Проф. Денков: Не можем да пуснем децата без тестове - имаме 17 починали и 150 в болница

Днес МОН поръчва от единия вид тест, за да може следващата седмица да върне малките ученици в клас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отиваме към локдаун, а министъра отпуска мерките?? два дена ДО, сега пък тестове в училище. Ако се правят тестове, трябва да назначат във всяко училище задържително мед.сестра!! Аз отказвам тестването, предпочитам онлайн!!

този професор свинско яде ли или религията му не позволява крадец чифутски

Извратеняци, не докосвайте децата! Ще се лее кръв!

Никакви тестове, не ги пускаме присъствено. Спрете се вече бе!

Но можем да ги пуснем в кръчма или мол без тестове. Ако бащата не е ваксиниран винаги може да прати сина си - първокласник да му купи нещо от Практикер.

Хората НАИСТИНА ли не разбират какво става? Или може би мнозинството разбира всичко, но просто ние сме абсолютно, непоклатимо убедени, че ако сме ПОСЛУШНИ, СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА и ПРАВИМ КАКВОТО НИ Е КАЗАНО, тогава групите, които ще ни товарят във вагоните за концлагерите, може и никога да не пристигнат? Ще си кажем - Все пак нямаме учебник, нищо не знаем предварително, нали? Дали?

Министре, Радев ти нареди да ги пускаш на училище. От какво се притесняваш ? Той не носи отговорност.

Думите на министъра в превод - "Мафията ме назначи, за да усвоя едни 13 милиона, не ми пука за вашите деца."

Със любезното съдействие на един зелен чорап, който явно мисли за тях като "косвени жертви" на "едно сезонно грипче". И н банда клатик.урци, които този чорап е назначил за министри. Съвсем ясно искам да подчертая, ВСИЧКИ СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ ДЕЩА ЩЕ УМРАТ. Статистиките от другите държави бяха пределно ясни по въпроса. Думи нямам. Идиотията е пълна, лошото е, че надежда не се види на хоризонта.

Ганьо както винаги изтърва питомното сега ще гони дивото.. Наместо да си ваксинираме достатъчно хора през лятото сега ще ядем дебелия.. - Всички знаем, че нямаме адекватна здравна система да обслужва много болни, - Всички знаем от предните вълни, че наистина има тези 5-10% където много гадно прекарват ковид, - Всички знаем, че ваксинацията ИЛИ дистанцирането (разбирай мерки, локдаунове и т.н.) в дадени сектори и сфери са единствените спасения от разпространения. Ганьо хем не иска да се ваксинира (ще го тровели), хем иска салфетки по чалготеките да хвърля..

Заради убеждението си, че останалите 80% българи са прости селяни, а виж, Европата, тя е най-умна, не предизвикваш нищо по-различно от омерзение и отвращение... Впрочем, знаем как "умните европейци" си изпратиха евреите в концлагери, а ние "глупавите" спасихме сънародниците си.

Да върнем Мунчо на село!

Много моля груптене от кочината да не чувам !

Само така ! Тестове за децата и задължителна ваксинация на учителите ! Няма родител, който ще пусне детето си в училище, където учителите заразяват всички и обвиняват за това децата ! А учители, които не желаят да се ваксинират , да ги тестват по три пъти дневно и да си плащат тестовете ! Ами гледайте какво става вчера в Англия и у нас , например ! При 80% ваксинирани и с 67 милиона население , починалите в Англия са 38 човека, а у нас - 243 ! Не може така !

Отдава ти се да си тъп! И с какво ваксинираните учители пазят детето ти можеш ли да кажеш? Пазят себе се тъпако!

Ваксинираните и преболедувалите могат да се заразят отново и да разпространят вируса - просто е по-вероятно да го карат по леко и да не натоварят здравната система Неморални хора с лекарски права продаваха сертификати за ваксинация - без да са правили такава процедура на пациента Господата Денков и Кацаров и менторите им игнорират горните два факта и казват че който има бележка няма да се тества

Тези дето проповядват бунт/протест срещу мерките, наясно ли са, че ще се наложи да се затвори Орлов Мост? Щото миналата година много им пречеше. Даже оправдаха "майка на две деца", която нарочно газеше хора пред "румънското"

Тези щадящи тестове били китайски и се ползвали при лабораторни условия.Стрували стотинки,а при нас ги закупили 300 лв. за 20 бройки. Просто само далавери !!!

