Майки на деца с увреждания на протест: Спрете гаврата с нас!

Стотици майки на деца с увреждания и млади хора с тежки заболявания излязоха за трети път на национален протест с плакати "Спрете да се гаврите с нас".

Обратно в новината

Коментари - Майки на деца с увреждания на протест: Спрете гаврата с нас! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия майки не са важни!По важни са ония с разбитите предници,дето правят свои предавания по ТВ.Ама и не важните ще свършат,тогава ще раждат моделките.

Те се гаврят с целия народ, и ще продължават да се гаврят... защото пак ще ги изберете.

предизборно време е или чакате ГЕРБ да оповести кандидата си, че тогава да се вдигнат на протест - милиционери, миньори, работници по тютюна,,шофьори без книжки, лихвари и всички засегнати от првителството.

тази русата от фотото се изтъпани пред телевизията и каза, че няма да и запушат устата с 930 лв., че имала 4 деца. Нямала да бъде щастлива и доволна. Не разбрах кога ще бъде щастлива и доволна. Друга щяла да остави недъгавото си дете на социалната министерка.. Верно на ръба са, но тези приказки най-малко допринасят съчувствие.

с колко им намали парите от Станишев Борисов, та сега така яростно викат. На никого не пожелавам - всеки си носи кръста. Съдба - различна.

Когато шиптърския гном направи Джет Кредит, нямаше проблем. По ТЗ заемът не бил кредит, а двуцифрената лихва на месец не била лихва. КФН го допусна! Е да, обаче съпругата му беше шеф на КФН, но това не е конфликт на интереси. Сега Стоян, за да е кошерен може да основе АХЕass Capital. Да го листне на чужда борса и привлече западни фондове и да дава субсидии за малки и средни казина!

Една майка се изтъпани и каза: Те си мислят, че ще ми подхвърлят едни 930 (деветстотин и тридесет!!!) лева и аз трябва да съм щастлива и доволна?! Народе??? Ти, който блъскаш цял месец за 420 лева минимална заплата??? Да не дава Господ, но да й имам самочувствието на тази майка!!!

млада майка в нашия блок непрекъснато крещи и бие детето си, а бащата бие наред да не ги издадат за да вземат помощи от които живеят не работят, трафиканти и крадци

всеки си носи кръста

защо ББ е намалил парите за нещастните дечица, които от БСП са им дали през тяхното управление.

май на английски е плакатът - ако беше на руски - щеше да се разбере от повече хора, а и друго щеше да стане ясно.

"Спрете гаврата с нас!"

Да не се случва на никого, но се случва. Днес по телевизията мисля, че гледах тази майка от снимката. Верно на предела са, но тя така крещеше повече от мургава. Отнчало каза, че парите са малко, после каза, че тази сума от 930 рв. не я устойва, а и не я интересува, имала четири деца. Щяла да връчи децата си на зам министерката - грозна картина. Какво иска - ясно ми е - предизборен период - дано е изкарала повече пари.

Отвратително.България не може да лекува и да подпомага собствените си деца и ако подпомага отделя унизително мизерни суми , а за някакви навлеци ,разоряващи Европа сраната ни отделя по 1200лв ,късани от мизерните залци на своите граждани

Не забравяйте, в ГЕРБ има повече комунисти отколкото в БСП.

Според мен проблем е, че не могат да изплащат детските и помощите навреме. Те за тия детски не могат да намерят пари вие още искате lol. Не знам ако държавата наистина няма пари откъде могат да набавят повече за детски? Освен да има такъв фонд и милионерите да бъдат задължени да внасят там данъка си.

Руският план за пореден опит за дестабилизация е в действие. До изборите ще е така. Затова устите на Кури, Гоце и прочее трябва да бъдат затворени като врата на Москвич - с рязък удар.

детстабилизацията беше идея на вашите сегашни приятели ....

ей, психопат смахнат, що не кажеш нещо за ограничаване на манадата на всеки във властта до максимум 2 мандата или не е угодно на политическата ти централа? докога ще ви слушаме да се плюете , докато си плащате с нашите данъци заплатите???? УРОДИ, мизерия до гуша заради вас в тая държава, а вие не спряхте само с политическите си интриги да ни занимавате , некадърници и нахалници...

А ББ ходил за риба и мислил за майките.

гаврата с мирни граждани води до освобождаване на държавните и общински работни места

Никакво преговаряне, Хора ! --> ВЪН !, просто - всички ВЪН !!! Двустъпковата !, ОТ и ЗА Нас-Всички.

