Ген. Шивиков: Напускам армията с чест и огорчение

Тръгвам си от армията с чест и огорчение от „приятелите”, които съдействаха да се стигне дотук. Отстраняването ми беше добре дирижирано.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Шивиков: Напускам армията с чест и огорчение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя още не е разбрал, че е нарушил закона! Полицай не може да ползва полицейска кола да пренася бурканите на тъщата. Лекар не може да приема на прегледи в домът си. Но катила може да ползва безплатно трудът на редниците. Тоя генерал е единственият все с приятели от строеваците...

то пък една армия един главнокомандващ - да ти умре коня...

Не е въпроса за ремонта, а за личните взаимоотношения! 25 години вече политиците ни смятат /българския народ/ за свои върли врагови и така се отнасят към нас. Министърът на отбраната по професия е земеделец, по презумпция е политик и сигурно ума му не го побира някой да има приятели, готови да помогнат в нужда! Станахме като вълци един спрямо друг! Че кой не е ползвал услугите на приятел!? На тези, които постоянно повтарят , че народа издържа армията- във всяка държава е така! Само, че сега, когато осъди Министъра на отбраната нали не си мислите, че обезщетенията и разходите ще ги поеме Министъра или Главнокомандващия!? Пак ние ще плащаме, а на тези пари им се вика "акълпарасъ"!

Американските генерали ги уволняват за едно е.бане а нашия щото търсил муфтата.

даскал по практика кво да чакаме?

Вярно има и такива ама май бяха по физическо възпитание111

пръчката Ненчев е чист даскал по практика от Ямболския ПУЦ

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава. Това го е казал гениалният банкер и политик Атанас Буров. Изречено е преди повече от половин век, но звучи изключително съвременно. Атанас Буров е най-известния български банкер и финансист, също и политик. Ярък представител на златните години на България (времето на Петър Дънов, Николай Райнов, Владимир Димитров - Майстора), на разцвета в духовно и материално отношение.

Подп. Хараламби Тошков е командир на полк в Първата светова война.Скован от ревматизъм, не може да ходи.За това му е отпуснат файтон от по-горния щаб.Само че при атака бойния командир е винаги деснофлангови, до него е знаменосеца.Синът му моли един ден баща си да му даде файтона, за да се разходи с приятели.Отговорът е-"Синко, син си ми, но не си от моя полк".Това е цитат от забравената книга "Един от първа дивизия".Пожелавам на всички честни хора да я намерят и прочетат.

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

Какво става? Генерали вън от армията??? Актриса ще командва останалите генерали. Позор. "Междувременно стана ясно, че медийният съветник на военния министър Николай Ненчев ще изпълнява функциите на началник на политическия му кабинет. Валерия Кардашевска, която е актриса и преподавател в НАТФИЗ, ще изпълнява функциите на отстранения Налбантов"

на т.нар. генерал за случката. Но се питам какви морални качества и каква доблест има човек, който на две места в чужбина, в продължение на години е ходил да служи на едни чужди и враждебни интереси на собствената му Родина? По-правилно е да се нарича американски наемник, платен от българите, отколкото български генерал.

В Афганистан се ходи за пари, не за защита на национални интереси.Плащането беше добро, особено за офицерите.

А, когато нахълтахме в Чехословакия, ние какви бяхме ? Май, руски наемници или според тебе български патриоти ?

колко плащаха тогава ве тюфлек гейски? Харманглийския полк като изрева ура половината Прага се настра от страх...смотаняк!

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

генералът, ако наистина довежда нещата до краи, трябва да вземе един отряд от свои хора и с пълно боино снаряжение да посети парламента. но обезателно в извънработно време!

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

bobsyn@

Не знам кой е крив и кой прав, но ако човек има близък приятел на отговорна държавна длъжност независимо дали е съдия, военен, полицай, прокурор, депутат и прочие трябва да се съобразява с това какво прави, за да не създаде проблеми на човека. Дори sms от рода на: "Хайде ще почерпя" може да изиграе лоша шега на някой.