Ти ли си? Я кажи как открадна 70млн.от Александровска?

Не риви :)

Денков и Кацаров помислете за оставки! От вашите неадекватни мерки - пълни с изключения сме в положение да се говори за локдауни и пращане на болни в чужбина! И сега се въвежда зелен сертификат и пак се почва с изключенията "Преболедувалите ученици и ваксинираните няма да бъдат тествани, те ще си носят документа". Нали е ясно че преболедувалите и ваксинираните пак могат да се заразят и да разпространят вируса - просто го карат по леко и не товарят толкова здравната система...

Искам детето ми да учи присъствено в безопасна среда.Затова съм съгласна два пъти седмично да му правя щадящ тест.Тези родители,които не могат да отделят два пъти седмично по пет минути за детето си, да го оставят на дистанционно обучение.

Харесва ми предложението ти.

КАТО ВИСНЕМ 20 000 ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА ФАШИСТА РАДЕВ..

Хайде да видим! Само закани и заплахи, но в края на деня нищо не правиш.

Иди в цивилизована държава с подобни мерки и ги наречи фашисти - да видим дали ще ти дадат правото да ръсиш вируса където си поискаш с маска под брадата или нещо съвсем различно ще се случи с измислените ти права да не се тестваш и да ходиш където си поискаш надсмива щото да речем че смяташ че ще го караш леко и щото не ти пука за околните!

Защо толкова се шуми? Това трябваше да се въведе още от самото начало на учебната година със заповед. В другите държави го направиха и никой не пита искаш ли. И ако се открие дете с положителен резултат, се карантинира цялото семейство. Нищо ли не научи този тъп, невеж и безотговорен народ за две години епидемия.

В Германия не се карантинират преболедувалите и ваксинирани членове на семейството . Децата се тестват сами и в основното училище и в гимназията 3 пъти седмично. Не мрънкат и не се оплакват, щастливи са, че не са затворени вкъщи. Освен това в нашата провинция Северен Рейн Вестфалия 18 милиона население от 02.11.21 няма да са носят маски в клас, тъй като има около 80% ваксинирано население. Ако има позитивен тест в класа се прави директно пср тест. Калантинира се позитивното дете и децата които седят до него, и не са носили ффп2 маска, а не целият клас. Карантината на контактните деца е 5 дни и на 5 ден тест и освобождаване от карантината.

Каква хубаво дума карантинират. Заслуживаете премия нобел по литература

Тази дума съществува от десетилетия, ако не и повече. Едно време, ако някой се разболееше от коклюш (и не само) го карантинираха в къщи. И не само това. На вратата се поставяше червен кръст, за да се знае, че там има заразно болен. Сега за коклюш има ваксина. А ако на някой думата му е толкова странна, че му се струва достойна за Нобел, значи, или е неграмотен, или е тъп.

И какво постигнаха с това ?

Този Денков е низък човек и говори само лъжи. Позор е човек с долен морал да решава какво да правят другите. Отивайте да гласувате, защото никога няма да се измъкнем от робството на Евросъюза, ако си стоим вкъщи и търпим да мачкат децата ни. Турците не са ни мачкали така, срам ме е от тази сегашна България!

Много интересно,дори физически прилича на Фаучи…?

Натискам +, а той НАМАЛЯВА!

Това е един от начините, по който дир.бг прави достоверна иформацията и мнението на потребителите. Другите са изтриване на мнения и бан за непослушните и често не съгласните. Толкова цензура нямаше дори по времето, когато Жан Виденов им беше мениджър!

