Една година от ”Нощта на белия автобус”

Протестиращи срещу правителството "Орешарски" ще отбележат днес една година от така наречената „Нощ на белия автобус”.

Обратно в новината

Коментари - Една година от ”Нощта на белия автобус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като отбележат една година какво от това ... няма ли си други по-важни проблеми да разрешава гражданското общество ... вместо да участва и да чества театрални постановки?

Една година срам за полиция и народ, че търпя 100-200 платени лумпени да създават ненормална и престъпна обстановка за работа на законно избрано правителство. Когато имаше най-много платени клакьори около Орлов мост и ми се налагаше да заобикалям един час , за да се прибера, бройката на тези лумпени беше сравнима с бройката на полицаите и продаващите се журналисти. Всеки , който е пътувал всеки дан , знае това. В България се осъществи преврат , подобен на Украинския , но в по-лека форма. И така ще продължи, докато не дадете цялата власт на Дебила от Банкя, или не го арестувате. Той го заяви в прав текст: Или цялата власт, или отново саботиране. Ако беше чел нещо повече от "Винету" , щеше да знае че това е казано от Ленин "вся власт советом" и означава болшевизъм в действие. Реално погледнато ГЕРБ е сбирщина от терикати и аутсайдери, които се радват на медиен комфорт. В противен случай много отдавна протестиращите платени 100-на лумпени щяха д а са забравени, Да сте прочели нещо в "отговорната преса" за годишнина от самозапалилите се наши братя и бащи? Не, не сте , защото никой не плаща за това. Мир на праха им!

А...... редно и паметник да направите - редно е....да не се забравя, това е велика дата в Българската история.нали платени лумпели!

Аман от циркове, циркаджии и циркаджииски номера.

Главният циркаджия се самопринуди да стане евродепутат, след като се опъваше няколко месеца, де...

Плевнелиев и протестната му мрежа, герб и капитал, всички "красиви", "умни","ранобудни", които хвърляха "добронамеро" павета и клатиха държавата цяла година.

Хората в автобуса бяха замеряни с еднокиграмови жълти павета, имаше ли полза от това - не, но бяха ли прави хората в гнева си - категорично да - резултатите една година по-късно деградирала морално дъжава, криза политическа, икономическа и най-страшното духовна - имаме експерти до ниво професор и академик, но не морални и почтени хора които да застанат начело на дружавта.

Позорни били тези, за мен и другите са позорни - всички БезНародници. Позорни са за мен и майдановците, щото една година не можаха да покажат и докажат "чисти" помисли, точно обратното. Попариха надеждите. Но пък показаха, че няма нищо случайно и трябва много да внимаваме, преди да дадем доверието си на някого. Пък кой ли се интересува от нашето доверие! Театър! Българите не ходели на театър, че те живеят в него! и много са му скъпи билетите.

На това срамно престъпно събитие, трябваше полицията и прокуратурата да действа по друг начин. За неизпълнение на полицейска заповед и съпротива, трябваше да ги огради и да ги смели от бой. Да ги метнат в някакви коли за арестанти и да ги откарат в ареста. Да съберат всички камери и записи на събитието, като доказателствен материал. И на всеки сниман, че хвърля твърд предмет, да му бъде повдигнато обвинение и за опит за убийство. Трябва да си тъп или луд , ако не допускаш, че например хвърнел камък в тълпа, не може да убие човек. Ако полицията и прокуратурата не бе спестявала на извършителите предвидените по закон действия. Нямаше да има натрупването на чувството за безнаказаност при извършване на престъпления и последващите такива, като със Софийският Университет. И за примера за "демократичният" свят, който някой ще ме упонират. В САЩ при неизпълнение на полицейска заповед се бие до момента на изпълнението и или до смърт. Има такива случаи. Това събитие, с белият автобус, е символ на беззаконие.

И после в Белене, в Белене! Или на кариерата в Скравена!

Все тая. Важното е да е в затвор. В тази държава трябва да се въведе законност, ред и дисциплина!

А според мен за наглостта си и цинизма си заслужават бой, нашите политици, видимо е че нямат никакъв репспект към своя народ.

