Мирослав Найденов обвинен в корупция, принуда и злоупотреба с власт

Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем за подкуп, оказване на принуда и злоупотреба със служебно положение бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов, съобщиха от СГП.

Обратно в новината

Коментари - Мирослав Найденов обвинен в корупция, принуда и злоупотреба с власт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голямо лапане падаше, но все отричаха от групировката ГЕРБ.А по места направиха феодализъм-по 1-2 дерибея, който в нормална страна и за просия не биха станали, но сега те колят те бесят!!! Нека да гласуваме за тази групировка в предстоящите избори за циркови артисти.

обвинен да ,а борисов кой ще обвини ,нали борисов заповяда да се изтегли нов заем по препоръка на мирослав найденов. долни крадци

А ЗАЩО ЛИ НЕ СЕ ЗАПИТВАМЕ - КЪДЕ СА СЕГА ТУКА РАЗНИТЕ АИ-КЮТА , КАЛИТКОВЦИ И ГАРГАМЕЛИУСИ СМОТАНИ- ЗА ДА НИ СВЕТНАТ КОЛКО Е НЕВИНЕН МИРО-МЪРШАТА , И КАК Е КРАЛ- АМА УЖ БЕЗ ДА ЗНАЕ цар БУДА..... а бе престъпник и политик в България - не са за защитаване от народа ...- тия са им колеги дето ги защитават .... май май ???

БОРКОР да се чете БАРКУР.

Цели 4 години разследване...Ето слечай да попитам тези, които го създадоха: Какво стана с шумно рекламираното новообразувание БОРКОР, освен че си взема тлъстите пачки?

КРАДАТ 4 ГОДИНИ ЖЕСТОКО ОТ БЕДНИЯ БЪЛГАРИН.КОЙТО СМЯТА,ЧЕ ТОЯ НАЙДЕНОВ Е КРАДЯЛ БЕЗ ЗНАНИЕТО НА БОЙКО МУТРАТА Е НЕНОРМАЛЕН.ЧЕТИРИ ГОДИНИ ДА СЕ КРАДАТ МИЛИОНИ И МУТРАТА НИ ЛУК ЯЛ НИ МИРИСАЛ.ТОВА Е ПРИКАЗКА ЗАБАВНОРАЗВИВАЩИЯТ СЕ БЪЛГАРИН.КОЛКО ЛИ МИЛИОНИ СА "ПРИСВОИЛИ"...

и не милиони- а МИЛИАРДИ ..... СА КРАЛИ ..... ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТИЯ КРАДЦИ .... ЗАСЛУЖАВАТ НЕ ЗАТВОР- А НАПРАВО - РАЗСТРЕЛ .... АЗ СЕ СРАМУВАМ , ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ЕДИН НАЙ-ОБИКНОВЕН ПРЕСТЪПНИК С НЕГОВАТА МУТРЕНСКА ШАЙКА...

Егати и айдука е МИРО МЪРШАТА, тия от ГЕРБ не си поплюват, крадат като за последно и сигурно е за последно!!!

пак ще мине,не разбрахте ли в БГ всички политици са невинни!

И това ще приключи както сагата със Софийски имоти - един загубил документите, друг написал нескопосан обвинителен акт и т.н. Държавата (и всички ние) губи милиони, а крадците се правят на политици и изключителни бизнесмени. Измет всякаква! Българите живеем в заговор между крадците и пазачите вече години наред и никой не иска да си отвори очите за да не "обиди" някой.

Как пък няма един чист от тези охранени св..е,независимо от коя партияи правителство са.Боже мой толкова ли няма читав българин,толкова ли сме некачествени,та в управлението попадат най-тъпите,корумпирани животни.Съжалявам нямам друго определение.

Не мога да си обясня защо медиите подхванаха с такъв голям хъс един доста остарял фишек, без изобщо да припомнят от кого идват сигналите за него. От същата тази Илиева, която освен, че е лъгала ,че има диплома за висше образование се преструваше на болна от рак, а се оказа бременна. БСП-то обаче никак не се смути от тази история и веднага я прикотка в редиците си, за да я използва за поредния си фишек. И тези хора се представят за много морални и принципни ! Наглостта им няма граници!

