Привикват рапър на разпит заради песен

Младият рапър Сарафа е призован в сряда да се яви в Националната следствена служба заради песен, в която се пее, че вярва в герба повече от ГЕРБ, съобщи самият музикант пред БГНЕС. От прокуратурата заявиха, че той е извикан, но като свидетел по дело срещу Мишо Шамара за поругаване на националния герб и знаме.

Обратно в новината

Коментари - Привикват рапър на разпит заради песен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това да не е тоталитаризъм, че повдигат обвинение заради някаква песен! Бойко и компания се самозабравиха

Шамарчето,е много Голям! Само може да им каже на "разследващите" и на шибаните държавници -" Да лапат и да се потапят!

Не мога да разбера защо разни некадърни "певци" си правят толкова евтин пиар. Най-лесно е да изпееш една тъпа песен, да кажеш на тъпите журналисти, че са те арестували заради текста (свобода на словото и т.н.) и ставаш звезда за една нощ. До кога ще пускате такива смешни дописки (некадърни). Аман..

Днес кутретата на батман бойко рано са натирени от колибките и заедно с тях много душевно-осакатени помияри, да скимтят и лайват срещу свободата на совото, на песента , на изявата озобщо. А що злъч, злоба, ненавист и помия се сипе върху това момче, не ти е майка ! А недраги словоблудци и ревльовци за ненакърнимост на държавните символи, къде бяхте тогава, когато с тях удобно и легално се бяха увили и маскирали плеяда крадци, мошеници и разбойници, ограбили и сринали държавата ни в блатото на мизерията и нищетата. В смрадливите си колибки, очаквайки поредното подхвърлено парченце измамно напарфюмирана и напудрена надежда, че сте нещо, а не нищото облечено в несбъднати фантазии.

ми цитираш законите, ама като преди 1 месец някакви п....и нарушаваха законите на страната в която живеят всички скачаха и викаха че това е диктатура и не знам какво си. free Sarafa!!!!

Песента е много долна за бяло зелено и червено. А този смешник се опитва да се изкара жертва и да вдигне медиен шум за да го пуснат.

Значи, или има демокрация или не. Щом ще изповядваме европейски ценности, то докрай. Другото е диктатура.

Значи като някакъв кретен пее, че ще гласува за Бойко Борисов това не е работа на прокуратурата, когато обаче друг пее, че няма да гласува за него това вече е работа на прокуратурата ... Ех, Цецо, ех Бойко в министерския съвет влезнахте народната милиция не ще да излезе от Вас.

навремето Блага Димитрова написа в една своя книга "петното е като копче на асансиор за висок етаж, натискаш го да го скриеш и се издигаш"... и книгата беше забранена! защо ли?!... защото така беше в обществото на "своите хора" ако се провалиш като директор на предприятие те уволняват и те назначават в министерството ако и там се оцапаш отиваш посранник...ъъъ.. посланник! но така е във мъглата, всеки тълкува! качеството на текста може и да е гола вОда, но тук никъде не се пее за символ на българия.,,. пее се за бял прах, за зелен наркотик и евентуално за червено вино :) само болен мозък вижда символ... по-скоро в нъцъ-о да се прегледат!!! в техните мозъци е поругано нещо! така се правеше изкуство по времето на тато :) явно нъсъо-ците нямат достатъчно работа... та са го ударили на символизъм!

егати потресаващата неграмотност в писането. Поне не се пиши Блага....

Явно тиквените гербави яко са го закъсали, след като са започнали политически да преследват разни рапъри. Следващите преследвани ще бъдат диссидентите, хомосексуалните и всички останали противници на т.н. герб. По-нататък, по стара традиция, ще се правят факелни шествия, ще бъдат подгонени евреите и ще се горят книги на клади.

Ще ти се чедо, но фактите говорят, че родната Партия е ненадмината по отношение на репресии.. А иначе не е лошо да прочетеш пак статията - там е обяснено много добре за какво го викат, но Позитано е свикнало да чете само заглавията на Работническо дело.

Обществото си заслужава рапърите. Всеобща простотия. Зомбират ни с простотия по всички медии и на всички концерти, всяко тв шоу започва и завършва с гологъзи танцьорки, сложиха ги и по тетрадките на децата. А кой налива пари в тези долнопробни акции? Естествено тези, които ограбиха народа и забогатяха на наш гръб. Адвокатите и съдиите също са в тая мръсна класа.

