Прокуратурата започва проверка на ДКЕВР и приватизацията на ЕРП-тата

Върховната административна прокуратура започна проверка за законността на актовете и дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата започва проверка на ДКЕВР и приватизацията на ЕРП-тата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Прокуратурата започва проверка на ДКЕВР и приватизацията на ЕРП-тата" Единствената цел на такива заглавия е да се опитат да успокоят масите. Не се връзвайте, на всички ни е ясно как ще завърши бутафорната проверка на корумпираната прокуратура. 24 години вече участваме в този цирк, не ни ли дойде акъла в главата? Разни като Нагугушева ще правят проверки... Ако някой си спомня, едно от предизборните обеяания на ГЕРБ и лично на Борисов бе да се справят с ЕРП-тата, които още тогава си бяха проблем! Ама какво стана?

Просто те му платиха и той млъкна, а подчинените му ги защитават

Просто те му платиха и той млъкна, а подчинените му ги защитават

Много и пука ПрокураДурата! Клати на Буда мадурата и проверява дали му е кеф! По-добре официално да се регистрира като бюро за защита на мутрите от закона! Проверява без да има намерение да действа , а за да замита следите и да тече давност на всички престъпления!

Нищо съществено няма да намерят в ЕРП-та. Нали и ДАНС им пращаха преди време. Само ще се излагаме пред ЕС. За държавната НЕК пак никой нищо не казва - ми там е истинския монопол и там остава лъвския пай от цената на тока! Да влязат там на проверки и ще намерят отговора защо цените са такива и откъде изтичат парите на енергетиката. Да, ама не - защото ще стане ясно при кое управление кои и колко е крал!

Ти не си добре! НЕК продава тока на по-евтина цена, отколкото го купува! Това са факти, провери! Защо трябва да подариш МОНОПОЛ над милиони сигурни абонати и изградена инфраструктура на чужди държави и техни фирми? Защо трябва да направиш държавна институция - ДКЕВР, която да защитава интереса на този МОНОПОЛ? Аз лично не виждам какъв е келепира за България и българите!

ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ -РЕФЕРЕНДУМ-НАЦИОНАЛИЗИРАНЕ НА МОНОПОЛИТЕ : ТОКА ,ВОДАТА,ТЕЛЕФОНИТЕ,ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ!! НАМАЛЯВЯНЕ НА АДМЕНИСТРАЦИЯТЯ ОТ 50-70%.ОТЗОВАВАНЕ НА МАФИОТИТЕ В БЕЛИ ЯКИЧКИ :КМЕТОВЕ,МИНИСТРИ ,ПРЕЗИДЕНТИ!!!! И СЛЕД ТОВА В ДАРЖАВАТА ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКО!!!!! ЕФТИНИ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ-БАЛГАРОУБИИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! РЕФЕРЕНДОМ ВСЕКИ МЕСЕЦ С 10-20 ВАЖНИ НЕЩА, КАТО ТО4КИ КАСАЕЩИ ВСИ4КИ ХОРА!!!!!!! ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ДАНАЦИТЕ- САЩО КАК МОЖЕ НЯКАВ ИЗМИСЛЕН КМЕТ -ДА ГИ ВДИГА НЕОСНОВАТЕЛНО ВСЯКА ГОДИНА-ДАЛИ ТОИ Е ИЗКАРАЛ 2 ЛВ?

Склонен съм да приема (с МНОГО големи резерви) част от обясненията на чехи, австрийци пр. натрапени от крадливия цар, ДПС и тройната коалиция междинни посредници в снабдяването с електроенергия, НО дори натрапеното от ЕС подробно описание на услугата във фактурата по пера, перушинки и т.н. подробности ПРАВИ впечатление, ЧЕ стойността на НОЩНАТА тарифа (за ЧЕЗ) е 0,03833 лв за квч, като във същата фактура няколко реда по-надолу преноса през разпределителната мрежа НН е 0,04040 лв за квч??? ИЗЛИЗА, че производството на НЕЩО (в случая електроенергия) е по-ЕВТИНО от транспортирането му??? По тази логика една КАРФИЦА внесена от Китай би следвало докато стигне до нас в Европа (независимо дали с въздушен, земен или воден транспорт) да придобие цената на огромен ПИРОН!!!

