Протести за отваряне на КТБ в няколко града

Нов протест на вложители в КТБ ще се проведе днес пред БНБ. Демонстрации обаче този път ще има и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Сливен.

Обратно в новината

Коментари - Протести за отваряне на КТБ в няколко града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кризата ще настъпи ако отворят ктб и хората си обърнат спестяванията в евро - е тогава ни борд ни чесън...

Отворете ,отворете,влоговете раздадетее. А прасчо излязал и казал- няма

Следващият, когато има избори ходете за гъби, по - доходоносно е!

Единствеия вариант е да се направи като в Кипър там позволиха на всички имащи влогове да теглят по 300 евро на ден докато нещата се взеха под контрол. Това позволи на хората да покриват ежедневните си нужди, а на малките фирми да плащат на персонала си. Защо не се приложи това и за конкетния случай, нали до 100 000 евро са гарантирани по закон? Редно е още утре банката да отвори и да се извършват плащания до някакъв таван. По този начин ще се избегне масово теглене на големи суми и хората ще се поуспокоят докато трае надзора.

има хора карат месец за месец те как ще отцелеят?

МОШЕНИКЪТ ИСКРОВ, мълчи , че е изтеглил влога си броени дни преди затварянето на КТБ ! МНого долно, нечестно, непочтено и наказуемо от закона ДЕЯНИЕ ! Подавай си оставката веднага, както и целия борд на БНБ !!

хора вие не разбирате ли че заплахата не е само за ктб а, за сялата ни банкова система не бyдете пасивни

не разбирате съществения проблем, "Банката" може да отвори още утре, и какво от това, парите ги няма, няма и кой да Ви обслужи, шефът и той се скри някъде, така че забравете за кинтите:)

Парите ги няма, защото има ликвидна криза, и затова банката е поискала особения надзор! БНБ може да даде заем, както постъпи и с ПИБ, за да започне частично изплащане на суми до гарантираните 100 000 евро. Всички служители са на линия, дори няма пуснати в отпуск! Всички управители на Банката са отстранени от длъжност, и управлението се осъществява от БНБ чрез квесторите!

МУЛТИГРУП ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА ? .... МАФИЯТА НЯМА ПАРТИЯ , ТЯ КУПУВА ВСИЧКИ ПОДРЕД .... ... ПРЕБРОЙ КОИ СА ОЦЕЛЕЛИТЕ ОТ МАФИОТСКИТЕ ВОЙНИ ПРЕЗ 90-ТЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ КОИ СА ПОЧАЛИВШИТЕ :))

хора ,този път ще гласувам за тиквуна, той ще върне парите от ктб ,само и само да каже АЗ върнах парите на хората от фалиралата ктб.

"Трай коньо за зелена трева " !! ББ прави единствено това, което му е изгодно само нему, а сега ти не си в приоритета му !!

БНБ може но не иска да наруши разпоредбите на ВАЛУТНИЯ БОРД, а ПРАВИТЕЛСТВОТО иска но не може защото не притежава необходимия ресурс за да помогне на КТБ !! В другите страни от ЕС проблеми подобни на този се решават или от централните им банки или от Европейската централна банка !! В България, като в страната на чудесата БНБ "инвестира" до цент в чужди кредитни институции повече от 15 млрд.евро !! Съгласно изискванията на ВАЛУТНИЯ БОРД на БНБ е забранено да ПОДПОМАГА подупечените и 27 частни банки !! ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА - българска банка ли е БНБ или е донор на чуждите банки чиито книжа изкупува !!!!! Да не поставяме въпроса колко от тези над 11 милиарда евро ЦЕННИ КНИГИ са токсични деривати които се осчетоводяват от БНБ по тяхната НОМИНАЛНА , а не по тяхната СРИНАЛА СЕ ПАЗАРНА СТОЙНОСТ !! Затова и БНБ са парализирани !! А ПРАВИТЕЛСТВОТО ?? Случващото се не само не е в неговите компетенции, но то не е в състояние да прескочи и наложеният му кредитен лимит на теглене на заеми !! От изложеното е ясно, че БНБ е една скопена ЧУЖДА КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ доведена до това плачевно състояние от изисквания наложени и от въведения през 1997 година ПАРИЧЕН СЪВЕТ !! КАКТО И ДА СЕ ОВЪРТАТ НЕЩАТА ОПИРАТ ДО ТОВА ДА БЪДАТ НАРУШЕНИ ИЗИСКВАНИЯТА НА ВАЛУТНИЯ БОРД, ДИСКРЕДИТАЦИЯТА НА КОЙТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ МОНОПОЛИСТИ, КОИТО СРЕЩУ НАДЦЕНЕНИТЕ ЛЕВОВЕ ПОЛУЧАВАТ ЕВТИНА ВАЛУТА ИЗНАСЯНА В ФИРМИТЕ МАЙКИ ПОД ФОРМАТА НА ОБСЛУЖВАНЕ НА НЯКАКВИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ КЪМ ТЯХ КРЕДИТИ !! РАЗВРЪЗКАТА ПРЕДСТОИ !! Над 6 млрд. лв. са запорирани в КТБ които на фона на ОБЩАТА парична маса от 10.6 млрд.лв. изглеждат като цунами което ще помете цялата банкова система !!

