”Лилав” протест срещу пенсионната реформа (снимки)

Над 6000 души участваха в протестно шествие на КНСБ "Няма да плащаме чуждите грешки". Пред НС се развяха лилави знамена. Нямаше искания за оставки.

Обратно в новината

Коментари - ”Лилав” протест срещу пенсионната реформа (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия къде бяха,когата Местан и Станишев се целуваха?!

Не разбирам защо всички са против, за миньорите да но другите.. Нали една пенсия никога не е по - висока от заплатата ти и после пак търсиш работа. Днес са дискутирали липса в Япония че 1 четвърт са пенсионери и това дърпа икономиката надолу защото се плащат много данъци да се покриват пенсиите. Я при нас какво става - половината са пенсионери- Е как да стане, НЕ СТАВА НЯМА откъде ИЛИ СИ ГИ ПОИСКАЙТЕ ОТ КТБ ТАБ ОТИДОХА ТОЛКОВА пари - за пенсии на година 1.5 милиарда х 3 прави точно толкова колкото липсват от КТБ или с тия пари можеше да има двойни пенсии 3 години!!!! Ама къде бяхте тогава като ви казаха че липсват толкова пари Защо тогава не викахте........... Интересна работа!!!!!

Виждам края на Тиквата.

От 55г. до 60 г. и 8 м. възрастта бе увеличавана многократно - достатъчно, господа управляващи, но вие получавате много средства над минималната работна заплата, няма как да се поставите на мястото на обикновените хорица, но помислете все пак на всеки са нужни не милиони, а само 2 митра?.... нали така, При нашия Бог всички са равни!

А за мъжете трета категория труд, какво ще кажете. Там средната продължителност на получаване на пенсия не надвишава пет години.

Маанете таа .риформъ., бе! Излишна е . Скоро нема да има пенции!?

Годините и стажът на работещите в 3-та категория да се вдигне тогава, когато вдигнат годините и стажът на работещите в 1-ва и 2-ра категория, когато им премахнат 20-те заплати при пенсиониране, когато започнат като всички нормални хора да си плащат от собствения джоб осигуровките, когато им премахнат привилегиите, за да не се чувстват недосегаеми. Едва тогава, господа управляващи посягайте на нас - овцете от 3-та категория. Защото 3-тата категория може да ви качва, но може и да ви сваля отстола, до който сте се добрали и го яхате тоя народ вече 25 години безспир.

Само аз си знам как се работи на тази възраст! Цял живот на норма и 46> год. трудов стаж. Хванахме шест дневната работна седмица и по слабата техника,делеѝки живота си на петилетки. Тези които бяха на лекото да услужат с гръбнак да доживеем ако може до заслужената пенсия.

Цяла Европа се е вдигнала, Белгия, Франция, Италия, Англия, Гърция..... Забележете - всички разнасят червени знамена. Защо ли само нашите протестиращи ги е страх от червеното? Може би защото т.н. червени са по - крадливи и по- десни от другите? Къде е шефът на ПЕС? Къде ви е лявото бе мошеници? КЪДЕ СЕ НАМИРАТЕ В ПОЛЕТО НА ТОВА ОГРАБВАНЕ И ТОРМОЗ НАД НАРОДА?

Другарю, по-полека с квалификациите! От Брюксел ясно се вижда, че животът на европейските граждани се подобрява с всеки изминат ден! А пък като се прибера при Моника в Швейцария ми се струва, че раят е слязъл на земята ....

Основното за пенсионната система е да се върне доверието в нея и обикновените хора да почнат да се осигуряват на действителните си доходи. Вдигането на възрастта и осигурителния стаж за трета категория има точно обратния ефект. Второ частните пенсионни фондове са една голяма мафия. Взимат по 4% от парите ми, за това че ми ги обслужват и отделно имат отрицателен прираст, просто нямам думи. Никой не говори за средна продължителност на получаваната пенсия. Просто трябва да се премахнат отделните категории труд за пенсиониране!!! Да се върне възрастта за пенсиониране на нивата от 2000 год. Само така ще се повиши доверието в пенсионната система.

Така наречената, пенсионна реформа е абсолютна гавра с хората от трета категория труд. Тя демотивира хората да се осигуряват и доведе до близа 70 процента от хората да не се осигуряват на действителните си приходи. Не може да събираш четири пъти повече пари за осигуровки от едно лице, от колкото в последствие ще дадеш под формата на пенсия. Направете си сметката господа управляващи!!!

