Драго Стойнев: Водата поскъпва, заради концесия на ВиК фирми

Управляващите от ГЕРБ, със съдействието на КЕВР, подготвят окрупняването и концесионирането на регионални ВиК дружества.

Обратно в новината

Коментари - Драго Стойнев: Водата поскъпва, заради концесия на ВиК фирми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво ни е това правителство и парламент?Не можели било отдавна решено.......За какво им плащаме?

.... държавата е лош стопанин... не работи за нормални цени за туземното население, защото е малко ДДС то. Дава на "добри стопани-частни" компании всички услуги и енергийни източници за да не ги контролира и да получава по-високо ДДС. Добрият стопанин-концесионер има хиляди вратички да покаже отрицателен баланс и да не плаща данъци за печалба. Държавата не и дреме, че крадат "чичо", защото си получава ДДС-то, комисионни, подаръчета и други, по узаконени от ДКЕВР високи цени.... С една дума държавата по условие си е лош стопанин-корупирана работа....

Това ВиК нищо не върши. Трябваше да си търся частен водопроводчик , за да ми подмени водомерите , щото те не вършели такива услуги. Е, друго си е да увеличават цени

Кубик вода докаран гравитачно от 50 км. 3 лева. Кубик природен газ докаран под налягане един лев. Газопреносната мрежа до домакинствата е еквивалентна или по скъпа от водопреносната само, че газа го карат от 12000 км, а не се е стекал сам от 20-30 км.

ИСКАШ ДА ТИ ВДИГНАТ ГАЗТА ИЛИ ПРОСТО СИ ПИШЕШ ЕЙ ТАКА:):):)

Суровината "газ" е с по-висока себестойност в България от суровината "вода". Ако водата е 3 лв. за кубик, тогава защо плащах газа за под лев за кубик. и двете тръби идват до къщата ми. Уреда за търговско измерване "газомер" е по скъп от еквивалентния "водомер", тогава кое не е наред. Може би реалната цена на кубик газ е 7 лв. за кубик, но от Овъргаз са някакви робинхутовци които са решили да я подаряват?

1 м3 газ и 1м3 вода бе смешник! едното няма 1кг, другото е 1000кг. Затова на бензиностанцията не ти зареждат 1м3 за 1лв, а 1кг.

тая управия българска: - за да пиете яиставода, требва да ви е скъпа!, за да дишате чист въздух, паркирането требва да ви е 4лв. на час, за да ви е вкусно маслото,требва цената да му е като в Германия, ама по две.Ама кой ви каза че за глупостите дето акате в тоя парламент, требва да взимате 3-4000 евра.Айде джа, айде - дома!

Овластени рекетьори...просто е-домакинствата драстично намаляват /демографска криза е.../ ,милионите намаляват,и хоп- увеличават цената..../водата е все пак дар божи,господа/

Концесионерите ритали по кокалчетата герберите, че ако искат комисионни, цената на водата трябва да се вдигне. Ами правилно ги ритат. Искаш кинти, ще си ги заработиш "прозрачно", както казва Цецо умното - хахахах

Я! Тоя и пророк стана. Сега ги окрупняват за бъдеща концесия. Може пък в бъдеще да се ге земе държавата бе. То затова е бъдеще. А може и за в бъдеще да няма вода там. Ма този знае.

Поскъпва водата.За Борисов това е стабилност.И растеж на БВП.Висока цена-високи приходи по ДДС.Високи черни вноски към нЕкои хора под масата.Растеж,един вид. Цигарите-растеж.Растат акцизи и ДДС.Повече пари,централизирани във Фиска за харчене от ГЕРБ ЕООД.