Ясно че това е социалистическа акция платена с руски пари както винаги.

нагла социалистическа акция те винаги защитават наркомани гейове дрогстери крадци лъжци и цялата пасмина

Тези червени демагози да не излизат само на протести преди избори,а да гласуват когато на власт такива закони които да подобрят положението на такива хора. Срам и позор е да викат инвалиди с 90 и по-вече процента инвалидност на две години за освидетелстване и да се чудят защо има върволици пред ТЕЛК. В Германия детето на мои близки беше освидетелствано до живот , тук нашите кретени го викат на 3 години. То сигурно в Германия здравеопазването е на много ниско ниво и гледат да не им създават излишна работа. Когато една държава се управлява от ТЪПАЦ които само се блъскат в гърдите нищо добро не очаква хората!

те вчера едни протестираха защо арестували корумпирания им кмет а едни други на стадиона защо да не можело да бият полицаи свободно по стадионите ....утре може да излязат тия дето бият докторите и учителите

Аз не чух къде са виновните за дупките по магистралата? Не чух виновника и истината за КТБ? НЕ ЧУХ ИСТИНАТА ЗА ПИБ? НЕ ЧУХ ИСТИНАТА ЗА АЕЦ БЕЛЕНА? НЕ ЧУХ ИСТИНАТА ЗА ТЕГЛЕНИТЕ КРЕДИТИ? НЕ ЧУХ ИСТИНИТЕ ЗА МНОГО НЕЩА!!! ПРОСТО ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ, НАЗНАЧАВАНИ ОТ СВОИТЕ НАЧАЛНИЦИ!!! ЗА КОИ ГОВОРИТЕ И СПОРИТЕ ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ!!!

На всички бастуни,гласуващи за бсп и атака да им се намалят пенциите на 50лв ,а остатъка да се влага в нови фантоми ,ейбрамси ,водни оръдия и палки за качулките , за да ги грухат по кратуните когато се съберат да се чекнат като уроспии пред позитано и врабча!

Всички гласували за ГЕРБ първо да върнат кредитите който изтеглиха и парите на фалиралите фирми от 2008г. до сега!

Още едно увредено дете на БСП!

Майки на деца с увреждания се срещат с депутати с тежки морални увреждания. Майките могат да разберат мъката на социалистите. Социалистите идея нямат за майките. Виждат ги като гласове за Радев.

Не прочетох един коментар свързан с отказа на ГЕРБ да гласува закона?!?! А само внушаваш една идея какво и що правили БСП то! Тези номера вече не вървят, защото им писна на хората да им се внушава нещо.

Точно така, кото ни изберат пак на власт, ша опраим нещата

А Пеевски бил на риболов

какви помощи бе, това да не ви е социализма, при капитализма оцеляват само най-приспособимите

Всички деца на БСП са уредени!

А КОМУНДЕТАТА ЗАЩО НИЩО НЕ ПРЕДПРИЕХА И НАПРАВИХА ПО ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ И ПЕЕВСКИ ???

Еееее, малко ли поразии направихме!

Американският телеканал ABC7 в директен ефир е съобщил за смъртта на Хилари Клинтън.

По-късно са казали,че е грешка. Вярвате ли на медиите ?

нали трябва да крадат по върховете,как се става милионер-те са стотици у нас

В белите страни милионерите са милиони.

Защо ГЕРБ като са на власт не вдигнат най-ниските пенсии от 150 лв на 600 лв примерно защото искат да работят инвалидите които едва ходят на чорбаджи и да им слугуват като чистачи и охранители.Това го има само в България инвалиди-пазачи охранители и слуги чистачи-защото пенсиите са под всякаква критика.С европейски цени и стандарти и социалистическо-комунистически доходи сте тръгнали да ми правите ПОЗОРНА ГЕРБЕРОВА ЕВРОПЕЙСКА КРАДЛИВА ИКОНОМИКА-БЕЗ КОМЕНТАР-ИНВАЛИДИТЕ ИЗЯЛИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ВИКАШЕ ОНОВА ДЕБЕЛОТО ПРАСЕ МИ ДА ДАДЕ ОТ ОСЕМТЕ МИЛИАРДА НА ИНВАЛИДИТЕ ИЛИ ДА ЗАПЪЛНИ РЕЗЕРВА НЯМА ДА ЖИВЕЙ ВЕЧНО Я ЦАР БОКО БОРИСОВИЧ ОТ СЕЛО БАНКЯ!ВДИГНЕТЕ ДОХОДИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И ИНВАЛИДИТЕ ИМАТЕ ПАРИ КАТО ВИ ГЛЕДАМЕ КАКВИ ЛИМУЗИНИ КАРАТЕ И КВИ КООПЕРАЦИИ КАРАТЕ И КАК СИ ЖИВЕЙТЕ ЖИВОТА имате пари?

