Окупираха ВСС с искане ”Вън октопода от Темида”

Протест съпроводи началото на работния ден на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС). Скандирания за оставка и разпъната палатка има от сутринта при сградата на Съвета, съобщи БТА. Хората блокираха и движението по ул. "Екзарх Йосиф".

Обратно в новината

Коментари - Окупираха ВСС с искане ”Вън октопода от Темида” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен, ако всички висши магистрати бяха подслушвани, голям цирк щеше да се получи. Какви ли машинации щяха да излязат на светло. Жалко, че Цветанов не ги е метнал тях. Че корупцията при тях е грандиозна, вярвам на всички им е ясно.

Това не са протестиращи а платени футболни хулигани или поне 99%... Със сигутност не са обикновени и нормални хора, това са доведени футболни запалянковци неясно от кой и за какво. Самите те не знаят защо са там, явно някой им е платил за да са там?!?

Хора защо протестирате срещу прокурорите??? Искате БКП/БСП да остане без подкрепа :)

Днес протестиращите пред ВСС държали плакати, с които настоявали да бъде уволнен Николай Кокинов! Явно организаторът е пропуснал да подмени плакатите! Симпатичните на президента протестиращи не знаят за какво протестират! Хора, засрамете се!

Хайде ,господа протестиращи.Парички изкарахте,магистралата я пуснаха,морето ви чака.

Ситнилски,митнилски,добре,гонете ги,ама недейте блокира улиците,че трябва да ходим на работа,по болници.Нали сте уж умнички.

Това,софиянците,нямат ли си работни места,шефове,та да ги приберат да работят?То бива квичене,реване,но те започнаха и срещу слънцето и водата да протестират.

Всичко живо окупира и протестира. Няма кой да хванеш една работа да свърши.

Браво Цацаров , браво и на Бареков , грабвайте парите и бягайте на Хаваите , другите да го духат !!!!Бареков го търсят за директор на СНН , а Цацаров да го назначат за главен прокурор на Колумбия , защото се справят отлично !

Нека си викат. Ние с бареката от капут ТВ делнахме париците от Пеевски и катурнахме бат Бойко. Само дет сега не моем да спим.

Там е "заровено кучето"!

iq oosh

сега е време когато може да се промени всичко и малко да си измием очите за този 2з годишен преход и едвин сугарев смята така

господин ситнилски какви са ви отношенията сас семеиство галчеви бихте ли го разяснили на хората които протестират. финансовите взаимоотношения с неподходящи хора ви доведоха до тук.

След Германия,Франция,бившия американски посланик,а днес Стив Ханке,а преди малко и посланикът на Белгия показаха дипломатично ЧЕРВЕН КАРТОН на другарите.НАРОДА има думата.

какво се радвате на бръщолевенията на двама чиновници от долния ешелон?На вас на изборите народа ви показа червен картон,а сега пак се натискате да се докопате до властчицата.

ГЛЕДАЙТЕ как още една млада и хубава жена се съблече гола в центъра на София в знак на протест пред министерство на правосъдието!

Добре че не от протеста пред НДК

То друго не може и да родите освен проститутки и платени викачи.Имутри.

Браво браво! Там е заровено кучето и там смръднята е най-голяма!

ИЗВОДЪТ: МИРНИЯТ ПРЕХОД ,.....НЕ РАБОТИ ! ТРеБЕ СИ ---,ТОЯГА !

Протестиращите няма да тръгнат след нов цар или нов пожарникар. Те не знаят, защо са там, какмо искат....

Човече, никой не иска нов цар и пожарникар. Хората не са малоумни и знаят че нов няма.. Хората искат и стар и нов да е, да бъде подпрян да работи. Натиск до дупка.. ако трябва избори до дупка. 30-40 млн за избори не са голям разход, сравнен с 1 млрд кражби или 14 мнл за безмислен реферндум или други подобни безумия!

Всеки съдия, прокурор, следователи - вън. Най-корумпираното звено заедно с полицията в тази държава.

Пропусна политици и адвокати...

Да бе,и оставате само мутрогените ,вие да раздавата правосъдие?

Точно съдебната система е прогнила от корупция и там трябват промени,съд и да се започне да се работи подобаващо.Напълно подкрепям протестиращите пред ВСС.

