Коментари - Вложители на КТБ опитаха да влязат в централата | Днес.dir.bg

Вложители на КТБ опитаха да влязат в централата

Вложители на КТБ направиха опит да проникнат в централата й с искане да се срещнат с квесторите. Те заплашиха с радикализиране на протестите.

Обратно в новината

Коментари - Вложители на КТБ опитаха да влязат в централата | Днес.dir.bg

Коментари

лакоми за високи лихви да не стоят пред банката(която е частна с фаворитизиран собственик)ами да продадат 2та самолета ,луксозни имоти поршета и т.н.Там са парите .Милиардите на вложителите са в партийна каса,знае се че най-силната партия си има банка.В имоти по лазурния бряг и европейските столици.Там са парите.И КТБ не е преоритет на държавата ,преоритет на правителството е народа-изчезващият народ,ограбен,болен,беден.

С КТБ е ясно, но кога ще влезем в ЛУКОИЛ да се разберем за цените на горивата? Петрола поевтиня с 25%, а горивата си соят на цените от преди, когато беше по 115 дол. за барел!

кът нищът ублигации да им дават лихвоточки

Щом сме правова държава законите трябва да са над всичко и да се спазват. В противен случай ще настъпи хаос и анархия.

Случайни хора почти няма вложители в тази банка. Има няколко вложители по бедни, които са чули от някой богат роднина, че в тази банка дават големи лихви и са се полакумили, като останалите. Видяхте ли с какви коли дойдоха повечето от протестиращите паркирани по настрана от действието. Имаше няколко по бедни хора, които викаха и дигаха аларма и даваха интервюта. Само на бедните под 20000лв. трябва да им върнат парите. На крадците и мошениците да пият една вода. Парите на такива от където дошли, там отишли.

Злорадството не е хубаво нещо!

Колкото и да се мъчат платените медии/т.е. всички от тях/, няма протести - 15_20 човека, материално ориентирани да дават интервюта... Няма напрежение и няма да се засили! Обикновените хора, с малки вложения, няма да воюват за парите на вежди и костов! Някой иска да ни вкара в нов апокалипсис,но тогава ще рухне цялата банкова ссистема... Забравя се обаче, че сме част от ЕС! Е, няма да стане... В деня, в който КТБ отворо врати, ще отида да внеса още 1000 лв.

Убеден съм, че КТБ няма да фалира, и ще бъде спасена. Причината не са влоговете над минимума на Вежди и Костов, и на другите физически лица. Същият минимум е фиксиран и за юридическите лица. За такова лице сумата от 100 хил. евро е незначителна. Някои общини, със запорирани сметки в КТБ, получиха безлихвени кредити от държавата. При фалит на банката, те няма да могат да ги върнат. Има пари на болници, на фирми от енергетиката, оръжейни фирми, и т.н..

Принципно си прав, но това не са достатъчни доводи, за алчните копелета, които искат да я опоскат...

Искров е гарантирано че ще бъде уволнен заедно със всички около него....Имайки предвид че СЪДА е червен, най вероятно няма да го вкарат в затвора!!!

Добре де мене ноември ме няма това значи ли, че няма да си получа парите . Кажете бе умрете!

Какво толкова се тръшкате - в САЩ през 2008-2009г фалираха 2700 банки и там няма гарантиран максимум, т.е. губиш всичко!

за това колкото по далеко от марихуанските ни партнери ,толкова по добре!!! Добре са дошли но само като туристи!

В дълбоко заблуждение си! Винаги се гарантира и е на 100%!

ТАКА Е. БЪЛГАРИНЪТ РАЗБИРА, ЧЕ Е ЗЛЕ ПОЛОЖЕНИЕТО САМО КАТО МУ ВЗЕМЕШ И ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ЛЕВА. ИНАЧЕ И КАМЪНИ ДА ВАЛЯТ НЯМА ДА НИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ В БЛАТОТО НИ.

Що бе, мушмороци, се правите, че не знаете кои сгради да окупирате?! Посрано 20, парламента, БНБ и централата на ДПС!!!

Аман от политически партии яхащи протести! Що ще Божидар Томалевски (дето не е Томалевски) и партията на българите в чужбина на протест за КТБ? Такива подобни на Бисер Петното щом ги видиш на протест трябва да им се дават по 5 години затвор веднага и след това да се питат кой ги е пратил там.

Сега разбирам,че съм щастлив човек нямайки практически никакви влогове!Карам го на пенсия,заплата и мижав овърдрафт,когато я позакъсам.Не ми трепери под лъжичката,че някой ще ми задигне хилядарките и милиончетата.Да ви е сладко шубето за мангизите,аз ще си живея мизерно и без милиони.Или пак ще ми припомните старата пръдлива приказка че умирам всеки ден,а милионерите ще умрат само веднъж?!?!ТАКА ЛИИИИИ??? КТБ!КТБ!КТБ!

съобщиха за схема между вложителите с големи пари и кредитополучатели. Добре е останалите засегнати вложители да видят новините на запис,отвратително е.

Чух новината по БТВ. Тази схема не е възможна без съдействието на квесторите, и дори на управителя на БНБ. Така длъжниците намаляват дълга си близо два пъти. Вложителите с пари над гарантираните също няма да са на загуба. Страшното е за Банката, тъй като вероятността за фалит се увеличава!!!

че тия сделки се одобрявали от БНБ.