БАЙНОВАТА, АЗ ОТДАВНА СЪМ МИНАЛ КЪМ ЗЛАТНИЯ СТАНДАРТ .... :) .... РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПАРИТЕ И ЗЛАТОТО И СРЕБРОТО - ПАРИТЕ МОЖЕШ ДА ГИ НАПЕЧАТАШ , ЗЛАТОТО И СРЕБРОТО НЯМА КАК :)))

или за пръв път чуваш за него?

ЗАЩО СЕ СТИГНА ДО ТУРК ? НЯКОЙ МНОГО ЯКО ИЗИГРА НОМЕРА С "ОВЧИЯ ИНСТИНКТ " НА ХОРАТА И ТЕ ТРЪГНАХА ДА ТЕГЛЯТ ПАРИТЕ .... А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ БНБ СЕДЕШЕ И ГЛЕДАШЕ СЕИР ЗАЩОТО БЕШЕ В КОМБИНА ... ... КОИ СА ПЕЧЕЛИВШИТЕ АКО ФАЛИРА КТБ ИЛИ КОЯ ДА Е БАНКА?: - КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ (В СЛУЧАЯ БНБ ИГРА В КОМБИНА С ТЯХ ) ... КОИ СА ГУБЕЩИТЕ ОТ ФАЛИТА? - СПЕСТИТЕЛИТЕ - НАРОДА - ЗАЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗПЛАЩА ДЕФИЦИТА ПО ФАЛИТА 3.5 МИИАРДА ЛЕВА :))) ... ВИНАГИ ИМА САМО ДВЕ СТРАНИ - ПЕЧАЛИВШИ И ГУБЕЩИ

Контра протеста в кои градове е?

Фалит и изплащане до 100 000 евро.Другите тарикати да пият студена вода от Витоша.

такъв е закона и разчитаме да се спазва

Срочен депозит 4 Х 4 за суми над 100 000 лева само в тази банка до края на 2013 -- 8,85 %.В останалите банки до 3,5 -4 %.Това е банката на милионерите ,с неясен произход на парите.Съгласно българското законодателство ,на ЧАСТНА БАНКА се връщат до 100 000 евро-196 000 лева приблизително.Няма ние ,обикновенните данъкоплатци, да пълним отново гушите на мафиотите.

дано да си такъв данакоплатец за какъвто се представяш,че в бг сте все идни данакоплаци

Има ли случай когато чумата е върнала на хората децата?

Ще присъствам на протеста, защото смятам, че държавата, БНБ и президента на РБ с бездействието си спрямо КТБ и блокирането на средствата ми за живот, нарушават конституционните ми права като гражданин на РБ, а именно: Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление. Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация

На АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ НЕПРЕДУБЕДЕНИ е ясно, че ВЕДНАГА трябва да се върнат гарантираните ПО ЗАКОН влогове до 100 000 евро. Така ще се спаси поне част от сринатото от досегашните ПРЕДНАМЕРЕНИ действия на БНБ председателя Искров, доверие в банковата система. Нищо не пречи, след тази задължителна, оздравяваща крачка, да се продължи да се разследват хората/фирмите, получили необезпечени КРЕДИТИ, и ГЛАВНО ПРИЧИНИТЕЛИТЕ НА ИЗКУСТВЕНАТА ПАНИКА, ЦЕЛЯЩА СРИВАНЕТО НА КТБ.