Всъщност училищно обучение е задължително ама това са ви го пропуснали в опорките: Правото на образование е записано в предходната алинея на същия чл. 53 (1) “Всеки има право на образование”, Всеобщата декларация за правата на човека: “Всеки има право на образование. (…) Образованието трябва да бъде насочено към пълното развитие на човешката личност и към укрепването на зачитането на правата на човека и основните свободи. (…) Родителите имат право, с приоритет, да избират вида образование, което ще се даде на децата им” (член 26) Международният пакт за икономически, социални и културни права отново взима същите елементи: “(…) Образованието трябва да бъде насочено към пълното развитие на човешката личност и усещането за нейното достойнство и трябва да укрепва зачитането на правата на човека и основните свободи. Държавите (…) се ангажират да зачитат свободата на родителите (…) да избират за своите деца училища, различни от установените от публичните власти …” (член 13) Международният пакт за граждански и политически права също се позовава на тази родителска свобода в по-широкия контекст на свободата на мисълта, съвестта и религията: “Всеки има право на свобода на мисълта, съвестта и религията. (…) Държавите (…) се задължават да зачитат свободата на родителите (…) да осигурят религиозно и морално образование на своите деца в съответствие със собствените си убеждения” (чл.18) Тези конвенции са ратифицирани на практика в целия свят. В допълнение, България е страна и по Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ), в чийто чл. 2 на Протокол 1 се казва: “Никой не може да бъде лишен от правото на образование. При изпълнението на функциите, поети от нея в областта на образованието и обучението, държавата уважава правото на родителите да дават на своите деца образование и обучение в съответствие със своите религиозни и философски убеждения.” Тези текстове имат силата на закон в Република България, според чл 5 (4) от Конституцията: “Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.” Правото на родителите да взимат решенията за образованието на децата си се утвърждава и от чл. 47 (1): “Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.” Какво ни казва дотук Конституцията: Образованието е основно право – то не произтича от държавата, а съществува за всеки човек поради това, че е човек. Образованието трябва да е насочено към пълното развитие на личността и да укрепва зачитането на човешките права. Всеки има право да решава какво да учи. Решенията за образованието на децата са отговорност (право и задължение) на техните родители. Държавата е длъжна да зачита (признава и пази) свободата на родителите и да им помага при изпълнение на техните задължения.

(сарказъм) Това сигурно важи по време на бомбардировки и епидемии. За това нямаме грипни ваканции, дървени ваканции и бомбоубежища в мазетата на училищата. На училище 24/7!

За да се обяви грипна епидемия са необходими 2000 на 100 000. Ваканция, а не дистанционно обучение се прави за месец и край. Бомбардировка е ясно, че ще си в мазето, но това е за кратко.

Дори и в този момент, тези хора, не желаят да наричат нещата със собствените им имена! Не се прави за децата, а защото те разпространяват болестта и заразават възрастните! Отвратително е да се казва, че всичко това е заради 17 починали деца от Ковид за 1г и 7мес пандемия, защото за съжаление умират и деца в този свят. Истината е, че цялото правителство са некъдарници, нищо че министъра стана академик, като управник е нищо. Мерките, които се взеха, бяха прибързани и необмислени. Йорданка Фандъкова каза веднага, че в София само 4% от паралелките в началното училище са карантинирани, но хората на Радев игнорират всичко смислено, изречено от устата на опонент, защото са комплексирани мижитурки! Продължава да няма нито един журналист, който да попита и разбаре, чии са фирмите, които продават всички тестове поръчани от правителството. Разбира се, за корупцията, която създава Радев, не се говори от никой, пък после Бойко Борисов контролирал пресата. Надявам се, тези 7месеца да са накарали българите да прогледант!

Всеки бръщолеви шит за политика и конспирации за ковид. Никой не се спира за момент да се замисли че това са напразно загубени животи. Животи които са вкусили едва малко от живота. Това са нечии деца, братя и сестри, внуци, братовчеди. Имайте респект! Само защото ножът не ви е упрял в кокала, не значи че трябва да омаловажавате нещастието на другите българи около вас. Това е подло и не-българско поведение!

НЕ сме безсмъртни. Деца умираха преди п/\андемията, както ще умират и след нея. Трябва ли да унищожим образованието, социалните умения и да унищожим едно поколение? Това ще спре ли децата да умират? Повече след това няма ли да умират деца? "Тези, които могат да пожертват изначална свобода, за да получат малко временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност" Бенджамин Франклин, 1755

Ти нямаш респект към умрелите, колкото и да се криеш зад мненията на известни личности!

Имам респект към живите.

Аз се колябай, дали точно този неграмотен и безпросветен народ, или по точно огромната част от него която е безпросветна, неграмотна нагла, алчна и корумпирана трябва да се ваксинира. Всъщност Ковид е единствения ни шанс да се отървем от тази сган. Уважаеми съграждани, моля не се ваксинирайте, щом не искате. След Ковид най-накрая ще си оправим държавата.

