”Антикорупция” обвини Марешки в изнудване на аптекари

Спецзвено "Антикорупция" повдигна обвинение срещу зам.-председателя на парламента Веселин Марешки за изнудване, съобщиха от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - ”Антикорупция” обвини Марешки в изнудване на аптекари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега разбрах, че референдумът на Слави Трифонов е поръчан от ГЕРБ за да не мине референдумът на Марешки. А Слави явно е платен долнопробен популистки чалга-поддръжник на СТАТУКВОТО. Дано Марешки успее, защото той е единственият качествен депутат.

Скалъпени обвинения за да го махнат от пазара с горива и аптеки. Много започна да им бърка в джобовете с тия евтини цени. Как така в България ще продава евтино , само скъпо и хората да мизеруват , това е така желания от някои "Български капитализъм".

Ниските цени са за да се намърда в тези пазари. Всичко останало е пълнеж.

Значи смятай, докато си изграждаше империята никой нищо не чул и не видял. Сега като се набърка в политиката и процентите на Мутрафон номер 1 -ББ взехме да го разследваме. Е как да имаш вяра на тази съдебна система, как да свидетелстваш, как да живееш в тази пропаднала държава! Питам и отговор не искам! Марешки, нашия човек иска % от фирмите ти, това е! Впрочем ти си го знаеш!

Да си плати на Тиквоча 60%-та "комисионна" и ще има ясно и безоблачно бъдеще, докато си кара мандата.

Тази руска подлога отдавна трябваше да е или в затвора или 2 м. под земята!

не ни приписвай всякакъв български бълвоч

Как така раята ще зарежда евтин бензин и ще ходи на почивка в Гърция !? Трябва като миньорите на Ковачки да се редят на опашки за кренвирши, да им се бавят заплатите с шест месеца, да гласуват под строй за партията столетница , веднъж на десетилетие да ходят на море в хотелите на Рагин, ако пък спестят някой лев - партията ще им направи една хиперинфлацийка или КТБ-ейка да им вземе кървавите стотинки !

Най-тъжно е, когато си манипулиран,а не разбираш, че е така! Е, такива са избирателите на Марешки-купуват им душиците за някоя спестена стотинка, а те си мислят, че гласуват за политика, който ще им оправи живота! Тъжно е....наистина!

най накрая тоя бандит да му повдигнат обвинения, на много места изпращаше биячите си на това съм свидетел. Дано да го осъдят или ще си плати и ще продължи по старому както става обикновено

Ти вярвал, че ще стане тук това? Аз, не вярвам, понеже няма един ефективно осъден до сега.

Добре де, разбрах,че Марешки продава евтини лекарства и бензин!Ама това променя ли факта, че не е много далече от криминалния контингент-мисля, че не! Силно се надявам да го докажат, защото ми писна да се купуват гласове с кебапчета,бира,почивки, бензин, лекарства и кой знае още какво!!!!

Да пожелаем успех на звено "Антикуропция".

Дали няма ефекта от мажоритарния вот да вкара все такива хора в парламента. Прав беше Кеворкян като написа "Нямам такъв ум, та да ви кажа, защо да гласувате за Марешки"

И какво-всички, които купувахте от Марешки до сега-забогатяхте ли повече? Кое е по-важното: да се погъделичкаш, че си спестил някоя стотинка или да ни управляват достойни хора?!?

Я кажи достойните кои са?

Уви....не знам...и много като мен не знаят, но знам,че: "Гласувам за него, щото продава евтин бензин и лекарства" е елементарно и първосигнално мислене.

Единствения осъден "бизнесмен" от Прехода и то с условна е Ковачки, въпреки злоупотребите си. Тогава още не се бяха разбрали с Тиквата.

магарешки ти ли си бе? Или някоя твоя подлога ?!?

Амииии, невинен е - отсега го знам! Всеки бандит в тая държава е невинен!

Който не харесва евтини лекарска и бензин, да ходи при "ЧЕСТНИТЕ И ПОЧТЕНИТЕ"!!! Да ви се и невиди и българинът - тъп, по-тъп, най-тъп!!! Дай му да РЕВЕ! РЕВЕ! РЕВЕ! КАто са високи цените - РЕВЕ, като са ниски - РЕВЕ! Просто народ - мърша! Една огромна МЪРША! Заслужавате си съдбата, никой не ви е виновен, ще си изглиете в дупката - РЕВЯЩИ, ЗЛОБНИ И БЕЗДЕЙСТВАЩИ!

Само да те светна. Това с евтините цени не го прави от добро сърце, патриотизъм или състрадание, а за да "пробие" на пазара.