АКО ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГАШ СТАНЕ НАД 6 МИЛИАРДА ЛЕВА ДЕПОЗИТИ ЩЕ БЪДАТ ВЕДНАГА ИЗТЕГЛЕНИ ОТ КТБ !!! Какво са тези 6 млрд.лева на фона на общата парична маса която е 10.6 млрд. лв можеш да си представиш !! ТАКОВА БАНКОВО ЦУНАМИ ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА ТИ ГО ПОБЕРЕ ГЛАВАТА !! ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ СРЕЩУ ТЕЗИ БЛИЗО 76 млрд.лв спестявания на частни и юридически лица и ведомства стоят някакви си смешни 10, 6 млрд.лв. !!!!!!!!! МНОГО ТИ ЕБЕДНА ФАНТАЗИЯТА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО БЕНТА КТБ БЪДЕ ОТПРИЩЕН !!!

Искров е изтеглил своевременно депозитите си не само от КТБ, а от всички Български банки.Доказателствата са публикувани в mignews.info - няма как да изпиша целия линк, защото дир-а не позволява. Значи се е възползвал от служебното си положение за лично облагодетелстване. Само това да беше, трябваше вече да е арестуван. Но освен този факт има и друг - значи той е знаел за готвения погром срещу КТБ и цялата ни банкова система и не само, че нищо не е предприел, да го предотврати, а напротив, и до момента прави всичко възможно последствията от "заверата" да се задълбочават с всеки изминат ден.

Vasquez

Плач и ридание се чу в България - депозирали активите си в КТБ плачеха за себе си и за децата си, че няма какво да ядат... Как да не се разчувствам? Затова реших да окажа ментална помощ на пострадалите като им разкажа къде са им парите и как да си ги върнат, но може да не могат, защото не искат или не им позволяват от Вашингтон да си върнат парите... Можете ли да повярвате къде са потънали 3.5 милиарда лева на КТБ? 1 милиард лева бил на площадката в Белене във вид на железобетонни основи за реакторите, 2 милиарда лева били приготвени да се плати неустойката по договора с руската компания /че няма да се купи оборудването и за някакви съдебни разправии/, а 500 милиона лева били приготвени да се купи НЕК!!! Може да оздравим КТБ единствено като построим АЕЦ "Белене", да чакаме банката да спечели от продажбата на ток, а НЕК да не се фалира и продаде, за да не потънат 500 милиона лева!!! А МАЖОРИТАРЕН СОБСТВЕНИК НА КТБ Е НЯКАКВА ФИРМА СЪС СТРАННОТО ИМЕ "БРОМАК" - ЩОМ КТБ ИМА СОБСТВЕНИК, ТО ЮРИДИЧЕСКОТО ЛИЦЕ ИМА И ДРУГИ АКТИВИ, ТАКА ЧЕ СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРАТ ЖЕЛАЕЩИ ДА СЪДЯТ ТАЗИ ФИРМА И ДА Я ПРИНУДЯТ ДА ИМ ВЪРНЕ ПАРИТЕ. НО СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ БЪЛГАРСКИ СЪДИЯ, КОЙТО ДА НЕ СИ ДАДЕ ОТВОД ОТ СТРАХ, ЧЕ ПРАВОРАЗДАВА СРЕЩУ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И СИЕ - ДЕЛОТО МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ЦЯЛ ВЕК...

Пари се изкарват,здраве да има!!!

стар,как да ги изкараш тия пари бе? Мой близък има малка пари там,не е от тия с милионите и вече никога не може да ги изкара защото е пенсионер. Питам защо парите му са били там? Отговаря ми че щом държавата си държи парите там, му се струвала най стабилната банка. Е какво да му кажеш на такъв човек?

това хората не ги интересува ,да си разледват когото искат и по колкото си искат ,парата на масата и това е инъче ножа ще заиграе

Миналата година, когато БСП дойде на власт, след като ГЕРБ върнаха мандата веднага си прехвърлих парите в чужда банка. Още помня 1997-ма. Дано гаранционния фонд възстанови влоговете до 100 000 евро. За тези, които са повече...риск печели-риск губи, това е положението. И един съвет от мен. Винаги когато БСП дойде на власт изтегляйте парите си от Българските банки за да спите спокойно.

Къде е Цветан Василев?