Ограниченията в дейността на банката под специален надзор, засягат само нейни действия. Поради това чл. 119, ал. 1 от ЗКИ постановява, че са нищожни сделките и действията на банката, извършени след налагането на специалния надзор в нарушение на постановените от БНБ ограничения по чл. 116 , ал. 2 от ЗКИ. Ограничението обаче засяга само действия на банката, но не и действията на нейните контрахенти, в това число и клиенти. Доколкото такива действия не са изрично забранени или ограничени от специалните норми, регулиращи материята на специалния надзор върху банка, същите следва да се приемат за законосъобразни. Например извършването на прехвърляне на вземане (цесия) от клиент на банката на трето лице, включително на друг неин клиент, е само действие на кредитора и придобиващия вземането. Затова такова действие не е ограничено от закона. Общоизвестно е, че в тези случаи цедираният длъжник (в случая банката) следва само да бъде уведомен по реда на чл. 99, ал. 4 от ЗЗД за прехвърлянето, но това не изисква нейно изявление (сделка) по смисъла на чл. 119, ал. 1 от ЗКИ. Затова такава цесия не може да се счита като извършена в противоречие с закона. Напротив, такава цесия ще породи действие за банката с факта на съобщаването й. Прехвърленото вземане обаче ще се придобие такова, каквото е, предвид специалния надзор на банката, тоест банката не би се увредила от извършеното прехвърляне.

И какво му е отвратителното? Цесията е нормална търговска практика по цял свят. Самите банки много често цедират вземанията си от проблемни клиенти към специализирани фирми за събиране на вземания. Защо клиентите да не могат цедират вземанията си от "проблемни" банки?

по този начин активите намаляват и кредитите също съвършенно изкуствено ,тъй като банката е под особен надзор.

но коя година

Абе, писах аз преди известно време, че ako решат да я 'оздравят', ще я възкръснат КТБ като Кооперативна Турска Банка : ) В България има определен кръг от хора, които разчитат точно на факта, че повечето хора не са запознати със законодателната система. А, изход има... И закони има, ... Ако, не става с българските, тези на ЕС си важат с пълна сила, какво чакате, сядайте да пишете и пращайте копия от материалите, за да си възвърнете поне част от загубеното. Договори имате ли, подписи имате ли, чии са имената под тия подписи, къде са сега тези хора?! Какви са условията в договорите?!

Кога ще отворят КТБ? ИзКАМ ДА СИ фЛОЖА ПАРИТЕ ТАМ.

Нема ГУГО,НЕМА КАГА...

Не народ, а мърша! Това ако стане в Гърция ще ги изметат с парцалите на вън.. Е те затова в Гърция пенсийте са по 1500 евра, а ние сме клошарите на Европа!

Бяха 1500 евра!!! сега са под 1000 около 500-600!!!!

и си спомни, че банката в Гърция, която фалира, стопи към 200млн евро на руски "инвеститори".

Да си припомним някои кредитни милионера: Асен Агов, Емил Хърсев, Красимир Стойчев - всички си ядат нашите пари и продължата да ни дават акъл по телевизията

На какво основание админа на дир.бг ми трие хронологията за КТБ??? Поне да беше написал че е спам, а така направо го няма написаното!!!

и ВЕЩО УПРАВЛЕНИЕ НА БНБ И ИСКРОВ - за времето на ЗАТВАРЯНЕ НА ДВЕТЕ БАНКИ ЗАГУБАТА ИМ Е ПОЛОВИН МИЛИАРД ОТ ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ НА АКТИВИ И КРЕДИТНИ ПОРТФЕЙЛИ... Прибавете и парите за ВЪНШНИТЕ ОДИТОРИ! Нали не сте наивници, че БНБ или ИСКРОВ ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ... А още от 14-я ден от първата пресконференция МОЖЕШЕ ДА СЕ ПУСНАТ ОДИТОРИТЕ НА ОМАНСКИЯ ФОНД!! Те имаха интерес ДА ВИДЯТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ИМ!! И най-добре щяха да КАЖАТ ИСТИНАТА ЗА БАНКАТА!! И почнете да калкулирате в загубите на КТБ и Виктория и ТОВА, КОЕТО ЩЕ ЗАГУБИМ В ДЕЛО ПРЕД АРБИТРАЖНИЯ СЪД НА СВЕТОВНАТА БАНКА!!! В гуглето - ЕКСПРОПРИАЦИЯ, ВЪЛКА, СПОРАЗУМЯЛА... Да видите поне АДВОКАТСКИТЕ ХОНОРАРИ..

само да попитам - а защо се споменава заедно с банка КТБ и банка "Виктория"... едно ли са ..или има и друга "фалирала"..???????????????????? цитат: "ЕК обяви начало на наказателна процедура срещу България заради КТБ и банка "Виктория", а Европейският банков орган започна разследване, защото държавата ни е допуснала закъснение с изплащането на гарантираните депозити на граждани и фирми в двете банки..." аз не разбирам много-и ако има някой "по-вещ" да обясни ако обича..

Виктория или бившата Емпорики въобще няма и не е имала проблеми с парите! Просто КТБ я купи точно когато Пеевски нападна банката с неговите медии!!!

на затварянето и има вече 260 МИЛИОНА ЗАГУБИ!!!! И е бонус - активите и ВЕЧЕ СА НА ТЕЗГЯХА... Щото около тях не се шуми... ПРАВИЛНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ И БАНКЕРКА/И са спастрили по доларче ЗА АКТИВЧЕ...

благодаря

Само от вас вложителите зависи да си вземете своите си пари от КТБ - продължавайте с протестите за да успеете!

Вярно е ,че изплащането ще стане през ноември ,но не е казано през коя година !

По закон изплащането трябва да започне 20/двадесет/ дни след обявяването на фалит на банката. Но никъде в закона не е посочено кога трябва да завърши. Може да завърши и след 50 години и повечето от вложителите да не са живи. Не е морално, но е законно.

Освен нова КТБ още не е обявена във фалит а е само поставена под надзор. В закона май не е споменато и колко време може банката да не работи преди да бъде обявена в несъстоятелност.