УПРАВЛЕНИЕ НА МАСИТЕ - ДЪРЖАВИТЕ (Статията е от 2015 г.). А ТУК И СЕГА КАКВО При социализма, подвид на представителната "демокрация" - открита диктатура, средствата за производство са държавна собственост, което е firewall срещу лукавите "инвеститори", "приватизатори" и "консеционери". Управлението на масите при социализма е основано на ГАРАНТИРАНЕ оцеляването на ВСИЧКИ, при запазване дистанция МЕЖДУ привилегированата прослойка в обществото и масите. Управлението на масите в съвременните "демократични" държави с капиталистическа икономика, друг подвид на представителната "демокрация", скрита зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, се ОСНОВАВА на теорията на Ейбрахам Маслоу. Според Abraham Maslow, човешките ПОТРЕБНОСТИ са пирамида. В най-широката част на пирамидата стоят физиологичните потребности: въздух, вода, храна. Следващото ниво по-нагоре в пирамидата е НУЖДАТА от топлина. Още по-нагоре - защитеност от врагове, т.е. СОБСТВЕН дом. Само когато ВСИЧКИ те са УДОВЛЕТВОРЕНИ, човек МИСЛИ за социални контакти, любов. Следва ПОТРЕБНОСТТА от социално признание, известност. Още по-нагоре ИДВАТ естетически потребности и още по-нагоре ПОТРЕБНОСТ за власт. Докато ти си гладен, гол и бос, ти НЕ мислиш за политика, нали. Единственото НЕОСПОРИМО предимство на капитализма, скрита диктатура: "свобода" и "демокрация", е СВОБОДА на СЛОВОТО. И ВИНАГИ "свободата на словото" се натъртва като аргумент, за преимуществото на капитализма, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, пред социализма - открита диктатура. Проблемът на свободата на словото, е че НЕ се вписва в нито едно стъпало, на пирамидата на Maslow. Т.е. свободата на словото НИТО може да се потребява, НИТО открива възможности за някакъв просперитет. Основавайки се на пирамидата на Маслов, първата фаза наречена - "свобода" и "демокрация" на източноевропейските страни, ЗАПОЧВА със западни "инвестиции", "приватизации" и "концесии" в сферата на: топлофикация, електрификация и пречиствателни станции за питейна вода, тази техника се нарича: "план на контролните точки" (milestone plan). Американската инвестиционна банка Goldman Sachs в нейно СПЕЦИАЛНО проучване прогнозира, че вече през 2025 година, една трета от населението на Земята ще бъде ЛИШЕНО от достъп до ЧИСТА питейна вода. За "инвеститорите", "приватизаторите" и "концесионерите" въздуха все още не е интересен, поради физическите му свойства и невъзможността да ОГРАНИЧАТ достъпа до въздух. Следва "либерализиране" цените за електроенергия, отопление и вода, СЛЕД което на голяма част от гражданите се НАЛАГА да теглят потребителски кредити, за да ИЗДЪРЖАТ чуждестранните: "инвеститори", "приватизатори" и "консеционери". По-нататък е монополизиране на комуникациите, обществен транспорт, жилищата Ви и ПРИРОДНИ ресурси: злато, газ, нефт, хора, храна и т.н.

дрОгаре, и под тоя вол няма теле! преди двеста дни пак щяхте да протестирате пред квер, и ко стана? е, сега ще е същото, но по смешно!

Чифут, не ти ли омръзна да пишеш глупости?

Забравих да попитам-де го яростният борец срещу концесиите другарят Волен Сидеров.

Нещо го заплашиха. Роди му се дете и нещо го заплашиха, за семейството му. Неузнаваем е ! Затвориха му устата.

ее един път този да каже нещо вярно...ще окрупнят В и К предприятията, примерно В и К-Бургас, Добрич, Варна, Ямбол и Сливен ще ги вземат ТИМ то е ясно ..отдавна се говори че ще окрупнят тези предприятия в 6 големи В и К ..това е изискване на Световната банка да да отпуснат кредити

Ми, на тва му се вика консолидация на капитала. Лошото е ,че БСП не са против този процес, а само против участниците в него.

Мога и да повярвам в демокрацията и евро-атлантическите ценности, когато видя българска частна фирма да богатее държейки на концесия берлинската вода, виенския ток, да експлоатира някоя електрическа централа в щатите, или да добива газ или нефт на канадска територи. За тези дейности да получава валута, която дс влиза по сметката й в България. Докато се делим на сини и червени, на зелени и националисти, така ше ни щават. Хайде да видим дали правителството или някой там от кликата им ще е толкова смел , ако 10-20-30 или повече хиляди човека изледат пред парламента. Боко се насира и дава заден от 100-на брадясали еколога, които пият бира и го плашат че ще протестират ако позволи лифт, а всички ние търпим да експлоатират националните ни богатства за наша висока сметка. После ми говорете за гербаджии, комуняги, коалиции и подобни глупости. Ние сме си виновни че търпим.

