Протестиращите дават на властта манифест за алтернативно управление

Недоволните искат депутатите да нямат субсидии и имунитет. Някои искания са неизпълними, заяви Румяна Бъчварова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

късно е,изпуснали са шанса за промяна още от времената на дивият посткомунисически преход,защо сега по това време на годината!съмнявам,се че това са изгладнели бандитски бизнес групировки на партийни лидери и групировки,и депутати със застрашени бизнес влияния!ами къде спахме от 1989 год,то не бяха СДС,БСП,ДПС,НДСВ,Атака,ДОСТ,Воля!единствено валутният борд на холадецът Стив Ханке ни спасява от хиперинфлация,бългаерското население да не спи и да не се самозалъгва и мамами помежду си ,ами истински бой по икономическата мафия,независимо от партийната принадлежност!

Ами да де, точно всички ОСТАВКА, защото достатъчно (меко казано) ви траехме. Боко недвусмислено показа, че освен да маже, и да лъже (и краде зверски, разбира се) друго не може. Затова, ОСТАВКА!!!!

Голямата " реклама" по олигофренските телевизии за някакъв " манифест"!А то болшевишки лозунги за проба на простолюдието!Е толкова ли сме изпаднали да се дава лице на задкулистни сценарии със съмнително финансиране!Важното да де цитира " народ" ,уж народа да вземел властта,а то няма да е народа,а тези които си точат зъбите и пробват глупостта с масовки и пак платени провокации,а прозират популизъм на ен- та степен,пак опитват да ни докарат 09.09.1944г. или 10.11.е не може толкова безхаберие ,трети път никаква червена власт,само съд!

НИКАКВИ ПАРТИИ! Само личности да са депутати! Хора с хуманитарни професии, специалисти, учени. Да изчезнат партиите изобщо. Това цепене по интереси е най-голямото извращение.

Ти говориш за експерти!Такива хора са нужни само като експерти ,но за държавна политика,мениджмънт във всяка една област като икономика,здравеопазване,екология ,енергетика ,транспорт,полиция трябва общодържавна политика,трябва много повече!Дори професор не става за мениджър,защото разбира само това което е специализирал,тясно профилирано,нито са финансисти,нито широко скроени,нито екипно!

Протестиращите са чисто руски слуги, които искат по незаконен ред да не се явяват на избори и да управляват държавата. Това са единствено паравоенните руски образувания, които шетат из цяла България и изпълняват целите на руската пропаганда. След като редът е да създадат политическа партия и да участват в политическия ред за взимане на държавната власт, а те провеждат протести, които нямат нищо общо със закона, значи искат да нарушат приетите закони и да прокарат незаконни цели. Пита се защо прокарват незаконни цели и кои са те? Няма как да повярваме, че по време, когато няма избори те не правят политическа партия и не искат да участват в избори, но исканията им са справедливи? Единствените, които не искат да спазват законен ред в България са руснаците, затова не е изключено зад тези протести да стоят руснаци.

Скъсване с руските проводници на путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-ска политика! ЛУСТРАЦИЯ!! ДЕРУСИФИКАЦИЯ!! ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!! НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!! Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено "кучето" за липсата на правосъдие!! ВСЕКИ държавен служител(от чистачката в селското кметство до президента) да подписва клетвена декларация за принадлежност или НЕ към тоталитарните тайни служби и чужди разузнавания!! При постъпване на работа ВСЕКИ прокурор,съдия,следовател,МВР шеф,на ДАНС и т.н. да подписва и имуществена декларация-и на определен период,примерно 2-е год.да се проверява дали има несъответствуващи на годишните му доходи и декларации придобивки-справка Румъния!!!Ако има нередности-дело,съд,присъда,конфискация,затвор!!! За държавните служители-клетвена декларация за спазване на Конституцията на Република България!!Премахване на всички символи възхваляващи чужди окупационни войски, агенти на чужди държави и откровенни предатели на България!! СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ! За една ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!! НАРОДЕ????

Когато човек е безкнижен гамен и нищо не знае, той не знае колко не знае. Ако добавим и характерното милиционерско-мутренско самочувствие на тиквоций, смехът е готов. Но когато такъв човек представя държавата ти пред света, смехът се превръща в срам.