Spirit

Хаха поради едно случайно съвпадение на обстоятелствата правителството ще подаде оставка ТОЧНО на тази дата! Въпреки, че трябваше да го направи същият ден миналата година. Все пак тази дата ще остане в съвременната политическа история на България. А на някои хора скоро ще им бъде потърсена отговорност за тези срамни събития. ЙОВЧЕВ ЗА ТЕБ СТАВА ВЪПРОС.НЕ СЕ СПОТАЙВАЙ! ТОЗИ ПЪТ НЯКОЙ МОЖЕ И ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА....

Треперете, лумпени и соросоиди, след изборите ще направим още по величествен митинг на борисовата градина и ще дойдем от цялата страна!

И пак ще се целувате с Местан? Нека поне този път да е Мая или Корнелия!

Блажени са вярващите комунисти. Трудно ще дойдете отново на власт поне за сега.Трябва отново да се целувате с Доган и Местан

Ама аз не ви искам, от къде на къде ще идвате да ми осирате Борисовата градина, това е градина, място за разходка и спокойствие, а не за истерични, склеротизирани, лумпени пролетариати. Запомнете, моя град е вашата столица и тук трябва да идвате смирени и по-ниски от тревата, защото селяндурска измет и паплач вече ни натресохте достатъчно, допълнително не искаме, ние си протестираме в нашия град (вашата столица) и не ви се натрисаме пред къщите. Стойте си на село, протестирайте пред външния кенеф (вашата градина), обединете се с манговците, верни поддръжници на вашата партия и не ни осмърдявайте с вмирисаните си на лук, чесън и др. неща гащи, града!

Странно и съмнително е поведението на ГЕРБ, като не осигуряват кворум за оставката на правителството. Мафията (от всички партии) пак нещо протакат, замислят и кроят зад гърба на хората.

Оставката все още не е внесена за да се разисква в пленарна зала, а може би искат да ги вкарат в поредния капан, за да пробутат в дванайсет без пет няко "изгодно" законче! Когато оставката е регистрирана в Парламента, да решават...

Това наистина ПОЗОРНО правителство ще гори в ада, но не само Бог ща го накаже, наказахме го и ние, по-голямата или една голяма част от българите със своето презрение и погнуса. Колкото и да са гьон сурати, отвращението и омразата към тях ги гори. Жалки същества, позор за човешкия род, не ми е жал за вас. Махайте се!

С това се обърни към Дондуков 2.

то в онаа нощ баш не можахме ..ма довечера съвсем ше се насерем

една година от опита на Борисов за майдан и държавен преврат.

така е, ако продължаваме да не наричаме нещата с истинските им имена, България няма да се оправи.

Ех, колко хубаво си мислехме да изкара Орешарски цял мандат, ама тия платени протестъри го свалиха много бързо. Нищо, на изборите пак ще се изкажем и пак Той ще управлява!

ама ти сериозно ли?

Съвсем! Ако Петното и Шамара бяха последователни, това нямаше да се случи. Но нищо, ние пак ще контрапротестираме! До пълната и окончателна победа.

Ако наистина Орешарски подаде оставка защо не премине в празник?!

по този случай един паметник да издигнем?

Къде сте бе АНТИПРОТЕСТИРАЩИТЕ, къде сте сега да викате за вашите вождове, мизерни грозни, глупави, необразовани и ти бе Мишо Шамара.

Аз му викам кум иване,а той търчи за Кончина Вурст да ме хване.

Друго си е Азисчо да ти пее на уше, отдавна си го обичате вие, доста преди Кончитка.

Я сакам да вида оня Дингил, оня Сополоит, дето се метна хойвера на жълтите павета, гаче на морския пясък го фърляше, а студьенки и майки с деца, са заласнаха и му правиха "Сефти" една разгонена баба село Долно уйно, КН

Позор!

ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНОТО В ТАЗИ ДЪРЖАВА????? ЖЪЛТИТЕ ВЕСТНИЦИ СТАНАХА ПО НЕЖЪЛТИ ОТ ДИРА

КУРтеви стотинкадий, поздравявам Ви с международния знак за отрицание с три пръста!

ли изпаднахме ,че взехме да отбелязваме годишнини от лумпенски изтъпления?

Kalin

Една година от какво?Кво сега сякаква платена пиар акция ще я празнуваме?Ми да вземат да ги обявяват за не работни празнични дни щом ще е празник поне да е за всички а не за група платени измекяри.

