Протестираха лекари от цялата страна (снимки)

Стотици медици излязоха на протест в страната заради нежелание да се актуализира бюджетът на НЗОК.

Обратно в новината

Коментари - Протестираха лекари от цялата страна (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В цялата си история нашето здравеопазване е било недофинансирано,корумпирано,нискокачествено,неетично,с много малки изключения!

Някой задигна 3.5 млрд. лв. Ние всички солидарно ще ги възстановяваме на вложителите в КТБ., а държавата изпада в свръхдефицит. Вероятно новото правителство на ГЕРБ ще ни нахлузи още заеми от МВФ (които са в комплект с разни други условия). Така че, пари за болници, училища и пенсии няма да видим в близките 50 години. Какви бюджети, какви каси още сънуват тия?!

Тия докато протестират, не следят ли новините? Не разбраха ли, че някой отмъкна парите и спасението на вложителите в КТБ ще струва на бюджета около 2 млрд. лв., а държавата изпада в свръхдефицит. Най-вероятно правителството на ГЕРБ ще ни одруса с нов заем от МВФ. Какъв бюджет, каква НЗОК търсят още?! Не разбраха ли, че пари за болници, училища и пенсии няма да има в близките 50 години.

Мая Манолова БСП. 14 ноември 2013 Протестите затихват, организаторите мислят нови тактики Сергей Станишев БСП. 10.11.2013 г протестиращите не осъзнават, че в стремежа си за незабавна оставка на правителството обслужват именно ГЕРБ. А ГЕРБ действат на принципа ако аз не управлявам държавата, нека се срути държавата", допълни Станишев. Сергей Станишев БСП. 05.10.2013 Протестите загубиха своята сила и масовост, в последните седмици загубиха и своя морален заряд. Това каза лидерът в доклада си, който представи на заседанието на Националния съвет на партията, Григор Здравков и Петър Якимов от Антимафия по bTV. 25.11.2013 ГЕРБ финансира протестите с пари от цигари и дрога. Парите идват от контрабанда на цигари Корсар и Май уей.

Системата нито им разрешава да лекуват, нито им плаща. Болниците имат сметка от повече болни хора, за да покриват пътеки. Лекарите имат задължението да снабдяват болниците с подходящи пациенти (здравно осигурени). За това защо не протестират?

Ще попитам само две неща. 1. Кога здравната ни система ще е здравна, т.е. няма да ни създава главоболия, а обратното. 2. Защо има напр. три ЕРП-тата, а има само една здравноосигурителна каза, и то държавна.

Попадал съм на страшно кадърни доктори, които не са и искали пари и са си вършили работата както трябва. Попадал съм и на професори, които докато не им дадеш "на ръка" няма да те погледнат. За да имат подкрепата на нас гражданите, докторите трябва от самосебеси да сложат край на рекетьорството. На всички кадърни и смели доктори- успех аз съм с Вас. Колкото до корумпираните професори - да им се връща отношението което те имат към пациентите!

Сега българи разбрахте ли кои в България са най-големите КРАДЦИ, ами тези от снимката, тези са по-големи разбоиници и от банкерите в какви болници работят ами в общински и държавни и КРАДЪТ, КРАДЪТ няма по-нагла некадърна и алчна пасмина от тях!!!.... Защо от частните болници никои не протестира, нали и те работят с касата, КАК така на тях им стигат парите и реализират печалби а общинските и държавните болници са вечно на загуба.... ДО КОГА БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ЩЕ ТЪРПИШ ДА БЪДЕШ ОГРАБВАН ОТ МАФИЯТА В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ??? БЕЗКРУПУЛНАТА МАФИЯЩЕ ГИ ТЪРПИМ

Защото не си бил в САЩ или в Западна Европа на лечение приятелю, затова така бръщолевиш. Лечение на едно обикновено навяхване на глезенна става (не изкълчване !) в Щатите е 2000 долара. И там няма такива като тука "Ама няма да плащам, нали съм здравно осигурен и т.н." Там си има осигурителни фондове, които поктриват определен пакет здравни услуги, надвишиш ли тоя пакет, ПЛАЩАШ КАТО ПОП !

