ОАЕ откриват град на Марс след 100 години

Обединените арабски емирства обявиха, че планират да построят град на Марс до 2117 г., предава агенция Синхуа, цитирана от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - ОАЕ откриват град на Марс след 100 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жени, жени ще има ли този град, или ще ги оставите на Земята за разплод, докато синовете висе чудят в коя посока е Мека, гледано от Марс?

Отлична идея! Хайде сега по-напредналите да им съдействат да си построят там огроооомен град и да им помогнат с извозването.

Колко му е?И аз обещавам,че около 2200 г. ще построя магистрали,свързващи градовете на Марс!

Не знам дали са известни като "Обединен Оман", но занам че са Обединени Арабски Емирства / ОАЕ /. Обединени 7 арабски емирства. Не знам кога ще им свъши петрола или камилите, или фурмите или каквото и да е друго . Нито знам дали ще успеят с амбициозната си програма за Марс.Само знам , че за това което са постигнали ние само можем да си мечтаем:от пустиня да правят райски кътчета. Но най- важното - да имат под 1% престъпност. Железни правила и закони, които се спазват от всички.Можете ли дори да си помислите да оставите колата си пред улично кафе с работещ двигател и ключове на таблото и спокойно да си го пиете вътре ?!? Е, тук това е нещо нормално. А у нас ???

Камиларите си мислят, че петролът ще тече винаги по техните ширини, лошото обаче е,че всичко има начало и край ! А за изкуствено създадените ОАЕ.известни като Обединен Оман, времето и, изтича като пясъчен часовник

Всички араби на Луната - едно добро начало. Милят си, че като могат да си купят изкуствени острови и работна тъка, могат да си купят и акъл и космосът. Не става така. Пък и до 100г. нефта, или ще е изчерпан, или ще има достатъчно алтернатичи, че отново да си се приберат в палатките и да стържат мясъка.

Арабин и наука?! един на милион. Представям си ги как постилат килимчетата по 5 пъти на ден да се молят на Алаха на Марс. Изкаването "да развием образователната си система, така че нашите синове да могат да провеждат научни изследвания в различни сектори" - дано я развият, защото са от най-първобитните нации. И явно дъщерите обаче при тях и за в бъдеще ще са приравнени с домашния добитък.

Пълнят главите на масите с дивотии, за да не мислят върху реалните неща. Всичко е игра и всичко има цел. Те на Луната не могат да отидат, както се вижда, но иначе всички цитират Мъск щото изпратил 2 чувала картофи на 300км над Земята. Ами той е част от цирковата трупа на САЩ, нали НАСА му плащат . Колко трябва да си глупав да не видиш очевидното, че ако на онази пустош има: - Радиация - щото я "оправиха" на Чернобил и Фукушима, а уж имат голеееми технологии - Температура като във фризер: -63*С (справка уикипедия). Тук като стане студено пътищата лееко замръзват, там вероятно ще садят домати - Следи от кислород и вода, ми по следите, по следите и току-виж някой открие глътка въздух или вода. Тук се знаем колко издържаме и без едното и другото. - Храна - ако не друго поне при тоя студ ще могат за известно време да "преизполват" храната стига да не замръзне прекалено при отделянето и, хахаха - Ресурси - не разбрах дали Мъск лично ще копае камънаците да търси полезни изкопаеми или ще ги внася от Китай на Марс с хвърчилата, които някога ще построи. Все пак щом съумяват да заблудят толкова много народ, че всичко това е "сериозно", значи народа наистина си заслужава мъсковете...

Виж сега, единственият сериозен проблем от всички изброени от теб е радиацията. Другите са сравнително лесно решими - проектът "Биосфера" дава добри надежди. Но радиацията...

че те и сега арабите живеят като на марс.... пещтери кратери пустини.... ще са си като у дома... а и по близо до алахт...

Чета коментарите и умрях от смях. Някои са много добри. А сега си представете следното: Земята след 100 години. Промените в климата и замърсяването са превърнали планетата в едно голямо бунище. Почвите и водните запаси почти навсякъде са отровени. Разликата между богатите и бедните е продължила да се увеличава. С една дума Земята вече е едно голямо мръсно гето. Но технологиите са продължили да се развиват. И сега изграждането на съоръжения от затворен тип с куполи вече е напълно възможно. На Земята вече има хиляди такива, заради климатичните промени, но там живеят само богатите. И така богатите насочват богатствата си за колонизацията на Марс. Има технологии, има и ресурси. Някои от богатите арабски семейства за успели да запазят богатството и след края на "петролната треска" благодарение на инвестиции, предимно в нови технологии и набиращата сила икономика на Китай. На Марс вече е изградена първата вълна от т.нар. "куполни градове". А градовете от втората вълна са в завършителна фаза. Един от тях носи проектното име "Нов Дубай". Засега няма данни за планове за изграждане на "Нова София". Още ли ви е смешно. Тази статия може да се окаже пророческа. Просто не така, както предполагаме.

