Делото за показния разстрел на Елена влиза в съда

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу 64-годишния Венцислав Василев, който разстреля съпругата си в кафене в София.

Обратно в новината

Коментари - Делото за показния разстрел на Елена влиза в съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коя точно Елена? Някои дори писаха "хубавата Елена". Само една Елена ли има в България?

такива са за електрическия стол. държавата пак не си е свършила работата да защити жената. защо след толкова много жалби и заплахи не са му отнели оръжието на този безумец?

Мъжът е болен от рак, не му остава дълго да живее. Каквато и присъда да му лепнат той няма да може да я излежи заради болестта си. Жена му е на оня свят и го чака. Горе пак ще са семейство.

Така е, пича решил да чука значително по-младо от него. На него вече не му става, а жената трябва да изживее последните си години като жена. Резултатът налице - ревност, насилие, стрелба.

да много хубаво се е досетил "ле суис добричлия". Не е много голям разход промяна самоличност и интерниране в друго населено място. Надали ще е повече от 1000 лева процедурата. А подобни случаи не са ежедневие, ограничен брой са и е възможно държавата да поеме квартира до минаване през съд и съдебна делба на имот.

не са малко виновните, при толкова много обаждания и сигнали, би трябвало да се вземат навременни мерки, а не да се стига до стрелба. Поне да му бяха отнели оръжието. Много слаба активност от страна на полиция. Има за затвор и полицаи, или квартален инспектор най-вече.

Убил я по начин ,застрашаващ живота на околните...а,ако я беше убил без да застрашава живота на околните?

Идиот, сега ще остане до смъртта си в затвора, не че това е достатъчно възмездие за стореното от него. И косата си боядисал дЕдото.

"Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на телефон 112 и ограничителна заповед не успяват да спасят Елена от съпруга й..." Не успява да я спаси тъпата българска държава, най-вече супертъпата и незаинтересувана родна полиция дето ни пази!!! Защо тоя скапан и на външен вид боклук е запазил "законно" притежавания пистолет?!

Ако тази ограничителна заповед се спазваше, нямаше да се стигне до това убийство! Имам предвид институцията, която е длъжна да следи, как всъщност се спазва забраната! Но, за сетен път се убеждаваме, че закони има, но никой не ги спазва и че държавата не може да опази гражданите си от насилниците!

Само не знам за чий родната полюция протестира за заплати !!!

Тия от КОС, дето протестират за заплатите къде са си го пипали?

Ей, модератора на Дир. Какво не ти хареса в коментара ми? Кое му е спамаджийското? Това, че наричам един убиец изрод? Обаче коментарите, търсещи да обвинят жертвата за собственото й убийство, не ги пипаш! Не те ли е срам? Нямаш ли майка, сестра, дъщеря, въобще жена в живота ти, към която да изпитваш елементарна емпатия и от нея да екстраполираш към непознатата жена? Питам така, защото знам, че ако те питам директно дали не изпитваш емпатия към непозната означава да искам прекалено много от теб.

А ако има майка, сестра, дъщеря или въобще жена в живота си, има ли нещо общо със случая? Или се опитваш да манипулираш въпросния модератор, че убийството на жена е по-голямо престъпление от убийство на мъж?

Не се прави на по-интелигентна, отколкото си със сложни думи, като екстрапулираш, като можеш да напишеш обобщаваш или другата думичка емпатия или по просто казано харесване. Аман от комплексари.

го сложете в килията с най-мръсни цигански педали!!!

Драмата е голяма и най вече за децата, но поднасянето на едностранчива, а значи и пристрастна информация, дразни.

Не че нещо... Ама дали му е въртяла номера? Дали му е бъркала в мозъка? Дали го е "правила луд"? Дали е била доволна от себе си каква голяма тарикатка е?

Само който не си е имал работа с жени, не е наясно за другата страна на "домашното насилие", която обаче никога не се разисква.