Защото частните болници приемат само за високо платени операции и манипулации . А затлачените и ниско платени случаи отиват, естествено, в общинските и областни болници. Като не сте наясно- не пишете простотии!

Здравната каса не изплаща на сто процента лечението на болните, а 60. Останалите 40 се чакат с месеци. Отделно има лимит за пациенти и консумативи! Лечението на по-тежките и спешни случаи често се провежда за сметка на болници и персонал, защото никога няма пари за тях, затова са и протестите! Но озлобени и настроени агресивно към медиците хора, като Вас едва ли ще си направят труда да разберат поне тази част от проблема. По-лесно е да се ругае цялото съсловие, но като се случи да опрете до тях сте по-ниски от тревата! Хайде, със здраве!

Решенията на проблема са: 1. Повишаване на здравната вноска от 8 % на 10 % 2. Криминализиране на неплащането на здравни осигуровки и 3. Прекратяване на никненето на нови частни болници "като гъби". Не може да има милион и половина неосигурени на фона на непрекъснато откриване на нови и нови частни болници и да има пари в касата. Просто няма как да стане тоя номер ! Само в един Пловдив има над 45 здравни заведения. Какво да говорим повече.

значи с точка 2 не съм съгласен, не можеш да караш някой да плаща на сила, за нещо, което не желаее, по-добре е неплатилите да не получават здравни услуги

ОК, ама нали знаеш кои са тези, които съставляват най-голям процент от неосигурените ? Мургавите ни събратя хем не са осигурени, хем имат макс претенции като влязат в болница. Казвам го от личен опит, защото съм лекар ;) Оставете цинганорите без здравни услуги и ще видите каква война ще настане !

Дире, кое е вярно, кое е лъжа:Протестират лекари от цялата страна или Медици протестираха на предупредителен протест? По радио Хоризонт казаха, че лекари са протестирали само в 2-3 града. Моля, не заблуждавайте хората!!!

А ние как да протестираме, може би като минем на самолечение по интернет и ги оставим да си разпределят парите от касата.

Скъпи медици, престанете да крадете и да написвате разходи. Престанете да хоспитализирате призраци, духове и здрави хора. Престанете да купувате косумативи и лекарства на безбожни цени. Престанете да взимате под масата от изпаднали в нужда беззащитни хора. Тогава ще има пари за всичко.

е ти сега ще искаш и да работя за 600лв

В бюджета има милиарди за национализиране на КТБ, а няма пари за здравеопазване!!! И това са все същите мои/наши пари от данъци и осигуровки. Пари има - разпределението им е много хаотично и несправедливо спрямо нас-данъкоплатците...

НЕ МИ Е ЖАЛ ЗА ВАС! ПРЕДИ ГОДИНА КАЗАХ: КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БСП, НЯМА ДА МИ Е ЖАЛ! ХАК ДА ВИ Е! НА ВИ СТАНИШЕВ, НА ВИ ОРЕШАРСКИ, НА ВИ ПЕЕВСКИ И РУСКИ БАНКЕРИ, КАТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ. ЕТО ВИ БЕЛЕНЕ, Ю ПОТОК, ЕТО ВИ 1000 ЛВ ПЕНСИЯ, ЕТО ВИ 250,000 НОВИ РАБ МЕСТА, ЕТО ВИ СОЦИАЛИЗЪМ!!!! ЧЕСТИТО!!!

Защо забрави да добавиш още половината: На ви Дянков (също руски банкер), на ви Борисов, на ви Цветанов, на ви ГЕРБ... И на мене не ми е жал - нито за герберастите, нито за бесепарите!

тази година ще гласуваме за теб - от коя партия си - от психиатричната ли

Много сте ми смешни драги ми прости и грозни и най вече прости като кажете, изтеглени или откраднати 5- 10 милиона, 5 милиарда и т. н. Кешови пари другари прости НЯМА или най много 12%,всичко е виртуално което в почти всички случаи се хаква. Даже тези които протестират, получават виртуални заплати което е осъвременена старата купонна система. Даже тези които пазаруват с карти харчат от вашите спестени кешови пари и когато реши дадена банка да обяви фалит вложителите оставате с пръст в оная работа. За много мои познати ИКОНОМИЧЕСКАТА ДИКТАТУРА измислена от евреите се оказва непосилна, но веднъж нагазиш ли в това блато изхода е само два метра под земята. А според историята най големите финансови манипулатори са били онези от Атлантида. Интересно защо финансовите потоци пак натам вървят(зад Атлантика).

