НЕК сезира прокуратурата за прихващането на пари от ЕРП-тата

Националната електрическа компания (НЕК) е сезирала прокуратурата за прихващанията на суми, които извършват електроразпределителните дружества.

Обратно в новината

Коментари - НЕК сезира прокуратурата за прихващането на пари от ЕРП-тата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво махайте лицензите на тези продажници и да се приключва нека да съдят, ако имат смелост в крайна сметка ще се наложи те да ни плащат заради многобройните си измами и наглото репресиране над българските абонати!

Става страшно..... Другарят назначен за министър по енергетиката в прав текст ни казва, че пари няма въпреки усилията и изтеглените заеми. ЕРП -тата няма да дарят парите си на НЕК без да поискат обратно дължимите им суми. Единствените платежоспособни по веригата "доставчик - потребител" сме ние потребителите. Ние сме тези, които ще платят за глупоста на хора, като този от снимката.

Абсолютен безхаберник е тоя! Не стига, че държавната НЕК е оср.на, а и с всичките си постъпки ще направят така, че държавата да плаща неустойки и глоби!!!

Със сигурност правната защита на ЕРП-тата ше се окаже по-добра от тази на държавата, която ще плаща глоби.

Малкия слабоумен пелтек само ще оплеска положението.

8% от цената за тока е печалбата за ЕРП-тата, а не разходите извършвани от тях.

разходите са източваната печалба при сделки с консултанти и свързани лица, поради което няма как да бъде обложена. Върнете си дипломата

НИКАКЪВ ЛИЦЕНЗ НЕМА ОТНЕМЕШ И ТИ ПЕЛТЕЧЕ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЕШ...АМА НАЛИ ЕЛЕКТОРАТА ТРЕБА СЕ МАНИПУЛИРА, ЧЕ НЕЩО СЕ ПРАВИ...НИЩО НЕ ПРАВИШ, АБС. НИЩО...ОСВЕН ДЕ ПЕЛТЕЧИШ

ГАРГА, СЛАГАЙ СИ ФЕСА И СИ ЗАТВАРЯЙ ЧОВКАТА.

goose

"Той е категоричен, че влиза в положението на трите ЕРП-та, но няма да отстъпи от искането си да бъдат изплатени сумите, които трите компании са натрупали към НЕК." Странно, защо не държи по същия начин НЕК да изплати дължимите суми към ЕРП-тата ;)) Смях в залата ... този все-повече се оплита в лъжите си :-)

V. ПОГАСЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА 1. ПРИХВАЩАНЕ, ПОДНОВЯВАНЕ И ОПРОЩАВАНЕ Чл. 103. Когато две лица си дължат взаимно пари или еднородни и заместими вещи, всяко едно от тях, ако вземането му е изискуемо и ликвидно, може да го прихване срещу задължението си. Прихващането се допуска и след като вземането е погасено по давност, ако е могло да бъде извършено преди изтичането на давността. Ако длъжникът се е съгласил с прехвърлянето на вземането, той не може да прихване задължението си срещу свое вземане към предишния кредитор. Чл. 104. Прихващането се извършва чрез изявление на едната страна, отправено до другата. То не може да бъде направено под срок или под условие освен под условието, че предявеното в съд вземане ще бъде уважено. Двете насрещни вземания се смятат погасени до размера на по-малкото от тях от деня, в който прихващането е могло да се извърши.

Винаги по едно договорно правоотношение може да се извърши прихващане ако изрично не е уговорено противното. Мисля, че Стойнев удари на дърво,защото не е запознат с далаверите на онези преди него и то от десетилетие назад. Стойнев единствено може да освободи пазара и така да спаси НЕК.

Винаги когато дойдат на власт комунистите ,започват дискотеките... Въпросът е ,не да се намали цената на тока с с 5%,а да се борим за по-високи доходи! В Англия племинника ми има два пъти по-голяма производителност на труда,поради по-добрата организация на труда и получава 2200 евра.Би следвало докато работеше тук да получава около 1000 евра,а той получаваше 260 евра?????????????Защо ли?Алчноста на чорбаджиите е безкрайна,лошата организация на труда,сивия сектор е голям ,крадливите ни политици и банкери. Щом всички изкарват ,че ЕРП-та са виновни,значи че не те са виновните,а тези които ги сочат с пръст!

