Здравната каса е дала болници на прокурор

Здравната каса е дала болници на прокурор, тъй като при проверки са открити копия на лични карти на пациенти, както и празни бланки с подписи на пациенти.

Обратно в новината

Коментари - Здравната каса е дала болници на прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравната каса е дала болници на прокурор?! И какво от това? Че те вече и червените бабички от третата възраст, знаят как се източват луди пари от Касата, т.е. от нашите пари, нали така?! И да повторим - какво от това? Краде се на поразия! Като за последно, като на Олимпиада! Да сте чули за беден лекар? Няма и да чуете! Те наистина следва да бъдат богати, но не и по тези "правила"! А да сте видели или чули за богат учител? Няма и да видите, нито пък ще чуете, скъпи ми управляващи..И не пускайте по вашите медии избирателно - това или онова...Защото бедни има много, но наивниците комай вече няма, неуважаеми управляващи. И по-малко говорете от името и в името на народа, защото няма вече кой да ви вярва - вЕрвайте ми! И не забравяйте, че има и Видов ден, защото българите са робски търпеливи, но помнят дълго и винаги си връщат!!!! А бедни полицаи от офицерския състав, особено от висшия състав, дали има? Не че не трябва да има, но сравнението с учителите - какво ще кажете???? Или с тунеядците от Народното събрание - какво ще кажете? И още, и още, и още...

И как да откраднеш от една пътека, която струва 500лв.,а лечението на пациента излиза 2500лв.?Ти даваш ли си сметка,че задълженията на болниците са 500 милиона.Всичките ли са откраднати?От КОЙ?Виждал ли си поне една месечна сметка на болница за ток,вода,парно,телефон,итнернет,храна,инсенерато,пералня,облекло,апаратура,консумативи,лекарства,адвокатски услуги и т.н.Уверявам те,перото заплати е максимум 1/6 от разходите.Заплатата на доктор без специалност е 600-800 бруто.За това лекарите работят на по няколко места.По същата причина и учителите дават частни уроци.А далаверите в болниците са на ниво Директор.И по-нагоре.До най-горе.КОЙ назначава директори и на КОГО се отчитат директорите,а?

Всеки човек може да бъде приет в България в 2 болници. Взимате си 2 направления за приемане (от специалист и от джипито), приемат ви в първата болница, излизате за цигара и отовате до втората болница и ви приемат отново. Няма никаква възможност (И ПИТАМ ЗАЩО?) да се провери дали даден пациент е спазил сроковете за предходен преглед и хоспитализация. Вярва се на добрата му дума.

значи, като отидете в автосервиз , плащате умопомрачителни суми за някакъв мижав ремонт. и си траете, щото не можете сами да си смените маслото и филтъра, например. обаче, ако отидете на лекар и платите 30лв. , защото ходите при него по ваш избор, то тогава тоя лекар е кожодер, мародер, печалбар и какво ли още не. кой ни научи, че лекарския и учителския труд трябва да са безплатни ? вие защо не работите безплатно и на ползу роду ?? относно пускането на изследвания в болниците - това е по пътека и е задължително. питайте касата защо е така. ако не ги пуснеш - не си завършил лечението и не ти плащат. ако ги пуснеш - значи разхищаваш пари. вие знаете ли какво точно искате и от кого да го искате ????

Тезата ти куца и ще ти кажа къде: няма лошо лекарският труд да е добре заплатен, но защо са тогава задължителните ЗВ - напомням ти, че тях ги правим всеки месец, но пък не всеки месец ходим на лекар! И преди да ми кажеш колко са "мижави" ЗВ в БГ, искам да ти напомня, че не за всички е така - моята месечна например се равнява на около 10 минимални! И това е по единият ми договор само! Аз защо плащам тези пари и защо винаги за щяло и нещяло все нещо се налага да "доплащам"?!

