Десетки гледали безучастно побоя върху ученика във Враца

Мълчалив протест ще има в 18 ч. пред РПУ-Враца заради бруталния побой върху 18-годишния Тодор Йорданов, който почина. Десетки обаче са гледали боя безучастно.

Обратно в новината

Коментари - Десетки гледали безучастно побоя върху ученика във Враца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ви разкажа истински случай на които бях свидетел. Действието се развива през 1979 год. в чакалнята на централна ЖП гара в София. Чакалнята е пълна с хора, двама турци се сбиват. В момента в които един Българин се опита да ги разтърве и двамата започват да го бият. Но тогава имаше държава и беше въпрос на секунди да се намесят милиционерите.

Станалото е диагноза за България. Психиатрите са единствените, които могат да дадат точната диагноза вече. България става медицински случай.

Евала на психолозите. Намериха се хора да кажат това ,което всички премълчават, а напоследък мнозина и не могат да разпознаят. Истината е, че дойде време не политиците и икономистите а ПСИХИАТРИТЕ да дадат диагноза на нашата страна. А диагнозата, както я формулират те, е това ,което всеки нормален все още човек разпознава в нашата действителност. Който не я забелязва е част от диагнозата.

Моля обяснете какво се е случило в една обективна статия. Обяснете как може да се разпознае в един разбеснял се шофьор с бокс в ръка, без ученическа униформа, който иска да бие пешеходци на пешеходната пътека понеже не му дават предимство след като са видели, че колата му е с номер с 4 петици. Сигурен съм, че тъй като всеки от нас е бягал за да си спаси живота по пешеходна пътека и е чувал да се надува клаксон подигравателно са симпатизирали на пешеходците.

Всички са ненормални в тази ситуация. И всички са българи. За това говорим. Духовната нищета ни е обзела и са нарушени връзките между нас, като между сънародници. Това и говорят психиатрите! Ама психиатрите щом заговорят, значи нещата са зле - това е диагноза за болест. Ние не само сме бедни - това е половин беда - ние сме болни хора и това е проблема в дадения момент.

Кака да се намесят, и кого да спасяват. Един ненормален шофьор изскача от колата си с бокс в ръка и тръгва да бие двама пешеходци на пешеходната пътека, защото не му дават предимство. В такива случаи е редно да се пмогне на пешеходците, защото всеки от нас е бягал поне веднъж по пешеходната пътека подгонен от някой луд шофьор какъвто е случая. Той е мислел, че има предимство пред пешеходците, защото те след като са видели, че колата е с номер 5555 са длъжни да му дават предимство.

Простотията българска е безгранична! Как е възможно да седиш и да гледаш сеир, когато пред теб два обезумели боклука налагат едно момче..? Що за хора сте във Враца бе? Сега ще ми протестирате. Къде бяхте докато гледахте сеир? Защо не спряхте 'поничките"? Каквото и да е било като повод, трябва ли да го убият от бой? Шибано, разединено племе! Заслужавате си и "поничките" и управниците! Скапана е нацията, която обуславя Държавата. Жал ми е за вас- сеирджии.. Как ще живеете сега след оня сеир? От сърце ви пожелавам ШИБАНАТА ви съвест да не ви дава секунда спокойствие!

,, Не сме народ, а мърша! "е казал един велик българин убит също във Враца. Гледай как трепят и последните млади българи и се моли утре твоята главичка да не хвръкне, че ако си мислиш, че като мълчиш ще ти се размине жестоко се лъжеш!

ГейЕвропейски ценности и поведение!

Напротив- умнико! Това всичкото е в резултат от почти 70годишното мисловно осакатяване и разединение на нацията. Така по- лесно се манипулира- народа да е прост, неграмотен и оскотял.. И ти влизаш в това число , като чета високоинтелигентният ти коментар..

Десетки смотаняци са си бъркали в носа и са били зрители..А може и пуканки да са хрупали..Такова дебилство е настъпило в нашето общество, че ме е срам да живея в тази държава..Безхаберие, гъзоблизци, търтеи, корупция, липса на морал...това е нашата държава. Ако стане Левски, ако стане Ботев, хан Аспарух...ще се гръмнат..Кой съсипа България ?? КОЙ ???

