Проф. Ангелов: Ако лечебните заведения не са търговски дружества, НЗОК ще е излишна

Лечебните заведения нямат право да извършват търговски сделки и на практика те не са търговски субекти, заяви здравният министър в оставка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Размисли и страсти. 1. болниците да не са търговси дружества не води директно да изгонването на търговците от храма, а напротив до оставането им там. 2. Ако не са търговски дружества какво да бъдат? На бюджет?? Колко балдъзи ще назначи директора на различни длъжности? Кой ще контролира назначенията? - Като са търговски дружества, защо държаните болници да не фалират? Има ли анализ на причината да трупат дългове? Отговорен ли е собственика(държавата, министъра) за това. Като са държавни търговски дружества колко балъдзи са назначени на различни длъжности? Поръчки за лекарства, консумативи, тихника, комисионни???? УМБАЛ получават ли средства от държавата допълнително? ДА! за каво ги разходват? Имат ли научна дейност и с каква стойност? Лекуват ли с тези средства бездомни и неусигурени или......? 3.Има ли въведени работещи , задължителни "Правила за добра лекарска практика, Златни правила"? Защо не са въведени? Има ли кариерно израстване в държавните болници? Има ли заддължително, продължаващо обучение за персонала, даващ му право на работа? Трето е начина за изгонване на търговците от храма. 4. Вижте как е в Германия, Франция, Белгия и го направете, като тях???!!!!! - Чисто и просто - като къпан Милиционер, пожарникар...

Крадлив толуп е този!

забрана на частни сергиии за здраве да получават пари от държавата противозаконно се ползва социален ресурс /здравни вноски/ за формиране на печалби има над 500 частни "здравни" обекта смучещи колосални суми да сте чули часника да лекува ковид ваксини?

Като лечебните заведения не са търговски дружества и не извършват продажби, то що трябва да се плаща за здравни услуги?

Да те лекуват - има ли значение за тебе. Ако се разболееш дали ще те лекува министерството или общинска фирма-болница .

Странна логика на министър, на всичкото отгоре здравен. Затова източването стана професоя.

Твърдението на м-р Ангелов е абсурдно от логическа гледна точка. Не става ясно какво казва, но това е защото на него открай време не му е ясно....

ЧАСТНИКА НЕ ИСКА КОНТРОЛ ...АКО МОЖЕ ДА СЕ ЗАКРИЕ И ДЪРЖАВАТА !!

аБе по-добре дай да те закрием теб кат о щатен трол викам аз ...

а направим и една национализация, и да закрием и частните фирми и пазарната икономика и после да вънем комунизма,

Или да спрем интернета на безмозъчният " ГОСТ "

А така, съвсем по комунистически (сталински): закрийте му интернета, па го пратете и в Белене. Той точно за такива като вас ни предупреждава.

Красимире, ковид за тебе, понеже е от комунисти за комунисти

ЧАСТНИКА НЕ ИСКА КОНТРОЛ ...АКО МОЖЕ ДА СЕ ЗАКРИЕ И ДЪРЖАВАТА !!

щом казваш ...

който не е патил от застраховател не знае какво е ...хептен ще закъса здравната реформа ...но може и това да е целта !

При застрахователя не минават копи/пейст измамите като пред НЗОК , а приятелче ...

там минават други измами и още по едри !

при частника не може циганина да не си плаща и да го лекуват.

С ТОЛКОВА ПРОСТ НАРОД ВСЯКА СТРУКТУРА Е ИЗЛИШНА !!

ЧАСТНИКА НЕ ИСКА КОНТРОЛ ...АКО МОЖЕ ДА СЕ ЗАКРИЕ И ДЪРЖАВАТА !!

Що си толкова прост?? Да не би да е по рождение ??

.

Ха добър ден тетко Маро! Чак сега ли се сети, че НЗОК е една паразитна структура, която трябваше отдавна да бъде закрита, ама нали цицате от нея!!!!! И да ви призная свенливо, за да не крещя и бъхтя наред, този щаб е за поголовно бесене. И един скромен въпрос - защо не обявихте пандемия и военно положение при грипа МЕРК? И защо лъгахте народа, защо го подлудихте?

И КОЙ ЩЕ ПЛАЩА НА ЛЕКАРИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ЛИ ...ПАЦИЕНТА ЩЕ ГО СКЪСАТ ОТ ПЛАЩАНЕ !