въпроса ти е неправилно зададен. ако имаш бюджет, както има всяко семейство, можеш ли да харчиш неограничено ? е, същото е и с болниците. имаш бюджет и си до там. всички екстри се заплащат допълнително. има хора, които направо ти казват с какво искат да се лекуват, не знам, защо не го правят сами в къщи. това е. иначе - ако ти ремонтират некачествено автомобила, то това е пряка заплаха за живота ти, не мислиш ли ?

задължителните здравни вноски са на принципа на застраховките - ползва ги този, който има нужда. ти можеш ли да отидеш и да си изтеглиш парите от ГЗ на автомобила, защото не си имала инциденти през годината ? обаче - има пенсионери, които си изкарват зимата, местейки се от болница в болница. пестят по 3 пенсии, хранят ги, топло е, безплатни лекарства и прочие. тях с топ не можеш да ги изгониш от болницата, защото следват оплаквания, жалби, как никой не ги искал, ама колко са зле и прочие. като се стопли и изчезват по вили и села. оздравяват до следващата зима.

Реформата на изблещения наркоман със святкащи очи,заработва "перфектно".Много пари ще бъдат потрошени и усвоени от "нашите" хора,много ядове и още мъка ще се създаде на болните.Може би това е поставената цел....?Да видим!

Преди влизането в сила на здравната каса, парите за здравеопазване бяха 8 пъти по малко от сега, а самото здравеопазване беше поне 80 пъти по добро от сега. През нощта да те заболи зъб имаше дежурен стоматолог в поликлиниката до вас. А сега за лекарите си просто една пътека по която получава пари.

Оттогава насам доходите на населението се поувеличиха, границите се отвориха, а пък робовладелският строй не е въведен!

НАЧИНА Е ЕДИН-ВЗЕМАТЕ ИМ ДИПЛОМИТЕ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И ГИ ОСТАВЯТЕ С СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ,И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО!ДРУГИТЕ НЯМА ДА ПРАВЯТ ПО-ВЕЧЕ ТАКА!!!ТОВА Е ЧАСТ ОТ РЕФОРМАТА-КРАЖБАТА!!!

може да са спестени 10 млн., но те са 0.3% от 3 млрд.-ния бюджет на НЗОК !!!!

Защо ли се е получило така???

Кажете кои са болниците бе шмайзери такива.Да не ги посещаваме.

По лесно е да кажат в кои болници няма такава практика.....

Напротив - болниците са 2 максимум и затова нарочно са написали така новината - да видим колко са лоши всички болници и как добрата НЗОК се грижи за нас...

Ти така или иначе не ги посещаваш, но си вътре :)

ГОЛЯМА РАБОТА.ЧУДО ГОЛЯМО .АБЕ В САЩ БЕНЗИНА Е САМО ЛИТЪРА 40 СТОТИНКИ. А КАК ДА ОЦЕЛЕЯТ БОЛНИЦИТЕ КАТО ИМ СЕ ЗАПОВЯДВА ДА ЛЕКУВАТ ХИЛЯДИ НЕОСИГУРЕНИ ХИЛЯДИ КЛОШАРИ И ХИЛЯДИ НА КОИТО ЛЕЧЕНИЕТО СТРУВА ХИЛЯДИ НА ЧОВЕК А ИМ СЕ ПЛАЩА В СТОТАЧКА.И КОЙ ДРУГ В ТАЗИ ДЪРЖАВА РАБОТИ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ НА КОЛЕДА И НА ВЕЛИКДЕН И НА НОВА ГОДИНА.КОЙ ДРУГ СЛУГУВА НА ПРОСТОЛЮДИЕТО ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ А ДА НЕ БИ ДА СА ГУМЪДЖИЙНИЦИТЕ ЕЛИ МАНИКЮРИСТКИТЕИЛИ ДАСКЪЛЧЕТАТА .АМА ЩЕ ГИ СЪНУВАТЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ ГИ СЪНУВАТЕ ТЕЗИ БОЛНИЦИ АМА НЯМА ДА ГИ ИМА .НИ ТЯХ НИ ДОКТОРИТЕ.

