Anonymous хакнаха сайта на ПРОФОН

Anonymous хакнаха интернет страницата на българската организация за авторски права ПРОФОН.

Обратно в новината

Коментари - Anonymous хакнаха сайта на ПРОФОН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подобни договори ни най-малко не са в защита на интелектуалната собственост.Те пазят интереса на посредниците.Без продуценти,импресария и други подобни на този свят не става нищо.Те са сложили ръка на правата,а изпълнителите получават трохи от многомилиардните печалби.По принцип въобще не става дума са авторски права,а за търговия с авторски праваКакво получава един художник от картината си.Почти нищо.Галеристите и аукционите получават лъвския процент.Същото важи и за всички останали хора на изкуството.Реално и аз имам правата на автор над този текст,но дори и ЕГН -то си да напиша от момента в който натисна "изпрати"никой не го е еня за мене и могат да ме цитират както си искат.Цялата работа е в алчността на някои индивиди по тази грешна земя.Това е.

Кой пък е тръгнал да краде българки "произведения на изкуството". 90% чалга и 2-3 филма спонсорирани от държавата, т.е. от нашите данъци.

Писма ми от вашите авторски права. Закона трябва изцяло да се промени, защото морално е толкова остарял, че нямам думи. Отмина златния век на киното и музиката, когато се печелиха милиарди. Като искате да си защитавате авторските права, ще давате кеш за да ви се пазят, както е при патентите. Интелектуалната собственост се пази до 10 години и после ариведерчи. Ако не беше така IBM, сега щеше да е монополист в сферата на multi-touch устройствата. Да не говорим за Никола Тесла, който се отказа от патента си за трансформатора, за благото на човечеството. Иначе какво щеше да е положението сега! Не може някакъв фотограф, да направи 500 снимки на парламента и после да претендира за авторски права на всяка една от снимките. Ами архитекта, който е създал сградата, или тези които се грижат за ланддизайна и още много други какво ще получат. Просто е смешно и лишено от логика. Забравете не става вече. Не и в 21 век. Ариведерчи ACTA!

а лиценз се получава от творчески организации, защитаващи двата вида права - авторските права и сродните на авторското право. - цитат от тяхната страница нямам против да се спазва авторското право, но пък на тях кой им е разрешил да издават лицензи. Получава се малко като спомен от началото на 90 -те години за задължителното застраховане ??? Моля уточнете този въпрос ?

Браво на Anonymos !!! Всичките алчни и ненаситни организации, прокламиращи че защитават правата на авторите и интелектуалната собственост, са всъщност мафиотски структури, които ограбват всички, а печелят само те. В действителност авторите вземат само дребни хонорари. Печелят много пари само чалгаджийките, които "обслужват" в нощните часове мафиотите. Обявете се против ACTA !!!!!!!!!!

Поздрави за Anonymous! Продължавайте. Подкрепяме ви. Стига са се пълнели гушите на разни посредници и мафиоти. Артистите получават един малък процент от доходите.

Браво Anonymous!!! Пожелавам успех! Някой да помисли за обикновения интернет потребител:)))

Браво, поклон за момчетата и як бой за националните предатели от милиционерско-мутренската власт!

Робин Худ е прав. Ама българите са леко долно племе - повече крадливо, отколкото съзидателно. Вечно ще се борят за някакви интернет свободи, като под това разбират най-обикновена кражба. Вземете и направете нещо, като си видите труда ограбен, друга песен ще запеете.

То ако така беше лесно, досега анонимността да беше преборена. Това не е възможно и този господин е достатъчно прост, за да не го знае.

Каква анонимност,какви 5 лева.Ако педофил примами детето ви или 10 годишна Лолитка се представя за пълнолетна,гот ли ще ви е?Ако не получите и лев от авторски права?Аман от тарикати,борещи се за някакви права,ама своите,не на другите.Има правила и те трябва да се спазват.Не се крийте зад анонимната мрежа ,а излезте с името,личността си и действителното ви аз.Интернет мишки,ще става все по-трудно да сте анонимни,примирете се и не се организирайте в мижави протести/подобни на тези за шистовия газ/,че е много студено и крехките ви изнемощели телца/от постоянно висене в мрежата/ще се сринат.