Доктор не се става лесно,а добър доктор- още по-трузно.това са много години лишения и здраво учене-не е за всяка глава.Лошото е,че щом вземат специалност,лекарите бягат в белите държави,а нас Господ да ни е на помощ.Трябва да се промени из основи политиката по здравеопазването,а не само да се приказва.Но кой ще го промени-не знам.Трябват повече пари в този сектор и в образованието-те са най-важни за да има България.

като отидат в "белите"болници по света ги посрещат с хляб и сол - оставят ги на поразия да си правят каквото си искат ли - грешка - стават асистент - лекари, а не истински лекари, няма как да вземат пари под масата, защот всичко минава по здравна каса - доплащането напр. за операция e само по банка, уважение - нулево, така че да си натискат парцалите, не отричам, срещат се макар и все по-рядко некорумпирани и истински лекари - професионалисти, но по-голямата част само реват за пари, отиват за малко в бялата чужбина и като видят условията, се прибират с подвити опашки

ПРЕМАХВАНЕ НА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ - ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ НА МЕДИЦИТЕ А НЕ САМО ДА ГЛЕДАТ ПАРИЧКИ КАК ЩЕ ВЗЕМАТ ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА ОТДАВНА . ЧАСТНИТЕ КАБИНЕТИ СЪЩО РАБОТИ В БОЛНИЦА ГОСПОДИНА Х И СЕ ГРИЖИ ЗА ЧАСНИЯ КАБИНЕТ ПРЕВЪРНАТ В БИЗНЕС

Ми то ако се закрият частните болници какво ще остане от здравеопазването? Може би шамани, врачки, знахари и магове?

За държавни болници да си чувал ? В това число и университетски, които също не са частни (за щастие).

При търговец плащаш - и сделката е сключена - кгато си я получиш - и на касата плащаш, когато си взел в ръцете си пълната кошница! Не може на дофтура да се плаща за измама и илюзии! не може да се плаща предварително и в пъти над реалната цена - щом не си получил стоката - собственото си здраве обратно! Каква сделка е това, в което продължават да те лъжат нагло в очите - а ти продължаваш да плащаш като идиот за несъществуваща стока!

Да се въведе единствен принцип - пациента плаща - но когато се види излекуван! Нищо да не им се плаща, докато само разболяват и усмъртяват хората!

Че при мен пристигат само "излекувани" които не могат да платят ... ще умра гладен.

В ТАЗИ СТРАНА УПРАВЛЯВАТ СОЦИАЛИСТИ, ТЕХНИТЕ ОЛИГАРСИ И ТЕХНИТЕ ХОРА: ОРЕШАРСКИ СТАНИШЕВ ПЕЕВСКИ ВАСИЛЕВ МАНОЛОВА МИКОВ И ТН

"страдат предимно държавните болници" - държавата не може нищо да направи като хората, камо ли да управлява болници! И тия медици защо протестират за актуализация на бюджета, а не за цялостно премахване на Здравната Каша, от която идва цялата бъркотия! Или не си знаят интереса или обслужват чужди интереси!

Илекарите като учителите - все реват за по-големи заплати и понеже са силни профсъюзите им все успяват да изкрънкат от управляващите по-високи и в много случаи съвсем незаслужени възнаграждения!А разпръснатите по малки фирми работници и да са недоволни - за тях няма ,защото никой не се грижи как оцеляват и как им дерат кожите същите тези протестъри!

Лекарите са изчезващ вид и скоро ще ходиш направо при попа или ходжата ... да те "лекува". С учителите положението същото.

фффффф

Ти си луд. Лекарите са 95% тройкаджии които са завършили благодарение на нашите данъци. като искат толкова да бягат на Запад защо не отидоха там да учат ?????!! Защото ще им трябват стотици хиляди долари, за това. Не може ние да взимаме мизерни пари пък те да тънат в разкош, нали ? Като не искат да работят има предостатъчно чужденци които с радост ще дойдат да учат и след това работят тука, повярвай ми. далече си явно от тази сфера.....

