Проф. Шивачев пред Dir.bg: Може и да си тръгна от "Пирогов", дори не знам кои са ме оценявали

Той е поискал да се запознае с мотивите на комисията, отхвърлила концепцията му в конкурса за началник на Клиниката по детска хирургия

Обратно в новината

Коментари - Проф. Шивачев пред Dir.bg: Може и да си тръгна от "Пирогов", дори не знам кои са ме оценявали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Директора на Пирогов защити персонала си от наглият помак (шарлатнин), който незнайно по какви въпроси съветваше украинският служител Тагаренко и сега трябва да търпи последствията на шарлатнско-мутренската сглобка

Гербаджииските измамнице ви слагаха от кол и въже, не се чудете сега! Смяна момчета, бъдете понее сега мъже!

Пеперастите дойдоха на власт с цел да овладеят държавата. Те самите си го казаха на прословутите записи. Трудоустрояване на всички роднини, приятели, бивши гаджета, баджанаци и прочее. Оставка!

Да се качват снимки тук да видите как изглежда дна болница в Испания да речем където и да е и после погледнеъе Пирогов, а да не говорим за болница в провинцията. Африка пасти да яде пасти

Т.е. подмяната - това са унуките на ДС - слугите на КГБ! . Разбрахте ли сега - защо 70% от българите не ви гласуват и считат кремълската сглобка за една от най - големите измами от 34 години насам!. . Разпад на сглобката! Разпад на просия!

То за оставка е най-вече онуй нящо министера. В детската онкоболница нямало топла вода от месеци, вика сичкуй наред. Оставка министър електронна рецепта оставка

затова сега трябва да слагаме ПП-раски измамници, така ли?

Добре ти беше при гербаджиии, даже и дипломите не ви гледаха, сега ревете, кофти, а?

Ура за конкурсите. В огромната си част, те са за определен ЧОВЕК! Всички се възмущавме, но както бяха казали в едно хумористично предаване, "Много сте, ама сте картофи..."

Посмяха да не правят теманета на турския кучи син, проститутката на украинското копеле, което се води министър на войната. Отмъщението на жълтопаветните помиари с меки пишки и дебели, добре разработени задници

И през 5 дни да сменят шефовете на болниците, които все още някак работят, нищо няма да се промени за добло. Системата е това, което трябва да се смени. Всички са се зпедепцали как се точи здравна каса, и всеки нов бързо се научава. Иначе няма "оцеляване" - не става дума за оцеляване на болните обаче. А "новият" министър от ПП, е от авторите на сегашната ни здравна система - тогава от кои ли "демократични" боички е ползвал? Най го е еня за ЛГТБ общността , правата и и "душевно-болното" българско население, дето не кряка по жълтите павета. Ни болни го интересуват, ни доктори, които си вършат работата и които не си я вършат.

не ходи.

Що си мислиш, че сега ледат дипломите и как работи човек? Новата-пребоядисана-стара вълна само проекти я интересуват, а ЕС дава пари знаеш за какви каузи.

Така оценяват и в Електрохолд,никой не знае какви точки е получил от теста.Кандидат с много години стаж в системата се явява на тест и се оказва че външен човек заема позиция без знания, опит и т.н. Всичко е проформа с интервюта и тестове.Накрая назначават техния човек.На Вас желая здраве и късмет.

Държелив народ е бългаския. Въпреки медицинската им помощ все още понякога болните оживяват.

Нормално е да не се знаят членовете на комисията точно за да се избегне саморазправа. Може да се запознае само с мотивите.

Мустафа Емин те е оценил. Ясно ни е на нас

Жълто паважът дерибейства , като бащите им ,нагли кимуняги !

Не е редно да знае кои са членове на комисията. Защото това е против добрата етична практика. У нас, за съжаление, всякакви конкурси за хабилитация, дисертация, проекти и т.н., се обявяват и с имената на членовете на съответното жури. И тогава започва веднага "убеждаването" кой как "правилно" да гласува. В резултат, България се препълни с всякакви новофабрикувани доценти, професори, повечето от които не отговарят дори на минималните критерии... Но, тука е така...

ти имаш ли си на представа, кой е проф. Шивачев? На колко народ е върнал от оня свят децата? Айде генералните заключения си ги пази за себе си.