Да разбирам ли, че ти вече си забогатял от това, че купуваш по-евтин бензин-готин бизнес план :)

вСИЧКИ ДОСТАВЧИЦИ ,КУПУВАТ ЕВТИНИ ЛЕКАРСТВА И ГИ ПРОДАВАТ СКЪПО И ПРЕСКЪПИ - ФРАМАР НАПРИМЕР Е С УДАРНИ ЦЕНИ , ВСЯКА ГОДИНА ТЕХНИ СЛУЖИТЕЛИ СА НО ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ В РЕЗУЛТАТ НА ДОБРОТО ИМ СЪДЕЙСТВИЕ С ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ , КАКВО ИМ ПРЕЧИ МАРЕШКИ - ЕВТИНО ОРИВО ЕВТИНИ ЛЕКАРСТВА - А ЧАКАЙ ДА ГО ВЪРНЕМ 100 ГОДИНИ НАЗАД - ТАКА ПРАВИ ПУТИН С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ - ДАНО ОЦЕЛЕЕ , ПРОСТО НЕ МУ ТРЯБВАШЕ ПОЛИТИКА , АМА ЛАКОМИЯ...

На мен ми хареса това, че настоява за намаляне на помощите, това би довело до спиране на раждаемостта на мангалите. Аз не се интересувам от нищо друго. Не разчитам на пенсия от държавата, не ме интересува колко магистрали ще има в нея. Така че подкрепам този който работи в посока спиране на този тумор. И да може и той да лъже, но по добре да опитяаме нови и нови хора, отколкото старите доказани мутри, които ще ни разкажат играта.

Само хора завършили математически гимназии могат да кажат какъв е Марешки.Това са училищата които коват здрави хора-английски ,немски и математически гимназии.За такива никой университет не е проблем и винаги са успешни в бизнес и политика.

Дай боже корумпирани като Марешки повече Имам в предвид цените на горивата и лекарствата които предлага.

марешки не е ,,лошо,, момче , ,,лошото,, е че не е ,,наше,,...!!!

,,..Марешки е обвинен за това, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г...,,??? ако се върнат още двадесет години назад за такива деяния ,,държавата,, ни ще остане без ,,управляващи,,...???

Що за държава сме? Като чета коментарите по-надолу.....абе хора стига сме превръщали очевидни престъпници в РобинХудовци или мъченици!!!! Същото е с великите патриоти Перата,Динко и не знам си кой....Вече не правим разлика между добро и лошо,хора!Така възпитаваме и децата си!Вземете се в ръце,хора!

важи за всичките ,,престъпници,, станали ,,политици,,...нали???

Всъщност не всички престъпници са станали политици,но усилено работят по въпроса !

Ти определено не правиш разлика между добро и лошо. Щом си се изцепил с този пост!

Абсулютно се звинявам разбираш ли.Ама ако си малко по-умен , ши разбираш какъв прос си бате Цар.И кво, да тАрпИми ли онуй мутра от Софето бе,кьор мусун.И сига Марешки лош, Киро Домуза лош, а Валюто Златнев харабия а.Бате, оня ден на магистралата газа 1,03, при Марешки 70 стинки.Около Марешки Лукатаолио може да пУрдава на 70 стинки, а на магистралата левче и кусур.Там няма ли кур-рупция бе бате.Ама ши та светна.Пунежи Тимата ни пуска фандък на Бойко Тиквата и кат в пандиза оня ги мисли.И кат ги мисли ги измисля едни с гъзъ си бате.Помни кво щи кажи Гюнеш Гъзара.Рано или късно тимата ши излизе отгоре и тогава Бойко и Софето шадраван сикиш ши правят дето карат и българи и сигани да бачкаме за тях и за Бургас.Ши го ду.ат бате и то здраво.Ай гюле,гюле.

Много благодаря за лекцията, но ТИМ и Марешки са добрите, защото Бойко и Доусчиев са лошите.....правилно ли разбрах от "комичният"ти коментар?......Радвам се, че не разсъждавам така елементарно! P.S. Силно се надявам /макар да се съмнавам/, че не разговаряш така с децата си! :)

дкми

Ако мен ме обвинят в нещо подобно, дали мярката ми ще е "подписка"?

Марешки,Медея,Субра,Ремедиум и други т.н вериги от аптеки унищожиха съсловието на фармацевтите в България.Вместо чистички,спретнати аптеки,собственост на магистър-фармацевти сега има истински молове за продажба на лекарства.Но какво е нивото на обслужване? Работещите там са или немощни,зле виждащи и чуващи пенсионерки или незаинтересовани лакирани и излъскани млади момичета мислещи си повече за новите парчета на Криксо и Дана. Фармацията никаква я няма в тези вериги от аптеки. Огромна част от работещите там нямат нужното образование и знания за продажба на медикаменти и консултации. Самолечението без консултация от лекар или магистър-фармацевт е добило чудовищни размери. А би трябвало закона да гласи- аптека/само една/ има право да открива само дипломиран магистър-фармацевт със доказани собствени средства. Иначе чалгата във т.н. вериги аптеки ще се вихри с пълна сила,за сметка на здравето на българина.

