Коментари - Лекарите поздравиха Дянков с „One way ticket” | Днес.dir.bg

Лекарите поздравиха Дянков с „One way ticket”

Нация, в която няма здравеопазване, образование, култура – това не е нация, това е обречен народ.

Обратно в новината

Коментари - Лекарите поздравиха Дянков с „One way ticket” | Днес.dir.bg

Коментари

Hе може ли здравното министерство "да се огледа добре"? Aми да "копира" най-добрата система в Eвропа и да я прилага. Cтига подигравки със здравето на хората!!!

Защо манипулираш фактите ideyazabulgaria? Кои избори са били "свободни и непорочни" - неупорочени и манипулирани в последните 21 години? При реална подписка, от 200 хиляди действителни подписа, Народното събрание ще насрочи ли референдум за членството на Турция в ЕС? Или бай Байерли вече е неглежирал този въпрос? Стой си там, в Щвеция и ни остави на спокойствие ние сами да си намерим алтернативата за България.

Някои от коментарите са меко казано повърхностни. Май на някой най-ще им отърва положението да бъде както досега. От касата да се точат десетки милиони за неизвършени дейности, а в същото време всеки пациент да си плаща на ръка на добрия чичо Доктор, за да остане жив. Давай Дянков, тук не е Свазиленд, а ЕС - ако мислят, че могат да крадат така във Франция или Англия - да пробват. На честните доктори обаче трябва да им помогнем да взимат достойни пари, те са заслужили нашето уважение, колкото и да са малко...

27 000 са практикуващите лекари в страната, но само 200 от тях протестират в София, коментира пък във Варна здравният министър д-р Стефан Константинов - абе тупя я кажи за колко купихте томографа в Кюстендил за колко в други градове....хаха смешник Крадливий

Здравната система е като Кремиковци. Трябва да се закрие. Да останат три болници за правоимащите т.е. кликата на тиквата. Останалите в Сибир. Започнах да им завиждам на сибиряците.

Нека всички да си отидат от България щом искат. Реформата на Дянков ще доведе до това средствата да бъдат разходвани справедливо, а не един доктор да получава 500 лева а друг 50 000 лева месечно след фиктивно източване на касата. Ще се радвам ако успеят да се докажат колко са кадърни на Запад. Проблемът ще се реши по следният начин - който иска да учи медицина безплатно да подпише договор за 10 годишна практика в българска болница или да възстанови сумата за обучението си. Ако им направят заплатите по 3000 лева мисля, че ще има желаещи и от други страни да станат доктори в България, хем няма да са толкова алчни като някои самонадеяни боклуци... Има и свестни доктори и на тях шапка им свалям, но на корумпираните боклуци - да им взимат правата доживот!

Браво на лекарите за сполучливия поздрав към недпразумението Дянков! Ха ха, а той пък по телевизията нахално обясняваше, че пари имало !!

знаете ли господа колко труд е положен да се саздаде тази здравна каса, колко пари са похарчени от джобовете ни. когато се саздаваше здравната каса в нея се назначаваха на работа водещи спецялисти и те бяха обучавани с години, сега е достатачно да си работил в общината и даимаш партиина принадлежност кам управляващата партя, за да си на раководен пост в тази институця...... е отговорете си сами защо се иска закриването. ялкото е че и новото раководство на лекарскя саюз сащо не знае какво иска. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз подкрепям протеста на лекарите!!! Уважавам ги и им благодаря за всичко, което са направили за мен.

Всички лекари са завършили Медицина безплатно и всички българи са плащали за тях, а това са няколко стотин хиляди на лекар, а лихвите за тях и за 30 000 лекари сума става десетки милиарди. Бюжета за медицина беше 960 милиона лв., а сега е над 3 000 милиона. Защо е така ? Лекарите станаха ТЪРГОВЦИ и са на пазарна икономика, както и Фармоцевтите - това е нагло извратено безумие върху българите и на това действие трябва двойно по-голямо противодействие. Да се борим срещу заслепените предателите

А да не би адвокатите, нотариусите, инженерите и много други да са си платили образованието? А дали работят безплатно?

Едно време всичкото всше образование беше безплатно. Не само лекарите, но за да те приемат за лекар имаше няколко изпита- химия, биология и история на КПСС и някакви подобни дивотии.. Колко се явиха на тези изпити, колко бяха приети, и колко завършиха медицина?! Лекарите в България са добри професионалисти, които в момента работят н нечовешки условия и за смешно малко пари. Благодарете им, че още работят, а не са ви оставили да си чукате главите болни. Неблагодарен и прост народ сте, в това е проблема, а не в лекарите!

Благодаря за разбирането!Ето един човек ,който е запазил някяви ценностни критерии!

Стига си завиждал на хората с висше образование. Вместо да пиеш ракия и чоплиш семки прид блока, ходи и работи , поне да искараш някой лев, щом те мързи да учиш!

вий виШистите много ли иСкарвате напоследък??))))

bira_more

А икономистите - плащали ли са си? И сега си вероятно на 600 кинта?

Лекарите са много по-добре от висшистите с други професии. Особено джипитата. Средно на ден приемат минимум 20 души. По 2,40 лв - това прави 50 само от таксата ДДД/добър ден докторе/ или 1200 месечно. Отделно измъкват поне още толкова от здравната каса. Не малък брой имат и частни кабинети където там таксата ДДД е 20-30 лв. Просто жал да ти стане за бедните доктори които забравиха какво е това домашно посещение и не си отлепят задниците от стола. А ако много настояваш за такава визита, за която ще ти се мусят като на отвратителен досадник, то и тя ще ти струва отделни 20 лв. Е как да не съчувстваш на тези сиромаси. срещу това получаваш в повечето случаи формална здравна помощ и чинивническо отношение. Истината е че лекарите никога досега не са били толкова добре и претенциите им за изсмукване на целия фонд на здравната каса и отгоре са нахалство. За сравнение голяма част от инженерите са безработни след като синьото цунами унищожи индустрията в страната и биха били доволни на каквато и да е работа за половината от докторската такса ДДД.

bira_more

Ми учи и ставай джипи - тогава ще видиш колко е изгодно. Ще видиш как 20 * 2.40 = 10 лв, защото от 20тте пациенти, поне 16 са освободени. Ще видиш как касата ти плаща 1500 кинта ама си удържа 500 глоби (за да имат и те хората премийки), и накрая като платиш наем, заплата на сестрата - ще си доволен да ти останат 500 кинта.

Вместо да броиш чуждите пари и да гледаш в чуждата чиния, вземи завърши ти медицина. Цял живот пиете ракия и завиждате на успелите хора.

Вие изобщо не сте наясно със заплащането на лекарите, по- добре си мълчете, защото сте наистина смешен. Първо- пенсионерите над определена възраст, ветераните, децата до 18 год., безработните за определен период от време, хората с определени заболявания СА ОСВАБАДЕНИ ОТ ПЛАЩАНЕ НА ТАКСИ! Второ- Лекарите имат наистина големи разходи- ток, вода, телефон, сервиз на комп. и техника, консумативи за техника и комп., спешен шкаф, СОТ, членски внос, дезинфектанти и още купища и купища неща...Трето- Няма трето. Вие сте прост и завистлив българин.

Внимание! Това правителство е вредно за вашето здраве!

Не това правителство е вредно, а червения 60годишен цвят.

Ами нали са засукали червено млечице.Порови си мозъка да видиш,че освен червено мляко друго не сте пили.

Всичко за магистралите,всичко за победата./всичко за фронта,всичко за победата/.Бойо борисов хвърля всички средства за да стане прочут с магистралите,а че пенсионерите мизерстват не му пука.Та нали бърка и в касата на ной и къде ли още за да си осъществи детските си мечти.ЧЕСТИТО ДА ТИ Е

Hit the road, Jack! And don't you come back no more, no more, no more! По яко е !

