Оправдан за шумно убийство съди прокуратурата за 500 000 лв.

Пламен Калайджиев, който 15 г. след убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, беше окончателно оправдан, съди прокуратурата за рекордно обезщетение.

Обратно в новината

Коментари - Оправдан за шумно убийство съди прокуратурата за 500 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така беше в годините на БСП...

Парите не са много в предвид на това какво му е било причинено от държавата. Въпреки оправдателните присъди, 90% от познатите и приятелите му ще го гледат накриво, предпазливо и винаги ще си имат едно на ум за него. Лежането в арест без вина изобщо не е шега работа. Наблягам - без вина.

Какво значи "отговорността на държавата и общините" - нищо. Щото сега ще му платят с парите от всички които плащат данъци. сега държавата трябва да заведе дело срещу некадърниците, ама на кой ли му пука.

Едни от вас защитават съда, други прокуратурата, трети следствие или МВР. Няма разлика, в съд, следствие, прокуратура и МВР има мноого корумпирани и алчни за пари, власт и положение твари. При това работят заедно: Прокурора трябва да изиска от следователя определени действия, а съда от прокурора.....но накрая все няма годни доказателства и си прехвърлят вината като горещ картоф, затова няма осъден мафиот, политик, убиец, нотариус, банкер....няма и да има при това"правосъдие".

Много хора се чудят, защо българската прокуратура не разследва корумпирани представители от властта! Да не са луди! Не помните ли, след като един главен прокурор - Н.Филчев се опита да обвини действащи държавни ръководители и високопоставени лица в лицето на Иван Костов и ген' Атанас Атанасов, как бе съсипан и изкаран луд с помощта на медиите! А, зад Филчев нямаше сила! Силата бе и е в България, винаги в "лошите"!

И ходеше на работа с джипа на Алексей .

Да, само той го разбираше...

Кой орган ,разследвал случая-следствие или прокуратура, съд е допуснал грешката,поради некадърност или в нечий интерес...--ДА СЕ ПЛАТИ обезщетението от техния бюджет или от преките виновници. укрили извършителя..!!!

може да измами този и онзи но този горе дето гледа и съди не може -връща се с лихвите

ТОВА Е РЕЗУЛТАТА НА МАЛОУМНИЦИТЕ, КОИТО С ПРИМИТИВНИЯ СИ АКЪЛ И НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ДЕЙСТВИЕ ИЗМИСЛИХА ПОЗОРА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД. СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПОДОБНО НИЩО, ПОКАЗВА ,ЧЕ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ЖИВЕЯТ КАТО В КОЧИНА ТЪПАНАРИ. ВЪПРОСА С БОЛНИЯ ЧОВЕК - ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ ,НО МИСЛЕНЕТО Е ПРОЛЕТАРО- КРИМИНАЛНО И ТАКА ЩЕ Е. КОЧИНА.

Всички следоватли и прокурори, работили по случая, сега да плащат! А не държавата от нашите данъци! Значи аз веднъж плащам на прокурор и следовател заплатата, после пък на престъпника, които заради тяхната "крещяща небрежност" е на свобода!!! Сега тези пари да си искат от лицата, които неса си изпълнили служебните задължения!

Жалко за Надя... Учихме заедно училище. Този лично, не го познавам, но Орлин трябваше да е в затвора. Той и кукловодите му всеки ден има за какво да влезнат в затвора. Той е нещо като "ямболския Пеевски".

Закрийте правосъдието в България!

Да ги осъди! Ама не после от общия джоб да вземат парите. Да си продават колите, вилите, апартаментите тези които са виновни и да му се издължават... И трябва да съди, не ПРОКУРАТАУРАТА, а Иван, Драган, Петкан и т.н. - тези дето според него са виновни....

Българска, съдебна система!...

Прав е човек да иска обезщетение, но какво да искаме ние след като нашето дело за делба се влачи от една инстанция на друга инстанция цели 19 години и накрая - нищо ЗУТ-а се промени ?!!!!

DIDA

Спомням си този случай! Просто трябваше да има някакъв виновен...

Директно от прокуратурата ли ти плащат?

минаха и вече забравихме, че тази адвокатка всъщност беше убита, защото нещо приказваше много срещу прокуратурата.Тогава набързо я "опраскаха" и сега същата тази система оправда убийците й, какво толкова...?

Мотивите на съда, непрофесионализма на полицаите и разследващите, барабар с прокурорите, въобще остана на заден план, че има убит човек....!И ненаказан убиец!

Айде сега сумата, която ще му присъдят да се заплати от бюджета на Съдебната власт /ВСС/.....

А, не от бюджета на съдебната власт, а тогава през 2000 г., доколкото си спомням от следствието което беше към МВР, което не си е свършило работата. Криминалистите тогава, какво са правили? Много въпроси, отговор няма.