в дубаи

васко

А парите ще върне ли на хората?или ще пият по една студена вода,Веждито най много реве от всички.

А мен лично Боко Тиквата ме подлъга да си сложа парите в КТБ. Щом държеше всичките пари на държавата там си рекох - е , тва е банката !!! Орешарски прецака нещата като оставих само до 25% от парите там , ако не беше го направил ехеее....

Забрави да добавиш , че вестниците на Пеевски по това време редяха оди във възхвала на мъдрото Му управление , а Цветанов грееше на всяка трета първа страница с разгромната битка срещу Октопода. То бяха оди , то бе чудо ... и така три години и половина.

аз съм най-великия българин на всички времена. искам да съм премиер, не го ли заслужавам?

Ми дръжте си парите ж банкиъе там е сигурно, държавата била гарантирала депозити - ХА ХА.

Коя е КТБ - банката на Путин. Кой ограби КТБ - ръководството на тази банка, назначено от КОЙ? От ШЕФА НА БАНКАТА Къде изчезнаха парите - в посока Кремъл... А честито на печелившите

Премиерът не може да накара БЕХ да спре Южен поток. Премиерът не може да накара КТБ да отвори. Държавата не може да спре 3 престъпника, дето и децата им знаят спатиите. Съда на може да осъди Брендо, а Парламента един закон не може да приеме като хората! Защо ни е въобще държава?!

123edr324

за да плащаш десятък и квото артиса да му плащаш здравни вноски

Искров си го премести в другия джоб - депозитът имам предвид ;-)

изгори за да светиш

Близнашки?Дай повече инфо! Да не е станал мощен Гарантирания фонд,който трябва май вече да се намеси?

всички пред бг посолствата на масов протест !

Ето какво ще стане: 1.Всички изтеглени кредити от банка КТБ ще бъдат прехвърлени към друга банка за да се изплащат. 2.Всички депозити ще бъдат обезщетени до 100 000 евро (както е по-закон.Вие какво си мислите че тези които ограбиха банката не са чели закона ли!!!) 3.КТБ ще бъде закрита. 4.Ако има дело то ще е някакъв фарс и няма да има осъдени. 5.Всички които са спестявали пари в КТБ ше пият по една студена вода.

Докато има прости спестители ще има и хубави хора, тарикати, които да им отмъкват паричките. Толкова е хубаво, че просто не е истина.

Спецзакон Дружно, братя да се бръкнем, пенсийките да измъкнем, на Елена и Иван, Веждьо наш и на Стоян, и депозити на Мина, с реформаторска дружина! Кредитните досиета се въргалят по паркета, а пък важните длъжници, с квестори или синдици, ще заформят панаир, пред очите ни сеир. Нека Цацаров и Искров, да си спорят до насита. Кой е крив, а кой е прав. За народа все корав! Pasi,17.07.2014

!Помните ли какви глупости говореше държавния служител Иван Искров , Как 200 милиона са изнесени с чували , в куфари , на едни коли и самолети ! ЛЪЖИ ,ЛЪЖИ как да не протестираш дори и да нямаш пари в КТБ , всеки от нас му дава за тлъстата му заплата ! И този продължава да е банкер на България !Вие вярвате ли МУ ! ако не , екате на протеста !

Протестирайте и спестявайте. Тарикатите нито протестират, нито спестяват. Просто прибират кинтите на глупаците.

Хора разказваха преди години как Искров имал назначен личен готвач в банката, който му приготовлявал отбрани специалитети, а Искров обичал да ги консумира на обед с отбрани френски вина. Нямам нищо против и така да е правил, ако това е крепяло душевното му равновесие и му е осигурявало комфорт и работоспособност предвид въз-отговорния пост, който заема. Само че сега май се оказва, че само е заемал поста, а не си е изпълнявал задълженията. П.П. Имаше при правителството на Станишев още един такъв "великан" - назначиха го за шеф на Булгартабак. Той тогава освен, че получаваше 5-цифрена месечна заплата (която беше по-близо до 6-цифрена отколкото до 4-цифрена), беше изисквал да има клауза в договора му, че държавата освен това осигурява образованието на малките му деца му в избран от него чуждестранен лицей в България. Не е луг този, който яде зелника ...