Закрийте касата! Този експеримент - НЗОК е излишен, товари бюджента. Нека в МЗ чиновниците да отговарят за повече дейности срещу повече киннти, но да се премахне тази допълнителна бюрокрация ,която очевидно тежи на пациентите.

И таз хубава!Че то ще е цяло чудо ако всички харесват главен счетоводител,Финансов ревизор и финансов министър!Щом са недоволни значи Дянков е стегнал здраво торбата с парите и не дава на крадците да бъркат!Затова съм фен на Дянковсамо така моето момче!Аз 40 год.работих и не дочаках достойното заплащане,а тук на снимката деца с два петъка служба искат достойни заплати!Няма дечицама ако сте при комунизма ще работите не за 600 лв.,а за 160лв.Хайде друм по къщи,че се мръкна!

Някой не си е пил хапчето за склерозата, види се. А гледай сега и да те докарат с линейката!

Лекарския съюз е казионна организация от комунистически тип.Какво стана с лекарската камара и незадължителното членство колеги?

Браво другарю Пенчев.Ти си другар,не доктор.

Има ли клинични пътеки в европейските страни? Къде и кои са нашите консултанти специаилисти, които са изработили и въведоха тези КП? Дянков не е виновен за сегашното състояние в здравеопазването, затова го подкрепям.

Въведе ги един заклет костовист и мораво син истерик - председател на лекарски съюз Димитър Игнатов, за пукне дано и да гори в ада. Той разби здравеопазването и наложи този скапан модел, който направи лекарите много богати, а пациентите техни роби и жертви.

а второто ви твърдение е крайно абсурдно... защо да се дават пари на един "посредник"; да се хрантутят една кохорта боклуци, и моите деца да трябва да плащат (е, аз плащам) за изследвания, които държавата изисква (говоря за детски градини и ясли)... съжелявам, че съм дотолкова ядосан, но е за втори път (а аз цЕл живот плащам:) вече 16 години... реплика??? или още милион като мен?

еднопосочен билет за цялата Бойкова дружина.С.Д. не е виновен той /не знае какво и как да прави/ е пушечното месо на режещият ленти.

Трябва да се закрие не касата а блс.Райчинов и клепоухия защитават само себе си.Долу задължителното членство .Долу член пръви-Долу блс.

Нация, в която няма здравеопазване, образование, култура това не е нация, това е обречен народ. Това каза председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов - и аз съм съгласен, повече няма какво да се каже по въпроса... а недо... (вие изберете какви) нека разтягат локумите

Гордея се че съм българин с Министър Дянков.Бог да му памага.

навремето имаше готин френски филим - "Лудият от лаборатория 4" видимо днес е втора серия - Лудият от 4-ти км пак е избягал)))))

ирония? сарказъм? диагноза? (за моя съименник - нямам нищо общо, баща ми провери - поне 7 поколения... кво да се извинявам, че сестра ми не е курва, като нямам сестра:)

Явно не си лекар, а за българин, просто забрави. Децата на твоя идол Дянков не знаят дума български и дори не носят негово фамилно име а на богатия евреин - бащата на жена му Фройнд. Що за мъж, би разрешил децата му да носят фамилията на жена му Освен това Дянков признава, че частично (?) е издържан от съпругата си. Гадост!

Гордея се че съм българин с Министър Дянков.Бог да му памага.

Ако разчита на теб бързо ще си отиде твоята гордост"ДОКТОРЕ"

Чакай ме,ще те закарам там където ти е мястото.

и дргуия път по малко да ни занимват със здравните проблеми на НЕБЪЛГАРЧЕТО Марко нали ????? щото на времето ми хванаха косми ушите...

Всяка реформа е трудна!Българина продължава да вярва че всикоможе да стане лесно и изведнъж да потекат пари!Осъзнайте се!Хората като искат да правят реформи-излизате на протести!Срещу какво стачкувате?Виждате че в цял свят се съкращават бюджети,не е само тук!Ако наистина искате реформи ше трябва да потърпите малко лишения,за да се нормализират нещата!Иначе пейте си one way ticket но като дойде следващия след Дянков или всеки искащ да направи реформи вие пак ще си пеете това,а положението ви няма да се оправи!И аз искам да не полагам никакви усилия и да нетърпя лишения а веднага да ми потекат пари,ама няма!Така че спрете да мечтаете!

Подкрепям простестите на лекарите! Далеч не всички източват или злоупотребяват!... Да не забравяме, че винаги ги търсим за помощ, има много свестни и всеотдайни хора, а ако останем и без тях - при Дянков ли ще се лекуваме?! Правителството трябва да направи такава система, че да е невъзможно да се краде и злоупотребява! Погледнете как е в Германия, Англия и много други европейски държави!... Г-н Райчинов, първото ви искане за заплащането е правилно, но искането ви за закриването на Здравната каса е напълно погрешно! Повтаряте лумпенизацията на народа ни, че когато нещо не върви, трябва да го премахнем! Не Здравната каса е виновна за това положение, а КОРУПЦИЯТА В НЕЯ!... Насочете вниманието си към създаване на по-добра организация и структура на Здравната каса и ликвидиране на корупцията в нея! Използувайте опита на старите страни-членки на ЕС и развити демокрации в Европа - ВСИЧКИ имат държавни здравни фондове и осигуряват всички свои граждани! Скоро четох изказването на известния английски историк и учен Тони Джуд, че шведският модел е най-добър в света!... Изучете го и го приложете у нас, а не лумпенизирайте здравеопазването на България!

На какво се крепи напредъка. На тези които ГЕРБ не подкрепя. А защо не ги подкрепя. Защото интелекта не понася ченгетата. А къде са ченгетата. Там където е ГЕРБ.

Г-н Райчинов, не се сърдете на г-н Дянков, той просто си гледа работата. Ако сте прав искайте на джипитата да плащтат на извършена работа, а не на записан пациент. Посочете колко от джипитата дават касова бележка на прегледан пенсионер, или друг болен, не се ли срамуват на всичко отгоре да искат и доплащане.

bira_more

Касата е МОНОПОЛ. Лекарския съюз е МОНОПОЛ. Идеални условия за усвояване на кинти

bira_more

Вярно е. Най-добрите вече са навън. Други се преквалифицирахме. Е винаги остава възможността да викате - убийциииииии

Лекарите трябва да излязат на пазара на услуги и да загърбят тая лотария "Здравна Каса". Тежко болните, които нямат пари за лечение, са тези чрез които да покажат майсторлъка си!

Абе тъпанари, не Дянков ви е виновен. Виновни са тези, които гласуваха такъв закон за Здравното осигуряване, който въведе монопол на НЗОК. Докато този закон не се промени, и Дянков да го няма, пак ще е същата бъркотия в здравеопозвонето.

ТИ СИ ПОРЕДНАТА ОВЦА , СЛЯПО ВЯРВАЩА НА МУТРАТА , СЛЯПО ВЯРВАЩА НА ТОЯ ПОЖАРНИКАР , КОЙТО ОГРАБИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ЧРЕЗ СИ БАНК , В КОЯТО НА ДЕН САМО СЕ ПЕРАТ НАД ДЕСЕТ МИЛИОНА ЕВРО , ОТ КОИТО ОБОРОТА ОТИВА В ТВОЯ ИДОЛ ... СЕЛЯНДУУУУР ПРОВИНЦИАЛЕН , В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ .. АЙДЕ ХОДЕТЕ НА М....ТА СИ , ГЕРБАДЖИИ ПРОНВИЦИАЛИСТИ , ЩОТО Е ОЧЕВАДНО , ЧЕ ПРОВИНЦИЯТА , НЕОБРАЗОВАНИТЕ , ЧАЛГАДЖИЙКИТЕ И ПРОСТИТУТКИТЕ ИЗБРАХТЕ ГЕРБ....П. Р.О С Т.О Л .Ю. Д . И . Е .........

В БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХМЕ 7 МЛН. ОКОЛО 1.5 ОТ ТЯХ СА В СОФИЯ. ОСТАНАЛИТЕ 5.5 МЛН В ПРОВИНЦИЯТА СПОРЕД ТЕБ СА ПРОСТИ-ОК !ОТ 1.5 МЛН"СОФИЯНЦИ" 1МЛН СА ПАК ОТ ПРОВИНЦИЯТА, Т.Е. - ПАК ПРОСТИ. ОСТАНАХА 0.5МЛН. СЕГА МАХАМЕ ОТ ТЯХ 15% МАНГАЛИ/ ЗАЩОТО ПРОЦЕНТНО СА ТОЛКОВА НА ВСЯКЪДЕ, А ПЪК СА СИ ПО ДЕФОЛТ ПРОСТИ/- ОСТАВАТ 425 ХИЛ. ХИПОТЕТИЧНО ДА ПРИЕМЕМ, ЧЕ ТЕЗИ ПОСЛЕДНИТЕ СА 3 КАТЕГОРИИ - МНОГО УМНИ СОФИЯНЦИ, ПО-ПОСРЕДСТВЕНИ СОФИЯНЦИ И ТЪПИ КОПЕЛЕТА СОФИЯНЦИ. УМНИТЕ ОСТАНАХА 140 ХИЛ. МАХНИ ОТ ТЯХ 30 % ДЕЦА И ОЩЕ 40% ИЗКУКАЛИ ПЕНСИОНЕРИ- ОСТАВАТ 42 ХИЛЯДИ УМНИКА КАТО ТЕБ! ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!УЖАС!! МА ТОЙ БОКО КАЗА- ЛОШ МАТЕРИАЛ.. АПРОПО, ТИ ОТ КОЯ КАТЕГОРИЯ СИ ?

КАКВО СИ МИ ПЛАЩАЛ/А , БЕ НЕЩАСТНИКО ? ИЗДЪРЖАЛИ СА МЕ РОДИТЕЛИТЕ МИ. А ТАКСИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО МИ СЪМ СИ ГИ ИЗПЛАТИЛ ХИЛЯДОКРАТНО ЗА 30 ГОДИНИ РАБОТА КАТО ХИРУРГ. ОТ ТЯХ ПОЛОВИНАТА СЪМ ОПЕРИРАЛ ПО ЦЕЛИ НОЩИ ЗА 17 СТОТИНКИ НА ЧАС , ГЛУПАКО. ПРЕЗ 1996 ГОД. ВЗЕМАХ КОСМИЧЕСКАТА ЗАПЛАТА ОТ 3 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ... СЕГА КАТО ЧАСТНИК, ДЪРЖАВАТА МЕ РАБОТИ ОТНОВО, САМО ЧЕ ЧРЕЗ ЛЮБИМАТА ВИ КАСА. ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ ОЩЕ ?ИЗДЪРЖАЛ МЕ БИЛ, АЙДЕ СИКТИР

One way ticket може би вече за цялото правителство, което по безспорен начин доказа, че е сбирщина от празнглави словоблудстващи лумпени. Вярно е, че проблема не е в здравната каса, а в хората в нея, които разпределят финансите. Колко пари отиват в болниците и колко за други неща, които не са пряко свързани със здравеопазването? Питайте Масларова.

Озовах се на протеста на БАН. "Защо ли палим тези свещи" попита една жена. "Палим пламъчето на надеждата, отговори и мъжа до нея!". Погледнах върволицата от 1500 човека със свещи и почувствах една огромна човешка мощ, кротка, тиха, но имаща потенциала да повтори неща, които вече сме виждали! Разбрах и как ще падне това правителство, но правилата на този сайт ми пречат да ги споделя с вас!

прав си, брат, но не е ясно колко разсъждават по този начин... аз и ти - правим двама:)

Дошло е време, българи! Трябваше за половин век поне един Дянков да се поразшета по тази запустяла земя на крадливи и ментарджии академици и лекари!!! Това са най-щастливите ми месеци откакто съм на тази зема - България!!!

Много си прав. Дянков оправи много неща. Да е жив и здрав да продължи в същия дух.

Ти и този преди теб не сте наред! Какво е направил Дянков за вас? И да не сте разбрали, ще разберете като решите да отидете на лекар - тогава джипито ви ще ви обясни, че не може да ви мусне изследвания, защото пари за изследвания няма и предния месец са го глобили 7000 лева, защото е пускал рентгени на всяка пневмония и на всяко счупване. После ще ви каже, че няма и направления, защото същите са намалени с около 60% и на 100 човека се пада по едно направление за месец време. Тогава ела и ми похвали Дянков, че с парите от здравните осигуровки си запълва дупките в бюджета!

Ти ми ела ,щастливи човече с остър апендисит в приемното на Пирогов и аз ще те оставя да почакаш малко за да си припомниш мърсотиите ,които си надраскал...

Браво, точно заради такива като теб лекарите не получават подкрепа. И точно заради такива като теб има такива изказвания. Това, че си завършил учебно заведение с преподаване на медицина и работиш в болница не те прави лекар. За да си лекар трябват и много други качества, които определено не съчетаваш.

АВЕ , МАЛОУМНИЦИ , БЪЛГАРСКИ НАИВНИ , НИЕ НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ , ЧЕ НЯМА МОЕ , НЯМА ТВОЕ ... ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 , ЧЕ И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ , , ОЩЕ ОТПРЕДИ 1989 Г. СЕ Е ЗНАЕЛО КОЙ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА- А ИМЕННО БИВСШИТЕ ДС КАДРИ , БИВШАТА НОМЕНКЛАТУРА , ТЕЗИ , КОИТО ОПОРОЧИХА КОМУНИЗМА И ЛЯВАТА ИДЕЯ ...А ТОВА СА ИМЕННО , ПРЕИМЕНУВАЛАТА СЕ ОТ БКП , НА БСП, СДС , ОДС , НАЙ- ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ КАТО ДРТАЛЕВСКЮ МАНГАЛ- КОСТОВ , ПОМИАРА СОФИАНСКИ , А СЕГА В ДНЕШНО ВРЕМЕ- НАЙ- ВЕЧЕ , БЛИЗНАКА НА ТОДОР ЖИВКОВ- Б. БОРИСОВ С НЕГОВАТА СИ БАНК , ПРЕЗ КОЯТО МИНАВАТ ВСЕКИЗНЕВНО ХИЛЯДИ ОПЕРАЦИЙКИ ОТ ЗАСТРАХОВКИ , КАКТО И ПАРИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕ И Т.Н ... НИЕ , БЪЛГАРИТЕ СМЕ МНОГО ПРОСТ НАРОД , ЗА ДА ВЯРВАМЕ НА МУТРИ КАТО БОРИСОВ , КОЙТО Е БИЛ ОРТАК С ПАШАТА И МАДЖО , КОИТО , ПО ДОКАЗАНИ ДАННИ СА КОНТРОЛИРАЛИ НАРКОТРАФИКА И ПРОСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ...ПРОСТ И НАИВЕН НАРОД СМЕ НИЕ , БЪЛГАРИТЕ , АКО ВСЕ ОЩЕ ВЯРВАМЕ НА ДОКАЗАНИ МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО БОРИСОВ ....ПРОСТ НАРОД , ОСОБЕНО ТИЯ ОТ ПРОВИНЦИЯТА- БУДАЛИ КАТО ТИНКА И МАРИАНА ВИТАНОВИ ОТ ТЕТЕВЕН , И ТОНИ ЯНАКИЕВ ОТ КЮСТЕНДИЛ ... ДАВАМ ТИПИЧНИ ПРИМЕРИ НВА ЗАБЛУДЕНИ ХОРА ОТ ПРОВИНЦИЯТА , КОИТО НЕ СА НАЯСНО С НЕЩАТА .. ЕЙ ОТ ТАКИВА БАЛАМУРНИЦИ , СИ ПАТИ ОБИКНОВЕННИЯ НАРОД...

