Агенция ”Митници” излиза на протест, пратиха писмо до премиера

Служители от митническата администрация излизат на протест в София в четвъртък следобяд, а в Министерски съвет вече е депозирано отворено писмо до премиера Бойко Борисов с основните им възражения срещу местенето на централата на Агенция „Митници” от София в Русе. Агенцията ще е в Русе, това е, отсече Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Агенция ”Митници” излиза на протест, пратиха писмо до премиера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да ли ще имат столова , че аз съм готвач и искам да си работя по специалността?

Голем праз като имаш диплома и пари! Абе мани:))

Колкото и да не харесвам митничарите, решението е антисоциално. Променят се съдби не само на служителите а и на семействата им. Представете си децата са учили в едно училище (да кажем хубава гимназия) и сега трябва да се преместят неизвестно къде. Не съм съгласен и не е правилно. Това е изселване. Принудително и по финансови причини. Надявам се конституционния съд да го забрани. П.с. Нямам нищо общо с митничарите, но се опитвам да бъда обективен.

Боже, имало още трезвомислещи хора в тая България. Обнадеждена съм.

Извинете, но бих насочил Вашето внимание към някои детайли: 1.Русе по нищо не отстъпва на София; 2.Предложените възнаграждения са далеч-над обичайните у Нас (Камо-ли про-рата в други страни!); 2.1.Цените в Русе са доста по-ниски отколкото в София (Т.е. едно, че има потенциал за създаване на Нови примамливи работни места за русенци/ки, второ -- сега-работещите в София за АМ ще имат реална бонификация) ...Колкото до Крещящо-Неотложната Необходимост за Прекратяване на някои Вкаменели-се `прелюбопитности` в АМ -- предлагам хич и да не обсъждаме.

само митничарите ли имат деца и семейства, а хилядите безработни прокудени в СОФИЯ нямат ли?

Преди години като местеха военните , тогава да ли са мислелеи за децата им и , че ще променят живота им през 2-3 години?

В Русе, ще ви е по-хубаво: - Лятото е най-голямата жега. - Зимата и най-големият студ. ( наслада от всякаде на времето ) - И за бонус-и, ще имате домашни любимци "комари врабчета".

И мен мама ме е родила на пъпа на София и затова плащам големи данъци и няма къде да паркирам. Но това е мой проблем. Мога да си продам апартамента и да отида в панелка.Става въпрос, че София не е България.Нека и провинцията живне. Защо само тук ще е администрацията. Тя също идва от провинцията, особено в последно време. Осигуряват им жилища, но никой не реве, че си сменя местоживеенето. Митничари, да знаете, че никой не ви съжалява.

А на Вас кой Ви каза, че търсим съжаление? Бихте ли си продала наследственото жилище, за да заминете за Велико Търново, например? Като вземете предвид факта, че работодателят не поема квартирните Ви разходи?

Столица - главен град в страна, в който се намират органите на държавната власт /тълковен речник на думите в българския език/.

Евала! Това, че си пред пенсия ме грабнА...айде прибирай се в Русе, че Агенцията е на път вече!

Тези не виждат ли, че държавата ни страда, ами точно сега ще протестират не се наядоха лакмниците.

Ти пък вземи прочети малко - отлагат си протеста точно заради това.

Ясно е защо се пеняват разни "квалифицирани" митничари. В продължение на повече от 20 г в системата на митниците е назначавано куцо, сакато и кьораво - без образавание, без чужди езици и прочие - по добре известния принцип на шуробаджанащината. Ясно е че некои от тех са се понаучили след като са почнали работа. Нема никакъв проблем за един икономист с образование и английски (а не само с диплома) да стане митничар - не само от Русе, а от къде и да е. Това е държавна работа и нема какво разни уредени връзкари да вият на умрело - след като са станали митничари с образование от типа на социология, биология, виф и прочие.