"Много мощният фонд" са естествено чужди капитали, които в БГ ще играят по свои собствени правила и народът отново ще бъде ограбван. Ако този фонд е арабско-омански, което е почти сигурно, у нас ще нахлуят още повече ислямски групировки, които ще съборят и без това разрушената ни държава. В БГняма никакви защитни механизми, нито законови, нито марални срещу такова нахлуване. Ще продължат да ни обезкостяват, да изкупуват земите ни, да ограбват и малкото неограбени природни залежи, които имаме /златото/. БГ ще бъде превърната в колониална държава и това защото алчните копелета отнесоха парите ни не само от КТБ, за да бъдат облагодетелствани двама-трима. Никой не говори за разследване на случая, а за оздравяване на КТБ за сметка на данъкоплатеца. Оздравете я като върнете парите и накажете източилите я. За какъв дявол са ви чужди фондове. Това е грешна политика.

Всички говорят за "вложителите", а никой не обелва и дума кои са кредитните милионери с необезпечени кредити от КТБ довели банката до това положение!

Защото е банкова тайна.

Щом е тайна тогава да си искат парите от т(м)айната!

е да се иска ОСТАфКА - на всички за всичко - нали така се оправят нещата?

Не на всички, само на сгазилите лука.

Лично от депутат в тогавашното НС приели закона,съм чул че закона казва че ще ги изплати,но не казва кога,може днес да ти дадът 2000 след 1 година още 3000 и така не се знае до кога

той е бил нещо тъп, може би...

няма протестиращи кредитирани от въпросната банка, които да искат да си плащат кредитите )))))))

Скотовете ще страдат известно време, после ще започнат да спестяват отново. Само, че в друга банка пак с високи лихви.

А тези които изгоряхме със заплати вътре, без да сме вложители със сметки в обслужващата ни банка и малкото спестени пари за море да речем, също ли сме скотове ? Или хората получили дарения събирани за лечение на дете в чужбина ... Също ли сме лакомници ? Трябва ли да чувствам боклук че ми превеждаха заплата там ? Ще ви затрие злобата и простотията.

Глупав си и не долавяш сарказма по отношение на кредитните милионери на банката и управащите в това изказване.

че едни вложители с много пари искат да прередят и да си изтеглят парите преди другите вложители с гарантираните влогове. Цялата врътка май е заради тези едри и влиятелни вложители. Иначе си има ред,кое как се прави и банкерите отлично го знаят.

Българските банки явно са офшорки. Празна стая с факс и телефонен секретар.

Хора, хора! Не разбрахте ли че нито сте европейци, нито европа може да направи нещо за вас! Егати фарса, а вие си сърсете измислените права!

ми като е така направо да си влезем по банките и всеки да вземе колкото му трябва ,след като няма закони!

Вече 50 дена си държа парите в банка в Румъния. Ми туй де щом на 2/3 от българите предпочитат морето на Гърция настана време да предпочитаме банките зад граница.

То някои умници си държаха кинтите в Кипър. И пиха по една студена вода.

Не разпространявай глупости. В Кипър големите влогове ги изплатиха като им удържаха някакъв процент.

Аз в банките имам само кредити. Всичките да фалират хич не ми пука. През 96година пак бях така. И в един красив момент се оказа, че нямам кредити. После пак изтеглих.

Браво,най после повече от 100 човека да се съберат,така трябва да си търсят хората правата в демократична държава,оставим ли ги ще ни мачкат

Права и голи обещания ще получите колкото искате. Кинти поне за сега няма.

нямам пари в банки,моите са в имоти

тъпунгер кико влоговете се изплащат на 100% , защото фонда и държ. осигуряват цялата сума от 3.8 млрд. и тези пари се изплащат от друга банка не фалиралата. изплащането започва веднага и завършва кой гога отиде да се разпореди с парите си. и впрочем който няма пари в ктб да не злобее защото мечката ще заиграе и в неговия двор.

Нещо не си съвсем в час, но надявай се. Надеждата крепи човека.

Не злобея, другарю вложител в "банката" на мафията. Просто подробно съм чел закона за разлика от вас, които просто вярвате на казано от някого някъде, защото ви харесва това, което ви казват.

Европейска комисия, ЕЦБ, МВФ, регламенти, директиви, закони, правов ред, президент, прокурор, омбудсман, все хора на който лъсна безсилието .....Абе к'ви са тея глупости, решава Бай Ганьо да затвори някоя банка и