплатно образование, здравеопазване, дотации на с.стопнство, градски транспорт, детски стоки, електричество и др. А 28 годи непрекъснато ни говорят, че държавата е лош стопанин, а колко частници са фалирали и колко държавни фирми за 28 години. Никой не ще да отговаря. Проблемът е в събирането на данъци и разпределението на бюджета.

Странно нещо. Докато БСП е на власт аз не съм чул полицаите да са недоволни от нещо. Ето, допреди месец имаше служебно правителство на БСП. Условията бяха същите както сега. И никакви искания. Никакви протести. Милиционерите само чакат ББ да дойде на власт и да почнат протести. Дали пък не са дирижирани от БСП-то? Навсякъде има нужда от по-високи заплати. Всеки иска да живее по-добре. Въпросът е кой да има приоритет. Дали лекари и учители, или полицаи и военни. Защото полицай и военен можеш да станеш с всякакво образование. Средно, висшето не е задължително. И след 6 месеца си готов, След 2 години си специалист. А за лекар първо трябв ада учиш 6 години, после специализация още 4 след което вече можеш да работиш пълноценно. А един млад лекар взема наполовината на един милиционер. И по този случай са си стегнали куфарите за Германия. В МВР трябват реформи. Първо реформи, после заплати. Много "чантаджии" има в МВР. Много вожд, малко индианец. И в МВР, и в ДАНС, и в НСО и в другите служби. Пък и нещо резултатите от работата им не са чак толкова високи. Онзи взел рушвет, този ограбил заподозрян.... къде дават така. И последно. Който иска да служи като полицай - ОК. Който не иска да служи при тези условия - прав му път. Да поработи някоя годинка в частния бизнес, да му стоопят лагерите, да го правят всеки ден на маймуна, и тогава да види каква мандра е била службата в МВР.

А властта да им напомни, че очаква по-високи резултати..И че в туризма и строителството има много свободни места

нищо против полицаи, пожарникари, гз, работата беше при соца и младежи от системата, знаете ли какво им беше възнаграждението при Соца180 лева и ги пенсионираха преждевременно, а не на 57 години. Народът е навън, БГ не е това, което беше при Тато. Имаше ред, дисциплина, психотест, непрекъснато листовки, изпитваха ги, преди да ги приемат са ги пробвали дали ще имат деца(събличали са ги и са ги карали и т.н.), без връзки, без пари, а сега да си в системата. някои почиват по три дни и работят по на 1-2-3 работи, а са само на 35 години и почвайки в гз имат два апартамента, скъпи коли и пр. трудят се, не крадат, факт е, но след работа нелегално във фирма монтьор, след това на частно в строителството, ремонт на жилища, поставяне/слагане на плочи и пр. и също на село. За един месец ги бяха пратили преди години в Лондон и беше свали доста кила. Работохолик е, а и много други, но трябва да се съобразяват и с другите, тези които са завършили и учили след средно, а получаваха преди една година точно чисто 300 лева и ги осигуряваха на 4 часа, а работиха по 12/14 часа. В днешно време се приемат по партийна линия-бсп,дпс,сдс,ндсв,герб-истината и с пари под масата. Самите те някои от тях си казват. На кой не му се пуши цигари в днешно време, ама няма пари, както казват докторите-те успокояват нервната система(не зная дали е вярно, но пушачите сами си го казват, а и някои лекари), не съм съдник на полицаите, но всичко е роднини и един катаджия как ще глоби братовчед си, никога! А през соца, достоверна информация, на 100% истина-24 часа на работа, затворени в една стая и на сутринта вместо да ходи при младото си семейство, бебе, на сеновала цял ден, вечер се връща и в леглото и на сутринта пак на работа.

Аз подкрепям полицаите за по високи заплати! Отстоявайте си исканията ако трябва с протести!

Заплащането на полицаите е за сметка на данъкоплатеца и трябва да е обвързъно с отговорностите и положения труд. Не мисля, че системата на МВР е достатъчно ефективна и приоритетите на държавата трябва да са непрекъснато насочени към заплащането на нейните служители. Който не е доволен от заплащането, да отиде и да поработи в частния сектор и нека тогава да стачкува!

В МО се говори , че министър Каракачанов ще подпише заповед за уволнение на военните пенсионери в армията - тези които вземат и пенсия и заплата. Към момента те са над 3000 в МО и БА.

Ако на тия не им харесват условията в полицията,то нека да отидат да работят на норма в някой частен завод на три смени ,за да поумнеят как живеят и се трудят обикновенните хора.

Със сигурност на МВР им трябват нова екипировка и техника. Пък като покажат резултати с тях - да заповядат и за бонусите със по-високите заплати. Сержант със средно образУвание в малък град - 1000-1100 лв. чиста заплата. Нисколихвени кредити, безплатни телефони. 20 заплати при пенсия, 30 дни отпуска. Ми не е толкова зле.