А сега накъде?Към партийната централа на БСП, или ДПС?Или който даде повече?

Не мислех да коментирам, но като прочетох написаното от някой си 88, много ми се прииска да му видя физиономията, която е вероятно на градски тарикат. Колкото до Митко Шивиков - това е един достоен български офицер, роден за командир и съвременен военачалник, това е извод от личен контакт с него, по време на обучение във Военната Академия. Военните също имат приятели! Цялата игра е за отстраняването на Шивика от конкуренция, за международна длъжност. Сега за там вероятно ще замине, някой добре подготвен в дълбоките щабни окопи офицер...!?

аз също не мислех да коментирам. Ама като гледам какви глупости си писал. От това което си написал, оставям с впечатление че ти също си офицер от БА. Срам ме хваща щом Български Висши Офицери се защитават за подобни глупости. Ние работещите в тази държава заделяме всеки месец от мизерните си заплати във вид на данъци - пари с които издържаме такива като вас и ген. Шивиков за да я има БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ. А не да се правите на тарикати и да се топите един друг. Аз работя за 570 лв. заплата в частна фирма, 6 дни в седмицата. Всеки месец аз и моя работодател плащаме данъци на държавата за това че тази държава трябва да се издържа по някакъв начин. Миналата година си правих цялостен ремонт на апартамента от 65кв.м. платих на "майстора" 1250лв. труд. Пари които бях спестявал в продължение на 2 години. Помощ от приятели, почти не съм ползвал. Тъй като приятелите ми не са за това да ми вършат мръсната работа. И да ги черпя по-една бира за благодарност. Не виждам какъв е проблема уважавания от теб ген. Шивиков да беше си заплатил на някой човечец да му свърши мръсната работа вместо да се излага така и да става за сеир на цяла България. Да ми реве по телевизията. И това ми било Български ГЕНЕРАЛ.

Само един въпрос - за колко време този майстор свърши ремонта ? Защото тука някои писаха, че за един ден са му вдигнали вила. Аз пък си викам приятелите, ако се наложи нещо дребно да ми свършат или да ми помогнат да си кача примерно пералнята или шкаф.

До 88.Ти ако си прокурор, по това дали ти харесва някоя физиономия или не ще повдигаш обвинение. Защо сте толкова дебилно злобни драги сънародници?

По закон В. Прокуратура не може да се самосезира по анонимен сигнал и затова са минали през ВПолиция. А дори и да се докаже, че генералът няма сестра - мизерията вече е свършена.

И още нещо. Прочетох по-долу злобните коментари към един български генерал и просто не мога да си ги обясня.Може би обяснението е в двете изпъкващи български черти-ЗЛОБАТА И ЗАВИСТТА. Не знам дали генерала е виновен или не, но видях как бригадата и целият град плачеха за него!

Тука има едни к'вали, които ще завидят и на Дядо Добри от Байлово. И ще ти обяснят, че знаят как са ставали нещата през социализъмът.

Абе страшно злоба е това. По надолу един даже писа, "да му останело гладно цялото семейство". Аз такова нещо не мога да изрека и на най големия си враг. Гледам и че на този коментар има много +

Тази история с генерала мирише отвсякъде. Има анонимен донос до Военна полиция, тя го официализира пред прокуратурата, ДАНС му отнема достъпа до секретна информация и накрая министърът е ПРИНУДЕН да го уволни. Прокуратурата оставя без последствия къде, къде по тежки престъпления, но на този случай по анонимен донос реагира светкавично. Генерале моето мнение е , че те е изработил собственият ти министър. По същия начин той искаше да махне и един директор на военен завод, но хората се разбунтуваха, Боко се уплаши и му бламира новото назначение. Схемата е същата. Този министър е най-вредния от целия кабинет, той е и предател-разсекрети агентурата на ВР. Абсолютно изпълнява директни нареждания от САЩ. Ето така се обезкървява армията и се разбиват военните комплекси.