Е ми как с две-три проверки, един бушона и 15 кьор-фишека се опраа работата. А верното решение е едно: . Вместо да си мерим елекромерите ДА ИЗМЕТЕМ МИЛИЦИОНЕРИТЕ! Като си вземем държавата в свои ръце, ще се роди България. Набор полезни инструменти - http://edname4ta.dir.bg/_wm/library/?df=8 По-малко няма да стигне в местното блато с крокодили. И няма да се вдигнат хората за по-малко. Самоорганизиране преди партиите - във всеки квартал - открити разговори и групи за бързо всенародно метене http://dox.bg/files/dw?a=61dcad4c94 Мирно кротко всенородно БУНТЧЕ, метем и подреждаме горния етаж и всеки си гледа работата. novihoraabv.bg

Съд за Царя и Шулева за приватизацията и направения подарък на ЕРП-тата. Също съд и за Черен Ванчо-Костов (унищожителят на българската икономика) за приватизацията на Нефтохим. Национални предатели.

червените боклуци немогат да приемат факта че правителството на герб ще изкара мандата до края и се мъчат по всякакъв долен способ да попречат на това, проблема е в това че страдат само обикновенните като нас, немога да разбера що за мазохисти са подръжниците на бесепарите.

Сетила се Мара да се побара ... прокъратурата и тя .... Нялал какво да се проверява ЕРП вън ...

Спешно да се преразгледа закона за енергетиката ,за да се ограничат спекулациите с неоправдани разходи,като сегашните с които "избиха рибата".След като нямат таван или процент те могат да спекулират до безкрай.Но дори и да имат възможност пак трябва да се ограничават в разумни граници,но тъй като въображаемата граница може да се разтяга и е за хора с морал затова се налагат ясни законадателни промени със социален елемент.

За всеки електромер да се предостави безплатно уред за проверка на електромера.Така всеки потребител ще може да тества електромера и ако забележи отклонения да идват и да си го оправят.Какво ще ги чакаме и за проверка ще им се плаща.Тези елекромери нали са в гаранция,какви такси искат.

А като има виновни от предишните правителства защо няма нито един осъден?

Одържавете ги! Ще си краднем с Р.Овч., както от държавната НЕК! Защо да краднат чехи, австриици и др. ?

Всеки мрънка, че му е висока сметката за ток, а никой не мрънка че му е ниска заплатата. Явно сме съгласни с настоящите стандарти на живот, които се налагат от политиците!

Не забравяйте !!! 1.ДДС ЗА ТОКА ----------20 % !!! 2.ДДС ЗА ХАЗАРТА------12 % !!! Открйите разликата ???

известна съм на читателите и участниците в този форум, че не пропускам случай който ми позволява да съм силно критична към правителството Борисов-Буда. Но в този случай няма да бъда такава. Защото първо протестите са организирани с политическа цел от ВМРО и фашагите от Атака и второ- те използват бедността на хората за да ги манипулират. Бедните хора разбира се излизат, обвиняват дружествата, обвиняват всички и забравят- токът е дигнат с 14%. Това е много. Най- голямото увеличение ДО СЕГА. Забряват че май сметките са им високо, защото са се отоплявали с ток, защото уредите им в дома са стари и харчат много ток. Защото не пестят. Защо аз плащам по 13-15 лв. Вярно- досадно е да видиш че си похарчил ток само за 5-6 лв., а плащаш 100-120% повече. Но такива са правилата навсякъде. Не ми харсват тези протести. Много от протестиращите лъжат или просто обичат да протестират. Виж за Топлофикация- София е друго. Там от бележките не разбираме нищо.

Бихте ли така добра да ми обясните как след 14 процентно увеличение на тока, сметката се вдига двойно? Благодаря!

