Протести срещу Обама заради думата ”геноцид”

Хиляди протестиращи излязоха по улиците на САЩ с искания към президента Барак Обама да признае арменския геноцид.

Обратно в новината

Коментари - Протести срещу Обама заради думата ”геноцид” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И що така сега. Такъв хубав демократичен президент имат ама не го заслужават. Пък и то няма геноцид, само леко подстригване.

сички там теа 50000 чиляка са платени тируристи изпратени от Путин да разклатят основите на бялата държава!И наш Боко разпореди никъв геноцид Кери каза изтребление тъй разпоредил църния вожд! Тъй гласъваха и нашти платени Гадове в параламентъ.

ИЗТРЕБЛЕНИЕ е само дума, а ГЕНОЦИД е термин от международното право и от него произтичат материални компенсации, от които Турция се страхува.

америка е принцип. принцип на покритото с наметалото на "демокрация" зло, което се крие в обятията на определени фамилии, които се мислят за цезарите на света. последните две са: буш и клинтън.

обама не значи геноцид, но америка е геноцид! геноцид над света, чрез концерните на евреите, за които последната спирка очевидно ще е кряая на света, но който те се смятат за създатели... хахахааааа...

Ами ся ко прайм.

САЩ трябва първо да се изправят срещу собственото си историческо минало и да признаят геноцида срещу коренното население индианците и срещу Хирошима и Нагазаки!

Всички протестиращи срещу американския ПРЕЗИДЕНТ са платени путлеристки тролове!

Що не вървиш на...........гости на американския президент?

порaди некaдърност !

Тука много ДЛС-тролчета.

обама е засилил мерките на цензурата в ес по новия договор ttip. меркел козирува, а цензурата на дпс изпълнява. това са политиците - най-долното и презряно същество на тая оцапана от "цивилизацията" на хомо-политикус Наша Планета, но няма да е така повече, защо е време да си ходите оттук!

бяло гълъбче стига подпръцква, а си кажи, че маккарти е мразел всички, защото е бил "различен".

цензураторе, кеф ли ти е да триеш надконституционно и да се правиш на цезарка, която пребива беззащитни сукалчтета, а? ах ти! добре, че модераторката на дира от дпс не е в повивното на някое родилно отделение....

Тъй като Маккарти на практика отрича т. нар. арменски геноцид, той често е обект на критика. В повечето случаи нападките срещу него не са подплатени със сериозни научни доводи. И все пак дори критиците му признават, че Маккарти се позовава на солидни източници, пренебрегвани преди това най-вече в християнския Запад. Въз основа на тях той доказва, че мюсюлманите също са страдали не по-малко по време на тези войни и непрестанни бунтове на християнските народи. Маккарти не отрича, че през това размирно столетие стотици хиляди християни са загинали (най-много арменци), но твърди, че не по-малко мюсюлмани в региона също са били убити, и то най-много от ръцете на арменските бунтовници, подпомагани от руснаците (1890, 1994-1895, 1905, 1909, 1915-1922 г.). Позовавайки се на малко известни, в повечето случаи достоверни, безпристрастни, обективни и съзнателно премълчавани доскоро източници, той доказва, че в съучастие и подпомагани от руснаците арменците са изтребвали мюсюлмани с рафинирани методи за причиняване на смърт по особено жесток начин и второ, че именно арменците носят отговорност за повечето разрушени градове и села. Че не по-малък в масовото изтребление на стотици хиляди мюсюлмани и разорението на стотици населени места е и делът на руснаците. Че в крайна сметка многобройните смъртни случаи по време на Първата световна война и непосредствено след нея са в резултат на междуобщностна война между мюсюлмани и християни (арменци, руснаци и гърци), на глад и болести и не са поради умишлено и съзнателно провеждане на политика за извършване на геноцид от Османската империя. Според него през последното столетие на империята турците никога не са провеждали политика на геноцид.

