Фермер отсече 895 черешови дръвчета, след като църквата си поиска земята

Фермер отсече близо 895 черешови дръвчета от овощна градина, стопанисвана от семейството му. Това стана, след като църквата, на която принадлежи земята, му изпратили нотариална покана да освободи имота.

Обратно в новината

Коментари - Фермер отсече 895 черешови дръвчета, след като църквата си поиска земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е тоя вече ще гори в Ада...

portal

Тая кочина църквата трявба да се разтуря заедно с другат кочина мюфтийството...

пропусна: - ПАРАламента - ПЗОРденството ... ... Последния, да заключи държавата!

Вън търговците от храма. Продажбите на дрънкулки пред храма. Заявките и плащанията също, срещу касов бон.

Българската църква е по-далече от БОГ от всеки един най-обикновен, честен Човек. За съжаление много малко останаха Човеците в нашата страна а населението и е на път да се самоунищожи без войни и природни бедствия за рекордно кратък в исторически измерения период.

каква е тая криза какво е това страшно нещто поп да си продаде ролекса !!! това и по турско не е било!!

Хора имайте впредвид че единствено заради истината съм седнал да си губя времето и да си бода очите като ви пиша ...просто като човек с опит ви казвам следното: каквито сме ние такива са и църковниците ни...ако ние сме лоши то те са нашето отражение...ако ние сме добри и те биха били такива...съдейки тях вие несъзнателно осъждате себе си...нека всеки гледа да е изряден за да няма в дома му тежки нелечими болести семейни раздели финансови загуби проблеми с децата и т. н. Освен това не се знае доколко е обективна тази статия и дали не се цели някаква манипулация...

По-скоро Слънцето ще изгрее от Запад, а реките ще тръгнат обратно, отколкото БПЦ да стане истински представител и служител на Бога! Алчност, разврат, кражби, ежби... каквото друго подобно се сетите и го кажете - все ще е вярно за БПЦ! Ако искате можете да почнете от най-простото - наглостта. Наскоро отидохме в една от софийските черкви, "Св. Седмочисленици" - искахме да се помолим и запалим свещи за здраве на близък, страдащ от тежка болест. Още не бяхме се прекръстили след запалването на свещите и един в черно облечен г-н просто завъртя свещника, изтръгна свещите пред слисаните ни погледи, загаси ги и ги хвърли в кофа, вече с вода пълна с почти цели загасени свещи. Попитахме го, защо го прави, а той рече, че свещеникът му бил наредил, че свещите били "наречени" и са си "изпълнили" предназначението, а така се пестели пари за църквата! Отврат! Самата БПЦ ни отблъсква от себе си, а после се чудят, защо процъфтявали други църкви в уж-православна България...

Попове в мерцедеси, попове с часовници за десетки хиляди евро... попове, близки с политиците, далечни с народа. Алчни, мързеливи, мазни чревоугодници. Искали са си нивата - ето, сега си получават нивата. Но труда на този човек, кой ще му го оцени? Ей за това в България няма селско стопанство и икономика, защото един работи и гладуват децата му, друг мързелува и плюска до насита.

Потърсете мнение от нотариус ,който е изповядвал сделка за продажба на църковни земи.

Земите са дадени под аренда. Чети преди да пишеш и да се правиш на компетентен.

Говоря за начина на продажба на църковни земи,а не за случи на отдаване под аренда.Ако имате познат нотариус който е изповядвал сделки на попове,помолете го да Ви обясни какво става.

Нека обобщим: Мисленето е най-изморителния трудов процес. Затова хората го избягват.

Тоя както е набрал инерция с триона, да тръгва към парламента направо.

Още един път ще ви кажа какво пише за нечестивите хора...(нечестив човек означава алчен измамник който не плаща заплати на работниците си и богатее на техен гръб убиец крадец ит.н.) Библията казва следното за нечестивият човек...1-ще насадиш лозе но друг ще пие виното от него 2- ще построиш къща но друг ще живее в нея 3-ще се ожениш но друг ще притежава жена ти и т.н.