За какво ще стачкуват тия крадци? Че им развалиха кефа ли? Не знам дали има митничар който не е взимал подкуп под една или друга форма. Пък като не им е изгодно сега, да отидат да продават зарзават на пазара. Мераклии за този пост много, но за съжаление повечето все искат да станат митничари за да могат да забогатеят по-бързо. Ето в това е трагедията

Целта е подмяна на администрацията ( поставяне на свои верни хора на определени нива и длъжности ) с цел понататъшно манипулиране дори и ГЕРБ да не е на власт. Това начин за отстраняване на хора, като се поставят в трудност и безизходица. Такава подобна подмяна бе извършена и през 1997 г. от СДС, но тогава бе извършена грубо и с големи разходи и дълги съдебни дела. Сега е дадена възможност да напуснат сами. Това е много важно от ик. гледна точка.

а знаеш ли, че всички съкратени от времето на сдс-то обжалваха и се върнаха...е тези с по-печени адвокати ги възстановиха много бързо...

Ние не "ревем" за раздяла на семейства! На медиите им се струва, че вкарването на лична драма в цялата история ще им лансира по-добре новината. И доказателството, че са прави е на лице - като чета коментарите ви. Аз имам две деца и съпруг - нямам намерение да се местя в Русе и просто ще напусна. Няма драма. Точка. Идеята на протеста, непречупена през медиите е съвсем друга - неразумно, необмислено и твърде рисковано е местенето на приходна агенция. Но нямам намерение да го обяснявам, защото така или иначе липсва чуваемост. Останете си със здраве!

Владко, Владко...аз си имам жилище в София. Щото мама тук ме е родила. И тук аз съм създала семейство и съм родила децата си. И работа вече съм си намерила - жалкото е, че не разбирате каква е целта на Дянков. Не Ви пречат хилядите цигани, които напълниха София, които си взимат социалните помощи от бюджета, който ти, Владко, и аз пълним с нашите данъци. Не, те не ви пречат. Пречи ви държавната администрация. Ами ще я махнат. А аз и много мои колеги ще си остем тук, в града в който сме родени. И сме достатъчно квалифицирана, за да започнем нова работа. Айде хубав ден и не ни мисли!

И аз това казвам, че няма нужда да ви мислим, големи хора сте, служители сте, не стипендианти на държавата. Но колегите ти от митницата са на друго мнение и не спират да хленчат.

Точно това се опитвам да обясня - между другото колегите ми от митниците не участват изобщо, защото тях това въобще не ги касае. Те, митниците, си остават тук. Мести се само централното управление. И пак казвам - медиите наблягат на личната драма, защото това се "харчи" в обществото.

Добре де, който не иска да се мести - да напуска... Ок. Обаче... Като назначим нови хора и след няколкомесечен курс станат митничари възниква следният въпрос: "Кога ще станат професионалисти?" Кога ще могат да решават казусите, които възникват всеки ден и та по много... Май пак ще стане като в други ведомства - нямаме хора и не може да се включим в законовия срок за да ви решим проблема. Какво ни интересува, че губите пари, нерви и време... Това е демагогия...

еййй,не наядохте се бе прасета мизерни,нали пак ще крадете бе какво се оплаквате

А бе айде тия най сетне да одат в Русе , че ми писнаха !!!!

Чухме жалните истории на митничарите. Мъка, мъка, мъка.... С толкова зор да се намърдаш в Митницата и сега изведнаж да те одрусат. Един много се жалваше че след затварянето на граничния пункт се принудил да работи в администрацията. Мъка, мъка, мъка. Друг пък бил потомствен митничар и друго не можел да работи. Аз не знам тия хора не се ли усещат какви глупости приказват. С тия жални истории не само че не предизвикват съчустив, а показват бдо каква степен номенклатурата се е самозабравила. Все попвече зпочвам да си мисля че основната цел на Дянков с това упражнение е именно разчистване на Митниците от такива номенклатурни кадри. Който иска - да се мести. Който неще - подава си молбичката и кой откъде е. Апропо, като държавни служители протестите не са ли забранени? Та да не стане така някой да го одрусат и дисциплинарно. Така ще се спести и някой лев от обезщетения. Та нека да не си мислят тия мушмуроци че живеят преди 1989.