Дайте на пенсионерите. Да имат какво да хвърлят през терасата.

защото 45 години строихме комунизма, за да се окажем в дивия капитализъм, защото Червената бесепарска олигархия ни ограбваха последните 25 години и в България няма силата на икономиката на нормални държави като Белгия, Дания и Португалия

Режима на Борисов не е желан от хората....

Това не трябва ли на изборите да се види?

Използвам същата терминология,която се използва и за други избрани на свободни избори праветелства.

Само хората на Станишев сме желани!

И да протестирате няма да ви чуят.Те смятат че инвалидите като са им дадени ТЕЛКОВЕТЕ са им решили проблемите.Не са човеци не са хора инвалиди са.Стига им да живеят с пенсийки от 130 до 200 лв.Интересно ЛИДЕРА НА АТАКА ВОЛЕН СИДЕРОВ НАРОДНИЯ ВОЖД дето атакистчетата го смятат за гений и бог и че може да реши социалните проблеми на хората, къде са?А самия ВОЛЕН СИДЕРОВ ЗАЩО НЕ ПОДКРЕПИ ИНВАЛИДИТЕ ИЛИ БАТ БОЙКО ГОЙКО БОРИСОВИЧ?КАК СЕ ЖИВЕЕ С 200 ЛВ НА МЕСЕЦ И СЕ ПЛАЩАТ ПО 100 ЛВ СМЕТКИ НА КРАДЛИВИТЕ БАНДИТИ И МОШЕНИЦИТЕ ОТ МОБИЛНИТЕ ОПЕАТОРИ само инвалидите си знаят.Да не говорим че ИМАМЕ ПРАВОТО НА ИЗБОР ИЛИ ДА РАБОТИМ ИЛИ ДА СТОИМ САМО НА ЕДНА МИЗЕРНА ПЕНСИЯ-А ТОВА ГЕРБЕРИ Е В НАРУШЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ИНВАЛИДИТЕ И НЕ Е НИКАКВА СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ-ТОВА Е ГАВРА И ПОДИГРАВКА-нито атакистите ги защитават нито тия от БСП да не говорим за ГРОБАРИТЕ МИ КОЙ ДПС ЛИ ДА НИ ВАРДИ ИНТЕРЕСИТЕ И ТЯХ ГИ НЕМА НИКВИ ИЗВЪН ЗАКОНА СМЕ НАЛИ?

Защо тези нещастни хора си мислят, че държавата, тоест народа е длъжен да обгрижва техните болни деца? Държавата не е в състояние да плаща пенсии над прага на бедността на 2 милиона пенсионери, които измират самотни от глад и болести, а децата имат родители, които са длъжни да се грижат за тях. Неморално и неетично е да се притиска държавата за помощи. Съчуствувам на родителите с болните деца, но на мен никой не ми съчуствува и не жо е грижа, че съм сам стар и болен и пенсията ми е 200 лв. А комунистите, които съсупаха и ограбиха България сега плачат на чужд гроб, за ПР и дивиденти да бъдат отново избрани да крадат.

има конвенция в ес друже и се моли в твоето семейство да няма хора с увреждания аман от задръстени уж човеци

Всяка година едни и същи активистки на Бесепе, въоръжени с деца с увреждания, опитват да свалят Бойко. Когато бвле Олигарски пари не им трябваха от държавата. Тогава бяха доволни

Вие не се човек вие сте нещо по долно

Бай Ставри

От русофило бесепарски боклуци обиди не приемам

ти сам си написал какъв си и то с главни букви

Абе да те питам защо БОЙКО КАТО ПРАВИ ОФИЦИАЛНИЯ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ БИ ТРЯБВАЛО сега да е зад решетките не да ми се прави на дядо не подкрепи инвалидите и най-бедните хора в страната а?Знаеш, ли какво е да живееш с 200 лв на месец че на вас само обяда ви е 200 лв като гледам всичките сте с коли готини джиесеми хубави мадами по заведения пицарийки по моловете-ходите си по курортите и на екскурзии и хич и не ви е еня за най-бедните хорА-пробвай се да живееш със 150 - 200 лв на месец и после плямпай?