не той е нечестив, а поповете са крадци и лицемери, ужасно голяма грешка правите, поповете, като мислите, че вие създавате Божите закони и сте над тях

За лозето и къщата - как да е,приемам го.Ей това с жената - хем ми харесва, хем не ми изнася... А за да стигне до там да сече готова овощна градина - значи има неща които не знаем.

А-ха, значи: 1. сади човека череши, но Църквата ще яде сладко от череши, 2. грижи се човека за градината, но Църквата взема рентата 3. ... виж за жената - не знам как стоят нещата, но не изглежда розово положението и!.. освен това е много важно кой чете Евангелието!

тия попове ненаплюскали се, човекът е купил, засял и няколко години е отглеждал фиданки, а щом започват да дават плод поповете искат да му ги вземат, що не си засеят те дръвчета, не е толкова трудно

сега ще ядем череши от африка по 10 лв кг. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

10 лева килото бива, ама в момента цената е 80 лева килото.

Е ся за какво и е земята на църквата? Вместо да вземат нещо, което да носи доход, сега заради този галфон, този кретен, това нищожество, ще трябва да се задоволят със гола земя. И за какво им е? Тукашната паплач е напълно некачествена ...

На въпросния "фермер" искам да задам въпроса: Щеше ли да отсече дръвчетата след 3 години, когато по закон му изтича договора? И как му даде сърцето да затрие толкова живи твари? Или той е виждал в дръвчетата само неполучените пари от реколтата... Не коментирам плюсовете и минусите на църквата ни в момента- каквато ни държавата- такава ни и църквата, но има все още съдебна институция за решаване на спорните проблеми, не бива в състояние на обида, афект или други негативни емоции да раздаваме такава "справедливост". Продължаваме да си отглеждаме примитивизма от времето на "Нане Стоичковата върба" и това няма да доведе до нищо добро!

Разбира се ,че ще прави със собственноста си каквото поиска!!Ако е искала църквата е можела да си ги закупи.Има си закони важащи за всички.

Ми то освен че са плодни дървета те са си и дървен материал. И какво престъпление има тука ? Засаждам ,гледам,отивам си вземам си моето. Айде сега да видим ами ако човека излезе прав кой ще плаща изгубеното време на прокуратурата ? Пак бат Мимо и други данъкоплатци кат него. Е...! Не е ли редно ако е виновен попа да си плати ?!

А бе защо поповете могат да прецакват хората, а хората трябва да ги търпят? Та пак да попитам Кое"светейшество" е митрополит на Пловдивската епархия?

В знак на протест и омерзение поради едностранно и предсрочно прекратен договор днес сутринта земеделският производител Валентин Кичуков разпореди на работниците си да отрежат всички черешови насаждения, засадени и отгледани от него на наета манастирска земя в землището на Стамболийски. Няколко часа преди да влезе в сила нотариална покана и само няколко дни от началото на черешобера бяха унищожени над 1600 дръвчета от общо около 3000 на площ от 120 дка. В 1998 г. това място беше сметище на ж.к. Тракия Пловдив, от 60-те години на миналия век тук се изхвърляха битови и строителни отпадъци, припомни Кичуков. Земята е собственост на Кричимския манастир Рождество Богородично. Уговорката с тогавашния игумен дядо Боян беше да ремонтирам манастира, да изчистя сметището и да ползвам под наем земята за засаждане на трайни насаждения. Сключихме договор за срок от 30 години и през 2000 г. започнах да правя черешова градина. По държавна разценка между 280 и 350 лв. е вложението на един декар на година, като не се включват поливките.

lu4ka

Едно часовниче да беше купил, а ти - работиш.