Който плаща и сега на НЗОК. МЗ/МФ.

Крайно време е лекарите да станат лекари а не търгаши писарушки които се чудят по какъв начин да прецакат здравната каса за да измуфтят още пари които ще носят на майната си в някой хубав момент.Крайно време е да почнат да носят отговорност за глупостите които вършат а не да се оправдават с касата.Все пак с купени дипломи хора не се лекуват

Трябва пълна и тотална забрана на ваксинацията! Ваксинацията причинява безброй болести и смърт, а това са стотици милиарди откраднати от джоба на българина и хвърлени по лекари, аптекари и фарма-индустрия! Неваксинираните почни не ходят по лекари, не боледуват и не причиняват разходи на НЗОК. Това се видя масово в пландемията. Болниците са пълни с ваксинирани хронично болни пациенти. Ако България не премахне ваксинацията, ваксинацията ще премахне България.

Ти защо не отидеш в гората и не се скриеш в някоя лисича дупка, а си седнал да пишеш пълни глупости!!!

Мутрите от ГРОБ и патериците им от ВМРО, които не влязоха в Парламента, готвят ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. Бъдете бдителни и не се поддавайте на провокациите им.

"Лечебните заведения нямат право да извършват търговски сделки и на практика те не са търговски субекти", заяви здравният министър в оставка;)) Ами , объркал си се малко - когато договарят "доплащането" от джоба на пациента направо са в стихията си на класическа "търговска сделка";) И, Ангелов, когато умираха пациенти по стълбите на болниците, ясно си спомням как припотен хвърляше вината именно върху факта, че болниците са търговски дружества, но сега в разгара на пандемията не бил момента да се правят реформи в статута им, които иначе охотно и напоително обеща;) Сега чувам, че и "Ковид не е особено опасна инфекция", а дет се вика още ми държи влага "онова" твое изказване - онова, дето майките не могат да си погребат децата...

Прав си професоре. НЗОК е излишна!

ми да закрием и болниците? Що са ни някакви доктори да се разхождат там с престилки и да се правят на важни...... А може направо да върнем ТКЗС-то.... преди или след това ще върнем купоните за храна? Кога ще сложим телени огради на границата? А ще отворим ли лагерите за непослушни българи?

Един казва НЗОК е излишна, друг разбира болниците са излишни. Между НЗОК и болница разлика правиш ли? Не? Откъде ви намират само?

Лечебните заведения са частни, общински и държавни. Не само трябва да са търговски дружества, а държавата и общините трябва да бъдат съдени, когато ги дотират. На пазара на здравни услуги няма истинска конкуренция и парите потъват безконтролно. Ако излязат на истинския пазар, крадците много бързо ще фалират. Сега крадат и със задниците си, а като затънат в дългове, държавата плаща масрафа.

Здравето не може да бъде предмет на търговия.

вече е.

Здравето струва пари. Медицината отдавна не е баене и пускане на кръв. Струва мнго пари. А това означава, че вече си е предмет на търговия.

верно ли? То само 100 хиляди години е търговска дейност... само сега комунделите в БГ са измислили нов обществен строй. А лекарите ще взимат ли пари или просто ще лекуват е тъй за слава?

Така ли? Поинтересува ли се как е здравеопазването в САЩ, от където гледат всички? Там ако нямаш достатъчно пари в здравната застраховка или някой не ти плати/доплати лечението те изхвърлят от болницата на мига и на никой не му пука за теб и ти нищо не можеш да направиш! Отиваш в някоя болница към някоя църква и там колкото толкова! Здравето в така наречените бели страни отдавна е стока и струва скъпо и прескъпо!! И да не говорим за САЩ, да погледнем в Англия как е, особено за т.нар "висок специалист". Запазваш час при лекар, и то за след 3 месеца без начение колко си зле, и веднага от картата ти се блокират 50лири. Ако искаш ходи, ако искаш недей. Парите си остават за лекаря. Ако не отидеш следващия час е след още 3 месеца! И т.н. Така че нашето здравеопазване е едно от най-достъпните и най-евтините!