Само където отспориха от военна прокуратура, че сигнала е анонимен, както твърдеше Ненчев. Не знам какво се води работно време при военните, но ако е в работно време е виновен и да е приятелски. Ако не е, не трябва да има принуда, а доброволно. Иначе едва ли някой тук го познава.

На този е достатъчно да му видиш физиономията на селски хитрец, за да разбереш колко е честен и почтен.

Не го познавам, не знам какъв е. Но ако ще го осъдиш заради физиономия, моля те, разходи се около народното събрание, президентството и министерския съвет.

Чуваш ли какво ти казаха? Отивай веднага пред министерство и после пред парламента, там е пълно със селски хитреци.

Ало, 88, ти ако си прокурор по това дали ти харесва физиономията ли ще обвиняваш! Защо сте така дебилно злобни бе драги сънародници?

Да можех да видя твоята физиономия! Сигурен съм ,че това ще важи най-вече за тебе, 88 скапаняк!

Българска армия не трябва да има. Така ерберския слугинаж изпълнява нареждането на задокеанските си господари.

тоя лигльо от снимката да се скрие. След 10 години може да лъже хората с тия приказки. Като измрат тези които помнят как от фатмака до генерала използваха труда на войници и подчинени да им стоят къщите, да им ремонтират. Абе пульо има си строителни бригади за тая работа. Как така ще използваш подчинени да ти вършат домашната работа. Да не ти е времето на развития социализъм. Ти си лош пример за български воин. Ти си изкопаемо от миналото. Пък е НЕ РАЗБИРА ПАДЕНИЕТО СИ И СЕ ГОРДЕЕ нахалника му, нахален.

Леко, че ще се пръснеш от злоба.

Тука само някакви мрънкачи, които преди 30 години в казармата са ги накарали да свършат малко работа и още го помнят ... ако бяха ги опънали щяха да са по-доволни

Като ти гледам тлъстата свинско подобна физиономия се питам,какъв генерал си ти всъщност?Генерал на банно-перилен комплекс или на нещо друго от подобен род.Позор.Толкова ли нямаш средства за майстори?И ако имаш да казваш нещо важно,просто го кажи,нали си генерал а не да говориш с недомлъвки.Гурбетчия а не генерал.България ли защитаваше в Ирак и Афганистан,а????

чест и огорчение. Защо. Защото няма да използва по стар социалистически маниер военнослужещ да му строят вилата? АМА ЧЕ ДЕБЕОЛОЧИЕ.

Командирите в БА и политиците, които решават проблемите въпреки подчинените си "отстреляха" достоен военен, който ги решаваше чрез подчинените си.

Егати Генерала Ген. Шивиков ще да е голяма скръндза. вместо да си наема някой майстор или бригада да му направи ремонта като хората. Странно ми защо ще наема "колеги" да му правят ремонта след като за това си има хора. а и най-малкото за него няма да е проблем финансовата част. Все пак е генерал, би трябва да взима поне 2000 лв. заплата. Трябва да му е пределно ясно че отдавна отминаха годините в които наборната войска се ползваше като трудоваци в частните имоти и вили на разни знайни и незнайни шапкари. И аз като войник ходихме да носим тухли и да бъркаме бетон на нашия фатмак в продължение на две седмици, за да ни наградят най-накрая с два дена отпуск. Ама така си е - нали цял живот си живеят на аванта, що да не ползват и армията на аванта. Все пак са ГЕНЕРАЛИ.

Не мога да повярвам с какво си губи времето нашата съдебна система.А това, че някои генерали са крали милиони години наред-вина трудно ще се докаже.Няма виновни и за КТБ.ОТВРАТИТЕЛНО!!!КОКОШКАРИ!!!Затворите са пълни с кокошкари.От тази помия няма оттърване.Генерале, горе главата!!!!

ами трябва някой тъпак-лизач като министъра да седне на стола...

таман да дойде време да го пратят в чужбина нещо да си поживее и някой чиновник му седна на стола...