Този т.н. рапър Мишо си беше боклук и си остана такъв...

Текста на песента, публикуван в статията е доста странен... По скоро трябва да му повдигнат обвинение за склоняване към употреба на наркотици! Все пак доста незавършени личности ще чуят тези "лирики" и може да поискат да подражават на "яките рапари" . А относно поругаването на Герба, си спомних как преди време един полицай беше хванал циганета, които искали да скъсат трикольора на пилона на едно училище и ги беше понатупал... УВОЛНИХА ГО ДИСЦИПЛИНАРНО!!!

На този полицай сливенският военен съд му наложи дисциплинарно уволнение(осъди го една старши лейтенант съдийка дето в нейните представи националното знаме е съизмеримо със стойността на бикините и), после след силен отзвук и вземане на отношение от страна на участниците във форума офроуд България, софийския военноапелативен съд отмени присъдата и оправда полицая.

от малък ми се гади като скивам полицаи, стари или млади знам всички сте лайнари..., чакам да ме викнат за разпит... шшш куките хептен са изчаткали, изловиха всички крадци по селата и градовете и сега нямат работа та се занимават с глупости.... хахах

Абе ти чупи още джамовете на бабичките ,като полетиш след 2-3 ганджи във Космоса,пък после филанкешията ти виновен ,че гърба ти станал като кофа от палките айде че класната ви вика,големото междучасие свърши отдавна..

И аз вярвам повече в герба отколкото в герба!!! Извикайте ме и мен на разпит ибрикчии!!

По-долнопробна музика не съм слушала. Чалгата ряпа да яде... Чалгаджиите поне са добри музиканти и певци, завършили музикални училища. А рапърите приличат на боклуците на обществото...

В случая песента май няма нищо поругано, но ряп=чалга=тъпотия! Много са комплексирани тия, ве!

Абе калитко ти заслушвал ли си се някога в текстовете на американските рапъри. Вероятно не защото в милиционерското училище не се набляга много на езиковата подготовка. Пусни няколко текрта на гугъл преводач и компютъра ще ти почервенее от срам. А за затворен рапър в америка за текст на песен не съм чул.

Всъщност няма нищо ново под слънцето. Добре си спомняме известните мотиви от една песен на Слави - "Шат на патката главата". Последствия нямаше никакви. И как ще има когато свободно се пее: "И ловец съм и рибар съм, на закона мамата е...л съм". За такова нещо в Германия ще го викат всеки ден в полицията. Да обяснява как точно на закона ще е....е мамата. У нас и рапът, както много други неща са ерзац. Нито има условия за рап, нито пък тематиката е добре подбрана. И много м и е смешно че мастити рапъри се противопоставят на чалгата. Като съдържание тяхното си е чалга в стил рап, изкопиран от Бронкс. Упражненията по политически онанизъм са приоритет на младежкото БСП. По цял ден "творят" в мастурбаториуима на Позитано 20. Но ние сме демократична държава и трябва да ги разбираме. Или "столетницата" изживява период на старчески инфантилизъм, или младите онанистои в БСП - неизживяно детство.

Точно за такова нещо ако викнат някой в полицията в Германия ще уволнят цялото полицейско управление.

Бе ти наистина ли си вярваш на глупостите дето пишеш? Нали за това ужким има свобода на словото? И тук ако няма в Германия има сигура и не се занимават с разни окаяни бездарници нито спонсорират концерти на подмазвачи на властта с пари от спортния тотализатор които принципно са за спорта...

Биг Ша купил котенце на Лил Ша и го кръстили МърШа:)))))

Рапърите и тяхното "творчество" в повечето случаи са пълни глупости, но пък и тези от НСС с акъла си ли са въобще?

АБЕ, "КОМЕНТАТОРИТЕ"..., ДА БЯХТЕ ПРОЧЕЛИ СТАТИЯТА ПЪРВО.... ТОЗИ ДЕБИЛ ГО ВИКАТ КАТО СВИДЕТЕЛ ЗА ДРУГ ДЕБИЛ... А ДРУГА ТЕМА Е, ЧЕ СПОРЕД МЕН И СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ, ЗА ПОРУГАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ СИМВОЛИ (ЗНАМЕ, ГЕРБ.. ) СЕ НАЛАГАТ СУРОВИ САНКЦИИ...