Библията казва следното за нечестивият човек...1-ще насадиш лозе но друг ще пие виното от него 2- ще построиш къща но друг ще живее в нея 3-ще се ожениш но друг ще притежава жена ти и т.н. това важи за всички независимо дали е мирянин или свещеннослужител...вие които четете това си направете изводите...

Баце Коко ,тука става въпрос за отношения между изпълняващия "ролята митрополит Николай" и наемател с редовен договор на земя.Не бива да намесваме Светата църква,Светата инквизиция и т. н.

ТАКА ЩЕ СИ ИМА И ДЪРВА ЗА ОГРЕВ, А И НА ПЕЛЕТИ МОЖЕ ДА ГИ НАПРАВИ И ДА СПЕЧЕЛИ :):) а за тарикатите остава гол ... душ :)

Много глупаво.

От страна на Църквата...

Евала на арендатора.

МНОГО ПРАВИЛНО ГИ Е ОТСЯКЪЛ! всички станаха тарикати!

Абе как може 900 дървета да отсече за отмъщение...има ли си някой на представа как се садят и колко години трябва да ги чакаш да станат годни за плододаване...Царя си беше прав...народ със сбъркан чип...завистлив и отмъстителен...навремето старите Българи са подарявали имотите ,защото са почитали Бога а сегашния Българин си почита стомаха и затова постъпват така...поучете се от Гърците бе ядат пият но най важното е че Бога почитат и накрая роботите от Германия плащат....

lu4ka

Така де. Тамън са станали за бране и Синода ще ги обере и продаде, без да е направил вложения за 1 лев. После ще си купи я "Омега", я "Лонжин", я "Патек Филип".

СЪС СБЪРКАН ЧИП, БАЦЕ, БЕШЕ ЦАРЯТ :))) цар коалиран с комунисти - по-къс полит-виц чувал ли си? КЪДЕ Е СЕГА ЦАРЯТ, м/у другото? в историята май, а? тарикатче?

Ганю е вечен, векове да минат той ще си остане с празна кратуна и проклет, злобен характер.

ГАНЮ Е ПОПА - нели?

Бац' КОКО, о-ЧУДВАМ се пише с У, а КАМаК с Ъ, Прати 2 бири на пристанището в Подуене.

Не ме учи бе малък...не е важна формата а е важно съдържанието...

Истинската майка би загубила детето си, но не би позволила да го убият, камо ли сама да го убие.

прочети тази статия " И Господ от свода гледаше на всичко тих, невъзмутим!..." в АсеновградНюз - човека е щял да изкара 60 000 лв тази година от реколтата, обаче на някой му е трябвал нов ROLEX- за какво дете говориш въобще ??? Оказва се и преди са му правиле същия номер

Какво да кажа Нямам думи Дори да е засадил арендаторът черешите ,хората навремето са дарявали земята си на църквата Той да беше върнал земятя с черешите ,те щяха да са за хората и тогава нямаше да има тази човешка злоба Направи добро отстъпи и тази ти постъпка ще се възнагради Хора не злобейте и да мине веднъж от Вас нищо По добре ли се чувства,като отсича плодни дръвчета

едно време, когато хората са дарявали земята си, църквата е била водач и будител на населението, а днес са бизнесмени в расо

Ако някой циганин или група сексуални маниаци Ви "обидят", друга песен ще запеете за прошката. БПЦ е свърталище на безбожници и те ще си понесат "кръста" към лобното си място = голгота.

Това е типична картина за България. В България разумът е най-отзад на опашката след изкривените диви емоции, грешно разбрания интерес, нагон за гадост, вредно надуто болшевишко самочувствие на изтървани селяни, завист и прочее "ценности", характерни за нацията ни. Аз бих отсякъл дърветата. Природата ще си свърши своето на това място, като порасте храсталак и напомня на изродите как са посягали на сътвореното с разум. Това са хора ненормални. Хора с фатално подменен ум.

МНОГО ПРАВИЛНО ГИ Е ОТСЯКЪЛ! всички станаха тарикати!