Значи ли да ги оставим да ни грабят, 8% били малко. Стига източване и разходи, които само ни натоварват. Какво правят реално само трупат печалби., даже събирането на суми изключвам платеното от непосредствните клиенти с електронен подпис и карти , а посредниците на които трябва да се осигурят печалби, а хората им пак си седят, за работа с клиенти, каква работа, демонстрации и...........

Тъпанар проблема в тия 8 или в останалите 92 е?

изглежда, че думите имат нови значения в разбоиническа българия. преди за кражба имаше само една дума "крадене ", сега са nяколко: усвояване, вземане, прихващане ,... защо сте толкова срамежливи бе комунистически дембели?

Кой какво сезира,не знам.Обаче "дискотеката " започна.За четвърта поредна вечер тока спира.

Голям процент от депутатите имат бизнес със зелена енергия. Те приеха и преференциалните закони .Те натиснаха НЕК да присъедини повече отколкото трябва.ЕЙ там,вътре в НС са виновниците за енергийния проблем.Яхнали са ни като роби.

Pesh0

Нек сезира прокуратурата , точно за това за което би изгубила евентуално дело . Защо не сезира прокуратурата ,Кокфликт на интереси , ЕРП тата си изкупуват собствената енергия на висока цена ? за липса на конкуренция , за монополно положение , за високи разходи и много други?

goose

ЕРП-тата изкупуват на цена, дадена им от ДКЕВР и съгласно законите, които ги задължават да го правят. Спри да се опитваш да извърташ по опорните точки, на всеки с малко мозък в главата му е ясно, че проблема е в НЕК :-) Когато документите говорят и платените тролове трябва да замълчат ;-)

Питам:-Какво общо има Плевнята с енергетиката? Що за фазан е тоя?

ей пелтек - яж говненца ! да си комуняга - това е диагноза

8% е нищо бе. Колко са 8% м? На 100 лв. 8 % колко са? А на 200? А на 300? ооо а на 10 000? Колко клиенти имат ЕРП тата?!? Съгласен съм за моя сметка да разходя Президента из села и вилни зони, където като пуснеш боилер и печка, крушката става мижава, а реотаните на печката не загряват. Може да му направя снимка на дървени стълбове, по които минават жици и да си запази снимката за спомен :) И когато народа казва ЕРП тата да се национализират, би трябвало поне един човек в тази скапана държава да ги чуе, а не да им казва кое е по-добре

ivo10

Кога ще започнеш да мислиш с разума си, а не с паметта?

magit@abv.bg

Аз мога и двете едновременно да правя, но много хора нямат парички и нито памет, ни разум имат вече

по същата логика се опитай да пресметнеш останалите нищожни 92%!!! не ерп-тата фалираха нек за голямо твое ,че и мое съжаление!!! с тези си действия правителството, под натиска на определени личности си търси бушон,но в тази ситуация друг бушон ще изгърми!!!

magit@abv.bg

недеи да налагаш, че ЕРП тата са невинни!!! Сметката към потребителя се формира от ЕРП тата! Толкова много актове и осъдителни присъди към ЕРП тата, са факт за отнемане на лицензи. НЕК си е НЕК! ЕРП тата ЕРП та ! Когато докажат, че НЕК нарушава закона, да си носят последствията. Същото важи и за ЕРП тата. Незабавно отнемане на лицензи и освобождаване на пазара от монополите. Ако има монопол, то това да е държавата, а не некви който изнасят БГ капиталите. Или или.

На това се вика прехвърляне на проблема от болната на здравата глава. Държавата е изключително некадърна и нагла, както винаги!

Шепа лакоми и гнусни грабители ни продават скъпа ел.енергия уж от вятъра и слънцето. Има или няма вятър и слънце те пак продават и ни грабят. Какво ни пука братя българи, че ще фалират? Да фалират и да стоят гладни на студено, като нас.

ivo10

Не бе тъпан, не те ни грабят, а безотговорните ни и алчни политици. Те правят законите, по коите ни ограбват и те имат преки интеси в това.

