Дават на прокурор 100 обществени поръчки в отбраната

Доклад за обществени поръчки в отбраната, констатирал недобри практики и нарушения, е предаден на служебния премиер и е изпратен на прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Дават на прокурор 100 обществени поръчки в отбраната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРОПАДНАЛА дЪРЖАВА а ПЪК за хОРАТА Няма да ти казвам !!!!!.......

Даааа, къде е КТБ за 4.5 милиарда!! САМО тези които не работят за путкин са съдени.............

дnes be e 14.02 ..2017,а 09 septemvri 2017. Sleд ненчев и москов сте последват I ndrugi,очакваите и народня sud,zashtoto kruvogadnite komunisti be mогат без крuv tolkova vreme

реваншизъм под шапката на великия президент-парашутист. Грозно, противно действие. Това правителство е временно, какво сте ги зяпнали като че ли ще векуват? Техните задължения са ограничени от конституцията, ако имат акъл, да ги спазват, а не да стават за смях като онзи в Арена. Не е тяхна работа да ривизират и ровят. Като се избере законно правителство, парламентът да приеме някакво решение за проверка на всички правителства след 10-ти. Всички. Това е обективното, а не диктат от Позитано и клявките там, побеснели за власт.

Чудех се защо царят Симеон стоеше все до ген. Радев в Ал. Невски, вече не се чудя! Реваншизъм в действие. Срещу Реформаторския блок се води масова и координирана атака от служебните министри някои от които са били уволнени от предшествениците си. Срещу Москов, срещу Ненчев, срещу Кунева, а следващата седмица ще бъде за Лукарски! По отношение на д-р Ил. Семерджиев, той напусна ДСБ 2014 г., "омерзен" от тях (?) а в последната президентска кампания 2016 г. беше в щаба на Орешарски. Последните 2 години имаше и други индикации, че Семерджиев се е сближил с ДПС и библиотекарската ..."хунта". Наистина не може да се вярва на някого, че е привърженик на една партия "завинаги", след като в годините си мени възгледите като хамелеон (примери-колкото искате - Бисеров, Данчо-Ментата, Орешарски, Пройчо, Таня Андреева, Петър Стоянович, Корнелия Нинова, Николай Младенов...Отиват "хората" все към по-имотните партии и коалиции (БСП, ДПС), щото без захлебване и възход в кариерата що да се хАбят?!" Казал е Господ - по делата им ще ги познаеш...И с годините делата им "лъсват", слава Богу!

ТОЗИ НЕНЧЕВ ЛИ Е КАКЪВ Е НЕЗНАЯ!! НО ЗНАЯ,ЧЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА КАТА СЕ ИЗРЕБЧИ НА УШКО, А ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ СА ОТМЪСТИТЕЛНИ, ЩОМ ИЗБИВОТ И СОБСТВЕНИТЕ СИ БРАТЯ С ОТРОВНИ ИНЖЕКЦИИ. ВЗИМАТ ПРИМЕР ОТ ЛИЛИПУТА (става дума за корееца)!

Тоя 100 парчета прокуратурата ще ги гледа има няма поне 20 годинки.

Този номер"даени на прокуратурата" е вече много изтъркан. Какво като е даден? Кой ли не дава на прокуратурата някого, ама ефект няма. Дайте ДОКАЗАТЕЛСТВА за закононарушение и тогава ще сте свършили нещо полезно.

с такива нагаждачески изказвания че армията ни с тази си численост, въоръжение и бойна подготовка може да гарантира националния ни суверенитет! Я виж какво правят в Сирия съседите ти от югоизток и трезво прецени дали и за колко време можете да се противопоставите само на тези техни сили, които участват там и имат боен опит! Точно заради такива изявления, като твоето, стигнахме до това състояние на армията ни!

Как установиха толкоса бързо,нека ги осъдат по бързата процедура,а за техните Кражби до 2008 нищо не им направиха,а напротив възкръс аха ГИ за наше голямо съжаление.

И ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ СЕ ПОДМОТВА!!!

Сефте комендантски

хахаха - засега гърмят само министрите на "коалиционните партньори" :) нищо че загина жената - Лилето е чиста кат' момина сълза! А днес пък социолозите казват, че всички искаме Бат Боко! Ето това му се вика "пропаганда"...

Това е отмъщението на военните, че беше назначен за министър цивилен.

?? ама нали преди няма и 1 месец военен стана Президент???

Само в МО ли има проблемни обществени поръчки ? Ами санирането в ММР ? Ами ваксините в МЗ ? Ами джиповете в МЗХ ? сигурно и по другите е пълно с далавери ... защо не ги подкарват наред ??

някой от министрите на Герб който да не крал? Ако има някой който е бил честен - посочете го!То е Москов, Ненчев, Бъчварова, Павлова, БДЖ- управниците.Борисов да си събере разпасаната командва и да ги пита защо го провалиха!

Забравяш! Никой не е крал до доказване на противното! Документ, че не си крал, няма кой да ти издаде!

Ааа, Цветанов и Софиянски се сдобиха с такива документи.