Има и такива учени. Надявам се да си ги чел, а да не цитираш пропагандни източници. Тези учени базират своите изследвания на внимателно филтрирани турски архиви, за съжаление смесени с пропагандни материали. Турция все още не дава пълен достъп до своите архиви. Преди около 30 години се кълняха, че всички архиви са достъпни, после се появяха още, т.е. не се знае колко още не са публично достъпни. А на тези, които биха чели сериозна литература на български препоръчвам "Геноцид и съдба на арменския народ" от Теодора Толева, научно изследване базирано на отлична фактология и задълбочен анализ за един конкретен регион на Турция(все пак това е научно изследване, ане политическа платформа).

Маккарти има неортодоксален поглед върху т. нар. арменски геноцид, за който се твърди, че е настъпил през 1915-1916 г. За разлика от повечето учени, изследвали тази тема, които окачествяват събитията като геноцид, Маккарти ги разглежда като част от гражданска война, като предизвикани от развитието на Първата световна война, в която по редица причини загиват голям брой арменци, но и многократно по-голям брой османски мюсюлмани.

В проучванията и публикациите си Маккарти се концентрира върху периода, в който Османската империя започва да се разпада (началото на ХІХ в). Той твърди, че много от западните изследователи на последното столетие на Османската империя са повлияни от показанията на предубедени наблюдатели - най-вече християнски мисионери и представители на християнските народи, които са били в непрестанни войни с османците от 1821 до 1922 година. Много педантично и подробно Джъстин Маккарти се фокусира върху промените в етническия състав на населението в империята. По този начин той обосновава тезите си за етническото прочистване на османските мюсюлмани от Балканите до Кавказ и Анадола, за разрушения на хиляди населени места, за християнски (най-вече руски, арменски и гръцки) погроми, зверства, кланета на мюсюлмани.

Кой всъщност е Джъстин Маккарти? Маккарти е американски демограф, професор по история в Университета в Луисвил, Кентъки. Неговата изследователска област е историята на Османската империя и най-вече последните й 100 години. Автор е на редица сериозни изследвания , но си е спечелил известност преди всичко с книгата Смърт и изгнание (Преводът на книгата ще бъде на българския книжен пазар тия дни бел. ред. КНИГИ NEWS). За цялостното си научно творчество е получил престижни награди и стипендии.

Това, че Путя почете паметта на 1.5 милиона арменци е убаво! Ама кога щъ почете паметта на 7.5 милиона украинци, жертви на голодомора! Май му се видяха малко, щом продължи изтреблението! А в Русия нямало двойни стандарти като на Запад!

За голодомора питай грузинците, техният Сталин го е направил :)) Много от тях и досега се гордеят, че Сталин е грузинец, властвал над всички съветски народи......

Браво на арменците, накараха цял свят да разберат за турския геноцид, а ние не смеем да си отворим устата, камо ли да заговорим за геноцида над българите по време на туркото робство. Дори не смеем вече да го наречем така, било "османско присъствие"! Ужас, трагедия - присъствали някакви османлии известно време ( 500 г. ) и се пребрали? Къде се пребрали господа политици, в "Османия " ли !?

Геноцид това е избиване на група хора по расов или религиозен признак!Така пише в речник за чуждите думи в бълг език!Според ББ това си е изтребление на много хора казано с наши думи!По американски излиза че геноцид е неизпълнено предизборно обещание на амер президент с цел угаждане на геополитически нужди като да не разваляш рахата на падишаха!

А Голодомора в Украйна, затрил 7.5 милиона души, признат ли е за Геноцид! Кога Путин ще го отпразнува и него?

Да изтребваш собствения си народ, не е геноцид.:)

За своя ясно, ама аз питах за Украинския?

Такива неща се отбелязват а не се празнуват кавал такъв!

За голодомора питай грузинците, техният Сталин го е направил :)) Много от тях и досега се гордеят, че Сталин е грузинец, властвал над всички съветски народи......

Всички управляващи по света трябва да признаят Арменския и Българския Геноцид-това е неоспорим факт!!!

А Украинския?