Затуй са му взели мерника, одити, доклади, уж имало финансови нарушения , каза тази вечер здравния министър. А директорът на Пирогов изкарал болницата на печалба от над 1 млн.лв. и без никави задължени, което си е цяло чудо!

Отличен лекар ,спасил е живота на много деца!!

Важно е човек да си разбира от работата.Нормално е се сменят началниците! Какво му пречи на въпросният професор да продължи работата си!

Недопустимо е ПП/ДБ да се бъркат в Пирогов! Позорно е! Нали в отделението на този професор стана скандала с Емин

Не е точно така. Нали следващата стъпка е събеседване - то се провежда с комисията. Да не би да пседят зад параван.

Ужас, продължават да съсипват Пирогов, а за половин юБългария при спешни случаи няма кой да го замести. Иска човикът да работи в Пирогов, други на негово място отдавна да са отишли в Софиямед, Токуда или Панагюрище, или още по-лошо Германия или ЮКей, те зорлем го гонят. Никакво признание за знаещи и можещи в държавните структури, после като си тръгнат директорите ходят гузни и обясняват че нямат кадри.

Уникален професионалист! За СЪЖАЛЕНИЕ ДПС кара влака. АМИН!

Човек може да най-добрият специалист в света и въпреки това концепцията му за развитие на една клиника да не съвпада с тази на ръководството на една болница. Цял ден се въртят всякакви спекулации из медиите, не са хубави тия неща. Явно тук става въпрос за оценка на съвсем други качества. От това интервю аз поне разбрах, че никой няма нищо против него като лекар, а вижданията му за развитието на клиниката според някаква нарочна комисия не са достатъчно впечатляващи. В това принципно няма никаква драма. Може би друга болница би оценила концепциите му за развитие с отлична оценка? Явно нещо не е наред в законите и правилата, щом почти всяка смяна на шеф, особено в Пирогов, се превръща в драма. Аз там не помня да е имало освободен директор и някакви негови фенове от персонала да не са блокирали отпред кръстовището. Сбъркано е нещо, не може всеки път при някаква административна промяна или дори процедура да има обидени и ощетени, недоволни и онеправдани. Говорим за лекари, интелигентни хора, едни от най-добрите, които имаме в България. Щом при тях са тия безспирни интриги, човек само може да си представи какво се случва по разните безбройни и никому неизвестни държавни службички.

Трябва да се явят тези специалисти с имената, лицата, дипломите и специализациите си и да изложат доводите за това решение, с което препречват развитието на един от най-добрите детски лекари в Бг. В противен случай се връщаме в мракобеснште времена, когато партийното ръководство е решавало, а невзрачни и безлични мижавци са изпълнявали! Нали е демократичен изборът?! Всички членове трябва да изложат публично становищата си.

Прав сте. Но не се връщаме в мракобесието. Вече сме там.

Не съм вярвала, че така лесно можеш да рискуваш да се разделиш с професионалист, какъвто е проф. Шивачев. Такива човечни, истински лекари и най-вече хора са и без това дефицит за държавата ни. Не знам каква е тая комисия, какъв опит има и как си позволява да дава оценки на доказал се лекар, но в случая най-много ще загубят всички дечица, чийто живот е спасил или подобрил Шивачев. Докторе огромно БЛАГОДАРЯ, пък да му мисли ръководството как да ви спира!

В България нищо не става без паролата наш човек и тарифата за поста който ще заемаш а в сектор сигурност думата страшно е слаба и ще затъваме още по страшно в некадърност и беззаконие

Явно не ви се е налагало да лежите (дано и да не ви се налага) в Пирогов с детето си, защото при мен се наложи три пъти в продължение на няколко години и от първия, до последния път много беше направено за отделението. Не се изказвайте без да сте се сблъсквали с действителността, но през първият ни престой ни падаха корнизите по главите, а след идването на Шивачев отделението беше ремонтирано и значително подобрено. С две думи, качества очевидно има - и като лекар, и като мениджър.

А бе,май съветникът на нашия министър Магарев имаше някакъв конфликт с него заради детето си. Нещо не бяха взели детето, а бяха решили да обслучват децата според критичното им положение, ама сега репортерите нещо не искат да си спомнят.

Между оценителите може да няма лекари специалисти -нормална практика в тази държава е някой да си купи длъжност където да може да печели и избие парите ,

Това е супер лекар, хайде на протест! Няма да губят нашите деца я !

