Прокуратурата обяви 3 версии за инцидента в Хитрино

Окръжната прокуратура в Шумен работи по три версии за жп катастрофата в село Хитрино, при която загинаха 7 души, а 39 бяха ранени.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата обяви 3 версии за инцидента в Хитрино | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Току що, доказа на хората (или аз поне теб убедих), че машиниста не е виновен за катастрофата, но въпреки това прокуратурата го обвинява в това, а вестниците пишат че има виновен за катастрофата.Може би машиниста е обвинен в друго престъпление, което няма нищо общо с причините за катастрофата. Отново прах в очите, че виновниците са разкрити.

На всички е ясно, че третата версия е причината. Цигани са откраднали крепежните елементи от релсите за скраб. Такъв случай имаше край софийското село Яна преди няколко години, но за щастие тогава нямаше жертви. Сега се мълчи заради политическа коректност.

И как тогава мина Локомотивът и 5-те вагона. Иди и си научи нова версия, че за тази няма да получиш парички от Козел 16. Хората искат резултати. Тази версия не фаща дикиш. Шуменска прокуратура няма капацитет за случая. Софийска прок трябва да се заеме и да привлече Феодални старци от БАН, щото там е останал някой специалист.

На видеото, дето го пуснаха и после веднага го скриха, се вижда че влакът преминава през гарата със скорост 39.9 км./час! Няма защо да ни баламосват! Това си беше чист терористичен акт и то не за сефте!

Въобще си пишете "наизуст"! Локомотивът "ще"! Ами локомотивът отдавна е в София! Четете!

При положение, че разследването не е приключили как може да има обвиняеми. Как ще се определи тяхното наказание. Шофирането с превишена скорост не е престъпление, а административно нарушение за което се налага глоба. Второ. Имали достатъчно доказателства, че катастрофата е станала в следствие на превишената скорост. Не трябвали да се замислим от физическа, научна, гледна точка скорост от 80 км/ч върху този железопътен път можели да причини дереилиране. Защото ограничението на скоростта може да е с оглед невъзможността на релсите да поемат по-голямо натоварване от 40 км./ч., а може ограничението да е поради социални причини -възможност от пресичането на релсите от граждани. Поради коя от двете причини има наложено ограничение на скоростта от 40 км./ч. Възможно е ограничението на скоростта да е с оглед избягване на последици от катастрофа в населено място. Прокуратурата трябва да каже точния член от Наказателния кодекс, по който е повдигнала обвинение.

Ако влака се беше движил с 40 км./ч пак ли щеше да дерайлира. Ако дерайлира пак ли същите щяха да бъдат пораженията. Ако тези неща нямат значение и има презумция (правило), че щом се кара с превишена скорост значи си виновен защо продължава разследването. Да го вкарват в затвора машинистите,а ако някой се интересува защо е станала катастрофата да плати на БАН за експертиза.

conservator

Състоянието на железопътният път отговаря ли на изискванията и на стандартите. Машиниста може да е увеличил скоростта с цел стабилизиране на влака. Моята кола поради лош баланс на гумите (според механика ми, но според мен заради бабунестия асфалт) например цялата се тресе при скорост от 110 км./ч., но при скорост от 140 км./ч заспива.

ШАХ на следствието. И по трите версии: При по-високата скорост още с преминаването си Локомотив 1 трябваше да се обърне. Версия 4. Нарочно е поставен вагон с дълга база между осите, който трябва да се обърне. 2. Допълнителен въпрос: Защо пораженията са само от едната страна на композицията? Обемният взрив от пропилен/въздух с насочено действие ли е бил?

Затворен съд, високо налягане (газ под високо налягане става течност), пропуква се, обилно изтича, бурно се преобразува от течно в газообразно състояние. Ха познай в коя посока ще е или няма да има посока?

Бурно, колко да е бурно? При ниските околни температури, а и самия газ охлажда допълнително... Следва смесване с въздух до стигане на оптимален стихиометричен състав. И чак тогава е бум.. И си е съвсем обемен, а не насочен.

А най сигурна е прокуратурата в едно - че марсианците нямат нищо общо с катастрофата. Експертизите нали са готови. Сядате над тях и решавате. Колко време е нужно да се мисли, за да се реши въпроса?

Аз, художникът, още нямам идея каква картина да нарисувам ... обаче си мисля да поставя една марсианска ръка която къса композицията и след това бъзика цацоратурата.

Зависи от това, колко тъп е този дето трябва да прецени и дали очаква рушвети в полза на накланянето на везните... Българска работа...

"onzi", ти да не си Цветелин Кънчев, та оправдаваш крадливата марсианска ръка, с "българска работа". Ако си чувал някога за "прусаците на Балканите", сега ще чуеш и за Ziklon B ... на Балканите.