Каква е връзката между това кой е подал сигнала и кой е крал и изнудвал? Аз не познавам милиционер с морал, но повечето сигнали за престъпления идват от такива хора. От къде да съберем доказателства за зулумите на властта, ако не от хора, които са учавствали в нея. Настървението на Калина Илиева да си отмъщава за това, че са я хванали навежда единствено на мислъта, че Миро Найденов е бил наясно с фалшивата й диплома, но самия той й е спретнал скандала. ;)))

Проумей без да недоумяваш! ГЕРБ крадоха, като за последно, излагаха се по света също като за последно. Лижеха на американците д...то, за да не им е за последно. Оставиха ни без енергетика, като загубиха външните пазари с високите цени на електияеската енергия!!! Има и още, но нчмам време

Тоя голям глупак излезе,да върне ДДС на фирми по европейски програми.Няма нещо по лесно за доказване,сега затвора му е в кърпа вързан.Сега въпросът е на колко ще го осъдят и дали ще го пуснат с условна присъда или ще го пратят да "излежава" присъдата в някой санаториум.

КАКТО ВИНАГИ, И ТАЗИ РАБОТА ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ЯЛОВА. МИРО Е УМНО ДЕТЕ. ЩЕ ПЛАТИ НА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА И.........МНОГО ШУМ ЗА НИЩО.

МАЗНИЯТ ДА СТАНЕ "ПРИНЦЕСАТА" НА ПЪРВИ ОТДЯД В ЦЕНТРАЛНИЯ....МАЛЕЕ КЪВТО Е КАК ЩЕ ГО ХАРЕСАААААТТТ)))))

НЕ съм доволен - трябваше да го погнат за 20 годишното говеждо и за Екоравновесие. Обаче не го правят, защото от това нито ГЕРБ , нито БСП ще се измъкнат. Защото скандалът с говеждото беше по времето на БСП, а ГЕРБ пък няма са има как да обясняват защо са го взели за министър като е делавераджия.

Много удобно! Използват човека за мръсната работа, "употребяват" го, така да се каже, а после - на боклука! И резултатът е: Хем им свършил работата, хем те кристално чисти. Изхвърлили го от групичката и няма вече "да си играйкат" с него, щото са от "добрите"! Пък той като е бил будала да им вярва, си е за негова сметка. Е, съмнявам се, че го е правил безкористно, но си остава гадничък послевкус.

Не се заблуждавайте! Съдът ще го оправдае и кристално чистата мърша ще влезе на бял кон в Парламента. Познат и изпробван сценарий.

шъ влезе у шестък...

Какво направил, Мирослав Найденов? Създал стандарт за храни? И какво от това! Този стандарт може и да го има (макар, че е спорно), но КОЙ печели от него? Печелят веригите, който го продават. Те са немски, австрийски или френски. Под 10% от стоките вътре са от български производители. Останалите са боклуци произведени там. Къде е техния стандарт? Освен, че печелят от техните производства, ами печелят голям процент и от нашите стоки. Парите спечелени ТУК като заплати отиват ТАМ. При това, какъв е контрола и стандарта на техните продукти? И това се разви при този хубав министър! Затова няма да имаме свястно производство, защото нямаме пазар в собствената си държава. Защо няма поне една българска национална верига за храни? Всички зависим от чужди фирми!!! Пък нека да има за НАШИЯ салам стандарт Стара планина. Замислете се.

А кръвното на бившия премиер оправи ли се? Никой нищо не казва ... ти поне сподели

За неговото, нямам представа! Наистина не се говори. Въпроса е, че нашето със сигурност ще се влоши.

...... А стига бе български министър да дава подкуп......Абе вие от прокуратурата у ред ли сте, ако тоя министър е обещал подкуп то ние трябва да го направим национален герой и веднага орден Стара планина, Извинявайте с ордена няма да стане. Орденът се дава САМО НА ВЗЕМАЩИ ПОДКУП а тоя дава така, че няма да го бъде.....