В момента има конкурси за назначаване на служители почти във всички градове. Ела да те видим как ще натропаш гащите още на първата нощна когато те извикат да укротяваш някой дрогиран ром докато млати жена си, и после да видим как ще гледаш 1100 лева заплата през крив макарон.

... а хората напомнят на полицаите, че очакват от тях да си ги заработят! Как ще си преструктурирате огромния бюджет в МВР си е ваша вътрешна работа, но наша работа е дали сте заслужили с работата си исканите по-високи заплати! Защото, ако съдим по статистиката за % разкриваемост на престъпления - не сте ги заслужили!

Значи имаме най-много ченгета на глава от населението, една от най-ниските разкриваемости на престъпления и това при 3 000 незаети щатни бройки и 900 хил. неизползвани дни отпуск!??!?! Ами да ги разпускат по-добре.

Кой ви каза, че са най-много! това са по-скоро стакмистики, които обслужват определени кръгове. Истината за МВР е много отчайваща. Самият факт, че за първи път от 28 години демокрация никой не искаше това ведомство и нямаше кандидати за него, говори за стъстоянието на системата. То е в тотална разруха. Приемствеността е на нула. Младите тепърва откриват топлата вода и трупат опит. Такова разруха в МВР не е имало. Пълна демотивация. ЛРТП работят почти на минимална заплата. полицаите на улицата започват с 600-700лв начална заплата. IT-тата в системата започват със стартова заплата около 1000лв. Идват хора, работили в други ведомстват и то само за пари. не си правят труда да научат повече за системата. Опитват се да наложат стила в др. м-ва и ведомства, които са далече от структурата и същността на системата.

Сигурно си прав! НО защо един път не ви видяхме да протестирате срещу системата, а винаги - за пари и привилегии?! Веднага ти давам пример: когато протестирахте при Бъчи, в Бургас се бяха събрали пред съдебната палата. Минавам и реших да надам едно ухо. Започна се така: Колеги, днес сме се събрали да защитим исканията си за по-високи заплати и привилегиите си! ТОВА отвращава хората - защото всеки ден ставаме свидетели на грабежи, убийства, катастрофи, малтретирани баби и дядовци, ало измами, джебчийски набези и т.н. Ставаме свидетели и на УЧАСТИЕТО на колегите ви във едно или друго от изброените престъпления! Писна ни бе, човек - хем да ви храним с данъците си, хем да си "заработвате" от престъпниците!

колкото и да ги оправдаваш там са най големите лентяи и търтеи, всичките там са за лесни пари и да лежат на чужд гръб - това и правят, само лежат и мрънкат

властта им напомня, че и без това делкат с престъпниците;. не са останали без пари. ако искате легитимен доход за рикритие - и ние искаме............ама нема. ше разчитаме на ненаказателната система.

За стоене на хладно през лятото и на топло през зимата се подписвате всеки месец. Заплатите ви се намират на улицата-безконтролни водачи убийци!!!!! Размърдайте си задниците!!!!

Подкрепям ви единствено да един да напуснете. За нищо не ставате, не работите на базата на какво искате по-високи заплати? Вчера сте изпуснали едно момче да се самоубие и долу сте пили кафе и пушили цигари инищо не направихте.За нищо не ставате!!! Аз ще излезнанапротест ако ви увеличат заплатите,некадърници такива!

Мит 1: В МВР работят над 60 000 души Заетите в МВР към 31.12.2016 г. са 45 417 души, а вакантните места са 5330, което е 11% общия щат. В последните 6 години, броят на работещите в МВР е намалял с  близо 12 000 души. В голямата си част това е в резултат на множеството експерименти и реформи на различни правителства, които имаха за цел да се оптимизира работата на министерството. За съжаление, тези реформи доведоха до няколко големи вълни на напускане на системата ( на квалифицирани служители) и превърнаха работата  в МВР в несигурна и нежелана. Мит 2: България е страната с най-голям брой полицаи на 1000 души в Европа Общият брой на работещи в МВР, които имат полицейски правомощия е около 25 000 души. В този брой влизат както работещите в национална полиция (охранителна и криминална), така и гранична полиция, жандармерия, контрол на автомобилния транспорт и др.в т.ч. лицата на ръководни длъжности директори на СДВР/ОДМВР, началници на РУ и др.  Това означава, че на 1000 души население се падат около 3,6 лица с полицейски правомощия, което не е идентично с полицаи. Мит 3:  Полицията бие В периода 2010-2016 г. има подадени над 1000 сигнала от граждани за превишаване на полицейските правомощия, като след последващо разследване се е оказва, че едва 10% от тези сигнали са основателни. Наложени са дисциплинарни наказания на всички полицаи, превишили служебните си правомощия.   Мит 4: МВР = ПОЛИЦИЯ В МВР работят над 7 500 души в Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, а освен това част от структурата на Министерството са дирекциите Български документи за самоличност, Национална система  - 112, Академия на МВР, Институт по криминалистика, Медицински институт МВР и др.