Ненчев се оправдаваше с Евро-Атлантическата си вярност , а в същност е крал и взимал комисионна ! При Премиер Борисов се крадеше от всички Управляващи Евро-Атлантици като за последно ! Под Чадъра на Евро-Атлантическата ориентация краденето е легално ! Време е този с присъдения перчем да влезе в СЦЗ , както и онази с кривите джуки сутринта а видях как се оправдава , че не била ТЯ , а други !

Дали в САЩ или Русия има обществени поръчки в отбраната на страните им ?

За Русия не знам . В Щатите има .

Русия има. Така си точат държавните средства към приближени фирми. И не само в отбраната!

Като знаем кой в прокуратурата ще има думата ,то и от това няма да излезе нищо.Ще се заметат под масата лайната на ГЕРБаджиите. Боко пак ще се кара....!!!

На Посирано,другарю-товарищ!

С боб,се събраха,бе!...

От снимката,защо не си е сложил шапката,че ,да изглежда още по страшен?Ах,гиди...

...тъпанари,се събраха,бе-да не би,да се размножават,а?...

А клепоухият шапкар,да не би ,да беше в министерството на ...спорта,а?...

На другарите-какви ли,са?...

Не разбрах по чия преценка в поръчките има нередности!? Ако е по сигнал на заинтересована страна - следва обжалване. Ако няма обжалване кой е правил преразглеждане и защо? Органът, кой стартира поръчката в последствие си я преразглежда и сам си се предава на прокурор - айде, бе ;) Прилича на предизборно мероприятие...

То си,Е такова!...

Поредната предизборна поръчка.

само докато се опитвате да разпънете тези които застанаха против путлер дали ще ви остане време за работа?? и що не атакувате министрите на герб?? или те не са крали??

Май предишното се очертава като и най-алчното, крадливо и корумпирано правителство !

Колкото ме плашат липсата на нередности, толкова и намирането на 100 такива. И в двата случая наказани няма да има - хахахахахха

Нема страшно!Сега ще си посипем главата с пепел,че сме назначили Ненков!С Кунева беше същото.

Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка. Цуни гуни,вади тури- народили чукундури. Хем ебливи,хем крадливи- най-вече,завистливи. Радой Ралин

Наистина има негласно споразумение между четирите влизащи партии в следващия парламент Ненчев да бъде осъден за кеф на ЕС.

Само с един Ненчев нищо няма да се промени!!! Тук в затвора трябва да влязат далеч повече хора, министри, зам.министри, областни управители, шефове на агенции, на държавни фирми, на АЕЦ, на оръжейните заводи, приватизаторите, та чак до премиери. Идете вижте местните дерибей и глашатаи по малките градчета, села... Такова безобразие и беззаконие никога не е имало в историята на България!!! Сал с един Ненчев нищо няма да се промени в тази изстрадала държава!

Това е камуфлаж! Ще предадеш цял доклад на прокуратурата без конкретни обвинения за извършени престъпления. Имало описани нередности и нарушения и някой да ги търси и да ги открива! Това ти е казармата и намират работа на кашиците!

Проверката на 100 поръчки не може да стане за 10 дни. Герджиков си дойде подготвен, човекът. Солиден гръб има. То лошо няма, стига целта да не беше просто смяна на вашите с нашите.

Шило

Съгласен! Ако има нарушения- да си теглят последиците, ако не- да бъдат изчистени имената им.

Високи очаквания имате към Съдебната ни система ;)) Проверките ще се въртят около "Ние за тази поръчка получихме ли процента или не". А действията на Министъра са класическа манипулация - няма данни, само намеци. За колко дни очаквате Прокуратурата да провери 100 поръчки? Аз ще ви кажа - за две-три години.

Общоприетото мнение за шапкарите не беше много високо. След масовото разочарование от политиците военните ни се видяха като свеж полъх. За пръв път мисля военен е министър на отбраната от десети ноември насам. И сега, тръснал целия доклад на прокуратурата, тя да търси нарушения. Той сигурно е изготвен от сто човека, всеки изследвал по една обществена поръчка. Кой прокурор сега ще чете хиляди страници "за здраве", без да е наясно, дали изобщо има извършено престъпление! Говори се за евентуални нарушения и прокуратурата да проверяла!

Шило

Ще се намери, не се безпокой. По-важно е това, дали изнесеното е истина или не. Щото ако се окаже, че е истина, доста хора трябва да спят в СЦЗ

Къде видяхте нещо изнесено? Аз виждам само "ето ви 100 поръчки, проверете всичко ОК ли е"?

Имаш лек пропуск! Всичко за всяка обществена поръчка се знае, кой участва, кой изготвя заданието, кой какво предлага, кой обжалва, кой печели и кой губи! Всичко се знае прекрасно и то от много хора! Много от тях са ощетени жестоко, много фалираха, много изгубиха страшно много пари! Просто към прокурора се прикрепят вещи лица и всичко излиза.

Не разбрах какво съм пропуснал! Естествено, че всичко описано от теб е написано в доклада. Въпросът е, че ако не е посочено къде е предполагаемото престъпление, никой няма да го прочете, т.е. обект на прочит, не на проверка, ще бъдат само описаните евентуални престъпления. Относно назначамането на вещите лица - и това не е безплатно! А за да платиш на вещото лице, трябва да му поставиш ясна и конкретна задача за експертизата. Ескпертиза от рода, има ли някъде нередност или нарушение е невъзможна.