Съгласен съм с вас. 1 Веригите трябва да се закрият. 2 Право да откриваш и да притежаваш аптека могат да имат само магистър - фармацевти с поне 3 год. трудов стаж. 3 Всеки магистър фармацевт да може да притежава до не повече от 4 аптеки на негово име. Това и сега го има в наредбата и едно от малкото хубави предложения. Все пак, да не ни обвинят в потискане на свободния пазар. 4 Да се забрани регистрирането на аптеки на името на дружества и фирми, защото така се заобикаля забраната за 4 аптеки максимум на едно име. 5 Да започната да се откриват повече аптеки за екстемпорални форми. А, не само някаква търговия. 6 Трябва да се избие от главите на хората, че като влезнат в аптеката те са клиента, а са пациенти. И каквото прецени да ми даде фармацевта като ОТС продукт това трябва да приемат. Не могат да си променят лекарствата и дозата на изписана от лекар рецепта. Масово имам колеги, които не могат да осъществят адекватен фармацевтичен контрол върху дадена рецепта. Така, ако лекаря е написал някоя глупост, той вземе, че я изпълни и после пациента каже, ама аз не се оправих, а даже и по - зле станах, тогава кво праиме.

аз сам сигорен че зиленасочено го опвиняват,но това е един заговор-иначе е нивинен !!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Факт е че всички пенсионери купуват от неговите аптеки, факт е че където има негови бензиностанции, наоколо бензинът е на по-ниски цени, факт е, че главният покурор ни е пълна трагикомедияяяяяяяяяяя

Факт е също, че тоя ненормалник трябва да е в затвора, а не в парламента, та даже и заместник - председател.

Mного си прав. Къде бяха досега и не се оплакваха? Ама то сега жертви колкото щеш- пеят в един хор, всички знаем кой ги дирижира.

Vav aszpegtovo otdnoshenie samia agt na isnudvaneto sae slu4il slu4vaemo,sas edin niuans na slu4vaema slu4vitelnost vav perimetarat na slu4kovite slu4venosti.

Вазелин Мерашки нещо май май...

Марешки е абсолютен престъпник и мястото му е в затвора, да търка наровете цял живот., а не в парламента. За пореден път се доказахме като бананова република.Този човек е опасен за националната сигурност и трябва да бъде озаптен на всяка цена с всякакви средства. И при мен са идвали подобни педераси да ме убеждават да правя неизгодни за мен за действия. Поканих го в склада да обсъдим условията и точно тогава го издебнах и го изпържих с електрошоковата палка на 200 000 V. Оттогава нито са идвали, нито са се опитвали пак да ме убеждават да правя някакви глупости. Явно не са очаквали да реагирам по толкова краен и брутален начин. Те явно са си мислели, че съм някое абсолютно беззащитно мекотело, дето могат да си правят квото си искат. Ама, нещо са се объркали тоя път.

Изпържил си Марешки? Човек на Марешки? Изпържил си търговски представител, предложил ти неизгона оферта? Кой е за затвора не разбрах? Според мен ти си за затвора ... поканил си някой уж на разговор и неподозиращ си го изпържил! Няма хора да ти повярват, че си изпържил рекетьор, щото нямаще да можеш да напишеш тази простотия!

Повярвай ми, направих го. Беше един от хората на Марешки и с кеф го изритах после. И пак ще го направя. защото вие българите сте просто едни жалки, страхливи мишки, дето само треперите. Само, че аз си защитавам своето и никой не смее да ме пипне, защото знае, че ще последва ответен удар.

Решили са твърдо да го отстранят от играта. Мафията си има държава, а държавата има репресивен апарат, пред който всичко друго е детска играчка. Така че надявам се да се случи чудо, щото иначе ще го затрият Марешки, а това ще е добър урок за всеки, който помисли да противопостави на статуквото.

не чудо ще го спаси, а да клекне и да стане послушен изпълнител!

Каква смелост, каква себеотдаденост и саможертва има в този герой Марешки! Да жертваш бизнеса си в името и благото на тоз`беден народ. Какво ще правим без него ако го вкарат в дранголника? Кой....кой ще се бори срещу системата тогава? Мъка, мъка , Андрешко!

Струва ми се, че на въпроса защо чак сега се повдига обвинение на Марешки, а не преди 2-3 години, има съвсем логичен отговор.Той, по всяка вероятност, съвсем не е цвете за мирисане.Но няма как в България да правиш печелив бизнес и далавери, без благословията на мутрите , и то на най-главният. Разбира се, срещу ...нещо.След като стана депутат, явно Марешки си помисли, че работата му порасна и може да коригира това "нещо", или съвсем да го спре. Е, отговорът на мутрите не закъсня и машината се задейства срещу него.