КВО ПОРУГАВАНЕ БЕ ТЕЯ СА ТОЛКОВА НЕКАДЪРНИ ЧЕ МОГАТ САМО ГЪЗА СИ ДА ПОРУГАЯТ...

Тоя Михо Шамура е голем смешник. Търсят само сензация надали на боко му е толкова изфирясала тъпата кратуна, че да се занимава с такива глупости виж за цвинокио не съм сигурен... И аз обичам герба и ненавиждам ГЕРБ ай са ме привикайте и мене минцифайки!

хаха ето ги българските пусита и прекия и в преносен смисъл! Бегайте сега всички да слагате шапки идиотки и смъкнати гаци по паметниците и обръснете брадата на "дедо" Николай пловдивския вампир с златен часовник...:)))))

Ще ти се да е така? Ама не е.

Съгласен съм. Те са НРграмотни НЕпевци.

" Рап Рап Кви са тия маймунски песни, да вземат да изпеят един кючек, да покажат че са млади хора!" ... "Борисов, То от рап не се забременява!" .... "Няма да си играем тука на абстрактен хуманизъм. Сега ще видите вий, рапър боб яде ли!"

Има ли разлика в действията на т.нареченият сарафа и онези три циганета дето смъкнаха знамето,преди години... Просто различно разбиране да станеш известен,едва ли някога за тях ще прочетем че са спасили хора,спечелили спортни или научни медали,то във Варна всичките са с деменциални проблеми,за повечето от тях е голям проблем да вървят по тротоара и да дъвчат дъвка едновременно...

Единствената реална придобивка на българския народ от така наречената демокрация е че можем да псуваме властта е вече и това май ще приключи.

хаха то кой се е събрал с мишо варненското ромче,въобще станало ли е нещо свястно от него.. Преди години ,когато реши да се прави на бруклинско гъзе в едно предаване и ритна стола,момчетата от охраната много бързо му напълниха кратуната с българско домашно възпитание на 5-6 порции зад врата,тогава прорева света ,че бил репресиран. този сарафа е същия като него,кух като градинска лейка

+1! Йеееее!

Kalin

Да беше пял обичам Герб нямаше да има проблеми момчето;-)))ама така......ще има!

20 години демокрция а сега е пак като преди 10 ноември. ебати просташката държава.Пак гласуваите за тоя клоун следващия път!!!!тогава мизерията ше е пълна и като пишете нещо в тоя форум ше доидат от Враня с маските във вас :D

Предполагам това е българския мъжки вариант на Пусираят и очаквам всички да го подкрепят.

Сарафа е простак. Ами да извикат и бойко и цветан. Те не са по-различни пред екрана.

Абе малоумници, в т.нар. "нормални държави" за обида на национални символи първо щяха да ги пребият възмутените граждани, а после щеше да ги поеме полицията. Някой знае ли какво казва законодателството на САЩ, Франция и т.н. Да не говорим за съседна Гърция. Рападжийте са тъпанари и простаци като чалгаджийте, само дето по-малко селяни ги слушат и затова ги е яд.

Откога пък ГЕРБ е национален синвол?????!!!!!! , господин Българин

Диди,тук не ства въпрос за герб, а за националното знаме.Или с други думи националния символ. Я се замисли, ако някой в Сърбия например го направи това.... Полицията последна ще стигне до него

Този текст може да бъде написан само от много пропаднала издънка на човешкия род. Писна ми от шибаната свобода на словото и шибаната свобода всеки да си прави каквото си иска. Много хора са загинали за да може тоя пъпеш да си вее гащите пеейки пълни простотии. Трябва бой по празните обръснати канчета и след това общественополезен труд - да изчисти някоя градинки от използвани спринцовки, презервативи и други. Браво на полицията!

Биг Ша или БигТъша е изключително слаб поет римите му не са мръднали от началото на кариерата , за протежетата му да не говорим.ДА видим например какво за измисли за бялото зеленото и червеното , за бялото и зеленото взимат елементарните асоциации а за червеното не им е стигнал барута, ама иначе и те са неудобни на властта

а бе рапър, учи се от големите батковци, пей за пазещата те полиция на Биг Цв и си немай главоблия, аа, аа, йо

Тестът наистина е отвратителен от художествена гледна точка, но по тази логика всичките ни певци, особено чалгаджиите, трябва да са в пандиза. Апропо от другите сайтове става ясно, че делото е за оскверняване на държавната символика. Чл. 108, ал 2. За мен оскверняването е на родните уши, език и култура, но нейсе.