Абе ако ти видиш как един ненормален шофьр с бокс в ръка за да бие пешеходци на пешеходната пътека ще тръгнеш ли да го спираш след като много добре знаеш, че може първо на теб да изпере бокс в главата, а след това да бие пешеходците.

И КОГАТО ЛЕТИТЕ СЪС САМОЛЕТ НАД ВРАЦА,,,, ОПАСНО Е

Бунт и революция. Тотално изчистване на всякаква измет - мутри, крадци, убийци, корумпирани политици, некадърни депутати, сакати съдии, чалга певачки.............

Че то тогава ще остане ли някой?

РПУ Враца са върха! В техния регион са избити стотици нормални хора. Съвсем същия случай имаше в с. Остров преди 3 години: Двама яки цигани посред бял ден 14 ч. се нахвърлят в заведени и убиват младеж с юмруци. До вечерта единият е пуснат от полицията - казал, че е строшил гръбнака на момчето след като другия циганин вече го бил убил... Резултата: единият убиец 2 години, другият убиец, които имал и досие за редица престъпления на свобода! Това е МВР! Това е България! Това е Галиче!

ТАМ Е УБИТ И ХРИСТО БОТЕВ

Покажете тези Боклуци защо ги криете

нещо се подменя действителността. Преди няколко дни, келеш-тинейджър преби в рейса в Бургас, възрастен човек, направил забележка на пиклата, която си беше качила калните кубинки върху седалката. Просто човека, по никакъв начин не е могъл да се защити. Сега във Враца, отново 18 годишен келеш, излиза агресивно от колата, вади метален бокс и се нахвърля върху мирно преминаващи пешеходци ! Обаче, се получава, че пешеходците не са 65 годишни възрастни хора, а здрави и прави мъже, които просват пикльото на земята. Просват го без да употребяват оръжие срещу металния бокс, без да вадят ножове или метална щанга например. Просто така с 3-4 юмрука, както и се полага в подобна ситуация. Какво трябва да се направи питам? Да се чака агресивния нападател с металния бокс да ти счупи главата? Вместо 2-та мъже, можеше да бъде друго дете, майка с количка или миловидна баба.

да лъжете, не знам защо така се вълнувате - на прокурора вече му е платено, няма страшно. Лошото е, че нещо местните не са доволни, та Цацата решил лично да провери. Що няма резултати от аутопсията, а???

Резултата е, че се е задушил, защото си е глътнал езика. Това наистина е възможно да се случи.

Гледам тука некви коментари: какво значи момчето не си е преценило възможностите. Значи ако си беше преценил правилно щеше да е ОК да бибитка и да се прави на велик на пешеходци, така ли? Убийството си е убийство, но като търсиш конфликт не се знае какво ще намериш.

Шерше ла фам! Явно малкият, Бог да го прости, е искал да се покаже като мъжкар пред гаджето си, но е попаднал на грешните хора в грешната ситуация. Като цяло примитивизъм и деградация тресат цялото общество, така че подобни новини все по-често ще четем...

Пича се е надявал, че ще попадне на старци и вероятно е прекалил с филмите и таекундото.

А онази защо не го е спряла ? Или както винаги тя няма никаква вина и си е мислила сега моето мъжле ще им покаже свети Петър къде се намира - да ама става точно обратното...

малкя дрисло си го е получил кофти че добитЪците не са внимавали - сега ше требе да завещаят бизнеса на прокурора

Нека всички, които слагаха френското знаме, сега да сложат снимката на Тодор! Нека не си затваряме очите и този път ! И да покажем, че ни е грижа за тези деца от бъдещото поколение на които не им беше даден шанс да успеят в живота! Поклон мило дете. Жалко, че животът ти така бързо угасна. Жалко , че живеем в скапана и мизерна държава. Жалко е за мечтите, за всичко. Почивай в мир ! Тодор!!!

Защо да слагаме снимка на бъдеща мутра, която налита лесно на бой и има вероятност да убие някой с бокс в ръчичката. Не случайно е взел бокса със себе си - видял е че няма шанс и решил да си даде предимство

Много агресия има вече в тази наша България. Това не е само от филмите и телевизията. Вероятно ни се поставя нещо в храните и напитките - друго обяснение не мога да си дам. Като че ли целият свят е полудял.