Голяма бъркотия `успяха` да направят протестиращите Днес... Сума Приятели и/или Надеждни Партньори са в ужас как ще процедират с причинените-им-вече забавяния/провали . (Освен чисто митнически, има и доста други -- от транспортни, през банкови/финансови, та до заемни/кредитниданъчно-свързани.) Само за Протокола: 1.`Нашта` митница е еди-как-си известна. Доказано! ...По Цялата Тази Планета!! 2.Предложените заплащания са доста по-високи от обичайните у Нас. Хеле пък про-рата в други страни! (Всички знаем колко взима митничар в Англия, Франция, Германия .... За в отвъд-Атлантика хептен е ясно.) ------ Питам се: -- има си у Нас Глобално-утвърдени Надеждни контролни структури (BV, BSI, Lloyds,...и други), които макар-и ясно-защо ( И от кого ! ) възпрепятствани у Нас -- все пак функционират. Какво сложно има да се потърси тяхната експертиза, макар-и за кратък/авариен период?! А, Симеоне?! (Зер Българ(к)и работят в тях; Българ(к)и и ще наемат за новите услуги. ...Пък и не знам някой служител/акционер от цитираните структури да има прогимазийка; Хеле пък в онова-там село! )

Само факта, че не бих нарекла някого КОПЕЛЕ, само защото е роден в София автоматично ме прави нещо повече от теб!

Никой няма да подкрепи протеста на крадливите митничари. Има ли някой, на когото не са му откраднали пратка. Ако някой излезне да ги подкрепи, значи има разработен "канал" ...ееее....знем кои са тези.... Нека да ги махнат старите оядени хрантутници и да им проверят имотите дали отговарят на доходите им !

Сега се сетих за един виц за митничари... Шефа на митницата се пенсионира и подчиненините се чудят какво да му подарят. Един предлага да му купят Порше но шефа си има вече две, къща - има няколко коя от коя по-хубава, чудят се и не могат да решат. По едно време един казва - "Абе нека го оставим да поработи още един ден на митницата" при което всички ревнали в глас - "А, не - прекалено е много за подарък". Като чета това за митниците и получавам моментен пристъп на злорадство. Не че са наказани - те са се награбили достатъчно, но не мога да сдържа радостта да видя малко закъсняла справедливост.

хахаха...еи...много от митничарите в агенцията са от провинцията!!!!много от тях са си продали имотите и са закупили жилища в софия..аз доколкото знам има и доста русенци...що пък сте решили, че само родените в цофия са корумпирани?хахахаха...,хахаха смешно много смешно!!!!!само 1 EU регламент хахаха...е наи - малко 1000 страници...а се работи с близо повече от 1000 регламента,,и всеки ден стават все повече!!!много смешни са хората, които коментират без да знаят какво е това митница!!!на тях им се струва, че митничар това е един тлъст ояден тъпак дето им прибира рушветите като искат да минат без да плащат мито...защото...кои е корумпиран??на които му дават..ама кои му дава???еи тия дето наи-много плюват!а защо давате?по нпк отговорност носят и даващия и взимащия!!!смешници..давате на лекаря..давате на общинаря..катаджията..подмазвате се в нои...черпите социялните...засрамете се,,,няма само корумпирани...има и корумпиращи...а наи-корумпуираните са тези дето носят куфарчетата с пари на депутати прокурори министри...и премиер министри!!!!!какво плюете без да разбирате??

Аве, ти некога БГ митница минавал ли си? P.S. За пояснение на читателите - "Дръзки" и "Смели" бяха двата най-големи български военни кораба, съветска постройка клас СКР, до началото на 90-те години, които поради пенсиониране отдавна отидоха за скрап.

Прав си. Не трябва да даваме.Трябва да ритаме.

Крайно време е корумпиранато пасмина от софия да бъде заменена от честни и кадърни провинциалисти.Това ще има изключително добър начин за ново начало в етиката и морала на българина.

Представяте ли си какъв е келепир , за да вдигат такъв вой? Да заминават ако искат и зад Русе.

Теб ако те изгонят от работа няма ли да ревеш бе малоумник, или си някой некадърен безработен лумпен.