берое берое - няма мое няма твое всичко е Берое...))))

Лекарите пяха "Money, money, money"

А защо да не пеем-Аз съм си посветил живота от 13 годишен да имам отлична диплома за да се класирам на безумно трудни изпити ,после да бъда отличен студент и най-накрая да се боря с конкуренцията в нашите среди,която е БЕЗПОЩАДНА!Никога не съм давал обет за бедност!!!Защо да е справедливо да гледам лъскавите возила на угоени простаци и неграмотници , а аз с труда си да мизерствам.Това е капитализма-ти ,със с болестта си ще ме храниш !!!Ако не -мри(ще те прежалим лесно...)Хайде ,настрой си социалния компас :)

от такива сбъркани като тебе , здравеопазването е на такова дередже! Срам ме е да те чета , а ти как си лягаш спокойно, дано Бог ти прости!

на Абба или на Пинк флоид щото гаче ли има разлика))))

Работя като програмист и знам, че с добър софтуер за работа, ще е от полза както за пациентите, така и за контрол от страна на здравната каса. Колко по-лесно е по идентификатор - напр.ЕГН - да се влезе в здравното досие на всеки пациент и да се проследи какви са му заболяванията, какви са му изследванията - кога са правени, кога е бил в болнични, какви лекарства са му изписвани; кога и защо е бил в болнично заведение, с какво е лекуван и какви манипулации са му правени. Естествено, достъп до тази информация да има и всеки пациент. Но това сигугурно не е в интерес както на лекарите, работещи в болничните заведения, така и на личните лекари и на свободно-практивуващите специалисти. Изказвам своето мнение, имайки впредвид следното- имам болен родител на легло от няколко години и досега е посещаван само два пъти у дома от личния лекар; а и за себе си не знам дали са ми правени "профилактични прегледи", тъй като аз не съм ходил на такива. Надявам се, от здравната каса да не са теглени средства за такива неосъществени дейности и лечения. А защо от лекарския съюз не съобщат колко частни кабинети, частни лаборатории, частни болници има и колко лекарите работят както там, така и в държавни здравни заведения. С най-добри чувства към благородната професия "лекар" и всички доктори-лекари, практикуващи я с желание и призвание.

bira_more

Е аз пък се преквалифицирах от лекар на програмист. И една от причините беше ЗОК с нейния СОФТУЕР - познай кой поръча софтуер за няколко милиона и какви са били целите на този софт. А може и да се замислиш ти лично колко работа си склонен да свършиш за 9.60 лв - това са парите на година получавани от семейния ти лекар за теб от касата.

А пък аз още не съм си взел книжката от тъй наречения"Личен лекар". Ако го срещна на улицата-няма да го позная. Той също не ме е виждал. Просто не знам и къде ,кога и как ще го търся ,ако ми потрябва.Вероятно ми е личен лекар от 1900г. :-) ,но още не сме се срещали. Тогава за какво са му превеждали пари за мен?

идеята е прекрасна! така ще се види как тези, които не искат да си гледат възрастните вкъщи, ги прехвърлят от здравно заведение във здравно заведение с разнообразни оплаквания и как биват приети навсякъде, точно защото няма такава съпътстваща документация. Много преизпълнени със синовни чувства направо казано лъжат, само и само да приемат техният възлюблен родител на 80+ в болницата за, примерно, Коледа, та да не е вкъщи. Всички питат за придружаваща документация - обичайният отговор е, цитирам дословно" Ами, дома, защо?" Е, мечтая за деня, когато ще имам алтернативна възможност да се добера до скритите "дома" епикризи и на база на всичко да се преценява кой какви индикации за хоспитализация има!

Здравната каса разполага с цялата посочена информация, която всеки ден, кодирана от ЛЛ или болница се изпраща в касата. Само че никой не я чете и се прелива от пусто в празно. Така че говориш глупости, независимо дали им харесва или не, лекарите пращат тази информация задължително. Освен това ти си длъжен по закон да ходиш на профилактични прегледи , във всички западни страни, като не отидеш на профилактичен преглед - губиш здравни права. Но в крайна сметка, това си е лично за теб. А тъй като живеем в капиталистическо общество, лекарят може да работи, на колкото места иска, подобно на теб!

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ, ВИЕ ИЗПОЛЗВАХТЕ ВСИЧКИ НАЙ-ВЪЗПИТАНИ И ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОДХОДИ ПРИ ОТНОШЕНИЯТА И ИЗИСКВАНИЯТА ВИ КЪМ МИНИСТЪР ДЯНКВ, НО РЕЗУЛТАТА ПОКАЗВА, ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СКАЛПЕЛА. ПЪРВО МУ СМЕНЕТЕ МОЗЪКА И ГО ИЗПРАТЕТЕ ЗА РЕАНИМАЦИЯ В БОЛНИЦАТА НА СЕЛО ШУМАТА.

БЕЗ ЗДРАВНА КАСА НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ И ПАРИТЕ ОТ ОСИГУРОВКИ ЩЕ СЕ СТОПЯТ ИЗВЕДНЪЖ ... КАСАТА ИМА ГОДИШНИ И МЕСЕЧНИ ОТЧЕТИ ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕ НА ПАРИТЕ И ОТЧЕТНОСТТА МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ СИГУРНО МНОГО ЛЕСНО КАТО ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА... НЕ Е КАСАТА ПРИЧИНА ЗА ЛОШОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ А ИЗОБРЕТАТЕЛНИТЕ ЛЕКАРИ КОИТО ИЗТОЧВАТ ПАРИТЕ ....2-3-4-...ХИЛЯДИ ЛЕВА МЕСЕЧЕН ДОХОД НА ПОВЕЧЕТО ЛЕКАРИ МАЙ НЕ ИМ СТИГАТ ... ПОДКРЕПЯМ дЯНКОВ !!

bira_more

Би ли показал още една структура създадена да дава пари освен касата? Виждал ли си фишове за споменатите 2 - 3 - 4 хиляди лева на месец? Щото аз виждам фишове за по 500 - 700 лв.

И аз така, ама помиетворците сега ще изреват, че 1.или другите, до 2-3, а защо не и 2-3 млн ги взимеме без фиш, или 2. сме некадърни и тъпанари, та не можем. 50 СТОТИНКИ НА ЧАС Е НОЩНИЯТ ТРУД! Има ли някой да взима по-малко? Нека се обади, много моля!

Източваме на баба ти хвърчилото - мед сестра съм с висше образование и 15 години стаж, заплатата ми е 300 лева. Лекар със специалност и трудов стаж 28 години със заплата 700 лева. Къде ги сънувате тези хилядарки не ви знам!

Вярно ,че има много и много Лекари. Но на кацата с меда.... "Ще уредим ТЕЛК-а на тъща ти, но 1000лв....Нали!"/Тъщата е с отрязан до коляното крак- поради това,че разви гангрена докато лекар чакаше да съберем ПАРИ за операция ,.... Е, дадох тези 1000 лв. и от тогава "много уважавам" т.н. "лекари". Да не говорим за санитарки.....

Да спрем да плащаме здравни осигуровки, здравната каса да се закрие, да определят цена за всяка здравна услуга и всеки който се лекува да си плаща по ценоразпис. То и така и иначе си плащаме поне от здравни осигуровки малко да спестим, та когато ни се наложи да можем да си платим.

Абсолютно правилно предложение! И аз това искам, но няма да стане никога.Защото властта се грижи за онези мургавичките, нали са им основен гласоподавател, а от друга страна те осигуровки, както и каквото и да е в тая държава не плащат.За това никога няма да стане това, което казваш, а напротив с наши пари ще ги лекуваме безплатно всичките и целия държавен административен апарат, военни, полиция и т.н.Сещаш се!