Така се притесних с този геноцид, че сега ще ги мисля всички българи, които сън няма да ги хване от съпричастност.

деер

На никой не му пука!!Лицемерието е на степен N!!!! Пиночет и reset!

Шъ свалят господаря на наш кратуня.

понятието "Геноцид" е въведено с определение от ООН и има точно значение, по-широко от ежедневното ви схващане! включва както директното изтребление на етническа група, така и поставяне на хората в условия, при които не могат да се възпроизвеждат - глад, липса на медиц.помощ, поминък и т.н., тоест да ги натикаш в лагери или в гета (както са правели нацистите с евреите или американците с индианците), отнемане на децата на тази етнич.група (точно както са правели турците с нас през робството) и други такива.....

Конвенция за превенция и наказания за извършване на геноцид ( ООН , 9 декември 1948 г.)

Голодомора в Украйна затрил 7.5 милиона души, кво е, Геноцид, масово изтребление или просто насилствен мор?

Голодомора е голяма мръсотия, но не съм убеден, че е точно геноцид поради простата причина, че умират всички в даден район оставен без храна. Украинци (т.е. руснаци смятащи се за украинци), руснаци, арменци и всякакви други народности, които са имали нещастието да се заселят там. Истинският геноцид е избирателно убиване на даден етнос. Ако убиеш 90% от Ню Йорк примерно може ли да се каже, че правиш геноцид на англо-саксонците при положение, че живеят сума ти китайци, негри и всякакви други?

Ако това бъде наречено "геноцид", то как трябва да бъде наречено това което правят, и се готвят да направят, американците в Европа: https://link ???

а те какво се готвят да направят в европа?

Явно линковете се филтрират, на който му е интересно да научи за американските планове относно Европа - да напише в ютюб: "СТРАТФОР - 4 февруари 2015 Чикаго,САЩ"

нямаме какво да научаваме за американски планове в европа. искаме да научим за руските планове в европа

а какво е казал ленин по този въпрос, другари?

ленин е прилагал класов терор, а не геноцид!

благода ря за пояснението, другарю

всички Западняци са се надумали да го определят като изтребление,а не като ГЕНОЦИД,както е правилно/подмазват се на ТУРЧЕЛЯТА/защо ли?Нашите послушни маймуни-също.Не изневеряват на предателствата си,турците са им по-мили явно,даже от собствения им народ.

Тиквата копира обама - не е геноцид, а масово изтребление. Що за герберска простоия и милиционерщина!!!

Нали сме партньори и мислим еднакво.

Значи и тук трябва да има протести.

като кандидат президент Обама казва, че е геноцид Като президент казва, че не е! Той и ББ така си мени мнението, само че по-често - по два пъти на ден!

геноцид и над българите 5 века

после защо не уважаваме политиците и кога и как започват да жиеят на наш гръб , как ни предават ? но как става това , как от хора стават мажмуни с времето. ако след години срещна боко тиквата или хусеин обама в една обикновена бакалия на ъгъла , да не се чуят защо не ги поздравявам и им обръщам гръб. има човешки ценности , които ако еин политик няма, не бива а е политик, защото утре това ще афектира децата и внуците ви и то лошо.

Арменците в България са мафиотска структура. Скоро писаха как във Варна арменци прапречили пътя , а при направена им забележка всички извадили пищови. Сега нали е мир в Армения , що не си ходят там , не стига че имаме българска мафия, руска мафия и т.н., нещо мафиите ни идват в повече.

Арменците сме ги поканили и сме преценили, че можем да живеем с тях. Виж, вас никой не ви е канил, един предател е отворил портите на Царевец и това е. Нищо не ви задържа, може да си ходите.

1. като кандидат президент Обама определи като геноцид избиването на арменци и заяви, че правителството има отговорност да признае събитията за геноцид. 2. Като президент обаче той избягва това определение .... ЕТО ПАК ПРИМЕР ЗА ДВОЙНИ АМЕР.СТАНДАРТИ

Какви са сплотени само, и как пазят интересите на народа си. Как ми се иска да видя толкова българи на протест в защита на нашите интереси!