Хубави искания, но как да стане с оставка на правителството? Какво ще помогне тя за смяната на системата? За да стане това трябва всички партии в НС да приемат със 75% то да се саморазпусне и да се обявят избори за Велико НС. Правителството това не може да го реши. Другият начин е при работещ Парламент да се приемат поправки в Конституцията пак със 75% мнозинство. Така че решението минава през партиите, а не през правителството.

и след като вече е започнал процесът с изразяване, чрез протест, на мнението и исканият на народа това мнение и искане за коренна промяна в системата на държавното управление и равнопоставеност на всички пред закона ще стане факт и то необратим! Въпрос на време е народът да наложи волята си и страната да стане президентска република, всички да са равнопоставени пред закона, за несвършена работа и несправяне със задълженията или неправомерни отсъствия от работното си място си избирателите да отзовават по всяко време тези които са избрали, и политическите партии да не ползват бюджетни средства и да се самофинансират не чрез кръгове от фирми а от членски внос, както и това че всеки управляващ да няма никакъв имунитет а да отговаря пред народа и съдилищата за своите управленчески решения и действия! Т

Абе отворко, я ми посочи поне една държава из тукашните земни кълбета, където твоите наивни и невчесани утопии да са реалност? То се чувства, че идейно този "протест" е абсолютно неподготвен и в момента организаторите се чудят от къде да изкопат някакви, ама каквито и да е аргументи! РАЗБЕРЕТЕ!!!! ВЪВ ВЪЗДУХА НЕ СЕ ЧУВСТВА ДА ПРИСЪСТВАТЕ ДАЖЕ И ЗАБЕЛЕЖИМО!!!!!!

Когато се даде власт на един човек- Фердинанд, Цар Борис Трети, Георги Димитров, Тодор Живков какви са резултатите? Ето някои от тях- разорение, държавен терор, отчуждаване на частната собственост, уволнения, лагери за непослушните, "народен съд" за онези, които не са свои и не са участвали в терористична дейност, попадане под властта на друга държава...

а аз мисля че е време държавата да започне да спазва закона! и тоя стамболийски да поработи пет-шест години в поможното стопанство на някой затвор!

Ало обективният гражданин! Сега ли се сети за това? Искаш да се спазва закона, като протестиращите не накърняват правата на останалите граждани? Правилна мисъл, правилно искане! КЪДЕ БЕШЕ, КОГАТО ПРОТЕСТИРАЩИ БЛОКИРАХА НЕЗАКОННО, УЛИЦИ, МАГИСТРАЛИ, ГАРИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ? ВСИЧКО ТОВА БЕШЕ, КОГАТО СВАЛЯХА "КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ"! ИЛИ ВИКАШ, ТОГАВА БЕШЕ ЗАКОННО?! НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТВОЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ! ТЯ Е БЕЗПРИНЦИПНА!

За кого ти е по-мъчно-за Ореховски или за Свинчо Мамин?

подмолни лалугери..не могат де спечелят избори, ама на всеки 2г се пробват, и отново искат да вкарат държавата в излишни разходи за милиони под формата на избори...

те не могат работа да си намерят, дори в чистотата за метачи не ги искат, ти избори да печелият!? ми разгледай снимките на протестиращите! един смотльо, друг тъп.чо, и между тях двама скап.аняци!

Ами махни причините, според които хората недоволстват. Спри повишението на данъците на старите коли, намали дизела и т.н.

значи имат искания ,ама без оставка нямало как да стане, в основата на исканията им е оставаката на правителството,аз пък не подкрепям...не е дошъл момента ,защото все още няма алтернатива и всеки трезвомислещ и средноинтелигентен човек го осъзнава..тия комунсти ,яхват всдяка възможност да клатят държавата като че ли има какво по-добро да предложат,едни и същи нагли мутри 30г вече,и винаги се намират баламури като тия да бъдат пионки за нечии лични интереси... не харесвам сегашното управлениер, но няма алтернатива в момента...

Дано махнат субсидиите. Защото депутатите ни така и така са си подкупни, поне измислените субсидии да отпаднат. И второ много важно е да се намали бройката им наполовина. Вече са ни много хрантутниците - никаква работа не вършат, поне на по-малко да им плащаме заплатите. И имунитет да пада при повдигнати обвинения, докато се докаже дали е виновен или не. Макар че то е ясен изхода и май това е тотално безмислено упражнение. Те не могат да осъдят нито Баневи нито другите подобни крадци, та някой депутат ще осъдят - не е било, няма и да го бъде.