Коментари - Лекарите поздравиха Дянков с „One way ticket” | Днес.dir.bg

Лекарите поздравиха Дянков с „One way ticket”

Нация, в която няма здравеопазване, образование, култура – това не е нация, това е обречен народ.

Обратно в новината

Коментари - Лекарите поздравиха Дянков с „One way ticket” | Днес.dir.bg

Коментари

Hе може ли здравното министерство "да се огледа добре"? Aми да "копира" най-добрата система в Eвропа и да я прилага. Cтига подигравки със здравето на хората!!!

Защо манипулираш фактите ideyazabulgaria? Кои избори са били "свободни и непорочни" - неупорочени и манипулирани в последните 21 години? При реална подписка, от 200 хиляди действителни подписа, Народното събрание ще насрочи ли референдум за членството на Турция в ЕС? Или бай Байерли вече е неглежирал този въпрос? Стой си там, в Щвеция и ни остави на спокойствие ние сами да си намерим алтернативата за България.

Някои от коментарите са меко казано повърхностни. Май на някой най-ще им отърва положението да бъде както досега. От касата да се точат десетки милиони за неизвършени дейности, а в същото време всеки пациент да си плаща на ръка на добрия чичо Доктор, за да остане жив. Давай Дянков, тук не е Свазиленд, а ЕС - ако мислят, че могат да крадат така във Франция или Англия - да пробват. На честните доктори обаче трябва да им помогнем да взимат достойни пари, те са заслужили нашето уважение, колкото и да са малко...

27 000 са практикуващите лекари в страната, но само 200 от тях протестират в София, коментира пък във Варна здравният министър д-р Стефан Константинов - абе тупя я кажи за колко купихте томографа в Кюстендил за колко в други градове....хаха смешник Крадливий

Здравната система е като Кремиковци. Трябва да се закрие. Да останат три болници за правоимащите т.е. кликата на тиквата. Останалите в Сибир. Започнах да им завиждам на сибиряците.

Нека всички да си отидат от България щом искат. Реформата на Дянков ще доведе до това средствата да бъдат разходвани справедливо, а не един доктор да получава 500 лева а друг 50 000 лева месечно след фиктивно източване на касата. Ще се радвам ако успеят да се докажат колко са кадърни на Запад. Проблемът ще се реши по следният начин - който иска да учи медицина безплатно да подпише договор за 10 годишна практика в българска болница или да възстанови сумата за обучението си. Ако им направят заплатите по 3000 лева мисля, че ще има желаещи и от други страни да станат доктори в България, хем няма да са толкова алчни като някои самонадеяни боклуци... Има и свестни доктори и на тях шапка им свалям, но на корумпираните боклуци - да им взимат правата доживот!

Браво на лекарите за сполучливия поздрав към недпразумението Дянков! Ха ха, а той пък по телевизията нахално обясняваше, че пари имало !!

знаете ли господа колко труд е положен да се саздаде тази здравна каса, колко пари са похарчени от джобовете ни. когато се саздаваше здравната каса в нея се назначаваха на работа водещи спецялисти и те бяха обучавани с години, сега е достатачно да си работил в общината и даимаш партиина принадлежност кам управляващата партя, за да си на раководен пост в тази институця...... е отговорете си сами защо се иска закриването. ялкото е че и новото раководство на лекарскя саюз сащо не знае какво иска. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз подкрепям протеста на лекарите!!! Уважавам ги и им благодаря за всичко, което са направили за мен.

Всички лекари са завършили Медицина безплатно и всички българи са плащали за тях, а това са няколко стотин хиляди на лекар, а лихвите за тях и за 30 000 лекари сума става десетки милиарди. Бюжета за медицина беше 960 милиона лв., а сега е над 3 000 милиона. Защо е така ? Лекарите станаха ТЪРГОВЦИ и са на пазарна икономика, както и Фармоцевтите - това е нагло извратено безумие върху българите и на това действие трябва двойно по-голямо противодействие. Да се борим срещу заслепените предателите

А да не би адвокатите, нотариусите, инженерите и много други да са си платили образованието? А дали работят безплатно?

Едно време всичкото всше образование беше безплатно. Не само лекарите, но за да те приемат за лекар имаше няколко изпита- химия, биология и история на КПСС и някакви подобни дивотии.. Колко се явиха на тези изпити, колко бяха приети, и колко завършиха медицина?! Лекарите в България са добри професионалисти, които в момента работят н нечовешки условия и за смешно малко пари. Благодарете им, че още работят, а не са ви оставили да си чукате главите болни. Неблагодарен и прост народ сте, в това е проблема, а не в лекарите!

Благодаря за разбирането!Ето един човек ,който е запазил някяви ценностни критерии!

Стига си завиждал на хората с висше образование. Вместо да пиеш ракия и чоплиш семки прид блока, ходи и работи , поне да искараш някой лев, щом те мързи да учиш!

вий виШистите много ли иСкарвате напоследък??))))

bira_more

А икономистите - плащали ли са си? И сега си вероятно на 600 кинта?

Лекарите са много по-добре от висшистите с други професии. Особено джипитата. Средно на ден приемат минимум 20 души. По 2,40 лв - това прави 50 само от таксата ДДД/добър ден докторе/ или 1200 месечно. Отделно измъкват поне още толкова от здравната каса. Не малък брой имат и частни кабинети където там таксата ДДД е 20-30 лв. Просто жал да ти стане за бедните доктори които забравиха какво е това домашно посещение и не си отлепят задниците от стола. А ако много настояваш за такава визита, за която ще ти се мусят като на отвратителен досадник, то и тя ще ти струва отделни 20 лв. Е как да не съчувстваш на тези сиромаси. срещу това получаваш в повечето случаи формална здравна помощ и чинивническо отношение. Истината е че лекарите никога досега не са били толкова добре и претенциите им за изсмукване на целия фонд на здравната каса и отгоре са нахалство. За сравнение голяма част от инженерите са безработни след като синьото цунами унищожи индустрията в страната и биха били доволни на каквато и да е работа за половината от докторската такса ДДД.

bira_more

Ми учи и ставай джипи - тогава ще видиш колко е изгодно. Ще видиш как 20 * 2.40 = 10 лв, защото от 20тте пациенти, поне 16 са освободени. Ще видиш как касата ти плаща 1500 кинта ама си удържа 500 глоби (за да имат и те хората премийки), и накрая като платиш наем, заплата на сестрата - ще си доволен да ти останат 500 кинта.

Вместо да броиш чуждите пари и да гледаш в чуждата чиния, вземи завърши ти медицина. Цял живот пиете ракия и завиждате на успелите хора.

Вие изобщо не сте наясно със заплащането на лекарите, по- добре си мълчете, защото сте наистина смешен. Първо- пенсионерите над определена възраст, ветераните, децата до 18 год., безработните за определен период от време, хората с определени заболявания СА ОСВАБАДЕНИ ОТ ПЛАЩАНЕ НА ТАКСИ! Второ- Лекарите имат наистина големи разходи- ток, вода, телефон, сервиз на комп. и техника, консумативи за техника и комп., спешен шкаф, СОТ, членски внос, дезинфектанти и още купища и купища неща...Трето- Няма трето. Вие сте прост и завистлив българин.

Внимание! Това правителство е вредно за вашето здраве!

Не това правителство е вредно, а червения 60годишен цвят.

Ами нали са засукали червено млечице.Порови си мозъка да видиш,че освен червено мляко друго не сте пили.

Всичко за магистралите,всичко за победата./всичко за фронта,всичко за победата/.Бойо борисов хвърля всички средства за да стане прочут с магистралите,а че пенсионерите мизерстват не му пука.Та нали бърка и в касата на ной и къде ли още за да си осъществи детските си мечти.ЧЕСТИТО ДА ТИ Е

Hit the road, Jack! And don't you come back no more, no more, no more! По яко е !

