”Дупнишка популярна каса” е дадена на прокуратурата

Министерството на правосъдието изпрати в прокуратурата сигнал срещу "Дупнишка популярна каса", съобщи пресцентърът на ведомството.

Обратно в новината

Коментари - ”Дупнишка популярна каса” е дадена на прокуратурата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз пък коментирам така - тези бабички имат деца, от тези деца има и по -умни и по -нервни.Не го ли е страх този водопроводчик за него и неговите внуци. Никога лихвата не е била повече от 7%, когато почват да затъват я вдигат временно ,за да съберат свежи пари на 14%. Да му мисли хитреца.Нищо не остава ненаказано- има много застреляни подобия.......

Добре де, още ли има тъпи хора с пари? Как може да си слагаш парите в някаква измислена народна каса както я е кръстил измамника? Това е все едно аз утре да си наема помещение и да го кръстя "спестовна каса" и хора с по 100 хиляди да си влагат парите там! Изумително направо! След 27 години има наивни хора все още?

Нищо ново под слънцето.И телефонните измамници продължават да просперират у нас,така че ,наивници и глупаци винаги ще се намират.

Аз пък играх казино онлайн и със сто лева направих десет хиляди за три дни.На четвъртия загубих девет хиляди.Искам държавата да ми ги върне,що за беззаконие....

Има хитри ,защото има много глупави хора.Имали бол пари дали ги.Аз като работя за една заплата,какво да дам.

на органите. Наблюдават крадеца, докато той изчезне в Южна Африка.

Не доумявам как след толкова много години на измами , още се намират толкова наивни и глупави , да не кажа ''Тъпи '' хора , които не разбраха че в тази държава всичко е измама !!!! Колко загубен трябва да си да хвърлиш от терасата си 30000 лв. на непознати които са ти звъннали по тлфона ?! Видели били високата лихва , решили че ще забогатеят без да правят нищо , и ХОП в тигана - глупаци - Кой дава лихви просто така на днешно време - Вие хора не четете ли , не слушате ли ????!!!! И това , което най-много ме учудва е : Как пък ги събрахте тези 200000 лв. и 70-80000 € от пенсийките ?! Че Бай Ганьо е прост и глупав , вече разбра цял свят , но кого се мъчат още да излъжат , че с пенсия от 120лв. можеш да спестиш 80000 €?! Всеки в тази извратена държава е крал и продължава да краде като луд ! България е заприличала на един голям цигански катун , в който нищо не се губи - просто сменя притежателя си !!!!

Какво е това мазохистично желание да са бедни хората ,а за банкерите всичко е наред. нали тази ред мисли пробутваш? Прочети следното от нашата действителност : БНБ отчете над 1/2 млрд. лв. печалба на търговските банки .Някаква мисъл възникна ли?

"До като има овце, ще има и стригачи" - цитат от мой приятел.....

Всичко идва от алчност и лакомия. Случайно видях таблото. Високите лихви, взех 8000...

След всичко, което се случи с пирамидите и с КТБ, просто не вярвах, че това може да се случи пак толкова скоро и по толкова тъп начин. А якой да ви кара да си дадете парите насила?! А държавата за какво е платила да ви образова, тъпанари? Че не четете какво подписвате? Баси тъпото население, аз все се чудя от къде идват 10-те процента на БСП при избори. А те им обещаят подобрение на живота и тъпанарите гласуват. А на тези са им взели по 50 бона! Уха! Предполагам са преид всичко гласоподаватели на БСП. Убеден съм!

Още ли не разбрахте ,че КТБ бе нормална банка плащаща на вложителите си нормални лихви. Защо не рИвете като ви вдигат тока с десетки процент? Как имаме толкова скъп бензин? И като нямало печалби от къде се получава БНБ отчете над 1/2 млрд. лв. печалба на търговските банки. И сега каква е истината ,че парите не се разпределиха по-равномерно ,а някой издърпа печалбата към себе си... наистина голям смях.