Доколкото знам - 6 месеца, които изтичат на 21 Декември 2014 ! А на злобарчетата тука думам : Ей момчета не се кефете на чуждото нещастие, а подкрепете вашите сънародници, тези с гарантираните депозити, че утре може вие да паднете ако не в такава в друга "дупка" и подкрепата ще ви е нужна и приятна, нали ! Това е истинското ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, а не "играта" на плазмодийчета от протестната мрежа и тям подобни дегенерати !

Всичко се опира на Бг-СЪД.СИСТЕМА ... Трябва да се изрине ,основно . Както каза и ОМБУДСМАНА ,К.Пенчев: ''ОПОРОЧИХМЕ И МЛАДИТЕ КАДРИ''.

Райфайзен знае ли някой защо не работи ?

Ти да не си престъпник стараещ се да вкарва смут в БЪлгария? Да не рабиш за Глобал Маркетс дето искаха да сринат банковата система Юли месец??? Глобал МАркетс са без лиценз в момента!!!

кризата през 2008 година в юса показа следното: ,,банките,, са една пирамида!!! лошото е че държавата ги поддържя в критични моменти като ,,държавни,, а когато са на печалба са ,,частни,,!!! загубите се прехвърлят на народа , печалбите на тесен кръг от хора!!!

КТБ,КТБ,..НИЩО НЕ ОСТАНА, ШЕ СЕ МРЕ.

По принцип нещо в момента става в банковия сектор на междунаронно ниво, защото се прокрадват новини за блокаш на валутната борса в русия а и тук в момента райфай не работи никаде и говорят за някъкъв срив в системата си, но до колкото знам имат гоям дял на руския банков пазар.

Всяко едно юридическо личе има активи и пасиви, като те са РАВНИ. При банките е същото ( с малка разлика в типа им - обратен е). Тези, които са вложили пари са ПАСИВ за банката, а тези, които са изтеглили - АКТИВ. Какво всъщност стана с КТБ? Дебелянчо е един голям АКТИВ (100 млн), които той отказа да върне. С тези пари другаря Бюреков отиде в Брюксел. След като Прасчо отказа да си плаща дълговете, за да е наред всичко, той просто бутна банката. Твърди се, че влоговете до 100,000 евро са гарантирани. Вероятно е така, въпреки, че аз НИКОГА не бих си сложил парите в банка, от другата страна на която е един успял млад мъж на 33. Останалите (над 100-те К)? Ами добре дошли в капитализма. Държавата не ви е длъжна за нищо, в икономиката, по-голямата лихва значи ПО-ГОЛЯМ РИСК. Поели сте риска, сега ще поемете и последствията. Ако имате нещо да казвате - моля, не към държавата. Към Прасчо. А държавата трябваше да разкара ЦЕЛИЯ борд на БНБ след случката. Ама нали си нямаме и държава...

Много добре казано макар, че скотовете едва ли ще разберат написаното.

Най-големият скот тук! Момче, що не посетиш JP-то да ти даде направление за съответния доктор?

Хубави теории развиваш, но ако всичките липси в КТБ бяха 100 милиона, досега 100 пъти щяха да бъдат закърпени от бюджета и да се е забравило всичко. Проблемът е, че май се губят МИЛИАРДИ. Какво ще кажеш?

Ми нали точно това казвам. За да не плати 100 млн. дебелян срина банка за няколко милиарда. Това е неговата логика - да го духат бедните.

дръжки ..какъв капитализъм те гони бе селски ..?????????????????? , изобщо наясно ли си какво е КАПИТАЛ , КАПИТАЛИ И КАПИТАЛИЗЪМ ..???? Това което се случва в България е НЕИЗБЕЖНО... СЛЕДСТВИЕ НА ПОСТТОТАЛИТАРНИЯ И ПОСТКОМУНСИТИЧЕСКИ СТРОЙ - УСТАНОВЕН ОТ ШЕЩША ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИ - ОЛИГАРСИ .... ПОНЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА МИСЛИШ КАТО ДРАСКАШ ОНОВА КОЕТО СА ТИ "НАПИСАЛИ"...

Банката бе срината като доверие от множество лица и организации. Процеса започна с даването и на прокуратурата, заедно с Пеевски и Бареков от Престъпната Мрежа. После се издъни прокуратурата, която си вдигаше имиджа с публични акции. После дойдоха Пеевски и Василев и цирковете им. После доде изказването на онзи от БНБ, за липсващи документи, което се оказа невярно. Вероятно вярно липса на синхрон с прокуратурата и тя може би се издъни за втори път и да са били документи при нея. Макар такива да се държали на 4 - 7 места разправяше един. Издъниха се огромна поредица от хора и организации. А банката е нормално да не държи парите при себе си. Това би било загуба, защото трябва да плаща лихви. Банката е посредник между даващите и взимащите пари за заеми. По доклада на БНБ май за някаква дата (примерно 1 юни), от банката имаше взети заеми за 5.2+ милиарда лева. Това не са загубени пари. Просто част от заемите може да са за 10 тодини. Всяка банка сигурно ще рухне, ако изведнъж всички искат да си изтеглят парите. Около 5 милиарда бяха и парите на вложителите. Но банката имаше и наличност и активи - сумарно някъде 1.2 милиарда лева. Чисто по данни не изглеждаше зле. Зле е като доверие.

11 години затвор за откраднати 450 лв. сметнете колко години затвор за откраднатите милиарди

Зависи кой ги е откраднал.

Не мога да разбера, защо само около 50 човека са на протеста. Това ли са всички вложители, които се интересуват от парите си. Другите къде са - страх ли ги гони, гузни ли са нещо..... Просто мистерията е голяма.

