Протест с оркестър, фермерско хоро и пържоли на пътя

Весел протест проведоха зърнопроизводителите край КГПП "Капитан Андреево". Оркестър "Звезди" със солист Росица Делева от Димитровград се качи на импровизираната сцена от ремарке на трактор.

Обратно в новината

Коментари - Протест с оркестър, фермерско хоро и пържоли на пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никаква милост!Обаче да се блокира веднага и то за дълго пътят към Гърция и гръцката граница!:)))

докога и защо дарявна субсидя,нали произвеждат и продават,да се самосупседират *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дянков обаче призова Управителният съвет на Асоциацията на зърнопроизводителите да си направят публични данъчните декларации за 2010 г., защото според него сред тях имало мултимилионери. "Зърнопроизводителите бяха при мен преди две седмици и хората трябва да знаят, че от Бентли им започват колите".

Eй , сега едно дело за дискриминация към тракторите!

Промлема е че, само десетина/фондове/ лапат големите пари за земи купени с мръсни пари, които не са виждали и нива, а дребните производители се чудят как да вържат двата края.

предложението на министерството е разумно и балансирано. не е радно малко хора да взимат поцнти всички пари.--платени демонстрации????????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

трябва да има ограниченя за субсидиите-маститите арендатори плащат по 15 лева , аполучават поз0? ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Трябва да се сложи лимит /граница/ за финансовата помощ на зърнопроизводителите - например да се подпомогат фермери със земя до 20 хил дка.Възможно е да се направи градация на помощта - фермери със земя до 1000 дка - по 60 лв/дка; със земя до 5000 дка - по 50 лв/дка;със земя до 10 хил.дка -по 40 лв/дка;със земя до 20 хил.дка - по 30 лв/дка;със земя до 30 хил дка - по 20 лв/дка; до 40 хил дка -по 15 лв/ дка и над 40 хил дка - да не се подпомагат.

Ми че ще я пиша на няколко човека бе бай Димитре :)

Ама то не било стачка на зърнопроизвидителите, а фермерски празник с пържолки, винце, музика и песни. А ние се чудим защо земеделската продукция у нас е толкова скъпа и защо внасяме от вън.

Само да ви кажа тези които взимат парите преди напрвиха капитал от митниците. Моите роднини не стачкуват а са земеделци но не ползват субсидии

Ама тия се подиграват с народа ми се струва. Да не ни лазят по нервите,че ще скочим на стачка и тия пари да не им дават.

АМА БОЙ НА ТЕЗИ НЕ НЕНАЯЛИ СЕ С ПЪРЖОЛИ ..БОКЛУЦИ ..НАРОДА ГЛАДУВА ..А ТЕ СИ ПРАВЯТ ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА .. КАКВО САМО РЕВАТ ..КОЛКО СТРУВА ХЛЯБА ..А МЕСОТО ...А ДОМАТИТЕ ... ПО ДОБРЕ ДА ВНАСЯМЕ ...

НАПЪЛНО те подкрепям приятелю, всеки иска ако може да гушне от държавата. Субсидии за какво питам - за да ни предлагат по-скъпо и некачествено зърно, за по-скъпи и криви краставици. Айде няма нужда!!!

Защо митничарите не сачкуват,защо работещите в енергодружествата не стачкуват,защо от топлофикациити не стачкуват,работещите във ВК и те не стачкуват,БТК също?Какво излиза ,че всички монополисти са добре и работещите там също,а така също там където корупцията е метод на работа.

аз беден зърнопроизводител не познавам, а и няма такъв... коли, къщи, по 1-2 любовници изобщо не са зле

Умрела държава сме ей.... Никой /включително и политиците/ не прави сметка, че каквото изпроси от държавата го взима от всички нас. И ако искат да ги уважават - да гледат да изкарат повечко пари с реализирана продукция / политика ...... И стига сме ревали за глупости!!! Ако ще правите нещо - да бъде за нови работни места и намаляне на безработицата, както и за интегриране на ромите както си трябва, а не с парички наготово!

Да колеги прави сте. Ама никак не е приятно да си планирал почивка на Бахамите за догодина със семсйството /или със секретарката, оная младичката дето е женена за един жмульо/, вноските за колата, апартамента и универистета на децата, със парички дето знаеш че ако не ги изкараш ще те спонсорират... ма било криза, ма БДЖ са мноооо зле, ма искаме да ни намалят акциза за гориво на селскостпанската техника.... Баси като си представя само какви частни бензиностанции ще се отворят и то без връзка с НАПа. Пък и те ще си джиткат автомобилчетата без акцизче, пък останалите балъци да ни плащат!!!