Как ще признае геноцида като той същото прилага върху другите народи.

А избиването на над милион иракчани е хуманитарна помощ и демократизиране!

РАЗБИРА СЕ, ПРИ ТОВА СЪВСЕМ ДЕМОКРАТИЧНО И ХУМАННО

Обама, получил нобелова награда за мир, има малка меркантилна душица, а Борисов е подлизурко.

Да, има нобелова награда за мир, А ВОДИ ТРЕТА ВОЙНА ЗА ДВА МАНДАТА

Барак Обамата ако се беше консултирал с Боко Будата, нямаше да бере никакви ядове. Защото Боко замени световния термин с български такъв, нашите депутати му облизаха баната, плеснаха с ръце и се прегърнаха доволни. По улиците на София имаше протести, на за други неща.

Да се чете "бананата".

Как ще я роизнесе тази дума геноцит, като все още не е забравено "масовото избиване" на индианците в Америка. А оцелелите са набутани в резервати с "демократичната" цел да се запази културата им след като са обявени за коренни американци. Демагогия, лицемерие и промиване на мозъци. Ама сега се вижда защо и ББ не ще да изрече думата "геноцит", за да не му нашокат канчето.

геноциД

Неблагодарни арменци, някога турците са ги освободили от многовековно Византийско иго с цел да ги съхранят като народ в историята, имало е над 20 везира- министри и повече от дузина пълководци - арменци в империята, пълна свобода в придвижването из Османския съюз като днес в Шенген, а глей ги, тръгнали да протестират. Всъщност Европейският съюз днес е по нова но по примитивна форма на Османският съюз от едно време.

тука,бегай у Османскио съюз

Пуу неблагодарен турчин! Балкантон издадоха плоча на Мустафа Чаучев, а ти си тръгнал да протестираш срещу възродителния процес.

щом 14 века не са ги унищожили византийците, какво има да ги спасяват турците през 15 век?

Кой пък ти каза че са ги владели 14 века византийците? Арменците са се защитавали доста по-добре от исляма преди да оставят византийците да ги пазят.

Кото четете тук написаните празни думи на много безмозъчно празномислещи да ви стане тъжно и за сетен път се убеждавам, че не сме народ, а мърша и си заслужааме съдбата българска. Малко ни са били 500 гоини .....

Няма смисъл да се задълбава толкоз за нещо станало преди 100г. И не са турците най-големите разбойници на планетата. Ако е за покайване, западняците трябва да се каят непрекъснато, а те напротив, само се чудят кого да разбомбят и издемократизират.

просто е не е проблема в турците проблема е принципиален на тая планета или има принципи или няма и тея принципи или са общочовешки или са конюнктурни ти какви си избираш аз определено не стоя зад конюнктурата в принципите а ти?

Принципа на който се градят отношенията ВИНАГИ и СЕГА е: прееби ближния. И именно това не ми харесва. Не мога да разбера защо сега са набелязани ТОЧНО турците? Ми американците колко милиона индианци са геноциднали? Французи, италиянци, англичани ич не са си поплювали в колониите си. Нас СЕГА също тихо ни геноцидират. И кво? За какви принципи говориш? Подиграваш ли се, или си слабоумен?

Това нещо, което са го вършили турците срещу арменци, българи и гърци преди 100 години, сега го вършат срещу кюрди, а и посягат на Сирия. Кръвта вода не става.

Американците от толкова много години ги зомбират, но все още има достатъчно много на брой МИСЛЕЩИ и СВОБОДОЛЮБИВИ хора, които са готови винаги да излязат и да защитят ИСТИНАТА!!! А в милата ни родина само едни дупедавци и продажници..............!!! "Големият мъж" Боки НЕ СМЕЕ ни на милиметър да мръдне от позицията на ШЕФА си от Вашингтон! С такъв народ няма шанс прекрасната България!