Мисля,че всички Вие говорите без да мислите !!!. Добре,хайде помислете малко....Спазваме закона, вадим едни 2 млрд...,плащаме... Едни доволни,други- ще вземат нещо.. Добре. Какво става после ? В един хубав ден,ситуацията се повтаря / нашия гл.прокурор може да помогне /, започва атака слрещу 2, или 3 банки....айде сега.., какво правим ? Няма гарантиран фонд, няма нищо !!. Следва-пада валутния борд, защото няма държавни гаранции. Ами това е плана на онези !!! вие просто го подкрепяте без да знаете !!! Решение- оздравяване,оздравяване,без фалити. Иначе- прочети горното !!!

това което го пишеш е хубаво. но при оздравяване трябва да извадим не 2 млрд., 4 или 5 или 6 млрд. и кой ще ги извади? цецоу? или оманския фонд? ако оманския фонд е искал да оздрави банката защо не изсипа парите на масата и всичко да свършва? или иска да оздрави банката с моите и твоите пари? не те оборвам. напротив. чудя се коя злона е по-малката. и не мога да намеря отговор

БРЦК

Още в началото на кризата написах кога ще си получат парите хората. За непаметливите ще се повторя: "Когато БНБ гори , искров виси надолу с главата и се грее на огъня , прасевски е на пастет , а политиците са се скрили щото половината вече са избесени." Разбрахте ли кога ще си получите парите ?

И как ще стане, като явно парите ги няма? Може би ще получат вестници без стойност.

БРЦК

Парите ги няма ама се знае къде са. И може да бъдат върнати. Само прасан и дрогман имат повече от тия 3млр. дето уж липсват. Както казах - хората ще си получат парите само тогава когато това което съм написал горе се случи. Тоест никога.

Проблемът с КТБ е, че много се туткат за решаването му. И докато не се състави правителство, няма да има ясна стратегия, как да се реши проблема. Поне да знаеха хората процедурата. Това е основната причина да трябва да има правителство и парламент. Най-пагубно е, ако се фалира банката и се загубят взетите от нея заеми.

Никакви заеми не се губят при фалит на банката. Напротив, фонда за гарантиране на влоговете влиза в права като кредитор, тоест държавата може да си ги събира. Ако КТБ продължи да съществува, Ц.В. ще продължи да си раздава кинти на който иска без да си ги търси.

Не знам закона и дали е така. Ако е така е добре.

Защото няма осъден кредитен милионер и това насърчава нови и нови тарикати да обират банките легално. После с част от милионите си купуват свидетели, следователи, съдии и прокурори.

точно написано+

И ,...всички ДОВОЛНИ !?

,.................... МУТРЕСИ,ЧАЛГА,СИЛИКОН, ОБЛЕЧЕНИ СА ВЪВ ЗАКОН. ЗАГЪРБИХМЕ ДУХОВНОТО, НА ВЛАСТ Е ---НЕЗАКОННОТО ПОДПИРАНО ОТ МАГИСТРАТИТЕ, НА ВЛАСТ СА ---ТАРИКАТИТЕ. ........,И ОЩЕ,И ОЩЕ...

и аз искам да върнат парите на хората в реално изражение спрямо 1989 год. но няма, сори.......

ДО ДРУГАРКАТА Антоанета Пунчева за Дойче Веле ИСКАМЕ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ДА НИ ОБЯСНИ КАК СЕ СТАВА ГОВОРИТЕЛКА НА ЕК ... И ЗАЩО В.24 ЧАСА СА ЧЕРВЕНИ СПОРЕД ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ::))) Българката Мина Андреева ще бъде един от тримата основни говорители на Европейската комисия с председател Жан-Клод Юнкер. Досега Андреева бе говорител на еврокомисаря по правосъдието и основните права Вивиан Рединг. Тя е дъщеря на журналиста Алексъндър Андреев, шеф на българската секция на радио "Дойче веле". Родена е през 1983 г.

и какво от това?

ЛИЗАЧЕСТВОТО СЕ ВЪЗНАГРАЖДАВА !....

БATKO

Дойче веле още от соц време си беше филиал на ЦРУ и се занимаваше с промиване на мозъците на хората от Източна Европа. Никога не е била безпристрастна, а излъчва изопачаваща целенасочена пропаганда.

За тези дето реват , че това не ги засяга и са против решение за тази банка. Засяга ви , защото: 1. В Тази банка ими служители и те имат семейства и деца. 2.В тази банка има Вложители и те имат семейства и деца. 3. В тази банка има пари на общини, предприятия , частни фирми. ...и техните служители не си получават парите, и те имат семейства и деца. И всички тези хора РАБОТЯТ, не смучат социални помощи, като други. Тях не ги купуват по избори! И всички в един момент ще си хванат парцалките и ще заминат. Защото са обезверени, упрашени и унижени. Засяга всеки от нас ,з ажалост !!!

Първо служителите в КТБ и в момента си получават заплатите Второ понякога цялото семейство са вложители, например иван и елена костови, вили сечкова и ал. сталийски Трето депозитите на общините са обезщетени с ДЦК, ама милионите на фирмите на богомил манчев от АЕЦ Белене не са

А, ако и банката в която вие имате пари , всъщност се окаже в такова положение? Щото във всички банки има "вложители", всякакви? А пари няма, нито във ГАРАНТИРАНИЯ фонд , нито в държавата. А пък вие , надявам се също се харните ежедневно и си плащате сметките? Какво става?

Има само един начин за изход от ситуацията- да се подкрепим всички заедно- не само дребните вложители в КТП , но и невложителите, трябва да : - да не допуснем циганинът Бат Сали в парламента -да не допуснем да ни увеличават тока и водата -да не допуснем ГМО-та в храната ни - да не допуснем шистовият цаз -да не допуснем нова правителство с ДПС Това са приоритетните проблеми! Всички в градове и села -в София и провинцията, червени , сини, жълти и други привърженици трябва да си отстоим интересите

На важи за цигани .