Може децата да пукнат от това, че са се освинили, докато са били на домашно обучение. А точно при тези с наднормено тегло, е голямата ранна смъртност. Може да пукнат от маските, че задържат издишаният въглероден двуокис и после го вдишват обратно. Това като по филмите, където отравят някой, като вкарат в колата излизащото от ауспуха.

Според мен и ваксинираните и преболедувалите деца и учители е добре да си правят тестове, защото е доказано, че и те (особено ваксинираните) могат да се заразяват и да бъдат разпространители на вируса. Т.е. дори преболедуването, а какво пък остава за ваксините..., не са гаранция срещу това, че човекът не е болен и разпространява вируса, нали така? Тогава защо няма да се тестват?

Тестовете са китайски. PCR са корейски.

Корейските тестове излиза 70% позитивни при епителна тъкан, като свинска и пилешка кожа!

ми спри да си тестваш свинете и пилетата

От какво точно са починали тези деца, защо нищо не казвате? С корона или от корона.....Или здравната система ги убива..... Други болести нямаха ли? Нали всички сте професори, защо не казвате цялата истина.... Не ви е срам да си подмятате децата за собствени интереси.....

Играели са много видеоигри, и са умрели в резултат

Имитирали са и кеча по тв.

С корона, не е от корона ... имали са много съпътстващи заболявания, а и възрастта им е напреднала ... някои с инфаркти, други - с инсулти ... Ненормалник!

Какво са им заболяванията? Не знаеш, нали? Защо се крие това?

кажи Денков, колко % комисионна ще вземеш от 13 милиона за тестове?

10% от това което Рублен. Все пак заповедта идва от там

Моите деца ги прибрах на топло вкъщи онлайн.

От коя фирма поръчвате? Обществена поръчка обявихте ли? Защото си спомням колко вой беше как миналата година се поръчвало без обществени поръчки. Да няма после комисии по ревизия на служебните правителства.

Някакъв заменистник министър бил представител на фирмата вносител на тестовете.

Ама докато се спазят сроковете, пандемията ще се разрасне.

Тестовете в училище се прилагат от месеци в Европа и вършат работа. Учениците се тестват САМИ вкъщи, носят трста в у-ще, предават го на учителя и на другия ден родителят получава смс с резултата. Проста работа и превантивна, без конкретни имена. Ако в някой клас има положителна проба, тръгват с маски и се тестват отново след няколко дни. Родителите не плащат нищо и не губят време. А учениците ходят на у-ще и учат!

Масона 33-та степен Румен Радев е заповядал на всички фирми да наемат само ваксинирани. Махайте Масона Сатанист Румен Радев. Сега посягат и на децата.

Ми не ги пускайте.Горе от желание детето ми да бъде правено на маймуна.Винаги есен пролет е имало много деца по болници.Събираш си листчето със справките и в тоалетната.И се моли ония от Атака да не те срещнат без охрана

Този Боклук,протеже на Сорос трябва да бъде обесен пред министерски съвет или Президенството. Радев се оказа Американска подлога и предател. В назначения от него кабинет са предатели и родоотстъпници. Кукли на конци на Световния "елит" този трябва да бъде обесен.

Това е статистиката 2019 година , сега е същата. 17 починали деца-от какво обаче? - другите са само придружаващи заболявания ковид е основното, нал тъй! Къде пише че сега има и грип? Как мислите че изкарват починалите болни от грип?

Винаги мълчат за това. Предполагам, че почти всичките са били много болно, но това не ни се казва, за да ни създадат определени впечатление. Това са 17 деца за над година и половина - да, но дали болестите им не са причината и не ни мамят, че е вирусът?!

Играели са много видеоигри, и са умрели в резултат.

Австрия, Германия ползваха преди 80 г едни други технологии

а до преди 80 дена бяха на дистанционно обучение и всичко мина добре, а сега махат маските.

Пак ще ги сложат, защото така вирусът ще мутира и ще започне всичко от началто, което и целта!