Оказва се обаче, че на Марс има само камъни и никакъв петрол. И нищо за ядене, няма въздух, няма вода. Само голи технологии.

Само да има мир и международно сътрудничество без войни, локални и световни.Тогава човечество няма да прахосва средства за въоръжаване и войни а ще ги пренасочва към всякакви проекти ,включително към Космоса.Един учен беше изчислил,че тези средства са огромни и в цялата история на човечеството за войни и оръжия те са равностойни на слой от 8 см чисто злато,достатъчен да покрие цялата повърхност на нашата планета.

Не съм съвсем съгласен колкото и да не ми харесва. По време на войните се правят най-големите научни пробиви и се наливат максимално пари за наука. Целта разбира се не е хуманитарна, а постигане на военно превъзходство. За съжаление факт от многовековната човешка история.

След 600 години планирам да се преместя на плутон...за 100 години и после ще го мисля пак...

И с кво ше стигнат до там? С камили или с килимчето на Аладин? Познайте каква ще е първата сграда дето ще построят? Познахте...джамия. Ако има извънземни, ше им обяват джихат и виковете на алаху акбар ше се носят из слънчевата система. Добре че са изостанали животни и не могат и хвърчило да направят. Надявам се омразните куфари да не ги взимат на техните космически кораби.

Сега проектират скафандър за камила.

Всички араби на Марс! И да си вземат исляма!

Не е лошо като идея. Така, може би ,ще изнесат всички ракети на Марс, а ние тук да си отдъхнем.

ей нашите хора ще напълнят Марс с джамии.

след като завзеха европа (планета не , а Луна(Трабант) на педерасите) с помощта на меркел, сорос, ротшилд откъм франция, защо оае с парите на клинтън, дадени така благородно от меркел да не създадат един остров на соц-зелената педофилия а? после, като обучат "децата си" в хомо-американизъм, педерите от обамовото посолство ще и наставляват па рускии...:-))) обаче, колко от "филантр..., като сибилата на турци-тропите" дариха мнения, чрез ботовете си за деца с "нелечими болести. м?

мечтите са хубаво нещо, но за 100 години нефтеното кранче одавна ще е пресъхнало! как смятат да финансират подобно нещо? След нефта ще изнасят пясък сигурно. пп. преди година гледах едни изказвания на американски астрофизик Нийл ДеГрас Тайсън (много кадърно и в същото време достъпно обяснява сложни научни концепции). Та той каза нещо от сорта "Не мога да си представя, как е възможно Земята да стане до толкова непригодна за човечеството, че колонизацията на Марс да е по-лесно начинание, отколкото да поправим Земята. Да се преселим на космическа станция реално ще е много по-лесно от колкото на Марс. Не се заблуждавайте, на Марс нещо повече от научни мисии няма причина да има. Колонизацията на Марс не може да бъде нищо повече от сюжет на фантастичен филм!"

Тоя е бил доста умствено ограничен. Мислил ли е по въпроса какво ще бъде положението на Земята, когато населението стане 50 милиарда?

не знам от какво точно се притесняваш! Потърси ООН имат едно изследване от 2014г за потенциална на родната ни планета. Според него на Земята при 100% оползотворяване на сушата годна за земеделие, със съвременните аграрни технологии може да изхрани 100-110 милиарда жители. Без да се използват океаните при това! Остават и океаните, които все пак заемат към 2/3 от планетата ни! Спекулирам разбира се, но ако бъдат включени и те в уравнението числото поне ще се удвои. Да не говорим че подводни градове са много по-реалистични от градове на Марс. Кога ще стигнем тия 200 милиарда жители според тебе? Според същите статистици на ООД в най-оптимистичния случай към края на сегашния век ще сме към 25-26 милиарда. Дори твоите 50 милиарда реално са стотици години напред в бъдещето. Със сегашните темпове човечеството има поне Хилядолетие преди реално да изчерпи потенциала на Земята. сега въпроса колко цапаме и колко се избиваме с ядрени бомби е съвсем отделна тема.

И ще влачат балони с горещ въздух от Саудитска арабия.

Арабите винаги изумяват с извратеното си чувство за хумор.