Потрес предизвика в мен изразените мнения на отявлените безбожници- сатанисти за свещенниците от БПЦ ...но какво има да се очудвам от народ чийто характеристики публикувам тук: Българинът ...от хилядолетия си е би такъв с редки, моментни изключния. Тия горе са извадка от тия долу и +/- някой и друг процент са от един и същ дол дренки. Всяка убийствена оценка за тия дето ни упавляват горе е по същество оценка и за тия дето са управлявани долу. В момента, в който тия от долу могат и седнат на местото на тия отгоре - откриваме с прискърбие пак същата картина. Защото това са средните, типичните и устойчиви характеристики на българина: късогледство, дебилен егоизъм, муфтаджийство, недодяланост, мнителност, ограничен кръгозор, келепирджилък, социален идиотизъм = социална безотговорност, завист, нагаждачество и т.н. Българинът ненавижда реда. Той мечтае да се уреди. Българинът не понася идеята за единен всеобщ закон. Той иска узаконяване на авантеното. Българинът не иска да служи на общностт, а иска да деребейства с обществени ресурси. Българинът е окат за прашинките в чуждите очи, и незрящ за каманаците в собствените очи. Българинът не иска да се жертва за абстрактни идеи и за нещо, което не може да натъпче в джоба си. Той иска за него да се жертват и да му натъпчат на него джоба.

Какъвто народа, такава и църквата баце. Ама има и още нещо, като погледнеш историята назад виждаш, че всъщност нищо несе променило. За охолния начин на живот на поповете говори примерно Буров. Ако църквата си вършеше както трябва работата, някои от нещата можеха и да не се случат, щото щеше да има морал, т.е. изградена имунна система на обществото. А твоето мнение не че не е вярно, но то важи в същата сила и за поповете. Аз не мога и нямам намерение да уважавам човек, за който виждам че има ниски морални качества и никакъв авторитет.

Затова мизерувате мили момченца и момиченца и по зле ще става ...Гърците са хора почитащи Православието и Бога и цяла Европа работи за да ги храни ...а вие ще стигнете с вашето безбожие до положение и гащи да нямате ...

Така нареченото православие култивира само и единствено лицемери. Виждал съм много "православни" дето ходят редовно на литургиите за да се дупят и да ни показват колко са набожни и смирени, а същевремено са пълни мошеници, лъжци. Даже сега се сещам конкретно за една такава "набожна" дето не се посвени нито да излъже, нито да открадне. Ама иначе на всяка служба, на която съм я засичал все на колене стои. И едни ми поклони до земята и така Н пъти. Колко сме смирени. Пълна отврат. А гърците са тарикати, които тепърва ще бъдат мачкани от световното банкерство но не защото са православни, а щото са тарикати. Иначе положението тук във България е най-зле. С тези мазни разплути владици-свине, дето нищо не могат освен да крадат и да лъжат. Ченгета-доносници на комунистическите тайни служби. Прав си. По зле ще става ...

Та кой беше митрополит на Пловдивската епархия?

Затова не вярвам на хора, дали духовници или не, няма значение. Алчността я има в човека! Сигурно са си викали опа сега ще лапнем готови дръвчета!

Прав си е човека, ако той ги е садил в правото е да ги прави каквото си поиска. Поповете са лакоми. Не случайно е приказката "вържи попа да ти е мирно селото"

Някой да е виждал поп да пости ?

Попетата искат да попийват черешова ракийка.

тоз па селянин - след мен и потоп. Как не му е станало мило за дърветата, отрязал ги селянина му .....

Ако някой вече не го е писал преди мен: Според закона, църквата е щяла да му ги заплати. Трайни насаждения се заплащат при случаи на отчуждаване или въвод във владение.

Според закона -да! А според прилагането му?