щото вирус МУТИРА докато се РЕПРОДУЦИРА в бОЛЕН ОРГАНИЗЪМ. Това не ти е БАКТЕРИЯ която мутира в ОКОЛНАТА СРЕДА. ВИРУСА ЗА ДА СЕ РЕПРОДУЦИРА ползва КЛЕТКИТЕ НА ГОСТОПРИЕМНИКА... иначе си стои и "ни диша ни шава." СЕЩАЙ СЕ СЕГА КОЙ Е ВИНОВНИЯ ЗА МЮУТАЦИИ... НЕ... НЕ Е ВАКСИНАТА - ТЯ СПИРА ВИРУСИТЕ, но не може да прецеди НОВИТЕ мутации образувани в БОЛНИТЕ ХОРА. А СЕДНЕТЕ И ЧЕТЕТЕ МАЛКО БЕ !

"Ваксинираните" се заразяват и разпространяват. CDC каза, че вирусния товар при Делта варианта е еднакъв, тоест "ваксинираните" са много по-опасни, защото ходят навсякъде и разпространяват със същата сила, а вируса ще мутира, за да заобиколи "ваксините" и всичко започна от начало!

Аман от професори. Професор тук, професор там. Що не си гледат работата професорска.

А не питат зеления чорап

Точно заради професори сега имаш компютър и интернет.

Конституция на Република България "Чл. 53. (1) Всеки има право на образование. (2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително." НЕ ДОМАШНОТО, НЕ ОНЛАЙН! Алармирайте съда, Омбудсмана и Президента за нарушаване на Конституцията "(3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно." Трябва ли да плащаш интернет и да купуваш таблети, компютри, за да те учат - това е нарушение на Конституцията!

и ти четеш евангелието както дявола. Те са ЗАДЪЛЖЕНИ. Това си остава. ЗАДЪЛЖЕНИ СА !!!!!! Контролира се от УЧИЛИЩЕ, т.е. е училищно. Много деца са на дистанционно още МНОООООООООООООООООООООГО преди короната. или на ЧАСТНО. НО СА ЗАДЪЛЖЕНИ да са под контрола на УЧИЛИЩЕ !!!! Поне като манипулирате се пробвайте да е качествено.

Тогава е било личен избор!

Вие глупаци убихте Мама. Татко бере душа. Няма да убиете детето ми. Конституцията да не е записана направо от Господ бе тъпото. Други плащат за вашата глупост. Баста

Ами пази си детето, като си в психоза! Не ограничавай тези, които не са особенно против закона!

а моливи и тгетрадки трябва ли да купуваме и учебници... един таблет струва по-малко и побира повече информация от учебниците. А дете си нямал за да знаеш първото. питай мама и тати

Молив и тетрадка ще ти осигурят, но интернет и компютър или таблет не ти осигуряват, което е против закона!

Ами съди ги де! Хах!

Сигнал до Омбудсмана и Президента, да сезират Конституционни съд за този произвол!

Защо ти не ги алармираш? Да не сме ти секретарки тука?

Както би се изказал някой поп, блажени са вярващите в страшният ковид. ;) Тук като талибаните, с мерки да се обрежете и да си слагате бурките. Като нищо нашето "здравеопазване" да утрепва част от хората. Което статистически е най-скапаното в Европа, още от предната година, преди всякакви ваксини. От 27 декември 2020г. ли ги пуснаха. Като е най-скапаното и за ЕС по доклад изнесен на сайта на здравното министерство, за до май месец тази година. При почти пълен провал на ваксините за изграждане на колективен имунитет, където по техните данни, където имат стимул да лъжат, я имат 1/3 успеваемост, я не. Не 95% от преди казвано. Но те седят и съвсем умишлено лъжат. Ваксинираните не предпазват никой от околните, което се опитват да ни изманипулират. Като потъпкаха свободата на човека. Демокрацията и избора на българският народ да не се ваксинира. Накрая ще трябва да има референдум. Ако към 100% минат вируса, трябва да дигат парти, че е свършено с него. А не, че 1 на 100 можело да има вируса, да ни плашат.

Защо биха направили цялата тази система да плашат лично теб от всички хора по света?

Аз изплашени хора от ковид статистика не съм видял още. По скоро изплашени конспиратори. Виждам ги всеки ден да реват в коментарите в дира.

