500 души протестираха на пътя София-Русе срещу отказа от АЕЦ ”Белене”

Двучасов протест на главния път "София - Русе" при плевенското село Българене, обедини млади хора от седем общини в района, с искането да бъде преразгледано решението за спиране строителството на втора атомна централа.

Обратно в новината

Коментари - 500 души протестираха на пътя София-Русе срещу отказа от АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма сила са тези 500човека,уплетени в комунистическите лъжи за евтиния ток,но какво да кажем за 5 000 000 българи,които не искат прескъпата АЕЦ,която ще ни заглоби поколения наред,да не видят бял ден!

Тока от АЕЦ струва 42 лв/МВч, а от америкнските ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 струва 136 лв/МВч. Т.е. "енергийната ни независимост" ни струва няколко пъти по-скъп ток. Въпросът е: има ли смисъл да плащаме няколко пъти по-скъп ток и газ, за да сме енергийно независими по американски.

Надали в предните редици на протеста има хора от БСП. Странна е позицията на тази партия, уж лява. На думи са за АЕЦ Белене, а сега, когато народът рипна против айдуците на ГЕРБ, тях ги няма?! Защо, бе , другари социалидсти, къде е присъствието ви, къде е борбата против тъпаците и малоумниците, които разсипаха държавата и хората на труда. Хайде появете се, проявете се, докажете се!

не в предните редици, а всички са от бсп. толкова години управляваха защо не го построиха? защо не се публикуват мненията на хората разбиращи от чдрена енергетика които са не повече от 100 души в бг? за кебабчета и биричк бсп може да направи и големи митинги от хора дето не знаят за какво иде реч. всичко е за борбата водена вътре в бсп. не се лъжете че има и друга кауза

...социалистически или не ,подкрепям протеста ...

Аз също! Няма значение кой го води, важно да си постройм АЕЦ, само кьоравия не вижда, че енергията от него ще ни е жизненоважна.

simeon

Добре ,че малоуните комундета са сомо толково 0.00001 % от младите хора.Иначе на майка БЪЛГАРИЯ хептен ще и се стъжни.Тези лумпенчета представа си нямат какъв ги чака като остареят,със този мързел дето ги е натиснал, и мислят, че старите хаидуци ще мислят за тях.

Виждам, че след 22 г. демокрация България възприема мафиотско американският начин на мислене - ако не си с нас значи си против нас! Който не е с нас значи е комунист! Там за комунисти са обявени Чарли Чаплин, Мартин Лутър Кинг, плеяда артисти и певци и др. Очевидна е тактиката на противниците на Козлодуй и БГ ядрена енергия да протакат и натрапват на младите чалгарски поколения тезата, че няма нужда от ядрена енергетика, докато съвсем разсипят и затворят и унижожат всичко създадено и всичко, което може да бъде създадено. Това ще е и краят за възможностите на реално производство на каквото и да е тук. Като дявол от тамян управляващите бягат и от РЕФЕРЕНДУМ по въпроса. Така, както други демо-либерали скриха подписка срещу затварянето на 3 и 4 ти блок и сега напръчената г-жа Пръмова-Кунева заби ножа в гърба на България. Така, че драги ми Калитко и вие другите, които яростно хапете от снагата на майка България знаето много добре, че не 500 (обявени от вас комсомолци), а милиони българи ще ви ударят оглушителна плесница, ако се направи (нефалшифициран като изборите на ББ и ЦЦ) референдум. Ако не се направи - ток по 1 лв. и електрическо осветление само по празниците. А това за цената на Беляне и също пълна лъжа - 20 млрд. (антибългарски брътвежи) да не говрим, че започналата вече свтовна (след кризисна) инфлацията в рамките на 5-10 години ще обезцени 5-10 пъти истинската стойност на тези средства.

