Рибари на протест: Не искаме още един ”Цанков камък”

Рибари протестираха пред Министерството на околната среда и водите. Протестът беше под мотото "Не искаме още един "Цанков камък" на шията ни!".

Обратно в новината

Коментари - Рибари на протест: Не искаме още един ”Цанков камък” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да се разбира това: "... в момента се прави задължителен по закон ремонт на язовира, което е на всеки пет години. Той каза още, че ако дъното на язовира не бъде проверено, той става опасен...." Руснаците построиха язовирите Копринка, Искър .. и др. отпреди 60-70 г. и те никога не са били "източвани" за проверка. Вземете лиценза за строителство на хидроинженера А. Доган!

А Доган си сърба кафето и се смее на цяла България - на алчните политици, на подкупните съдии и на простия народ, който ги търпи!

Под този камък риба не остана...

Шилo

Тя не била измряла пъстървата, ами се била оттеглила с водата. С отлива ли се отдръпнала ма, гъско!?!?!? Тая отговорната кака е абсолютно куха лейка!

не бях чул, че има язовири които ги източват на всеки 5 години и им заздравяват дъното! Лудост някаква!

Se taia

Това Хидроинженера и го е нашепнал на ухото явно.

Сега ако има истинска журналистика ще проследи кой подтиква да се правят протести срещу разширението на ПАВЕЦ Чаира. В момента помпите на ПАВЕЦ Чаира могат да работят 8 часа докато свърши водата в долния язовир, а след разширението ще могат да работят 24 часа. Даваха го в платена реклама по Канал 1. Или с други думи НЕК ще може да съхранява 3 пъти повече енергия. И вероятно ще отпадне необходимосттd от поддържането на някои резервни мощности. Помпите и турбините на ПАВЕЦ ЧАИРА са 800 МW. Ако се окаже, че има финансиране на протестиращи организации от собственици на електроцентрали ДАЛИ ПЪК БИХМЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЛИ ЧАК ПЪК ТОЛКОВА НА РИБАРИТЕ. Само да не се окаже, че с реализацията на проекта отпадат доводите на някой от собствениците на електроцентрали, че ако спазим европейските изисквания за замърсяване и ще имаме режим на тока. Възможно е да не съм прав и рибарите да не съзнават колко значим обществен интерес представлява този проект. Все пак прости и необразовани хора с лопата да ги ринеш в нашата държава.