Така-а-а ли? Я да вземеш да си скъсаш икомическата диплома тогава. Виж Германия и после приказвай пишманикономисте. Иван Костов единствения който късаше студенти в УНСС в началото на демокрацията е казвал на студентите си " Е с такива икономисти като вас, построихме новото крило.". Та и ти грабай мистрията и почвай

Не забравяйте да орежете парите и бройките на Генчоначевските кардиологични пътеки. Това ще е силен удар по ГЕРБ и ДПС и възможност за освобождаване на голям финансов ресурс. Другото е ревизия на търговете за покупка на лекарства и оборудване. Голяма сеч трябва да има по тези комисии

Съгласен + ревизия на клиничните проучвания, кой взема парите, как ги разпределя, плащат ли се данъци и осигуровки.

Прав сте, защото редица лекари ползват държавните лечебни заведения за участие в частни клинични проучвания в работното си време.

ми да... разбира се. То и сега в България най-много хора умират с инфаркти. Ще да се хабим да ги лекуваме.... направо ако те пристегне и ке те копаме......

Аз не казвам да закрием инвазивните кРадиологии , а само да им намалим бройката от 15к на година на 7к и средната цена от 5к на 3.8к. Все пак Ковид19 доста резко намали нуждата от ВАШИТЕ клинични пътеки.

За което болниците също получават пари. Което е допълнителен приход за болниците, което не е маловажно. И докато злобарствате, ще ви дам идея за размисъл - имате ли представа, че проучванията са един от малкото начини много болници в по-малктие населени места да привлекат и задържат специалисти, каквито иначе не би имало в цели области, защото една малка общинска болница предлага стартова заплата на лекар-специалист от 800лв?

Боли ме фара за болници с кардиологии в които се взимат по 30-50бона заплати да слагат ненужни стентове , а през това време в останалите отделения служителите едва свързват двата края. Ако не е правителството, ковида ще ви реформира ....

Изкуствено създадено медицинско съсловие, паразитиращо охолно на гърба на останалите медици, благодарение на мнозинството в УС на НЗОК през 2014г, когато бай Генчо беше управител. . Приемете го като кредит който вече ще трябва да връщате.

Костадинчо мамин. Не те знам що за доктор си, но за министър не ставаш. Що се вторачи в лечебните заведения. сички джипита са ЕТ или ЕООД/ООД. сичките са регистрирани по търговския закон и са присъединени към рамковия договор на НЗОК. Що лъжеш бе убавец, че касата щяла да стане излишна.

Айде бе! Е как у Германия има и то дори не само една здравно-осигурителна каса, а болниците не са търговски дружества, с изключение само на частните болници?

Той тоя бил ли е последните 10 години от другата страна, т.е пациент, но говоря нормален пациент не ВИП такъв, за да "стопли", какво всъщност иска Мая Манолова. А това, че НЗОК е излишна е даже още по-добре.

Тоя най сетне сгря, че НЗОК е напълно излишна яма за точене на нашите пари.

Здравето не трябва да е обект на търърговия! Бизнесмените с бели престилки освен търговци са и рекетьори.

До Сашо Сашо,не говори глупости с тон на мъдрец...какво разбираш от тази материя,че да се правиш на последна инстанция на мъдростта.Такава категоричност е присъща само на големите глупаци!!!

Чакай да видя дали съм разбрал! Значи лечебните заведения се водят като "търговски дружества" заради покупките им, които се регулират по Търговския закон. Но иначе не изпълнявата търговска дейност и на ПРАКТИКА не са "търговски дружества", въпреки че на хартия са записани като такива!? И ако и на хартия, както и на практика не са "търговски дружества" няма да има файда от НЗОК!? Е при това положение на "и тъй и иначе" чудно как въобще НЗОК все още съществува!? "което означава съсипване на здравеопазването" Като най-нагледно демонстрираш че нещо в здравеопазването е напълно излишно и съществува поради някаква техническа грешка как поправянето на тази грешка ще доведе до съсипване на здравеопазването? В бързинята си да протестира решението, министъра ни демонстрира тъпотията си! Пък и то както е здравеопазването в момента да не би да е перфектно!?

Прав е този натегач! Ако болниците са болници, а не търговски компании, както е сега, то те няма да имат интерес и инструменти за източване на здравната каса! А, парите, които внасяме като здравни осигуровки ще се разпределят от бюджета за болниците!

Всичко в България е НАПРАВЕНО НЕ ЗА ХОРАТА !? А срещу ХОРАТА ...!?

Трудно но не иневъзможно да се изгонят търговците от храма. Катастрофата в здравеопазването започна откакто приравниха здравето със всяка друга стока.