Къде е Подкрепа? Тренчев е едно беззъбо куче. в БЛИЗКИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ не си спомням Подкрепа да е организирала протест.Май само членски внос събират.Подкрепа е подкрепа на тираните.

Пари нема действайте.

парите за пенсии отиват за издръжка на ромите така че ние Българите ще го духаме ако само си стачкуваме. искасе тояга дс играе

Абсолютно аматьорски протест. Защо го направиха на обяд ? За да НЕ СЪБЕРАТ достатъчно народ, а да участват само техните членове. Уж правят нещо, но е само, за да се чуе че съществуват. Истинският протест се прави в 19 часа, включват се всякакви организации и не се прекратява докато онези не отстъпят. Събират се не 6 хиляди, а поне 60 000 и се преминава ако трябва към не особено мирни прояви. Защо поставят въпроса само за 2015година ? Въобще не трябва да се вдига възрастта , напротив, трябва да се понижи с оглед на безработицата. Друг е въпроса, че трябва да се помисли и за възможността изобщо да отпадне и отпускането на пенсии да се базира на актюерски разчет - когато решиш че искаш пенсия пускаш едно проучвателно искане и ти отговарят - с вашите Х години стаж и осигурителен доход имате право на У лв. пенсия ако се пенсионирате този месец.

ще се протестира и извиват ръцете на правителството ДА ЗАТВАРЯМЕ ЦИРКА И ДА СЕ ХВЪРЛЯМЕ В МОРЕТО.ДРУГО НЕ НИ ОСТАВА.А ЗАЩО ПОДКРЕПА НЕ ПРОТЕСТИРА?ЗА ТЯХ ТЕЗИ ПРОМЕНИ НЕ ВАЖАТ ЛИ?ПРОСТО ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТГОВОРНОСТ МАЙ.....

И къде е тая реформа,че нещо никой не я виждал и чувал.Това с карането на работещите да не се осигуряват е антиреформа,а не реформа.Това ми прилича на изказванията на някои от управляващите дето казват,че за да се взимат по-високи пенсии първо трябва да се намалят.Как точно намаляването на пенсиите ще доведе до тяхното увеличение?Може би ще чакаме да стане чудо или какво?

СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ и БЪЛГАРИЯ ГЕРМАНИЯ 1. Възраст за пенсиониране: 67 г. 2. Вноска за пенсия: 18,9% от заплатата 3. Строг контрол на работодатели и работници 4. Официално позиция на правителството: пенсиите няма да ви стигнат, осигурявайте се частно! БЪЛГАРИЯ 1. Възраст за пенсиониране: 60 г. 2. Вноска за пенсия: между 12-18%, а и мнозина работят на черно или се осугуряват на 50 лева. 3. Нулев контрол на работодатели и работници А ПОСЛЕ протести и правителството лошо, че увеличава възръста за пенсиониране, щото нема пари, щото Бай Ганьо се пише тарикат и работи на черно и не плаща вноски за да издържа пенсионерите.

Преди да изнасяш някакви данни е добре да ги провериш. За Германия не знам как е, но за България цифрите са грешни.

Много закъсняха протестите , но по-добре късно от колкото никога . Защото нашите депутати се интересуват от народа до като в парламента и министерствата . После бързо ги хваща склерозата за изпълнение на обещаното Сега на дали ги интересува народа народа , защото се чудят на кой курорт да си живуркат с парите които взимат от подкупи или са ги одкрали.

Държавата е едно фиктивно понятие! НЕ държавата е причина за ниските пенсии, а ИКОНОМИКАТА! Не зависи от държавата, дали пенсиите са ниски или възръста за пенсиониране висока, а от ИКОНОМИКАТА! В Европа 2 работещи издържат с вноските си 1 пенсионер! В България сигурно 5 работещи издържат 1 пенсионер, понеже ВСИЧКИ РАБОТЯТ НА ЧЕРНО, почти никой не се осигурява на пълната сума, а после ходят по площадите и организират "Лилави" и "Розови" протести срещу правителството, щото правителството им виновно, че те работят на черно! Изхода е: КОНТРОЛ! ТОТАЛНИ ПРОВЕРКИ НА ДАНЪЧНИТЕ и ВИСОКИ ГЛОБИ ЗА РАБОТА НА ЧЕРНО. Глоба от 50 000 лева за работодателя и 10 000 за работника! Парите после в социалната система и пенсии ще има!