Данъчни няма ли,кой проверява тези фирми,или и те с в системата?В Дупница предполагам,че има общински служител,защо са позволили да се стигне до това положение?Кога човек да знае,коя фирма е легитимна и кога не.Държава без всякакъв ред.Мафия!

Смятам да отворя Софийска НЕ популярна каса с лихва 25% драги лакоми лумпели ще ви очаквам

Ама тези хора какво искат - решават да си вложат парите и като не получат големите печалби, за които са се нагласили, очакват някой да им плати за масрафа? Да не говорим за приказките, че са събрали 50 000 от малки пенсии...

Тоя с тубата да взема да се пали по-бързо, че тежи на пенсионната система. Малоумен народ - те хората едва си взеха парите от КТБ, той от някаква частна каса си ги иска.....

"Клиентите са ни скъпи!" Та и тия така. Ама докато има прост народ, ще има и кой да го обира. Универсален закон - празно няма.

Бесепари и атакисти са доказано най-простите хора! Толкова ли няма да им хрумне в празните кратуни, че при такива лихви 100% ще бъдат измамени. Ама пуста алчност, да получат лесни пари без да работят...

То за тези 14% лихва си има приказка ,,Га яди кифтета НИ рива сега ривеш,, Чудно защо се збравя толкова бързо историята преди няма и 25 год. Глупав народ!

ех, приятели ... а бе що сте толкова алчни и неграмотни? от друга страна с тази наша полиция и пр-атура няяяма да стане! запомнете го добре това! гледайте кой от политиците ни ломоти, че прокуратура по румънски модел е лоша работа! той почти сигурно има вина за подобни неща!

Доходност от 14% не е нещо шокиращо, но не е за всеки. Не съм съгласен, че тези вложители са по условие балъци. На времето при инфлация от десетки неясно какви проценти се даваха лихви от 80-100 %. Твърдя, че това е нормално, тъй като доходността трябва да е над инфлацията и освен това има и рискова премия. Навремето преди соц-а е имало успешно работещи популярни каси в които са членували десетки или дори стотици хиляди българи. И тези каси са били успешна алтернатива на едрия банков капитал. У нас обаче явно е в сила директива да не се създаде капиталов пазар и недай си боже нормално движение на капиталите. Също както и елементарна законност - все пак територията се прочиства от население.

pompai

Да ви е сладко лакомници.

14% лихва е невярно и подвеждащо, хората от Сапарева баня пищят от тоя имотен измамник, но полицията нищо не знае естествено и разбираемо.

Финансова институция, която има право да приема депозити и да раздава лихви, изобщо, да извършва банкова дейност, трябва да е лицензирана. Влогове се правят САМО в банкови институции. Останалото е незаконно. Къде спаха полицията, данъчните, митниците, финансов надзор, ДАНС, БОП и всички останали ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ? На които, между другото, ние им плащаме огромните заплати? Да се стегнат и да върнат парите на хората.

Никой нищо на никого от съкооператорите не дължи. Даже и да има претенции по между им, те се уреждат съгласно Устава на Кооперацията. Ако Уставът не е нарушен, държавата няма право да се намесва. Станали съкооператори на измамниците, полъгвайки се с висока лихва, сега държавата им виновна...

Някой пак е измислил как да заобиколи закона. Това, обаче, си е пак закононарушение и пак се лежи в затвора. Поне по времето на Другаря Тодор Живков беше така. Та, не става ли някои хубави неща да ги възприемем сега? Или не е демократично?

парите не са за всеки, щом си достатъчно глупав да ги вложиш в каквато и да е схема от алчност значи просто не са за теб, а за някой по-умен

Много по удачно би било да си купиш акции на coca-cola, макдоналдс и да си вземаш 2% годишни дивиденти. А цената на кациите след 20 години е двойна. Не знам в какво е инвестирал този ? Като имаш пари и не знаеш как да ги движиш - ги губиш. Това е ! Значи парите не са за теб !

Като чета коментарите тук - разбирам защо сме били 500 години под турско .

прокуратурата си е ДС и измамниците също

TIREX

голям кеф- поредното доказателство за тъпи ,алчни ,продажни селтаци в булгаристан.не ная ли се ама сега зор...