Закрийте касата! Този експеримент - НЗОК е излишен, товари бюджента. Нека в МЗ чиновниците да отговарят за повече дейности срещу повече киннти, но да се премахне тази допълнителна бюрокрация ,която очевидно тежи на пациентите.

И таз хубава!Че то ще е цяло чудо ако всички харесват главен счетоводител,Финансов ревизор и финансов министър!Щом са недоволни значи Дянков е стегнал здраво торбата с парите и не дава на крадците да бъркат!Затова съм фен на Дянковсамо така моето момче!Аз 40 год.работих и не дочаках достойното заплащане,а тук на снимката деца с два петъка служба искат достойни заплати!Няма дечицама ако сте при комунизма ще работите не за 600 лв.,а за 160лв.Хайде друм по къщи,че се мръкна!

Някой не си е пил хапчето за склерозата, види се. А гледай сега и да те докарат с линейката!

Лекарския съюз е казионна организация от комунистически тип.Какво стана с лекарската камара и незадължителното членство колеги?

Браво другарю Пенчев.Ти си другар,не доктор.

Има ли клинични пътеки в европейските страни? Къде и кои са нашите консултанти специаилисти, които са изработили и въведоха тези КП? Дянков не е виновен за сегашното състояние в здравеопазването, затова го подкрепям.

Въведе ги един заклет костовист и мораво син истерик - председател на лекарски съюз Димитър Игнатов, за пукне дано и да гори в ада. Той разби здравеопазването и наложи този скапан модел, който направи лекарите много богати, а пациентите техни роби и жертви.

а второто ви твърдение е крайно абсурдно... защо да се дават пари на един "посредник"; да се хрантутят една кохорта боклуци, и моите деца да трябва да плащат (е, аз плащам) за изследвания, които държавата изисква (говоря за детски градини и ясли)... съжелявам, че съм дотолкова ядосан, но е за втори път (а аз цЕл живот плащам:) вече 16 години... реплика??? или още милион като мен?

еднопосочен билет за цялата Бойкова дружина.С.Д. не е виновен той /не знае какво и как да прави/ е пушечното месо на режещият ленти.

Трябва да се закрие не касата а блс.Райчинов и клепоухия защитават само себе си.Долу задължителното членство .Долу член пръви-Долу блс.

Нация, в която няма здравеопазване, образование, култура това не е нация, това е обречен народ. Това каза председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов - и аз съм съгласен, повече няма какво да се каже по въпроса... а недо... (вие изберете какви) нека разтягат локумите

Гордея се че съм българин с Министър Дянков.Бог да му памага.

навремето имаше готин френски филим - "Лудият от лаборатория 4" видимо днес е втора серия - Лудият от 4-ти км пак е избягал)))))

ирония? сарказъм? диагноза? (за моя съименник - нямам нищо общо, баща ми провери - поне 7 поколения... кво да се извинявам, че сестра ми не е курва, като нямам сестра:)

Явно не си лекар, а за българин, просто забрави. Децата на твоя идол Дянков не знаят дума български и дори не носят негово фамилно име а на богатия евреин - бащата на жена му Фройнд. Що за мъж, би разрешил децата му да носят фамилията на жена му Освен това Дянков признава, че частично (?) е издържан от съпругата си. Гадост!

Гордея се че съм българин с Министър Дянков.Бог да му памага.

Ако разчита на теб бързо ще си отиде твоята гордост"ДОКТОРЕ"

Чакай ме,ще те закарам там където ти е мястото.

и дргуия път по малко да ни занимват със здравните проблеми на НЕБЪЛГАРЧЕТО Марко нали ????? щото на времето ми хванаха косми ушите...

Всяка реформа е трудна!Българина продължава да вярва че всикоможе да стане лесно и изведнъж да потекат пари!Осъзнайте се!Хората като искат да правят реформи-излизате на протести!Срещу какво стачкувате?Виждате че в цял свят се съкращават бюджети,не е само тук!Ако наистина искате реформи ше трябва да потърпите малко лишения,за да се нормализират нещата!Иначе пейте си one way ticket но като дойде следващия след Дянков или всеки искащ да направи реформи вие пак ще си пеете това,а положението ви няма да се оправи!И аз искам да не полагам никакви усилия и да нетърпя лишения а веднага да ми потекат пари,ама няма!Така че спрете да мечтаете!

Подкрепям простестите на лекарите! Далеч не всички източват или злоупотребяват!... Да не забравяме, че винаги ги търсим за помощ, има много свестни и всеотдайни хора, а ако останем и без тях - при Дянков ли ще се лекуваме?! Правителството трябва да направи такава система, че да е невъзможно да се краде и злоупотребява! Погледнете как е в Германия, Англия и много други европейски държави!... Г-н Райчинов, първото ви искане за заплащането е правилно, но искането ви за закриването на Здравната каса е напълно погрешно! Повтаряте лумпенизацията на народа ни, че когато нещо не върви, трябва да го премахнем! Не Здравната каса е виновна за това положение, а КОРУПЦИЯТА В НЕЯ!... Насочете вниманието си към създаване на по-добра организация и структура на Здравната каса и ликвидиране на корупцията в нея! Използувайте опита на старите страни-членки на ЕС и развити демокрации в Европа - ВСИЧКИ имат държавни здравни фондове и осигуряват всички свои граждани! Скоро четох изказването на известния английски историк и учен Тони Джуд, че шведският модел е най-добър в света!... Изучете го и го приложете у нас, а не лумпенизирайте здравеопазването на България!

На какво се крепи напредъка. На тези които ГЕРБ не подкрепя. А защо не ги подкрепя. Защото интелекта не понася ченгетата. А къде са ченгетата. Там където е ГЕРБ.

Г-н Райчинов, не се сърдете на г-н Дянков, той просто си гледа работата. Ако сте прав искайте на джипитата да плащтат на извършена работа, а не на записан пациент. Посочете колко от джипитата дават касова бележка на прегледан пенсионер, или друг болен, не се ли срамуват на всичко отгоре да искат и доплащане.

bira_more

Касата е МОНОПОЛ. Лекарския съюз е МОНОПОЛ. Идеални условия за усвояване на кинти

bira_more

Вярно е. Най-добрите вече са навън. Други се преквалифицирахме. Е винаги остава възможността да викате - убийциииииии

Лекарите трябва да излязат на пазара на услуги и да загърбят тая лотария "Здравна Каса". Тежко болните, които нямат пари за лечение, са тези чрез които да покажат майсторлъка си!

Абе тъпанари, не Дянков ви е виновен. Виновни са тези, които гласуваха такъв закон за Здравното осигуряване, който въведе монопол на НЗОК. Докато този закон не се промени, и Дянков да го няма, пак ще е същата бъркотия в здравеопозвонето.

ТИ СИ ПОРЕДНАТА ОВЦА , СЛЯПО ВЯРВАЩА НА МУТРАТА , СЛЯПО ВЯРВАЩА НА ТОЯ ПОЖАРНИКАР , КОЙТО ОГРАБИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ЧРЕЗ СИ БАНК , В КОЯТО НА ДЕН САМО СЕ ПЕРАТ НАД ДЕСЕТ МИЛИОНА ЕВРО , ОТ КОИТО ОБОРОТА ОТИВА В ТВОЯ ИДОЛ ... СЕЛЯНДУУУУР ПРОВИНЦИАЛЕН , В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ .. АЙДЕ ХОДЕТЕ НА М....ТА СИ , ГЕРБАДЖИИ ПРОНВИЦИАЛИСТИ , ЩОТО Е ОЧЕВАДНО , ЧЕ ПРОВИНЦИЯТА , НЕОБРАЗОВАНИТЕ , ЧАЛГАДЖИЙКИТЕ И ПРОСТИТУТКИТЕ ИЗБРАХТЕ ГЕРБ....П. Р.О С Т.О Л .Ю. Д . И . Е .........

В БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХМЕ 7 МЛН. ОКОЛО 1.5 ОТ ТЯХ СА В СОФИЯ. ОСТАНАЛИТЕ 5.5 МЛН В ПРОВИНЦИЯТА СПОРЕД ТЕБ СА ПРОСТИ-ОК !ОТ 1.5 МЛН"СОФИЯНЦИ" 1МЛН СА ПАК ОТ ПРОВИНЦИЯТА, Т.Е. - ПАК ПРОСТИ. ОСТАНАХА 0.5МЛН. СЕГА МАХАМЕ ОТ ТЯХ 15% МАНГАЛИ/ ЗАЩОТО ПРОЦЕНТНО СА ТОЛКОВА НА ВСЯКЪДЕ, А ПЪК СА СИ ПО ДЕФОЛТ ПРОСТИ/- ОСТАВАТ 425 ХИЛ. ХИПОТЕТИЧНО ДА ПРИЕМЕМ, ЧЕ ТЕЗИ ПОСЛЕДНИТЕ СА 3 КАТЕГОРИИ - МНОГО УМНИ СОФИЯНЦИ, ПО-ПОСРЕДСТВЕНИ СОФИЯНЦИ И ТЪПИ КОПЕЛЕТА СОФИЯНЦИ. УМНИТЕ ОСТАНАХА 140 ХИЛ. МАХНИ ОТ ТЯХ 30 % ДЕЦА И ОЩЕ 40% ИЗКУКАЛИ ПЕНСИОНЕРИ- ОСТАВАТ 42 ХИЛЯДИ УМНИКА КАТО ТЕБ! ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!УЖАС!! МА ТОЙ БОКО КАЗА- ЛОШ МАТЕРИАЛ.. АПРОПО, ТИ ОТ КОЯ КАТЕГОРИЯ СИ ?

КАКВО СИ МИ ПЛАЩАЛ/А , БЕ НЕЩАСТНИКО ? ИЗДЪРЖАЛИ СА МЕ РОДИТЕЛИТЕ МИ. А ТАКСИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО МИ СЪМ СИ ГИ ИЗПЛАТИЛ ХИЛЯДОКРАТНО ЗА 30 ГОДИНИ РАБОТА КАТО ХИРУРГ. ОТ ТЯХ ПОЛОВИНАТА СЪМ ОПЕРИРАЛ ПО ЦЕЛИ НОЩИ ЗА 17 СТОТИНКИ НА ЧАС , ГЛУПАКО. ПРЕЗ 1996 ГОД. ВЗЕМАХ КОСМИЧЕСКАТА ЗАПЛАТА ОТ 3 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ... СЕГА КАТО ЧАСТНИК, ДЪРЖАВАТА МЕ РАБОТИ ОТНОВО, САМО ЧЕ ЧРЕЗ ЛЮБИМАТА ВИ КАСА. ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ ОЩЕ ?ИЗДЪРЖАЛ МЕ БИЛ, АЙДЕ СИКТИР

One way ticket може би вече за цялото правителство, което по безспорен начин доказа, че е сбирщина от празнглави словоблудстващи лумпени. Вярно е, че проблема не е в здравната каса, а в хората в нея, които разпределят финансите. Колко пари отиват в болниците и колко за други неща, които не са пряко свързани със здравеопазването? Питайте Масларова.

Озовах се на протеста на БАН. "Защо ли палим тези свещи" попита една жена. "Палим пламъчето на надеждата, отговори и мъжа до нея!". Погледнах върволицата от 1500 човека със свещи и почувствах една огромна човешка мощ, кротка, тиха, но имаща потенциала да повтори неща, които вече сме виждали! Разбрах и как ще падне това правителство, но правилата на този сайт ми пречат да ги споделя с вас!

прав си, брат, но не е ясно колко разсъждават по този начин... аз и ти - правим двама:)

Дошло е време, българи! Трябваше за половин век поне един Дянков да се поразшета по тази запустяла земя на крадливи и ментарджии академици и лекари!!! Това са най-щастливите ми месеци откакто съм на тази зема - България!!!

Много си прав. Дянков оправи много неща. Да е жив и здрав да продължи в същия дух.

Ти и този преди теб не сте наред! Какво е направил Дянков за вас? И да не сте разбрали, ще разберете като решите да отидете на лекар - тогава джипито ви ще ви обясни, че не може да ви мусне изследвания, защото пари за изследвания няма и предния месец са го глобили 7000 лева, защото е пускал рентгени на всяка пневмония и на всяко счупване. После ще ви каже, че няма и направления, защото същите са намалени с около 60% и на 100 човека се пада по едно направление за месец време. Тогава ела и ми похвали Дянков, че с парите от здравните осигуровки си запълва дупките в бюджета!

Ти ми ела ,щастливи човече с остър апендисит в приемното на Пирогов и аз ще те оставя да почакаш малко за да си припомниш мърсотиите ,които си надраскал...

Браво, точно заради такива като теб лекарите не получават подкрепа. И точно заради такива като теб има такива изказвания. Това, че си завършил учебно заведение с преподаване на медицина и работиш в болница не те прави лекар. За да си лекар трябват и много други качества, които определено не съчетаваш.

АВЕ , МАЛОУМНИЦИ , БЪЛГАРСКИ НАИВНИ , НИЕ НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ , ЧЕ НЯМА МОЕ , НЯМА ТВОЕ ... ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 , ЧЕ И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ , , ОЩЕ ОТПРЕДИ 1989 Г. СЕ Е ЗНАЕЛО КОЙ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА- А ИМЕННО БИВСШИТЕ ДС КАДРИ , БИВШАТА НОМЕНКЛАТУРА , ТЕЗИ , КОИТО ОПОРОЧИХА КОМУНИЗМА И ЛЯВАТА ИДЕЯ ...А ТОВА СА ИМЕННО , ПРЕИМЕНУВАЛАТА СЕ ОТ БКП , НА БСП, СДС , ОДС , НАЙ- ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ КАТО ДРТАЛЕВСКЮ МАНГАЛ- КОСТОВ , ПОМИАРА СОФИАНСКИ , А СЕГА В ДНЕШНО ВРЕМЕ- НАЙ- ВЕЧЕ , БЛИЗНАКА НА ТОДОР ЖИВКОВ- Б. БОРИСОВ С НЕГОВАТА СИ БАНК , ПРЕЗ КОЯТО МИНАВАТ ВСЕКИЗНЕВНО ХИЛЯДИ ОПЕРАЦИЙКИ ОТ ЗАСТРАХОВКИ , КАКТО И ПАРИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕ И Т.Н ... НИЕ , БЪЛГАРИТЕ СМЕ МНОГО ПРОСТ НАРОД , ЗА ДА ВЯРВАМЕ НА МУТРИ КАТО БОРИСОВ , КОЙТО Е БИЛ ОРТАК С ПАШАТА И МАДЖО , КОИТО , ПО ДОКАЗАНИ ДАННИ СА КОНТРОЛИРАЛИ НАРКОТРАФИКА И ПРОСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ...ПРОСТ И НАИВЕН НАРОД СМЕ НИЕ , БЪЛГАРИТЕ , АКО ВСЕ ОЩЕ ВЯРВАМЕ НА ДОКАЗАНИ МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО БОРИСОВ ....ПРОСТ НАРОД , ОСОБЕНО ТИЯ ОТ ПРОВИНЦИЯТА- БУДАЛИ КАТО ТИНКА И МАРИАНА ВИТАНОВИ ОТ ТЕТЕВЕН , И ТОНИ ЯНАКИЕВ ОТ КЮСТЕНДИЛ ... ДАВАМ ТИПИЧНИ ПРИМЕРИ НВА ЗАБЛУДЕНИ ХОРА ОТ ПРОВИНЦИЯТА , КОИТО НЕ СА НАЯСНО С НЕЩАТА .. ЕЙ ОТ ТАКИВА БАЛАМУРНИЦИ , СИ ПАТИ ОБИКНОВЕННИЯ НАРОД...