Манипулаторки, злоупотребяващи с половата си принадлежност, бол. Тази обаче е искала развод, което е нейно право, нали така?

Вярно, домашното насилие има две страни - насилник и жертва. Домашните насилници са долни твари, по-гнусни от плъховете в канала. Това е т.нар. "друга" страна на домашното насилие. Трета няма.

И какво ако е? ....Писна ми от подобно допотопно и малоумно мислене. Убит е човек!!! Две деца са останали без майка! Дано институциите поне оттук нататък реагират адекватно при подобни сигнали. Мир на душата на Елена...кураж и сила на близките й...

Не бе питам бе, че да си изясня как се стига до такива ситуации. Че да не се повтарят? Лошо ли правя, дето се интересувам!? Щото само с:"Мир на душата на Елена...кураж и сила на близките й... " следващия път само ще сменим името. И броя на децата, може би. Теб какво те притеснява, че питам? Не мога да разбера.

И дори да го е правила, какво? Това означава ли, че убийството й е оправдано? Че двете й деца, които сега са сираци, не заслужават да имат майка? Че родителите й остават почернени и без дете, скърбящи и съсипани до края на дните си? Еййй, ама мъжкото его е по-важно от всичко, ей! По-важно от елементарната човещина, от любовта към близките, от емпатията към чуждите, от всичко, от всичко. Възпитават ви да бъдете социопати и чудовища.

Къде видя да оправдавам убийството? Абе, що така скочихте, изведнъж, толкова нависоко!?! Ше си ударите главите в тавана така. После аз ще съм виновен. Вероятно.

Ти сам допринасяш за това, никой друг отвън не ти е виновен.

Жена ли си, или никога не си си имал работа с жена?

Като му е въртяла, да е мъж на място, да си е тръгнал. Един мъж с топки, както и една жена с топки, няма да стоят и да търпят полвинката си да им играе по нервите.Проблемът е че май в случая тя е имала топки да си тръгне. Живели са разделени доста време - не виждам в случая как тя му била въртяла номера. По-скоро той е бил без топки и без волята да приеме нещата и да има едни добри отношение заради децата. И ся знам, че ще го из*каш, затова не, не мисля че жените са света вода ненапита, не мисля че само те са жертви на домашно насилие. Само коментирам какво значи да имаш топки, а това да имаш топки не включва да ходиш и стреляш по хората. Ай със здраве, дано не ти се налага да се спраавяш с домашно насилие. На мен ми трябваха 10 години психически да се съвзема. 10 години от моя живот се стрясках и си мислех, че бившия ще изскочи от някъде и ще започне да крещи. И не, не съм го въртяла, нито съм мрънкала, нито съм му изневерявала - той просто си беше такъв. Радвам се, че вече нямам допирни точки с него, а той си намери друга, дано се разбират добре.

"Живели са разделени доста време - не виждам в случая как тя му била въртяла номера." А, възможно ли е да използвала децата и така да му е "въртяла номера", въпреки че са били разделени?

виновен е, но имаите предвид, че не всички лесно се справят с негативни емоции от сорта на омраза, ето случаи на несправил се човек, за такива хора има психотерапия, молитва и други начини за чистене на подсъзнателна агресия. също е предупреждение за жени, тършещи брак по сметка.

Ах, горкичкият. Бил толкова слаб и безпомощен, че разстрелял беззащитна жена на публично място. Жален. Ах.

Звучиш сякаш да разстреляш беззащитен мъж на публично място е по-малко престъпление!

"Заповед за защита по реда на Закона за защита от домашно насилие." Абе, тая "заповед" на мека хартия ли я пишат. Мисълта ми е дали става за нещо. Все пак.

22 години разлика - те са различни поколения и мислене. Какво ли е подтикнало към тази връзка ...?, че и да си намери смъртта!