Не се тревожи Шивиков,изгори за да светиш! Политиците не ползват колеги - просто си наемат фирми които им работят БЕЗПЛАТНО! Няма НЕ НАКАЗАНО добро ! Рекат ли- маскарите ще омаскарят всичко около тях!

Познавам Шивика от 1985 година. От една бака боб сме яли с години, дето се вика. Та в тази връзка, не ми е ясно какво тук намесвате САЩ??!!! Нищо общо нямат Хамериканците с нашенските завист, интригантство и словоблудство. Това си е чиста проба БГ завист и интрига. Друг е въпроса, че Шивика със сигурност ги е подпомогнал в намирането на начин да го злепоставят. Нормален човек си е, като всички други, не е светец-евнух. Само дето като се захване с нещо, винаги го довежда до край и държи да е сред най-добрите в това, което прави. Помня колко му беше криво, че Мадански отнесе наградите преди години. Но го прие с благородство и с уважение към победителя. За това го обичат в бригадата - щото си държи на думата и винаги дава личен пример.

Батка, значи просто не е за тази система и м,естата са си дошли на мястото. Не трябва да съжалява за Шейпа или каквото беше там, защото там щеше да е един обикновен телефонист на разположение на политиците.

Цялата страх на управляващите идва от опасността от военен преврат. Контрола на армията винаги се осъществява от послушници на властта. Армията не случайно се намали на 20 000 души, а полиция и служби над 150 000. Армията е заплаха, когато е независима, а полицията и службите работят за управляващите. Има ли генерал, натрупващ точки в кариера, който да е независим, веднага става неудобен. Конкретно за този е важно, в ремонта на апартамента дали е бил и той или онези са работили самички. Ако е бил и той с тях, то са му помагали, другото е възползване с положение.

Абсолютно, някой генерали са неудобни, защото са мислещи. Над такива хора няма контрол. Затова се отстраняват. Знам го от опит

Бъди жив и здрав ,ГЕНЕРАЛЕ! Не си САМ!

А дали пък страхът на управляващите няма да им изиграе лоша шега и както в конкретният случай да си вкарат автогол,както се казва.Защото от коментарите става ясно,че генералът с каквото се захване го довежда докрай.Така,че няма начин да не сформира един отряд и да се опълчи срещу управляващите,а защо и не смъкване от власт на всички държавни изедници?!

Този човек е лидер, напълно възможно. Аз лично му желая всичко хубаво и късмет, в който съм абсолютно сигурен

Този човек е лидер, напълно възможно. Аз лично му желая всичко хубаво и късмет, в който съм абсолютно сигурен

Ако е извън работно време няма никакъв проблем, всичко е свобода на личен избор. Ама ако в работно време ми шпакловат в София, това е унижение и пряко отклонение от воинските задължения - които в Бг армията са да си чешеш оная работа на хладно в някоя стаичка и да си гледаш Фейсбука на смартфона... А и да не забравяме и колежките войнички, доста се навъдиха, това всичкото иска преглеждане ;))

Български генерали на нас не ни трябват! Напълнихме се с американски войски, защо са ни български! Нали вече сме под американско робство, всички БГ генерали вън! Пардон, Боко ти остани, ти си послушен слуга на САЩ.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И ГРИША ГАНЧЕВ СЕ СДОБИХА С ГЕНЕРАЛ , ПОДХОДЯЩ ДА ОГЛАВИ ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО :))))

хм интересно как тези "приятели" са ви помагали в тяхното работно време? техните преки началници не са ли са се чудели защо не са на работа, а са някъде с приятели да помагат?? наистина ли ни взимате за толкова тъпи? хора като вас са ръждата която прояжда нашето общество от освобождението насам. надявам се вие и цялото ви семейство сега да гладувате докато не си вземето поука.

Пий си хапчетата, този човек на пук на всички никога няма да остане гладен. Напротив, може пък хората, които му направиха мръсно да му изпишат вежди.ХА ХА

в бг сте до такава степен излезли от контекста на живота и моралността, че това престъпление ви се струва нещо нормално.