министри , депутати и семействата им ще се лекуват в Правителствена/УБ Лозенец безплатно и как се финансира тази болница?

може да не е точно по темата , но я вижте как се управлява бивша руска държава и се правят на пух и на прах лицемерите от америка. Когато станем като тая държава - тогава ще забравим и за лекарските протести . пишете в гугъла "Америка в шоке. Интервью Лукашенко Вашингтон Пост "

Крайно време е да се престане с принципа "солидарно" поемане на разходите за лечение от всички българи. Преди някои да нададат вой, че така е редно, искам да уточним някои други принципи. Редно ли е работещите на две, че и на три места, където им удържат здравни върху доходите, и които не са ползвали услугите на здравната каса с години /и дано да са все така здрави!/ да бъдат лекувани по дъщия начин, както вечно неплащащиге социални и етнически групи в България, за които всъщност отиват тези огромни средства, които все не достигат на болниците?? И не само, ами да заплащат и по други ценови разписи /по-високи, разбира се/, да не получават направление, когато им се наложи веднъж на три-четири години,? Що за справедлив принцип е това? Това си е живо ограбване на баламите работещи, които са на ведомост и искат, не искат, им удържат на тях и работодателите им съответните суми, за да се лекуват горепосочените неплащащи. И не само. Защо ще се лекуват без пари по спешност пияници и бандити, които всяка вечер висят разкървавени пред "Пирогов" и другите спешни центрове? И защо болниците са пълни с мургави сънародници, които са в пъти по-здрави от тичащите всеки ден от 6 часа сутринта на работа, та до късна вечер? И защо огрмен процент от същите мургави сънародници са с ТЕЛК от най-невръстна възраст и вземат разни немалки пари въз основа на това? Някой проверил ли е истински ли са болестите им?

В сигнала на Искров до Цацаров се посочва, че са изтеглени неправомерно от трезора 93 139 500 евро, 23 657 575 лева и 45 000 щатски долара (общо 205 887 223 лева). -- ЗА КАКВИ 5 МИЛИОНА ГОВОРИТЕ БЕЕЕЕЕ

Все пак трябва да направят ревизия на тези болници. Да видят как се харчат парите. Не че очаквам всички да са лоши, но сигурно има и практики на източване.

Pesh0

частни болници , държавна каса . Айде спрете се вече . Отешарски ви преведе парите в КТБ , отивайте да си ги теглите :)

За част от лъжите които си измисляш, би трябвало да те съдят. Не може да обвиняваш някой, без грам доказателства.

И на мен парите не ми стигат, ама се разполагам в бюдбета си.... Касата трябва да разплаща само по предварително обявени месечни бюджети и ако има нещо над плануваното се подава чрез електронен тегистър на пациентите към НЗОК

В здравеопазването се шири крадлива мафия източваща финансите на държавата. 100 пъти да им се актуализира бюджета и него ще опоскат. Ултиматуми в бели престилки. Изкупителни жертви са дребните лекари, сесри и санитарки. И най-вече болните. Системата е крадлива.

В България извънредно положение !!!! Нека Европейския съюз да ни помогне , да изпрати незабавно военни да се затвори границата , да се разпуснат всички съдебни органи , и на тяхно място временно съдии прокурори , полицай от Европа ! Форматиране и Пълна пре инсталация на системата !

И пак няма да се оправи нищо., проблема е , че всички държавни чиновници станаха БИЗНЕСМЕНИ и искат да взимат в пъти повече и от частния сектор а това го има само в БГ. А лошото е ,че голяма част от тези чиновници взимат огромни суми под масата но пак продължават да стачкуват за съжаление в това число са и лекарите .... ЖАЛКА КАРТИНКА !!!

Това е начина и е успешно приложен след освобождението. Тук се шири корупция, кражби, разбойници по пътищата и положението изглежда безнадеждно. Тогава се назначава експертно правителство от чужденци които бързо решават проблемите, а разбойниците са обесени по кръстовищата за назидание.