12 души отиват на съд за пране на над €4 млн.

Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт срещу 12 души от организирана престъпна група за пране на пари. До арестите им през 2011 г. те са "изпрали" над €4 млн.

Обратно в новината

Коментари - 12 души отиват на съд за пране на над €4 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пропуснахте да споменете, че 'лошият' Цветанов ги вкара в ареста ? Цветанов наистина беше подгонил мафията и вкара в ареста тракторите , сумистите, наглите, крокодилите и много други лица от ъндърграунда ... Какво стана с бандата за мокри поръчки на Пешо сумиста ? Кога ВКС окончателно ще се произнесе по доживотните им присъди ? Да не би Пешо сумиста и сие , които са 'нашите' момчета на Доган и мамин Делянчо Пеефски, да са ги пуснали на свобода ? Защо т. нар. медии не задават тези въпроси ?

Наскоро гледах един филм, за Уолстрийт. Някакъв вълк беше, или поне така му викаха. Наркоман, чекиджия и измамник. Крадеше доста пари, притова почти законно. Преди няколко седмици разбрах, че същият този човек даже е излязъл от затвора и е идвал на посещение в България. А за него нищо не пишете.... Странно....

"мозакът" бил в Молдова,който се "ИЗДИРВАЛ"!? А,дали ще бъде намерен?!?!?! Да,ама не!

До автора! Не е "рускО говорящ", а руски говорящ. Увреждате си читателите с неграмотния български.

Синко, преди да коментираш, вземи прочети някоя книжка. Пише се Рускоговорящ, притова слято. Баба Вуна.

Боко репресира честните бизнесмени' ДОЛУ БОКО! ОСТАВКА!

ако прокуратурата е формулирала престъплението като"пране на пари" - то съда ще ги пусне....защото както съдя по статията си е чиста кражба!

Естествено че ще ги пусне. Платили са си където трябва. За всяко нещо си има цена, явно.

xaxa аматьори

Много здраве на спец прокуратурата от Брендо. Продължавайте все така с грандиозните разкрития.

Тези руско езични лица са официални служители на руските тайни служби, нарочно останали в бившите съветски републики Най невините неща с които се занимават е износ на пари на Запад, за купуване там от Путин на политици, цели партии, вестници и ТВ канали.

Хахахахаха.. Леле колко си светнат по въпроса. Бравос от ЦРУ или от ГРУ получаваш нифо, троянски кон?

Пране на пари се нарича процесът на легализация на крадени пари пред данъчната служба. Т.е.узаконяването им. В случаят има крадене на пари и изнасянето им навън като крадени (нелегални). Изпрати пари са тези на Доган (Мултигруп). С един превод от България за $5000000.00 в САЩ една от фирмите му купува наведнъж 100 товарни камиона. Поле част от легалната печалба,се заделя за луксозни играчки - яхта, охрана, сараи, финансиране на избори, интимни играчки за гувернантките...

"Изпрати" и "Изпрани" са съвсем различни понятия, ако не знаеш. Та, какво искаш да кажеш?

Пак ли руснак е намесен, те освен за убиийства и мошеничества, за друго не стават.

Пак ли се обаждаш неподготвен, за какво въобще ставаш?

Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби ! коментираите моля , но нямате думи ? минусите се виждат , но коментарите ви не се виждат !

Къде са ти доказателствате бе пульо? Може и така да е, но тука в този форум са само тролове и сеиирджии, не е фактор. Беги с доказателства при прокурора, или поне при редактора на някое жълто списание, жадно за сензации.

Бог да го прости батето, в едно от интервютата си бе казал,че износ на жени за най-древната професия са се изнасяли по негово време - това са били манекенките...,мисля,че има и все още живи жени,които биха могли да го потвърдят,макар,че според мен не това е интересното и важното днес. Важно е най-после виновниците да се случват тези неща, така наречените "народни"представители най-после да приемат закон за проституцията и да дадат свободата на всички ония,които искат да практикуват най-древната провесия да го правят ,съгласно закон,при което всеки,който отиде при тях за такава услуга ще е спокоен за здравето си (спин) ,а защо не и за портфейла си ( няма да го принуждават да си "признава",че е станал татко и т.н.) Ама,както всички вече сме разбрали, нашите "народни" представители си гласуваха правото да развиват и частен бизнес паралелно с депутатстването си и..., ами гледат си финансовия интерес,а второ,трето и четвърто е ,че тройната коалиция прогласува закони,за които,ако бяха кметове щяха да бъдат разследвани и съдени - НПК - конфликт на интереси;злоупотреба с власт с цел обогатяване; предумишлено сговаряне с цел присвояване и т.н. и т.н., но ние не сме америка...

4 млн трябва да могат да осигурят по едно справедливо обезщетение за всички по стълбицата, но пък кой е луд да дели с тия нещастници. Щом влиза в съда, значи куките на са намазали нищо и другите няма да намажат!

В тесен смисъл на думата мисля, че заглавието и термина "пране на пари" в случая не е коректен, меко казано.Тук става въпрос за финансова или банкова измама.Сигурно има и по-точен термин, но не и използваният в заглавието.

Общо казано, неграмотно написана статия. Разкриват се сметки тук, като данните (номера, пароли) се събират- със съгласието на сметкооткривателите, на които се дава по някой лев, данните се препращат на човек в Молдова (незнайно защо наречен "хакер"); този човек разполага и с данните за достъп на "захранващите" сметки, т.е. тези, от които се перат (превеждат) парите, но за да не оставя следи, използва различни IP адреси или различни компютри за да достъпи едните и другите сметки. Парите се теглят в брой чрез дебитните карти и физически се препращат по-нататък. Общо взето доста плитка схема, която е широко разпространена и добре известна/разработена. Явно тези момци и моми обаче са се мислили за по-хитри от останалите и са решили да минат метър, т.е. не са предупредили (не са се отчели) съответните органи....

така е с кражбите, винаги има и по-сериозни крадци и кокошкари. знае го всеки и без да гледа малоумияTа на ибрик7

12 души отиват на съд за пране на над €4 млн. По ТВ 7, преди няколко дни Вера Ахунтова и журналиста Григор Лилов съобщиха че в швейцарските банки има влогове на български граждани за 9 милиарда лева. Очаква се от 2016 г. баковата тайна в Швйцарските банки да отпадни, разбира се се с различни условности, и се питам дали тогава прането на тези 4 милиона евро няма да ни се сторят стотинки в сравнение с изпраните пари на Запад.