Искам да запитам тези стачкуващи емигранти - от колко години криворазбраната демокрация ги е прогонила в чужбина и че при всички обстоятелства не е това правителство? Защо тогава не му дава възможност дори и за 100-те дни, които се дават на всяко правителство да докаже - може ли да се справи с проблемите на народа? Може би те не искат да знаят кой ги е прогонил и че тази криворазбрана демокрация, диктувана от САЩ бе наложена, за забогатяване на шепа престъпници, които с различни канали, успяха да станат милионери и милиардери, които днес искат да са още по-богати. Защо протестиращите не търсят сметка на президента за офшорките, за имотите и фирмите в които участва в конфликт на интереси? Защо не потърсят отговорност на боко мутрата - за произхода на трите му милиарда лв.? За зелената енергия на цветелина и за всичките му "спестявания" от закуски на нейно име - как така - с какви средства тя е забогатяла, та върти банки и милиарди, които сега покриват интересите на платените от герб протести? И защо ли - герб иска да е отнова на власт, не да решава проблемите на хората - напротив да ги забатачва, но те целят да не се разкриват повече престъпленията, които са извършвали през тези близо четири години. СТИГА С МАНИПУЛИРАНИТЕ И ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ!!!

А бе ти как всичко видя , кой са виновни , а за червените айдуци , които подготвиха цялата тази кражба нищо не казваш или ти обикновен червен писач.

Ти наистина отговаряш на нечленоразделния си ник! Червения боклук винаги е бил начело на държавата и дори да се появи някой идеалист като Бойко, "подчинената му"държавна администрация, назначена от червените,го проваля. Затова като всички соц.страни трябва да има лустрация,нови избори и след това подмяна на цялата държавна администрация!По-добре малко застой и след това рестарт, отколкото затъване безкрай....

Онези искали уволняването на Кокинов, но той пък бил уволнен - излагат се като кифладжии, че искат нещо ама не знаят какво. На всичко отгоре напуснали организирано - а сега кажете, че не са платени. Същите тези дето искат уволняването на Кокинов да идат и да искат Борисов да се махне от парламента, но никой няма да им плати.

Те пък като се втурнат да напускат скубейки си косите в знак на разкаяние.. Съдебната ни система е проядена от корупция а повечето магистрати са по черни и от престъпниците, които съдят. Но това там нема чистене. Тия така са се вкопали, че не знам и с кирките дали ще можем да ги "изровим".

Най-точно е да се иска Цацаров да си даде оставката, заради пристрастието му по време на изборите и бездействието му по крупни престъпления с участието на управляващите.

Стига си злословил и клеветил, гербер долен капиталистически! Как ще е бездействал Цацаров - ти да не мислиш, че без неговата активна помощ и усилия щеше да се случи онази манипулация с бюлетините?! Лесно ви е на с! Мислите си, че безобразията просто се случват, ама не, не и не! Те се организират, гербери!!

Какво е това смешно герберско искане, бе?! Защо "Вън октопода"?! Не може ли "Вън народа"?! - толкова по-лесно ще е!

Ей, неграмотници! "Етническата комисия" ли ще уволни Ситнилски? Четете ли, това което пишете? Мислите ли изобщо като пишете и разбирате ли това, което сте надраскали?

хахаха

Журналистите в БГ са много проста пасмина, отделен е въпросът какво точно искат протестиращите.

Да направят както е в САЩ! Магистратите се избират мажоритарно от народа! Мажоритарни избори за магистрати, а не да ми ги избира съответнтаат партия, която е на власт и после те да й слугуват!

--Дреме ми ,на ---чалмата ! ДА МУ МИСЛЯТ ,СЛУГИТЕ----от БСП-то! НИЕ ОТ ---ДПС ,НИКОГА НЕ НОСИМ ---ОТГОВОРНОСТ ,САМО ЛАПАМЕ !

ЕДИН ПАДНА,СЪЩИЯТ ЩЕ ГО СМЕНИ ,......И ТАКА ОЩЕ ---24г. ИЗБОРИ ,ДО ДУПКА ! НИКАКВО :-----ИЗВИНЕНИЕ ,СПОРАЗУМЕНИЕ и УСЛОВНО

Ей най после протеста се насочи към най големите виновници за провала на прехода ни.

ЕДИН ЩЕ МАХНАТ ,ДРУГ ЩЕ ДОЙДЕ ,АМА -----СЪЩИЯТ !?!?!? КАКВА Е ФАЙДАТА ? ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПУСНЕ ЦЯЛАТА ----СЪД.СИТЕМА ,....ШАЙКАТА НА ПРЕХОДА ,ТЕ НАЙ-ВЕЧЕ ОПОЗОРИХА ----ДОБРОТО НА ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ ,С МОТОТО : ---ДАЛАВЕРА,ДАЛАВЕРА И ПАК ДАЛАВЕРА ---24г.

Те същите няма да се разпуснат. Народа който е останал тук трябва да го поиска разпускането. И народа трябва да е наясно че трябва да се търси отговорност на всички крали и продавали родината ни. А не само с молбата да се разпуснат тоя номер не върви.