НАГЛЕДАХА СЕ НА НЗОК ! МОЖЕ ДА ГРЪМНЕ КАТО КТБ ! СЕГА ВСИЧКО МОЖЕ ! ЯВНО ЩЕ СТИГНЕМ ДО ТАМ ДА СЕ МОЛИМ ЦИГАНИТЕ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И ДА УПРАВЛЯВАТ БУНИЩЕТО , КОЕТО НИ ОСТАВЯТ БГ ПОЛИТИЦИТЕ !

Добро утро, превърнахте болниците в търговци на смърт. Махайте и НЗОК и търговските практики с дебели комисиони и пътеки, които сеят смърт.

Как десетки години нямахме НЗОК и всеки, коцто трябва е имал възможност да влезе в болницата и да се лекува там колкото трябва. А сега в болницата може давлезе или човекът с дебели връзки, или човекът с големи пари. Защото дори да влезеш с връзки с тежък Ковид, след десетия ден искат от теб да плащаш от 150 до 250 лева на ден. Пълно връзкарчета клатят краката си в хубави сгради на НЗОК, взимат големи заплати, а дори в Соыия няма Педиатрична болница, това се води "европецска държава", срамота!

Ми тя си е излишна тази ваша НЗОК! Здравеопазването е съсипано, какво ще се съсипе оттук нататък?

НЗОК в здравеопазването е като топлинните счетоводители в топлофикацията и прекупвачите на борсата - вредно за обеществото паразитиращо междинно звено с единствената цел да смуче до повръщане.

Че тя си е по начало ИЗЛИШНА!

Рев за едни 70 миларда лева за 10 години. То е същото и частнити пенсионни фондове - хранилката на подкрепа и кнсб. И там сметката е десетки милиарди за нашите хора и послушните синдикати. После Слави виновен, че не иска да краде. АМА че наглост. Ужаса.:)

Като дадеш на некой баницата, после е 3 пъти по трудно да му я вземеш.. :)))

Нзок така и така си е бездънна яма за пари. А медиците така и така зорлем ги превърнаха в търговци. Та каква е разликата?

Глупости на таркалета и НЗОК ще стане държавна... нещастник

Брях, ако закрият и НЗОК къде ще работят калинките на ГЕРБ?! Къде ще вземат големи заплати за нищо? Много лошо, че болниците няма да са "търговски дружества".. няма да може да се краде от фалшиви клинични пътеки!

МИНИСТЪРА НИЩО НЕ КАЗА ЗА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ, КОИТО ИЗТОЧВАТ БЮДЖЕТА НА НЗОК! ЗДРАВНАТА СИСТЕМА Е В КОЛАПС ТОЧНО ПОРАДИ ТАКИВА МИНИСТРИ, КОИТО ТЪРГУВАТ СЪС ЗДРАВЕТО НА НАРОДА!

И как да не може без НЗОК? Как при Бай Тошо можеше, а сега не може? НЗОК е излишно междинно звено -хранилка за нашите хора. А медицинските работници ( защото те не са лекари или медицински сестри-какви сестри, бе брта, това са живи мащехи :-) ) са амбулантни търговци, на черно -под масата се правят пачките от безпомощни пациенти. ВЪН ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА НА ЗДРАВЕТО, А ЗА БОТОКСА - СЪД И ПРИСЪДА ( ПРИ БАЙ СТАВРИ :-)

Правилно. Болниците са търговски дружества, а докторите - търговци. Лекари НЯМА!

Тя е излишна! -Огромна част от парите отиват за администрацията а не за здраве!

Убивай без забавяне и без НЗОК

Здравето не е стока. Защо не направите с някаква каса и към МВР .Който е застрахован него ще пазите. Който не -да го бият,ограбват , убиват не ни интересува.

Да вземем да направим и една национализация, и да закрием и частните фирми и пазарната икономика и после да вънем комунизма, колко си беше хубаво тогава ааа

Специално здравеопазването беше 1000 пъти по-добре . Преди 30 години сме имали по-добро здравеопазване от запада сега през 21 век.

Хайде, бе... И като е било толкова добро, колко е била средната продължителност на живота? Колко случаи на инфаркт са водили до смърт или трайна инвалидизация? Смъртност от инсулти? От рак? Ама не ми говори с усещания и вярвания, а в цифри. Ама май няма, защото тогава няма да ти излезе тезата.

Schilo

Ами,махайте ги! Здравната система е отчайваща.

закрием НЗОК, какво ще правят всичките хрантутници там? Къде ще ги назначим на хранилка? Не може така...