Нашите деца в Германия ги тестват всеки Понеделник и Сряда. Тестовете децата си ги правят сами. Един учител да тества 20 деца. ще му трябва час и половина и е пълна глупост. Децата в Германия си нося нещо като тетрадка където се отбелязва дали са отрицателни. После с тази тетрадка ги пускат на другите места където ходят, спорт и извънкласни занимания. Всичко е супер уредено. Изоставяйте кочината не се занимавайте с глупости! България е равно на неграмотност, е неграмотността е равна на духовна и физическа смърт.

Духовна смърт е да оставиш православна България и да отидеш в Германия да създаваш германчета. А за тестовете - очевидно точно така ще стане и тук. Така че не призовавай много да напускаме държавата си. Такива като теб имат много да съжаляват.

В България нещата са различни. Успешните и кадърните са виновни за нашите неуспехи.

Духовна смърт е детето ми да ходи с някаква тетрадка и да я показва , за да може да влезе някъде . Значи няма личност вече, има тетрадки и сертификати , които доказват, че ставаш за това "общество" . Ами под достойнството ми е. И така си възпитавам децата. Сега заблей високо и ясно , и със сертификата отивай към магазина за тоалетна хартия.

Ай за такива нагли типове като теб говоря. Духовно мъртви хора.

Малкото останали здраво мислещи трябва да възтанеме и да ги изколяме до последният който твърди , че трябва да се ваксинираме.КОЕИД Е ФАЛШИВ НЕ СЪЩЕСТВУВА , вижте че излизат едни и същи платени негодници да говорят .ЧИСТКАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ КОГАТО РЕШАТ

Как предлагаш да стане това въстание?

Само миролюбивото тихо неподчинение по пример подобен на Махатма Ганди , може да проработи. И ще видите че: Психопатите ще прибегнат до брутализъм, а повярвалите им ще се засрамят и спрат да ги следват, но няма да стане веднага и бързо . Мислете. Да загубиш търпение означава да загубиш битката. Бъдещето зависи от това какво правим в момента. Бъди промяната, която искаш да видиш в света. Вярата ми в ненасилието ме задължава на решителност. Няма място за страх или слабост. Отричам насилието, защото доброто, което изглежда то може да причини, не е трайно; трайно е лошото, което то причинява. Насилието е оръжието на слабите. Око за око и светът ще ослепее. Силата не произлиза от физическите възможности. Тя идва от несломимата воля.

Не разбрах. Какви са стъпките които ти лично ще поемеш да направиш въстанието за което говориш?

Преди -“ЧУМАТА”,НИКОЕ ДЕТЕ ЛИ НЕ Е БИЛО ВЪВ-БОЛНИЦА? ДЕТСКАТА СМЪРТНОСТ-НУЛА ЛИ Е БИЛА? ГНУСНИ-АДОВИ ИЗЧАДИЯ!

смени си още 5 пъти името. ние не знаем, че си същия трол.

И за теб също....

Няма да пуснем шофьорите на пътя, защото имаме 17 починали!

ДЕЦА ЛИ БЕ КЕЛЕШ????? НЕ СЕ НАТРОЛИ,.

И деца да са. Всичките най-вероятно са били много болни и биха починали от всеки вирус. Това не е предпоставка милион деца да се лишават от образование и да се унищават! Мръсни фашисти!

17 починали и 150 в болница от колко? 100 000? 200 000?

на училищата. Не може директори на училища и учители да са партийни активисти и да влияят на родителите и обществото по важни въпроси като здравето на децата.

Образователната система ще ме извинява. Моят син, който е с руски корени и живее в България от 4 години си караше на домашно образование. Записахме го на училище за да може да социализира с другите деца. Е сега ще си го върнем на домашно образование докато трае тая простотия. Децата трябва да се възпитават в дух на свобода, а не на робство. И безтуй едномесечния абонамент за "уча.се" е по-евтин от джобните на малкия, а платформата е 1:1 с учения в системата материал, дори там се поднася доста по-интересно. Хайде у лево продажници!

Нашия президент си направил ваксина миналото лято, тайно за да не си прави реклама!!Първата ваксина, беше разрешена на 22.12.2020г.Странното е че коремното и лицевите опори, могат да бъдат пред камера и цял свят да види, колко нашият президент е ЯК а според някой и УМЕН, но за ваксината не може.Явно, президента не знае за личния пример на вишестоящия, в случая президента на република България.

Рубленеееееее, за затвор си червено говедо. Прецака повече държавата от Виденов дори.