Ами дай като вас да живеем като скотове едва ли не за да плащаме 13-15 лева..Ако вие сте сама кукувица хората имат деца, възрастни за които трябва да се грижат а не да ги държат във фризер. И сега вижте Топлофикация Софие е лъжлива ама ЕОН във Варна е в правото си.Не харесвате протестите ама май когато не са опрели у вашето дупе....

имаш ли си личен лекар,а.Откога те чака човека.

Ако изключиш лампата в мазето от което пишеш и оставиш като единствен консуматор зарядното на смартфона от който пишеш, сметката ти ще падне на 8 лева!Вервай ми, изчислил съм ги. Дерзай!

Костов може да обясни как ги е приватизирал.

Неусетно и полека народа помъдря с няколко века! Да не спираме и да вървим напред. Оставка на правителството и мандат на служебно правителство което да подготви изборите за лятото. И без това държавата е на автопилот.

ШЕФОВЕТЕ НА ЕНЕРГО-ПРО СЕ КРИЯТ В ОФИСИТЕ НА "ВАРНА ТАУРС "НА ПОСЛЕДНИЯТ ЕТАЖ.НАСОЧЕТЕ ПРОТЕСТА И КЪМ "ВАРНА ТАУРС",ОСВЕН КЪМ УЛИЦА ДЕВНЯ.

Сметките за тока не са причината за ситуацията.Те са само капката която преля.Преля кражбите тормоза,мизерията безработицата,високомерието на управляващите.Нашите образовани деца мият чинии на тъпите западняци,които от друга страна ни затварят,индустрията с някакви измислени квоти.То така избухват революциите.20 години натискат народа и мисля,че вече той няма какво да губи.Ситуацията е такава ,че е достатъчно някъде полицията да си отпусне ръката и да стане каквото ще стане.

Предварително беше ясно, че резултатите ще са такива и нямаше смисъл от специални проверки. Сметките са високи, защото са утежнени от зелената енергия и всякакви други допълнения, които ДКЕВР е разрешила. Въпросът е дали държавата ще направи някаква корекция или ще се спотайва като обвинява единствено ЕРП-тата.

Оная мишка Ангел Семерджиев , няма ли да се появи в прокуратурата . При проверка на декларираните му доходи и разходите които е направил , има доста голяма разлика , ще е интересно да я обясни .....

Интересно ми е как за точно определен период от време сметките на всички граждани скочиха поголовно, логиката показва че причината не е в крайния потребител. Моятя сметка е два пъти по висока независимо че 10 дни съм била на почивка. НАЙ ВАЖНИЯТ ВЪПРОС Е дали се проверяват хариктеристиките на подавания ток от регулаторния орган и вземат ли се мерки ако те не отговарят на изискванията. Неми е ясно дали има заложени такива ?

НЕ трябва да позволяваме на три престъпни дружества със законен монопол да НИ манипулират и правят на глупаци, НЕКА ГИ ИЗГОНИМ ОТ БЪЛГАРИЯ както изгонихме престъпната ТРОЙНА к00лиция!!!!

А искаш ли да ни ИЗГОНЯТ от ЕС?

Едно време си мислех, че заплахата е едно от основните оръжия на комунистите, но явно има и други, които си служат с него или са същите "преоблекли" се и закичили гербери в ревера. Европа, също така, не толерира монополите и тук става дума за одържавяване на електро мрежата ВН и НН и освобождаване на пазара на ел.енергия, който иска да купува от АЕЦ, ВЕЦ,ТЕЦ и еко и да продава плащайки таксите за пренос, а ние ще купуваме от който ни е изгодно. Лично аз плащам около 3600 лева за ток годишно и не ми е безразлична цената.

Бяхме по-добре без ЕС, такива спомени имам.....

Не искам да ни "изгонят" от ЕС. Искам да напуснем ЕС.