при тодор живков ,ако те набарат че си откраднал два лева 2 лв.от даржавата ,задалжително отиваш в затвора

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. (2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си. Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала. (2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права. На ВНИМАНИЕТО НЕ НА ВАШАТА СЕМ А НА ЕК. ЕЙ ТАКА, ЗА РАЗКОШ.

Не очаквам да даде някакъв резултат проверката от прокуратурата. Това са много пари, което означава много влияние.

Един път отървахте , но втори такъв не. КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. (2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си. Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала. (2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права. На ВНИМАНИЕТО НЕ НА ВАШАТА СЕМ А НА ЕК. ЕЙ ТАКА, ЗА РАЗКОШ.

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. (2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си. Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала. (2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права.

са елементарни и има защо, не си знаят доходите и при необходимост тичат в чужбина, точно те не искат електронна здравна карта на всеки, за да могат да продължават да крадат

човек като отвори сайта или слуша новини се чуди къде живее и какво се случва .....ужас само ужас

Трогателно! Каква всеотдайност на бедните лекари! Хвала на тези патриоти, които вият, че са бедни и нямат пари и колко много се трудят! Откакто избягвам лекари и избрах да умра, но не и да стъпя при лекар съм в пъти по- добре!

а припечелил в Мин Фин над половин милион, никой не го плюе, митничарите печелят милиони във вреда на държавата, офшорковците крадат държавата - не, да съсипем докторите, щото ще получат 3 лева за преглед и това много ни дразни

но лекарския октопод се противопоставя на това от години. А тое - електронна здравна карта на всеки (както е в цял свят). Няма бланки, няма глупости, има терминали и отчетност и при лекар и при зъболекар. И се знае какво кога и на кого му е правено. Така и пациента има възможност да контролира процеса донякъде

преди някой да е свършил нещо... за дни..от самото му назначаване го видяхме на живо. Подай само команда за хвалене.

Защо не отнемат лиценза на тези болници Тогава другите няма да посмеят действат така.

Е как защо? Защото тези болници са ЧАСТНИ и са на "наши хора", затова!

Рекордно ниски цени на горивата - толкова евтин бензин и дизел сме плащали последно през 2009 година, изчисляват експертите, цитирани от Нова ТВ. При рекордно ниските цени от седем години насам обаче отчитаме поредното поскъпване на храните от първа необходимост. Освен че намаление в цените няма да има, експертите очакват и поскъпване на тока. Айде, честито, булгари!

Едните му режат ноктите на кречата,а другите го подстригват...не само в болниците е така..едната ръка не знае какво прави другата и само защото мозъка е в процентна пресветлиивост...важното е ръчичките да се отчитат навреме и в брой!

че ти пука само за твоята кожа, завиждаш си на джи пи то и се оплакваш от конкретни личности, но не схващаш, че системата не е в ред, не желаеш или не можеш да се задълбочиш. Така нищо не се променя, драги господине Не ти пука и за отровните ваксини, които Москов беше приготвил за децата

Пръстовият отпечатък е най-доброто решение.

В Аушвиц са измислили по-добро - татуиран номер... Щото сме 21-ви век - нека да е баркод, че пак четци да трябват...

Г-н Кирил Ананиев работеше в министерство на финансите.

така трудно вдявате, не са искали докторите да стават търговци, не искат безумните пътеки, не искат периодично ограничени мозъци да ги обругават. Тази система я наложиха слагащите се крадливи псевдодемократи, но си осигуриха големи доходи, а оставиха лекари и сестри на мизерни заплати с цел да ги експлоатират в новите си частни болнички. Добре е да четете всичко и докрай, а не да бързате с оплюването. Написали са несъществуващи изследвания, защото се изискват задължително по пътеките, а лекарства няма поради "вечната задлъжнялост" и постоянните рестрикции от директорите. Като си на добри доходи ти и жена ти, дали смяташ, че със заплати от около хиляда лева за главни асистенти те могат да си купуват техника, да следят новостите, да си водят фамилията на нормална почивка поне веднъж в годината. Мързи те и да четеш, какво ли работиш и какво ли ти е образованието и квалификацията.