Колко помага таекуондо срещу метален бокс? Мутрата премиер е каратист. Какво ще стане ако няма охрана?

ще се сблъска с народната любов, кво.

Сеирджии-това ли сме българите.Така ли нямаше,кой да помогне на това дете.Снимали докато го пребивали.Утре вашите деца ще пребиват-пак ли ще гледате.Искам само да видя на тоя съдия,който е постановил такава ниска присъда да го постигне същата участ-тогава да видя ,каква песен ще запее.Мръсни,долни,продажни съдии и съдебна система.Циреи на народните ръце.Да гният в ада всички продажни съдии и адвокати.

ще гледаме не, ами ще викаме "преклонена главица сабя не я сече" и "срещу ръжен не се рита", докато ни потурчват синовете и ни изнасилват дъщерите! Сеирджии сме си, признаваме си! не очаквай от нас да се бунтуваме и да се борим, очаквай пет века да си блеем под чуждо робство! Да живей българия, ний сме номер едно!

нема ни държава, ни полиция, ни народ

ИМА МУТРО-КОМУНИЗЪМ!!!

Е как да нема полиция! 60 хиляди прасенца на копанята! С 1 милиард бюджет! Има полиция, как да няма!

ЩО НЯМА КОМЕНТАР ОТ НЕЯ??????

Каквото повикало, такова се обадило. Само не трябваше по никакъв начин да се стига до такъв край.

пичове палнете им на тези автокъщата сигур там има и крадени коли

А така! "Браво на нас българите!", Велика, хилядолетна нация, дала култура, писменост и цивилизация на Европа. Да, такива са били българите в древността. Сега обаче тук, на тази територия не живеят българи, а някакво изключително извратено, садистично и в същото време мазохистично племе. И стига вече оправдания с политиците. Тези некадърни, корумпирани и малоумни политици кой ги е избрал. Ами ние. Все едно във футбола един отбор да си вкарва всеки път автоголове и накрая съдията да е виновен

Миналото си е минало,много е важно,как ще си направим настоящото.

държавата се управавлява от мутра прочела ЕДНА книга през живота си-ужас.естествено че в държавата ще цари хаос,простотия,деградация,цинизъм,омраза,тарикатщина и насилие.просто типичните черти на "борче".все едно да дадеш на каруцар да управлява тир,или на гребец да води лайнер-резултата ще е пълна трагедия,точно като е в момента държавата

ами 20 години като не се управляваше от мутра ТИ и Родителите ти къде бяхте, бе???? Защо търчахте по дискотеки с мутри и фолкаджийки и ви биеха и ви гледаха страшно охраните и дрогираните мутри? ЗАЩО харесвахте мадамите, угодни на мутрите със силикон, мрежести чорапи и изкуствени коси и джуки?? ЗАЩО гледахте клипове и предавания, като напр. Слави Трифонов всяка вечер, без да възразите в СЕМ или в социалните мрежи, в които предавания официално се легализираше мутренския и просташко-диалектен език и НОРМИ???? Сега ВИ БИЛИ ВИНОВНИ СЛЕД 20 Г Б.Борисов и министърката?? Айде, холан....!!!! Не приемам ПРЕДАТЕЛСТВАТА, предателството към СЕБЕ СИ, към, ХРИСТИЯНСТВОТО, към ПРАВДАТА, към ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ. Значи над 20 г., почти четвърт век мълчахте като риби - и народа, и гражданското общество, не критикувахте медиите, не протестирахте, потребвахте всеки ТВ-продукт, вкл. долнопробни американси филми, закупени на туптан на ниска цена, възпитаващи убийство и агресия, гледахте КЕЧ на бира с фъстъци и сега.... МИНИСТЪРКАТА Е ВИНОВНА. Една жена като Батман с магическа пръчка да поправи цялото общество и всичко произтекло за няколко месеца??? НЕ СЪМ СДЪГЛАСЕН. ВИНАТА Е НАША И НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НА ПОКОЛЕНИЯТА!!! ТОВА ИЗПОВЯДВА БОЖИЯТА ПРАВДА. ИНАЧЕ има много виновни. ДА СЕ БОРИМ ЗА ПРОМЯНА НА ЗАКОНИТЕ НА ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА, ОВЛАСТИЛА С БЕЗНАКАЗАНОСТ всички плащащи престъпници, свързани част от тях с политическите сили.