Колко много полицаи работят.Какъв тежък физически труд,много са 25г.стаж -да ги пенсионират след 15г.

от тук насетне протестите ще станат като професия за много хора,по простата причина,че друга "заетост" няма да имат.а че са без работа то е ясно-за тази година-толкова.сега идва ред на мръвките и червеното вино-та чак до напролет.по-важно е като се преброим на пролет да сме всички живи и доживяли и без кредити. ВЕНСЕРЕМУС:)))))

Защо в тези отговорни и важни времена държавните служители седят на топло в канцелариите и чакат материалите от заснетите фиктивно засяти площи, а не правят проверки на място.Имат много по модерни джипове,с които могат да стигнат до всяко затънтено кътче в страната ни.Какво стана с голямата специалистка Калина от Министерството на демеделието или и тя е последното доказателство за ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ.Г-да упрвляващи-вижте гредите в собствените си очи и тогава показвайте сламките в очите на народа.Не ви вярваме,разберете го ,НЕ ВЯРВАМЕ НА ДЪРЖАВНИЦИ КОИТО ЗНАЯТ НАРУШЕНИЯТА И НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИЩО ЗА ОТСРАНЯВАНЕТО ИМ.Само когато се премахнат пречките може да се продължи напред иначе става едно безконечно, престъпно обвинение и оправдание с онези преди нас,с тези които са наши но не познаваме добре и ни лъжат и т.н. и т.н.Едно,само едно "перо"направете както му е редно и ще повярваме,че работите в ползу роду иначе вие сте поредните четиригодишни бозаиници и смукачи.

Зад цялата работа на протести стоят мафиотските структури на БСП, крадливата мафия край него и на Първановските лъжливи бизнесмени. Тези мафиоти трябва да бъдат обесени на първия трактор, за да спре краденето на държавата. БСП=МАФИЯ=ПЪРВАНОВ=КРАДЕНЕ

Крадците на прехода Венцислав Върбанов,брат му Любомир Върбанов и Светослав Дичевски владеят милиони декари земя и получават половината от земеделските субсидии. Но като министър той се интересуваше само от МЕЛНИЦИТЕ и СИЛОЗИТЕ. И договорите с Европейския съюз са така направени че само те да се възползват.

Цялата трагедия идва от това,че след 10 ноември 1989г, наследихме разбито стопанство и провален експеримент на социализма. Той падна ,поради факта, че по това време никой не си помръдваше пръста да променя икономиката.Тоест , бълваха с години едни и същи машини, така те изостанаха от света,и се достигна след време до тази криза.Просто всичко беше държавно, но в самата държава нямаше конкуренция в самото производство.Което не доведе до висок БВП, който от своя страна не доведе до обогатяване на народа.

Всичките тези протести са подклаждани и дирижирани от гнусната червена измет начело със Сър Гей.Нарочно противопоставят народа и гледат сеир за да захапят кокала отново! Га ядоха кИфтета не ревахте -вашата мама мръсна!!!!

Хора без работа!

колко от вас са си задавали вапроса зашо ги няма парите за земделие,колко безумни средсцва изчезнаха с фиктивни сделки и други далавери и то с блогословята на всички управляваши ни досега ! а сега смешкото размахма прастче на бг народа си,зашо никои не потарси сметка от тези които открадна и разрушиха всичко с една единствена цел,! всички от вархушката вартят луди далавери само звета им е друг! всичко се знае но гарван гарвану....! продадоха ни европа еи така *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма такова нещо акто "антистачка" - никъде в КТ или в другите нормативни актове е описан такъв правен термин:) Ако решите да стачкувате ефективно, без да спазвате определени правила за стачкуване и сте в държавна фирма, си носите последствията. Ако сте в частна фирма- също/ освен ако не сте по КТ и не си вземете неплатена или отпуск/:)

Имаме си и самозван, форумен правен консултант.

Не съм самозван- я питай колегите как са ти завели исковата молба за ревандикация- по чл.124 ГПК във вр. с чл 108 ЗС или с добавки на друго правно основание:) Твоя цветанов мнооого искаше да ни мачка, но пък реалният живот доказва, че без нас не можете да си защитите адекватно правният интерес в съда - сега освободи колегата, който ти е пълномощник по делото и беж при цветанов да те представлява пред съда:)

Ал. Стамболийски законово е въвел един стопанин да няма повече от 300-400 декара,а сега след 90г., върнахме спахийстовото и феодализма с тези едри земеваладелци - изедници.

ЗИМА Е, НЯМАТ РАБОТА ,ИМАТ ПАРИ, ВЕСЕЛЯТ СЕ.