Егати независимата прокуратура, е -гати ташака. Когато хората на министър Мирчо взеха да загазват, тогава се сетиха да доразследват, преди това - ни лук яли, ни лук мирисали. От това държава не става.

Мазен Миро,не мазен Миро това е логичното започва да се случва,да се готвят Цветанов,Борисов,Дебеланата фидосова и много други гербери довели държавата до разруха

Да, СРС-та на Борисов с Мишо Бирата и на Фидосова за митниците не са ли злоупотреба с власт?!

Медиите лъжат. Всеки ден се пускат измислени новини, коя от коя по- гадни. Кой се отровил като ял боклуци, кой си отрезал пръста, друг се бил подпалил, трети се напикал и т.н. Аман от политически кьорфишеци. Всичко това е насочено срещу Бойко и ГЕРБ, за да се омаловажат епохалните постижения на правителството, което издигна България на Европейско равнище. Българи процъфтява! Построиха се хиляди километри пътища и магистрали, детски градини, ново метро, спортни зали. Хората спеставят даже в условия на тежка криза. Как не ги е срам да лъжат непрекъснато и да пускат новини против най- доброто ни правителство? Всичко е предизборен трик на БСП!

не се впягай толкова - щи ти илзязат хемориоди.... къде бе -когато всеки ден ни го натрапваха тая мутра и престъпник по телевизията - едва ли не бе -повече и от национален герой ... нямаше ден без да се изтъпанчи- и да разне некоя лентичка ...- дори и за обект от порядъка на стотици левове ... хайде сега - бъди малко по-честен ... който си е боклук- рано или късно си започва да смърди ....

Най-сетне този карнобатски общински бик ще отговаря пред Темида.Като чукаше карнобатската депутатка от герберите, която се провали и самите и съпартийци изхвърлиха предсрочно, не си представяше, че ще дойде ден да отговаря за алчното си дупе.

Единственият министър ,който се осмели да сложи ред в хранителните продукти.По-рано изобщо не купувах кайма,защото даже и котките ми не я ядяха.Сега купувам само кайма "Стара планина" и знам че ям истинско месо.Може би мафията ,която слага всичко в колбасите ,не може да се примири че не можеше да печели от боклуците,наречена кайма. Дано България има истински министри като г-н Найденов.

Да бе, да - по голям селски тарикат и ментърджия от "този супер мен" не съм виждал! МИРО МЪРШАТА-това му е истинското име!!!

заради ирландското месо му е такова името

Ти вярваш ли си или ти плащат за писането толкова много, че плюеш и върху себе си? Имайте малко съвест пред агонизиращия народ поне!

А къде им беше съвеста на тази мърша и герберите когато агонизираше българския народа тъпанаро.Ще ти кажа смееха се на вицовете за телешки пържолки.

За сведение не членувам в никоя политическа партия и никой не ми плаща.Като отида в супера искам да ям инстинско месо ,а не буклуци от които после се разболявам В супера не ме питат от коя партия съм.Докато има кайма "Стара планина " ще купувам от нея.Отдавна не купувам кремвирши ,защото последният път получих такова растройство ,че дадох 20 лв. за лекарства.

е сорим - нема да можеш пак да купуваш кайма :)))))))))))))

Къде я намираш тази кайма "Стара планина"? Отдавна не я произвеждат поради липса на купвачи. Та тя беше три пъти по-скъпа, отколкото да си купиш месо и да го смелиш вкъщи. Голяма далавера на Миро беше. Както и колбасите със същата марка - боклук, но на високи цени.