БГ, да ви допълня - освен че гледат чалга, не позволяват да им направиш и елементарна забележка. Плюят семки и хвърлят боклуци навсякъде и ако се опиташ да им направиш забележка, ела та гледай - ще те сразятсъс земята. Затова пък претенциите им са изключително големи - искат,искат,искат.... Това е картинката в България, лошото, чея пренасят когато отидат и в чужбина, та ни мислят за цигани. Бъчварова и Борисов какво са им виновни?

С голяма тъга пиша, много жестоко е всичко това. Виновни има и те са много, дано да има възмездие за активните и пасивни участници. Всяко убииство е жестоко, но това е животинско.

Трябва да приемат такъв закон,който гледа и не прави нищо за да се избегне инцидент и него да съдят.

В Германия полицията гледа безучастно как араби пришълци изнасилват германки,в България народа гледа безучастно как убиват момче....дегарадация

Враца е представителната извадка за агресия и самохвалство. Иедновременно с това сами се възхищават на тези си "качества".

Бих казал, че няма място за съмнение, че държава няма. Просто БГ се управлява от мафиоти на принципа на ЕООД, в което гл.мениджър е борисов, мениджъри са разните министри, на по-ниско ниво са разните шефове на агенции, шефове на силовите ведомства, и още някои областни управители, и до там.Останалите във властта а им разни секретарки, полит. анархизатори,журналоиди и още малко ...разни; останалите сме кенефочистачките, миячките, ..абе, общо взето торта на земята на която стъпват.ДОКОГА!!!

ми учили са се от синовете на оня мутант, кмет на едно село наоколо. дали са им пример как можеш да биеш и тати да те откупи. пълна деградация ..

Чувството за безнаказаност се създава от бездействието на институциите за вътрешен ред и сигурност. И тъй като е казано: "Рибата се вмирисва от главата", да видим Рибата - 1 бивш Главен секретар на МВР, кмет на най-големия град и столица на България и настоящ премиер на страната и пряко отговарящ за МВР е всъщност...бивш СИК-аджия и телохранител на бай Тошо. Последният, както го чуваме от архивите, трудно е връзвал фраза и дори при написани от други речи едва е можел да ги чете. Нацията наистина се е вмирисала яко, като главите й преди 25 години и сега са неграмотници, мутри и телохранители.

v severna koreia nai bezopasno shte da e,a??

Ох, жалко за хубавото момче ! Не си е преценил силите, подвел се е от тренировките. Ама уличния бой е жестоко нещо, там няма съдия, няма правила, няма "брек". Двама срещу един, а той е млад още, няма мускулна маса. И тия двамата са идиоти пълни, да не знаят кога да спрат, да удрят човек в безпомощно състояние, отвратително престъпление. Колкото повече нараства стреса и напрежението между хората, толкова намалява и културата, да точно така - културата на боя. Да знаеш кога да започнеш, дали да започнеш, кога да спреш, как да излезеш с чест, как да защитиш, как да не нарушиш закона, как да помогнеш. Пълно невежество и страшни резултати. Като няма казарма, така ще е. Те тези неща не се учат с гледане на американски филми.

Треньора не го ли е учил да се отбранява? А иначе мисля, че един нахакан тийнейджър трениращ боен спорт се е качил в кола и то с мацка пред , която трябва на всяка цена да се покаже колко е велик е имал нещастието да срещне съвсем случайно двама мутрагени , които трябваше да бъдат в затвора ако живееха в някоя цивилизована държава. И не случайно хората избягват да се намесват в такива случаи защото те самите щяха да пострадат. То полицията и прокуратурата си правят пас, а какво остава за обикновения човек.

Браво , братле отдавна не бях чел толкова смислен коментар. Много истини си казал, както е истина и факта че на нас балканците тези неща са ни в кръвта, така че по добре човек да знае как и кога да се бие .