И как ще стане това.Ясно ли ти е до какво ще доведе подобен прецедент.Изобщо думата геополитика чувал ли си я.Само замразяването на членството на която и да е страна членка ще доведе до такива сътресения в съшития с бели конци съюз,че пушек ще се вдига.ЕС е нестабилен още от момента в който в Общия пазар влезе Англия и бе премахнат "златния еталон".Съюза е пълен с богати и бедни,но богатите не желаят да делят с богатите.Едните теглят напред,другите назад.И тогава.....Не драги няма да ни изгонят за нищо на света,а ще се опитат да ни "цивилизоват с всички възможни средства".

ДО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ: ЗАЩО ЧАК СЕГА ПОЧНАХТЕ ДА ВИЕТЕ?! КЪДЕ СПАХТЕ 10 ГОДИНИ? ОТ ВЧЕРА ЛИ ВИ МАМЯТ ЕРП-ТА? ИЛИ ВСИЧКО Е НАДУВАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ БАЛОН?

Защото, имбецил такъв, само за последните две години тока се увеличи с 20 %. Увеличението стана на фона на замразените доходи, фалиралите фирми и галопираща безработица! Към това се прибави и резкия скок на цените на хранителните продукти, бензина и косвените данъци! Стигат ли ти тези "доводи" или с още да те захраня?

krassikat@

Ти къде беше, когато Костов подписа за Мариците, а Овчаров им качи рентабилността от 12% на 20%? Къде беше ти, имбецил деструктивен, когато Рамадан Аталай, заедно с Корнезов се чудеха как и най-накрая "сбъркаха" и ни натресоха да изкупуваме фотоволтаична енергия по 80ст./кВтч. не за 12 години, а за цели 25 години? Къде беше, не те чувах тогава даже и да гъкнеш...?

Калитко, ако не си учил философия има един закон за преминаване на количествените натрупвания в качествени изменения ! Та това сега се случи, и дай боже за дълго и за други несправедливости в обществения ни живот. Пружината е пренатегната и пред скъсване !

krassikat@

Това е КОМУНОИДНА ФИЛОСОФИЯ, която НЕ ИЗДЪРЖА изпита на времето! Заври си я знаеш къде...

SH

ПЪРВО НИ ОБЕЩАХА И НИ ОПРАВЯХА 800 ДНИ, ПОСЛЕ ТРОЙНО НИ ДООПРАВЯХА ОТ ПЪРВОНАЧАЛНОТО ОПРАВЯНЕ, А СЕГА ДАЖЕ СЛОЖИХА ГЕРБОВА МАРКА И ПОДПЕЧАТАХА НОТАРИАЛНО ДОКУМЕНТА, ЧЕ СМЕ "ОПРАВЕНИ ОТ ВСЯКЪДЕ"..... ---((((

От началото на съществуването на ДКЕВР не е имало такъв натиск върху тях! Боко започва да вдява... Скоро ще стане специалист и по енергийна политика... Щом вдена, че трябва да стане двигателя на Набуко, значи ВСИЧКО МОЖЕ да разбере... In Боко we trust...and hope...

Пардон, in БУДА we trust...

Иди и прочети как ГЪРЦИЯ, АЛБАНИЯ И ИТАЛИЯ ЗАБИХА поредния пирон в ковчега на НАКУКОТО!!! Вредно е за двигателя да работи само на празен ход.

Ами продължавайте да си плащате сметките и после чакайте промяна...

Истинският ни проблем са НИСКИТЕ ДОХОДИ. Цените на всичко са ЕВРОПЙСКИ, а доходите БЪЛГАРСКИ. Цената на елертоенергията се е вдигнала с 300%, а работната заплата /ако въобще има такава/ е замразена. Ако от утре кажем, че няма да работим за по-малко от 1200 лв. на месец и сме единни, ще успеем.

Ето го сакралният въпрос... Идва... И той е - а ЗАЩО СА НИ НИСКИ ДОХОДИТЕ? Може ли да са високи доходите в държава, систематично ОГРАБВАНА от политическата си класа в продължение на 20 години? Чакам отговори!