мда, някой си е платил на Миро, за да му пише " стара Планина" на продуктите му. Ето заради такива акто вас наивници ни управляват мародери

Маце,Много си зле с информацията.Старата планина си е преписана рецепта от БДС.Нищо повече.Боклуци се поставяха и се поставят в евтинията щото в скъпите няма как да стане.Ако вземеш "Карловска" или"Панагюрска" луканка бъди сигурна, че са от месо и то качествено,ама не са по джоба на всеки.Ти да не мислиш че по веригите за бързо хранене на САЩ предлагат нещо по различно от това дето го предлагат и на нас като евтини колбаси.Найденов е един мафиот дето си организира частни лаборатории и прехвърли контрола от държавните в частните.Познай колко контролорат,при положение,че разходите им не се оправдават от приходите.Тъй,че твоята Ст. планина накой ден може да те изненада неприятно.Послушай ме.Казва ти го човек от "кухнята"

Бизнесът с първо, второ и трето, баничка и боза за детски ясли и градини, училищни столове и бюфети е сладка хапка за много фирми. Защото малчуганите в страната са стотици хиляди, а общините, колкото и да са го закъсали, все отнякъде намират средства за прехраната им. А става дума за милиони левове. Със съмнителна систематичност обаче поръчките се печелят от доста ограничен кръг фирми. Една от тях е "Макрон", гравитираща около директора на АЕЦ "Козлодуй" и вече бивш депутат от ГЕРБ Валентин Николов. До влизането си в парламента през 2009-а той е притежавал 33% от нея, пише "БАНКЕРЪ". А според Търговския регистър сегашни собственици са Валентин Владимиров, Милен Петров и Тодор Крумов. Дружеството прави оборот от милиони левове с множеството спечелени конкурси за доставка на хранителни продукти в почти всички столични райони, защото е близка до ГЕРБ. Справка в Регистъра за обществени поръчки показва, че само в рамките на последните 12 месеца Макрон е получила договори за над 3 млн. лева.

от герберските копои ще ми посочи ли поне един от тяхното правителство който не е оср..н-ми как поне един от тях не е свестен и ще ми говорите за герб-дано никога да не управляват сами,защото горко ни.

Защо плюете по Найденов. Видехте ли осъден министър досега - Масларова, Овчаров Цонев и много други. Така ще стане и сега, още повече като се има предвид свидетелката Калина Илиева с фалшивата диплома.

Тая Калинка да не съм я назначил аз? И тя е от тяхното котило.

Умното врачанско момче Миро много добре е използвал поста си да прави изгодни далавери по метода днеска съм тук утре ме няма. Една от безобидните схеми под негово влияние и натиск на ДФ Земеделие да се възложи на определена фирма да извърши внос на храни за бедните срещу определен процент от парите които ще бъдат изплатени на фирмата от европейските пари. Внесените храни са с лошо качество и заразени с вредители(фасулев зърнояд). От европейските пари отделя 25 милиона за медийте и журналистите си траят. Обаче много любезно го придружават по веригите магазини и вдигат пушилка за лошото качество на храните. БДС,Стара панина,вода в пилетата- голяма загриженост към българския потребител,няма що? Друг е въпроса,че където мине Миро на другия ден цените скачат. Далаверата е от 2009 г имало е сигнал и прокуратурата е прекратила разследването. Някой много силен човек е спрял разследването. Аз се досещам и предполагам,че това е Бойко или Цветанов към гл.прокурор Велчев с уговорката,че след края на мандата ще го направят конституционен съдия,което и стана. Процесаа срещу Миро е спрян за да не се хвърли подозрителна сянка върху ГЕРБ и най вече върху авторитета на Бойко който по това време беше в разцвета си.

Другарят Борисов - кога? Забравихте ли колко футболни отборчета намазаха покрай неговата безумна простащина? Това, че лично ТОЙ накара държавната "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД да изкупи акциите на "Берое" СтЗ какво е? Не е престъопление? Можеше по-лесно другари и другари герберасти - във ВАШИТЕ сметки за ток да се впише и месечна такса Берое! Но не и в МОЯТА - нито съм от Берое, нито съм от СтЗ...

аз ще гласувам за Бойко

То си е все едно да гласуваш за Жан Виденов. И двамата докараха България до катастрофа и фалит.