А колко пари искаш? 1000? 2000?

Споменте си, че БСП така направиха и с протеста заради сбърканите сметки за електроенергия. Пращаха младежките си активисти да се вклиняват сред протестиращите. Протестиращите се мъчеха да се отделят, но кърлежите пак се впиваха в протеста. Истеризираха хора със слаби нерви и стана панаирът. Като резултат Орешарски изучи задните входове, като че ли не му бяха познати, както на всички от БСП в живота им. Всичко в комунизма ставаше през задния вход, та сега ли да се учудваме?! БСП са кърлежи и смучат, докато скандализират хората в нужда. Аз по-долно и нищожно от комунист не съм виждал. Може би защото не съм живял по времето на вандалите разрушители. Но след вандалите се строи наново, докато след комунистите минава време на поргом след погрома - понеже погромът е в главите на много прости хора. Вандалите са разпознаваеми, докато комунистите изглеждат подобно на нормалните хора и трудно можеш да ги отделиш в кочина, за това цялата държава става кочина.

Има и един друг неприятен момент. Тези хора които протестират, бъркат понятията "помощ" и "задължение". Ние си мислим че те имат нужда от помощ и колкото можем помагаме, всъщност техните деца получават повече от здравите деца. Но това е помощ, а те май са убедени че ние имаме задължение към тях. Това ми се струва малко нагло, като се има предвид че реално много хора не могат да изпълнят задълженията към собствените си деца и родители.

държавата има ЗАДЪЛЖЕНИЕ да се грижи за гражданите си ... това че бг не е държава е др тема

Да, ама държавата - това сме ние. А не всеки ще се бръкне да даде на другия.. Айде, предложете увеличение на данъците, пък да видим.

Няма такова нещо. Соца го закрихме. Някои даже бая подскачаха от радост по случая. Примерно: имаш право на безплатно здравеопазване, но никой не е длъжен да ти го предоставя :) Въпреки това, все пак държавата (т.е. ние) плаща на тези хора. И според мен бая плаща, защото знам хора които си гледат децата, реално с минимална заплата.

майките протестират ... а бащите къде са .... те кога ще излязат да поцепят ..тикви

направо да се даде цвеклото

за 50 години напред и по всички коридори

това центур е такава генерирана картина грижите са по близко до хората социялния министур скуса обаче полата някак си кам теглим обаче робуванията на изместването от яицеклетката

Шаш във Варненско! Американски тирове с танкове и брониран Хамър нахлуха в Аксаково! Какво става? Това се питат местните

Ще правим десант в Крим за да изгоним Путя агресорът

Продажна мутро, отново ще бъдеш наритан като краставо куче.

никой не е вечен. по-добре се съсредоточи върху въпроса, кой после.

Бегай бе смешко , едно и също пишеш тук, стотинкаджия жалък.

Кой те рита

Да си поискат парите от ЦК на БКП, което старателно скри Чернобилската авария. Точка.

6+

чернобилската трагедия няма отношение. нямате информация явно за да пишете такива глупости

Така ли другарче ? А ти от къде имаш информациика че не е така, от ЦК на БКП ли.

Нямало отношение ли? Тепърва предстоят бумове на деца с увреждания. Точно заради Чернобилската авария.

Така ли мислите? Смятате, че радиоактивния дъжд, който мокреше манифестиращите на 1-ви май, не е нанесъл здравословни щети и не се е отразил на гените на някои от тях? Смятате, че зеленчуците, напоявани на полето от същия радиоактивен дъжд, са били безвредни? Не сте ли чели или чували, че радиацията предизвиква мутации, почти в 100% от случаите зловредни?

ЦК на БКП сега се именува ГЕРБ.

Само каква сбъркана логика - за дете-зеленчук 930 лв. безвъзмездно на месец, а за млад учен в БАН с докторска степен, който представя страната по международни форуми - 520 лв. Пък се чудим защо нацията ни тотално затъпява и дегенерира!