Секват им паричните потоци... Как няма да реват. А всъшност целта е да се прекъснат действащите отдавна изградени канали. Но иначе са по на 600лв заплата , нали ?

Тия да престанат да реват ,пращат ги в най-хубавите градове Русе,Бургас и Търново ,където се живее много по-спокойно и евтино от София ,ако имаше начин да си намеря работа там не бих се колебал и секунда ,казвам го като кореняк софиянец от квартал Докторски паметник ,тук вече не се живее ,пълна лудница е града ,да не говорим ,че 80 % от тези митничари ,данъчни и други чиновници са дошли именно от провинцията. Дянков на третата година от мандата измисли най-сетне едно разумно предложение ,за съжаление няма как да накара и други големи работодатели и фирми да преместят бизнеса си в страната ,в щатите повечето хора сменят местоработата си по няколко пъти ,но Ганьо ако не е в Софето се чувства трета ръка човек.

А помисли ли, че този Ганьо има деца, които учат в училища, в които са влязли с изпити? Или и децата кучета ги яли - майка им или баща им ги мести искат или не? Сега ще кажеш: И там има училища! Да вярно, но при току-що прието дете, дето си е спукало г.а от учене за изпити да влезе в точно определено училище не можеш да си играеш със съдбата му.

Моето дете като учи на 550 км. от мен какво му има. Не се оправдавайте с децата. Особенно с митничарските. Който не иска да се мести..... Дянков ще ви каже какво следва.

Ще протестират как няма да протестират.И аз да съм на тяхното място ще протестирам.Как тъй ще ме лишат от стаята с климатика и мекия стол с компа пред мен на който по цял ден редях пасианси.Хеле пък като дойде някой с папка на кого ще се правя на важен.Ами "хонорарчетата" на кого ще оставя.Протест до дупка му е майката.

Да излезнат да протестирт с мерцедесите, BMW и аудитата си. Никой няма да им съчувства. Пей бак ис а бич.....

Като си толкова отворен отиди в агенцията и виж колко от служителите карат скъпи коли? Никой от Вас лаещите тук не прави елемтарна разлика между митничар на КПП и администрация, в която специалистите са градени с години !!! Сега ще напуснат и трябва ПедерГерберите да си сложат свои мекерета, които не стават за нищо !!!

много си смешен PC!тия с мерцедесите са тия, дето плащат нагоре!и точно тия нямат проблем да се местят!!!ще протестират тези, които нямат материална възможност да си позволят квартира в Pусе!а и основното в протеста е, не че ги местят...а абсурдното и безумно решение, което ще доведе до дупка..не.. пропаст в бюджета на държавата..не само като разход по преместването, но и занапред!

3евзек

Нямат материална възможност за квартира в Русе? Този аргумент не струва. В същото време имат материална възможност за квартира в София? Нека да позная контрааргумента! В София живеят в собствено жилище, което ще запустее, поради липса на досетливост да дадат под наем него, че дори горница да си докарат.

За сведение една продавачка взима от 350-600лв и като не им харесва да отидат на борсата да видят как се търси работа и как се работи в частна фирма по 10 часа и в събота, успех, митничари

елементарното възприемане на тн децентрализация води до тези коментари!истинската цел е да се уволнят без обезщетения кадърните хора, които са цвета на митническата администрация!и на тяхно място да се назначат некадърни"наши"хора, които ще прикриват престъпните деиствия на мафията в държавата, и между другото да се оползотвори пустеещия бизнес център на нашия човек от Pусе, които ще лапне 12 етажна сграда в центъра на столицата,,сделка за прокурор маи...

Защо ми се струва, че работата стои по точно обратния начин?! Едни хора, захапали кокала, не искат да го пуснат, и сега ни играят турски сериал наяве - какви специалисти, какъв цвят на нацията били... И малките деца знаят, че съдът и митницата са най-корумпираните и компрометирани институции. Малко им е, че ги местят в други градове - за да се оправят батаците, трябва да бъдат сменени с абсолютно нови хора, дори от чужбина. Не че ще стане, де, за съжаление. На който не му харесва, да си хваща пътя. Стига крокодилски сълзи!!!