НЯМАТЕ ВЕЧЕ ФИНАНСОВ РЕСУРС ДА ИЗКАРАТЕ ХОРА НАВЪН-ЗАТОВА ОЩЕ ОПИТВАТЕ СТАРИ ИЗПИТАНИ НОМЕРЦА :ДА СЕ ПРИСЛАМЧИТЕ КЪМ НЯКОЙ ПРОТЕСТ Я ЗА ВОДА ,Я ЗА ГАЗ ,Я ЗА ТОК,НО ОТКЪДЕТО И ДА ПОГЛЕДНЕШ В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ Е ВСЕ БСП.

а стига де-то не може хем х. в п. хем душата в рая-служителите вав вик искат по-високи заплати , хората искат по-качественна вода-за това трябват пари! нормално на човек са нужни около 7кубика на месец-даже и по-малко.

И какво стана с ЕРП-тата? Чуждестранните ЧЕЗ се махат а ТЕЗ Варна го купува министър от орешарското правитлство. Спестявал от закуски явно.

Къде са ви мъдете българи, дайте да ги стиснем тези педераси за ташаците и ги изгоним от българия.Няма партии , всички под ножа. Овче стадо събуди се...всички на улиците и мегданите ...пред нова година ,,,на протести и бой.

Пак лъжат и мамят, нещо пак прикриват тия комуняги! Браво на Валери, Волен, Бойко и Каракачанов - само така и смело напред! Никаква аванта за комунягите и депесарите вече! Дотука с властта! Никога повече да не позволяваме комунисти да ни управляват и да грабят България !!! Изискайте им сметка сега, не за всеки лев, а за всяка похарчена и открадната стотинка !!!

А тока кога? Хайде вдигайте че хората се чудят къде да си дянат парите.

Ако Борисов не озапти лакомите и крадливите си чиновници да не повишават цената на водата и тока със сигурност ще загуби следващите избори. Същото важи и за Столична община. Хората под Борисов сякаш съзнателно го провалят въпреки безкрайно слабата и раздираща се от скандали опозиция.

Стойнев трябва да докаже това с факти. Наслушахме се на лъжливи обвинения, сякаш Нинова не е пипала с палави ръчички ... Да докажат, че твърдението им е истина и мисля, че едва ли ще има разумен човек да не ги подкрепи. Все пак, дори и да лъжат пак, този път от БСП дават добра идея: преди да се премине към по-нататъшни корекции на цените на монополно обвързаните стоки и услуги, да се приеме мораториум върху възможна приватизация или отдаване на тези държавни предприятия на концесия. Ако ГЕРБ се дърпат за такъв мораториум, за суверена ще е ясно ...

Трайте си роби, ще дойде ден когато ако носите бутилка с вода, полицията ще ви арестува и разпитва откъде е водата. Вече не минава ден без да ни наложат някое ново ограничение, без да ни вдигнат някоя нова цена.

Някак трябва да се връщат милиардите кредити взети от режима на ГЕРБ.

За потупване по рамото и ухилена снимка Борисов е готов да раздаде на чужденците и малкото,останало от грабежа. Защо ще дават водата на чужди концесионери? Какво толкова сложно има в управлението на едно В и К дружество?Това да не е космическа технология?!

В Израел, която е пустинна държава кубик вода струва 0,76 стотинки....

В днешно време, при днешните технологии, ако храните и водата поскъпват, това означава че управниците ни или са пословично некадърни или също толкова злонамерени.

Чета коментариите и съм сигурен, че между пишещите има хора, които са на заплата към някоя организация. Тук, в статията се коментира как ще бъдат ограбени българите, а Вие се дръвчете на Соросоиди и рубладжии. Вие не сте всичко друго, но не и Българи. За някои лев ще продадете и Родината си! Срама нямате! Ако родителите Ви знаят за Вашата работа, на улицата няма да излязат от срам!

Какво да направим за да се защитим?! Недоумявам! Нямам в момента решение.... Като ти кажат плащай , какво можеш да направиш, ще ти спрат водата, ще ти изключат водомера а така не можеш изкара повече от един месец, нали трябва да се переш и миеш. Т.е. приклещен си! Избрал си депутатите си, и те ти казват плащай сега повече, днес за вода утре за друго!

Продължавай да си траеш и както 90% от народа и още 500 години няма да имаш решение!

че просто и неблагодарно човече е това, българина, ша знайш! През пролетта като ви заляха реки и язовири, толкова много вода ви дадоха, а вие не я оползотворихте, а само ривахте и сега пак ривете, какво си мислите, тази вода безплатна ли е? Кой ще ви я плаща!