Обида, клевета, оскверняване на държавен символ са само началото на много примери за това до къде се простира свободата на словото. Но не разбирам защо е такъв проблем - викнали са го, разпитали са го. Голямо важно. Ако имаше присъда 15 години затвор тогава плачете за демокрация.

То така се почва, привикват те да даваш обяснения защо говориш/пееш против властимащите и после ТОТАЛИТАРИЗЪМ.

Абе, нещастни лумпени, които могат да ви манипулират както си искат...Коя нация ще защитава песен, в която се пее, че зеленота в знамето е като трева за пушене, а червеното е като мензис...Като мензис му се вижда на този позападнал, поогладнял рапър, който яха всяка вълна , пролятата кръв от хора, далеч по-достойни от него. Политическите ни мошеници веднага ревнаха за този набеден бард, за свободата, ах, те много се тревожат за свободата...а оскотялата тълпа само това чака...Няма такова племе,- без достойнство, без разум, без елементарна култура ...После се чудим защо сме на опашката...Това е вечната ви съдба, не се чудете.

ще толерира три наркоманки да и осквернят религията и храма в които се изповядва тя, без да бъдатосъдени. Да де, ама тука такъв вой се надигна, че това било срещу Путин, а не заради това, че го правят в черква. Тука сега пак такива като тебе ще ни правят на идиоти, че не защото не обичат ГЕРБ, а заради другите глупусти ще ги разпитват. Да, глупава песен, ама колко глупусти се направиха досега, а по тоя начин само лъскате имиджа на шамара.

на това у нас казваме "демокрация", в Русия е диктатура. Сега платения лизач КАЛИТКО, подвизаващ се под още няколко имена по форумите ще ни разяснява колко демоктатично постъпва властта с тия които се осмелявят да я критикуват или усмиват. Точно такива лизачи като него които непрекъснато плюят против всички и всичко до момента в който тиквата стана премиер, леко, леко ни тласкат точно към най гадния комунизъм. Този в който когато дръзнеш да се изкажеш различно от правата линия, отиваш на разпит, затвор, а в скоро време и в лагери, като ония които са строили такива като бащите на тиквата и Цвъцко.

Бил викан за разпит по делото на Мишо Шамара??? Какво точно ще свидетелства - как лично е присъствал докато Шамара е измислял песента си ли? Честито, българи - върнахме си болшивизма след 20 години преход! Да му се порадваме!

Да живее милиционеро-социализЪма на гадиборда на бай Тошо.

Това си по-голям тоталитаризъм от тоя до 10 ноември,ама какво очакваш от другарите ББ иЦЦ?

Тук или всички са много тъпи, или на такива се правят... В песента се пее за пушене на трева, асоциирана със знамето.... Явно считате за нормално децата Ви да слушат и пеят за трева и дрога...., а дори и да я употребяват.... После се чудите защо децата Ви са станали наркомани............... Но каквито родителите - такива и децата..... :)

Аз не считам, че е нормално децата ми да гледат простак-премиер по телевизията, ама никой не го е привикал в следственото да го пита за просташкото му поведение, нали!

Разбира се другарко, къде -къде е много по възмутително един държавник вместо книжовната дума ,,локва,, да се използва гьол,отколкото да се чуват изключително хармонични словосъчетания ,като,,Аз ви давам парите,не парламента,затова ще ме слушате-целият народ,, или,,Ако искам и летяща чиния ще си купя..

И си много прав за родителите - благодарение на тях в момента имаме премиер мутра и заместник милиционер!

колко глупости се изпяха досега за 23 г. Защо цигани които палят българския трибагреник са на свобода, а? Дали па заради българското знаме ги привикват. Ако беше пял, че мрази герба, а обича ГЕРБ, сигурно щяхте да го направите химн на бистришките тигри. Лизачи мръсни гербероидни.

няма по-точен коментар на "новината"

Не е наша и не е полиция. герб са най - долните и мръсни милиционери на БКП, които поради ниския си (или липстващ такъв) умствен капацитет, не можеха да се издигат в службата, освен с доноси и преследване на инакомислещите. Те не могат да избягат от природата си.

Но това не е текста на песента! Песента се казва бяло зелено и червено а текста в края на статията е сглобен от избрани рими от цялата песен а не от куплета на Сарафа!