Аз, обаче, подкрепям и протеста и строителството, а не съм от района и не съм комунист или ядрен специалист. Имам редица причини, някои съм изложил в блога си: link Другата голяма причина е, че ще се създадат работни места в АЕЦ-а. Но ефектът не спира до там, защото около четвърт милион лева годишно, под формата на заплати, ще се харчат в района. Моля помислете над аргументите ми и тук и в статията ми. И пак да заявя, че напълно подкрепям хората, подкрепям и енергийното развитие на България.

Точно така! В района има огромно скупчване на специалисти по ядрените технологии и само чакат да се отворят работни места! Защо не погледнем истината в очите? Става въпрос за обслужване на сложно и потенциално опасно съоръжение а не за баничарница. Иначе много протестират, а какво очакват да работят? Моля, задайте този въпрос на протестиращите "за" централата и да видим!

Защо не протестираха, когато се спираше работа по проекта с години? Белене беши само кух проект, за изцеждане на държвата и получаване на комисионни.Справка- Турция прави три атомни централи и са по- напред със площадките от това 30 -годишно дете на корупцията. Впрочем добре, че си отиде Станишев от власт та направиха магистрала Люлин, която беше подготвена по същата схема да се мотае10 години. и постоянно да се повишава цената за изграждане.Запомнете едно нещо- комунистите можеха дори със сила да постигнат даден резултат, а социалистите могат само да говорят и прибират.

Защото България е малка държава и никой не иска да сме независими. Има натиск от много високи нива за да тънем в мизерия - ББ си спазва програмата написана от Ран и Ът стриктно!

Що само въртиш и сучеш, ами не кажеш, че Костов е виновен и да ти олекне най на края??

БСП ИЗКАРА ЦЕЛИЯ СИ МЛАДЕЖКИ ПОТЕНЦИАЛ НА ПЪТЯ. ТАКИВА ЕДНИ РОЗОВИ, МЪРЗЕЛИВИ, НЕКАДЪРНИ, НО ПЪК МНОГО АЛЧНИ И БЕЗСКРУПУЛНИ МЛАДЕЖИ.. ДОСУЩ КАТО ЛИДЕРА СИ - ИСКАТ БЕЗ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ДА ЛАПНАТ ПОСТЧЕТА, КОМИСИОННИ, ДА ПЪЧАТ КОРЕМЧЕТА..., А АКО МОЖЕ И ДА ОТКРАДНАТ БУЛКАТА И ДЕЦАТА НА НЯКОЙ ДЯДО БАНКЕР И СЪПАРТИЕЦ...

Руми

Стотици протестирали СРЕЩУ отказа от Белене! Не означава ли това, че останалите българи, няколко милиона, са ЗА отказа от Белене? И, ако впрочем, се построи там АЕЦ - какви работни места очаква местното население? Да не би там всички да са завършили атомна физика ?

Според теб колко ядрени физици са необходими на една централа - вероятно работните места, които ще се открият са хиляди за всякакви кадри - от квалифицираните ядрени физици (които едва ли ще са повече от 3-6) до чистачките, които няма да са по-малко от 100. Да не говорим за техници, администрация... Вие като чуете АЕЦ и си мислите, че всичко вътре е ядрен физик. Е, поне като правите изказвания помислете малко де

1chovek

Айде, пак организирани социалистически протести, като за шистовия газ... моля ви се - номерът не минава!

Нека помислим без да сме пристрастни!Тези протестиращи според мен гледат и мислят за момента ми мига!НЯма работа,давай да я правим,че да имаме работа!!!ЕГОИСТИЧНО Е ТОВА!Нека помислят за какво следва след тази централа и милиардите които до внуците им ще стигнат да плащат!И ДИР.БГ,супер тенденциозни са ви извадените коментари като водещи под новините винаги.Прикрийте пристрастността си,глупаво е!