Ще се опитам да обясня казуса простичко: Потребителят плаща за енергията от ВЕИ чрез добавката за зелена енергия във фактурата си. ЕРП-тата прибират парите, но като теглят чертата се оказва, че те са по-малко отколкото дължат към ВЕИ централите. В случая с ЕВН се оказва дори, че плащат на себе си защото имат 2 соларни и 1 ветрен парк. След като сметката не излиза, си прихващат парите от НЕК, т.е. държавата. Къде е проблема? В прословувата ДКЕВР от безвремието на Семерджиев. Ударното присъединяване на ВЕИ през 2012 надхвърли 10-ки пъти покритието на изчислената добавка за зелена енергия. Изходът, както удобно ни нашепват ВЕИ олигарсите, в хора на които се откроява президента, е някакво си дребно според техните стандарти увеличение на цената на тока с 8%. Само че БСП не може да отстъпи, защото знае че ще загуби изборите през май, а и следващите. И ето че нашите позакъсали откъм доверие управници намират изход, а именно: разликата ще е за сметка на СВРЪХПЕЧАЛБАТА на ЕРП-тата. Това означава, че дори и без тези 8% на ЕРП-тата им остава солидна печалба. И това е така, защото от приватизацията насам, цената на тока нарастна двойно, без някаква разлика в стандартите на поддръжка и инвестиране. Скандалното е, че досега никой не е обърнал внимание на тези 3 компании и огромните печалби, които изсмукват от България за сметка на все по-обедняващото население. Когато обаче въпросът опре до избори - резерви се намират. Остава съответните органи да се поинтересуват от имотното състояние на г-н Семерджиев, който вече беше уличен в рушвет срещу лиценз, а ние като избиратели да се замислим дали не е време да изметем партиите на прехода от държавната софра.

ivo10

Тия както се заиграват с цените на тока, така следващите ще ни изненадат с 30-40% увеличение или режим на тока. Случва се нещо, но ще го усетим после.

Винаги е така след БСП.

ivo10

Да и следващите ще се превърнат в маскари, а после пак БСП и ДПС ще искат да ни спасяват от тях. И пенсионерите пак ще се вържат.

Малоумник!

колко от соларите са собственост на ЕРП-тата, т.е. те си платиха на "дупетатите" на ГЕРБ да им гласува закон, по който да си изкупуват собствено производство енергия на висока цена. Това ако не е конфликт на интереси, здраве му кажи. Когато се правят всякакви договори, засягащи голяма част от обществото, държатата трябва да гарантира социалния интерес като включи защитни клаузи срещу подобен произвол . Правилно е да се отнемат лицензите. А Росен Плевнелиев е всичко друго, но не и президент, защото действията му граничат с тези на обикновена мутра, която познава само рекета. Вместо да стиснат ръце правителство, президент и народно събрание и да потърсят отговорност от самозабравилите се енергоразпределителни башибузуци, той ходи по тъмни доби да се среща със същите башибузуци и има наглостта да се изказва в тяхна защита. Не се ли страхува, че ще го настигне проклятието на българския народ

Абе тъпак нали 40тото народно събрание (тройната коалиция) прие закона за ВЕИ с договори за изкопуване на 800лв/Мв. Следващите ББ намали цената на 400лв/Мв., но нямаше как да не присъедини вече подписалите договори при Станишев. Като се опитвате да лъжете поне си проверявайте данните, иначе и бабите няма да ви вярват вече. ДА СЕ ПРОВЕРИ!!!!!! и Минчо Христов и още един депутат само възразиха! Другарите само потриваха раце как ще лапат от ВЕИ.

Нека точно сега само Плевнелиев се занимава с тези ЕРП-та! Той днес си призна - сега те са най-важен проблем и задача за българския президент!!! Нека и за мистър Бийн има място за още изяви!

Да се сезира прокуратурата е прекрасно. Добре свършена работа. Доколкото познаваме прокуратурата, да не споменавам съдебната система, можем да очакваме резултат, вероятно след края на мандатът ви Стойнев. До тогава даваме още по няколко лева за социално подпомагане и всичко е ок. Естествено, че Съсела няма да иска да кажете на народа кой ще трябва да покрие сметките. Поне не преди изборите.

Хора, страшна цензура!Ще опитам за последно, да ви пиша! Гадно живеем с мародери - СДС съсипаха вярата ни в СИНЯТА ИДЕЯ, Кобургът дойде да заграби и разплаче гората, БСП съсипа лявата идея, ДПС граби като другите и отврати народа от добрите , работливи турци. ГАДОСТ са всички и несменяеми, а забравих Бойчо, бил натрупал милиарди, Дянков ограбил Здравната каса, хората умират, че нямат пари да се лекуват! ИМА ЛИ ОСЪДЕНИ? ЩЕ КАЖА: ГОСПОД ДА ВИ СЪДИ, МАРОДЕРИ!!!