Ама хайде да не започваме деня с тази мазна физиономия! Стига сте редували ту отвратния професор, ту тая мутра! Сложете нещо пролетно за начало на деня, да му се не види! Някакъв щъркел нямате ли на снимка, някакво цвете? Тези двете овчарки са супер, ама на фона на мазното петно...

ГАРГАМЕЛЧО,този не е ли от любимата ти партия ГРОБ???Цвъки и ПЛЪХА Б.Б.Тиквоний също плачат за раирани дрешки!!!

Ама Найденов ли принудил Станишев да пристане на Доганя, та го съдят сега за принуда?

Откакто Доган опънал Буда, мутрата жени не поглежда. Сега Миролюба обикаля БТВ и псува на турски.

Казали на Тиквуна, че интелигентните хора не харесват изказванията му, а той отвърнал: Мани ги, мен те не са ми важни...

Трябва да си голям помияр, за да си изкарваш прехраната с поръчково участие във форуми. Но както отбелязах, комуноидните отрочета не се отличават с висок интелект. Генетика другари. Срещу природата не се върви.

А така, кажи им го на гербероидите :)

Ако Герб загубят изборите това ще им е краят. Ще ги разчекнат от разследвания за разхищения и злоупотреба с влияние.

И как ще стане да загубят? БСП ще си клонира олигофрените и циганите ли?

Как ще стане ли? Интелигентните хора ще отидат да гласуват.

Еми че Герб изхарчиха парите и си подадоха оставката.Не оставиха държава след себе си ти искаш пак ГЕРБ сигурно си садо мазо.

Та значи, ако някой още не е разбрал защо сме най-бедни и последни в Европа, сега се надявам да му стане ясно. Така наречената специализирана прокуратура, която до момента нищо не е свършила, ето всъшност с какво се занимава! Вместо да излови националните предатели и престъпниците обрали с милиярди целият народ - Станишев, Овчаров, Доган и компания, тя погва тези, които се опитват да вкарат ред в държавата /ГЕРБ/ и то по предизборна политическа поръчка на същите престъпници Станишев, Овчаров, Доган и компания, които трябва да вкара в затвора. И как очаквате да се оправи България?!

Благойчо пий си хапчетата и утре спешно на психиатър.Най голямите комунисти и крадци са ГЕРБ .

Последни сме заради Бойко Тиквата. Освен престъпник, той е отчайващо тъп и некадърен.

Дори и един лев да не е откраднал, щом се е възползвал от положението си да указва натиск трябва да си понесе наказанието. Това се отнася за всеки независимо от коя партия. Разликата трябва да е в степентта на наказанието. За съжаление най-големите мошеници винаги са се измъквали, дано това е началото и поуката за всички.

от 2009 е възпрепядствано правосъдието... сигурно от тройната коалиция, а... и сигурно е действал сам и в своя полза... сега другарите герберасти ще си измият ръчичките, а боко вместо да дава показания ще води листи, на всичкото отгоре се е записал и в два района, за да е сигурен че ще докопа имунитет...е това е булгаристан!!!

След управлението на ГЕРБ ще има страшно много работа за прокуратурата.Борисов,Цветанов,Фидосова,Лъчо тъпото,депутатите,които приемаха само лобистки закони,тъй че прокуратурата да се стега и да ги почва,затвора и да връщат парите ,апартаментите.

Нали прокуратурата е на ГЕРБ? Как така ще почват своите? Нещо шизото се разхожда из форума.

Тук гледам има работа за психиятрията.

Тук ли ,там ли ГЕРБ поне един курс за правопис да ви беше организирал,че сте прости като Винету.Парите си ги взимахте,а не искахте да се научите да пишете правилно на български.Срамота.,

Напишете в google "урода райчев", прочетете статията и след това се върнете да коментираме Вашият бизнес и интелектуален елит, скъпи комуноидчета.

Много сте чувствителни на тема генетика и интелект, скъпи комуноидни отрочета.