ти разбират иронията, оскотели са...

Как се дере българин на живо-попитайте Държавата,КЕВР,монополите и веригите. Как се лъже,маже,краде и богатее от дрането-попитайте пак тях. Въпреки усилията на Омбудсмана,защита от тях няма.Бели роби в 21в. Да добавим телекомите и банките-картинката става пълна.

Водата поскъпва, тъй като ВИК- дружествата са монополисти и ни го вкарват както си го искат

ЖОКЕР : Най голям интерес от водните ресурси на България има "Американската търговска камара" у нас .....

За 10 години БСП управлява по-малко от година и то през цялото време под непрекъснат бойковистки рев. Не оспорвам, че са откъсани състезатели, но на гербаджиите не им стига мозъка и за толкова. Само циганите ако управляват може да стане по-зле.

добре, че е БСП да разкрива какво става, иначе така ще си ходим неинформирани! Ашколсун!Евала!

Понеже виждам, че защитавш поскъпването на водата да те питам: Искаш ли да ми платиш сметката?

да бе този, ама то е повече от прозрачно ясно, защо поскъпвала водата, токът или застраховките но пък, не пада бензинът когато загуби 50% от стойността си, например... ясно е, даже и на господин този. той изобщо не се хаби да го "обяснява", просто работата му е да облъчва дебилите с внушения.

добре, че е БСП да разкрива какво става, иначе така ще си ходим неинформирани! Ашколсун!Евала!

То българина и без туй не се къпе и сега ще осмърдим целия балкански полуостров. Кеф - Миризландия.

За тези всичко в "пенсионери" ли се измерва?

БСП съдят по тях си , защото те са монополите на тока и парното, сега искат да лапнат и водата ! ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ СА В БСП ! ТОВА БЪЛГАРИ ТРЯБВА МНОГО ДА ВИ ГОВОРИ !

говори ми , че е виновен боку

Не знаех, че ЧЕЗ и EVN са на БСП. А за общинско дружество Топлофикация съвсем. Какво пушиш ??

Не е вярно, че тези дружества ще хранят само чуждите пенсионери! Калинките на ГЕРБ, които ще са на процент от сделките, също ще си осигурят доста достойни старини! БСП пак не са разбрали нещата до край!

ВиК Варна се гаврят. Водомер 70лв. В София 27лв. Във Варна директорите си сменят колите на 3-5 години. Дистанционен водомер във Варна 170лв в София 70. Ние като ревем вие къде сте? Инкасаторката не иска да подава индивидуални данни докато не запишела главния водомер всеки месец. Обаче като разбраха, че ще се вдига цената на кубика написаха служебно резултати със символични цифри.

за сметка на това ВиК София(област) са на предсмъртни издихания. Даже миналата седмица им спреха мобилните. Шефа се мъчи да направи нещо, но тия ЗАГУБИ, особено в районите с тъмнокилаво население им разказват играта. Отделно държавното дружество си плаща ДДС-то на абсолютно всички издадени фактури въпреки, че им висят вземания от сума ти години.

Задълженията на некоректните платци,които не са малко ,се плащат от нас коректните,а не от дружеството.В групата на некоректните има всякакви етноси и групи.

Я НЯКОЙ НАЧЕТЕН ЧЕРВЕНДАЛ ДА КАЖЕ КОЛКО СТРУВА ВОДАТА В ЧУЖБИНА-НАПРИМЕР В ЯПОНИЯ(НАЛИ ВСИЧКО ОБИЧАТЕ ДА СРАВНЯВАТЕ)ХАХАХА

А за заплатите в чужбината що не питаш?

МОЯТА Е КАТО НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА,НА ТЕБ КОПЕЙКИТЕ АКО НЕ ТИ СТИГАТ ТЪРСИ СИ НОВА РАБОТА.

А ти поради что се радваш, неразумни юроде? Глупако, нищо че си трол, ти също ще плащаш и хоро ще играеш на всичко отгоре, за радост на господарите си!

ЩЕ ПЛАЩАМ РАЗБИРА СЕ,АЗ ИСКАМ ДА ПИЯ И ДА СЕ МИЯ-САМО ТЪПА ЧЕРВЕНА НИСКОПЛАТЕНА СВОЛАЧ КАТО ТЕБ МОЖЕ ДА НЕ ИСКА ДА СЕ ВЛАГАТ ПАРИ В БЪДЕЩЕТО МУ;)