Много злоба много нещо.Просто някой реши да се харчат излишни пари.Да се съсипят десетки семейства.Нали като се каже митничар всички си мислят за тези на бариерката мазници.Не забравяйте това е администрация свързана с организацията на тази система която има традиций и не всеки може да седне и да почне работа още в първия момент.По логика защо не я преместят в Свиленград там е най тежката работа или на Калотина

Добре, като "не всеки може от раз" и сте с "традиции", как така, аджиба, допуснахте "системата"(барабар с "организацията") да се первърне в символ ... но това което е символ. Сега ревете и търсите съчуствие.

Не ми стана ясно, но в Судан ли ги пращат, че така реват?! Все пак е България и тов голям град ги разпределят....

МНОГО Е ВАЖНО,ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА ИЗЛИЗА ЗА БОЛЕЖКИТЕ СИ ПООТДЕЛНО! Точно,както и продажниците на България добре са си направили "сметката" - ЧИСТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ! Дерзай ОВЧИ НАРОДЕ!

+ 100

Баш така е, хайде бегай у лево. Да си митничар, не изисква знания, а да си човек на някого. Не знам за какви "ерудити" ми говориш, но в 21 в да ти дават бонуси, че говориш чужд език, това го няма никъде....

Аман от нереализирани хора! На теб ли ти дават бонуси, защото говориш чужди езици? На мен не ми дават. Това си е включено в изискванята за заемането на длъжността.А тези изисквания са общодостъпни. Прочети малко и после пращай хората "у лево" и в дясно!

на гърците им дават бонуси, че си мият ръцете в работата, само и само да уплътнят евросубсидиите... а това за бонусите от езика е коректно.

А Пирогов ще преместите ли в Ямбол?

".... много добре платена 1120 лв." За сведение на министъра, една обикновена продавачка в София под 1000 лв. чиста заплата изобщо не се връзва. След данъците и осигуровките на чиновника му остават къде 800-850 лв. чисти. Кое му е голямото ?

Ехааа, и после били зле хората в България. Ти да не си от тея на софрата, че мислиш по тоя начин. Ако продавачката е и собственик на магазина може

Истина, много си далече от истината. Я провери в бюрото по труда или по обявите в интернет и вестниците колко дават на продавачка - 400 до 600 лева. Бруто.

е, че си митничарска истина! Малко си объркала цифрите, ама простено ти е. Вие живеете в друг свят - на финикийските знаци! За вас заплатата е за семки!

Междувременно стана ясно, че най-вероятно Агенция "Митници" ще бъде нстанена в сграда от Бизнес парка до МОЛ Русе

ТО НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ СЕТИШ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА 'БАРТЕР" !! ДАВАШ НЕИЗПОЛЗВАЕМА СГРАДА В РУСЕ И ВЗИМАШ ГОТОВА И РЕМОНТИРАНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ !!! ПАК НЯКОЙ ПЕДЕ-ГЕРБЕР ЩЕ СЕ ОБЛАЖИ !!!

Вноса многократно надвишава износа.Разковничето е създаване на предприятия да има хората къде да работят.Да живнат и другите населени места.В Испания,уж криза ,а в едно малко градче има най малко 12 предприятия.Хората има къде да работят,имат възможност да се ползват от благата.Толстой го е казал."Богатствата трябва да са достояние за всички,а не както тука съсредоточени в определени личности."Както кръвта се движи из целия организъм,така и благата да достигат до всички"Кризата не се преборва ,като хората се разместват,а създаване на производства.

Стига сте ревали бе софиянци, нали искате по-малка хора от провинцията да идват всеки ден по работа в София, нали все плачете от тези хора, въздуха бил мръсен, улиците мръсни и т.н. Още повече едно от обещанията на ГЕРБ преди 3 години беше "Децентрализация на Институциите" и хората бавно и методично си го изпълняват. А и Русе е много преди София Европейски град още отпреди повече от 100 години, не напразно оттам е започнала първата железопътна линия, Русе стар аристократичен град, какво толкова се пъните. А какво са софиянци-гъсто населени селяни.