За това хора, нека да направим анти стачка , никой не казва,че сегашното управление е безгрешно.Но поне колкото могат, и разбира се самите условия им позволяват, искат нещо да променят. Много гора не искат това да се случи.Нека всички започнат да си плашат осигуровките и стига с тия привилегии.Бяха 45 + още 20!

Нищо на зрънчо повече да не се дава. Много праи вземат, а работят най-нетрудоемкото земеделие. Нито са овощари, нито заленчукопроизводители, нито лозари, нито животновърди. Имат да минат един път с трактора, още веднъж да наторят, да напръскат и с комбайната да ожънат. Четили неща - за по най-много по седмица. Кой взема за четири пет седмици милиони?

До абдула ( нерегистриран ) 29.11.2011 14:09 Много си прав ,това е живата истина.И кои станаха фермери.Тия които успаха да везмата, или окрадат по времето на Луканов техниката на народа. Как иначе станаха, да не бяха преди това с гоени капитали?Пак хора на оная власт. А бедния човек се чуди с какво да работи земята.

Навсякъде в страната едрите земеделци са родени от партията,отгледани от нея с пари на хората!!! Точно тия дебели и мазни копелета с мерцедеси и ловджийски пушки да не се правят на неодени моми !!! Да си занесат шкембетата в селските палати строени с крадени пари и да мълчат!!!

точно пък тези нямат НИКАКВО право да стачкуват. тези земеделци са по-големи крадци и бандити и от милиционерчето Борисов. един такъв заможен земеделец си взел да обработва земите на дядо ми. получава за тях субсидия, продава продукцията, а няма нито разрешение да ползва тази земя, нито каквото и да е законово право. нотариалният акт си е в дядо, но него никой не го е попитал съгласен ли е или не. поне рента да дават, но и това няма. сега се съдим с такъв глупак. това не е прецедент, а го има в много места из родината ни. всички фермери карат супер луксозни автомобили, имат даж охрана. много са бедни горките. зърното падна в световен мащаб, но не и у нас. хляба си седи с високи цени. откъде изобщо измислиха тази простотия със субсидиите не ми е ясно. ЕС трябва да се поразмисли за някои пера по които се разхищават милиарди евра!

"...един такъв заможен земеделец си взел да обработва земите на дядо ми. получава за тях субсидия, продава продукцията, а няма нито разрешение да ползва тази земя" Или лъжете, или човекът си има законен договор с дядо Ви- в противен случай съдете този човек,. вместо да му завиждате по форумите...О, забравих- цветанов и адвокатите недолюбва и иска да ги изтрие от държавата или най-малкото да минат под крилото на ВСС - е, КОЙ ЩЕ ВИ ЗАЩИТАВА ЗАКОННИЯТ ИНТЕРЕС в съда- може би разследващите органи или полиицията;)

Казваш, че нямат право. Къде пише за това, че нямат право?

навсякъде е така,няма ренти без договори се обработва ,службите по земеделие очертават срещу една кутия мерси и кола,ако дадеш и някой лев ще ти очертаят цялото землище,такова краднене не имало никога

Така гладни и отчаяни хора няма да стачкуват.

Глупости- точно ТЕ стачкуват! А Невдянков иска да ни набута и в нов фискален ЕС съюз, вместо да иска за България статута на Ю.К. в ЕС - да не сме в Шенген,ЕЗ, да имаме възможност да не прилагаме много ЕС решения...

БРЦК

Платете им обещаното , ама сложете възбрана или акцизи на износа им - като ще ги дотираме - поне продукцията да си седи при нас.

Това не го решават Дянков или Борисов. Решава се и е решено в Брюксел. И акцизите които ти се привиждат и дотирането.

БРЦК

Айде бе , не е верно това - има си варианти , квоти и секакви мурафети. Те в Брюксел решиха ,че ни приемат и в Шенген нали? Ама не баш.

Нека да излезем всички на улицата,Като не може да се справи Дянков и дава празни обещания да си отива.Хората гласували за ГЕРБ си искат парите и обещанията ,които са давали да не се пита възрастта за пенсиониране до 2021 година.Да си ходи и Дянков И Тотю те са милиардери-сит на гладен не вярва.Ние сме оставити един богаташ като Тотю да води социалното ни министерство.И двамата вън от Б-я.

Защо -вън? Нека си останат в България, но на подходящо място. Топло подходящо място.

САМО ТАКА, ПОДКРЕПЯМ ВИ ИЗЦЯЛО

Всичко това е с цел да се оправдаят тези милионери заради предстоящата суша, която ще остави страната без зърно. И военния резерв дори. Но правителството ще въведе смело и новаторски купонна система, ползвайки опита на дядовците си и пак ще победи в битката срещу народа си.