Всички политикани, списващи тук, явно не живеят в София -иначе щяха да знаят точно как се случи "заверата" със щерката на шефа на столичната пожарна. Съжалявам, бесепари, гербаджии и всякакви други застъпници- цяла София на секундата разбра как точно е избрана калина илиева за изпълнителен директор на ДФЗ и най-вече защо...

Найденов , човекът който създаде стандартите на сиренето,млякото,каимата,разкри дупенцата,със закон забрани водата в пилетата,разкри всички мръсни хранителни делавери,даде здравословна храна на децата ни ,Който беше трън в очите на всички мръсни СПЕКУЛАНТИ и ОТРОВИТЕЛИ на българската нация за последните 20 години,едва ли има министар ,който е направил толкова много, всичката тази мръсотия е очквана да се изсипе срещу него

Засегна интересите на много "производители". По едно време се чудех дали няма да го гръмнат?

Българската хранителна мафия или направо БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ отново спечели,ЯЖТЕ ДУПЕТА,ПАЛМОВО МАСЛО,ПИЛЕТА С 30-50 % ВОДА,ЖИВОТИНСКА СОЯ ...КАТО ВИЕ МАЛКО МОЗЪКА...ВИЕ И ДЕЦАТА ВИ. ЗАСЛУЖАВАТЕ ГО ЗА НАЙВНОСТТА СИ,НЕКА ВИ НЕЩАСТНИ ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ,А ПОСЛЕ РЕВ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ,ИНФАРКТ И РАК НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО,КОИТО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ 10 ПЪТИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ТОВА БЕШЕ ВЯРНИЯТ ЧОВЕК,КОЙТО ЗАПОЧНА БОРБАТА С МРЪСНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ХРАНИТЕЛНА ИЗМЕТ,НО ВИЕ ....ВИЕ СТЕ ИДИОТИ

Това е истината! Но като сме се родили в страната на идиотите какво да правим?

браво дипломат,каза им го на БСП драскачите ,ама има ли наякой от тях смелост да ти направи реплика

Българска хранителна мафия? Къде, я видяхте? Вие може би не сте мислили, но какви са основните хранителни магазини у нас? Това са ВЕРИГИТЕ, който по една случайност не са български. А, какви са храните вътре? Под 10% са произведени в България. Чуждите вериги внасят ТЕХНИТЕ СИ БОКЛУЦИ и ни ги продават. За това е виновен Мирослав Найденов. През неговото управление се получи бума на веригите и български магазини и производители изчезнаха. Ами това е правителствена политика. Защо няма поне една българска национална хранителна верига? Ние нямаме производство и не държим пазара. Тогава как да има българска хранителна мафия? Замислете се.

Пожелавам му да е първият осъден политик, който ефективно да излежи присъдатата си. Дай боже малко справедливост и в нашата държава!

какви са тези простотии?на нвкоя фирма дарявата даляла ддс и дирелтора не искал да подпише та му упражнили натиск. по принцип ддс се враща. много шум за нищо. целта е отклоняване на общественото мнемое от важните неща *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мазното обичаше да си прави реклама на чужд гръб. Да му е леко и приятно да дава обяснения! Не че нещо ще му се случи.

Миро Мазното...така е.. мазно се плъзгаш се около властта и я облизваш, докато не ти приседне...или докато нанас не ни се сгади от тази гнусна сделка

Защо да не се облажи човека ? Миленчо Велчев, Никито Василев и още куп комуноидни отрочета могат, а той да не може. Нали ужким всички сме равни?

Комуноидната номенклатура е резултат на десетилетия отрицателна селекция под ръководство на Москва. Подбирани са генетични тъпаци и са създавани условия за тяхното ускорено размножаване. Това "аристократите" го знаят много добре и оттам са дълбоките им комплекси.

ГАРГАМЕЛЧО,този не е ли от любимата ти партия ГРОБ???Цвъки и ПЛЪХА Б.Б.Тиквоний също плачат за раирани дрешки!!!

Това за тиа миризливци от Чех е вярно той си беше на хранилка там