Стига с тая малоумна казарма. Не е нужно да си ходил там, за да знаеш че с бой не се решават проблеми. Възпитанието и информираността са важни в такива ситуации, децата в днешно време са изключително осакатени умствено.

Хубаво прочетете какво е казал психологът. Цитирам с главни букви: "ПРОСТОТИЯТА, ДУХОВНАТА НИЩЕТА и ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО, както и РАЗПАДЪТ НА ВРЪЗКИТЕ в обществото са причините"

гледали безучастно, вместо да спукат биячите, са съучастници

Нали това беше една от целите на целия ,демократичен , нео-либирален преход.Целта е хората да се превърнат в стадо и да заработят инстиктите за самохранение и всеки да оцелява сам за себе си.Не случайно беше отменено и смъртното наказание,не случайно в първите години на необратимия и безкраен демократичен преход бяха пуснати на свобода всички /почти/криминални престъпници , а значителна част от тях се сдобиха със званието "жертви" на тоталитаризма.Обир на банка , а 1986 година , ако не греша беше обрана банката в Хасково ,но тогавашната милиция действаше професионално и извършителите бяха заловени,осъдени и разстреляни.Една стюардеса лакома за парите на своята леля /позната на майка ми/,завърта главата на едно тъпо момче,съставя му план ,инструктира го и го праща да убие лелята.Разкриват ги и двамата ги разстрелват , като стюардесата не е пряк извършител ,а инициатор,организатор и подбудител.Сега извършителя получава за предумишлено убийство 8-10години или по-малко.Тъмно зелен убива самотна възрастна жена след като я изнасилва и отсича с мотика краката и получава минимална присъда

намери покой душата му, много красиво момче, страна мащеха за своите, майка за чуждите/и родените тук чужди/

Всеки ден по пътищата шофьори и пешеходци се псуват,но това момче не си е преценило възможностите си и пред приятелката си е искал да се покаже,а колко по лесно щеше да бъде ако не е натискал клаксона и спокойно да изчака двамата да пресекат и всичко щеше да е ок.

Най-после официално заговориха за простотията и моралната деградация в тази държава. Може би така след около 30 години да престанат да се убиват за нищо по всяко време. Дъбилите, възпитани от дъбили нямат засрамване, а това че хората не са се намесили очевидно е защото тези двамата братя-ублийци са добре известни в града и са вилняли и безчинствали и преди това, без никой да предприеме нещо. Естествено е, че хората ги е страх да не бъдат пребити, наръгани с нож и ударени с бокс, а може би и застреляни с пистолет - е това е действителността, а министърката на МВР Бъчварова се държи като лелка в селска детска градина, назидателно и простовато. Как полицията ще има авторитет с такава проста лелка за министър!

Може ли да пуснете техни снимки. Искам да знам срещу кого хвърлям камъни.

Pesh0

Да защо слагат снимка на жертвата , а не на Биячите ? Тях закона ги пази , а жертвата ако може да се оплачи .

Няма я вече нашата истинска България !!! Това е общество на озверели и озлобени мутанти. Всеки ден изсмукват човешките нрави и маниери от нас. Спокойно мога да кажа ,че вече сме зомбирани.

Ако всички като общество знаем, че дори за обида ще сме съдени и наказвани, да не говорим за нещо повече. Подобни случаи няма да има.

Pesh0

Ама и хляб за адвокати и прокурори , няма да има . Извършваш Убийство и закона да е един . .... не от, до . Влизаш лежиш излизаш . Да е ясно и точно .

а да, и да допълня - обзалагам се че убииците са първи дружки с полицаи...

На мен продължава да не ми е ясно как посред центъра на града се извършва побой с трима участници и десетки зрители, и нито едно прасенце в синьо не е отишло да провери каква аджеба е тая тълпа посред, повтарям, центъра на града.

а де? и аз това питам ( и отговор не искам.)