Я ДА МИ ПРИПОМНИШ КОГА ЦЕНАТА НА ТОКА Е БИЛА С 300% ПО-НИСКА, ЧЕ НЕ ВДЯВАМ... МАЙ БЪРКАШ НЕЩО...

krassikat@

В края на социализЪма дневната беше 4 ст. май...

И да ги раследват - след дъжд качулка - всъщност трябва ДКЕВР да започнат да гледат в подробности - ако трябва да искат и фактурите, какво им представят ЕРП-тата и да не признават като инвестиции това, което се прави например само с цел да се спестят оперативни разходи, а не се подобрява същесвено услугата - например в селата около София смениха стълбовете и жиците с нови и им го признаха за инвестиция, а и сега имат "0" - нула разходи по поддръжката - двойна печалба, а качеството си е същото - на някои места напрежението стига 170 волта и горят уреди, ама като никой не проверява и не ги глобява зашо да влагат пари за да намаляят загубите - ние ги плщаме и без това ....

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: 1.ДДС ЗА ТОК ------- 20 % !!! 2.ДДС ЗА ХАЗАРТА - 12 % !!! ПЪЛНА ПОДИГРАВКА ???

Най-тъпото е ,че продаваме евтиния ток на Козлодуй на посредниците ,а купуваеме скъпия на тецовете. Това ли е приватизацията и достойнствата и. Приватизация ли е да продадеш ЕРП на държавна фирма.

питай КОЙ ни задължи да купуваме тока на Мариците - 1 и 3... Питай КОЙ ни задължи да купуваме тока от ВЕИ-тата... КОЙ ни задължи да купуваме ток от частен монопол при наличието на държавен вече знаеш, знаеш кай продаде енергото... Ако никой не отговаря, се обади, аз ще те осветля...

А защо прокуратурата до сега не е повдигала обвинение? Какво са правили службите до сега и не са разследвали?

Защото IQ-то не пита ЧЕХЛьО - ЗАЩО ПРАТИ ПРЕДИШНИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ДА ЛЕЖИ 9 ГОДИНИ В КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД! За заслуги към нещо! Да ги изтипоса и да разберем! Иначе вдига лозунги, че трябвало нов главен прокурор!

Доста коментари прочетох. Нито един не повдига въпроса, за освобождаване на пазара на електроенергия. Следователно: 1. За 25 години се сетихте, че Ви крадат. 2. След още 25, ще се сетите кой Ви краде 3. След още 25, ще разберете и как Ви краде 4. И последните 25, МОЖЕ БИ, ще се сетите, и как да не Ви крадат. Карайте си живота, аз няма гени на орел. Съжалявам!

Защото темата за освобождаването на пазара я изтъркахме! Например за делото в съда в Люксембург - нали е за липсата на РЕАЛНА конкуренция. За да стане това трябва да се отмени КРЕПОСТНОТО ПРАВО на ЕРП-та по РЕГИОНИ! Защото ние сме ЗАКРЕПОСТЕНИ към някое от тях! За това трябва да се прекратят договорите им! Ако си прочел някъде, че това ще стане кажи и ние да прочетем.

Все някога идва момента на съзряване, при нас е бавен и тягостен !

ИСКАМ ДА КУПУВАМ ТОК ДИРЕКТНО ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ БЕЗ ПОСРЕДНИК!ДА СЕ МАХАТ ТЕЗИ ЕрПеТа те ни ограбиха!Сметката за декември в Женева е 50 евро а тук 200 евро

Васко, това остава само в сънищата ти, щото няма да се случи. Електропреносната мрежа държавата услужливо я продаде, така че ако имаш подходящ съд за ел енергия отиди в АЕЦ и ще си купуш ! Ха-ха ! Отивай си в Женева и забрави за България, тя е загиване или затриване.....

krassikat@

Не ДЪРЖАВАТА, а ЮПИ-тата на царя...