Коментари - Вложители на КТБ опитаха да влязат в централата | Днес.dir.bg

Вложители на КТБ опитаха да влязат в централата

Вложители на КТБ направиха опит да проникнат в централата й с искане да се срещнат с квесторите. Те заплашиха с радикализиране на протестите.

Обратно в новината

Коментари - Вложители на КТБ опитаха да влязат в централата | Днес.dir.bg

Коментари

лакоми за високи лихви да не стоят пред банката(която е частна с фаворитизиран собственик)ами да продадат 2та самолета ,луксозни имоти поршета и т.н.Там са парите .Милиардите на вложителите са в партийна каса,знае се че най-силната партия си има банка.В имоти по лазурния бряг и европейските столици.Там са парите.И КТБ не е преоритет на държавата ,преоритет на правителството е народа-изчезващият народ,ограбен,болен,беден.

С КТБ е ясно, но кога ще влезем в ЛУКОИЛ да се разберем за цените на горивата? Петрола поевтиня с 25%, а горивата си соят на цените от преди, когато беше по 115 дол. за барел!

кът нищът ублигации да им дават лихвоточки

Щом сме правова държава законите трябва да са над всичко и да се спазват. В противен случай ще настъпи хаос и анархия.

Случайни хора почти няма вложители в тази банка. Има няколко вложители по бедни, които са чули от някой богат роднина, че в тази банка дават големи лихви и са се полакумили, като останалите. Видяхте ли с какви коли дойдоха повечето от протестиращите паркирани по настрана от действието. Имаше няколко по бедни хора, които викаха и дигаха аларма и даваха интервюта. Само на бедните под 20000лв. трябва да им върнат парите. На крадците и мошениците да пият една вода. Парите на такива от където дошли, там отишли.

Злорадството не е хубаво нещо!

Колкото и да се мъчат платените медии/т.е. всички от тях/, няма протести - 15_20 човека, материално ориентирани да дават интервюта... Няма напрежение и няма да се засили! Обикновените хора, с малки вложения, няма да воюват за парите на вежди и костов! Някой иска да ни вкара в нов апокалипсис,но тогава ще рухне цялата банкова ссистема... Забравя се обаче, че сме част от ЕС! Е, няма да стане... В деня, в който КТБ отворо врати, ще отида да внеса още 1000 лв.

Убеден съм, че КТБ няма да фалира, и ще бъде спасена. Причината не са влоговете над минимума на Вежди и Костов, и на другите физически лица. Същият минимум е фиксиран и за юридическите лица. За такова лице сумата от 100 хил. евро е незначителна. Някои общини, със запорирани сметки в КТБ, получиха безлихвени кредити от държавата. При фалит на банката, те няма да могат да ги върнат. Има пари на болници, на фирми от енергетиката, оръжейни фирми, и т.н..

Принципно си прав, но това не са достатъчни доводи, за алчните копелета, които искат да я опоскат...

Искров е гарантирано че ще бъде уволнен заедно със всички около него....Имайки предвид че СЪДА е червен, най вероятно няма да го вкарат в затвора!!!

Добре де мене ноември ме няма това значи ли, че няма да си получа парите . Кажете бе умрете!

Какво толкова се тръшкате - в САЩ през 2008-2009г фалираха 2700 банки и там няма гарантиран максимум, т.е. губиш всичко!

за това колкото по далеко от марихуанските ни партнери ,толкова по добре!!! Добре са дошли но само като туристи!

В дълбоко заблуждение си! Винаги се гарантира и е на 100%!

ТАКА Е. БЪЛГАРИНЪТ РАЗБИРА, ЧЕ Е ЗЛЕ ПОЛОЖЕНИЕТО САМО КАТО МУ ВЗЕМЕШ И ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ЛЕВА. ИНАЧЕ И КАМЪНИ ДА ВАЛЯТ НЯМА ДА НИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ В БЛАТОТО НИ.

Що бе, мушмороци, се правите, че не знаете кои сгради да окупирате?! Посрано 20, парламента, БНБ и централата на ДПС!!!

Аман от политически партии яхащи протести! Що ще Божидар Томалевски (дето не е Томалевски) и партията на българите в чужбина на протест за КТБ? Такива подобни на Бисер Петното щом ги видиш на протест трябва да им се дават по 5 години затвор веднага и след това да се питат кой ги е пратил там.

Сега разбирам,че съм щастлив човек нямайки практически никакви влогове!Карам го на пенсия,заплата и мижав овърдрафт,когато я позакъсам.Не ми трепери под лъжичката,че някой ще ми задигне хилядарките и милиончетата.Да ви е сладко шубето за мангизите,аз ще си живея мизерно и без милиони.Или пак ще ми припомните старата пръдлива приказка че умирам всеки ден,а милионерите ще умрат само веднъж?!?!ТАКА ЛИИИИИ??? КТБ!КТБ!КТБ!

съобщиха за схема между вложителите с големи пари и кредитополучатели. Добре е останалите засегнати вложители да видят новините на запис,отвратително е.

Чух новината по БТВ. Тази схема не е възможна без съдействието на квесторите, и дори на управителя на БНБ. Така длъжниците намаляват дълга си близо два пъти. Вложителите с пари над гарантираните също няма да са на загуба. Страшното е за Банката, тъй като вероятността за фалит се увеличава!!!

че тия сделки се одобрявали от БНБ.