чудя се на какъв ли акъл правят измет ?

Какви протести в София?!Един файтон хора надуваха свирки и зурли пред Министерския съвет в събота и видях,че никой от преминаващите хора не им обръщаше внимание.На това ако му казват "масови протести" .,смешно и жалко!

Оставка стига, пача*ро мръсна! За друго изгубихте отдавна кредит. след три мандата грабеж и разсипия на държава и народ, ВЪН!

50 души протестират, медиите - София протестира Друга медия - България протестира

Мамашите протестираха и "Лъжата" им плащаше...

Приоритет сега е пълна промяна на съдебната система. Главен прокурор, ВСС, ИВСС, председатели на висшите съдилища, НслС, ДАНС, МВР, корупционния орган. Тези, които на този етап са чадъра на управляващите , репресивна машина на инакомислещите и кадруват на зависими хора в правораздавателната система. Сега например наближава времето на избор на нов Главен прокурор. Ако се назначи някой от тези, които се спрягат/Гешев и Георгиев/, които са живи наследници и хора на Цацаров, нищо няма да се промени и в следващите 7г. мандат. Без промяна на Закона за неговите безконтролни действия, си остава същото положение. Изборът на членове на ВСС/кадруващия орган на магистрати/ да не е от политически квоти, а избор след широко обществено обсъждане, дори референдум. За всички останали същото. Законът да бъде променен така, че народът при несправяне да може да ги отзовавав моментално. Ако не им харесва така, има приказка" Който го е страх от мечки да не влиза в гората". От съдебната система тръгва голямата промяна на системата.

Tи какво искаш да се промени ? Ако искаш да се промени състоянието на джоба ти, то това нещо зависи от теб изцяло :) Дали ще е цацаров или пацаров е едно и също. Не си губи времето а ходи учи, работи, спри да търкащ билети, инвестирай и след 30 години ще имащ първия си милион. Това е :) А цената на горивото ще зависи от това дали имаш петрол и газ да копаеш или нямаш. Когато нямаш ще купуваш на колкото ти кажат руснаците и американците :) Сега може да се запиташ защо се провали сондирането за газ и петрол в Добруджа..... Ако си умен сам ще си отговориш :)

ГАРГАТА

+++

Аз достатъчно работя, но голяма част ми го крадат тези управляващи, а и никой не ги съди. Разбра ли??

Изцяло от тебе, ама утре сутринта! И то малко по раничко! Условията за бизнес, инвестициите и жизненото равнище зависят от управлението! Затова унгарците избират за трети път Орбан и то с 2/3 мнозинство! Тия лакардии, дето от правителството не зависел жизненият стандарт си ги запази за някое партийно събрание на ГЕРБ! Може и на патриотите!

България всеки разбира от това де не муй работа...и акъли дава яко

Интересно, дали има някаква масово видиотяване или някой им плаща на тия безделници?

Най-вероятно някой им плаща. Аз се сещам за 2-3 държави САЩ,Русия,Китай :) Е хайде отговори си дали тези държави искат Европа да е обединена :)

Плащане имаше, но то беше, когато сваляха "кабинета Орешарски"! Сега такъв филм няма! Знам, че на Цветанов много му се иска да има. Сори, няма!

Има смислени неща....

Толкова тъпаци на едно място.... Имам впредвид ДИРА... не тези които са на улицата.

Отзоваването е важно, а за евродепутати и кариеристи лишаване от българско поданство. Например Краста лина и Кунева.

... корумпираните сами да гласуват срещу себе си.

българския нещастник е отново употребен

Голтаците които протестират, трябва да знаят, че диктатурата на пролетарията приключва.Не може селски тарикат, без образование и професия, без чужд език да претендира за начин на живот, характерен за средната класа.Скоро няма да управляват и кочини на 25-30 години, велосипеда ще бъде основно средство за придвижване. Време е всеки да застане на полагаемото му се стъпало на социалната стълбица!

Ама нали знаеш, че няма да е все така! Палачинката, рано или късно се обръща.