Ще ти кажа точно какво го е подтикнало - това важи за всички домашни насилници - наранено его, мисълта, втълпявана му от обществото от ранното му детство (виж само коментарчетата в този форум), че всичко му позволено, всичко му се полага, ОСОБЕНО жените, само защото има пенис. И когато се е оказало, че някоя го е пратила на три букви, е издивял. Нищо ново под слънцето, тоя е толкова клиширан, че ако не беше толкова трагично и отвратително, щеше да е смешно.

Може и баща и син Бончеви да имат същата разлика.

Поредният драстичен пример, че нямаме закони и институции, които да са от полза за порядъчния човек.

На бас, че ако жена беше разстреляла мъжа си, не само нямаше да се шуми толкова, ами можеше и героиня да я изкарат и да я пуснат с условна!

Типичен егоист, като повече мъже в тази държава. Мисли само за себе си, поне за децата си да беше помислил малко. А на тия, дето пишат за разликата във възрастта - това какво общо има? Ревнивецът и егоистът са си такива от млади години. Моят скромен опит и опитът ми с мои приятелки сочи, че това не са качества, които се придобиват в зряла възраст. Жалко за жената, и най-вече, жалко за децата - за тях ще е най-тежко.

Хехе, жена да обвинява мъж точно в егоизъм! Парадокс!

"Ще я убия, но развод няма да й дам" Бракът или съжителството са вид съюз между мъжа и жената. Когато единият започне да гледа на другия като своя законна собственост, тогава нещата стават лоши и опасни за възприемания като вещ. Елена съвсем основателно се е страхувала за живота си. По принцип няма кой и как да я спаси ако този си е решил да я застреля, даже и трима бодигарда да си бе наела. Може би трябва да се измисли схема както при защитените свидетели - промяна на самоличност и нов живот на друго място. Уви, такива неща за бедната ни държава са прекомерен лукс.

P.S. След проявена агресия и домашно насилие, законно притежаваното оръжие трябва да се отнема, а агресора да бъде предупреден, че ако причини вреда на половинката си, ще бъде осъден с особено тежка присъда, тъй като вече е предупреден. Така трябва да стане.

Ако обаче си беше наела трима да го напикаят от бой заради заплахите му щеше още да е жива, нещо повече: той щеше да се стряска, като се сети за нея, а не обратното.

Може би и ти си прав. Но това не е решение. Агресията ражда агресия, или по-скоро страх и желание да си като по-силния. Затвърждава представата ти, че със сила се решават проблеми.

Доживотен без замяна за мухльото!

Ей, изтепа се беге елитът, затри са цветът на нацията. туй бончев, василев, големи бизнесмени, големо нещо, филантропи и спортисти, пък глей ко ги сполетя завалийте.

Венцислав Василев е с мярка за неотклонение задържане под стража и ако бъде признат за виновен в извършеното убийство би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Абе какво е това от -до, или.Този е извършил умишлено убийство и е застрашил живота на десетки други в затворено помещение. Освен доживотен без замяна , друго не би трябвало да бъде в нормална държава. Тук у нас може и с условна присъда да се размине.

Нова ценностна система на добитъци ... жените дето си взимат 20+ години да знаят че такива връзки са рискови.

Няма ли защитени жилища, в които такива жени да се преместят? Психопатът не гледа ограничителни заповеди, а прави каквото си иска, щом е така лесно да намери жертвата си.

Аз, нали съм си ретрограден комунист, считам за нужно на подобни жестоки комплексари-импотенти да им се сервира от същото: 5 от упор, но само в корема. Жената не е овца, не е камила, не е собственост. Това ориенталско съзнание в българина разцъфтя в последните години с нова сила, редом с опростачването му.

До толерасткия минус: днешният затвор е курорт, а не каторга. Не искам този да го хранят от данъците ми.

По минусите виждам, че има много неуверени в себе си страхливи ориенталци във форума.

дано пукне скоро в затвора тоя дърт педал!