Семерджиев е ясен още когато се бореше зверски да въведе една идиотска такса ЕЛЕКТРОМЕР.От всякъде се виждаше колко е в играта.

бии Борисов по-глвата бии,бии,бии...

КАТО ЗА НАЧАЛО, ДРУГАРЮ БОРИСОВ, МАХНЕТЕ ШОФЬОРА НА ПАШАТА ОТ ЧЕЗ.

Сметките вероятно са неоправдано завишени, което е кражба отвсякъде. Но по-големия обир са необосновано ниските доходи, които не позволяват да се покриват и елементарни разходи. Докато не се повишат драстично доходите всички сметки ще са ни непосилни!

МНОГО АФРИКАНСКИ СТРАНИ СЪЩО СА ИМ НЕПОСИЛНИ.. НЕ ПРОТЕСТИРАТ. ПРОСТО НЯМАТ ТОК...

SH

И ХОДЯТ "ДЮБИ-ДЮС" ГОЛИ.... :)))) ПРЕДЛАГАМ И ВИЕ КАЛИТКО, ДА ПОСЛЕДВАТЕ ТЕХНИЯ ПРИМЕР.... :)))))))

"Казах му: дай ми един, който като го сложим, да не е срам" - тъй рекъл премиерът Борисов. Удобни лица, които знаят латинската поговорка Do ut des - "Давам, за да ми дадеш".

ТАКА И НЕ ВИДЯХ ЗНАЧЕНИЕТО НА АЕЦ"КОЗЛОДУЙ"???????.ТО НЕ БЕ ЦЕНА НА ГАЗ,ТО НЕ БЯХА ВЕЦОВЕ ТЕ ЦОВЕ И ДРУГИ "ЕЦОВЕ"........КОГО ОБСЛУЖВА АЕЦ"КОЗЛОДУЙ????????.ЗА КАКЪВ ЕВТИН ТОК СЕ ГОВОРЕШЕ???????.СЛЕД КАТО ОТ НАШИЯ АЕЦ"КОЗЛОДУЙ СЕ ЗАХРАНВА ЦЕЛИЯ БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ???????€ЗАЩО ЗОРЛЕМ НИ ПРАВИТЕ НА ДЕБИЛИ???????.НЯМА ТАКЪВ ГЕНОЦИД КЪМ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД,КАКТО Е В БЪЛГАРИЯ,"СОМАЛИЯТА" НА ЕВРОПА.

Целта е с подобни фалшиви проверки да приберат хората от улицата,за да не ескалира напрежението.

гарван,гарвану око не вади,та и те

Не сме ти виновни, че си послушал идола си ДА ХОДИШ ДА ПАСЕШ ОВЦЕТЕ! Пък и да си садиш картофи - да се самозадоволяваш, както е казал идолът на идола ти! АМА ЕМ СТЕ ТЪПИ, ЕМ НАХАЛНИ! ЕМ КОНЕ С КАПАЦИ!!

Вчера написах това онова сега ще попитам и следното имайки в предвид, че средното потребление на ток в България е около 4 500 мегавата: 1. АЕЦ Козлодуй отчете за 2012 г. рекордно произведено количество електроенергия. Т.е работил е на пълен капацитет - 2 000 мегавата. Пред десетина дни от НЕК обявиха, че поради стагнация на пазара на ел.енергия са продавани средно около 500 мегавата дневно. Да предположим само от АЕЦ защото е най евтина. При формирането на цената за продажба от НЕК на ЕРД се взима 23 % от евтиния ток на АЕЦ т.е. още около 500 мегавата или общо с тези за износ стават 1 000. КЪДЕ СА ДРУГИТЕ 1000 мегавата от произвежданата евтина ел. енергия от АЕЦ и ЗАЩО тя не влиза в цената? Ами къде е и евтиния ток от ВЕЦ собственост на НЕК с общо инсталирана мощност от над 2 500 мегавата. 2. Защо в договорите с ЕРД има гарантирана печалба? 3. Защо за да бъдат направени инвестиции от ЕРД се увеличава цената на тока? 4. Защо в цената на тока влиза общо инсталираните мощности от ВЕИ а не произведената реално електроенергия от тях.