че тези деца са зеленчуци. много от тях имат интелек по голям от вашия. с какво вие сте повече човек от тях

Мили Майки, не обръщайте внимание на горния учен, той е платен трол просто. Един истински учен не би се изказал така. В момента учените се борят за увеличаване на тяхното възнаграждение и явно някои среди действат според правилото "разделяй и владей", така че нито една от двете групи да не получи заслуженото увеличение на средствата, а да бъдат настроени едни срещу други.

Баща ми беше учен в БАН. Срамно е някой да се нарече "учен' , щом има такива разбирания. Завидяхте на по-малко от 6000 деца (по думи на управляващите, без да има регистър за точния им брой) за 930 лв. - в това влизат сегашните помощи от 240 лв, детски и "заплата" за денонощно грижещия се за тях родител, който не може да работи, ако ще да е с 3 висши. А дали разбрахте, че за тези над 18 г. няма нищо? Защо не попитате управляващите къде потъват средствата по европейски програми, включително за развитие на науката, къде са парите от КТБ, как така се продадоха царските конюшни и дипломатическия клуб???

А бе, верно ли КуРНЕЛИЯ НИНОВА Се бръсне?! Ши ма побърка тая жена!?

Депутатите от БСП да обяснят на тези майки защо тяхните предшевственици от БКП скриха от народа за чернобилската авария. Тази катастрофа и другарите са най големия виновник за толкова болни хора в България днес. Наглеци такива зинали сега да протестират.

ОПРЕДЕЛЕНО СИ НЯМАШ НА ИДЕЯ ПЪК ХОРАТА РОДЕНИ МЕЖДУ 1945 И 1963 ТЕ ПЪК КОЛКО РАДИАЦИЯ СА ПОЕЛИ. САМО МАРИХУАНСКИТЕ ЩАТИ ПРАВЯТ 1025 ЯДРЕНИ ВЗРИВА НА ПОВЪРХНОСТТА НА ЗЕМЯТА . АКО ИМАШ ПОНЕ 3 МОЗЪЧНИ ГЪНКИ ЩЕ ВДЕНЕШ ЗА КАКВО ТИ ГОВОРЯ.

Към всички, които мислят, че майките са "пратени " от БСП. Вие нормални ли сте? Тези хора са докарани до пълна мизерия, администрацията се гаври с тях. Не се слагам в това число, защото имам "щастието" да работя, като плащам доста по-големи данъци и осигуровки от мизерните помощи, които сина ми получава. А за много тези помощи са единствен източник на доход. За тези над 18 г. положението е още по-зле. Майките , имали късмета да са лични асистенти за с 200-300 лв. и се подчиняват на абсурдни административни павила. Не може просто така да отидат в друг град, спират им дохода, пишат отчети как се грижи за детето си. Нищо неразбиращи чиновници, на които се плаща по европейски програми, я обучават как да се грижи за него. И не, исканията не са за подаяния. Ние не сме мързеливи, неграмотни, нежелаещи да работят. Исканията са за адекватна лична помощ според потребностите на всяко дете/човек с увреждане, както е в нормалните държави, за достъпна градска среда, за медицинска грижа, за реални възможности за образование и работа, защото 60%-70% от хората с увреждания биха могли да работят и да плащат данъци, ако има нормална политика в тази област. Затова сме гневни за обещанията за 930 лв. на дете, но само с уреждане над 90%, за разделението на деца и такива над 18 г. (като че ли на 18 ще проходят???). 90% от нас не вярват на нито една власт, именно защото никой нищо не е направил за 25 г. Всички тези родители са бесни от опита на БСП да ги употреби на протеста им . Самите организатори са неуморни майки които протестират от 10-тина г. при всяка власт. Те не са червени, жълти, пембени, а мачкани и унижавани от самозабравилата се политическа върхушка. Нито ГЕРБ, нито БСП, нито която и да е друга партия не е направила нищо, независимо от приетата Конвенция за хората с увреждания със статут на закон. И от БСП, и от ГЕРБ се опитват в момента да извлекат политически дивиденти. Така че спрете с глупостите. НИЩО не знаете за това как се гледа дете с увреждане в БГ!!!

Съчувствам на родителите на деца с увреждания и съм съпричастен към исканията им за адекватни помощи. Аз самият също съм със сериозен проблем. Обаче ме смущават две неща: - нямам спомен да е имало такива протести при Станишев и Орешарски, а настоящият протест е поне втори през мандата на настоящото правителство, да не е и трети; - никъде не се споменава протестиращите майки да са изгонили депутатите от БСП.

Оставка мутро прокажена! ОСТАВКАААА!