Също селтаци ли беха?с костов начело вие чакахте от соца да ви спаси льохмани ведри!Ку ку ри го

Да се беше постарал да вложиш поне смисъл в тоя пост. Ма какво да се прави, толкова ти е мозъчето.

Като всяко нещо в България ще се потули и това е "ни Лук яли ни Лук Мирисали" ...........

Щял да се полее и запали... Ам'чи върви и се запали, тъпак алчен :)

Който играе - пичели :)

Общо взето писанията са ,че щом има лихва над 1% каквато е банковата тук в Бг. това е измама. Ужас толкова прост народ та дрънка. Коя корпорация по света работи за 2-3% печалба ?? Себестойността на барел нефт в Либия бе 1,5$ .За по-умните остава да си сметнат стотиците % печалба при крайната реализация. Референдума на аглетата доведе до 16 % движение за по-малко от 2 часа ,което при отиграване от неоФци први 1600 % за това време,а някой е направил и повече. Не го мислете не е за някои глави. Бъдете щастливи от 0,5% годишна лхва. Банките могат да финансирт всичко което им е изгодно....

Прав си, но при толкова пирамиди и измами какво е това оправдание, че била "в полезрението" на органите на реда? Какво чакат и наблюдават? При такава лихва трябва да бъдат запорирани моментално до доказване на супер печелившата им дейност. Що за нагло оправдание - поредното - от страна на "органите". Или чакат да фалира за да са сигурни, че е имало измама.

BG, много странен ми се виждаш с твойте очаквания. Винаги е имало и ще продължи да има високо рискови инвестиции в цял свят. Не случайно се казват ВИСОКО рискови. Никой не те задължава да ги правиш. Ти сам избираш и е твоя отговорността, да предвидиш кога е времето да си изтеглиш капитала, но лакомията е голямо нещо. А като някой се опитва да ползва думата ПИРАМИДА, то не знам дали си дава сметка, че въпросните БАНКИ също са пирамиди, но са толерирани от държавите.

Хахаха, запали се бе, глупаци си имаме достатъчно, няма да липсваш. Ей, прост народ, с лайфчойс го играха, с долара го играха, с ктб го играха - ама той продължава да играе и продължава. Тва е, офците тряя да се стрижат, нали за това са офци.

всички изгоряхте като омаслени вестници.

докато има балами ще има и тарикати.

Пред камерата на Здравей, България застанаха и други потърпевши. Те казаха, че са загубили суми между 5 000 и 150 000 лева. Вярно е че тези , които са внесли тези суми са го наптравили от лакомия и простотия, но все пак защо държавата позволява на взаимно-спомагателни кооперации да развиват банкова дейност , без нужните активи и гаранции за това. Ебаси член- кооператорите , които внасят по 150000 лева, пък им обещали и лихви , без значение какъв е размерът им, като нямат право на това.

Щом има тъпи овце - инвеститори и безхаберни управляващи ще има и подобни финансови центрове за ограбване ! Нищо ново под слънцето !

До кога ще ни ограбват"Хитреците",покровителствани от държавата...!?Това го няма у Европата..-никъъдеее..!?Веднага тоя длъжник-тарикат,решил Хотелче да си прави с вноските на кооператорите-в затвора и бързо разследване и да върне всичкоооо..!!!

Още едно доказателство че българина е особен вид дебил,за който съществува само настояще -да се нарани с бел леп и кибапчита.От 10,я има двама-трима дето помнят йист-уест и югоагент,това съчетано с бай-ганьовска лакомия и хр.среда за всякакви измамници е готова.наскоро имаше случай на измамени от строителен предприемач които са му плащали без да имат договор,а той им "издавал" квитанции за получените суми ама без фирменпечат и с някъв подпис незнайно на кого,а през това време заложил апартаментите

Ха, да ти имам проблема. Да си чувал, че когато плащаш на някого за каквото и да било, то е на добра воля? Тоест, ако ни е с теб имам едговор за нещо, а си свърша моя ангажимент и следва ти да заплатиш нещото, като плащането е твой ангажимент, но ти откажеш какъв е резултата? Това дали има съд, адвокати и т.н. няма нищо общо, че ако ти не желаеш да платиш (отново говорим, че процеса на плащане е на добра воля), само си мечтай, че някой друг ще ти реши проблема.