И ясно видях това, как Йвчев, Кутев , Данчо Ментата и др., се опитаха да смачкат БЪЛГАРСКИЯ дух. Видях как полицаи по заповед на Йовчев газеха млади жени и мъже , газеха за да задоволят егото на озверелите типове Кутев и Данчо Ментата. Искрено се надявам на възмездие.

Браво на теб!!!Само,че докато ти си се любувал на Българския дух,на някои джобовете им се издуха от заработените пари.

Протестиращите граждани, студенти и преподаватели са новите будители срещу мафии, които завладяха държавата и за година съсипаха страната - нямат доверие НС и П-во дори 10%, заеми като при война, спрени еврофондове, фиск резерв под минимума- лъжат с очаквани пари от ЕС, милярди дългове към ф-ми общини, здр. каса, Съдебна с-ма, неизпълнение на бюжета по приходи 500милн и ... Бог наказва предатели на народа

що не се оплачеш на Плевнелиев, тоя дето клати държавата една година.

Бях не само в "Нощта на белия автобус", а и много преди и след това. Смятам , че благодарение на протестите много неща се разкриха и предотвратиха, но вече се уморих! Децата ми са пораснали и независимо кой управлява ще са добре осигурени с техните професии. Аз за кого да протестирам -за добро бъдеще за чуждите деца и внуци ли- ами не! Уморих се да слушам глупостите на апатични и манипулирани хора, че съм била платена! Който не може да си плаща сметките - той да протестира, аз протестирах за морал в политиката и май приключих - проблем с плащането на сметките нямам!

Получаваш минусчета от хора свикнали да живуркат жалкия си животец на държавни помощи. Или спосорирани от партийната хранилка, която на свой ред се захранва от крадливите червени депутати и партийните фирми получаващи редовно куфарчета.

си се и то доста. тези които бяха там да рушат са свикнали да им се плаща. Другите сами си изкарват парите и затова знаят цената им, както и цената на всичко и не рушат.

Да, мина една година. И не съм чул някой от престъпниците да си понесе наказанието! Всеки един пречещ на рейса, без нито едно изключение, е престъпник! Трябваше да ги заградят полицаите да не се измъкне някой и да ги арестуват всичките. При съпротива - с бой! После да ги съдят и примерно хвърлялите твърди предмети, да ги осъдят за опит за убийство, на поне 10 години затвор! Само че и прокуратурата и полицията си затваряха очите. А има един български израз - бий дупе, за да не биеш дупище. Те не го приложиха и затова имаше последващи изтъпления. Пропуснаха възпитателният момент. Последваха и други престъпления. Накрая тези от Престъпната Мрежа дадоха КТБ на прокуратурата с което стартира банковата криза. После се издъниха още много, например пак прокуратурата. Ако от полицията и прокуратурата навреме си бяха свършили работата, сега вложетелите в банката, нямаше да ги е страх за парите им. В тази държава трябва да се наложи ред. Дори да е с бой по извършващи престъпления. Приложата ли го 2-3 пъти и всичко ще кротне.

не си ти, а комунистическо мекере!

Ще репликираш ли нещо по коментара ми? За партии не съм говорил, а само за факта, че тези са престъпници, извършили престъпления пред очите на всички гледали събитието.

Голямо събитие...направете го празничен ден с почивка:))))за СОФИЯНЦИТЕ :) а какво ли ще бъде съдбоносното за България събитие "деня на оставката на ГЕРБ".....постигнато от Варненци....-ДЕНЯТ НА ПЛАМЪКА....ХеХеХе, че пред общината още никой не смее да махне една купчина с камъни.....

Глупак, денят бил за софиянци. Тия хора на улицата за София ли ги биха или за България? Онзи ден разговарях с един добричлия и той рече: "Ама от вас, софиянци трябва да тръгне всичко, вие там трябва да протестирате, ние тук, кой ни обръща внимание, ние искаме да си пием ракийка!" И ние искаме, ама ... Всички чакат на софиянци, а после софиянци били такива и онакива. Много прост народ, много слаба държава!

Браво...личи си умен си много и "интелигентен" :) но факт е че именно от София нищо не се случва и до днес...след толкова голяма инициатива:) Защо ли?