Спор няма.Цялата шайка-на боклука!Но първо трябва да изтърпим под наш контрол да поменят изборния кодекс и закона за партиите.

Семейството ми пострада от "право"раздаващите органи,не само,че осъдиха невинен човек,а оправдаха този,който даде пари.АЗ НЕ ВЯРВАМ В БЪЛГАРСКОТО ПРАВО.Убийци и мафиоти се разхождат на свобода,а лежат по затворите крадци на варели и кокошки.Правото у нас е за този,който плати на бедничките прависти мноооого пари.......жалка държавица

....За да се подобри СС/ма е необходимо минимум 2 неща:1Да се въведе срок за всички процедури ..(някаква съдийка писала решение 5години ..ами като няма срок..как да я обвинят сега) 2.На адв-те да се плаща двойно след спечелване на делото..а не предварително както е сега....

съдебната ни система трябва да се еманцпира от политическите страсти и интереси. Но за това трябва да има закони които възпрепятстват политици за предлагат магистрати. напр.градските прокурори да се избират от долу.

ПРАВИТЕЛСТВО, ПАРЛАМЕНТ, ВСС - ВЪН!

Всички вън, а после Дивият Запад - мутри ще правораздават направо на улицата, партизани ще слизат от горите, Робин Худ ще се подвизава в Борисовата ... купон

Аз ще чакам Робин Худ и неговата дружинка в Борисовата

ЦЯЛАТА ВЛАСТ НА ПРЕЗИДЕНТА!

Чакай, според теб сегашното правителство те пази от мутри ли? Огледай се, ослушай се, помисли и тогава пиши.

И с какво законите на Дивия запад са по-лоши от нашите?

Минах случайно от там към 10ч. Имаше 20-тина организирани хлапета, някои с качулки. На отсрещния тротоар до камерата, която ги снимаше беше застанало друго момче - може би организатора им, който ги дирижираше кога да викат. Жалко, много хора биха подкрепили такъв протест, но това беше очеваден платен фарс!

Такива групи за пряк физически натиск над фирми и политици има на запад от много отдавна. Но никоя от тях не е толкова нагла. Някои групички. които се радикализират и потъват в анти-обществена истерия просто биват обявени извън закона. Т.е. дава се право на полицията да им спира мероприятията, защото е станало ясно че са силно деструктивни. За това другите подобни групи не се уливат. Правят си цирка, показват си позицията и се кротват. Има си и други механизми за дебат и обществена прмяна!

Хубаво, че простестират срещу политическите обвързаности, ама що мълчаха като зад....ци, когато герберунгелите назначаваха свои хора във ВСС, а? Писна ми от двойния стандарт на мат`ряла!!!!

Щото това са си герберуги, които са били на далавера от предишното положение. Те не се борят срещу корупцията. те искат да не си губят водещото участие в нея!

Ей, малоумна риторика. Ами наречи участвалите в априлското възстание лумпени, понеже са се вдигнали 1876, а не 1873-та...

Дай пример.

Редовната Шпиц команда от 100 души вече е жалка картинка. Всеки ден могат да шправят по някой сирк. Явно друга работа си нямат. Но без народната подкрепа са не просто нищо, те са едно досадно нищо, на границата на криминалното... Ясно ли ви е сега колко са важни изборите и защо трябва да се уважава резултата от тях? Никоя масовка, никой митинг (дори наистина голям такъв, а не рахва лигава банда като вчера) няма и процент от легитимността на целокупния народен вот!

Правната легитимация не означава всичко. Примерно ако имаш собствена фирма имаш правната легитимация да назначаваш когото си искаш на какъвто си искаш пост. ДА обаче ако сбъркаш и сложиш мързелив, арогантен, незнаещ и неможещ началник да управлява можещи и знаещи той няма да бъде приет и неговите, а и твоите заповеди няма да бъдат изпълнявани. Ще те бойкотират, ще напуснат хора и ще фалираш. Същото е и с държавата, само дето по-бавно те напускат. Протестиращите разбират, че управляващите имат правна легитимация и затова искат управляващите да си подадат оставки. Управляващите държат да доведат държавата до фалит само за да захлебят малко. Жалкото е, че протестиращите се държат по-държавнически то депутатите.

Защо протестиращите не предлагат идеи за независими от олигарсите, партии?????? Ами нали заради това са протестите: - Смяна на изборният закон и на конституцията. Само така, има възможност да влязат в парламента, партии, независещи от олигарсите. До тогава, "всичко е бош-лаф"

Когато Цветанов и Цацаров спориха кой точно от двамата е бил по-близък с Пеевски, защо никой не се сети са пита самия Пеевски. А сега защо никой не пита Ситнилски водил ли е такива разговори или не е водил.