В 13 часа посред бял ден всичките прасенца са били на копанята в някое съседно кафене - какво не ти е ясно?! Те и да не бяха, не биха се разтичали, та точно по обедно време, когато тъкмо си пълнят търбусите, или отмарят веднага след това ... Забрави - нашата полиция отдавна никого не пази - интересуват се само от личните си привилегии, отпуски, заплати и ранно пенсиониране! Кой къде се бие и убива не ги занимава въобще! (а и Поничките сигурно са им снасяли, както си е редно в тия среди, какво се чудиш?!)

stan_posta@

За секунди става. Ако решиш да се намесиш трябва да привлечеш още хора, не може сам, глупаво е да повториш грешката на жертвата. За това се иска още време, как се събират 3-ма мъже срещу двама с бокс ? Защото младежът вече е бил загубил възможност и той да се съпротивлява, не се брои. Жестоко не му е провървяло, не става толкова бързо да се намерят трима мъже. Не бързайте да съдите ! Не е като по филмите да дойде Стейтън или Сегал или Дизел или Чан и да набие 7-8 здравеняка. Сам човек си търси белята.

Sm3hurk0

Хората ги е старах да направят, каквото и да било.... Ако не направиш нищо - лошо. Ако направиш нещо - пак лошо. Казвам лошо, защото дори да се опиташ да помогнеш, внинаги ще се намери някой натегач (оперативен работник), който да изопачи нещата... Изпитал съм го на собствен гръб.... накратко: Преди години, чиждам тежка катастрофа до телевизионна кука в София. Като лицензиран радиолюбител, минах на честотата на 1 РПУ, представих се с инициалите и ги помолих да пратят спешно линейка. Линейката дойде за 2-3 минути и човека беше спасен. ( след операция му баха махнали жлъчката) До тук ... всичко е наред, но от тък почват мъките за мен. Преди месеш променили закона за радилюбителите и в новия закон се забранява по каккъвто и да е повод да се влиза в радиовръзка с радиостанции, работещи извъм банда 144-146 MHz. Един... ОП на име Бардаров, искаше да си сложи в актива червени точки и ето на има такива, които пречат на работата на органите на реда и ние ги заловихме.... Въпроса стана .... голям... стигна се до началника на СДВР, който също е радиолюбител.... Взеха ми радиостанциите... цирк голям... След месец, ми ги върнаха с усно предупреждение да не правя повече така. Обещах им, че дори да видя, че гори 1РПУ, на никой няма да казвам.... и че само ще гледам.... От тогава не вярвам на МВР, защото някой натегач ще се опита да редстави твоята намеса ( за добро или за зло ), като част от група за рекет и тем подобни. Има и други случки на който съм бил свидетел, а предполагам и тези, които са гледали побоя над момчето са били свидетели на подобни милиционерски номера и за това само са гледали.

това , което ме възмущава е че цял ден слушам обвинения към обикновенните граждани, че не се били намесили. никои не адресира проблема към напълно безучастната,импотентна полиция. в англия например, вастите призовават обикновенните граждани да не влизат в саморазправа с подобни престъпници, а да извикат полиция. тук - наопаки. къде и как е деиствала полицията в този случаи?

И мен ме кефи как всички прехвърлят отговорността върху обикновените граждани. Какво се очаква, някой бивш десантчик да излезе от тълпата и саморъчно да разтърве въоръжен бой от трима участници, двама от които "известни на полицията", да им удари един шамар и да ги прати да си ходят по живо-по здраво? Прасенцата с 20-те заплати къде са били, та е имало десетки свидетели и ни едно милиционерче посред бял ден в центъра на града, а?

няма обикновени и необикновени граждани. всички са еднакви. гражданските задължения не почват и не свършват с гласоподаването - това са овчите задължения. гражданските задължения са да се осигури върховенството на изконните морални ценности на обществото всеки ден всеки час във формална и неформална среда.

моето дете англия е общество не сегрегациите. и няма единност на нацията от там и няма единност на моралните ценности - единствения начин да съществуваш така е с държавен контрол върху масите-.

маината ти на припек.

Англия откога е твое дете? Или само си неграмотен?

Тодор от снимката вледеняващо много прилича на беглеца от борисовата градина след убийството на Георги. Много голяма конспирация но знае ли се. И там закъснението и разминаването в във времето на линейката се оказват фатални.

след като има такава морална деградация, продължението на случая е следното: двамата братя, убили момчето да бъдат обесени в центъра на Враца и така да стоят, докато гарваните не ги оглозгат.

по кратуната и затова във Враца първо мачкам, после клаксон!