В БЪлгария държавата се е сраснала с мафията и покровителства мутри, престъпници, наркобосове, сводници, които без да имат ден трудов стаж в живота си са собственици на фабрики, цехове, хотели, земи, гори, ресторанти, яхти, скъпи джипове и коли. Къде е прокуратурата и защо не изиска от въпросните лица доказване произхода на имуществото им?

Срам и позор.2016г.такива да хванеш па да ги застреляш.14% лихва няма даже в панама.кой дава 14 % лихва освен измамници?проверки 30 дена а той/те отдавна са изчезнали.

Тъпанар, единственият, виновен, за съществуването и процъфтяването на такива каси е слабата държава, която обслужава интересите на мутри, цигани, проститутки и сирийски бежанци, както и корумпираните, паразитни и вредни организации- Съд, Полиция, Прокуратура. Не е виновен човекът, не може всички да са умни като теб Освен това, посъщия начин можем да кажем на блъснатото дете на 5-6 години- Абе, келеш, ти защо не гледаш къде вървиш, а се навираш в гумите на минаващия по тротоара джип, или- защо не си зашиете джобовете на дрехите, за да не могат джебчии да бъркат в тях, или- защо държите пари в къщи, не дръжте стотинка у вас и крадци няма да окрадат дома ви. Това, което говориш е пълна боза и основният виновник за съществуването на такива каси е държавата, която е слуга на мафията и работи против народа си.

Забравяш, че тези излъганите не са на 5-6 години и се очаква да имат интелекта на възрастни екземпляри. Примерът ти доказва обратното на това, което се опитваш да докажеш. Алчността заедно с простотия е причината. Мошениците никога няма да свърши, както и алчността и глупостта. Това е естеството на човешката природа. А такива явления са индикативни за това, че твърдението ми е вярно. Държавата не може да следи всеки мошеник, това може да е само фантазия на наивник.

Поредното доказателство в подкрепа на тезата ми че пари в банка не се държат.А за измислени Популярни каси(кооперации) да не говорим. Уважаеми лапнишарани , запомнете - ограбените пари на вложителите от банки и тем подобни пирамиди са стохилядно повече от ограбените пари от населението при битови грабежи.

Тия "вложители" да се самозапалват, тамън да намале малко простотията.

честито на алчните дупничани. радвам се за тях.

"Ако няма правосъдие, съм решил да взема една туба, да отида пред президентството и да се запаля. Само защото е малоумен трябва да се самозапали!

От една страна наистина пълен малоумник: Без много да му мисли, пенсионерът внесъл първите 20 000 от спестяванията си. Подписал договор, но не го прочел ... Но това не оправдава измамниците, които са духали с парите...

Е нали имаше някакъв фонд за в такива случаи.Може да плащаме отново ,пък може и точно това да е целта на урпажнението -нови начини за присвояване на парите на българите.

Пенсионерът Емил Лазаров е изгорял с 50 000 лева, след като се полъгал по високата лихва. Случайно минах оттам и гледам на таблото - годишна лихва - 14%. По това се подведох, разказа той пред камерата на Нова. Както се казва, "лаком гъз глава затрива". Пълнолетен си другарю пенсионер, и ако има някой виновен за твоята лакомия и слабоумие, това си ти самият.Както се казва имал , дал.

"Дупнишка популярна каса" - звучи като, някоя вървежна лелка, която целия град я е таковал отзаде. Никакво съчуствие нямам към хора, които си дават парите в подобна простотоя.

Народа е прост, тъп и алчен.

Ами като има АЛЧНИ хора ,ще има и ТАРИКАТИ . Ама сега ги питайте от къде съм и парите на тия вложители.

И тия ли пиха по една студена вода?

какво ли ще им помогне прокуратурата? на ктб вложителите с гарантирани минимуми от държавата едва им върнаха част...