Прокуратурата: Приемът за 1 клас в София нарушава закона

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе протест в Административния съд срещу Системата за прием на ученици в 1 клас в общинските училища в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата: Приемът за 1 клас в София нарушава закона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така наречената "система на образованието", системно си прави експерименти с децата. Още от живково време си играеха на "новата система", "по новите изисквания", "по новите учебници"... Затова ние си останахме все спо стария манталитет - не е важно да мислиш, важно е да рецитираш урока по биология в размер 2/4 при темпо поне модерато! И прекъснеш ли, значи не си сигурен и ще ти намалят оценката. Та такова е и населението на страната, включително това, което взема решенията за утрешния ден!? Но ако ви изглежда, че това е малко, то трябва да си спомните, че имаше детска градина, която приемаше децата с входящ тест!? Простотия от върховно ниво! Имаше училища, които правеха същото и за първокласници!? Като че ли ти трябва да си знаеш, а не да влизаш в училище, за да го научиш тепърва. Е, вярно че няма много желаещи да те учат. Но пък има много учители, абонирани за заплата в "системата". И защо трябва да е законно? Какво може да се очаква, след като директорът е учител като другите такива. Без никакъв управленски стаж, образование и опит. И най-смешно е при директорите на детски градини, понеже те са обучавани по най-отдалечената от тази планета методика. Учили са цял жевот да си летят леко и свободно. И изведнъж трябва да започнат да вземат решения за покрива на сградата, тоалетните, мазилката, горивото за отопление, юджета и т.н...

Половината от населението се пресели в София !

средното ниво на образованието в дадено училище е онова, което вероятно детето ви ще получи. ако по адрресна регистрация трябва да запишете детето си в училище с преобладаващо зеленокожо общество нали не очаквате детето ви да стане гений? учителите преподават така, че поне половината от децата да успеят да разберат материала. така че пращайки детето си в подобно училище вие го боричате на провал. имам познати които поради подобни обстоятелства се водят че живеят някъде другаде - при баба и дядо, или под наем - само и само да заобиколят системата, която е решила че баш училището в техния район трябва да събира зеленокожи... повярвайте ми - и най глупоавото хлапе в някоя математическа гимназия има по добро образование от отличник в подобно училище. аз самият бях в подобно - доста посредствено училище(преди трийсетина години). когато влязох в математическата гимназия от пълен отличник, едва скалъпих четворка. оказа се, че аз с прочитането на условието на задача пресмятах отговорът, но онова което пишех на листа бе пълни глупости... още си спомням '96 - когато завърших МГто - моя випуск бе позорът на гимназията - само 72% продължихме да следваме... интересно ми е мойта диплома от 5.72 на колко ли се равнява по днешните системи(вярно че тогава бяхме опитни зайчета - учебниците ни ги сменяха поне два пъти на година. а самата система на преподаване - по често...)? аз тогава в 7 клас учех неща които сега преподават в 9ти... та да се върна пак на системата - скъпи родители. ако искате децата ви да получат свестно образование - моля не оставяйте на системата да избере де ще учат децата ви.

Нямам фантазия как се злоупотребява с прием за Първи клас. Как!?

Аз пък имам въображение и мога да ти изредя 10 начина поне! Пример 1 - на учителка или директорка детето за да си го вкара, при надхвърлящ брой деца си изсмуква даден критерий от пръстите по който да отпаднат необходимия брой. Пример 2 - някой директор на който му е избило в някаква посока (пълно е с такива хора) решава да приема деца само на родители с висше. Или на родители които са грамотни. Или да наложи ограничения засягащш малцинства. Много начини има да НАПРАВИШ ПРЕЧКИ за да се 1 облаговетелстваш, 2 поискаш подкуп или 3 просто от некомпетентност

Това е ГЕРБ - беззаконие, простотия, неграмотност, некомпетентност. Същите са и техните избиратели - селски комплексари или цигани.

Уважаема ПРОКУРАТУРА защо само София ами другите Варна е същата боза и е крайно време да си свършите работата повсеместно нали охранявате да няма мушмангии.

Това се случи и в други градове! Никой не ги проверява тези документи за удостоверяване валидността на дадения критерий.Единствено адресната регистрация се удостоверява с удостоверение от общината,всичко друго е измама.Всеки може да си попълни всякакви критерии в бланката за електронно записване и после при фактическото за записване в съответното училище никой нищо не проверява!

то ние образование нямаме, а вие сте ръгнали срещу "правилата" на СОС! И забравяте, че там е начело великата самоковска учителка!

До къде стигнахме:(((((цацаратурата да се занимава с прием на първокласници доката ''завършилите'' мутри си крадът безнаказано под зоркия и поглед:((((Смешни сте жалки сте също като това кое дете не е прието в ясла или градина ще му се плаща за лична бавачка....

Подбират си децата. Това правят. След 1997 г. се видя, че учителите са най-голямата гилдия в държавата и им дадоха права, като да си правят каквото искат. Сега не можеш да ги накараш за нищо да стачкуват. Само за заплати. А другото е почивка и силна храна. Системата на образованието и тотално разнебитена. Простотия и мързел цари на всички нива.

и арогантност от селските пръчки, наричащи себе си учители. едни неграмотни, прости селянки, дето и за това не стават...

НАПРОТИВ , САМО ТРИ СА ЧУЖДИ, А ОСТАНАЛИТЕ СА ВСЕ СВОИ .

Това се нарича административна неграмотност, но при 40% функционално неграмотни си е направо очквано

Абе то и винетките бяха незаконни, ама...

в тоя ред на мисли - билетчето за градски транспорт - също...