Вече сменихме системата през 1989 г. Няма по-готина система от демокрацията, не е измислена още, но нашите комунисти и някакви тотални малоумници ще измислят, само и само да се качат на власт...., като не магат демократично на избори, дай да правим президенска република, щото президента наш, а утре като не е ваш....Ще се клатим за кефа на червените боклуци..Глупост, след глупост се мултиплицират от медий, мрежи, социолоци- комунисти и пак комунисти, сульо и пульо..... А горките бедни българи задръстиха моловете с колите си...., похарчиха повече пари от германците и нямат никакво желание да сменят системата......

през 1989 КГБ извърши дворцов преврат и смени българското управление с руско. От тогава официално сме задунаская губерния.

Абе виждаме кое правителство еРуско и кое не!!!!Кой пърха около руснаците и кой кой е!!!!

Без значение дали с прездентско или парламентарно управление. Въпросът е, че у нас демокрацията е представителна, а не пряка, както напр. в Швейцария. Освен това, излъчените в изборите хора са представителна извадка от нас, т.е. не са с по-различен манталитет, въпреки че отделни личности от нас не са с този порочен манталитет. И затова получаваме горчивите плодове на демокрацията. Така че, необходимо е първо да променим манталитета и себе си, да сме нетърпими към невежеството (си), да отдаваме уважение и властта на образовани и морално честни личности вместо да ги подиграваме, завиждаме, игнорираме, преди да доживеем по-добро управление. Нека да си припомним какво мисли за демокрацията Джордж Бърнард Шоу: "Демокрацията е механизъм, гарантиращ, че нас ни управляват не по-добре отколкото ние това заслужаваме." "Демокрацията съществува не толкова за избавление на хората от много лошо управление, но и заради тяхното избавление от много добро управление. Деспотичния Толстой, вероятно би причинил на руснаците значително повече страдания от Петър Велики." "Демокрация – когато властта вече не се назначава от шепа развратници, а се избира от невежо болшинство." "Демокрация – въздушен балон, който виси над главата ви и ви заставя да гледате нагоре, докато други хора се разхождат по джобовете ви."

Твоите идеологеми и за клозета не стават! Ти си още на ниво "Комунизъм-антикомунизъм"! А хората боравят с понятия "живея добре" или "живея зле"! Твоите категории изобщо не ги интересуват! ИМА ПОНЯТИЕ "НАЧИН НА ЖИВОТ", А ТОВА "КОМУНИЗЪМ-АНТИКОМУНИЗЪМ" Е ОСТАНАЛО ОТ БАБА МИ ОТ ВРЕМЕТО!

Време е за промяна на управлението и е напълно нормално тези които са на власт да не искат нещо да се променя, тях си ги устройва кражбата и охолния живот. Да попитам тази провалената, като политик Бъчварова с какво са успешни ГЕРБ освен с кражбата. Навън е пълно с полиция от какво Ви е страх бе ГЕРБЕРАСЧЕТА.

страх ги е от тези 300 протестиращи, дето ще рутят властта в държавата

Не съм привърженик на Б.Борисов, но ако алтернативата му е тези безработни селски цървулковци и курви, които искат да получават колкото другите, при положение, че са с недоразвити мозъци и без квалификация...... Това се питам и недоумявам: с какви очи може да искаш нещо, което не заслужаваш???????

Ей ... с манифести и протести НЯМА ДА СТАНЕ! АВТОРИТАРНА /комунистическа/ ВЛАСТ БЕЗ КРЪВ КОКАЛА НЕ ПУСКА!

другари-товарищи протестирайте пред Лукойл щото до 6 години всички ще пикаем бензин от мръсния въздух

хайде де! Аз съм там, ама защо съм сам?!

щото си единствения будала

2018-11-25 13:53:02 ами (нерегистриран) Защото ги е СТРАХ! Защото така им изнася, да се оправдават с другите. Главата в пясъка а гъза отвън!

Простиращите с руски знамена са предатели

Ние сме на "На всеки километър" и на 5 клометър

Всички на протест пред Лукойл

парите им идват от там

А парите са в подстрекателите. И в марионетките, срещу които се борят да изместят. Две кучешки глутници на територията България се борят за копейките.