Защо тогава не проагитираш всички твои бивши съграждани да се върнат обратно?

Съжалявам, но не съм от Русе, живея в южна българия.

Кореняците софиянци, особено първо поколение са много ограничени хора. Мислят че Люлин и Младост са центъра на света, според това къде са родени. Повечето от тях не са излизали от квартала. Повечето от противниците на идеята са именно такива. Историята им е слаба страна защото не знаят че само преди 130 години Софето е било едно село. Нищо не пречи пак да стане такова. Единствения недостатък на цялата работа е че има твърде много хора дето вземат пари за тая администрация.

Първите поколения софиянци са тези, които са строили този град и не са били ограничени хора. Люлин и Младост ги построиха "други софиянци" и нямат нищо общо с град. Убедена съм, че когато "Софето" е било село, мястото от където си ти е било гола поляна.

Е то пък "добре", че в Русе няма митничари с по 10-15 г трудов стаж, които бяха съкратени последните няколко години и сега с радост биха се върнали.

Много знаеш байно, но бил ли си в митницата на летище София? Сега има много малко работа (след влизането в ЕС), но великите митничари се правят на много заети - висиш пред опразнените гишета и гледаш как се туткат, държат в неведение кога/как ще благоволят да ти обработят документите, безумно дълго гледат в компютрите и тракат по клавиатурата като дебили...изобщо симулиране на тежък и високо интелектуален труд! Поне половината са излишни, а другата половина тепърва трябва да се учи на уплътнено работно време и работа с данъкоплатците. Да, ама не - това е България, където гражданите обслужват чиновниците!

Ох, говори се за митническата администрацията, която се занимава със съвсем различни неща. Митницата на летище София ще продължава да си е там, независимо от това къде се намира администрацията.

За пореден ден се пишат куп глупости по темата. Ефектът е ясен: 1.Селектирана загуба на част от архивите. 2.Няколкомесечен хаос. 3.Неудобства за преместените, новоназначените, гражданите. 4.Значителни разходи по преместването. Полза:0

Браво ДЯНКОВ,който не му харесва вън от системата.То иначе си е сладка работа, а и доходна.

НАЙ-ИНТЕРЕСНО ЩЕ БЪДЕ В КОЯ СГРАДА ЩЕ НАСТАНЯТ АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ.99% СЪМ ГОТОВ ДА СЕ ОБЗАЛОЖА , ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРАЗНИТЕ КЪМ МОМЕНТА ОФИС -СГРАДИ В МОЛ РУСЕ / НА МЯСТОТО НА БИВШАТА ФИРМА ИРИС/.НЯКОЙ ЩЕ ОБЯСНИ ЛИ КАКВА Е СДЕЛКАТА?

По-скоро построеният и необитаван и 1 минута Дунав МОЛ (на кръговото пред Дунав Мост). Най-сетне го "ожениха" тоя МОЛ.

ТО НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ СЕТИШ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА 'БАРТЕР" !! ДАВАШ НЕИЗПОЛЗВАЕМА СГРАДА В РУСЕ И ВЗИМАШ ГОТОВА И РЕМОНТИРАНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ !!! ПАК НЯКОЙ ПЕДЕ-ГЕРБЕР ЩЕ СЕ ОБЛАЖИ !!!

Не разбирам какъв е проблема тези същите хора да не могат "да си тежат на мястото", наречено Русе?

Щели да ми протестират. Като не им харесва офертата да ходят в Русе - link При обикновенните хора( не държ. служители) е така. Така че си гответе автобиографийките ТЪРТЕИ.

Браво, Дянков !!!

Трябва малко да се размеша томболата, че само едни и същи печелят!

Никой ли досега не се е сетил, че като премести администрацията в някой западнал град и заплатата там няма да е 1200 лв, а 600. Смятайте колко пари ще спести за магистрали Дянков ;-)

По-полека с категоризациите, отворко! Не те знам колко години си в митницата, но ти личи...

Танов отново в Русе?...............Само това не