Шивачев е единственият лекар в Пирогов, от когото съм впечатлен - и като лекар, и като организатор, и като човек (и дори отказа пари СЛЕД операцията на детето ми). Няколко години проследяваше състоянието на детето дори и след като навърши 18 години.

Никой

Хич не е единствения. Повечето са абсолютни професионалисти.

Както видяхме ислямистите са експерти по всичко. Може да назначат бившия съветник на Магаренко на поста на професора и без това Еминчо и за МО нямаше нужната квалификация и опит и считам, че спокойно може да бъде и доктор. Образованието, квалификациите и опита веме няват значение! Живеем в гето!

Като си решил да си тръгваш айде чупката, такива като тебе бол. Професионалист бил, голям праз, всички са професионалисти, веднага друг ще се намери. Аман от ревльовци, ясно ти се каза, че не ставаш, значи не ставаш, какво не е ясно? Важна е преценката на шефовете ти, това което ти си мислиш, че са успехи изобщо не се брои и е напълно без всякакво значение. Днес не ставаш, Точка и млъквай

Републикански консултант а е получул оценка от анонимна комисия 4.12 и не е допуснат. Интересно кои са тези маймуни

Всяко ново правителство открива нарушения в големите държавни болници. За жалост с единствената цел да отстрани настоящото ръководството и да сложи свои хора, които да вършат същите тези нарушения. От това страдат хората, които не могат да посещават частни болници. Всеки нов идва с единствената идея да открадне повече от предходния. В болниците апаратурата е много скъпа. Само комисионна та за един скенер надхвърля заплатите на работещ човек за 2-3 години.

ДПС съвсем не е партията, която беше преди 10-15 години!! Движението е четвърта политическа сила, изпреварена от „Възраждане“, като постоянните му избиратели възлизат на около 300 хиляди души. В Народното събрание партията разполага с едва 36 депутати. ==== А ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС разполагат заедно със 132 депутати, което е съвсем достатъчно, за да поддържат мнозинството сами. ДПС е необходимо за конституционната реформа, ==== която изисква по-голямо от обичайното мнозинство. За да движат парламента и правителството – иначе казано, за оперативното управление на страната, десните и герберите могат да се справят и със собствени сили. За това Пеевски просто не е нужен. ДПС е нужно на сегашните управляващи, няма спор по въпроса. Не само за приемането на промените в Конституцията, но и за избора на нов главен прокурор и подмяната на Висшия съдебен съвет. Колко обаче смята да получи в замяна? От ПП-ДБ не са склонни да дадат повече от това, че изпраха имиджа на движението и лично на Пеевски, като ги допуснаха в сглобката. ====== Герберите работят заедно с ДПС – и в миналото, а и сега. Борисов обаче едва ли би предложил на Пеевски властта, която той търси. Иначе буквално ще трябва да заеме позицията на бившия лидер на БСП Сергей Станишев преди 10 години. ====== Тогава той позволи на депесарите да вземат каквото поискат и така погреба кабинета „Орешарски“, а и собствената си политическа кариера в България (че и стана за смях, когато обясняваше, че Пеевски е претърпял катарзис). Борисов няма да иска да бъде запомнен със същото. Пеевски очевидно има големи амбиции. Но няма на какво да стъпи!!! Партията му е средна по големина политическа сила. Партньорите му в сглобката дадоха доста на ДПС и не могат да си позволят повече. А споменът за протестите от 2013 г. е още жив в обществената памет. Колкото и политикът от ДПС да се опитва да го заличи.

Когато говорим за Пеевски и ДПС трябва да се имат предвид РЕАЛНИГЕ ФАКТИ - за добро или зло ДПС, тоест Доган (наречен от едни “проклятието на България” и превъзнасян от други), тоест Пеевски е ЧЕТВЪРТА!!! политическа сила, изпреварена от „Възраждане“, и имат едва 36 депутати В Народното събрание!!! ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС разполагат заедно със 132 депутати, което е съвсем достатъчно, за да поддържат мнозинството сами!!! ДПС е необходимо за конституционната реформа, която изисква по-голямо от обичайното мнозинство. За да движат парламента и правителството – иначе казано, за оперативното управление на страната, десните и герберите могат да се справят и със собствени сили. За това Пеевски просто не е нужен!!!!!! Тоест - всяка жаба да си знае гьола (и името - например Магнитски!)