Ограниченията в дейността на банката под специален надзор, засягат само нейни действия. Поради това чл. 119, ал. 1 от ЗКИ постановява, че са нищожни сделките и действията на банката, извършени след налагането на специалния надзор в нарушение на постановените от БНБ ограничения по чл. 116 , ал. 2 от ЗКИ. Ограничението обаче засяга само действия на банката, но не и действията на нейните контрахенти, в това число и клиенти. Доколкото такива действия не са изрично забранени или ограничени от специалните норми, регулиращи материята на специалния надзор върху банка, същите следва да се приемат за законосъобразни. Например извършването на прехвърляне на вземане (цесия) от клиент на банката на трето лице, включително на друг неин клиент, е само действие на кредитора и придобиващия вземането. Затова такова действие не е ограничено от закона. Общоизвестно е, че в тези случаи цедираният длъжник (в случая банката) следва само да бъде уведомен по реда на чл. 99, ал. 4 от ЗЗД за прехвърлянето, но това не изисква нейно изявление (сделка) по смисъла на чл. 119, ал. 1 от ЗКИ. Затова такава цесия не може да се счита като извършена в противоречие с закона. Напротив, такава цесия ще породи действие за банката с факта на съобщаването й. Прехвърленото вземане обаче ще се придобие такова, каквото е, предвид специалния надзор на банката, тоест банката не би се увредила от извършеното прехвърляне.

И какво му е отвратителното? Цесията е нормална търговска практика по цял свят. Самите банки много често цедират вземанията си от проблемни клиенти към специализирани фирми за събиране на вземания. Защо клиентите да не могат цедират вземанията си от "проблемни" банки?

по този начин активите намаляват и кредитите също съвършенно изкуствено ,тъй като банката е под особен надзор.

но коя година

Абе, писах аз преди известно време, че ako решат да я 'оздравят', ще я възкръснат КТБ като Кооперативна Турска Банка : ) В България има определен кръг от хора, които разчитат точно на факта, че повечето хора не са запознати със законодателната система. А, изход има... И закони има, ... Ако, не става с българските, тези на ЕС си важат с пълна сила, какво чакате, сядайте да пишете и пращайте копия от материалите, за да си възвърнете поне част от загубеното. Договори имате ли, подписи имате ли, чии са имената под тия подписи, къде са сега тези хора?! Какви са условията в договорите?!

Кога ще отворят КТБ? ИзКАМ ДА СИ фЛОЖА ПАРИТЕ ТАМ.

Нема ГУГО,НЕМА КАГА...

Не народ, а мърша! Това ако стане в Гърция ще ги изметат с парцалите на вън.. Е те затова в Гърция пенсийте са по 1500 евра, а ние сме клошарите на Европа!

Бяха 1500 евра!!! сега са под 1000 около 500-600!!!!

и си спомни, че банката в Гърция, която фалира, стопи към 200млн евро на руски "инвеститори".

Да си припомним някои кредитни милионера: Асен Агов, Емил Хърсев, Красимир Стойчев - всички си ядат нашите пари и продължата да ни дават акъл по телевизията

На какво основание админа на дир.бг ми трие хронологията за КТБ??? Поне да беше написал че е спам, а така направо го няма написаното!!!

и ВЕЩО УПРАВЛЕНИЕ НА БНБ И ИСКРОВ - за времето на ЗАТВАРЯНЕ НА ДВЕТЕ БАНКИ ЗАГУБАТА ИМ Е ПОЛОВИН МИЛИАРД ОТ ОБЕЗЦЕНЯВАНЕ НА АКТИВИ И КРЕДИТНИ ПОРТФЕЙЛИ... Прибавете и парите за ВЪНШНИТЕ ОДИТОРИ! Нали не сте наивници, че БНБ или ИСКРОВ ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ... А още от 14-я ден от първата пресконференция МОЖЕШЕ ДА СЕ ПУСНАТ ОДИТОРИТЕ НА ОМАНСКИЯ ФОНД!! Те имаха интерес ДА ВИДЯТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ИМ!! И най-добре щяха да КАЖАТ ИСТИНАТА ЗА БАНКАТА!! И почнете да калкулирате в загубите на КТБ и Виктория и ТОВА, КОЕТО ЩЕ ЗАГУБИМ В ДЕЛО ПРЕД АРБИТРАЖНИЯ СЪД НА СВЕТОВНАТА БАНКА!!! В гуглето - ЕКСПРОПРИАЦИЯ, ВЪЛКА, СПОРАЗУМЯЛА... Да видите поне АДВОКАТСКИТЕ ХОНОРАРИ..

само да попитам - а защо се споменава заедно с банка КТБ и банка "Виктория"... едно ли са ..или има и друга "фалирала"..???????????????????? цитат: "ЕК обяви начало на наказателна процедура срещу България заради КТБ и банка "Виктория", а Европейският банков орган започна разследване, защото държавата ни е допуснала закъснение с изплащането на гарантираните депозити на граждани и фирми в двете банки..." аз не разбирам много-и ако има някой "по-вещ" да обясни ако обича..

Виктория или бившата Емпорики въобще няма и не е имала проблеми с парите! Просто КТБ я купи точно когато Пеевски нападна банката с неговите медии!!!

на затварянето и има вече 260 МИЛИОНА ЗАГУБИ!!!! И е бонус - активите и ВЕЧЕ СА НА ТЕЗГЯХА... Щото около тях не се шуми... ПРАВИЛНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ И БАНКЕРКА/И са спастрили по доларче ЗА АКТИВЧЕ...

благодаря

Само от вас вложителите зависи да си вземете своите си пари от КТБ - продължавайте с протестите за да успеете!

Вярно е ,че изплащането ще стане през ноември ,но не е казано през коя година !

По закон изплащането трябва да започне 20/двадесет/ дни след обявяването на фалит на банката. Но никъде в закона не е посочено кога трябва да завърши. Може да завърши и след 50 години и повечето от вложителите да не са живи. Не е морално, но е законно.

Освен нова КТБ още не е обявена във фалит а е само поставена под надзор. В закона май не е споменато и колко време може банката да не работи преди да бъде обявена в несъстоятелност.