Да бе да... Явно доста са ти промили мозъка... Прихода само от един реактор на година е около 800млн лв. При консумация от сегашните размери Централата ще се изплати за не повече от 10 години. ББ ви е напълнил главите с простотии само и само да задоволи нуждите на новите робовладелци извън океана. Ама то така е - като има вакуум в едно затвоерно пространство засмуква това, което първо му се подаде...

Димитър

Аааланкоолу,ПРИХОД от 800млн.ок може,но като от тях колко са печалба,50 мил.как с 50 мил.се изплаща кредит от 7-8-10МИЛИАРДА ЕУ,м?Идеи?!Ще ти кажа!Сумата ако е 600мил.и махнем айде не 50,а 100 печалба от този реактор,другите 500 от къде идват мой?НЕК-т.е. данъци.Поздрави!!

АЕЦа се изплаща само за няколко години, и след това ще носи стотици милиарди евро печалба. Направи си малко изчисления вместо да говориш наизуст като тъп пожарникар.

в бг безмозачни колкото искаш, начело ц гоце! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ал

Не спирайте до тук! Най-малко готовия реактор трябва да се монтира в Белене.

ПЕМ

Не го вярвам това. Едва ли е имало вече от 5 човека от Свищов. Свищов отдавна е настроен против строителството на централата поради факта, че районът е близо до Вранча. От друга страна в Белене се надяват, че централата ще осигури работа и приходи за региона, което изобщо не е вярно. Просто в АЕЦ-а ще работят специалисти от цяла България и най-малко от тях ще бъдат от Свищов и Белене. Но аз имам друг въпрос - защо толкова години и толкова билиони пари бяха пропиляни там? Истината е, че тази централа никое правителство нямаше волята да построи - тя се ползваше само за една огромна партийна каса. Преди всички избори от 1989 г. насам винаги се повдигаше въпросът за Белене, след което през техните мандати се забряваше за централата. Ако имаше добра воля, централата досега щеше да бъде построена най-малко 2 пъти. Даже 5 месеца преди Боко да вземе властта помня мазника Станишев като прерязваше лентата с още едни около 700 млн . лв. или долари бяха, все тая. Е, парите ги усвоиха.

Никаква партийна каса не е Белене! Просто с построяването й ще засегнем Турските и Американски интереси. Плюс това е в пълен разрез с планът Ран-Ът. Целта е да нямаме нищо родно, за да живеем в мизерия и да робуваме на банките. Не им трябват специалисти, а роби и евтина работна ръка за да наливаме милиардите в развитите европейски страни и най-вече в Америка, за да могат те да се наслаждават на нашата "светлина в тунела", а ние да си останем в тунела вовеки веков, и да виждаме само свеща в края. Монтирането на 7-ми блок в АЕЦ Козлодуй е пълна простащина, защото цената на прекрояването, монтажа и т.н. ще глътнат може би колкото да се построи нова такава централа. Да не говорим, че времето за операциите по внедряването й ще е между 5 и 8 години, като окончателното спиране (поради старост) на Козлодуй е насрочено за след 9 - 2021. От данъците ни, които сега плащаме просто ще се облажат една шепа хора, а след 2021 ще се наложи да купуваме ток от 2-те Турски централи, които се строят по същата тази "остаряла" руска технология, като дори няма да имаме електропреносна мрежа! Да са Ви честити сегашните управници - сами си ги избрахте.

Дано тези,които са протестирали да вземат така дружно да се обединят и да...запротестират,и срещу лунните пейзажи,в които са се превърнали пътищата в този регион!!! И дано един ден имат смелостта да се запитат къде,т.е. в чии джобове са потънали парите,които толкова години държавата България е отделяла за...гьола в Белене!!!

само 500 лумпена ли можа да сабере и да и'м плати да протестират проруската цоцалистическа и терористича формация? трябвало е да ги натоварят на влака за москва, кадето и'м е мястото.

Daniel

Идеята е да живееме в бедност и да сме обречени на мизерия .От 40 години има енергиино оръжие .Затова големите няма да се откажат от атомните си централи.