Много добре,вземете и откачалките от ИДИЛ там горе.Построявайте го по-скоро,светът си отпочине от тях,така де!

Пълни Тъпотии. Няма разработена читава система за следене на опасни метеорити. Повечето ги откриват в последния момент, някой чак като навлязат в атмосферата. За отклоняване на такива методите са само теоретични и нито един читав между тях. Това за Марс е просто една модерна тъпотия може би пак за да се похарчат "едни пари".

С какво ще стигнат до Марс? С камили? Не мога да се сетя за нещо в съвремения технологичен свят, което да е създадено от араби.

В мюсюлманския свят отдавна работят по направата на ракети, остава им да ги снабдят с двигател. Дори и в България има няколкостотин почти готови ракети /минарета/.

ама трябва да питат първо евреите

Като за целта първо щв се изстреля кораба Джамия с пилот Имам Резани!!!!

Ако сложат сега 50 милиарда долара на влог с лихва 3%, след 100 години ще станат $1 трилион. Може пък да стигнат за град на Марс. ОАЕ може да ги намери тези 50 милиарда, така че - да действат. Банки да ги вземат на влог - колкото искаш.

Не отчиташ, че след инфлацията, покупателната възможност на тия пари, с тоя лихвен процент, ще е доста по-малка (покупателната възмност).

След 100 години -я камилата, я камиларя

Кой знае дали са араби и дали ще строят на марс. Историята прилича малко на странното явление с дубай и други подобни перални машини у песъците.

Направо да се изселват там. Може още от днес да тръгват.

Всички мигранти, бежанци и цигани и български бизнесмени политици и съдии и прокурори на Марс барабар със Сорос.Тогава ще се оправим!

Ще останат само нацистите като тебе! Ти какво си създал?А-а, забравих, и булката ти дето онож...! Е-е, затъжих се да не си сам,ама с нея ще създавате МИШКИ!

То ако можеше да се живее на Марс,тя природата сама, щеше да го направи,както е станало на земята?!Природата си знае работата и никога не греши.

греши бе, създала е живот в елин пелин ...

Та.шак си правят с американците.

Това са глупави ФАНТАСМАГОРИИ.В близките 50 години може би човечеството ще изпрати експедиция на Марс,но връщането и оттам и здравословното състояние на върналите се е....!?!?!?Камо ли да говорим за постоянни колонии и "тераформиране"!Ненаучна фантастика граничеща с фентазито!

Но като биеш чело в пода - понеже на марс гравитацията е по-слаба - трябва да внимаваш да не те върне обратната тяга прекалено силно наобратно и да излетиш в космоса.

Направо да почват да се изнасят!

Марс-Пардс-Дарс... пука ми... я ке си пием лосиона за вана.

Оядените туземци, сега са като бабичка на слушалката, която в следващият момент ще хвърли пачката през балкона. Съдба..

Първо трябва да построят джамийте. После да определят посоката към Мека!Да предупредят марсианците, че ще се навеждат, да не си помислят нещо инопланетяните. И на края, но не по значение. Да изобретят скафандър от чаршаф. Хем леко да се носи, хем да могат да си чешат кайсийте докато мъдрят как да се върнат на земята до 2417г.

От Марс няма връщане.Но пък са по-близко да Алах.Поне през повечето време.

Арабеските, както и ЦЯЛАТА останала част от т.н. ЧОВЕЧЕСТВО могат да населят само отвъдните светове! Колкото до Марс , там в момента има поне 2 цивилизации, които не изгарят от желание да ги колонизират земните боклуци! ХАУ!

Първо джамията, да има къде да пее ходжата.

Идеално, ако може всички да се изнесат на Марс.. да вземат и циганите с тях

Арабите са царе на големите обещания! Ето, че вече си имат поредната грандоманска цел. Не Луната, а Марс!

Да вземат и наште цигани за да ги интегрират вместо нас.

Да го построят, да си взимат смрадливите камили и всички арабели дим да ги няма на Марс. Само да питат македонците, щото това си е македонска земя от край време.

те да си пооправят там Сирията и Ирака пък после марса

Да взимат и да се изселват сичките арабески на Марс. Да си направят там Ислямска дръжаба. И те така.

На мен пък друго ми направи впечатление - "за да могат нашите синове...", демек още цял век предвиждат жените да бъдат подтискани и лишени от човешки права без мяста в отново цитат "образователната система" ...

Успокой се, и вас гейовете ще ви пускат на Марс...

Да си беше мълчал ли.... поне нямаше да личи колко си глупав!