КОЛКО ОТ ТЕЗИ 6 000 протестиращи 1. Работят на черно или са работили на черно? 2. Са били осигурявани на 100 лева, а останалите са ги получавали без да плащат данъци? А СЕГА ПРОТЕСТИРАТ, ПОНЕЖЕ НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ! От къде да дойдат парите?

умните хора са го казали много отдавна "не е важен размера на пенсията ,важно е колко време я получаваш". при средна продължителност на живота от 69 години за мъжете ,на колко според Вас трябва да се пенсионираме. за що не направим сравнение колко години ,средноевропейско взимат пенсия мъжете и тогава да решим колко да увеличаваме възрастта. в Испания например мъжете взимат пенсия 12 години , във Франция например 17 години средностатистичести естествено. е къде сме ние с нашите 4 . ами то се оказва, че трябва да се пенсионираме, дори преди да навършим 60

Къде се дяна сега "защитника" на правата на гражданите, Роско плЕВНелиеФТ, дето бил много щастлиФТ. Май вече не е много щастлиФТ, защото тоя протест, не е като оня и ще го отнесе и него.

Че тия продажни цървъли имат ли друг вариант? Докараха народа до идиотизъм, сега тръгнали да се правят на меценати!

Човек трябва да работи, докато е жив, както е било милиони години. Пенсиите са ги измислили първите комунисти, които са се престрували на болни и са лежали край огъня в пещерата, а после са претендирали за равен дял от мамута.

Нека да ви се въздаде според вашите слова!

И като се пенсионирате рано, нали ще умрете от глад, бе нещастници с мизерните си пенсии!

Оставка БОКОлуци оставкааааааа

Ти ли си един от 6000-те машини за лай..!!!

искаме на всички по 100 лв.пенсия,да жевеем 80г.,да сме здрави ,за да не даваме пари на докторите,да съберем за кола на внука.....малко е,ама нали е за всички по равно-това е най-хубаво!!!Това е носталгията на българина!!Тъпа работа!Може да е гладен ,но да е равен!!!Тъпо тъпо,тъпо.........!Така се ражда ,така и умира-гладен,но равен!

Няма да мине номерът на червените профсъюзи. Реформата ще продължи. Защо не протеситраха против Орешарски. Мафиоти.

Учителка нарочно се регистрира в бюрото по труда в една Варненска община.В същото време в общинското училище работят трима пенсионери на 70 годишна възраст!Защо се плащат народни пари?

и аз познаван пенсионери -учители на пълкен хорариум, получава и заплата и пенсия в Cофия. A младите са без работа. защо?

Разсъждаваш елементарно! Помисли защо!

сега Вие обяснете по-сложно!Щом това е елементарно!Без да мислим защо !Нали сме елементарни.....

Независимо от истерията на синдикатите, които трябва да оправдаят съществуването си, възрастта трябва да се вдигне!Известен брой години може да се допуска пенсиониране и по стария закон. Изравнете възрастта на мъжете и жените, за да няма дискриминация!

ПАРИТЕ В БУЛГАРИСТАНСКАТА ХАЗНА СА ДА РЕЧЕМ 100 ЕДЕНИЦИ ... ЗА ПЕНСИИТЕ ТРЯБВАТ ДА РЕЧЕМ 40 ЕДЕНИЦИ ... ... ОБАЧЕ В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА ИМА САМО 20 ЕДЕНИЦИ .. ВЪПРОСА Е ОТКЪДЕ ДА СЕ НАБАВЯТ ОСТАНАЛИТЕ 20 ЕДЕНИЦИ - ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ ИЛИ ОТ НАРОДА :)))

тия хубавци-подготвят критерии за персонални пенсии за заслуги???? /блиц.

Да дигнат и пенсиите, стига вече сме мизерствали и гладували! При Жан Виденов пенсията ми беше 9253 лева! Пей живот!

Или 3 долара :)))

Хората избраха ГЕРБ И РБ, защото са десни партии, с идеи за реформи. Те заявиха предварително, че ще правят реформи и ще вдигат възрастта за пенсиониране. Дори левият Калфин каза, че възрастта трябва да се повиши. Да си бяхте избрали БСП. Трайте сега!

Само да не си изтървем жените от много протести!Я да си ги държим под контрол!

ЗАЩО ОЧАКВАТЕ ОТ КАБИНЕТ И НАРОДНО СЪБРАНИЕ НАЗНАЧЕНИ ОТ ПЛАНТАТОРИТЕ ДА ЗАЩИТАВАТ ПРОЛЕТАРИИТЕ :))) ... ПРОТИВ ВСЯКА РАЗУМНА ЛОГИКА Е :)))