"В мотивите си съдът записа, че изходът от делото е бил предизвестен заради "пълно бездействие на разследващите, крещящ непрофесионализъм, прикриване на оневиняващи доказателства за подсъдимите и нито едно пряко доказателство, което да подкрепя обвинението". С други думи, коментарите са излишни? Едната от двете инстанции е очевидно виновна, въпросът е коя - полиция или съд? (с други думи, изхождайки от чистата логика, няма трети вариант, и двете институции да са прави). А аз ако смея да попитам, нали все пак виновен или виновни (убийци) трябва да има? Ще се намерят ли някога?

А сега ще платим и 500 000 за "Поничките", а нито един прокурор или друг - няма да бъде наказан и със стотинка.

Доказателства се събират от Следствието и МВР, а прокуратурата на база на събраните материали преценява дали да повдигне обвинение.

"В мотивите си съдът записа, че изходът от делото е бил предизвестен заради "пълно бездействие на разследващите, крещящ непрофесионализъм, прикриване на оневиняващи доказателства за подсъдимите и нито едно пряко доказателство, което да подкрепя обвинението"." Типично за България. Сега в Страсбург. Кой ще му върне 15 години от живота?

И тази адвокатка ще да е умряла от сърдечни проблеми - също като Тодор от Враца!

Не, но не всеки "обвиняем" е виновен!

Че в Б-я всички обвиняеми са невинни!

само в България се плаща на виновните , дори убийци да са...жалко за жената...

глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи.

След като са го оправдали, би трябвало да получи обещетение, но в никакъв случай не толкова голямо. То не може да надхвърля обещетенията за убийство например. Въпроса е, че накрая ще плати народа, а не виновните. Да заведе делото срещу прокурорите и следователите по неговият случай.

ако е истина написаното в статията даже е малко за 15 години съсипан живот, но плащащите трябва да са прокурорите и полицайте които са допуснали този абсурд. Може да не намериш убиеца, но да измисляш доказателства и отчиташ дейност за такива важни неща... освен ако не е направено умишлено...тогава те са за затвора....И жалко за близките на жертвата -явно трябва винаги правосъдието да се взима в собствени ръце

Бе ти като че ли от твоя джоб ги измъкват тия пари та ревеш на умряло! Знаеш ли за колко още глупости и простотии България е осъдена вече да плаща, но това не го пише по сайтове и вестници? Не че ти го пожелавам, ама ако се случи тебе да те обвинят за убийство, да лежиш по арести и затвори, и цели 15 години да те водят официално "убиец", пък тогава ще те питам малко ли ти се виждат тия пари, какво ще кажеш, а?

Говорим за български стандати. Убийството е от преди 15-16 години. Но обвинението към него не. Предполагам е бил в ареста от 2005г. до 2012г. От както е почнал процеса, до като е завършил на първа инстанция. Примерно 8 години. Никак не е малко. Но тук като например Максим Стависки направи катострофа с автомобил, трябваше да плати примерно 100 000 лева за убитото момче и 80 000 лева за момчито в будна кома. Просто сравнение. А за момичето сигурно има да се грижат докато умре.

Стигнахме до там,че убийците да не се разкриват прикривани от съда и прокуратурата и след това да се изкарват невинни,а после с цялата си наглост да съдят държавата и да им наливат стотици хиляди ,като награда за извършеното от нашите джобове!!!

Не говори тъпни! На всички е ясно, че Филчев поръча това убийство и натопи Калайджиев! Само че копоите на Филчев са тъпи и прости и едни читави улики не можаха да скалъпят! Лошото сега е, че тия пари ще ги платим ние! А иначе истинския убиец си е още на свобода (ако е още жив)!

И тогава кво прави като дипломат? Нещо като награда, следва да бъде върнат незабавно и да започва да чука камъни за да си изкара задълженията.

Ти,кой мислиш ще прибере тези пари? Точно тоя смрад Филчев!!!!

безпримерна наглост! Господ ще ги награди- и съдията и него.

Какво са ти виновни съдиите? Или щото Боко така казва, ние ги хващаме те ги пускат! Хващайте ги както трябва, ако въобще имате желание или ви разрешават!

зад всички тези грешки стои г-н Филчев и сие, съдии и следователи, и горната сума би трябвало да се търси от тях...

Филчев беше само официалното лице на мафията ДС. Помните ли как се държеше и какво говореше, а за награда - посланик, че той и не се яви даже.. Човекът по всякакъв начин демонстрираше недосегаемост и непукизъм.

Гнус ме е от тази "държава"...

Хвани Цацаров, пък удари Панов..

Я кажи само какво общо има Панов?

Шефа на ВКС ли? А-а-а, нищо общо няма с правосъдието, прав сте! Извинявам се, че го намесих ;)) По същата логика и на Цацаров трябва да се извиня.

От къде ще ги вземе прокуратурата тия пари? Май от бюджета...

България,страната на безграничните абсурди!!!! България,територията рай за престъпниците и убийците!!!