.."След като свалим правителството, ни чака много работа. Всичко е в нашите ръце. Време е народът да се обедини и род по род да станем народ. Искаме всеки гражданин да може сам да решава съдбата си, а не единици хора да разпределят пари на себе си и на приближените си, а народът да тъне в мизерия".. Човекът го чака много, ама много, дори извънредно много работа, докато народът се обедини род по род и станел народ. Малей! Що родословни дървета, не - гора, та дори и цяла планина ще се изпише за да се за родовете?! Та след като падне правителството вече всеки гражданин ще може сам да си определя заплатата и така няма да тъне в мизерия?! Имали ли някой ИДИОТ, който да повярва на ТОВА? Едва ли!

Тези играят филма "На всеки километър"

Бойко ли!

смешен си в безсилието си.

Малка червена звезда

Цецо ли!

свинята квичи и му припява!

другари-товарищи?

Като сте изготвили манифест и искате алтернативно правителство и мажоритарен вот, моля, доизкажете се. Кои са хората? Или от сега ви е срам да им напишете имената? Хайде, изплюйте камъчето, кажете кои ви изкараха на улицата! То беше ясно, че не е заради жълтите стотинки на дизела, щото на дизела това му е работата - да скача и да спада...както винаги до сега. Кажете кои хора искате да вкарате най-горе. Само да не излязат едни много добре познати вдовици на властта които от години само я миришат. Ако е така, момчета, язък ви за протеста и кисненето на студа.

всичко в България е Руска пропаганда

американска е!

Пропагандата в България е лакейска. От българофобите, чуждопоклонници, разделени по кланове за източно и западно влияние.

Ко?!

ако сложат руските знамена ще е таман - Простиращите

Последните седмици показаха колко струвате скъпи санародници - струвате 20ст. на литър. С 20ст. който държи цената на горивата или тока, може да ви изкара на улицата и да събори правителство. Малко късно разбрахте колко е смешно да се протестира срещу цената на горивата в държава пропита от корупция, със разбито образование, съсипана социална система, мизерно здравеопазван - все неща за които драги протестиращи "родолюбци", не протестирахте! Не протестирахте и за това, че референдума който можеше да промени всичко не беше зачетен! Спахте! И сега от срам - манифести, смяна на системата! Събудихте се!Ама ви събужда само цената на нафтата!А тя още пада и пак ще заспите! Пийте нафта и мълчете, че вече от смешно стана трагично!

Цената на бензина е аргумент, който могат да запомнят. Другото трябва да им го напишат. И се объркват хората, стават гафове. Като да протестираш за Пирин, а то било протест за Иванчева. В бързината взел грешния плакат.

Назрял е момента тази огромна енергия на народа да бъде насочена правилно. Време е на сцената да се появят лидери, които обосновано и мотивирано да запознаят хората с приоритетите, които предстоят за спасяване на държавата. Оставки, избори, Велико народно събрание, промяна на конституция, парламент, съдебна система и т.н. т.н. Връщане назад няма, ако искаме да живеем човешки и оставим нещо на нашите деца и внуци.

Рапона псевдопрезидент ли е тоя лидер!

Роската ли!

Ех тъпо олигофренче. Пак ли се появи? Защо имам чувството, че ти си Цецо цървула? Пиша цървула, защото ти използваш прозвището на Цецо за президента.

Решетников

Къде я видя тази огромна енергия в 500 човека бре?!?! Ивана да щракне с пръсти на концерт ще събере 25 000 човека и ще си платят за това, в цялата държава протестират 1000 и било голяма енергия, и ще ми дават наклон на ..... и ще пречат на живота на хиляди! Аман от тъмночервена пропаганда!!!!

Кои лидери? Имате ли пример? Нека са прочетем кои предлагате.

Как можахте да изтървете Мишо шамара да забегне в омразния САЩ? Този виден представител на младежкото БСП. Сега кой да поведе революцията?

Петното пак искал да го поканят на кафе в парламента.

Протестиращите са мързеливи руски бушони

Кръстникът му, масонът Иван Сариев, защитава руско-турските интереси.

то и ти си тъп американски шпионин, а ма не те обиждаме.

Протестиращите за кои се борят?

за Русия

Питам за субектите-марионетки, които ще назначат на властови позиции у нас.

има тръба да се договаря

тези протестиращи не осъзнават че са предатели на България

и майките си продават

герберите ли!

що не ги бият като във Франция

французите нямат ФХК

на една Столетница

хайде на референдум да стаем Руска република

още от 1944та.