е да де, ама ако може да се вярва на Марешки това обвинение е на ръба на НПК. Ако падне лесно в съда резултата ще е не само нулев, ами и отрицателен. Чудя се каква игра играят... или може би си подготвят почвата за атака по съда?

Има ДВА варианта. 1. Обвиняват го и го оправдават. Както Цецо - крадецо, който е най-вероятния сценарий. 2. Обвиняват го и го награждават с условна присъда, както Ковачки, много малко вероятно, понеже не е злоупотребявал толкова много като него.

Явно некой от ГЕРБ иска да го елиминира в аптекарския бизнес, че му подбива печалбата. Скоро и за Горивата същото. Мафията си иска високите цени и това е

И на него му излезе прозвището "ПОДСЪДИМ",а когато фактите говорят и Боговете мълчат.......

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ОЧАКВАШЕ СЕ . НЕ СИ С ГЕРБ , ЗНАЧИ СИ ВЕЧЕ СЛЕДСТВЕН , ДАНО ТЕ ОСЪДЯТ КАТО СОФИЯНСКИ И ЦВ. ЦВЕТАНОВ

Щука

Защо не го обвиняваха преди да влезе в парламента? Сега тръгнаха да му дирят вината като не им изнася.

ПРЕДИЗВЕСТЕНА СМЪРТ!!!

мила моя майно льо

Жалка българска действителност - едни мутри искат да унищожат друга мутра. Народа дреме и чака някой да го "опрай".

Че него (народът) постоянно го оправят, ама той не се усеща...

СИКАДЖИИТЕ МУ ИСКАТ АПТЕКИТЕ , ЦАЦАТА Е САМО СВОДНИКА :))

ако сикаджиите му искаха аптеките, досега да ги бяха взели.

при капитализма е така - печалбата оправдава средствата.

Фирмите му са на името на майка му ? Каква е целта на тази врътка ?

Не познавам Марешки, но съм убеден, че не са малко собствениците на аптеки, които биха го изяли с копчетата поради факта - по-ниските цени на лекарствата в неговите аптеки.За картела с горивата да неговорим!И едните и другите разполагат с мно-о-о-о - го пари и могат да задушат всеки, който им засегне интереса.А, Марешки точно това прави!

Не познавам Марешки, слава Богу, здрав човек съм и не купувам лекарства. Обаче нито един бизнесмен не може да ме убеди, че е чиста вода ненапита. Както е известно, няма милионер, спечелил с честен труд поне първия си милион. За следващите...може.

Ако и ти си бизнесмен, и ти няма да си. Такава е престъпната система още от Парламента надолу. Ето, сега мачкат един дупетат, независимо какъв е и кой го харесва, но легално избран. А се различава от другите криминални само с по-ниските цени. И да, тези 7 аптеки със сигурност ги е много яд точно на тези цени, и като нищо да са се преселили в Кошарево за малко.. 5 лева за български аспирин ми искаха, преди да се появи реална конкуренция. Марешки - още един път без да коментирам дали е чист или не - е реална конкуренция на картелите от аптеки.

АКО ЦЕЛУНЕ ХХХ НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА МОЖЕ И ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ :))

И защо чак сега?След като си купи депутатско място?Нищо де,то е ясно ,че всичко е игра и заигравки да ви пусне и на вас .Знаем какъв ще е резултата в крайна сметка1:0 за магарешки. Няма да е първия нито последния.Така работите вие вече 28г.

но кои са лицата от ИАЛ, тях ще ги скриете ли? МЗ какво казва по въпроса?

Това е по-важният въпрос- кой от държавната агенция си ходи да рекетира по аптеките? И ХЕИ са в същата схема- ако нямаш белина в тоалетната на аптеката - мисли му ( плащай! ) . За сведение, проверките в Англия са удоволствие, коментира се професионалната дейност, нищо общо със заяжданията в България. Щастлива съм, че не правя вече фармация там !

AbuTalib

Мисля си, че с успех бих могъл да се обзаложа, че бсп-то стои зад атаката срещу Марешки.Клъцнат ли му главицата, пада ГЕРБ от власт. В най-лошия за Марешки вариант, ще се наложи да изтърпи принидителен труд както такъв търпи и Волен Сидеров.

акъл от човек с такова име не щеме - to winagi e lo[o za Bylgariq

Браво! Само така се действа! Со кротце, со благо и со малце кьотек! на кого как! На патриотите = благо, докато ги компрометират, на Марешки - тояга, докато разбере, а на БСП - бой до дупка - тия са непоправими