Как може? Как може тези изедници, милионери при това, да искат тези пари и да протестират срещу това правителство? Първото което прави нещо за България.

Навремето, в зората на демокрацията, пистелят бай Марко Ганчев и още един юнк решиха да протестират срещу глада като....преяждат. Та и сега така. Късде ти лбългарин и сериозен протест?! Важното е купон и сеир да има, това не е Гърция, Италия или Франция я. Представете си от жп-стачката да започнат да си пекат наденици и хляб или картофи в пещите на локомотивите.

Ами като 7-8 човека вземат доплащанията, къде бяха до сега всички управляващи..Значи пак не са си свършили работата измислени министри и неграмотни чиновници..И ЗАЩО за една нощ на финансовият министър му просфетна в малката главица че няма пари за пенсиите???няма за доплащания и въобще няма пари в държавата...НЕКА ПУБЛИКУВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ каква е събираемостта от данъци, акцизи, мита и др. Специално МЕНДА СТОЯНОВА ДА ОТГОВОРИ ЗАЩО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ КОГАТО РАБОТЕШЕ И БЕШЕ ШЕФ НА ДАНЪЧНОТО В ПЛОВДИВ НЕ Е СЪБИРАЛА ДАНЪЦИТЕ НА ЦАР КИРО.....Дянко да не си мисли че сме толкова неграмотни че не можем да си обясним причините за безпаричието на държавата и да разбере ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ГРУЗИЯ, КАКТО Е ФАЛИРАЛ НЕЯ....

Какво правят джиповете и мерцедесите сред тракторите, също много маркови! Пълна порнография!Г-н Дянков, не се давайте на тези!

Чакат да дойде един с Тойота Секвоя, да изядат скарата и да направят мачле.

Тази година коледнo-новогодишните тържества започнаха по-рано. Очаква се в ролята на Дядо Коледа да се появи... финансовия министър.

А може по някое стриптийз, някой кючек, въобще програмата да е цяла.

"...С близо 350 машини около 500 фермери са на около километър от границата с Турция. За веселия протест бяха подготвили 600 пържоли плюс 150 хляба. Две скари димят край пътя. Ще играем хора и ръченици тук..."- Колко му е и аз да се включа- ще мааме свински пържоли на 1км. от българотурската граница;) , ще тропаме ръченици и ще извиваме тракийски хора:) Ех, че весело ще бъде- пишете ме и мен:)

До Пропагандата победи ( нерегистриран ) 29.11.2011 13:14 Ако ти прави впечетление, правителството казва самата истина.И не е дало някакви обещания , за разлика от предишните правителства,за скорошно светло бъдеще. За жалост такава е обстановката в Европа и ние не сме по специални.Било е едно, станало е друго.

Правителството е дало обещания за тези 230 милиона, но това не те е впечатлило. Днес, дори Дянков се извини за това обещание, но било "целесъобразно" да ги вземат от тях. Не е само това. Дянков потвърди всяка дума казана от фермерите. 2 години вече това правителство е на власт, а нито един лев от заменки не е върнат в бюджета, Булгартабак е продаден на неизвестно кого само за 100 милиона, с парите от празния бюджет се правят опити да се строят магистрали без да е ясно дали Европа ще даде пари за тях, контрабандата процъфтява, наказани няма, монополите имат празник, Белене гълта нови милиони. По целесъобразност. Същата тази целесъобразност.

Това е така,защото майката столетница и ДПС, дърпат конците, за да се свали правителството.За да няма реформа.И всичко да си остане така.

Пропагандата победи и земеделците са вече недолюбвани, заради милионите си. Нека да знаят обаче тези, които си въобразяват, че тези пари се вадят без труд, че след победа над фермерите, може да се обещае всичко на всеки и да не се изпълни поради "целесъобразност". И то такава целесъобразност, която подхожда на вижданията на това управление.

Рекетьори с Бентлита! Ако не ги оправят условията, да се занимават с друго. Нашето семейство също сее жито, без да взимаме лев субсидии, верно малко декари. Никой не ги кара да сеят зърно с пушка в слепоочието, както и нас.

До vanya ( нерегистриран ) 29.11.2011 13:02 Това е самата истина.И ако стане тази стачка, да се каже цялата истина , не от тия синдикати ами от народа.И тая замислена реформа да стане.И да се премахнат тия абсурди.

4-5 човека милионери, които прибирали 80% от милионите, да изкарат на улицата цели 4500 фермери. Как не ги е срам бе? Борисов дори не може да изкара толкова народ на манифестация по случай Н години управлението му, а те....

Що бе - статистика 60 нови милионера тази година , е 20 000 безработни ама карай , важното е че са добре.