Виждам няколко много активни идиота-защитници на пиявиците-РПТ . Идиоти или платени тролове защитаващи Незащитимото ! РПТ източват България както паякът изсмуква соковете от жертвата си . ..... Браво на правителството посмяло да се изправи срещу грабители , и да защити Нашите интереси и пари !

по-долу един форумец е цитирал Закона за задълженията и договорите, членове 103 и 104. Прочети ги и силно се надявам да ги осмислиш.

Това го няма в Опорните Точки.

Трола вика: "Дръжте Трола...."

Работата е малко по-друга. Нещо в тая посока: Приватизирахме ЕРП-тата, взехме комисионна. Сега какво да приватизираме - няма особен избор. Я да ги национализираме и после пак ще ги приватизираме => пак корупция.

Браво станаха клиенти на правилната институция.И нека прокуратурата да се задълбочи не само в ВЕИ-тата,ами да им разпердушини всички сделки пък може да се окаже че имат неподозирани резерви ида си платят с лихвите!

за оправяне на българия е бсп да не се докосва до властта

Тооози доокато нене съъъсипе енергетиката, няааама да мимимиряса!!

Няма да се спре с енергетиката. Целта му е икономиката ни.

Вече цяла година,се оправдавахте с предишните,скъсахте се от лъжи и оправдания,обещанията ви бяха до небесата и к,во,к,во?БЕ червентъпунгер?Ами вие в БСП сте най-долните и отвратителни мушеници и кебапите и бирата ще ви излезат през лъжливите гъзове за век напред!

Каквото са се хванали да оправят от БСП и ДПС - разказала му се е играта завинаги! Сега ще видите как ще оправят енергетиката. А при това те я забатачиха така и то умишлено.

Уважаеми тиквеничета, Предлагам Ви да си поискате от любимите ви ЕРП-та да ви захранят САМО СЪС СОЛАРНА ЕНЕРГИЯ. След като толкова много желаете, плащайте по 0,70 лв. Аз не желая с парите си да правя богати Бориславова, лайното Плевньо, Прокопиев и В.Златев.

Защо забрави видните БеСеПари, собственици на слънчеви централи???

Защото са пренебрежимо малки в сравнение с Цеца Секса, Иво Прокопиев и В. Златев. Но не съм ги забравил - и на тях да им е*а майката!

Глупоста на стойнев е като лъснат задник с петолъчка и няма как да се измие,ще лъже и се оправдава,ще хленчи и ще търси други да са виновни като некадърния му лигльо-вожда гей серГЕЙ!

ЕПП -тата са за убиване,но и мотивите на правителството са сигурно много "благородни" т.е. -"Давайте кинтите,че скоро няма да ни има!"

Според мен министърът се е объркал - неспособен е да си оправи домашните сметки и затова се е разтърчал да събира пари от съседите :) на това прилича

Посладно пиша, че сядам да си пия уискито - целта на червените кхмери е ясна: освен собствен имидж, с подобни пушилки вдигат подкрепата на верните си слуги болен от юруш и бюрека от бръм... Че избори идват, патерици ще трябват пак, а на стадото само това му дай - да види тучна ливада и се юрва през глава... Беееее....

Този пелтек не може говора да си оправи, седнал да оправя огромен бизнес като енергетиката!

Подкрепям Правителството в неравната му борба с Октоподите-РПТа !!! Трябва или да бъдат държани много Изкъсо,или да им се отнемат Лицензите !!!Това е ! Без ЕРПта ще си живеем много по-добре ! Боко не посмя даим гъкне ! Плевню е техният Троянски кон в България !

Вместо да подкрепяш правителството, си оправи правописа.

А кой закон е нарушен? Значи НЕК може да не плаща, ама ЕРП са длъжни да плащат. Нали имаше равнопоставеност????

Защитаваш ли ги тия изедници, с по 20-30 бона месечна заплата бе? Да се пръждосват от тука, мамицата им мръсна!

Просто съм обективен. Май не ти харесва......

Червеният боклук от снимката се прави на интересен и ни баламосва с ЕРП-та и прокуратура. Червените гниди с едноклетъчни мозъчета, като боклука три шестици му приглася и си мисли че ние плащаштите му вярваме!!!