Доколкото знам - 6 месеца, които изтичат на 21 Декември 2014 ! А на злобарчетата тука думам : Ей момчета не се кефете на чуждото нещастие, а подкрепете вашите сънародници, тези с гарантираните депозити, че утре може вие да паднете ако не в такава в друга "дупка" и подкрепата ще ви е нужна и приятна, нали ! Това е истинското ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, а не "играта" на плазмодийчета от протестната мрежа и тям подобни дегенерати !

Всичко се опира на Бг-СЪД.СИСТЕМА ... Трябва да се изрине ,основно . Както каза и ОМБУДСМАНА ,К.Пенчев: ''ОПОРОЧИХМЕ И МЛАДИТЕ КАДРИ''.

Райфайзен знае ли някой защо не работи ?

Ти да не си престъпник стараещ се да вкарва смут в БЪлгария? Да не рабиш за Глобал Маркетс дето искаха да сринат банковата система Юли месец??? Глобал МАркетс са без лиценз в момента!!!

кризата през 2008 година в юса показа следното: ,,банките,, са една пирамида!!! лошото е че държавата ги поддържя в критични моменти като ,,държавни,, а когато са на печалба са ,,частни,,!!! загубите се прехвърлят на народа , печалбите на тесен кръг от хора!!!

КТБ,КТБ,..НИЩО НЕ ОСТАНА, ШЕ СЕ МРЕ.

По принцип нещо в момента става в банковия сектор на междунаронно ниво, защото се прокрадват новини за блокаш на валутната борса в русия а и тук в момента райфай не работи никаде и говорят за някъкъв срив в системата си, но до колкото знам имат гоям дял на руския банков пазар.

Всяко едно юридическо личе има активи и пасиви, като те са РАВНИ. При банките е същото ( с малка разлика в типа им - обратен е). Тези, които са вложили пари са ПАСИВ за банката, а тези, които са изтеглили - АКТИВ. Какво всъщност стана с КТБ? Дебелянчо е един голям АКТИВ (100 млн), които той отказа да върне. С тези пари другаря Бюреков отиде в Брюксел. След като Прасчо отказа да си плаща дълговете, за да е наред всичко, той просто бутна банката. Твърди се, че влоговете до 100,000 евро са гарантирани. Вероятно е така, въпреки, че аз НИКОГА не бих си сложил парите в банка, от другата страна на която е един успял млад мъж на 33. Останалите (над 100-те К)? Ами добре дошли в капитализма. Държавата не ви е длъжна за нищо, в икономиката, по-голямата лихва значи ПО-ГОЛЯМ РИСК. Поели сте риска, сега ще поемете и последствията. Ако имате нещо да казвате - моля, не към държавата. Към Прасчо. А държавата трябваше да разкара ЦЕЛИЯ борд на БНБ след случката. Ама нали си нямаме и държава...

Много добре казано макар, че скотовете едва ли ще разберат написаното.

Най-големият скот тук! Момче, що не посетиш JP-то да ти даде направление за съответния доктор?

Хубави теории развиваш, но ако всичките липси в КТБ бяха 100 милиона, досега 100 пъти щяха да бъдат закърпени от бюджета и да се е забравило всичко. Проблемът е, че май се губят МИЛИАРДИ. Какво ще кажеш?

Ми нали точно това казвам. За да не плати 100 млн. дебелян срина банка за няколко милиарда. Това е неговата логика - да го духат бедните.

дръжки ..какъв капитализъм те гони бе селски ..?????????????????? , изобщо наясно ли си какво е КАПИТАЛ , КАПИТАЛИ И КАПИТАЛИЗЪМ ..???? Това което се случва в България е НЕИЗБЕЖНО... СЛЕДСТВИЕ НА ПОСТТОТАЛИТАРНИЯ И ПОСТКОМУНСИТИЧЕСКИ СТРОЙ - УСТАНОВЕН ОТ ШЕЩША ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИ - ОЛИГАРСИ .... ПОНЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА МИСЛИШ КАТО ДРАСКАШ ОНОВА КОЕТО СА ТИ "НАПИСАЛИ"...

Банката бе срината като доверие от множество лица и организации. Процеса започна с даването и на прокуратурата, заедно с Пеевски и Бареков от Престъпната Мрежа. После се издъни прокуратурата, която си вдигаше имиджа с публични акции. После дойдоха Пеевски и Василев и цирковете им. После доде изказването на онзи от БНБ, за липсващи документи, което се оказа невярно. Вероятно вярно липса на синхрон с прокуратурата и тя може би се издъни за втори път и да са били документи при нея. Макар такива да се държали на 4 - 7 места разправяше един. Издъниха се огромна поредица от хора и организации. А банката е нормално да не държи парите при себе си. Това би било загуба, защото трябва да плаща лихви. Банката е посредник между даващите и взимащите пари за заеми. По доклада на БНБ май за някаква дата (примерно 1 юни), от банката имаше взети заеми за 5.2+ милиарда лева. Това не са загубени пари. Просто част от заемите може да са за 10 тодини. Всяка банка сигурно ще рухне, ако изведнъж всички искат да си изтеглят парите. Около 5 милиарда бяха и парите на вложителите. Но банката имаше и наличност и активи - сумарно някъде 1.2 милиарда лева. Чисто по данни не изглеждаше зле. Зле е като доверие.

11 години затвор за откраднати 450 лв. сметнете колко години затвор за откраднатите милиарди

Зависи кой ги е откраднал.

Не мога да разбера, защо само около 50 човека са на протеста. Това ли са всички вложители, които се интересуват от парите си. Другите къде са - страх ли ги гони, гузни ли са нещо..... Просто мистерията е голяма.