Това ядно беше реплика към мен, макар и поставена не на място... Пак питам - злоупотребата налице ли е? Документа с невярно съдържание налице ли е? Ако беше станало "жмел" (както понякога става) - кой щеше да е виновен? Не и доктора, разбира се - най-вероятно щеше да е виновно международното положение... А като докторите са толкоз кадърни и недооценени - излизат на свободния пазар и той да отсее кой-колко струва... Не ми дреме за почивката на семейството на доктора, както и на него не му дреме за моето... Апропо, моето ДжиПи си докарва около три пъти по-големи доходи от мен, та не го жаля... Приемам, че е учил повече от мен, ама не приемам да ме клати за това или онова...

Пич един пример.Бях др в Кувейт бая време.С местните приятел.По едновреме един идва и вика хубав човек си ама я смени тая кола че те мислят много стиснат.!беше 5 годишна Ситроен с3.Та така а тука като караш хубава кола тоя доктор откъде тая кола бее?Та затова ние ходим там а те тук не идват.И хората подбират който става. Тия араби дето ние тук ги интегрирам те там не ги искат щото нищо не могат.Пращат им пари в лагерите и дотам

Изглежда ще трябва да запомним за този демографски срив. Лъжите на политиците ни дойдоха вповече. Това "братя и сестри" не беше казано случайно. Картинката е ясна. Добре, че някои все пак имаме деца и чакаме внуци.

Последно, че ми е време за уиски - жена ми я оперираха (в АГ болница) и след като си плати за избор на екип плюс няколко дребни рушвета (тя е бая здравно осигурена, както и аз, ама нейсе) - всичко мина ОК! Като прочете документите от болницата обаче прихна да се смее - бяха изписани 6-7 реда изследвания и манипулации, които са и правени, а всъщност само и бяха дали аналгин като болкоуспокояващо (дори и слабителното, което се дава преди операция, си го купихме сами)... За всички тези процедури НЗОК си е платила доволно и предоволно, разбира се... Тази практика (която със сигурност е масова) като КАК ще се прекрати с пръстови отпечатъци и т.н., питам аз докторите, които явно цъкат минуси тук?

Кво е платила болницата, това да не е ресторант, цените на клиничните пътеки са фиксирани - ял, пил, не ял не пил, все едно и също.

На болницата (вероятно) са и платили за написани на хартия процедури - това ми беше мисълта... А въпроса ми беше как тази практика ще бъде прекратена с предложените от МЗ мерки?

с електронните болнични!!! Пак има хартиен носител, който се носи на работодателя.Какъв е смисъла на това упражнение???

за да го носи работодателя обратно в НОИ!!!

Смисъла е работодателя ти да знае, че си бил болен, за да ти изплати 3 дни за негова сметка и да подаде нужната информация на НОИ, който да ти изплати остатъка от обезщетението... За да не се окаже, че хем си болен, хем работиш и цоцаш от две майки... Аннадънмо?

Добре е този, дето е минусирал да аргументира с нещо смислено защо го е направил... Дискусия да стане, дет се вика...

Както винаги в милата ни татковина - един краде, друг го отнася! Докторите крадат и с г.за си (от несъстояли се, но отчетени профилактични прегледи, двойни, тройни и прочие хоспитализации до ненужни и направо фалшиви операции), но пациентите биват ограничавани - не мога да купя лекарство на 84-годишната си съседка, която е лежащо болна, защото не сме роднини; за най-кирливото лекарство/рецепта трябва да се редя с часове пред кабинета на ДжиПи-то си, не за да ме прегледа, а за да кихна потребителска такса и т.н. и т.н.... Здравна реформа ли?! Пфу... /моля да ме извините ако коментара ми повтаря нечии друг - не съм ги чел/

Ще се допълня - някой може ли да ми каже друга професия, при упражняването на която можеш да си и на държавна заплата /например 4 часа/ и веднага след това да си частник /още 4-6-8 часа/, най-често - в същия кабинет... Аз лично не се сещам, ама може и да ми опровергаете...