и тоя и сички фуражки. Ползта от тях е 0 , но за сметка на това лапат като триглава ламя парички!

Уважаеми генерале, престанете да хленчите и да се перчите пред камерите и пред СМИ. Запазете достойнството си, напуснете, разберете кой, защо, по каква причина е действал срещу вас и за да ви олекне съобщете резултатите.

BG патент 01 регистриран във ведомството откакто съществува е известен с трите - "З" - злоба, завист, злепоставяне.

Армията и служещите са ни кат политиците и парламента. И всички те са кат народа. Кво се сърдите? Бил огорчен от "приятелите"...еми такива са ни приятелите...сами сме си ги избрали..

Шивик, явно е дошло времето и ти да разбереш в какво си превърнахме държавата. Явно си им се сторил по-независим от допустимото. Пък то си е и за страх от 3 боеспособни подразделения, две да се командват от не когото трябва. Сега те чака 1-2 години тормоз и ежеминутно следене, за да докажат колко си крив. После тихомълком ще приключи следствието по липса на доказателства и тогава идва твоя ред. Яко съд до дупка. Не си първия, няма и да си последния. И не трябва да имаш угризения, че ще вземеш пари от държавата. Тази държава не е на българския народ, тъй че просто ще ограничиш малко разходите на "елита". Те народа си го цакат и с теб и без теб.

Не ми е ясно, защо оправдаваш действията на човек, който явно се е възползвал от служебното си положение. Браво на войничетата, че са подали рапорт! Та това е уронване на личното достойство на войника!

Не войничетата са подали рапорт, бре амсалак! Как пък не разбра, че те са пожелали да му помогнат?!? Ама "доброжелателите" само това са чакали. Истината е, че много преди това са му заложили капана и са чакали най-лекото залитане, за да му скроят шапката. Ей, като вземете да се напъвате чак страх ме хваща да не замирише...

Не го щат американците.

Един доблестен воин напуска. Сигурно е трудно да си доблестен и да служиш в сегашната ни "армия".

Доблестен,доблестен,колко да е доблестен.Били му приятели.Какво ни разправя басня. Да не са му съученици или съседи,а то подчинени. Да не би той да е ремонтирал техните апартаменти?

Чехлю - главнокомандващ Някакъв случаен мераклия за министър на земеделието изпълнява длъжността военен министър някаква мома-актриса/?!?/-началник кабинет на министъра Някакъв пожарникар - премиер! Всичките те - слуги на американския посланик, т.е. -професионални предатели! Е, какво му е чудното на това уволнение!

Много ми е чудно като се почне да се обвиняват САЩ или Русия за подобни интриги в армията относно назначения и уволнения. За американците всеки добър български комнадир, особено генерал, е само в полза. Самият ген. Шивиков е работил пряко с американците на мисии в Ирак и Афганистан. Ако американците толкова не го харесват, дали щяха да работят с него и дали нямаше да искате неговото отстраняване години преди това?! Тъкмо обратното, мисля че американците ценят хората с които са работили в мисиите. Тази плиткоумна интрига за отстраняването на генерала е изцяло измислена от българи, само ние сме толкова долни за да наречем злоупотреба помощта на 3-4 военни за ремонт. И това при всички други скандални злоупотреби в армията с техника, горива, имоти, обществени поръчки, връзкарство и прочее. Ама все американците или руснаците били виновни, никога не сме ние.

ако и той е бил с тях при ремонта е помощ, ако са работили сами е съвсем друго. защо това не се уточнява?

Защо? Кой? Кога? Как? .. и тогава ще ни светне ДОКОЛКО и на КОГО е а. необходимо б. къде са/се целите/цели с това активно мероприятие!? пък знае ли ЧОВЕК - този може да е видял нещо, например - взрива в с.Иганово и затова да е неудобен!? НАРОДЕ ????

Да не са намерили някой забравена актриса от Карлово, член на Ръждясалия блок и да я гласят за заместник?