Нямам против създателите на интелектуален труд да получават своето. Но организациите и продуцентите мислят за собствените си доходи, не за тяхните! При това с цената на превръщането на интернет-доставчиците в жандари. Браво на Anonymous!

Явно само този сайт са успели да хакнат.

"Цялото мероприятие ACTA е преди всичко опит за използване на глобализационните процеси за прескачане на демократичните механизми. Цели се създаване на законови норми не по нормалния път." "Целта е не толкова опазването на авторското право; същинската цел е създаване на правен прецедент. Един вид отработване на метода: да се види доколко ще мине номерът, къде ще възникнат най-сериозните пречки и от какъв характер ще бъдат." "Положително ще има и следващи опити, толкова ресурси за лобиране и организация не се хвърлят за единичен случай. И тези следващи опити най-вероятно ще бъдат доста по-агресивни, по-добре обмислени, и ще касаят доста по-сериозни неща. Вярно е, че печалбите от авторски права са значителни но те са достатъчно дребни, за да послужат за относително нискорисков пробен камък (в сравнение с области като прехрана, енергетика и сигурност, например).

Дам, следващата логична стъпка е всеки втори да бъде "терорист" защото има собствено мнение и изказва критики. И пак без доказателства и без съд и присъда дори (Това вече го има в действащото законодателство на САЩ).

Ами тези "Anonymous", не са ли замундисти,

Не са, тук никой нищо не прави, нашенските "хакери" ги интересува само как да откраднат нечий лични данни или финансови средства.

Аз съм напълно за спазването на авторските права, когато такива наистина има. Като цяло АСТА го описвадобре, но да се следи интернет трафика на СВОБОДНИТЕ хора е нагло и брутално. Това е горе-долу като да се разходиш из мол-а и на изхода всеки път да ти проверяват целият багаж, дрехи, та може и с латексовата ръкавица да те пообработят. просто да са сигурни, че не си задигнал нещо.

Спазването на авторските права в тази система също е неприемливо, защото тя е контролирана от корпорациите и те правят всичко възможно за да се уверят, че ще бъдат патентовани и неща, които никой разумен и неподкупен не би патентовал.

Напълно ги подкрепям! Тук не става въпрос за вандалщина, а за защитаване на правото на свобода в интернет пространството. Уважавам ги и заради това, че дръзват да се противопоставят на манипулативната политика, на големите корпорации и ограничаването на човешката свобода!

Това ,което може да спаси света от Матрицата и което плаши световната мафия е именно свободния интернет.Средството , чрез което може да се изрази волята на всички хора по-света по глобалните въпроси и не само за тях.Това е единствения начин да бъдат контролирани мега корпорациите които и нощем не спят в намерението си да превърнат света в едно безмозъчно стадо.БРАВО момчета!

Разбира се, че така ще говорят.Нали далаверката е тяхно/на профан/.

браво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

събудете се дир.

САМО ТАКА ! Сега само тоя сайт , скоро очаквайте и други :)

Вандалщината е на почит по българските земи.

Браво! Трябва да се предпазим заедно от този опит на световния корпократизъм да се слее с държавата и да я използва за своите цели. АСТА е само симптом!

Алоо дир, какво става?

Браво момчета.

Ха,ха,ха....имам поръчка за още доста - плащам !

Винаги има някой като теб който е объркал темата! Я си ходи в селското кръчме....

Опасявах че, че Anonymous е поредната фалшива и контролирана "опозиция". Напоследък ми стават все по-симпатични - не знам контролирана опозиция ли са, но знам, че така или иначе обикновените хора най-вече нямат волята, а до голяма степен нямат и възможността да направят нищо. Защото, както всички знаем, нито петициите, нито мирните протести (А гърците даже с неособено мирни протести не постигнаха кой знае какво), нито гласуването имат какъвто и да било ефект в подобна тоталитарна система, в която нещата вече дори не се диктуват от диктатори на местно, а на интернационално ниво. Това е новият световен ред, в който упорито толкова много хора не искаха да повярват. Единно световно тоталитарно правителство без конкретни открояващи се лица, контролирано от корпорациите.