са уважавани.Дайте им добри заплати за да не се унижават в чужбина. Да ходят там само на специализации. Който не желае да остава...да заминава,но тия дето остават да мислят за пациента,а не за това как да прецакат системата та да си вземат парите.

са ти откраднали докторите - урината, слюнката и другите екскременти?

какво се правиш на неразбрал.

Защо този унизителен пръстов отпечатък е предпочетен пред електронната здравна карта?

и един софтуер...дето трябва да се купят... После пак ще си говорим за електронна здравна карта...НО при следващия министър.

една лекарка от градска варна ми каза ,че здравната каса е само за бедните.........по теорията на конспирацята първите които ще имат чип са бедните...така те ще бадат допуснати до услуги ....още всички които влизат легално в щатите им се взема пръстов отпечатак...като за рзпознаване...но не и нелегалните които дори не ги търсит ...бавно ви чипизират за без пари....това ясно ли ви е пълно унижение...единственят начин да ви покорят стрес от терор и бавно разпознаване и евтино и чипизиране...

всички директори на болници са от библиотекарския, а и повечето лекари също и крадат ли крадат

място, в което болните пречат на лекарите да работят с документацията

да се съсипят всички държавни болници, за да могат финикийците крадливи да ги изкупят за без пари и този чичко подпомага процеса

лаборатория по СПИН заплатите са 360 лева и хората масово напускат, къде е МЗ-то, няма го, заето е с далавери.

работна заплата е 420 лв....

капка съвест и срам, внесоха нелегално с далавера отровни ваксини срещу хепатит В за новородени, като се разбра започнаха да извъртат - били за възрастни, после пък не били за българи - това е геноцид, но нищо не последва - продължават нагло да се вихрят тези престъпници. Има ли за тях контрольор или сега ще замазват пак очите на населението със стария рефрен - вижте колко са лоши и крадливи българските доктори.

До кога ненормалните ни политици ще тъпчат и лекари и пациенти?? Лекарите - независимо къде работят - в държавни или частни болници,лични лекари,свободно практикуващи - са "ТЪРГОВЦИ" -регистрирани са по Търговски закон. Това е изискване на държавата. СРАМ И ПОЗОР. Лекарят е принуден да бъде търговец /със здравето на хората/ от държавата/политиците. Иначе ще бъде гладен. Проблемът е в ПОЛИТИЦИТЕ,а не в лекарите и пациентите. Крайно време е българинът да осъзнае тази истина и да насочи,ако иска и агресията се там където трябва.

Един от тези "политици" е бивш заместник шеф на партия, нали? И се пише, че е лекар, нали? Говоря за Пешо - настоящият министър и поредния приятел на Б.Б., с когото си разправят вицове, докато си карат джиповете по магистралите. Ей, хора, помислете. Къде е мафията на Лекарския съюз?

За мен и като политик и като министър. Като лекар не го знам ...

В нашата "любима"България всеки краде каквото може. Колегите разбират само от медицина, но понеже ги принудиха да са търговци, станаха тарикати без да умеят да са търговци. Стиснати са да си плащат не секретари и счетоводители и ги забъркват яко простотиите. Не могат и на юристи да си плащат, затова винаги ще са виновни - както джипитата, така и директорите на болници, те пък разбират само от комисионни за ремонти и лекарства. СЕ ЛА ВИ!!!

Бах тая здравна каца бездънна :))) Наливаме, наливаме пък тя все празна!

на карти и "поставаяне" на чужди подписи върху празни бланки води до там - фалшифициране на документи и произвеждане на невярни данни.

правят експерименти по телепортирането му за Нобелова от Здравната каса.

от личния...вашето оплакване не е социално значимо за нас.

да източваме Здравната каса и НОИ за мними болни и "пенсионери".