берое берое - няма мое няма твое всичко е Берое...))))

Лекарите пяха "Money, money, money"

А защо да не пеем-Аз съм си посветил живота от 13 годишен да имам отлична диплома за да се класирам на безумно трудни изпити ,после да бъда отличен студент и най-накрая да се боря с конкуренцията в нашите среди,която е БЕЗПОЩАДНА!Никога не съм давал обет за бедност!!!Защо да е справедливо да гледам лъскавите возила на угоени простаци и неграмотници , а аз с труда си да мизерствам.Това е капитализма-ти ,със с болестта си ще ме храниш !!!Ако не -мри(ще те прежалим лесно...)Хайде ,настрой си социалния компас :)

от такива сбъркани като тебе , здравеопазването е на такова дередже! Срам ме е да те чета , а ти как си лягаш спокойно, дано Бог ти прости!

на Абба или на Пинк флоид щото гаче ли има разлика))))

Работя като програмист и знам, че с добър софтуер за работа, ще е от полза както за пациентите, така и за контрол от страна на здравната каса. Колко по-лесно е по идентификатор - напр.ЕГН - да се влезе в здравното досие на всеки пациент и да се проследи какви са му заболяванията, какви са му изследванията - кога са правени, кога е бил в болнични, какви лекарства са му изписвани; кога и защо е бил в болнично заведение, с какво е лекуван и какви манипулации са му правени. Естествено, достъп до тази информация да има и всеки пациент. Но това сигугурно не е в интерес както на лекарите, работещи в болничните заведения, така и на личните лекари и на свободно-практивуващите специалисти. Изказвам своето мнение, имайки впредвид следното- имам болен родител на легло от няколко години и досега е посещаван само два пъти у дома от личния лекар; а и за себе си не знам дали са ми правени "профилактични прегледи", тъй като аз не съм ходил на такива. Надявам се, от здравната каса да не са теглени средства за такива неосъществени дейности и лечения. А защо от лекарския съюз не съобщат колко частни кабинети, частни лаборатории, частни болници има и колко лекарите работят както там, така и в държавни здравни заведения. С най-добри чувства към благородната професия "лекар" и всички доктори-лекари, практикуващи я с желание и призвание.

bira_more

Е аз пък се преквалифицирах от лекар на програмист. И една от причините беше ЗОК с нейния СОФТУЕР - познай кой поръча софтуер за няколко милиона и какви са били целите на този софт. А може и да се замислиш ти лично колко работа си склонен да свършиш за 9.60 лв - това са парите на година получавани от семейния ти лекар за теб от касата.

А пък аз още не съм си взел книжката от тъй наречения"Личен лекар". Ако го срещна на улицата-няма да го позная. Той също не ме е виждал. Просто не знам и къде ,кога и как ще го търся ,ако ми потрябва.Вероятно ми е личен лекар от 1900г. :-) ,но още не сме се срещали. Тогава за какво са му превеждали пари за мен?

идеята е прекрасна! така ще се види как тези, които не искат да си гледат възрастните вкъщи, ги прехвърлят от здравно заведение във здравно заведение с разнообразни оплаквания и как биват приети навсякъде, точно защото няма такава съпътстваща документация. Много преизпълнени със синовни чувства направо казано лъжат, само и само да приемат техният възлюблен родител на 80+ в болницата за, примерно, Коледа, та да не е вкъщи. Всички питат за придружаваща документация - обичайният отговор е, цитирам дословно" Ами, дома, защо?" Е, мечтая за деня, когато ще имам алтернативна възможност да се добера до скритите "дома" епикризи и на база на всичко да се преценява кой какви индикации за хоспитализация има!

Здравната каса разполага с цялата посочена информация, която всеки ден, кодирана от ЛЛ или болница се изпраща в касата. Само че никой не я чете и се прелива от пусто в празно. Така че говориш глупости, независимо дали им харесва или не, лекарите пращат тази информация задължително. Освен това ти си длъжен по закон да ходиш на профилактични прегледи , във всички западни страни, като не отидеш на профилактичен преглед - губиш здравни права. Но в крайна сметка, това си е лично за теб. А тъй като живеем в капиталистическо общество, лекарят може да работи, на колкото места иска, подобно на теб!

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ, ВИЕ ИЗПОЛЗВАХТЕ ВСИЧКИ НАЙ-ВЪЗПИТАНИ И ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОДХОДИ ПРИ ОТНОШЕНИЯТА И ИЗИСКВАНИЯТА ВИ КЪМ МИНИСТЪР ДЯНКВ, НО РЕЗУЛТАТА ПОКАЗВА, ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СКАЛПЕЛА. ПЪРВО МУ СМЕНЕТЕ МОЗЪКА И ГО ИЗПРАТЕТЕ ЗА РЕАНИМАЦИЯ В БОЛНИЦАТА НА СЕЛО ШУМАТА.

БЕЗ ЗДРАВНА КАСА НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ И ПАРИТЕ ОТ ОСИГУРОВКИ ЩЕ СЕ СТОПЯТ ИЗВЕДНЪЖ ... КАСАТА ИМА ГОДИШНИ И МЕСЕЧНИ ОТЧЕТИ ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕ НА ПАРИТЕ И ОТЧЕТНОСТТА МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ СИГУРНО МНОГО ЛЕСНО КАТО ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА... НЕ Е КАСАТА ПРИЧИНА ЗА ЛОШОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ А ИЗОБРЕТАТЕЛНИТЕ ЛЕКАРИ КОИТО ИЗТОЧВАТ ПАРИТЕ ....2-3-4-...ХИЛЯДИ ЛЕВА МЕСЕЧЕН ДОХОД НА ПОВЕЧЕТО ЛЕКАРИ МАЙ НЕ ИМ СТИГАТ ... ПОДКРЕПЯМ дЯНКОВ !!

bira_more

Би ли показал още една структура създадена да дава пари освен касата? Виждал ли си фишове за споменатите 2 - 3 - 4 хиляди лева на месец? Щото аз виждам фишове за по 500 - 700 лв.

И аз така, ама помиетворците сега ще изреват, че 1.или другите, до 2-3, а защо не и 2-3 млн ги взимеме без фиш, или 2. сме некадърни и тъпанари, та не можем. 50 СТОТИНКИ НА ЧАС Е НОЩНИЯТ ТРУД! Има ли някой да взима по-малко? Нека се обади, много моля!

Източваме на баба ти хвърчилото - мед сестра съм с висше образование и 15 години стаж, заплатата ми е 300 лева. Лекар със специалност и трудов стаж 28 години със заплата 700 лева. Къде ги сънувате тези хилядарки не ви знам!

Вярно ,че има много и много Лекари. Но на кацата с меда.... "Ще уредим ТЕЛК-а на тъща ти, но 1000лв....Нали!"/Тъщата е с отрязан до коляното крак- поради това,че разви гангрена докато лекар чакаше да съберем ПАРИ за операция ,.... Е, дадох тези 1000 лв. и от тогава "много уважавам" т.н. "лекари". Да не говорим за санитарки.....

Да спрем да плащаме здравни осигуровки, здравната каса да се закрие, да определят цена за всяка здравна услуга и всеки който се лекува да си плаща по ценоразпис. То и така и иначе си плащаме поне от здравни осигуровки малко да спестим, та когато ни се наложи да можем да си платим.

Абсолютно правилно предложение! И аз това искам, но няма да стане никога.Защото властта се грижи за онези мургавичките, нали са им основен гласоподавател, а от друга страна те осигуровки, както и каквото и да е в тая държава не плащат.За това никога няма да стане това, което казваш, а напротив с наши пари ще ги лекуваме безплатно всичките и целия държавен административен апарат, военни, полиция и т.н.Сещаш се!