Що не постигнете нещо с ТИМ бе бабаити крайморски ;)

Чул си недочул едно трибуквие...ама същото ако беше малко наясно София контролира или ти си мислиш, че там Златко или Черепа са на власт.....

Поука за управляващите: Не винаги този който те насира ти мисли злото и не винаги този, който те вади от лай-ото (МВР) ти мисли доброто...

Шило

Леле, как се измислят събития! Какво е станало толкова тогава? За какви кървища и насилие говорят протестърите? Доста пресилено е всичко. Ако това е най-значимата проява, то значи, че всичко останало е било толкова ялово, че просто не си заслужава вниманието.

Протестъри, толерасти ... колко безумни нови думички ви напъхаха в празните устенца ... Колко прост народ, колко слаба държава! Ами стойте си в къщи, плюйте по хората, измисляйте им имена, но НИКОГА не се оплаквайте, нямате право, защото точно във вас и подобните ви е вината за това България да е най-бедната държава, най-корумпираната, най-ограбената и с най-нещастния народ. Вие, дори и лично вие, сте виновни за това. Живейте си с вината, че изгонихте децата на България, че обрекохте пенсионерите на мизерия, че съсипахте хубавата ни страна, че отнехте надеждата у хората - вие сте виновни!

Да, точната дума е престъпници! Без нито едно изключение, всички пречещи на рейса, бяха престъпници. Най-малкото за неизпълнение на полицеска заповед, за съпротива срещу тях и други по-дребни престъпления. А в най-тежките случаи, за хвърлените твърди предмети, за които трябваше да ги съдят, за опит за убийство и да влезнат за по 10 години затвор.

Ако ти си олицетворение на щастлив човек, като ти чета всички писаници тук, плашИМ се, честно ти казвам.

Опит за държавен преврат беже организиран от псевдопрезидента Плевнелиев капитал герб и сичпатните и добронамерени от протестна мржа. И до сега няма осъдени. Съд за метежниците.

Путчовете не винаги са несправедливи. Тогава са били справедливи...

Да бяха подали оставка тогава, нямаше да си навличат омразата днес... И онова дебелото министърче на финансите да го бяха поосакатили тогава, нямаше да има сакатлъка с КТБ днес...

Да беше казал и защо КТБ по времето на ГЕРБ започна с 2млр активи и свърши с активи над 6 млрд по време на "нечувана икономическа криза" или това не е удобен въпрос за протести?

И аз бих отишъл но дали това е най нормалния час. Оз няма да отида защото няма да мога да се прибера до нас, а няма да мога защото там ще е затворен пътя. Защо не е към 19 ч. Хем ще има повече хора, хем няма да се пречи на движението в час пик.

Пиарите на тиквоносците създават митология.

Какви са тези годишнини: една година от някакъв бял автобус, годишнина от четвъртото място на световното по футбол и т.н. ми ние сме много зле ако отбелязваме такива неща. Останали сме в 32 година и така си караме в забвение. Светът се развива, мисли технологично, научно, модерно - а ние сме в некакво друго измерение.

Заприличали сме на квартални алкохолици,които винаги презнуват нещо,а всъщност просто искат да се напият.

Тогава ходи се развивай научно, технологично и модерно в СеСеСеРе и КНДР, а нас ни остави в другото измерение!

Най-обичам последователи на демократични партии да пращат инакомислещите в КНДР и да ми обясняват, че били с различно мислене от комунягите, които пращаха инакомислещите в Белене в лагерите.

Тази новина ми напомня какви протести имаше тогава.По не особено значим повод.Сега поводи много,протести никакви.Изводът за платените протестиращи се налага от само себе си.

Орешарски падна.

По-добре тогава, отколкото късно... Ама ченгилоагенска упоритост на един съвременен Гюро Михайлов...

И...БИТИЯ СИ БИТ Е... СИ Е....

Аз сметам да попразнувам, като му дое Времето, "ЕДНА ГОДИНА ОТ ЦЕЛИВАНИЦИТЕ И ШЛЯПОТЕНЕТО НА ОРЛОВ МОСТ" Къв е тоа автобус некакъв?

И КАКВО...тези боклуци депутатите продължават да си безчинстват