Може да те въвеждат в имот,в който досега не си имал права.Ако е отдаден под наем на какво основание ще те въвеждат?Трябва да върнеш имота ВЪВ ВИДА В КОЙТО СИ ГО НАЕЛ

Наказана е алчността. С този начин на мислене съдията няма да отсъжда 2 години условно за убийство на мъжа ти, например. Капиш?!

първо прочетете статията от Асеновграднюз,и вижте за какво става въпросВтори път го прецакват така,преди години,са прекратили по същия начин договора дни преди да обере реколтата,но тогава дори не е могъл дори да им опита вкуса.и да от реколтата са се облажили поповете.Напълно го оправдавам.Д а грях е но кой не греши?

Сегашната БПЦ е безблагодатна мамонистка организация. Истинските вярващи я отбягват.

БПЦ носи голяма вина за оглупяванетои бездействието на БГ нация. Тя проповядва смирение и покаяние или затова, че те ограбват и поробват ти винаги си виновен и трябва да се покайваш. Така нищо никога не се постига, само помага на тарикатите да продзлжат да властват. Текстът в Библията за едната и другата буза трябва да се поправи: Око ъа око , зъб за Два.

И църквата ни е като политиците! И тя ни докарва до лудост. В нея сатаната е намерил дом.

Как пък така попа се сети да си иска черешите точно преди беритба. Да ги беше поискал миналото лято, за да си заслужи плодовете на дървото. Не циганите, а поповете са най-крадливото племе в България.

Гадните попове, крива им излезе сметката. Точно като започнаха да зреят черешките и си поискаха земята. Защо не прекратиха договора след 20 дена? Ясно защо. Е, няма как да стане. Човекът да си вземе и трупите - черешовите са търсени и скъпи. Поздрави на юнака!

Този случай е много прост - ако е виновен човека се глобява със сума пари, еквивалентна на стореното от него. Ако е виновна църквата -възстановява като сума дръвчетата на човека и земята се конфискува в негова полза.

В една правова държава, да. А това къде става. Само като си помислиш че могат да ти прекратят договора в срок в който не можеш да си набереш черешите...

Глупав народ, ей!

УСЕЩАНИЕТО МИ Е ЧЕ ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ Е УПРАВЛЯВАН И НАПЪТСТВАН ОТ ДЕМОНИ.ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ СМЕ И В ГОДИНАТА НА ЧЕРНАТА ЗМИЯ.СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ АГРЕСИЯТА.КЮЧУКОВ Е ДАЛ ГОЛЯМ УРОК НА НЯКОЙ ХОРА.ВЪПРЕКИ ЧЕ ПОСТЪПКАТА МУ НЕ Е ДОСТОЙНА ЗА ВЪЗХИЩЕНИЕ.

Този човек, който е унищожил плододаващите череши, е за затвора. Да отсечеш толкова дървета е престъпление. Няма значение кой ги е посадил, чия е собствеността на земята. Ако ги е посадил той, ще се направи оценка на разходите и собственика на земята ще му ги плати. Ако не ги е посадил, собственика ще му дължи неустойка за преждевременното прекратяване на договора. Елементарно.

Или сте много повърхностен или сте от тези които ни грабят толкова години.Явно не ви харесва съпротивата.

Много не разбирате материята-насажденията са подобрения в имота, а подобренията в чужд имот не се дължат т.е. никой няма да му ги заплати.Схемата ви на разсъждения е правилна ,но в правилната държава,а не тук.

А той как така подобрява в чужд имот? Собственикът може да не иска да му го подобрява. Питам само.

,,Близо,, е относително понятие,а цифрата 895 е конкретна.Тези журналисти кога ще се научат да пишат грамотно?

навсякаде зарквата, помага, този е зиганин, к-о златко златанов *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

безбожникът нито е добър стопанин,нито е добър бизнесмен,още по- малко той е добър човек и трупа грехове за абмицията си.смирение тук трябваше да има.

Бабе, надупи се и трупай смирение!