В началото на прехода към нищото имаше множество статии за дълбоко реакционната, дясна и антинародна същност на съдебната система на страната. По принцип правистите са наследници на онази част от управлението до 1944 година, която се беше сдружила с нацизма и българската монархия. Такива хора не стават за съдници. Нямат морала, етиката и дисциплината да спазват законите на страната. Затова днес хората са отвратени от системата, защото тя е същата, както и преди много години - схоластична, корумпирана, антиевропейска и антиамериканска. При това е провокативна, безотговорна и напълно ненадеждна от гледна точка на правото. Това е срам за България!

в България е мутренско сдружение, дотирано от Държавата, основното предназначение, на което е да се бори срещу Държавата като руши чувството за справедливост!

СБЪРКАНИЯТ ПРЕХОД е ПЛОД НАЙ ВЕЧЕ НА СБЪРКАНАТА НЕРАБОТЕША СЪДЕБНА СИСТЕМА.В същност тя работи само за себе си.Всички МАГИСТРАТИ ЖИВЕЯТ КАТО КРЕЗОВЕ,ние гледаме и се вторачваме в другите власти,не виждаме тези МАФИОТИ,които са най глямата пречка за чуждите инвестиции.А как правораздават за обикновните хора ГРАМОФОН СВИРИ МАМА ПЛАЧЕ,А ИНАЧЕ УСТАТИ-позовавали се на закона,който четат като дявола писанието.ТАМ е мястото тоягата да играе.Там е генерацита на мафията и пороците на обществото,заради липсата на всякаква наказуемост.

За съжаление точно тези протестиращи пред ВСС са купени. По националното радио ей сега една репортерка разказа как не знаят какво е ВСС, срещу кого протестират (Ситнилски) и яко момче им казва "три-четири". Ще вземат пенсионерите десетина лева.

Слушател объркал си се. Платени са точно магистратите, тях всеки престъпник може да ги купи. При магистратите няма морал или професионална етика, а т.н. яки момчета са им дружки и няма логика да протестират срещу тях.

Много си прост ! Не правиш разлика между патил и подкупен. Протестират защото са изпатили финансово , т.е. те са платили на самите себе си.

Не мога да разбера какво толкова е станало? На избори като на избори! Всеки отива подготвен! Най-важна е математиката! Какво се правите на учудени? Написали са си домашното хората! Убедили са други хора да гласуват за тях! Всичко е нормално! Вие какво искате, да гласуват за сините им очи? ето и другия отбор се е подготвял! Напълно нормално! Могат само да се възмущават хора, които никога не са участвали в избори, дори на най-ниско ниво! А тези с протестите са пълна досада и глупащина! Вече на това му казваме "инат"!

ГЕРБ СПЕЧЕЛИХА ИЗБОРИТЕ! Кьорав ли си? Имат 6 на домашното! Двойкаджийте вместо да повтарят годината, влязоха незаконно в клас! Оставка и да се връщат да повтарят!

Да се разпусне съдебната система и да се командироват холандци и германци на мандатен принцип срещу заплащане. Щом като ние не мжем да си подредим двора, да си платим други да го оправят.

С тия наши закони ако ще и от луната да докараш най-некорумпирания магистрат все тая.

Най - добре ще е да си внесем съдии и прокурори от Китай - хем по - бързо ще решат проблемите на системата, хем по - евтино ще ни излезе

И китайският наказателен кодекс трябва да си внесем.

Разпуснете си и парламента и си внесете гърци за депутати и за министри - ще цъфнете и ще вържете

за съжление ракът е в много напредал стадии и метастазите са обхванали всички системи в държавата. единственият изхот е ефтаназия на това подобие на държавно управление и рестартиране с нова конституция. ефтаназията е наи-важният момент! иначе новата конституция ще бъде направена от същите тези изчадия и следващите 23 години ще бъдат отново пропиляни.

Не нова конституция, а прозрачно управлявана държава. Другото е губене на време в момента, а то е много ценно!!! Иначе ще загинем докато се туткаме с "нова конституция". "Боклуците" в управлението се проблем, червени, зелени, пембени, безцветни и всички цветове на дъгата. Законите и конституцията ще са добри, ако се прилагат точно, а не както е решил дявола със съдийска тога и "помощника" му от прокуратурата, "забравил или загубил" най-важната част от доказателствата, които преди това са "замазани още и от полицията" . Свински черва е казано в народната мъдрост.