дадени на прокурор говори,че нищо не им е ясно на новите управници в Министерство на отбраната и за по-сигурно са предели всички обществени поръчки за проверка от някой друг.

Един вътрешен глас ми подсказва, че хибридния Перукан ще бъде първия ефективно осъден министър. И Брксел ще ни погали по главичката.

Щом не дават мръсника на прокурор,а поръчките

След толкова прокурорски проверки, ако няма влезли в затвора, значи всичко е било замитане на следите...

В България , със всичко се злоупотребява . Кога ли ще ни НАСТИГНАТ румънците , мноО са назаТ.

"Сто патрона ще ти вкарам ако с друга те набарам."

Радев се оказа много злобен селтак. На мястото на Москов назначи най-големия му противник, при това произхождащ от дясното пространство. На мястото на Кунева - нейният заместник, който е отстранен лично от нея. С министъра на отбараната имаха личен конфликт и дори му се заканваше. Сега се дават на прокуратурата ... сто обществени поръчки! Не е ли чул, че количеството не определя качеството! Селооооо, село! Голям пилот, постигнал толкова много с толкова много труд, амбиция, дисциплина, воля! И пак да не можеш да избягаш от манталитета си, да останеш толкова тесногръд! Това за мен е УНИКАЛНО!

Деформаторската простотия не прощава. Ти си пример

Митко, не съм бил вундеркинд, но досега съм правил всичко по силите си, за да не съм прост, вервай ми!

...си е простак,където и да го туриш!...

Моля не забравяйте и министъра.

Редактор Таня Тодорова, доклад за обществени поръчки в отбраната, констатирал недобри практики и нарушения не може да бъде изпратен на прокуратурата, защото Прокуратурата не е поща всеки да й изпраща нещо, а е държавен орган, който основно и най-общо представлява държавата като страна на обвинението, в България прокуратурата ръководи разследването в предварителното производство, привлича физическите лица към наказателна отговорност и поддържа обвинението в наказателното производство, като и упражнява общ надзор за законност - по спазването на законодателството в държавата..

Текезесара с перуката за две години открадна и съсипа войската колкото другите преди него не можаха за 20 ,да не говорим ,че има незаети места колкото половината униформен състав.

Как звучи: недобри практики и нарушения. 100 поръчки? Как се проверяват 100 поръчки.? Смешно и тъжно!

Все едно да си помислиш ,че Пътностроителните фирми нямат нищо общо с Тиквата и Доган

За Доган не знам, но мутрата трябва да е проверяван и след кат влезе в затвора.

Открити са недобри практики, открити са нарушения, и тези неща са описани в доклада и са изпратени на съответните институции да ги проверят. Ако има нарушения, те ще се произнесат, посочи Стефан Янев. Тоя очевидно е пълен кретен. Даването на прокуратура е за открити нарушения, а не прокуратирата да ги търси и не прокуратурата се произнася, а съда. Като го глредам колко е просто то очевидно се действа по политическа поръчка.

Де да беше само в отбраната !!! Коя и да пипнеш обществена поръча, независимо в кое министерство, така мЕрише на герберастия (т.е. на корупция), че няма накъде ! Подобни бяха думите на ББ през 2009, когато Нушето управляваше АДФИ и проверяше правителството на Серж !

Трябва трябва всички да ги проверят от мо то до военните болници.

Ха ха, тези се оляха! Само сто обществени поръчки дали на прокуратурата, няма и хиляда!

Я покажете кой снабдява армията с горива. Да не е един близък приятел на Винету МАДЖО се казва?

Цялото правителство на Боце е мошеническо. Кунева вече я наказаха от Брюксел за взятки. Земеделието и храните - където да бутнеш - измама. Фатмака Ненчев е готов за затвора при бай Ставри. Лилето също, под нейно ръководство ремонтираните пътища станаха още по опасни и стават повече произшествия. Ами санирането ??? Румяна Бъчварова е пълен фалш. Горските стованства имат ли джипове, или нямат, никой не знае .... и т.н. ...

Сега ще излезе РЕХАВИЯ ПЕРЧЕМ да казва, че било политическа поръчка

А любимеца Радев , къде го в цялата картинка ? Нали и той се правеше на командваш генерал на два самолета ! Какви са тези протекции и защо не му се споменава името , все едно не е бил в армията ? Как да го разбираме , като благодарност за краткият мандат , при пълна хазна ?!?

Радев ли раздава поръчките? СМЪРДЯЩИЯ Ненчов е май

Шило

Хм, какво е общото между командването на ВВС и подготовката на обществените поръчки?

Как какво !!! Нали самият Радев ходи до Полша , да гледа как се ремонтират самолетчетата . Нали доклада за полските механици на МИГОВЕ е негов !!! И неговото мнение бе ключово за това къде да се ремонтират тия братми !!! Поправи ме ако греша ! Смятам че си доста навътре в нещата човека , нищо че българите си го харесват .