Мисля,че всички Вие говорите без да мислите !!!. Добре,хайде помислете малко....Спазваме закона, вадим едни 2 млрд...,плащаме... Едни доволни,други- ще вземат нещо.. Добре. Какво става после ? В един хубав ден,ситуацията се повтаря / нашия гл.прокурор може да помогне /, започва атака слрещу 2, или 3 банки....айде сега.., какво правим ? Няма гарантиран фонд, няма нищо !!. Следва-пада валутния борд, защото няма държавни гаранции. Ами това е плана на онези !!! вие просто го подкрепяте без да знаете !!! Решение- оздравяване,оздравяване,без фалити. Иначе- прочети горното !!!

това което го пишеш е хубаво. но при оздравяване трябва да извадим не 2 млрд., 4 или 5 или 6 млрд. и кой ще ги извади? цецоу? или оманския фонд? ако оманския фонд е искал да оздрави банката защо не изсипа парите на масата и всичко да свършва? или иска да оздрави банката с моите и твоите пари? не те оборвам. напротив. чудя се коя злона е по-малката. и не мога да намеря отговор

БРЦК

Още в началото на кризата написах кога ще си получат парите хората. За непаметливите ще се повторя: "Когато БНБ гори , искров виси надолу с главата и се грее на огъня , прасевски е на пастет , а политиците са се скрили щото половината вече са избесени." Разбрахте ли кога ще си получите парите ?

И как ще стане, като явно парите ги няма? Може би ще получат вестници без стойност.

БРЦК

Парите ги няма ама се знае къде са. И може да бъдат върнати. Само прасан и дрогман имат повече от тия 3млр. дето уж липсват. Както казах - хората ще си получат парите само тогава когато това което съм написал горе се случи. Тоест никога.

Проблемът с КТБ е, че много се туткат за решаването му. И докато не се състави правителство, няма да има ясна стратегия, как да се реши проблема. Поне да знаеха хората процедурата. Това е основната причина да трябва да има правителство и парламент. Най-пагубно е, ако се фалира банката и се загубят взетите от нея заеми.

Никакви заеми не се губят при фалит на банката. Напротив, фонда за гарантиране на влоговете влиза в права като кредитор, тоест държавата може да си ги събира. Ако КТБ продължи да съществува, Ц.В. ще продължи да си раздава кинти на който иска без да си ги търси.

Не знам закона и дали е така. Ако е така е добре.

Защото няма осъден кредитен милионер и това насърчава нови и нови тарикати да обират банките легално. После с част от милионите си купуват свидетели, следователи, съдии и прокурори.

точно написано+

И ,...всички ДОВОЛНИ !?

,.................... МУТРЕСИ,ЧАЛГА,СИЛИКОН, ОБЛЕЧЕНИ СА ВЪВ ЗАКОН. ЗАГЪРБИХМЕ ДУХОВНОТО, НА ВЛАСТ Е ---НЕЗАКОННОТО ПОДПИРАНО ОТ МАГИСТРАТИТЕ, НА ВЛАСТ СА ---ТАРИКАТИТЕ. ........,И ОЩЕ,И ОЩЕ...

и аз искам да върнат парите на хората в реално изражение спрямо 1989 год. но няма, сори.......

ДО ДРУГАРКАТА Антоанета Пунчева за Дойче Веле ИСКАМЕ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ДА НИ ОБЯСНИ КАК СЕ СТАВА ГОВОРИТЕЛКА НА ЕК ... И ЗАЩО В.24 ЧАСА СА ЧЕРВЕНИ СПОРЕД ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ::))) Българката Мина Андреева ще бъде един от тримата основни говорители на Европейската комисия с председател Жан-Клод Юнкер. Досега Андреева бе говорител на еврокомисаря по правосъдието и основните права Вивиан Рединг. Тя е дъщеря на журналиста Алексъндър Андреев, шеф на българската секция на радио "Дойче веле". Родена е през 1983 г.

и какво от това?

ЛИЗАЧЕСТВОТО СЕ ВЪЗНАГРАЖДАВА !....

БATKO

Дойче веле още от соц време си беше филиал на ЦРУ и се занимаваше с промиване на мозъците на хората от Източна Европа. Никога не е била безпристрастна, а излъчва изопачаваща целенасочена пропаганда.

За тези дето реват , че това не ги засяга и са против решение за тази банка. Засяга ви , защото: 1. В Тази банка ими служители и те имат семейства и деца. 2.В тази банка има Вложители и те имат семейства и деца. 3. В тази банка има пари на общини, предприятия , частни фирми. ...и техните служители не си получават парите, и те имат семейства и деца. И всички тези хора РАБОТЯТ, не смучат социални помощи, като други. Тях не ги купуват по избори! И всички в един момент ще си хванат парцалките и ще заминат. Защото са обезверени, упрашени и унижени. Засяга всеки от нас ,з ажалост !!!

Първо служителите в КТБ и в момента си получават заплатите Второ понякога цялото семейство са вложители, например иван и елена костови, вили сечкова и ал. сталийски Трето депозитите на общините са обезщетени с ДЦК, ама милионите на фирмите на богомил манчев от АЕЦ Белене не са

А, ако и банката в която вие имате пари , всъщност се окаже в такова положение? Щото във всички банки има "вложители", всякакви? А пари няма, нито във ГАРАНТИРАНИЯ фонд , нито в държавата. А пък вие , надявам се също се харните ежедневно и си плащате сметките? Какво става?

Има само един начин за изход от ситуацията- да се подкрепим всички заедно- не само дребните вложители в КТП , но и невложителите, трябва да : - да не допуснем циганинът Бат Сали в парламента -да не допуснем да ни увеличават тока и водата -да не допуснем ГМО-та в храната ни - да не допуснем шистовият цаз -да не допуснем нова правителство с ДПС Това са приоритетните проблеми! Всички в градове и села -в София и провинцията, червени , сини, жълти и други привърженици трябва да си отстоим интересите

На важи за цигани .