добър въпрос, остава и някой да ти отговори

ОТГОВОРЪТ Е: Евтиния ток го изнасяме през наши посреднически фирми а скъпия до ползват Българите.... а сега доволен ли си?

kgb777kgb

Въпросите ти са точни , но грешиш адреса !!!! Задай ги на боклука от Мадрид , който продаде ЕРП-та , на Костофф за Мариците и на серГеят за договорите за ВЕИ-та !!! Вие май никога няма да разберете , че това не е като домати на пазара да си купиш !!! Тука един крадец като пре..бе нещата и после плащаме поне 30 години , ама на червените боклуци не им харесва и затова лъжат като полудели , ами и са увеличили писачите по форумите поне двойно !!!

Хммм. И защо са тогава тези смени и проверки в ДКЕВР? След като "предишните" са изцяло виновни и нищо не може да се направи, ГЕРБ що се пънат безсмислено тогава?

герб за 4 години не намериха необходимост и начин да променят нещо и не защото неможе, а защото не искат!

Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!" Той ли ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови теглила за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си ?! Той ли? кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, Не чуй се от тях глас за свобода, намръщен само с глава той сочи на сган избрана рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяжда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи, и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, броим, и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!

...........БОЯ НАСТАНА , ТУПКАТ СЪРЦА НИ, ЕТО ГИ ИДАТ НАШТЕ ДУШМАНИ, КУРАЖ ДРУЖИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!

И свободата си не можем да усетим както се полага. Дори повече актуално сега отколкото тогава!

Гледай Доган да не те хване с вдигнати гащи

ПРОВЕРЕТЕ МАЗНИЯТ СЕМЕРДЖИЕВ - ИМАМ ДАННИ ЧЕ СИ Е ПРИБИРАЛ ПОДКУПИТЕ ЧРЕЗ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА И Е РАЗДАВАЛ НА РОДНИНИ И ИНВЕСТИРАЛ В ИМОТИ!!!!

"Гарван гарвану око не вади" Анжеле , язък, че ти е еврейско името!

Проверките са авсолютно излишни. Ясно е че елекромерът отчита точно. Не е ясно какво прави инкасаторът със таблета до електромера и как манипулира данните. Имаме ги записани на охранителна камера. Прокуратурата да разпита инкасаторите все един двама ще проговорят, как става манипубацията.

Съпротива Месеци наред,още по време на подписката за референдума и до самия референдум,се скъсвах да пиша навсякъде, че няма значение на каква цена централите произвеждат ток, щом разпределителната мрежа е в ръцете на паразити, които спекулират и определят цените за вътрешния и външния пазар. Повтарях до втръсване, че и на нула стотинки АЕЦ Белене да произвежда ток, докато чужди корпорации стоят между централата и потребителя, евтина енергия няма да видим. Обяснявах същото на всички страници на социалистите, обаче никой от тях не се съгласи с мене. Спореха и ме обиждаха и само повтаряха като навити на пружинка колко евтин щял да бъде тока от АЕЦ Белене , как сме щели да стоим на свещи без атомна централа и пр. Аз им обяснявах ,че ток има и ще има достатъчно и без атомна централа, защото ние и сега изнасяме и че високите цени не са поради липсата на производство,а точно заради паразитите по мрежата. Все едно обяснявах на въздуха. И когато народното недоволство изригна ..хоп... социалистите се сетиха за ЕРП-тата и взеха да ги кълнат и да искат одържавяване. Яхнаха народното недоволство в своя полза и се изкараха активни борци против паразитите по мрежата. Ето, страниците и коментарите още стоят във Фейсбук и форумите , черно на бяло са... Затова ги мразя тия политически мижитурки и ренегати..защото са готови всеки момент да запеят различна песен в зависимост от това накъде духа вятърът. И такива ни управляват. Marry Jane